Babydollarna rullar...



Lijas första par "riktiga" skor. Tofflorna från Bobux är ju mer hemmatofflor.



Igår kom Lijas skor ifrån Brandos som jag beställde förra veckan. Det blev ett par klassiker, Adidas Original Superstar Crib 299:-. Jag provade samma modell men en annan färgställning när vi var inne i stan sist och de sitter riktigt bra på foten vilket är det viktigaste. Hela skon är i mjukaste skinn och med en ergonomisk fotsula inuti. Undersulan är mjuk och med antihalk. Jag tog storlek 19 och de sitter perfekt. Hon kan förhoppningsvis ha dom till hösten med. Jag är väldigt nöjd!
Var först inne på ett par rosa/vita Puma men de var hårda, satt inte alls bra på foten och var inte formsydda på samma vis.

Jag skickade N till PoP i Fältöversten på lunchen för att köpa en solhatt till Lija som var så fiffig med en knapp så att man kan knäppa upp skärmen på den. Han hittade ett par fina sommarbyxor till henne som han tyckte hon ska ha. Kul när han väljer något också. Materialet är bomull/lin så de blir härligt svala på sommaren plus att de inte skrynklar lika lätt då som ren lin. Smart med knappar nertill på benen så att de kan bli trekvartsbyxor eller shorts. Perfekt att man då också kan ta en storlek större att växa i då längden kan regleras.





Fin denimlook på byxorna 225:-. Hatten är blå/vit randig och kostar 145:-. Det finns en matchande klänning till den som jag är sugen på...

En lättnadens suck



Jag ringde vår läkare/sköterska som vi har via Lijas barnförsäkring hos Skandia. Man kan ringa dygnet runt och väntetiden är under en minut. Jag ringde först sjukvårdsupplysningen och där var det 35 minuters kö - vilken förälder med sjukt barn har tid med det?!
Iallafall så tyckte hon, efter noggrannt överläggande att vi skulle åka in till barnakuten, Akademiska Uppsala med Lija. Åh tänkte jag - kul en Valborgsmässoafton på akuten i Uppsala, med tanke på det stora firandet som pågår där varje år. Så jag la henne på skötbordet för att byta kläder och så vidare. Då kissade hon över hela skötbordet, vilken lycka! Så nu slipper vi förhoppningsvis sjukhuset och kan vara hemma och mysa med vår raring.
Hon är fortfarande väldigt snorig och rosslig men det går helt klart åt rätt håll. Vi stannar såklart hemma och inne med vår lilla sjukling och kurerar oss.

Jag måste avsluta med att rekommendera en barnförsäkring hos Skandia. Vi har helförsäkring, allt ingår och då också denna suveräna tjänst! Jag tycker inte heller att en barnförsäkring är något att spara in en femtiolapp här eller där på utan det är bara att maxa.


Dålig start på Valborg

Vi sov länge idag, ända till klockan tio. Det behövde vi båda två, men det är inte bra för de. Lijas blöja va helt torr imorse så alltså har hon inte kissat alls på en hel natt!!!! Jag ringde och kollade och jag ska avvakta några timmar och försöka pyttsa i henne vatten och bröstmjölk. Så länge hon inte är allmänpåverkad så kan vi avvakta med att åka in. Pluttan. Hoppas nu att hon kissar under de närmaste timmarna... Tur att N kommer hem tidigt ifall att vi skulle behöva åka iväg. Men än så länge är hon som vanligt men det är snart ett dygn sedan hon kissade. Hostan och snorandet är kvar men ingen feber igen. Nu ska jag försöka ge henne vatten - med tesked. Då lilla fröken inte tar flaska...

Triss i jyckar

   

                                         
Bilder: Gullgrodan

Jag har letat efter fina tavlor till Lijas rum eftersom att jag vill färdigställa det någorlunda nu. Inte för att hon ska sova där på ett bra tag ännu men vore mysigt att få det klart. Dessa tre vore perfekta att hänga på rad på en av de oinredda väggarna. Hur söta som helst och de skulle passa in i temat med prinsesskronor/djur och matcha stilen på SIA prylarna som jag börjat med.

På bättringsvägen



Lija är på bättringsvägen, skönt för både mig och henne. Hon har fortfarande ingen feber idag och orkar leka och busa. Det slog till hårt men gick fort över.
Hon är så duktig på att sitta nu, sitter helt själv, stadigt och balanserat. Det har hon gjort en vecka eller två, stora tjejen. Hon tycker det är så kul att kunna sitta själv och leka med sina grejer, säkert skönt att komma upp lite, har legat länge nog verkar hon tycka. Men jag märker att hon inte är särskilt pigg för när hon har lekt i en timme så är hon helt färdig och behöver sova, så då tar hon en powernap på 20 minuter och sedan är hon igång igen.

Vi köpte en febertermometer igår för vi har ingen sedan tidigare då vi inte har behövt någon men nu kändes det som ett måste. Valet föll självklart på en för öron från Braun. Den är mer noggrann än en rektal eller hudmätning plus att det känns mer bekvämt. Det är till och med så att jag kommer ihåg hur hemskt det var när man var tvungen och ta tempen när man var liten, fy bubblan! Så både jag och N var överens om en för öron trots att dom kostar lite mer. Men just nu har Apoteket faktiskt extrapris på denna som är deras nyaste modell, den har även blivit "bäst i test" i Råd & Rön. Finns att köpa nu för 495:- istället för 605:-.





Har du inte provat dessa olika sorters flingsalt så gör det! Citronsaltet är gudomligt gott på sallad, kyckling eller biff. finns bland annat på IKEA, kostade 39:- tror jag.

Sjuklingen



Lilla sjuklingen är lite piggare idag, det går iallafall åt rätt håll då febern är borta. Men hon hostar och snorar som bara den och är fortfarande hängig. Vi sov väldigt bra i natt, N fick ligga i gästrummet så vi hade dubbelsängen för oss själva så vi inte skulle väcka varandra. Det fungerade bra och hjärtat sov till sju imorse, jag trodde natten skulle bli hemsk men som tur var inte. Nu sover hon gott igen bredvid mig i soffan, sömn är bästa medicinen.

Vi håller oss hemma idag med i hemmets lugna vrå och myser. Hon är väldigt närhetstörstande och gosig nu när hon är sjuk så man får passa på för annars är det fullt ös. Frukostdags för mig nu innan hon vaknar.


Drömmar


Bild: Kyss Johanna
Disney Couture Wrap 1499:-.

Det här är mitt absoluta drömarmband, så otroligt sött med lilla Tingeling på. Alla armband från Disney Couture är underbara men detta är nog favoriten. Snyggt att det är flera rader så det bygger litegranna. Dessutom i min favvofärgkombo - rosa och grönt. Men det finns en hake - det är alldeles för dyrt och är inte högsta prio som småbarnsmamma direkt...Men drömmar ska man ha!

Status

Hjärtat är inte alls pigg. Hon bara hostar och snörvlar och är allmänt hängig och allmänpåverkad. Hon kan inte sova heller, är bara ledsen och vaknar hela tiden utav att hon måste hosta. Stackars liten, uff, det gör ont i mammahjärtat att se henne må så dåligt. Hon äter iallafall så hon får i sig näring och vätska. Nu sover hon bredvid mig i soffan och jag hoppas, hoppas att hon kan sova en stund nu.

Jag pratade med en sköterska på BVC tidigare då jag skulle ändra vår tid för sexmånaderskontrollen. Jag passade på att fråga henne lite. Hon sa att vi skulle ge det dagen och morgondagen, har hon fortfarande feber imorgon kväll så tyckte hon att vi skulle uppsöka läkare. Så hoppas att det ger sig och att hon blir pigg igen. Jag märker ju att hon har feber men jag vet inte exakt hur hög för vi äger ingen termometer, det måste införskaffas. Men jag vill inte ta med henne ut för det orkar hon verkligen inte. Jag har givit henne alvedon igen så får vi se. Man märker ju på allmäntillståndet också ifall det försämras.

Jag fick hem dreggelscarvesen idag som jag beställde, det passar bra nu för det går åt en del när det snoras och hostas. Sprang in en sväng på Lindex igår som hastigast. Hittade en del fint bland annat den snygga blusen som passar perfekt till hennes nya, smala PoP jeans.



Riktigt fin jeansblus, vit och blårandig, FIX 129:-.



Vit, hålmönstrad body 59,50:- och leggings från FIX 79,50:-. De blir fina till sandaler och tunika så småningom. Ett tvåpack strumpor fick följa med hem för de där strumporna har en tendens att försvinna hela tiden.



Dreggelscarves tre för 100 kronor här.



Kan vi skippa denna dag?



Min far utanför sin sommarstuga för många år sedan.

Fyyyy
vilken natt. Vi har inte sovit från klockan två ungefär. Lija har hög feber och har bajsat flera gånger under natten. Hon hostar upp massa rossel hela iden. Stackars liten. Det är hemskt. Dessutom är jag med sjuk plus att det är min pappas födelsedag idag - han skulle ha blivit 50 år idag om han hade fått/velat leva.
Ja det är en dag jag mer än gärna skulle vilja hoppa över....

Halv fyra gick vi upp alla tre, Lija var otröstlig och hostade och hostade, gav henne en alvedon som gjorde att hon kunde somna på mitt bröst sittandes i soffan. Så hon fick sova tre timmar och det funkade bara att ligga på mammas bröst - precis som när hon var liten minibebis.
Nej vi får försöka sova och gosa bort denna dag så gott det går.


Sjukstuga



Nakenfis som luftar rompen som vanligt varje dag.

Lija
är snorig, snörvlig och hostar. Jag började få ont i halsen nu på kvällen och har kännt mig hängig under dagen. Jag vilade två timmar med Lija på eftermiddagen, eller ja det blev en timme för mig eftersom att hon vaknade till och från i början av att hon hostade. Så ikväll somnade hon lätt klockan åtta men varje gång hon hostar får jag springa upp för då vaknar hon, lillgumman.
Jag ska bädda ner mig i soffan nu med nya numret av Vi föräldrar och försöka vila bort förkylningen så gott det går. Jag hoppas att det inte blir värre för Lija och att vi slipper feber.
Jag fick hem 313 (!!!)  foton idag också som ska sorteras in i de nya albumen som jag köpte i fredags. Men det får bli morgondagens projekt då vi bara ska hålla oss hemma och vila.


Presenter



Lija fick presenter av sin farmor och farfar i fredags då jag var förbi som hastigast innan vi skulle åka. Hon fick bland annat denna lek och lärvalp från Fisher Price. Den diggade hon direkt. Den sjunger visor, säger attjo om man klämmer på nosen med mera med mera. Superrolig! Kul att den blev succè direkt, hon körde runt med den på gåstolen och borrade ner huvudet i den och gapskrattade då den pratade när hon gjorde det.
Hon fick även en fin mobil som hon ska ha i sitt rum så småningom för den var så dekorativ med stora hjärtan. Bäddsetet som hon fick var tyvärr till vagn eller vagga och hon har ju varken eller nu längre så det får vi byta. Kul att få så fina grejer som verkligen uppskattades av både oss och Lija.



   

Lijas första roadtrip



Lunchpaus på MAX i Nyköping.



Efter MAX så somnade jag så skönt.

       

Hon var väldigt fascinerad av ballongen...

Hemresan gick strålande då Lija sov i stort sett hela vägen. Jag väckte henne ungefär halvvägs så hon fick komma ut och sträcka på sig, äta och blöjbyte. Hon satt med oss när vi käkade lunch och spanade på folk. Skönt att hon sov så vi kunde köra på i ett sträck. Det gjorde att vi var hemma i skaplig tid. Vi stannade till på IKEA Barkarby på hemvägen och handlade lite smått och gott, bland annat stänger till garderoberna och en stång till vår hallösning. Så nu har Lija en egen stång för jackor och ytterkläder med galgar på barnvänlig höjd. Så sött så! IKEA är en riktig höjdare tycker hon, skrattar och flinar åt ALLA när hon hänger i selen. Det var flera som kommenterade det och sa "Vilken glad bebis" bland annat. Charmtrollet vårt!

Tillbaka till helgen då. Vi kom ner strax innan två till deras stuga som låg en liten, liten bit ifrån sjön Roxen utanför Linköping. Supermysigt litet torp, primitivt och lite att fixa med precis som det ska vara med små torp. Vi grillade, fikade och hade det bra i det helt otroliga sommarvädret. Tjejerna lekte på madrass i skuggan på trädäcket. Jätteduktiga var dom och de verkade ha kul.
Tjejerna stupade ungefär samtidigt på kvällen och sov hela natten båda två, jätenöjda och tillfredsställda. Vi var lite oroliga att de skulle väcka varandra om vartannat men de var så trötta så efter en heldag ute i friska luften.

På söndagen var det inte riktigt lika fint väder så vi stack iväg till en gammal  ruin i närheten. Vi strosade runt där en stund innan vi började kryssa hemåt.

Det var så kul att sticka iväg spontant och träffa goda vänner, vara ute i det härliga vädret och äta gott. Så nu har Lija klarat av sin första roadtrip! Med bravur dessutom.



Christoffer och Nicklas funderar på om dom ska måla....eller inte.

       

Hjortfamilj som Christoffer sa, utanför deras stuga. Lija snusar i friska luften vid vattnet.









Premiärdopp för N. Smart det när man precis varit sjuk...



Anki och Cindra i solskenet.



Christoffer atr igen sig lite innan han ska skuffa vagnen upp för backen.





N knuffar uppför backen, vi tjejer körde ju nerför!





Trafikstockning!



       







Grabbarna funderar...







       









Lunchpaus




Hemfärd

Nu har hela lilla familjen packat in sig i bilen och är på väg mot Stockholm. Lija sover så vi passar på att köra en bit nu för att sedan pausa i Trosa och käka lunch och så att Lija får sträcka på benen.
Vi hade en urmysig dag igår vid familjen Belestams stuga med sol, grillat och trevligt sällskap. Tjejerna lekte,  busade och kraschade i säng ungefär samtidigt igår kväll och sov båda två hela natten utan att väcka varandra. Vi var lite oroliga för att dom skulle göra det och hålla låda inatt. Lija sov gott emellan oss i vardagsrummet där vi trixade iordning så att det blev en dubbelsäng.
Innan vi åkte idag så var vi till ett gammalt kloster och kyrka som låg fint vid sjön Roxen.

Nu har vi stannat för att tanka, fylla på vatten och lite sådant, Lija fortsätter sova.
Bildregn samt mer om vår mysiga lilla utflykt kommer ikväll. Jag ska passa på att blunda en liten stund jag med..

Superduper lyckad dag



Glada bästa vänner på golvet på Nordeas huvudkontor där Marithas mamma jobbar och vi tog en matpaus för tjejerna.

Vilken underbar och lyckad dag vi har haft. Den har varit så perfekt som en dag innehållandes ingredienserna sin älskling, sol, bästa sällskapet och shopping kan bli!
Jag överdriver inte när jag säger att det inte var gnälligt en enda gång på hela dagen - inte någon av tjejerna va missnöjda en enda gång. Dessutom var dom helt synkade vad gällde mattider och sovstunder. Så vi fick äta lunch medans dom sov båda två och de var nöjda med att sitta i sina vagnar och kolla på oss och varandra.
Vi åkte halv elva och kom hem omkring halv åtta ikväll så det var verkligen en heldag. Jo just de, amningen funkade prima borta, jag ammade henne hos Marithas mamma. Sedan ute på ett fik då Emilia fick burkmat och det slutade med att Lija med ville ha det och slukade sked på sked! Aldrig sett henne äta så mycket.
Nu ska jag förbereda inför morgondagen då vi kryssar iväg och hälsar på familj Belestam i deras sommarstuga utanför Linköping. Så härmed beställer jag sommarväder!



Kivas lite...



Här får du Emilia...



Nej nu du ska du få!



God lunch högst uppe på NK, intogs i lugn och ro medans tjejerna sov.



Fina vänner - glad att vi har er!



Sleeping beauty medans vi åt lunch.



SIAbutiken på Birger Jarlsgatan fick sig ett besök precis innan stängning. Tavla/hängare med klädnypor 157:-. Grodgalgar 45:-/styck och en "My room" skylt - allt till Lijas rum med grodtema som vi redan börjat med.

   



Åhlènsshopping, hakklapp från TIO gruppen 105:- men de hade halva priset på den idag. Svart/vita gardiner till vardagsrummet även dom för halva priset 137:-.



Cool smurftisha från Kapp Ahl av alla ställen där jag aldrig handlat innan, 129:-. Jeans från PoP i snyggaste tvätten och smala ben 245:-.





Pikètröja med puffärm HM 69,50:- och rutig klänning 79,50:-.





Cool retroklänning, en till jag vet - just love it, från HM i ekologisk bomull 50:-!!



Juicy Couture kopia från HM i frottè med tjejiga detaljer såsom bandet i midjan, 98:-.



Lite nya leksaker BRIO, snurrgrej med sugplopp som man kan fästa på bordet till exempel 189:- och en rosa rolig sak med bjällra i 69:-.



Så sant så sant...



Två fotoalbum från Åhlèns - tag två betala för ett så 100 spänn för båda!!


Busbralla



Busar i sina nya brallor som satt perfekt i storlek 86.

Hemma hos oss har det varit fullt ös på kvällskvisten. Massor av bus, gröt till kvällsmat och sedan det obligatoriska kvällsbadet. Hon vill så gärna bada så hon visar tydligt när hon sitter på skötbordet att det är ner i badkaret hon vill. Tittar ner där och sedan på mig och hoppas att jag ska fråga om hon vill simma. När jag då säger " SImma Simma" så skiner hon upp som en sol och skrattar, fäktar med armarna och fyrar av glädjetjut på glädjetjut. Hon tycker det är så kul och helst vill hon bada med pappa N faktiskt.

Efter allt detta så sover hon nu förhoppningsvis gott och vaknar utvilad imorgon när vi ska iväg med Maritha och Emilia och göra stan. Det gör ju inget att det dessutom ska bli tjugo grader varmt och att väderleksrapporten visar på en stor sol över huvudstaden. Åh vad mysigt vi ska ha det strosandes på Östermalm där det är lite lugnare tempo och man slipper trängas inne i gallerior. Så hör ni inte av mig förrän i morgon kväll så behöver ni inte efterlysa oss - vi är bara ute och njuter solen!



Sitter som mamma - helnöjd!



Oooooops!!



Kvällsbusig, det blir man när man är uppe på övertid - efter klockan åtta.


Speedy Gonzalez



Lija jagar apan som jag så strategiskt satt fast på stolen. N nyser i bakgrunden. Hon kan ratta sin bil både framåt, bakåt och i sidled numera. Hon är dessutom väldigt målmedveten och går dit hon bestämt sig för att gå.

Cool Cat



Lija testar solbrillor på Lindex.

Vi har varit hemma i stort sett hela dagen, det har varit gnäll, gnäll och åter gnäll. Kan det vara tänder på gång? För så här har det då faktiskt aldrig varit. Jag kan inte minnas att det varit lika gnälligt någonsin. Hon har liksom alltid gått att tillfredsställa och få nöjd. Nej, jag vet inte vad det kan vara. Nu har hon vilat en halvtimme efter att vi varit ner till centrum och handlat lite på Ica och Lindex. Nu är hon hyfsat nöjd, sitter här bredvid och leker med N.

Hoppas att hon är på bättre humör imorgon när vi ska på utflykt in till stan. Jag provade förresten att ge henne flaska idag igen efter en tids uppehåll och hon drack faktiskt. Så jag ska pröva lite senare ikväll igen. Det skulle vara smidigt så man kan mata henne och slippa amma när man är iväg till exempel. Ska ju snart börja ge henne välling med så det är hög tid att hon lär sig nu.
Nu gnälls det igen så gotta go...



Snygg retromönstrad, bomullsklänning från flickavdelningen, kul att kunna handla där nu, storlek 86, 79,50:-. Tvåpack strumpor 39;50:-.



Jag har sagt det förr - men åh vad jag älskar kombon rosa/grönt!

Papegojkatt



Familjefoto, hela gänget utom jag och Grävling. Lilla, åtminstone hennes bakdel, hittar ni till vänster i bild. Lija har sin favvoskallra i ena handen och en majskrok i den andra.

Knasiga Mojjen "åker" på N:s axlar, lindar sig som en boa runt halsen eller sitter som en papegoja på ena axeln. N tyckte en gång för många år sedan att det skulle vara roligt att lära honom lite cirkustrick, som att hoppa upp på axeln till exempel, det ångrar han nästan idag. För nu hoppar han upp i tid och otid, direkt från golvet. Som tur är fäller han in klorna iallafall. Fast lite duktigt och gulligt är det.

Natten var bra och härligt att vakna upp till solsken, är det sommarvärmen som kommer nu? Härligt verkar det bli iallafall. Vi har lite planer för dagen men vi får se hur det blir, mammaträff bland annat klockan 11 men det är lite dum tid för oss då Lija vilar den tiden och sedan äter lunch. Jag vill gärna hålla på tiderna och rutinerna nu när vi fått in dom någorlunda, men som sagt vi får se.
Imorgon ska jag och Maritha och våra tjejer åka in till stan, hoppas det är sådant här kanonväder då med.



Mojjen passar på att rota lite i skåpen.



Gårdagens middag, kalvstek kryddad med grillkrydda, svartpeppar, frystorkade örter, färsk timjan, rosmarinsalt och citronsalt. Stekt i ugnen på låg värme, den blev otroligt mör och smakrik - som kalvfilè.


Surprise!





Idag kom paketet med leggings ifrån Rockefella. Superfina var dom och i dunderschysst kvalitè, smalribbade med muddar. Kostar 100:- just nu istället för 150:- hos Min Pluddevutt. De kan jag verkligen rekommendera.
Men så till den stora överraskningen.. Det var ju lite strul kring min beställning utav jackan som jag berättat tidigare.
Jag fick ju den till superrabatterat pris, 200 spänn istället för 549:-. Jag var verkligen jättenöjd med de men så skickade hon med ett rosa set med byxa och linne från Kik Kid också!!! Som plåster på såren värde 440:-!!! Jag finner inga ord - snacka om bra service och kundvård! Så det är med varmt hjärta jag rekommenderar Min Pluddevutt.
Tack snälla snälla Ida - Lina!!! You made our day!







Jättefint set i tunnare bomull/elastan. Byxa 249:- och linne med korslagda band i ryggen och en filtstjärna på 189:-.




Godmorgon lillördag!



Lija leker kurragömma. Passade på att köra in under bordet när jag hade tagit bort stolen igår.

Lija somnade omkring halv åtta igår men vaknade en timme senare för att ena katten gick omkring och ylade. Irriterande, för då har hon inte hunnit ner i sin djupsömn och då blir det bara som en tupplur för  henne som ger henne lite ny energi. Så hon fick komma upp en timme till och hon bara fnissade och fnissade. Så sött så men hon var ju så trött. Somnade som en stock sedan och sov riktigt bra hela natten. Vi låg och drog oss till halv tio så idag är jag på topp.

Lija sitter bredvid mig på golvet och leker. Hon blir duktigare och duktigare att sitta för var dag som går. Vad fort det går!
Det sparar en hel del på min rygg att hon kan sitta upprätt själv, att man slipper sitta helt krökt med ryggen och hålla i henne. Har börjat med Liberos Up & Go blöjor nu som är skönare för lilla magen när man sitter upp. De är som en byxa med resår som anpassar sig. Så ut med bebisblöjorna och in med dom för stora tjejer.

Nu ska jag käka frulle och titta på Malou innan lilla terrroristen tröttnar på att leka själv.








Tema 80-tal



Lilla trollet i sin nya hatt. Inte helt lätt att fota henne för hon bara svischar iväg rätt vad det är.

           

Idag låg det tre paket i brevlådan när jag stoppade ut näsan, trevligt! I det ena var det den underbara jackan från holländska Kik Kid som jag väntat på. Så var det solhatten från samma kollektion och i det tredje en My Little Pony som jag börjat samla på till Lija. Det är nostalgi på hög nivå för mig som är född på åttiotalet. Jag tror att det finns några ponnies kvar sedan jag var liten, det måste jag kolla upp.

Jackan kostade till :slut 200- (!!!!) istället för 549:-, då hon hade lite problem att få fram den trots att jag betalat. Så jag fick den till inköpspris, väldigt bra service vilket är smart för det gör att jag återkommer.
Mössan som är en kombinerad solhatt var nog bland det sötaste jag har sett och den sitter bokstavligen talat som en smäck - helt perfekt modell och storlek, 9-12 månader. Hon är stor vår lilla fröken. Härlig, tunn bomull och modal som funkar hela sommaren i värmen.



       

Jackan är vändbar, hello åttiotal, och blir då ljusrosa med en liten ficka på ena sidan. Det ska bli spännande att prova Kik Kid och se hur deras kvalitè är.

Godmorgon



Steker på övervåningen i täckhögen när jag bäddade rent igår.

Härlig morgon med strålande solsken och jag/vi har sovit till nio. Känner mig ganska utvilad och på bra humör - härligt!
Hon somnade redan halv åtta igår kväll så det är en mer än godkänd natt. Nu ligger hon på golvet bredvid mig och myser under sin filt och tuggar på sin mjuka blädderbok. Hon brukar ligga och mysa en stund på morgonen och lyssna på tvn, försöker sätta på något med musik eller radion för det gillar hon. Ligger som ett tänt ljus.
Nu ska jag få i mig lite frukost och sedan kicka igång dagen. Hoppas att det är varmare ute idag än vad det har varit dom senaste dagarna så vi kan gå ut en sväng.
Nu har Lija tröttnat på att sitta på golvet med mig så hon ska få springa av sig lite i gåstolen.



Morgonmys med alla leksaker inom räckhåll.


Lilla huset på prärien hatt

   

Bilder: Lucky Little Me

Igår klickade jag hem denna lilla huset på prärien inspirerade solhatt. Den hör till och matchar jackan jag köpte som förhoppningsvis också kommer i veckan. Vad söt hon ska bli den och så himla bra med en solhatt som går ner över öronen nu då det fortfarande kan vara kallt och blåsigt men soligt. Jag är livrädd för att hon ska få öroninflammation, lätt hänt på dom små. Du hittar den här för 169:-.

Sitträning



Dagen har gått i en rasande fart, trots att vi inte har gjort något särskilt. Fast vi sov ända till klockan tio, skönt som bara den. Nu vilar Lija så då är det kaffepaus för min del. När hon vaknar ska vi gå ut en sväng i solen, gå och handla lite bland annat.
Hela dagen har hon velat sitträna så vi har bott på golvet känns det som - aj aj stackars min rygg!  Men det är så roligt att se hur hon grjejar och kämpar. Envis som en liten åsna är hon.

Idag till lunch fick hon kalv igen och för första gången så åt hon den utan grimaser. Jag fuskar lite och blandar den med favoritpurèn som är morot och då verkar det slinka i. Till efterrätt blev det äpple/päron och det gillar hon. Hon gör framsteg med maten även om det går sakta. Men det är klart, hon vet ju att det finns ett bättre och mysigare alternativ eftersom att jag ammar så då väntar hon gärna på det. Det blir inte så många gånger per dag som jag ammar nu, hon äter större mångder på natten. Hon klarar sig längre stunder på det hon äter plus att hon har fått snits på det vid de här laget så de går undan, ett par minuter sedan är hon klar.



Litet busfrö med sin nune ( snuttetrasan ) igår kväll.

Liten tröttis





Lija sittränar med ett hav av kuddar runtom sig. Hon sitter själv nu men tippar ibland åt sidorna så jag vågar inte lämna henne utan något mjukt runtomkring. Hon orkar sitta ett tag och leka med sina prylar.

Det har varit fullt upp hela eftermiddagen och kvällen. Nu har liten precis slocknat och vi har sjunkit ner i soffan. Hon blir så trött utav simningen plus massa bus och stimulans av både mamma och pappa.
Vi har lagat mat, thaiinspirerad kycklingwok med ris blir det snart. Vi har kokat kycklingen i buljong och en citron, sedan på med thaikryddor och massa vitlök så blir det en sås utav de. Den slår vi på de wokade, färska grönsakerna och kycklingen sedan. Till det blir det ris och en vinegrättesallad med tomater och selleri. Gott gott!

Vi har klippt Lijas hår litegranna också, så att det skulle bli jämnt. Som ni ser på bilderna så hade hon massa strån mitt uppe på huvudet som var cirka en decimeter långa som hon har haft sedan födseln. Det andra har hon skavt av. Så det klippte vi av och sparade. Jag ska sätta in det i hennes bok som ett minne. Håret växer som bara den på henne och det som kommer nu syns knappt för att det är så ljust.

Rockefella


Bild: Min Pluddevutt

Jag klickade nyss hemma dessa coola leggings till Lija hos Min Pluddevutt. De finns som Dagens erbjudande idag i svart och grått för 100 spänn istället för 149:-. Dessutom alltid fraktfritt så det blir bara en hundring totalt!
Jag kollar alltid fraktpriset och tycker nog att det ska vara fraktfritt, det gör iallafall att jag hellre handlar hos dom som har det. Bra service och trevlig tjej som har shoppen, dessutom ett nytt erbjudande varje dag vilket gör att man klickar in där ofta.

Bloglovin

Ja just det - prenumerera gärna på min blogg via Bloglovin. Klicka här!

Familjefoto



Lija i sin träningsdress från Nike innan babysimmet.

Dagen började skönt med lång sovmorgon för min del, ända till halv elva. N tog upp Lija imorse så jag fick sova ut. Det var verkligen välbehövligt så man är fit for fight inför veckan.
Efter lunch så bar det iväg på babysim. Idag var undervattensfotografen där och fotade oss. Vi tog både familjefoton på alla oss tre under vattnet och även enskilda bilder av Lija under vattnet. Det ska bli så spännande att få se dom. Hoppas dom kommer snart. Lija är helt utmattad som vanligt efter badhuset så hon sussar nu. Ska passa på att ta ett bad själv nu tror jag.

Vår lilla vegetarian



Lördagsfin i strumpbyxor med volanger på rumpan från PoP och klänning från Nanoou, Bobux på fossingarna.

Lördagen har varit hemmadag alla tre med bus och gos. Vi var bara ut en sväng och handlade lite, visade N skorna jag beställt till Lija, de rosa/vita från Puma. Strosade bara runt lite i centrum på de få affärer som finns, handlade på Ica sedan gick vi hem . Lija var trött och det var lunchtid för henne. Vi hoppade över promenaden för det har faktiskt varit riktigt kallt här idag, inga sköna vindar direkt. Idag bjöds det på kalv och grönsaker till lilla skrutten och det resulterade i en hel del grimaser och kväljningar. Jag får nöta på med det helt enkelt, till slut så. Paradisdesserten däremot slukar hon glatt.

Lija sussar nu, somnade åtta ikväll igen. Hoppas den trevliga vanan håller i sig ett tag. Tänk när hon var nyfödd och kunde vara vaken till fem på morgonen. Hur orkade hon och den stora frågan är hur orkade vi? Tur att det är ett minne blott och att hon nu kan skilja på dag och natt. Det underlättar en hel del...
Eftermiddagen och kvällen har ägnats åt storstädning av båda våningsplanen. Lija och jag har sorterat kläder och packat ner det som ska sparas som hon har vuxit ur. Vi får väl se ifall vi får någon användning utav små baby tjejkläder någon mer gång....Hoppas!

Vi har spelat in Robinson som vi ska titta på nu. Skönt att slippa all reklam som tar upp halva programtiden.



Happy baby!



Sötaste volangprydda "rompen".



Till kalvpurèn serverades något så kulinariskt som vatten.


Girlie girlie stuff



Ljusrosa gummistövlar från Viking. Nedsatta från 350:- till 150:-. Perfekta att ha ute på landet och på slaskiga barnvagnspromenader. Härligt babyrosa färg.



Kilklacksskor från Vila 260:-. Snyggt med korallfärgen till smala jeans i sommar.

   

Jag fredagsshoppade lite som hastigast igår innan Lija och jag gick och mötte pappa N som hade varit på After Work med sina kollegor på Grand Hotel. Hos svärmor köpte jag kilklacksskorna från Vila som är helt bedårande och dessutom sköna. Spanade på de liknande som HM hade förra sommaren i enfärgat (och även har i år), men slog aldrig till och det var ju bra för dessa är mycket sötare. Den tunna tunikan i bomull är perfekt både nu och till sommaren. Bra med knappar en bit ner nu medans jag ammar.
Stövlarna
gick inte att lämna kvar i affären. De får agera substitut tills jag tycker att jag har råd med ett par rosa Hunter. Så jag var glad som en lärka och nästan kvittrade när vi gick hemåt.

Lija somnade klockan åtta som vanligt igår och tro det eller ej men jag behövde inte gå upp en enda gång och natta om henne. så vi fick en urmysig vuxenkväll för oss själva och satt uppe och kolla på tv tills klockan var tolv tror jag. Vi hade köpt hemma massa plockmat såsom olika salami, rostbiff, ostar och bröd och satt och petade med. Mysigt! Nu ska vi ge oss ut i solskenet och handla lite kattattiraljer, kattsand och mat bland annat.





Syrenlila tunika från Vila 300:-. Finns även i svart och vitt.

Mysdag



Tjejerna är mycket fascinerade av Emilias Telletubbiesleksak.

Vi har haft en helmysig dag i solen på altanen hemma hos Maritha och Emilia. Tjejerna har lekt på en filt på altanen och vi har snackat massa strunt och solat. Maritha fixade supersmarriga smothies och så mumsade vi hembakade kanelbullar, mitt favoritfika näst efter kärleksmums då.
Vart borta hela dagen och ute i friska luften så nu har jag bokstavligen talat kraschat i soffan. Det är en bit att gå till Maritha så jag är helt slut i kroppen också, fast på ett skönt vis. Var ner till centrum och fredagsshoppade litegranna. Hittade lite fint hos svärmor och ett annat fynd på Intersport. Passade på att beställa skor till Lija som kommer på måndag dit, ett par supersöta rosa/vita Puma. Jag visar lite bilder imorgon för nu orkar jag inte mer idag, ska förflytta mig omedelbart upp till sängen och gosa bebis.


Fredagsdate



Certifierat busfrö på morgonen!

Härligt med en bra natt efter två jobbiga. Då är man på topp som mamma plus att solen skiner och vi ska hem till Maritha och Emilia och leka och vara ute i det  härliga vädret. Helgen kan inte börja så mycket bättre.
Helgen är öppen för förslag ännu, vi ska eventuellt åka och titta på en söt liten bil till min mormor. Hon behöver en lättkörd, liten bil som inte går så fort att ta sig till affären, läkaren och lite andra småutflykter med . Jag tror att vi har hittat en perfekt rackare också. Så eventuellt ska vi spana på den på lördag. På söndag är det babysim med undervattensfotografering bland annat, roligt.
Nu ska jag sätta fart här hemma, Lija somnade precis sedan ska vi iväg. Jag måste förbi apoteket först och köpa solskyddsfaktor till Lija. Inte för att hon ska vara medvetet i solen men den är svår att undvika när hon åker i vagnen och så vidare.
Jag bloggar om vår dag ikväll med massa bilder förhoppningsvis.

" Äppel Päppel Piron Paron "



Jag skulle byta storlekar på kläderna som Lija fick av farmor och farfar i påskpresent. Tyvärr fanns INGEN av dom kvar i storlek 80 så det fick bli lite annat. De får påfyllning på några utav plaggen hon fick  till veckan så jag ska kolla då igen, så jag tog ett tillgodo på resten. Så jag bytte till några "nyttoplagg"  såsom kortärmade bodies inför sommaren samt en pyjamas med korta ärmar och ben. Det var sådant som hon behöver så det kändes bra trots att jag inte fick tag i de fina som hon fick. De två mönstrade bodisarna har äppeltryck precis som hennes blå jacka, så sött. Den enfårgade är i rosa, ekologisk bomull och det gillar jag.

Jag anmälde oss nyss till fortsättningskursen på simningen också. Den är tydligen lika populär som den första så man var tvungen att vara ute i god tid trots att den inte börjar förrän i september. Men jag vill absolut inte missa det så nu har vi söndagarna även i höst uppbokade. Det var bättre tid till hösten, klockan 15 istället för 13 som vi har haft nu. Då hinner Lija äta lunch samt vila innan och det kommer förhoppningsvis passa bättre in med rutinerna.

Imorgon ska det bli fint väder och jag och Lija har en playdate inbokade. Träffade Maritha från föräldragruppen i centrum igår och hon bjöd hem oss på fika på altanen imorgon. Lija och Emilia får leka i friska luften förhoppningsvis, det ser vi fram emot.


Lådrafsaren



Dags för en sväng till IKEA och köpa säkerhetsprylar och börja säkra upp hemma!



Puh
vilken bökig natt det var. Lija somnade lätt omkring klockan åtta som hon gjort var och varannan kväll den senaste tiden men omkring klockan elva vaknade hon och ville inte somna om. Jag använde mig utav alla knep som brukar fungera men icke. Efter en timme så började jag bli ganska så trött och tänkte nästan ge upp och hämta selen och gå upp. Men jag provade att lägga henne i sin säng och bäddade ner henne. Vips så sov hon!?
Hon ville tydligen inte ligga i stora sängen och trängas och svettas med mamma, kanske känner hon sig trygg nu i sin säng där hon känner kanterna och inte känner sig så "liten".
Hur som helst så är jag ganska trött idag, nätterna har en tendens att fortsätta vara stökiga när dom börjat dåligt så hon sov ganska oroligt resten av natten.

Idag ska jag försöka rensa och städa lite hemma så gott det går. I Lijas rum står det massa kläder, de kartonger med barnkläder som vi fick av Anna. Jag ska sortera lite där, lägga bort kläder som hon vuxit ur och flytta ner det till förrådet istället. Jag ska se vad som behövs till Lijas rum och strukturera upp det lite. Men först frukost.

Dregglisar

   
                                 

Bilder: Dockkläder

Det var dags för en till beställning utav dreggelscarves. Det går åt obegränsat utav dom per dag. Hon har en kanske en kvart sedan är den dyngsur och man får hänga den på tork och ta en ny. De funkar dessutom perfekt som halsduk ute under jackan. Man behöver några stycken att välja på också så man enkelt kan matcha hennes outfit.
Du köper tre för 100 kronor här.

Lillördag



Hjärtat vaknade halv åtta imorse, det är nästan rekordtidigt för att vara henne. Men hon somnade ju också klockan åtta igår kväll så det är mer än godkänt. Vi har hunnit med massa bus och gos här på morgonen innan hon stupade i säng alldeles nyss. Hon håller igång cirka två timmar på morgonen sedan är hon så trött. Det brukar bli en kort nap nu på förmiddagen på kanske 30-40 minuter sedan är hon fit for fight igen.

Vi har inga högtflygande planer för dagen, en promenad och sedan ner till centrum och handla lite. Ska byta kläderna Lija fick i påskpresent av farmor och farfar till storlek 80 medans det finns kvar. Stora tjejen -  vad hon växer!
Kaffepaus för mig nu innan hon vaknar, det smakar som godast i lugn och ro utan bläckfiskarmar som fiskar efter koppen.

Extra tid tillsammans



Lija med sitt bjässepåskägg från farmor och farfar.

Vi har haft en riktigt slapp hemmadag alla tre då N tog pappaledigt idag. Därför har inte datorn varit högsta prio denna extra ledighetsdag. Vi har bara myst, busat, sovit, badat och varit på promenad i kvällssolen.  Lija blir alldeles till sig när hon ser att både mamma och pappa ligger i sängen när hon vaknar. Men då är inte jag lika intressant alls utan då är det pappa och bus som gäller. Hon lägger sig på magen och tittar upp på N, skrattar och borrar ner huvudet i madrassen för att sedan titta dit igen. Så där kan hon hålla på i en halvtimme. När det är bus på gång då är pappa favoriten över allt annat. På morgonen när hon börjar vakna till så ligger hon och killar honom på armen så att han ska vakna och kika på henne, sötnosen vår.
 Nu sover hon gott sedan klockan åtta. Jag ska också gosa ner mig lite djupare i sängen nu. Jag får ta igen dagens glesa inlägg imorgon då vi har noll planer för dagen



Kan man stoppa det i munnen må tro?



Om man puffar lite på det så kanske det öppnar sig....



Annandag Påsk



Busig fröken på IKEA med sin "marre" ( leksakslarven).

Vår sista ledighetsdag tillsammans startade tidigt för att vara här hemma, redan klockan åtta slog liten upp sina klarbå som för övrigt är VÅLDIGT blå numera. Världens finaste och plirigaste busögon!
Tyvärr hade inte solen hittat till Bålsta idag men vad gör väl de när man är hemma alla tre. Vi tog en tidig morgonpromenad och öppnade Ica med bakfulla tonåringar som köpte Cola och ivriga pensionärer, för att köpa nybakat bröd och färskpressad juice. Mysigt med lite onyttig frukost och byta ut fullkornsbrödet ibland.

När Lija skulle vila sin förmiddagsnap så var det stört omöjligt att få henne att somna trots att hon var dödstrött. Hon hittar på allt möjligt att ligga och titta på, snuttar på kuddarna och prasslar med lappar som hon hittar på INUTI örngotten. Nu fanns det ingen återvändo när det börjar bli så ljust ute även på kvällarna så vi hoppade i bilen och begav oss till IKEA för att köpa mörkläggande rullgardiner. Vi passade på att käka lunch där och Lija satt med oss i sin vagn och sedan i vära knän. Efter det fick hon hänga i selen med N och hon skrattade högt, sprattlade med benen och bubblade om allt möjligt hela tiden. Överlycklig över att tillbringa annandag påsk på IKEA och spana och flina åt alla andra sjuttioelva som hade samma lysande idè som oss att göra en utflykt dit.
Vi fick med oss rullgardin hem, svart och enkel. Snyggt som bara den blev det och väldigt mörkt. Vi köpte nya gardiner till vardagsrummet och även dit blev det svarta utan krusiduller.
Så det har N trixat och grejat med sedan vi kom hem medans Lija och jag legat i sängen och hållt ställningarna och kollat på. Perfekt arbetsfördelning.

Vi kollade också in balkongmöblerna i fejkrotting i serien ARHOLMA som jag bloggat om tidigare och var så sugen på. Men fy vad fula dom var i verkligheten! Ful färg, taniga och såg helt enkelt fuskiga och billiga ut. Så där får vi tänka om och det lutar åt att det blir en hembyggd soffa alà Fixar`n N därute.

Hjärtat
sover sedan klockan åtta ungefär och vi har nyss käkat tacos och nu tittar vi på Valkyria med Tom Crusie. Blir strax sängen så man orkar stiga upp med liten Lija som säkert vaknar ganska tidigt imorgon.











Nya rullgardinen i sovrummet, svårt att fota något svart i motljus så bättre än så här blev det inte. Det är iallafall gardinen TUPPLUR från IKEA. Vi tog en ganska bred, 180 cm då vi har ganska stora fönster och vi ville inte att det skulle bli någon glipa mellan vägg och gardin så vi valde att ta den extra bred och lät den ligga utanpå väggen.
I vanliga fall hänger det ljusgrå manchestergardiner här också men de hamnade i tvätten.
Så nu har vi både persienner, rullgardin och gardiner så ni kan tro att det blir riktigt beckamörkt därinne nu!


Påskfynd



Bild: Min Pluddevutt

Kommer ni ihåg denna jacka jag bloggade om tidigare? Jag har inte kunnat släppa den ur tankarna. Iallafall så hittade jag värsta schyssta rabattkoden hos Min Pluddevutt. Med koden " påsk " så får du handla valfri vara med 20% rabatt plus att dom alltid levererar fraktfritt och dessutom är jackan 50 kronor billigare här än hos andra webbshoppar.
 Jag betalde alltså 399:- för den inklusive frakt istället för 499 - 549:-. Gissa om jag är nöjd och glad som en lärka? Det får nog bli en beställning utav den matchande klänningen också så småningom, just nu är den slutsåld i storlek 80. Nu är iallafall denna på väg hem till Lija.

Vintern ut - Våren in



Lija i bilen på väg till mormor och gammelmormor.

En heldag på landet gör verkligen gott för både kropp och själ. Vilken underbar dag vi har haft och Lija har stormnjutit. Vi har varit ute i friska luften oavbrutet från i förmiddags ända tills ikväll. N har hjälpt min mormor i hennes stora trädgård med våruppfräschning såsom krattning, klippt ner växter och rensat och fixat. Vi har tagit fram utemöblerna, torkat av dom och gjort fint. Lija har hängt med mig i selen och kikat hela dagen. Hon har sovit ute i trädgården under jasminbusken efter att vi varit på ett flertal promenader med mormors hundar.
Vi avslutade dagen med påskmiddag med allt som hör till och efter det somnade Lija som en stock i bilen. Efter en heldag på landet så blev det ett långbad med bus och simning i badkaret med pappa N och efter det så sover hon som en prinsessa uppe i sängen.

Hon har varit så nöjd hela dagen och bara flinat och spejat och varit helt tillfreds. Inte sagt ett pip förutom prat och glädjeskrik. Hon tycker att det är jättespännande med alla hundar som springer omkring och skäller och busar. Hon har även hälsat på mormors två hästar som hon stirrade bra länge på och sedan klappade på mulen.
En perfekt dag som avslutas på bästa sätt med påskmust och godis i soffan bara vi vuxna. Vi är så avslagna av all lantluft så att vi inte orkar mer än att slötitta på Bingolotto trots att vi inte ens har någon lott!



Sussar sött under jasminbusken.



Stallet som badar i solsken.



Lijas gammelmormors hus.



N krattar.



Mys hos pappa N när han tar en välbehövlig paus.



Såååå skönt att vila sig i bilen efter en utmattande utedag i vårsolen.

Påskdagen



Fin påskgrupp och massor av godis från Lijas farmor och farfar. Påskgruppen var helt i vår smak, som alltid när svärmor väljer, med murgröna och citrongula penseér. Samma färg på penseèrna som vi köpte själva till balkongen så hon vet vad vi gillar.

Solen
fortsätter att skina även idag så det passar bra med en utflykt till landet och hälsa på Lijas mormor och gammelmormor. Även mina småbröder kommer dit och äter lite påskmat. Jag gjorde en paj med köttfärs och paprika på rester igår kväll som vi ska ha med oss.
Vår påskafton var supermysig med Robinson och godsaker framför tv:n. Lija förstod att mamma och pappa behövde lite egen mystid och somnade strax innan Robinson började. Skönt att få vara bara vi två en stund, det behöver man. Men när klockan närmade sig elva så hade jag sådan Lijaabstinens så då var det mysigt att krypa ner bredvid hjärtat och snusa bebis.
Nu sover hon sin lilla korta förmiddagsnap så vi ska pasa på att göra oss iordning så att vi kommer iväg sedan. Ska även stanna och handla i Enköping.



Lijas stora påskägg innehöll fina kläder från farmor och farfar. De ska bara bytas till storlek 80 till vår lilla knubbsäl.





Liten påskhare med stort bidrag till en babyvakt som är ett måste nu när vi vill sitta på balkongen och Lija sover på övervåningen.



Lija i pyjamas med passande text....




Påskafton



Lija njuter av värmen på balkongen och självklart är solhatten på.

   

Kissarna gillar också att sola sig och kivas lite om de bästa solplatserna.

Vilken underbar dag! Hur varmt som helst och strålande solsken. Vi gav oss iväg ut på promenad efter att jag fick en välbehövlig sovmorgon ensam medans Lija och pappa gick ner och busade.
Vi promenerade till trädgårdshandeln här i byn och shoppade fina penseér som jag har planterat i blomlådorna på framsidan. Jag får fota och visa det senare. Vi köpte även ett gäng till Lijas gammelfarmor och gick över till henne och hjälpte henne att vårstäda balkongen och plantera dom. Vi fikade och hade det skönt i eftermiddagssolen på hennes balkong.
Lija har precis sovit sin eftermidagsnap och hennes farmor, farfar och lilla kusin Tilda har varit här och lämnat fina påskpresenter som vi ska öppna. Lija pockar på uppmärksamhet nu så gotta go.



Fika i vårvärmen på nystädad balkong.



Vårfina blomlådor hos gammelfarmor Märta.


Mysigt Långfredagsfika



Lija ger Gammelfarmor Märta en dregglig påskpuss.

Ojoj vad duktig N har varit. Han har storstädat hela balkongen på baksidan. Dammsugit, skurat och torkat överallt. Jättefräscht blev det nu fattas bara nya möbler och en drös med skugganpassade växter. Lija har vart med och kollat när vi grejat. Hon körde fram till balkongdörren med sin gåstol och stod där och spanade.
Vi har precis kommit hem ifrån Lijas gammelfarmor Märta. Vi köpte med oss Napoleonbakelser och en påskpelargon och fikade och pratade. Lija var så glad och visade gammelfarmor sina färdigheter i " rullning " på mattan. Hon gav också gammelfarmor en härligt, blöt påskpuss.

Nu slappar vi i soffan medan Lija tar en väldigt sen eftermiddagsnap men det är inte så mycket att göra när hon är så trött som hon var nu. Istället blir hon förhoppningsvis på ett strålande humör till kvällen även om det lär bli en sen läggning. Jag ska surfa runt lite medans N spelar X Box.







Vi hjälpte gammelfarmor att få fram lite påsksaker, bland annat dessa söta små påskkycklingar som hon har haft på samma plats varje påsk.

Långa Långfredagen



En trollkarl och två påskkärringar hittade hem till oss igår. Påskkorten var tydligen slut(?) så jag fick byta godis mot att jag fick fota dom istället.

Påskhelgen inleds med strålande solsken och 20 grader varmt på balkongen. Gårdagen ägnades åt storstädning och det är jag glad för att vi inte sparade till idag för det passade bättre i regnrusket igår. Även om det klarnade upp framåt kvällen.

Vi sitter och funderar på om vi ska åka till Skansen och gå där och mysa i solskenet. Alternativt hälsa på Lijas gammelfarmor och fika. Något mysigt ska vi iallafall hitta på.
Lija busar på golvet med N och spanar på katterna som svischar förbi och sniffar på henne emellanåt. Hon är så intresserad av dom och så fort hon kommer åt så suger hon tag i en svans och får hela näven full med katthår. Tur att vi har snälla och tåliga katter som har blivit drillade av min brorsdotter Janina som varit här mycket och tuktat dom.
Nu ska vi kicka igång dagen här med en brakfrukost och kanske en kaffe i solen på balkongen efter det.

Glad Påsk till er alla!






Nattspöket

 

Så här trött blir man när man spökar hela natten.



Värsta jobbiga natten, fyyyyy vad hon  har stökat runt på min sida av sängen. jag har inte sovit många minuter inatt och dessutom var ju natten innan också under all kritik. Nu sover hon såklart och kommer säkert göra en större del av dagen. Jag är helt slut men går jag och lägger mig jag med så kan jag slå vad om att hon vaknar precis när jag somnat och då är jag helt färdig sedan. Nej jag får passa på och vila en stund när N kommer hem vilket borde bli snart hoppas jag. Det regnar här idag och tydligen ännu mer inne i stan så vår lilla utflykt får vara till nästa vecka. Hela grejen förlorar sin charm eftersom att vi tänkte gå och mysa på Djurgården och äta lunch i solen. Men det passar bra att stanna inne och mysa idag istället, kanske bara gå vår vanliga runda och sedan måste jag ner till centrum en sväng och införskaffa nödvändigheter såsom blöjor. Vår lilla knubbsäl har vuxit ur dom jag har hemma nämligen.



Spejar på mammas dator och pillar på tangenterna.



Sliter upp lekochspelinsatsen i gåstolen, lyckades klämma handen litegrann och gallskrek, efter det var det dags för vila.

Myspys



Så här mysigt har vi det på morgonen.

Det är inte ofta lilla fröken ligger stilla men emellanåt så händer det. Bilden är från imorse när vi leker på golvet framför Nyhetsmorgon och jag dricker te. Just i detta ögonblick så tror jag att det var Sara Lövgren som sjöng och Lija älskar verkligen musik och blir som förtrollad när någon sjunger på tv. Annars är hon inte särskilt intresserad av dumburken utan det är bara musik som kan fånga hennes intresse och kusarna som springer V75. Fingret i mungipan som det är allt som oftast numera.

Idag har vi haft en riktigt soft dag och tagit den som den kom. Lija vilade ett bra tag mitt på dagen efter sin bökochstök natt. Sedan gav vi oss ut  i det då soliga vädret och gick "vår" runda. Solen försvann ganska fort men det var skönt ändå och det gjorde inget att det inte var så varmt för jag ångar på så när jag går att jag blir alldeles svettig. Jag går alltid fort, tycker att det är skönast.
Vi var ner till centrum och skulle hjälpa Anki att hitta en vårjacka till Cindra men det verkar tyvärr vara ganska utplockat. Jag tror inte heller att butikerna, inte ens kedjorna, tar in så mycket vårjackor i babystorlekar. Det blir liksom mest overaller till de små. Fast jag tycker det är praktiskt med en jacka, speciellt en vindtät, då man enkelt kan klä dom i lager på lager. Sedan plockar man bara av vartefter och kan enklare reglera värmen på de små liven. Dessuom är det ju oftast vind och blåst som kan göra att dom blir kalla och fryser. Så en skaljacka eller en vindjacka är verkligen det ultimata om man bara ska ha en, i kombination med en fleecetröja eller liknande.

Vi var till Lijas farmor och fikade och pratade strunt, handlade lite på ICA innan vi gick för att möta pappa N vid tåget. Men Lija hann bli vrålhungrig ( tror jag ), så han fick hitta hem själv.
Ikväll åt hon dessutom mycket, för att vara henne, gröt till kvällen som N gav henne. Blandade i lite katrinplommon, som hon älskar i banangröten och det slank minsann i. Kanske står hon sig lite bättre på det inatt.
Hon somnade omkring klockan åtta så vi fick en stund för oss själva i soffan innan det var läggdags. Fick såklart springa upp och ner de obligatoriska vändorna men på det stora hela så var det bra.

Nu ser jag fram emot morgondagen och den stundande påskledigheten när vi får ha pappa N hemma med oss. Det verkar inte bli något speciellt påskfirande för vår del, men jag har köpt en påskskinka och lite påskmat ska inhandlas imorgon. Myspys att få vara långlediga hela familjen.
Imorgon ska Lija och jag på utflykt in till stan, vi tar tåget omkring lunch och så möter vi upp N när han slutar.



Hälsar på hos farmor. Inviger nya jackan från Lindex tillsammans med MOLOtröja med kissar på, baggyjeans från Nova Star och Bobuxtofflorna som verkligen har använts flitigt. Bästa köpet!
Observera fingret i munnen som alltid.



Tittar på mig och farmor när vi fikar inne på lagret i butiken.





Mojjen tycker att han är fiffig och har hittat en riktig utkikspost.


Happy Friday



Så här ser det ut på skötbordet på morgonen. Hon rafsar till sig allt hon kommer åt, i famnen nu har hon ett par strumpbyxor, en blöja och en pyjamas.

Ja för det är ju nästan som en lördag imorgon, många som går på påskledighet idag. Här är det påskledigt hela veckorna långa, vilken mysig tid jag har framför mig som mammaledig nu till sommaren. Hoppas att vi får en fin och varm sommar. Men värmen är jag lite tudelad till. Vi har redan nu alldeles för varmt uppe i vårat sovrum när det har varit varma dagar. Solen ligger på där på eftermiddagen och grillar upp rummet och höjer temperaturen avsevärt. Vi har dragit oss för att köpa en AC varenda sommar men nu MÅSTE vi annars kommer vi inte få en gnutta sömn däruppe nu när vi är tre. Lija måste ju få sova och jag törs inte ens tänka på hur illa jag ska sova med henne slickad emot mig en dag ute med 30 grader varmt, puh! Ja så det måste vi helt enkelt investera i.
Det var ett litet sidospår men det var bara för att vår natt inatt var usel. Lija sov urdåligt och låg och fäktade och bökade och då blev det så varmt i sängen. Både hon och jag svettades. Mellan klockan tolv och ett var hon dessutom vaken och skrek. Jag trodde bergis att det var tandsprickning men icke. Så här blir det gemensam vilostund så småningom...

Snälla tomten...



Bilder: Lucky Little Me

...jasså är det inte jul ännu, typiskt! Hittade denna jacka ikväll och föll pladask! Grönt och rosa är en underbar kombo och denna omlottjacka går att vända ut och in. Så när du har tröttnat på en rosa jacka så kan du göra om den till en grön/vit blommig, vändbar tröja alà åttiotal
 Alltså den är så underbar så jag tror att jag dör!! Men priset är saftigt, 549:-. Jag har svårt att motivera ett sådant köp endast med att den är ljuvlig. Speciellt nu när vi precis köpt skaljackan från PoP, känner jag N rätt så tycker han att skaljackan är en bättre jacka eftersom att den är vindtät, regntålig med mera. Så han blir svårflirtad så där har jag nog inget att hämta. Jaja, jag skulle iallafall matcha den med klänningen nedan samt strumpbyxorna med stjärnmönster.
Alltihopa kommer ifrån Kik Kid och du hittar det här.



Klänning med puffärm 285:-. Strumpbyxor 179:-.


Parasoll ska det ju vara!



Glad och busig Lija imorse, fösöker få loss apan som jag strategiskt har satt upp där så att hon har något att upptäcka och pyssla med.

Vi har varit ute på en långpromenad och myst i solen. Åh så skönt det var. Lija sov i stort sett hela tiden, tittade upp ibland bara för att försäkra sig om att jag var i krokarna. Tänk vad bra man mår sådana här dagar, man blir på ett riktigt toppenhumör.
 Däremot så måste jag köpa ett parasoll till vagnen så fort som möjligt för Lija gallskriker när hon får solen i ögonen så jag måste gå vägar så att jag får solen i ryggen och det kanske man inte alltid vill. Jag klurade och klurade hur man skulle kunna lösa det med solbrillor eller solhatt innan jag till slut kom på att det är ju ett parasoll man ska ha. Ibland går det trögt. Jag vill nog ha ett svart som hör till vår vagn som är en Quinny Speedi, blir snyggast så. Så var det bara de hur och när man ska komma iväg och kunna köpa det. Skulle ju behöva ett på momangen men det lär vi ju inte hinna. Kanske finns att beställa via nätet men då får jag ju iallafall inte hem det innan påsk gissar jag. Det får helt enkelt bli en sväng på skärtorsdagen då. Man vill ju kunna vara ute och njuta vädret utan en liten gaphals i vagnen.

Snart kommer N hem, Lija vilar en väldigt sen liten nap men det går liksom inte att hålla henne vaken för det är så grinigt när hon är trött så det var lika bra att hon fick sova en stund. Jag tror att vi ska äta rester från igår som är kycklingwok med ris, det skulle  jag nog kunna äta varje dag!



Mina påskliljor har slagit ut.



Sussar sött i vagnen.

Välkommen till min garderob snygging!



           

Bilder: Odd Molly
Angelina dress 1799:-.

Underbara Angelina dress från Odd Molly har flyttat hem till mig. Superfin på med tungt fall och en spetsunderkjol i bomull. Man känner sig som en ballerina när man snurrar runt. Tänker mig den med jeansjacka och ballerinaskor alldeles snart en varm vårdag på Skansen till exempel. Man kan både klä upp den och klä ner den tycker jag. Snygg nu också med bruna stövlar och min nya kappa från Odd Molly. Jag skulle vilja ha en halsduk i den lila/vinröda färgen som finns i klänningen, men ljusrosa kan nog också funka. Hur som helst så är jag kär som jag alltid blir i mina mollysar och kan sitta och bara titta på den. Tycker ni att jag är knasig?

Tidig morgon



Fiskjakt.

Lija
var hängig hela dagen igår. Sov en hel del under dagen och hade feber. Hon fick en alvedon på eftermiddagen som nog gjorde gott men hon var så matt och inte alls sig lik. Inatt har hon sovit katastrofalt dåligt och vaknade redan vid sju imorse. Det är väldigt olikt henne så det dröjer nog inte lång stund innan hon kroknar nu. Känns lite het idag med vi får se om det kan vara någon förhöjd temp. Uff, jag lider så med henne när hon är dålig, hon förstår ju inte och vill busa och greja men jag försöker få henne att ta det någorlunda lugnt. Hoppas att det går åt rätt håll idag iallafall och att det inte är någon feber idag.

Tisdagar har vi ju rytmik men det får vi hoppa över idag. Jag släpar inte med hjärtat på stim och stoj när hon inte är helt hundra. Även om det skulle visa sig att hon inte har feber så kan hon behöva återhämta sig, inte studsa runt och sjunga och leka. Det får eventuellt bli en promenad på eftermiddagen, lite frisk luft gör nog gott.



Lija igår när vi bara luftade oss utanför dörren och väntade på N.

Liten sjukling



Lija spanar in Grävlingen och vice versa.

Vaknade omkring nio efter en ganska bökig och stökig natt. Lija ville bara ligga tätt intill mig och så hade hon hosta så hon hostade rakt i mitt ansikte halva natten lilla snuttan. Jag tror att hon har feber nu också, jag har inte kollat ska göra det. Vi la oss och vilade en timme tillsammans alldeles nyligen och hon somnade direkt trots att vi nästan precis hade klivit upp. Nej hon är inte riktigt sitt vanliga jag idag, hon verkar ganska slö och matt och det är ju inte så konstigt ifall man har feber. Det kan vara tänderna som spökar också för hon blåser spott och liksom gör prutljud och det har hon inte gjort innan. Inte så här mycket iallafall, och nog tycker jag att dom små risgrynen är mer synliga nu.

Så det är status här hemma och jag måste ge mitt hjärta all uppmärksamhet nu så jag återkommer när hon vilar eller ikväll.

Snabba puckar


Bilder: IKEA

Dessa möbler var de vi hade som jag sålde idag. Serien heter Kvarnö.

Denna dag har ägnats familjen helt och hållet ochjag har hållt mig undan datorn och fixat med en massa annat nyttigt och roligt. Först  var vi ju på babysim, vi badade båda två så tyvärr blev det inga bilder denna gång. Vi tränade på att dyka idag igen, samt en ny övning som gick ut på att de skulle hålla sig i kanten medans man höll ett knä under dom och sakta men säkert drog man undan knäet och då skulle dom hålla sig kvar själva och mycket riktigt så fungerade det!
Lija slocknade direkt i vagnen efteråt så vi passade på att gå och handla i lugn och ro.

Jag har rensat och planerat lite på balkongen och kom på att jag nog vill ha nya möbler till balkongen och sälja dom vi har. Sagt och gjort så slängde jag upp en annons på Blocket med våra utemöbler och vips så ringde det en tjej efter tjugo minuter och ville komma och hämta dom så nu har vi inga möbler alls. Nu ska här verkligen planeras in i minsta detalj och vi ska göra exakt så som vi vill ha därute. Det ska bli loungekänsla därute med soffa och kuddar och mysig belysning. Det blir förmodligen möblerna i konstrotting i IKEAs nya serie Arholma. Tror att det kan bli riktigt bra men först ska här mätas och skissas en del.
 Så det gick undan här hemma ikväll från idè till beslut, som vanligt med mig. Får jag för mig något så ska det ske på direkten, vill inte att det ska dröja evigheter när man är inspirerad och kreativ.

Lija var lite trasslig ikväll och ville absolut inte sova trots att hon var toktrött. Hon fick vara uppe med oss istället och när vi la oss så gick det minsann bra att somna på direkten mellan oss. Bestämd liten dam vi har att göra med kan jag säga. Men hon verkade ha lite besvär av tänderna ikväll för hon blåste spott hela kvällen och gjorde pruttljud liksom samtidigt och det har hon inte gjort innan.


Nu vill jag ha denna serie som heter Arholma från IKEA. Vi kommer nog att ha två hörnsektioner på vår balkong, så att de bildar en soffa.

Lija fem månader



Morgonmys på golvet, även Mojjen diggar det.

Idag blir vår lilla tjej fem månader, oj så fort tiden går. Men det är roligt att hon växer och med det alla framsteg.
Vi busar för fullt här på morgonen, Lija åker runt i sin gåstol och N fixar brakfrulle som vanligt på helgen. Det känns inget tråkigt att helgen snart är slut för veckan som kommer är ju kort och det kommer massa påskledighet, underbart.
Idag är det dags för simning, åttonde gången, nästa gång kommer undervattensfotografen, hur kul som helst. Det kan nog bli riktigt häftiga kort. Kursen är tio tillfällen sedan blir det uppehåll till efter sommaren då det blir fortsättningskurs som vi absolut ska anmäla oss till.
Ska mumsa frulle nu, återkommer med bilder från simningen men vi kanske ska bada båda två kom jag på nu så vi får se hur det blir. Tyvärr skiner inte solen här idag men det kanske blir en promenad ändå bara för att testa sittdelen idag med.

Sittdelspremiären avklarad



Lija steker i solen hemma hos farmor och farfar på deras baksida.

Att åka sittdel var helt suveränt tyckte Lija, det enda som var lite störande var att solen hamnade i ögonen emellanåt och det är man ju inte så van vid ännu. Lätt fixat med en filt och till slut vänjer hon sig nog. Nej men hon tyckte det var hur spännande som helst att kunna vara med mer och speja när vi var inne på affären och så vidare.
Premiärturen gick upp till farmor och farfar på en fika i solen. Hon somnade på halva vägen och verkade trivas bra i sitt nya vrålåk. Helt klart rättan tid att ta bort liggdelen, det kändes helt och hållet bra med att ha henne mer upprätt och delaktig nu. Det märktes att hon också tycker det, man kan ju fortfarande luta bak henne när hon vill sova så man har ju en liggdel och sittdel i ett. Jag är så nöjd och detta känns jättebra, extra nöjd med vårt val av vagn också som jag hittills inte har något att anmärka på alls.

Vi har haft en supersoft kväll i soffan med Robinson och god mat. Lijas nattning gick lättare än vanligt så omkring halv nio somnade hon utan ett pip för natten. Tydligen uttröttande att provåka sin "nya" vagn. Nu orkar jag inte skriva mer, måste samla sömn känner jag.







   

Rock the dog

   
Bilder: Rock the dog

Titta vilka supercoola bodies jag hittade! En sådan här i rött vill jag absolut ha till Lija. Tänk vad snygg den blir till hennes Nova Star baggy jeans med röda sömmar på. Det är extra roligt också för innan Lija kom till världen så var vi på väg att skaffa en jycke och då just en Bullterrier som skulle heta Rufus. Nu får vi ju en på sätt och vis när jag klickar hem denna. Dom har även en body med Carrie, från Sex and the city tryck på och eftersom att jag är ett stort fan så blir det nog kanske en sådan också. Det finns flera hundraser att välja på samt om du vill ha lång eller kort ärm. De kostar 199:- styck och du hittar dom här.

                                                     
                                         

Inprovning



Provligger liggläget på sittdelen medans N monterar, "taket", sufletten har ännu inte kommit på. Självklart med en leksak i handen, denna elefant fick hon av sin kusin Janina när hon föddes.

   

N har monterat på sittdelen på vagnen samt fäst åkpåsen i sittdelen nu. Vi provade att sätta Lija där i som hastigast innan hon skulle vila och hon verkade riktigt nöjd faktiskt. Den är rejäl och ombonad och bra att den går att fälla i flera olika lägen, så hon kan luta sig tillbaka och sova gott insnugglad i sin Lodgeråkpåse. Vi skippade innerfodret till åkpåsen då jag knappast tror att det behövs en dag som denna. Åkpåsen var som måttsydd till vagnen, passade helt perfekt och det fanns hål för säkerhetsselen.
Så fort hjärtat vaknar från sin nap så ska vi ut i det fina vädret och premiäråka. Vi tar nog en promenad upp till Lijas farmor och farfar och fikar och kollar när dom fixar i trädgården.







   

Åkpåsen på plats och Grävling tar sig friheter.

Morgonbus



Här är det full fart på morgonen efter en bra natt med mycket sömn för både stora och små. Solen strålar utanför och det är helg, underbart! Lija busar och leker på golvet med pappa N, kör dödsrullen, vilket innebär att hon flippar tre gånger på raken. Vår lilla galning!
Snart serveras det brunch innehållandes allt möjligt bland annat bacon och bönor. Stadig start på helgen och sedan blir det ut i det fina vädret. Först ska vi serva vagnen lite och sätta på sittdelen.
Katterna solar ute på balkongen där det just nu är soligt och 15 grader varmt. Man tror knappt att det är sant när våren väl kommer, det har varit mörkt och kallt så länge så man tror liksom inte att det ska bli på något annat sätt. Men nu ÄNTLIGEN!





Den absolut roligaste "leksaken" är kontrollen till XBoxet, om man råkar komma över den så ligger den risigt till och blir genast dränkt i dreggel.

Härlig fredag

  

Jag passade på att fota ett av skyltfönstrena i Lijas farmors butik. Fräscht, ljust och vårfint. Man skymtar förresten min jacka från Odd Molly på dockan till vänster.

Vi har haft en jättehärlig fredag. När Lija väl vaknade efter sin nap, ganska sent omkring klockan fyra i eftermiddags, så gjorde vi oss iordning direkt nästan och gick ut. Planen var att promenera en stund och sedan gå och hälsa på Lijas farmor innan det var dags att möta pappa N som kom hem. Precis när vi kom ut så gick solen i moln och Lija ville absolut inte ligga ner i sin vagn utan tröttnade ganska omedelbart när vi kom utanför dörren. Hon ville såklart inte ligga ner mer när hon alldeles nyss legat och vilat. Tyckte väl att jag var korkad förstås. Så istället gick vi direkt ner till centrum och fikade lite med Lijas farmor. N kom med ett tidigare tåg så vi hade en lång fredagskväll hemma tillsammans.

Imorgon ska vi vårfresha vagnen och premiärprova sittdelen. Spännande, men känns det alltför olustigt att redan ha henne sittandes i den så byter vi bara tillbaka. Jag är som sagt lite kluven till att ha henne vänd ifrån mig, men och andra sidan så kan vi ju knappt gå ut på promenader längre eftersom att hon inte vill ligga ner när hon är vaken. Jag tror att det kan bli ganska mysigt att boa in henne i den nya åkpåsen och så går det ju att vicka sittdelen i flera olika lägen. Vi provar så får vi se helt enkelt.
Nu måste jag sussa så jag orkar med någon morgondag överhuvudtaget....



Lija in action, Mojjen kollar suspekt på.


Lijas favoritsysselsättning


Sömntuta



Lija busar tidigare idag. Bodyn i den fina bondgårdsserien är nästan för liten, storlek 74. Så nu gäller det att använda den.

Jag sitter och väntar på att den lilla sömntutan ska vakna så att vi kan gå ut i det fina vädret. Vi har ätit lunch både hon och jag och idag gick det riktigt bra. Morot är absoluta favoriten och den tackar hon sällan nej till. Så jag får väl köra den blandat med annat som hon tycker mindre bra om. Lija har lekt en del själv så jag har hunnit få undan disk och satt igång en tvättmaskin, det känns bra. Bara dammsugningen kvar men den tar jämt N så det är skönt.
Skönt att hon sover sin långlur den här tiden på dagen så blir kvällen förhoppningsvis bra med tidig nattning. Nog för att hon säkert kommer att somna i vagnen när vi är ute men jag tycker inte att hon verkar sova särsklit djupt då för det påverkar sällan nattsömnen när hon sovit i den. Kanske bara blundar för att det är mysigt och för att hon får solen i ögonen?

Ikväll är det inget Let`s Dance nej utan Talang, kan det vara något att titta på kanske? Jag har tagit fram kycklingfilèer till middag och så tar vi gratängen från igår. Färdigt och klart, bara att steka kycklingen och fixa en sallad. Skönt när det går fort med middagen så man hinner mysa. Jag tror förresten att vi kanske ska grilla kycklingen ute på kolgrillen, ja så får det nog bli. Då ska jag ta och marinera dom nu så att dom hinner ligga i det ett tag.


Mamapaus



Nu sover hjärtat en liten förmiddagsnap och jag fick trevlig post idag. Vi får se om jag åtminstone kanske hinner ögna igenom en utav dom och dricka en kopp kaffe. Lyxar med kakor till idag när det är fredag och allt. Helst skulle jag vilja sitta på balkongen i solen men då hör jag inte ifall hon vaknar eftersom att hon ligger i sängen på övervåningen. En babyvakt vore en bra lösning nu inför våren och sommaren tror jag.

Thank God It`s Friday



Skrutten börjar redan bli trött.

Vår dag startade lite tidigare än vanligt idag, ungefär halv nio istället för halv tio men det är ju fortfarande sovmorgon för mig de. Vi har legat/suttit på golvet och lekt och kollat på Nyhetsmorgon men nu börjar hon bli trött. Går fram och tillbaka i köket med sin gåstol, kör på kattmaten och mina ben. Tur att hon inte når kattmaten iallafall, jag åt tydligen kattmat när mamma inte såg när jag var liten.

Underbart väder idag med och fredag, åh det kan inte bli bättre. Hoppas vädret håller i sig i helgen så N får njuta det fina vädret tillsammans med oss också.
Inga speciella planer för dagen förutom att vi ska ut någon gång under dagen. Vi gjorde så god mat igår kväll också, örtbiffar av nötfärs, potatis och morotsgratäng, tomatbaserad sås till det och en god blandsallad. Till efterrätt överraskade N med jordgubbar och de var otroligt goda och förvånansvärt söta. Så middagen idag får bli något med gratäng till, kanske kyckling. Jag har en låda jordgubbar kvar också så kanske dom tillsammans med glass.
Nu ska Lija lura en liten stund tror jag bestämt innan hon blir trött och grinig, det gäller att ta henne precis innan.





   

Jag har ju glömt att visa armbanden jag fick av Lijas farmor. Två stycken med läderremmar och berlocker i form utav hjärtan och stjärnor. Jag älskar det och det är så mjukt att jag kan använda det fast jag har Lija. Kommer från Friis & Company.


Vår it is!



Mycket intresserad av de övriga familjemedlemmarnas matvanor.

Vi har varit ute i det fina vädret - det är helt underbart. Jag har 15 grader varmt just nu på min balkong och då är det inte ens i solen. Vi gick först en promenad för att jag tänkte att Lija skulle somna så att jag och hennes farmor skulle få äta lunch ifred men det ville inte Lija. Men det gjorde absolut ingenting för det var så skönt i solen så jag knappt ville gå in. Vi käkade kycklingpasta med gorgonzolasås och sockerärtor. Lija satt och grejade i sin vagn med son favvoskallra och den klassiska bitringen som är den bästa tydligen. Kikade lite vad vi pysslade med men var ganska nöjd.
Vi fikade lite efter maten och jag hade Lija framåtvänd i bärselen vilket fungerar helt ypperligt när man är ute. Man får båda händerna fria och belastar riktigt så den är helt perfekt att ha med sig.
Vi hade tänkt gå en promenix innan vi gick hem men Lija ville inte äta något när vi inte var hemma, hon får ingen riktig ro då så det bästa för henne var att vi kilade hem. Nu sover hon eftermidagslur efter en rolig förmiddag med mycket nya intryck och människor. Bra träning för henne då jag/vi vill kunna ha henne med överallt. Viktigt för henne att få träffa andra än oss så att hon inte blir rädd eller tillbakadragen tycker jag. Sedan så tycker hon ju självklart att det är hur kul som helst också.

Själv så ska jag njuta en kopp koffeinfritt kaffe nu som jag köpt. Äntligen hittade jag det i affären till ett humant pris och av märket Gevalia. Varför hälla i sig massa onyttigt koffein när det ändå bara är den goda kaffesmaken man vill åt. Jag kan verkligen rekommendera denna sort som var riktigt, riktigt god. Jag förstår inte varför det inte finns ett större utbud av det i affärerna, i USA är det ju jättevanligt med "decaf" och har ju varit länge. Jag tycker nog att jag har haft lättare att somna denna vecka också.





Lija vill helst ha alla leksakerna på en och samma gång i munnen.

Godmorgon - för det är det!



Morgongympa medans mamma klär på sig.

Även idag vaknar man till strålande solsken utanför fönstret och 13 grader varmt, lovely! Passar bra idag då vi ska på promenad men först lunch med Lijas farmor. Lija har sovit väldigt bra inatt, somnade som sagt strax efter klockan åtta, åt vid tolv, fyra och så nu vid nio när vi klev upp. Det är väldigt bra för att vara henne då det brukar kunna vara matstund var och varannan timme på natten ganska ofta.
Just nu håller vi hus på golvet, Lija rullar runt - ibland tre varv på raken så jag har klätt in golvet med täcken. Nyhetsmorgon står på och alldeles nyss sjöng Anders Lundin (?) och då höjde jag volymen och Lija låg som ett tänt ljus och lyssnade. Hon älskar verkligen musik, hon somnade varje gång jag satte på julskivan med Sanna, Sonja och Shirley i julas. Fast jag tycker nog inte att Anders var riktigt så bra som Lija verkade tycka...
Dags för frukost och byta aktivitet för Lija som tröttnat på att hänga på golvet.



Såhär kan det gå när man är en liten rullbulle! Jag skulle behöva vaddera hela lägenheten nu känns det som för hon är ÖVERALLT. Sötnos!







Rosa elefanter

   

Bilder : Kullerbyttanbarnkläder

Dessa plagg från retromärket Småfolk skulle gärna få flytta in i Lijas garderob. Jag älskar klänningen med små Bambisar på, både söt och cool. Den blå färgen skulle göra sig fint till Lijas ögon. Bodysuiten skulle passa perfekt som pyjamas när man just ska försvinna in i drömmarnas värld och kolla efter rosa elefanter....
Denna vecka ut handlar du kläder från Småfolk med 25%  rabatt här och det är dessutom alltid fraktfritt rakt hem i brevlådan. Typiskt att man skulle ha köpstopp just nu då vad gäller barnkläder.

En buse i köket



Lija jagar katterna i köket som var där och ville äta. Hon stod och kollade ner på dom och deras mat hur länge som helst. Hon var väldigt fascinerad av att dom åt. Hon tycker att det är jätteroligt med husdjuren nuförtiden när hon har kommit upp en bit från golvet och har koll på dom från ovan.
Soft kväll då Lija somnade strax efter klockan åtta. Skönt att vi får en stund för oss själva på kvällen. Visst vaknade hon ett par gånger och jag fick gå upp och natta om henne men i det stora hela så var det bra. Nu sover hon gott i sin säng alldeles bredvid mig. Skönt att ha henne nära, höra henne andas och vända på sig.  Jag har henne gärna hos mig i sängen men jag tror att vi alla tre sover bäst i våra egna sängar. Hon kommer ju ändå till oss någon gång under natten, brukar bli omkring klockan fyra och då är jag så trött att jag glömmer att lägga tillbaka henne. Så himla mysigt att vakna tillsammans. Alla som har barn vet hur otroligt mysiga dom är som nyvakna när hela deras ansikte spricker upp i ett enda stort leende när dom får syn på en. Åh, att det kunde vara så underbart med tidiga morgnar hade jag aldrig kunnat tro.
Jag har världens huvudvärk ikväll som vägrar ge med sig så nu ska jag försöka sova bort den och gärna en stund innan Lija vaknar för lite nattamat.



Jag har gett Mojjen nötkött och Lija tycker det är spännande att titta när han äter.

Lija kan själv



Jag vet inte hur många gånger jag har försökt filma henne när hon "går" i sin gåstol men det vill sig ju aldrig bara för att man ska. Hon blir genast helt ointresserad av att gå och börjar fixa med sin leksaker istället. Men jag fick till en liten sekvens iallafall. Hon kör fast ett par gånger så jag är tvungen att hjälpa henne annars hade filmen blivit flera timmar lång. Men man ser hennes teknik hur hon ta i med fötterna. Jag får kanske passa på att filma när N kommer för då kollar hon ju på honom istället. Håll tillgodo så länge tills jag fixat en ny.

Vågar man hoppas på vår?



Gulliga tussilagos såg vi när vi var ute.

Åh vilket underbart väder det var ute. Vi mötte upp Kristina och Samuel och tog en runda i sakta mak, idag är det verkligen r ute. Vi njöt i fulla drag både Lija och jag. Jag hade bylsat på mig själv för mycket kläder men Lija hade alldeles lagom med strumpbyxor under jeansen och så invigde vi skaljackan från PoP som var den ultimata jackan nu. Under den hade hon en kofta samt en body. Alldeles lagom varmt blev de för hon hade perfekt temperatur när vi kom hem.
På hemvägen gick vi förbi svärmor i butiken och fikade. Vi kom precis mitt i ett inköp av kläder från Twist & Tango så det var roligt att vara med och kika lite på vad som kommer. Jag hade med mig selen och Lija tycker det är jättespännande att spana i affären på alla fina lampor, smycken och på sin farmor såklart. Hon skötte sig exemplariskt det är så mysigt.
Jag höll henne vaken den korta biten hem så att hon kunde få lite mat och nu sover hon en liten nap innan N kommer hem.
Nu ska jag röja lite hemma medans yrvädret vilar för sedan blir det full ös igen.

Vårfeelings



       

Vilken underbar morgon att vakna upp på. Natten har varit riktigt bra och Lija har sovit längre stunder i sträck eftersom att hostan har försvunnit nu, skönt. Så idag ska vi ge oss ut i vårvädret på eftermidagen tänkte jag. Vi får sällskap av Kristina och Samuel ifrån mammagruppen vad det verkar, kul med sällskap och Kristina är rolig att bubbla med.
Vi sov ända till halv tio idag, värsta lyxen. Sedan har vi tränat och busat på morgonen både på golvet och i gåstolen. Lija blev så utmattad så nu ligger hon och vilar.
När hon vaknar blir det blomkålslunch och till efterrätt hallon- och päronpurè. Det blir premiär för fruktdesserten men den luktade riktigt gott så vi får se vad hon säger om det.
I helgen ska vi byta till sittdelen på vagnen. Tror verkligen att det är dags för det nu. Jag är lite kluven till att den bara går att ha framåtvänd men vi provar så får vi se, inte svårare än att man kan byta tillbaka.
Nej nu måste jag sätta fart här hemma innan lillskrutten vaknar.



Fundersam över vem det är som syns i spegeln....



   

Jag köpte badolja på Apoteket igår, utan konserveringsmedel, viktigt!
Dagens lunch, inte hela burkarna då givetvis...

RSS 2.0