All Helgonakväll i vår stuga



Soft lördag som startade med sovmorgon för min del, Lijas och pappas med för de gick inte upp förrän halv åtta. Jag släntrade upp efter nio och kände mig utvilad.

Vi har varit ute i friska luften, höststädat på balkongerna och planterat ljung och enar. Nu är det höstfint utanför oss, mysigt!

Lija har varit sitt vanliga jag idag, glad, busig men framförallt trotsig. Hon är envis som en åsna och gör inte alls som man säger ibland utan ska testa allt hundra gånger om. Men det hör väl till att utforska och upptäcka, nyfiken som hon är så kan hon inte låta bli vissa grejer trots att hon inte får. Gosunge!
Trotset blandar hon upp med charm och dansar i takt till musiken till exempel så mammas och pappas hjärtan smälter. Smart Lija!

Varje dag blir jag imponerad över hur mycket hon förstår. Som ikväll så sa jag att nu ska vi byta blöja och du ska få dina vitaminer. Då går hon och plockar fram D -dropparna och skeden!
Frågar om hon ska ha välling då nickar hon och säger "aaa", gå och sova då skakar hon på huvudet och säger nej. Det är så häftigt att man börjar kunna kommunicera med henne.

Vi har käkat potatis och morotsgratäng med cheddar i och lövbiff. Lija sussar sedan ett tag tillbaka.
Tyvärr glömde vi att köpa en pumpa och göra iordning och tända. Vi kom som sagt var inte iväg till kyrkogården så pappas ljus är tänt vid hans foto här i vardagsrummet istället och tankarna går till honom. Det är huvudsaken.









Bakelse







Kappa i ull från ZARA 479:-.

Nej mössan nedan ska inte matchas med overall, utan med denna mumsbit som jag suktat länge efter till Lija. Den har varit svårmotiverad att köpa eftersom användningsområdena är ganska få men nu har jag hittat några...

Jag tycker den är helt bedårande med sitt fall och rosetten bak i ryggen. Jag hade faktiskt spanat in den i ljusrosa men sedan så ändrade jag mig och kom på att den är himla snygg i den klassiska grå ullkappefärgen. Lite mer vuxen på något vis. Jag kommer ofta på mig med att köpa sådana kläder till Lija som jag själv vill ha.

Eftersom att den är i ull och fodrad så kommer hon att kunna ha den nu med något värmande under.  Storleken är väl tilltagen (18-24månader) så att hon även kommer att kunna ha den till våren.

Tänk vad fin hon ska bli vår lilla tjej, finare menar jag!

Pälsboa



Som jag har letat efter en fuskpälsmössa till Lija, (och till mig själv med för den delen) äntligen hittade jag den perfekta! Ska bli kul att se hur söt hon blir i den när den kommer.

Den kommer från svenska Mini Rodini och finns hos Oiidesign för 225:-. Med koden "på smällen" får du just nu 10% på hela köpet. Dessutom har de alltid fraktfritt och snabb leverans - det gillar jag.

Mini Rodini
öppnar förresten butik på NK inom kort, eller om de redan gjort? Spana in för de har massor av snygga kläder.

"Lija Lija Lija Lija"



Klättrar i leksakslådorna, enklaste vägen upp i soffan om man är lite lat.

Nytt för dagen
är att hon går runt och säger "Lija Lija Lija". Sött så det är inte klokt. Förut har hon jämt sagt "bäbis bäbis" om alla grejer som är hennes men nu har det lossnat med namnet också.

Jag har glömt att uppdatera vad gäller hennes tultande också. Jag skulle nog säga att hon nu har lämnat krypandet för att istället gå på heltid. Försöker sig på att springa med emellanåt men det är lite klurigare.

Hon är fortfarande ganska försiktig när vi är på främmande platser och utomhus. Det är väl klumpigare med skor och mer kläder. Nu vet jag i och för sig inte hur det skulle gå eftersom vi varit hemma en vecka i sträck.

Febern har gett sig och hon verkar något piggare nu på eftermiddagen. Men hon kissar fortfarande väldigt dåligt trots att hon dricker mycket. Det verkar vara mycket som ska fyllas på efter magsjukan.
Dessutom har hon vilat fyra(!!) gånger idag och verkar hur trött som helst. Vi avvaktar under eftermiddagen så får vi se mot kvällen hur hon mår. Annars får man helt enkelt ringa Akademiska bara, ifall hon inte kissat igen. Jag tänker INTE låta henne ha ont en hel helg.

Fin burk till fint innehåll





Hur underbar är inte Lijas nya vällingburk som jag hittade på NK:s nyöppnade barnavdelning?

Lillebror på jäsning - vecka 21





Tänk inte så mycket på den röriga hallen i bakgrunden, jag måste träna lite på att fota mig själv också verkar det som.

Magen i vecka 21, som ni ser så är det bara en kula rakt fram. Jag måste försöka hitta bilder av magen med Lija i samma vecka, vore kul att jämföra. Men om jag inte minns fel så var magen inte alls lika tydlig och framträdande då. Det var mer mage runt om liksom.

Feber IGEN!



Lija igår eftermiddag.

Lija är fortfarande inte sig själv riktigt. Hon verkar inte ha hämtat sig från sjukdomarna ännu. Igår somnade hon bara rätt vad det var på mig i soffan. det har inte hänt sedan hon var liten bebis. Jag märker att hon är annorlunda och mycket riktigt så har hon feber idag igen!

Det är något som besvärar henne också, jag misstänker en urinvägsinfektion så jag har kontaktat bvc så jag hoppas få en tid där under dagen. Hoppas och hoppas, jag SKA ha en tid, så är det bara. Stackars lillgumman.

Nu sover hon, det hör inte heller till hennes vanliga mönster att bara somna en dryg timme efter att hon gått upp.
Nej jag hoppas att vi får någon rätsida på det här innan helgen.

Jag handlade en hel del fina höst/vinterblommor till balkongerna igår. Vi får se om jag får något tillfälle att städa på balkongerna och göra fint. Röd dag imorgon så N har förhoppningsvis halvdag idag, så ifall han kan komma ifrån så kanske jag hinner piffa lite inför All Helgona.

Jag skulle gärna vilja åka till pappas grav också, sätta dit min vanliga vita ros och tända ljus men tyvärr verkar det inte möjligt i helgen. Lilla sjuklingen behöver nog bara vara hemma och kurera sig.
Förra All Helgona kunde vi inte heller åka dit för då var jag höggravid och kunde föda när som helst.



Liten kopparödla i början när kopporna började poppa upp.




Till samlingen



Jag älskar guld och silversmeden Annika Sjölèns smycken. Våra förlovningsringar är till och med designade och gjorda av henne.

Nyligen fyndade jag detta underbara halsband på Tradera för 199 kronor, nypris cirka 1600!
Ljusrosa glaspärlor i olika nyanser, silverlöv och gröna plastlöv. Jag har sedan tidigare både halsband, armband och ring i denna lövserie.
Jag är väldigt nöjd!


Ekorre i vårt hus



Lija aka Ekorren har käkat gurka.

Idag känns det som första friska dagen. N är tillbaka på arbetet och jag och Lija är pigga. Tyvärr kan vi ju fortfarnade inte vistas bland folk så det blir att hålla sig hemma resten av veckan. Jag tror inte att hon smittar längre men det är bättre att vara på den säkra sidan. Hon har inga vätskefyllda blåsor längre utan de håller på och torkar ut.

För att få lite frisk luft och stiimulans så ska vi ut på en promenaf iallafall. Jag tänkte att vi skulle gå till handelsträdgården och köpa lite vinterväxter till balkongerna. Ljung och prydnadskål bland annat.

Nu ska vi käka lite frukost, Lija är fullkomligt galen i ost så jag får smyga med den annars blir hon helt vild. Gömmer jag den inte så äter hon BARA ost. Hon pillar av osten från smörgåsen och äter den först.




All time high

Igår var det rejält besöksrekord här med fyrdubbelt så många läsare. Superkul och hoppas att några av er återvänder.

Lämna gärna ett litet avtryck, vore kul att få veta vilka som kikar in här. Som det är nu så är ni kanske bara 1%!! som kommenterar.

Välkomna!

Smygträning inför den STORA dagen



Lija fick födelsedagspresenter i förskott. Dels för att jag inte kunde hålla mig, som alltid, men även för att hon behövde ett par nu när hon knallar runt överallt så att hon slipper halka.

Vi har haft exakt likadana från Bobux innan som hon nu har vuxit ur. Jag tror inte vi har använt något så mycket som dessa tofflor. De är verkligen suveräna, bra grepp, sitter som gjutna och omöjliga för dom att ta av sig på egen hand. Sedan är dom ju väldigt snygga också!

Jag tvekade innan jag köpte vårt första par eftersom de ändå kostar en slant, 299 kronor men jag lovar att du får valuta för pengarna.

En till nyttopresent fick hon i förväg också, matset från BabyBjörn eftersom att hon BARA ska äta själv så var det dags. Hon är jätteduktig på att äta med skeden själv, tre fyra gånger sådär sedan åker händerna fram. Men hon kan och det går bättre och bättre.
Första gången
vi provade så tog hon bara skeden och lyckades få på en ärta och stoppade skeden i munnen. Som om hon aldrig gjort annat! De kan mer än man tror ibland de små liven...





Set med tallrik och två skedar 179:-. Stadig tallrik formad så att de enkelt ska kunna fösa upp maten på skeden.

Lycka



Lycka är att få en ballong för en ettåring.
Lija och pappa N i Gallerian förra veckan.

Äntligen verkar vi vara på bättringsvägen. Lija har dock haft feber hela dagen idag men med mycket vila och kärlek så har den försvunnit nu mot kvällningen. Hoppas hoppas att hon sover bra inatt för nu har jag/vi några dygns sömn att sova ikapp kan jag säga.

Igår natt vaknade hon en gång i kvarten. Två gånger tog vi upp henne och svalkade av henne i duschen för att hon överhuvudtaget skulle kunna ligga stilla i sängen. Det enda som fungerade någorlunda var att hon låg på mitt bröst hela hon och sov. Ni kan ju tänka er hur bra jag sov med en 40graders, varm, tiokilos bebis på mig hela natten. Men det var det enda hon var nöjd med så vad gör man inte.

Nu har hon sovit sedan tre timmar tillbaka så jag hoppas att hon mår bättre. Ska bokstavligen kasta mig i säng nu och försöka hinna med att få några timmars sammanhängande sömn.



Hjärtat provar Urban Jungles syskonvagn för några dagar sedan. Hon satt prima i den, det lutar åt att det blir en sådan. Någon som har erfarenheter av den eller andra syskonvagnar att dela med sig av?


Sjukstuga



Ojojoj säger jag bara. Lija har vattkoppor, på det så har hon också fått maginfluensa. Det började för N som har mått som en riktig räv nu i två dagar. Som ett brev på posten så dröjde det inte länge förrän Lija fick detsamma.

Inatt har hon spytt otaliga gånger, hon har haft hög feber och knappt sovit en blund. Då kan ni ju räkna ut hur mycket vi har sovit också.
Vi har bäddat rent så många gånger att det inte längre finns några rena lakan. Idag var vi tvungna att boka tvättstugan för att få undan allt trots att vi har egen tvättmaskin så nu kör vi dubbelt.

Skruttan har fortsatt hög feber och kräkningar idag med. Så fort alvedonen går ur kroppen så stegrar tempen och hon blir superhängig och kinkig.

Jag har varit i kontakt med sjuksköterska varannan timme hela dagen då hon imorse var på gränsen till uttorkad, det går fort med dom här små. Hon har fått vätskeersättning med tesked i stort sett konstant hela dagen. Usch vad ont det gör i mammahjärtat att se henne dålig.

Ja och så har hon ju alla dessa hundra vattkoppor över hela kroppen också. Tack och lov så verkar hon ha kommit lindrigt undan för det verkar inte klia särskilt mycket och hon är trots omständigheterna vid gott humör.
Ju lägre ner i åldern de får dom dessto lindrigare slår det ut så man kan väl säga att det på sätt och vis var bra att hon fick dom. Mindre bra med maginfluensa uppepå det...

Ja, så som ni förstår är det bara jag som är frisk än så länge, peppar peppar! Hur skulle det annars gå? N har varit totalt däckad och är fortfarande.
Däremot har jag fått sammandragningar, förmodligen på grund av allt extra bärande nu när Lija är sjuk. Var hos barnmorskan idag på förmiddagen och hon ordinerade vila, hur man nu ska lyckas med det? Jag hade sammandragningar tidigt i graviditeten med Lija också, så det kan ju vara så att det kommer tidigt denna gång med.

Fick lyssna på Lillebrors hjärtljud och de var låga och jämna, 145slag/minuten. Lija låg på 155 oftast. Så kanske stämmer det med låga hjärtljud=pojke, höga hjärtljud=flicka?!
Hur som helst så var det skönt att höra att han hade det bra därinne och inte var stressad av sammandragningarna, det är huvudsaken.

Back to work, tvättstugan nästa!

Status: Kopparödla!



Jag har bara tid att sammanfatta helgen med ett enda ord - VATTKOPPOR!!!

Efterlängtad



Gungar på öppna idag.

Full fart hela förmiddagen här hemma. Öppna förskolan och lunch där sedan slocknade hon direkt i vagnen när vi gick därifrån. Det var bara att bära upp henne i sängen och klä av henne så fortsatte hon sova.

Jag har käkat en jullunch så här i oktober. Ja inte helt och hållet men det blev iallafall köttbullar, prinskorv, rödkål och potatis. Jag var så sugen på rödkål så det fick det bli.

Ikväll kommer N hem, skönt! Lija pratade om honom hela kvällen igår, när hon skulle lägga sig med. Hon är ju så van att få dricka välling med honom och att han säger godnatt. Men ikväll kommer den efterlängtade pappan hem!

Nu ska jag se ifall jag hinner lura en liten stund jag med innan hon vaknar. Hon har redan sovit en timme så det kan bli svårt kanske...



Transportstyrelsen är igång som vanligt och transporterar grejer.



Lija blev sur på Hugo som tog hennes sko.



Halvvägs

Jag har ju glömt att ens reflektera över att jag nu har gått in i vecka 20 och därmed också halvvägs i graviditeten!

Denna graviditet bara rusar fram och man hinner knappt med att njuta av den.
Jag mår prima, magen har exploderat och det känns som om att den växer dag för dag. Har nu till och med fått spontana kommentarer av folk som ser att man är gravid. Annars brukar de flesta vara lite försiktiga eftersom att det skulle kunna vara de förra graviditetskilona som dröjer sig kvar. Men nu är det en liten kula och ingen tvekan längre.

Lillebror är en livlig bebis och sparkar hejvilt därinne hela dagarna. Tänk vad mysigt det är! Nu känns det svagt utanpå magen om man har tur också. N ska få hälsa på honom när han kommer hem ifrån sin resa.

"När katten är borta..."



Ena gången man går in på kvällen så kan det se ut så här...



...och nästa gång så här! Vår lilla knasmaja.

Studiebesök



Idag har vi varit på studiebesök på ett dagis alldeles bredvid oss. Vi följde med Maritha och Emilia som eventuellt ska söka plats där. Vi har inte för avsikt att sätta Lija i dagis ännu, jag tycker att det blir för tidigt redan i januari då hon bara kommer att vara 14 månader. Rekommendationerna är 1,5 år men det är ju såklart väldigt individuellt också. Men för oss tror jag att det blir bra så, men man vet aldrig.

Jag tycker inte att det skulle kännas bra att skuffa iväg henne på dagis och så flyttar det in en ny liten bebis här hos oss. Då kanske hon funderar varför han får vara hemma med mamma men inte hon. Nej hon ska verkligen inte känna att hon kommer i skymundan mammas lilla goding...

Hursomhelst så tror jag iallafall att vi så småningom ska ställa oss i kö till det dagiset. Det var litet och gemytligt, man fick en bra känsla så fort man kom dit och det var den känslan jag ville åt innan jag gick dit.
Små barngrupper, välbemannat, tillmötesgående personal och hemlagad mat. Det kändes perfekt helt enkelt!

Spännade att kolla runt på lite olika ställen, jag ska ta med N med längre fram.

Lija sover gott för natten hoppas jag, tänkte ta mig ett långt bad och kanske lyxa med en ansiktsmask.

Imorgon är förhoppningsvis gräsänkekvällarna slut också, skönt!





Lite smått och gott



Tjejerna på PoP idag, dagen till ära råkade de få likadana tröjor på sig. Så går det när deras mammor åker på shoppingturer tillsammans.

Nu har jag precis sjunkit ner i soffan efter en heldag tillsammans med Maritha och Emilia i Stinsens köpcentrum. En väldig trevlig dag som innehöll lite shopping, god mat och mumsigt fika.

Men man blir slut av att vara ute på vift en heldag med två vildbattingar. Det springs hit och dit, de skriker i kör och turas om att vara trotsiga. Men ändå är det bara helt underbart!

Maritha passade Lija så att jag fick en möjlighet att klippa mig. Jösses vad skönt och lyxigt det var att få möjlghet att göra det. Så nu är jag en happy mama med ofrissigt hår och god mat i magen.

Ska faktiskt slänga mig i badet nu och sedan blir det tidigt sänggående. Lite smått slut som artist idag...



Lilla fröken rynknos. Hon gör sådär hela tiden, N säger att hon härmar mig för at jag jämt gör så?! Hmm...



Emilia gör också en av sina knasiga miner, lilla pajasen som jag kallar henne.



Överraskande hittade jag en jättesöt top i Lijas stil på Kapp Ahl. Jag tror aldrig att jag har handlat där!? Men deras nya kollektion som heter Vintage Stories innehöll en hel drös med fina plagg som inte alls liknade Kapp Ahl. Verkligen lyckad design - löp och köp det var huggsexa om plaggen!



Kolla den fina tagen på tröjan! Sådant gör mig köpsugen.
Leggings i ull som värmer skönt under Lijas klänningar i mörkgrått från Vincent Shoe Store.



Frisilyr



Lija har en riktigt knasig frisilyr nuförtiden. Det behöver växa litegranna så det lägger sig ner. Nu står det åt alla håll och kanter om jag glömmer att blöta det och kamma snedbena.

Ganska soft måndag med besök på öppna förskolan på eftermiddagen. Hela förra veckan var vi ju sjuka till och från så det blev inget bus alls där så. Så idag var hon glad att få komma dit och leka.

Jag ska faktiskt gå och lägga mig nu, är helt färdig idag med. Jag behöver verkligen sova och ta igen mig, det tar lite extra på krafterna att ha en till liten rackare i magen som tjuvar energi. Vilket han såklart får göra hur mycket han vill men det gäller att jag fyller på med det då också!



Simsöndag



Vi har haft en riktig hemmadag idag med. Lija valde att starta dagen klockan fem så vi har vilat lite i omgångar, jag fick ligga kvar ända till halv nio i sängen. Tack N för det!

Lija knallar runt här hemma mer och mer, det är som om hon aldrig har gjort annat. Vi kallar henne för Transportstyrelsen för hon fraktar mest runt grejer fram och tillbaka. Ger till oss och till kissarna, ställer tillbaka.

Nu är det dags för mellis och sedan ska vi på babysimmet. När vi kommer hem ska jag göra min goda salami och briepaj, tur man iallafall kan äta mögelost som är upphettad som gravid. Annars vet jag inte hur jag skulle klara mig!



Ny fin växt på bordet. Mina favoritblommor, ljusrosa liljor. Som ni ser har kissarna fått en lite finare vattenskål nu.

Minkbullar (förklaring följer längre ner)





Detta har jag sysselsatt mig med hela eftermiddagen och kvällen. Cirka 100 stycken kanel och vaniljbullar blev resultatet. Så nog kommer det att finnas bullar så att det räcker på Lijas kalas!



När bullarna stod på jäsning så tyckte Lilla, som även kallas för Minken, att det var en utomordentlig plats att ta sin eftermiddagsvila på. Varmt och mjukt.



Så det blev Minkbullar - platta och lite håriga.
Tack Lilla för hjälpen!

P.S Denna plåt åkte självklart i soporna. D.S




Jullängtan!



Lijas beppepolare Cindra fyller ett år idag och Lija skickade kort till sin kompis.

Här hemma är det mys på hög nivå. Nyss ätit rårakor med fläsk och lingonsylt. Nu ska här bakas kanelbullar och surdegsbröd. Men jag upptäckte nyss att jag saknade en del ingredienser så det blir en liten utflykt till affären så fort lillgumman vaknar.

Åh vad jag längtar till jul och allt som hör till. Det är så mysigt när man får förbereda och pyssla och ta fram alla julgrejer. Det blir så mysigt hemma och härligt ljus av alla stjärnor och av granen.
Det är så klart extra kul i år när Lija är större och det ska bli spännande att se vad hon tycker om granen...

Jaaa, jag är en riktig juljunkie och skulle kunna ta fram allting redan nu om N tllät det!

Bästa dagen på veckan



Påbylsad och redo för utelek.

Det har varit en riktig kanonnatt. Lija somnade strax innan sju igår kväll och vaknade vid sju med endast ett vällingavbrott när vi la oss omkring elva. SÅ kan det gärna få vara varje natt.

Idag blir det nog fortsatt fix här hemma. Bordet ska målas en gång till och även trappan som bara är grundmålad. Mys och pyssel med lite av varje.

Mojjen förresten mår realtivt bra med sin anpassade kost och medicin. Han hänger mest med oss och vill helst ligga i våra knän om han kan. Han äter bra och kräks inte alls lika ofta, han verkar må bra trots allt.
Det svåra är att hålla de andra katterna borta från hans dyra mat, den verkar vara hur god som helst.

Lija leker  med sitt My Little Pony slott, ställer i hästarna och plockar ur igen. Så börjar processen om igen...
Nu blir det en brakfrukost lördagen till ära!

Cravings



Snickrar finka( läs grind) upp till trappan häromkvällen. VÄLDIGT välbehövligt.

Härligt med fredag och helg! Inga speciella planer för dagen, fortsätta vila och ta igen oss eftersom vi varit hängiga allihopa till och från hela veckan. Jag är så matt och orkeslös, det är väl både graviditeten, en släng av sömnbrist och en aktiv ettåring som gör sitt till.

Idag känner jag mig lite mer energisk, fick sovmorgon imorse och hade en hyfsad natt. Mer av den varan så är jag snart back on track igen.

Jag har haft enorma cravings efter julmust i en vecka nu. Men jag har såklart inte hittat det i någon affär, har skickat runt N i alla tänkbara affärer. Men idag ska de äntligen få in! Fast nu är jag sugen på lusekusar också, det blir nog en mer svårknäckt nöt...





Kommunikation alà Lija



Här hemma har vi varit lite krassliga allihopa idag. Lija hade feber igår kväll som var borta imorse när hon vaknade och var som vanligt igen.

Dagen har spenderats i hemmets lugna vrå förutom en välbehövlig tur till affären och påfyllning i skåpen.

Hon knallar för fullt här hemma, rätt vad det är så ger hon sig av på egna upptåg och skrattar nöjt åt sina framsteg.
På affären idag så blev hon helt bananas när hon fick syn på alla blöjpaket och vällinglådor med bebisar på. Hon sprang runt och ropade bebis för glatta livet, lilla raringen.

Man märker att hon förstår mycket, mycket mer nu. Ber man henne om saker så ger hon den till rätt person, hämtar grejer, passar ihop lock med burk, vet att tandkrämen ska på tandborsten, att termometern ska vara i örat med mera med mera. Listan kan göras lång.

Ifall vi frågar henne om hon ska sova så säger hon nej och skakar på huvudet. Frågar man henne om något som hon vill så säger hon mm och sträcker fram armen. Så häftigt att man börjar kunna kommunicera mer med henne.

Ja just det, vi käkade tacos ikväll och använde Santa Marias nya tacokryddmix - oregano och koriander. Suveränt god! Prova den om ni som jag är trötta på den klassiska smaken.

Nej nu blir det sängen för mig, jag känner mig lite hängig och ganska sliten. Har en hel del sömn att ta igen.



Man ska lära sig posa i tid, vår lilla linslus.



Jag hittade en del fint till Lijas födelsedag, bland annat muggar och tallrikar.



Det är mycket att kånka hem ifrån affären numera. Tips! Huggies byxblöjor i limited edition i jeansimitation. Supercoola, tunna och behagliga. Passformen är bäst på deras byxblöjor.


Vaccinera sig eller inte?

Hur ska man göra? Nu börjar vaccineringen av gravida och riskgrupper här hemma vid oss mot svininfluensan. Jag är verkligen kluven vad gäller detta.

Hur mycket vet man om eventuella fosterskador och även framtida följder då inga vaccinerade ännu hunnit växa upp? Går det över i bröstmjölken? Ja frågorna är många och jag måste nog sätta mig in i det lite mer innan jag fattar ett beslut.

Jag vill ju göra det som är bäst för Lillebror i magen, mig själv och min familj. Hur skulle det påverka Lillebror om jag väljer att INTE vaccinera mig men blir väldigt, väldigt sjuk?

På ett sätt vill jag vaccinera mig för att genom det sättet även skydda Lija lite extra mot eventuell influensa. Men samtidigt vill jag inte preparera kroppen med främmande ämnen som gravid. Jag fick ju inte ens vaccinera mig mot Röda Hund när jag var gravid med Lija för att det påverkar fostret och jag delar ju allt med Lillebror så även detta vaccin.

Ni gravida och ickegravida - hur tänker ni?

Nu händer det mycket!



Lija på kalaset i lördags.

Ja här händer det mycket. I måndags bestämde sig Lija för att det var dags att börja utforska världen på två ben istället för krypandes. Nu går, går och går hon. Långa sträckor emellanåt, från ena änden av lägenheten till den andra. Hon skrattar hela tiden och är så nöjd att hon kommit på det.

När jag ställer ner henne så knallar hon iväg direkt och balansen är det inte något fel på. Vad fort det går! Från några steg i måndags utökades det fort till 30-40 steg dagen efter. Det är verkligen så att de bara ska våga ge sig iväg så kan de.

Det är så sött så det är inte klokt! Vaggar så gulligt i början. Hon kämpar också för att kunna resa sig från huk på golvet rakt upp men det är inte helt enkelt när man är en liten klump. Men hon lyckades igår så det ger sig nog det med.

Babblar en massa och härmar ord hela tiden också. Vokabulären fylls på med nya ord var och varannan dag. Hon berättar hela tiden att alla grejer är hennes, ger oss saker men tar direkt tillbaka och säger tack tack.
Häromdagen sa hon Lija flera gånger, det är viktigt att berätta för oss att det minsann är hennes saker. Det mest använda ordet är nog bebis, det säger hon hela dagarna. Vi tror att hon menar sig själv när hon säger det.

Det är verkligen häftigt med alla framstegen, och att börja gå är stort. Det stämde verkligen som alla säger att rätt vad det är bara händer det!

Lillebror i magen är verkligen helvild, sprattlar mest hela dagarna. Inte som Lija som höll mig vaken om nätterna och var lugn under dagtid. Det är så härligt att känna liv!

Hemmapimpning





Igår grejade jag med mn fotovägg. N har målat tavellisterna svarta och högblanka. Nu ska de bara fyllas på vartefter med foton, mer ramar måste införskaffas. Jag tänkte bara ha IKEAs RIBBA ramar i olka format i vitt.

Ultraljudsbilderna på både Lija och Lillebror har hedersplatsen mitt på väggen. Så varje gång man går förbi dom så blir man både lite nostalgisk och längtande. Väldigt mysigt med ljuslyktorna som ger ett härligt sken på kvällen. Roligt att ha fått ordning på en annars outnyttjad vägg.



Lija till vänster och Lillebror till höger.

N målade ju också om vårat köksbord som nu är vitt och blankt. Det gjorde en otrolig skillnad till köket. Med svarta detaljer till så känns det som en helt ny matplats. Spegeln som sitter ovanför matbordet var rosa innan och fick sig en omgång med svart färg. Kul att piffa lite med grejer som man redan har.



Ja kattrackarna har sin "lilla" vattenskål på bordet för tillfället då vår sjuka katt Mojjen inte dricker annars.


Klistriga tassar





Lija vill ju helst gå och stå hela tiden, även i simhallen där hon för övrigt tog sina första steg, men där är det ju så otroligt halt. Hittade då på dessa badskor hos Pippilotta med "klistrig" sula så att hon får bra grepp. Själva foten/ovandelen är i neopren så de är superlätta på foten. De är lite stora ännu så hon har inte premiäranvänt dom ännu men snart så.
De finns i flera färger och storlekar för 98:-.

Rida Rida Ranka



Lycklig tjej på Emilias gunghäst i lördags.

Idag känns det verkligen att det är höst utanför dörren, kallt och krispigt. Härligt att ha möjligheten att bara kunna stanna inne hela dagen. Vi gjorde en total storstädning hemma igår dessutom och då är det ju ännu härligare att tassa runt hemma.

N gjorde slag i saken och målade om vårat köksbord som var björkfärgat. Det blev kritvitt och blankt och passar nu bättre in med det svarta och vita hemma hos oss. Vi tänkte att det är nog ingen större idè att köpa ett nytt förrän Lija och Lillebror är lite större.
Så nu är all fulfuru ett minne blott, äntligen!

Nu ska jag pilla lite med mina fotoalbum och Lijas första bok. Det är inte ofta man får tid över till det.


Lisa Rinnevou



Jag älskar konstnären Lisa Rinnevous alster, jag skulle kunna ha allihopa om jag hade plats och råd.
Men denna fastnade jag verkligen för nu när vi kommer att få en liten prins och redan har en prinsessa.

Lijas första kalas



Lija får till en riktig pose i sin fina SVEA klänning och strumpbyxor från Trumpette.

Lija har härmed upplevt sitt första kalas. Andra kom jag på nu, för hon var ju faktiskt med då min gammelmormor fyllde 95. Lija var bara tre veckor då och hedersgäst efter gammelmormor Lisa.

Det var hur mycket folk som helst hemma hos Emilia. Massor av barn och presenter. Lija och Emilia började med ett pusskalas när vi kom. Emilia sprang direkt fram till Lija och så pussades de och kramades. Lija räckte fint över sin present. De är verkligen små kompisar, gillar varandra och känner igen varandra när de träffas. Det är så mysigt att se.

Det bjöds på god tårta och smarriga bakverk. Lija fick kalasa på både tårta, bulle och saft på fina prinsesstallrikar. När det var dags för hemfärd så fick hon med sig en rosa (såklart) ballong hem med hennes namn på. En suverän kalasdag med andra ord.

Nu är det fotboll som gäller. Middagen står i ugnen, kycklingfilèer fyllda med vitlök, soltorkade tomater, parmesan och sedan baconlindade.



Maritha och Emilia öppnar paket.



Lija kollar in Emilias gunghäst. Kanske hamnar det en sådan i hennes paket också...



Lycklig tjej!



Det var så kul att få leka med alla Emilias presenter.







Tjejerna hjälps åt med Emilias stooora paket.





Födelsedagsbarnet i egen hög person.



Hemma igen och jagar ballongen.



Nej just det, här får jag ju inte vara.


Kalaslördag



Emilia som ska firas idag.

Idag ska Lija på sitt första kalas. Det är Emilia som fyllde ett år igår som ska uppvaktas. Paketet är inslaget, kortet skrivet och Lija är nybadad och ligger just nu och vilar upp sig inför kalasandet.

Lija valde att starta dagen okristligt tidigt, redan klockan fyra imorse. Som tur var somnade hon om igen vid sex och vi fick sova vidare till klockan nio. Men man blir ganska mosig av att kliva upp den tiden.

Ikväll ska vi självklart se fotbollsrysaren och äta gott. Jag återkommer senare med bilder ifrån kalaset.

Lillebror




Lija i ett gosedjurshav på IKEA igår.

Igår var det äntligen dags för det efterlängtade ultraljudet. Farmor och farfar åkte med för att hänga med Lija medans vi gjorde det.

Det var så underbart att få se det lilla livet som växer i min mage. En riktig liten vilding till lillebror verkar det vara. Ja för det var ingen tvekan om att det är just en lillebror! Jag såg det själv klart och tydligt innan barnmorskan visade oss.

Beräknad födsel justerades med en dag framåt, så det slutgiltiga datumet är nu den 15/3 istället för den 14/3 som vi räknat ut. Inte långt ifrån. Som ni ser i det tidigare inlägget så har jag redan fått en rejäl mage!

Vi var där nästan en timme då allting syntes så bra, alla organ, hjärtat, hjärnan med mera. Jag blev även tillfrågad att vara med på ytterligare ultraljud för kandidater under min graviditet. Det tackar man ju inte nej till, att få se lillebror fler gånger och att han har det bra.

Det känns helt otroligt att vi ska få en pojke! Lija ska bli storasyster och vi ska få en son.

Jag var iochförsig helt inställd på att det var en pojke, den här graviditeten har sett helt annorlunda ut emot när jag väntade Lija. Så jag trodde inget annat.
Det är så mysigt att få veta att det är en pojke, vi satt hela kvällen igår och klurade på namn, svårare med pojknamn på något vis.

När vi fick beskedet att allt såg perfekt ut och att vi ska få en pojke så fällde både N och jag en glädjetår eller två. Livet och att få bära och känna liv är otroligt!



Lija sover gott i sin rosa farkost.



Busunge på IKEA, kolla in frisyren! Det är nog dags för hårspännen för att hålla den på plats.






081105 XX + 100315 XY!




Full i bus ( och hyss)



Busmaja rotar i mammas väska. Hennes nyfikna kattkompis hänger med på upptågen.



Hjärtat vilar, det fick bli en förmiddagsnap idag eftersom hon var uppe med tuppen. Efter det så blir det en sväng till öppna. Käkar nog lunch där också.

Jag letar efter passande ettårspresent till Lija. Funderar på en gunghäst från Jabadabadoo eller kanske en klassiker - Bobby car. Leksaker ifrån BRIO skulle också vara kul, till exempel lådan med klossar, bankbrädan eller ankan som man drar. Någon som har något bra förslag?


Så fin gunghäst i trä.






Uppe med tuppen





Igår var det hög tid att sätta i åkpåsen. Lija tyckte det var mysigt att sitta insnugglad i den.

Lija tyckte vi skulle kliva upp innan sju idag och det är bara att lyda. Nu tittar vi på Vakna! med the Voice. Glömmer alltid bort den morgonshowen, när jag väntade Lija tittade jag på den varje morgon eftersom jag vaknade tidigt och var hungrig. Mysigt!

Natten var hyfsad, välling en gång och de andra gångerna hon vaknade till så bjöd jag på vatten och hon drack faktiskt. Hon kanske är lite törstig och allra helst nu när hon är lite förkyld?

Idag ska vi till öppna förskolan som vanligt, fast det blir nog inte på förmiddagen efetrsom hon vaknade så tidigt. Vi får gå med bebisarna på eftermiddagen istället. Vi har en månad till på oss att hänga med dom. Lija är så fascinerad av bebisar förresten. Så fort hon ser en på vällingpaketet eller i en tidning så blir hon jätteglad och säger bäääbiiis. Snacka om att man smälter!

Nu är det förresten bara en dag kvar - imorgon smäller det! Ojojoj vad vi längtar, det är ju så mysigt och speciellt att få tjuvkika på sin lilla krabat.

Snigelpost är bästa posten





Fina saker trillade ner i brevlådan härom dagen. Klisterdekaler i vimpelform med Lijas namn som jag tänkte ha på hennes klädskåp eller ovanför sängen kanske. Har inte riktigt bestämt mig för vad dom ska få pryda ännu.

Den gulliga vändbara skylten åkte med av bara farten!

Du hittar det hos Gullgrodan.

Två dagar kvar...





Busunge som har klättrat upp på bordet.

Solen skiner och vår dag startade omkring klockan åtta som vanligt. Inte helt fel att få ligga till dess åtminstone.

Frukosten och de andra morgonbestyren är avklarade. Nu bär det av ut en sväng, en promenad och sedan går vi till öppna förskolan (som har öppet idag igen) lagom till sångstunden som Lija gillar. Speciellt "Lilla snigel". Börjar man sjunga på den så skiner hela hon upp och gör "akta dig" tecknet med fingret, så sött!

Bara två dagar kvar nu till ultraljudet...

Lija 11 månader



Knasungen när vi var i stan förra veckan. Trycker tungan och näsan emot locket.

Idag blir lilla myran elva månader, bara en månad kvar till det stundande ettårskalaset. Vad roligt det ska bli att köpa presenter, tårta och blåsa upp ballonger. För visst är den första födelsedagen speciell, inte minst för mamma och pappa som minns tillbaka ett år till den dagen du kom till världen.

Dagen startade tidigt med en snorig och täppt skrutt. Men pigg och glad för övrigt. Vi tog en morgonpromenad och gick förbi veterinären och köpte specialfoder till Mojjen. Dyrt kalas, 160 kronor för 12 små påsar à 100 gram. Jaja, endast det bästa är gott nog. Fick även recept på en annan medicin som är kräkningshämmande. Så nu ska han både ha flytande medicin varje dag, samt tabletter och fiskolja. Detta ska ges tre gånger om dagen, stackarn!

Efter promenixen var det dags för en viktkoll på BVC. Nu ökar hon på sig som bara den igen och har gått upp drygt 600 gram på knappt tre veckor. Så nu är tiokilosgränsen spräckt.  Så skönt! Vår lilla knubbsäl...

Vi var hem och käkade lunch sedan beslutade jag mig för att vi skulle gå förbi öppna förskolan en stund men då vi kom dit var det stängt på grund av vattenskada! Typiskt, det kan ju ta tid att ordna till...

Torsdagen och det efterlängtade ultraljudet närmar sig med stormsteg. Vad roligt det ska bli! Det är både lite nervöst och pirrigt. Tänk ifall vi får veta vad det är för en liten krabat som gömmer sig därinne. Det är lite av en milstolpe i graviditeten också, snart har vi kommit halvvägs.



Specialfoder till Mojjen och Dr Baddakyss fiskolja.

Ett rosa mumintroll



Attack på blomman!

Helgen har varit jättemysig i höstrusket. Igår firade vi bröllopsdag och dessutom tioårsjubileum. Det var exakt tio år sedan vi träffades på krogen i Västerås och på den vägen är det. Tänk att vi har ett kärleksbarn hos oss nu och ett till på väg. Tänk vad underbart livet är!

Men mitt i det underbara så finns det såklart ett orosmoment. Mojjen mår relativt bra med hjälp av medicin samt anpassad kost. Han får behålla sin mat tack vare medicinen. Han har sovit hela helgen i stort sett, vill vara nära oss hela tiden. Han ligger i våra knän och bakom mitt huvud i soffan på sin kudde. Han är gosig och nöjd när han är vaken och verkar inte sämre än vanligt. Som tur är så gillar han verkligen sin nya mat trots att han är otroligt kräsen. Det svåraste är att hålla de andra katterna borta ifrån hans mat för den är tydligen supergod.
Inatt ska han sova med husse för imorgon ska jag lämna ett urinprov hos veterinären. Så det är bara han som ska gå på en låda utan sand. Vi får se hur det går...

I eftermiddag är det simhallen och babysim som väntar. Då vet jag en som kommer att bli överlycklig.

Jag funderar på att baka några plåtar kanelbullar ifall jag hinner, kanelbullens dag till ära.






Min första och bästa kisse



Vår knasiga papegojkatt i april 2009.

Igår var vi till veterinären med vår katt Mojjen. Han fick dropp och vitaminer eftersom han var väldigt uttorkad av allt kräkande. De tog en massa prover som vi skulle få svar på idag, vilket jag nu fått.

Han lider utav njursvikt, kanske får vi behålla honom ett år, kanske klarar han sig bara ett par månader till.
Alla hans njurvärden var kraftigt förhöjda och dess funktion är nedsatta med 75%. De klarar inte av att rensa bort slaggprodukter och det är därför han kräks.

Det känns för jäkligt rent ut sagt. Han är min/vår ögonsten, den bästa och mest personliga katt man kan tänka sig. Han är väldigt udda och speciell.
Han skulle ju bli gammal hos oss, vara barnens kisse och ha det bra.

Jag har haft honom sedan jag flyttade till egen lägenhet för första gången och det är tio år sedan. Han har alltid varit väldigt fäst vid mig och när vi bodde själva följde han mig överallt som en liten hund. Han sov på min kudde runt min hals.
Han är en riktig människokatt och bryr sig inte särskilt mycket om sina kattkompisar, han vill helst hänga med oss. Han är jättesnäll mot Lija vad hon än ställer till med för hyss emot honom. Det är hennes favoritkatt, de andra två bryr hon sig inte alls mycket om.

Det enda positiva i det hela är att han inte lider, han har inte ont. Så det är inte egoistiskt av oss att ha honom kvar den sista tiden. Han ska få medicin och särskild kost, så får han stanna hos oss så länge han orkar.

Kattdoktorn



Sovskrutt. Så här hittar man henne allt som oftast, hon kryper från vår säng över till sin.

Vi har busat hela förmiddagen på Nyckelpigan. När vi kom hem slocknade hon direkt, la bara ner henne så somnade hon. Det tar verkligen på krafterna att leka med sina kompisar.

Det fungerar fortfarande väldigt bra med den indragna förmiddagsvilan och att vila ett längre pass efter lunch. Hon är pigg och glad hela förmiddagen och sedan även hela eftermiddagen. Perfekt att sedan börja göra iordning henne omkring 19 och lägga henne. Hoppas det håller i sig.

I eftermiddag ska vi åka med vår äldsta hankatt till veterinären. Min första och bästa kisse Mojjen. Han kräks och kräks hela dagarna. Han har gjort det till och från en längre tid så nu måste det kollas upp. Veterinären sa att i värsta fall kan det vara magcancer!!! Usch jag hoppas verkligen inte att det är något allvarligt med min oranga guldklimp...

RSS 2.0