Kusindate



Igår träffades kusinerna för första gången. Min brorsdotter Janina, Lijas kusin, och hennes mamma Anna var här och hälsade på. Vi har försökt få till denna date ända sedan Lija föddes men Janina har varit sjuk till och från hela tiden (dagisbaciller) så det har inte varit så lämpligt med besök.
Men nu blev det äntligen av. Som Janina har längtat. Hon har varit så nyfiken på bebisen. Det bästa hon vet är att leka med dockor,klä av och på , byta blöjor, mata osv. Lija är ju som en liten docka så det var verkligen hallelujah moment för Janina igår.

Hon hade med sig massor av fina presenter och julklappar till sin lilla kusin. Flera av de hade hon valt ut alldeles själv, bl a en jättemjuk, härlig, rosa filt och en söt rosa klänning med volanger. Lija fick också lite leksaker - en skallra och mjuka byggklossar. Janina försökte få Lija att redan nu skallra med skallran genom att stoppa den i hennes hand, snällaste Janina.

Hon var jättesnäll och go med Lija, pussade och kramade henne. Ville vara med och hjälpa till med blöjbyte och påklädning. Påstod flera gånger att Lija hade bajsat bara för att få byta blöja. Hon gungade fart på henne i babysittern så man kunde tro att det var rena rama Gröna Lund här hemma.

Vi bjöd på lunch - rostbiff, potatissallad,sallad,syltlök och rostad lök, inte så juligt men de skulle äta julmat när de kom hem så det hade blivit lite kaka på kaka. Sedan fika i form av tårta, hembakade lussebullar och julmust.
Väl dags för hemfärd så ville inte Janina åka hem utan hon ville sova kvar hos bebisen. Anna berättade sedan att när hon kom hem så satte hon genast igång och packa sin resväska så att hon kunde åka hit och sova över.
Lija fick ett minne av dagen i form av en chokladpuss i pannan...





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0