Sjukstuga



Ojojoj säger jag bara. Lija har vattkoppor, på det så har hon också fått maginfluensa. Det började för N som har mått som en riktig räv nu i två dagar. Som ett brev på posten så dröjde det inte länge förrän Lija fick detsamma.

Inatt har hon spytt otaliga gånger, hon har haft hög feber och knappt sovit en blund. Då kan ni ju räkna ut hur mycket vi har sovit också.
Vi har bäddat rent så många gånger att det inte längre finns några rena lakan. Idag var vi tvungna att boka tvättstugan för att få undan allt trots att vi har egen tvättmaskin så nu kör vi dubbelt.

Skruttan har fortsatt hög feber och kräkningar idag med. Så fort alvedonen går ur kroppen så stegrar tempen och hon blir superhängig och kinkig.

Jag har varit i kontakt med sjuksköterska varannan timme hela dagen då hon imorse var på gränsen till uttorkad, det går fort med dom här små. Hon har fått vätskeersättning med tesked i stort sett konstant hela dagen. Usch vad ont det gör i mammahjärtat att se henne dålig.

Ja och så har hon ju alla dessa hundra vattkoppor över hela kroppen också. Tack och lov så verkar hon ha kommit lindrigt undan för det verkar inte klia särskilt mycket och hon är trots omständigheterna vid gott humör.
Ju lägre ner i åldern de får dom dessto lindrigare slår det ut så man kan väl säga att det på sätt och vis var bra att hon fick dom. Mindre bra med maginfluensa uppepå det...

Ja, så som ni förstår är det bara jag som är frisk än så länge, peppar peppar! Hur skulle det annars gå? N har varit totalt däckad och är fortfarande.
Däremot har jag fått sammandragningar, förmodligen på grund av allt extra bärande nu när Lija är sjuk. Var hos barnmorskan idag på förmiddagen och hon ordinerade vila, hur man nu ska lyckas med det? Jag hade sammandragningar tidigt i graviditeten med Lija också, så det kan ju vara så att det kommer tidigt denna gång med.

Fick lyssna på Lillebrors hjärtljud och de var låga och jämna, 145slag/minuten. Lija låg på 155 oftast. Så kanske stämmer det med låga hjärtljud=pojke, höga hjärtljud=flicka?!
Hur som helst så var det skönt att höra att han hade det bra därinne och inte var stressad av sammandragningarna, det är huvudsaken.

Back to work, tvättstugan nästa!

Kommentarer
Postat av: emma - mamma till meja

Stackars lilltjejen, allt på en gång :( Hoppas hon får bli frisk snart, och att du slipper bli sjuk!

2009-10-26 @ 16:38:42
URL: http://emmaoskrutten.blogg.se/
Postat av: Crazyangel

uha låter jobbigt. milton är tack och lov pigg i övrigt och utan feber. så jag hoppas han är på bättringsvägar och att vi slipper!



jag hade oxå tidiga sd med milton, vilken vecka är du i?

2009-10-26 @ 20:33:33
URL: http://crazyangel.blogg.se/
Postat av: Matilda - Mercedes mamma & Mini i magen

Stackars liten, hoppas hon blir bra snart iallfall

:(

Det blir ca 20 månader mellan mina ;)

2009-10-26 @ 21:43:55
URL: http://majbebis08.blogg.se/
Postat av: Anette

Skönt att lillebror mår bra men usch så tråkigt att de andra är sjuka. Hoppas verkligen Lija blir bättre snart, inte kul när barn är sjuka :(

2009-10-27 @ 21:28:31
URL: http://nettansliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0