Papegojkatt



Familjefoto, hela gänget utom jag och Grävling. Lilla, åtminstone hennes bakdel, hittar ni till vänster i bild. Lija har sin favvoskallra i ena handen och en majskrok i den andra.

Knasiga Mojjen "åker" på N:s axlar, lindar sig som en boa runt halsen eller sitter som en papegoja på ena axeln. N tyckte en gång för många år sedan att det skulle vara roligt att lära honom lite cirkustrick, som att hoppa upp på axeln till exempel, det ångrar han nästan idag. För nu hoppar han upp i tid och otid, direkt från golvet. Som tur är fäller han in klorna iallafall. Fast lite duktigt och gulligt är det.

Natten var bra och härligt att vakna upp till solsken, är det sommarvärmen som kommer nu? Härligt verkar det bli iallafall. Vi har lite planer för dagen men vi får se hur det blir, mammaträff bland annat klockan 11 men det är lite dum tid för oss då Lija vilar den tiden och sedan äter lunch. Jag vill gärna hålla på tiderna och rutinerna nu när vi fått in dom någorlunda, men som sagt vi får se.
Imorgon ska jag och Maritha och våra tjejer åka in till stan, hoppas det är sådant här kanonväder då med.



Mojjen passar på att rota lite i skåpen.



Gårdagens middag, kalvstek kryddad med grillkrydda, svartpeppar, frystorkade örter, färsk timjan, rosmarinsalt och citronsalt. Stekt i ugnen på låg värme, den blev otroligt mör och smakrik - som kalvfilè.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0