Annandag Påsk



Busig fröken på IKEA med sin "marre" ( leksakslarven).

Vår sista ledighetsdag tillsammans startade tidigt för att vara här hemma, redan klockan åtta slog liten upp sina klarbå som för övrigt är VÅLDIGT blå numera. Världens finaste och plirigaste busögon!
Tyvärr hade inte solen hittat till Bålsta idag men vad gör väl de när man är hemma alla tre. Vi tog en tidig morgonpromenad och öppnade Ica med bakfulla tonåringar som köpte Cola och ivriga pensionärer, för att köpa nybakat bröd och färskpressad juice. Mysigt med lite onyttig frukost och byta ut fullkornsbrödet ibland.

När Lija skulle vila sin förmiddagsnap så var det stört omöjligt att få henne att somna trots att hon var dödstrött. Hon hittar på allt möjligt att ligga och titta på, snuttar på kuddarna och prasslar med lappar som hon hittar på INUTI örngotten. Nu fanns det ingen återvändo när det börjar bli så ljust ute även på kvällarna så vi hoppade i bilen och begav oss till IKEA för att köpa mörkläggande rullgardiner. Vi passade på att käka lunch där och Lija satt med oss i sin vagn och sedan i vära knän. Efter det fick hon hänga i selen med N och hon skrattade högt, sprattlade med benen och bubblade om allt möjligt hela tiden. Överlycklig över att tillbringa annandag påsk på IKEA och spana och flina åt alla andra sjuttioelva som hade samma lysande idè som oss att göra en utflykt dit.
Vi fick med oss rullgardin hem, svart och enkel. Snyggt som bara den blev det och väldigt mörkt. Vi köpte nya gardiner till vardagsrummet och även dit blev det svarta utan krusiduller.
Så det har N trixat och grejat med sedan vi kom hem medans Lija och jag legat i sängen och hållt ställningarna och kollat på. Perfekt arbetsfördelning.

Vi kollade också in balkongmöblerna i fejkrotting i serien ARHOLMA som jag bloggat om tidigare och var så sugen på. Men fy vad fula dom var i verkligheten! Ful färg, taniga och såg helt enkelt fuskiga och billiga ut. Så där får vi tänka om och det lutar åt att det blir en hembyggd soffa alà Fixar`n N därute.

Hjärtat
sover sedan klockan åtta ungefär och vi har nyss käkat tacos och nu tittar vi på Valkyria med Tom Crusie. Blir strax sängen så man orkar stiga upp med liten Lija som säkert vaknar ganska tidigt imorgon.











Nya rullgardinen i sovrummet, svårt att fota något svart i motljus så bättre än så här blev det inte. Det är iallafall gardinen TUPPLUR från IKEA. Vi tog en ganska bred, 180 cm då vi har ganska stora fönster och vi ville inte att det skulle bli någon glipa mellan vägg och gardin så vi valde att ta den extra bred och lät den ligga utanpå väggen.
I vanliga fall hänger det ljusgrå manchestergardiner här också men de hamnade i tvätten.
Så nu har vi både persienner, rullgardin och gardiner så ni kan tro att det blir riktigt beckamörkt därinne nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0