Välkommen till livet lilla Liiw



Så var väntan äntligen över, Liiw kom till oss torsdag den 26/1 klockan 19:52 efter en planerad igångsättning som bara tog tre timmar i från första värken!

Liiw är frisk och pigg, född i vecka 38+0 och vägde 3880 gram och mätte 51 centimeter.

Här hemma råder bebis- och syskonmys men jag återkommer snart med fler bilder och en förlossningsberättelse.


Väntar, väntar & väntar....



I väntan på Lillasyster så kom till barnens glädje ÄNTLIGEN snön. Det var verkligen succè att ge sig ut i pulkabacken och Will var alldeles lyrisk och satt bara och vrålade ÅÅÅÅÅK i pulkan.

Igår var vi in till förlossningen för att påbörja operation igångsättning. Utan att gå in för mycket på detaljer så gjorde läkaren en undersökning, konstaterade att det är på gång och gjorde sedan en hinnsvepning och efter det fick vi åka hem igen. Inget spektakulärt hände väl efter det mer än att jag fick mensliknande smärtor och har fortfarande.

Imorgon bär det av igen så får vi se hur långt jag har kommit.

Farmor och farfar hämtade barnen på dagis och hängde med dom under eftermiddagen som planerat eftersom att vi trodde att det eventuellt skulle bli storkleverans igår. Det hade gått hur bra som helst och N och jag kom hem till glada och mätta barn. Det känns så skönt att veta att jag inte behöver oroa mig för dom under förlossningen.

Det är lite problematik eller vad jag ska kalla det, kring Will på dagis. Han verkar påverkad av diverse förändringar på hans avdelning, nya barn och personal osv. Hemma är det ju också en del nytt i och med bebis ankomst. Han är väldigt "på" de andra, mindre barnen, bufflar och brottas och utdelar diverse tjuvnyp.
Jag tycker att det verkar som om han söker uppmärksamhet som han är ganska van vid att få både här och på dagis men som minskat i och med större barngrupp osv. Vi får hoppas att det lugnar ner sig när allt lägger sig litegrann och han finner sig i allt det nya.

Hemma är det ju ganska hårda tag syskonen emellan, inte bara när de bråkar utan även när de busar och leker. Sedan tror han väl att han kan göra likadant på dagis och så märker han att det går ännu lättare att få som man vill med de mindre barnen.

Jag tror att man får försöka tona ner det hela på rätt sätt, inte bara genom att "skälla" på honom utan genom att avleda honom och aktivera honom med något. Tjejerna på dagis är duktiga och lyhörda så jag tror att det blir bra i slutändan.

Nu ska jag vagga runt lite, sysselsätta mig med något så att bebis kanske vill komma ut till oss<3


Pyssel i väntans tider....



Dagens sysselsättning, halvt handikappad av foglossning med mera som jag är, målat bokstäver bland annat som jag ska sätta på barnens sovrumsdörr.

Nästa vecka väntas LillGiraffen anlända, vilken dag är svårt att säga men förhoppningsvis någon gång den veckan så det verkar bli en januariflicka. På måndag bär det iallafall av in till förlossningen tidigt på morgonen. Jag kommer då att vara i vecka 37+4, skulle vara ganska lagom om jag får bestämma;)

Jag har riktigt svår foglossning nu sedan en vecka tillbaka drygt. Att röra sig i sidled eller att fort komma framåt är en plåga. Sitta på golvet eller för länge på samma sätt dödar mig nästan. Att det kan göra så fruktansvärt ont hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Usch och fy, nej nu kan jag verkligen tänka mig leverans av storken så jag slipper denna plåga tillsammans med de tidigare krämporna. '

När jag ser tillbaka på denna graviditet så kan jag sammanfatta det som den värsta hittills. Tre graviditeter tätt är INTE att rekommendera. Kroppen verkar inte riktigt orka med det. De tidigare två har varit en riktig räkmacka i jämförelse. Visst är det väl värt det men det har varit sjukt tufft. Nu behöver min kropp vila...

Jag tvättar babykläder, bäddar och boar. Himla mysigt men jag önskar att jag orkade mer. Vi är så nyfikna på vem hon är, vem hon är lik, blond som Will eller lite mörkare som Lija. Längtar!



En del av reafynden på PoP till Giraffen. Jag har genomgående köpt storlek 62 och 68 så nu hoppas jag att det som utlovat är en modell större bebis.



Superfin kofta till Will, något stor ännu i storlek 98 men snart så.

Snart smäller det....



Blir man trött, ja då sover man helt enkelt. Will kan somna lite varsom närsom. Förutom på kvällen för natten ska tilläggas;)

Ja som rubriken lyder så är det inte långt kvar nu tills Giraffen anländer. I tisdags var vi på tillväxtultraljud samt ett planeringsmöte med överläkaren inför den kommande förlossningen.
Hon väger nu dryga tre kilo i vecka 35+4, beräknad vikt vid fullgången tid är över fyra kilo, troligen närmre 4500 gram så det är inte bara en lång tjej jag har i magen.

Vi kommer att sätta igång förlossningen i vecka 37+, dels för att hon inte ska vara så stor och dels för att det just ska gå att planera den så mycket som man bara kan. Vilken dag det blir exakt är svårt att säga, det beror på hur pass mogen min kropp är. Det kan eventuellt bli några turer till Uppsala med andra ord. Men en januariflicka blir det iallafall.

Jag kommer att ha överläkare samt hennes team med hela förlossningen och förhoppningsvis så ska det gå vägen på det vanliga sättet.

Jag är inte den som brukar beklaga mig men nu är det faktiskt riktigt jobbigt. Jag har ont konstant och det känns på riktigt ungefär som om jag redan har fött barn om jag säger så.... Jag får svårare dag för dag att gå och röra mig. Men nu är det faktiskt inte långt kvar, bara upploppet....


Massimo Dutti



Relativt, för mig, nyupptäckt märke, Massimo Dutti. Jag var in i deras butik i Sturegallerian innan jul och kikade på deras barnkläder som är stilrena och klassiska. Superfint! Nu i veckan var N och jag in och strosade i stan och då spanade jag in deras rea och fyndade några plagg. Bland annat denna superfina stickade klänning som påminner om Ralph Lauren tycker jag.

Hyfsade priser och underbar kvalitè, det blir nog mer därifrån framöver...


Kunskapstörstande



N har ett projekt, han lär Lija kartan och olika flaggor. Hon är väldigt intresserad och fascinerad utav att lära och slukar alla kunskaper. Hon tjatar också om att vi ska lära henne att läsa, jag vill det mamma, lär mig, säger hon.

Hon kan Sverige, Australien, Afrika, Grönland och Antarktis än så länge. N lär henne vilka djur som bor där och då är det lätt att lära in tydligen. Finland, Norge och Sveriges flaggor har hon lärt sig hittills. Roligt och nyttigt projekt!

På jakt efter vagga




Jag letar efter en Leander eller en Knoppavagga, takhängd. Will kommer nog inte att låta bebis ligga ifred i en spjälis utan han kommer nog att klättra upp och ner där. Plus att den är utrymmessparande då jag tänker ha den här på nedervåningen. Uppe i sovrummet blir det en vanlig spjälsäng vid min sida av sängen.

Så har du en som du vill bli av med eller erfarenheter att dela med dig så hör av dig!

Nyårsafton



Nyårsdukningen hade rosa tema, vad annars? ;)



Nyårsafton firades tillsammans med våra goda grannar hemma hos oss. Det passade väldigt bra då Terese också är höggravid och de ska ha närsomhelst. Tack och lov så slapp vi båda två fira nyår på förlossningen och vi kan nu räkna med en tolva;)

Barnen busade hela kvällen lång, vi skålade i Pommac, smällde lite raketer och åt en supergod trerätters som N slet med i köket. Både Lija och Will var tyvärr lite rädda för raketerna så till nästa nyår ska jag införskaffa sådana där fina rislyktor istället. Det var så himla fint!

Nyårsmiddagen bestod av hummer gratinerad i massor med parmesan, dill, citron och vispgrädde, hur gott som helst. Varmrätten blev klassisk den med - oxfilè, potatisgratäng, rödvinssås, sparris och murkelsås. Till efterrätt blev det cheesecake som Terese gjort och vit chokladpannacotta med passionsfrukt som jag snajdade iordning. Oj vad gott allt var!

Barnen somnade nöjda strax innan tolvslaget så N och jag skålade på balkongen och spanade in fyrverkerierna.



Nyårsfina pirater som snacksar på Wills favvo, lättsaltade chips. Lija har sin fina julklänning ifrån Mini A Ture på sig. Hon älskar den lika mycket själv för den är så rolig att dansa i säger hon.



Humrarna inspekterades noga...



Will är väldigt förtjust i Magnus. Så fort det ringer på dörren så kutar han dit och hoppas att det är han;)



Provsmakning.



I väntan på raketerna som visade sig vara jätteläskiga....



Marängswiss till efterrätt och Will är galen i vaniljglass.



Hoppsan!



Vit chokladpannacotta med passionsfrukt, riktigt len och smarrig!

Underbart avslut och början på det nya året! Nu ser vi fram emot vår lilla tolva som snart bör anlända <3

RSS 2.0