Näst sista besöket?



Tisdagen startade tidigt efter en natt med magknip och eventuella tandbesvär. Det vore ju skönt för henne att få resten av tänderna nu för det är inte helt enkelt att tugga kött till exempel. Så det verkar som om allt kommer på en gång nu. Både bra och dåligt.

Förmiddagen spenderades på öppna förskolan och Lija lekte mest i köksavdelningen. Hon plockar i och ur ugnen, låtsasäter mat ur servisen och bjuder mig på mat. Jag måste införskaffa en sådan klassisk BRIO spis till henne. Den i vitt skulle passa fint till hennes vita möbelgrupp.

Efter lunch
var det dags för det näst sista inbokade besöket hos barnmorskan. Lija är fortfarande inte helt förtjust i att de tar prover på hennes mamma och när de mäter blodtrycket blir hon jättearg.
Idag satt hon med mig på britsen när hon lyssnade på Lillebrors hjärtljud och det var däremot jättespännande. Hjärtljuden låg stabilt på 128 slag och magen har vuxit ytterligare och mäter nu 33cm.
Hon tyckte det var en riktig kula till mage och det är det verkligen, en kanonkula rakt ut. Med Lija hade jag den typiska tjejmagen, tjock runt om och nu då en riktg pojkmage.
Järnvärdet har stigit sedan jag började med Niferex och ligger nu på utmärkta 138 så nu har jag en bra depå inför förlossningen.

Han ligger fortfarande i ruckbart läge och har alltså inte fixerat sig.

Vi gick igenom min förra förlossning och pratade om den kommande. Hon antecknade mina önskemål om smärtlindring som är endast EDA (epidural) och akupunktur som jag tyckte hjälpte mig att slappna av förra gången.

Sedan kom vi till det som är mest jobbigt för mig nu och det är förvärkarna om nätterna. Precis likadant var det med Lija på slutet vilket gjorde att jag gick in i den förlossningen helt utmattad och med sömnbrist. Det berättade jag att jag inte vill vara med om igen.

Hon tyckte att vi ska boka in en tid på bedömningsmottagningen på förlossningen nästa vecka och diskutera en eventuell igångsättning efter det.
Detta även på grund av att han ligger så väldigt långt ner att det finns en risk för att det kan gå väldigt fort.
Jag har inte riktigt tagit ställning till detta ännu eftersom jag inte har den bästa erfarenheten av en igångsättning.

Lijas förlossning i aktivt skede tog ju 38 timmar och då avtog värkarna på slutet och hon satt fast i en kvart (!!!) i väntan på den sista förlösande värken som aldrig kom. Det var ganska traumatiskt och ledde till andningssvårigheter hos Lija och flera dygn på Neonatalavdelningen.

Men på ett vis vore det skönt att kunna planera hans ankomst lite med tanke på Lijas tillstånd nu och kommande sjukhusbesök med mera. Men samtidigt vill jag vara med om en förlossning som sätter igång av sig självt och kanske inte drar ut på tiden. Svåra val och är det verkligen meningen att man ska kunna välja?





Klick Klick!




Bilder: HM

HM hade sitt andra Sonia Rykiel släpp igår morse och till min glädje var det även en liten flickkollektion denna gång. Efter 40 minuter lyckades jag komma in på hemsidan och köpte prinsesströjan till Lija och randiga, stickade leggings. Tröjan var tyvärr helt slutsåld så skulle någon råka komma över den i storlek 86/92 så tänk gärna på mig;)

Damkollektionen hade däremot inget som föll mig i smaken.

Påfyllning i garderoberna, ja nu är det ju snart två!



Nu var det ett tag sedan jag hittade något på Tradera men i veckan kom det några paket. Det innehöll bland annat denna Me and I klänning med prinsessgrodor som jag spanat efter ett tag. Den rosa färgen är mycket starkare i verkligheten. Lija har blivit så intresserad av vad hon har på sig. Hon gillar tryck och djur och går och pekar på kläderna och visar oss.
Så nu får jag tulla lite på mina principer och köpa "roliga" kläder också med tryck som jag vanligtvis inte gillar...



Ralph Lauren bodysuit till Lillebror hittade N som han slog till på. Superfin i pikètyg.



Byxor ifrån MOLO som jag gav 24(!!!) kronor för i nyskick till Lillebror.





Nytt set från Lindex på rea 50:- för båda.

Skruttstatus okej!



Vi njuter helgledigheten för fullt och myser inomhus i snöstormen. Det här vädret ger man sig inte direkt ut i om man absolut inte måste. Tänk om Lillebror skulle bestämma sig för att anlända till exempel inatt...

Lija mår strålande trots att vi ännu inte får byta ut hennes kost mot glutenfri. Hon ska fortsätta äta samma mat som innan fram till dess att alla prover är klara. Det är det jobbigaste utav allt tycker jag. Jag vill ju bara byta ut allt så fort det bara går. Det enda vi får göra är att byta ett par mål fullkornsvälling till majsvälling så det har jag bland annat gjort med hennes nattmål. Den mår hon prima av och får inget magknip.
I övrigt håller vi magen i schack med hjälp av Laktulosen som fungerar bra.

Hon har själv börjat rata en del glutenprodukter såsom bröd och pasta. Hon har förmodligen upptäckt att hon inte mår bra av det och väljer därför bort det. Så just nu är hon en riktig köttätare.

Men jag tänker inte sitta och vänta på någon remiss i evigheter utan på måndag ringer jag direkt och skyndar på processen. Varför ska jag tillåta att hon mår dåligt längre än nödvändigt. Nej det blir det inget av med, det här ska ske fort.

Nu kollar vi hockey, men så fort matchen är över så blir det ett hett bad för mig, det enda som hjälper mot förvärkarna inför natten. Varför ska de alltid envisas med att komma på nätterna så man inte får sova?




Tråkiga besked

Som vi befarade och som allting tyder på så är Lija till 99,9% allergisk mot gluten. Läkaren ringde mig idag på förmiddagen och lämnade besked efter att hon fått svar på blodproverna.

Det som händer nu är att Lija omgående får en remiss till barnspecialisten på Akademiska i Uppsala. Där ska de söva ner henne och göra en tarmbiopsi samt ta ytterligare prover för att fastställa hur pass allergisk hon är och om allergin är kronisk. Det känns hemskt, jag är så ledsen för hennes skull.

Det blir så mycket för henne nu på en gång. Mitt i allt det här så ska det flytta in en ny liten familjemedlem med allt nytt som det kommer att innebära för henne. Plus att hon ska genomgå massa undersökningar och bli nedsövd. Nej fyfan vad jobbigt allt känns.
För att inte tala om hur otillräcklig jag känner mig och så har jag dessutom en förlossning att tänka på som faktiskt kan dra igång närsomhelst. Tusen tankar och funderingar i huvudet just nu.

Jag mår så dåligt av att veta att hon är sjuk och inte mår bra och att hon dessutom har gjort det en längre tid. Jag vet inte hur många gånger jag varit i kontakt med bvc angående hennes matproblem utan att dom har tagit mig på allvar. Tur att jag stod på mig och ordnade en läkartid annars vet jag inte hur länge detta hade fortsatt.
Nej tyvärr tycker jag inte att bvc är särskilt kompetenta så jag ska se mig om efter andra alternativ till dom.

Hennes viktnedgång och magproblem beror alltså på glutenintoleransen som bland annat gör att hon inte kan tillgodogöra sig näringsämnena i maten.
Det allra värsta är att vi inte ska byta ut maten mot glutenfri kost förrän hon varit hos specialisten. Utan vi ska fortsätta att ge henne maten som hon inte mår bra av annars blir proverna missvisande. Läkaren skulle göra allt hon kunde för att vi ska få hjälp snabbt med tanke på både Lijas och mitt tillstånd.

Men mitt i allt detta jobbiga så är det skönt att äntligen ha fått en diagnos och att det finns professionell hjälp att få. Jag försöker också tänka att det kunde faktiskt ha varit värre. Plus att det är positivt att det ändå upptäcks tidigt så för henne kommer detta att vara självklart när hon blir större och börjar skolan och så vidare. Har vi tur så är det också den varianten som kan växa bort.

Jag frågade också läkaren vad det beror på att dom får detta, jag helammade ju trots allt nästan ett år. Det är helt och hållet genetiskt så någon på N:s sida eller min har denna allergi.

Läkaren var positiv och sa att vi kommer att märka en otrolig skillnad på henne så fort vi byter ut kosten och att hon kommer att bli frisk som en nötkärna. Hon frågade mig också om hon varit mycket sjuk för barn med denna allergi som inte behandlas har tydligen väldigt dåligt immunförsvar. Men jag sa att hon har bara varit förkyld ett par gånger i hela sitt liv, så nej det har hon inte varit. Där har jag nog amningen att tacka sa hon då.

Så här står vi nu, jag vill bara ha den där remissen och få detta avklarat så vi kan börja behandla henne så att hon får må bra. Älskade Lija.

Familjemysdag





Nej det blev inga semlor bakade idag, vi kom överens om att köpta är godare för det är dom verkligen. Däremot bjöds det på småsemlor till båda små och stora på öppna förskolan. N tog pappadag idag och var hemma och avlastade mig. Välbehövligt plus att vi fick massa bra saker uträttade.

Lija tycker det är märkligt med min stora mage nu. Hon pekar ofta på den, klappar den och idag frågade vi om hon kunde pussa bebisen och då pussade hon magen. Åh vad sött det var.

Jag tvättade alla bebiskläder igår och hon tyckte det var så roligt med alla pyttesmå kläder. Hon sprang runt med en liten minimössa, försökte sätta den på sitt huvud och tokskrattade när det inte gick. Berättade gång på gång för oss att det är bebisens mössa.

Nytt uttryck är att hon säger jobba jobba, pappa jobba. Så fort vi ska gå utanför dörren så drar hon den ramsan med att jobba.
I måndags när vi hade ätit frukost och gjort alla vanliga morgonrutiner så började hon göra rörelserna till nyckelpigesången (som vi alltid sjunger på öppna föskolan ), gick och hämtade både mina skor och sina och tyckte nog att vi skulle gå dit.
Tyvärr är det ju stängt på måndagar men idag gjorde hon samma procedur och sken upp som en sol och ropade Jaaaa när jag sa att vi skulle gå dit. Tänk vad viktigt och vad bra de mår utav rutiner. Känslan av att vara delaktig och att förstå vad som ska hända. Underbart att se!

Sugen på semlor!



Busig frukosttjej!

Idag blev det tidig uppstigning trots ganska mycket nattstök men det blir förmodligen en skön eftermiddagsvila utav det.
Idag har vi pappa N hemma så det innebär vila för mig som är ganska trött i kroppen nu.
Det känns verkligen att det inte är lång tid kvar. Benen, fötterna och fingrarna har svullnat upp rejält av vätskan som börjar samlas på. Lillebror rör sig inte lika mycket längre, det börjar nog bli trångt nu.

Idag ska vi nog baka semlor fast med vaniljkräm istället för madelmassa för jag gillar inte det. Det blir små, delikata mumsbitar.



Lija tittar på fotografier hemma hos gammelfarmor i lördags.

Morgonbus & Välkommen vecka 37 ( 36+0 )!!!



Lija började dagen med att måla en tjusig mustasch på överläppen. Med bläck också såklart så den lär få sitta där ett tag, busunge!

Måndag och inget alls på schemat. Vi ska fixa lite hemma, tvätta Lillebrors kläder och inventera och se vad/om det är något som saknas. Det kanske är dags att packa BB väskan också, jag har lite bättre koll på vad jag ska ha med mig denna gång. Förra gången blev det en resväska fullpackad med onödigheter.

Nu går hon runt här och ropar Lija Lija Mamma Mamma! Nytt är att hon säger sitt namn följt av mamma eller pappa, gulligt!

Nähe, skrubba frökens läpp kanske!

Alla Hjärtans Dag



Alla hjärtans har firats med dom finaste i mitt liv såklart. Supermysig dag som började ute i snön i det fina vädret. Jag är väl inte allt för smidig utomhus just nu men idag var det strålande sol så det gick ju inte att sitta inne hela dagen.
Lija hjälpte pappa att mata fåglarna, det är väldigt spännande. Sedan tog vi pulkan till en liten pulkabacke här i närheten. Där finns även gungor och det älskar hon.

Efter en förmiddag utomhus var det mysigt att komma in. N gräddade våfflor till oss, passande lunch på alla hjärtans dag.

Igår var vi hos Lijas gammelfarmor och fikade och tittade på reprisen av OS invigningen. Jag gillar sport så jag tycker att det är väldigt trist att tidsskillnaden är så pass stor. Men hockeyn är det ett par matcher jag inte tänker missa, vilken tid det än är...

Fredagen innebar besök hos barnmorskan. Lija tyckte inte alls det var särskilt kul som jag misstänkte tidigare. Hon trodde väl det var dags för sprutor eller provtagning lillgumman.

Lillebror verkar må prima, hjärtljuden har sjunkit till 130 slag vilket hon förklarade är helt normalt och det tyder bara på att förlossningen närmar sig.
När hon skulle kolla så att han fortfarande ligger med huvudet neråt så utbrast hon OJ. Jag trodde direkt att nu har han vänt på sig men nej då hon blev bara förvånad för han ligger tydligen väldigt långt ner. Detta kommer väl gå med raketfart när det väl sätter igång...

Han är ännu inte helt fixerad men ruckbar, kanske fixerar han sig till nästa besök, kanske inte. Som omföderska så är det inte säkert att han gör det.
Nu har jag endast två inbokade besök kvar varav det sista är den 11/3, beräknad till den 15/3 så det hoppas vi slippa gå på!

Magen har ökat med en centimeter, inte så mycket men det beror på att han ligger så pass långt ner. Jag har lagt på mig tio kilo vilket känns väldigt rimligt. Kanske stannar jag på 12-13 kg denna graviditet.






Happy Friday



Lija leker med Hedda på öppna förskolan.


Lovely
med fredag och helg! Vi har haft en soft hemmadag, plockat, bäddat rent och tvättat. Varvat med bus och lek. Nu vilar hjärtat och jag passar på att fixa med lite sådant som inte går att göra när hon och är med. Till exempel pappersarbete, det blir en salig röra om hon ska ha ett finger med i spelet.

På eftermiddagen ska jag till barnmorskan på rutinkoll och lyssna på lilla hjärtat. Det är alltid lika mysigt, fast Lija tycker inte alls att det är lika kul. Hon gillar inte när dom ska känna på min mage och mäta och fixa. Sedan är det nog miljön också samt att de har samma kläder som de som har gett henne sprutor. Hon kommer ihåg minsann.

Jag har ett plåster nu på fingret för jag råkade skära mig igår och det gillar hon inte alls. Hon kommer väl ihåg sina EMLA plåster och associerar det med hennes provtagning.

Igår när vi satt vid matbordet så utbrast hon helt plötsligt ketchup! Haha vad vi skrattade. Hon bubblar för fullt hela dagarna, en del kan man tyda och en del inte. Men hon gör sig helt klart förstådd och språket verkar
komma mer och mer.

Provtagningsdag





Lija i pappas knä i väntan på att lämna blodprover idag.

Idag var det då dags för lillskrutt att lämna blodprover. En timme innan satte vi på EMLA plåster hemma på båda armarna. Det var inte alls särskilt populärt så pappa fick också plåster i armvecken i pedagogiskt syfte.
Väl på plats så blev det som väntat en massa skrik och hon tyckte såklart inte alls att det var roligt. Vad hemsk man känner sig som förälder fast man gör det för att hon ska må bra. Men det går ju inte att få henne att förstå helt.

Det värsta var nog att ta bort bedövningsplåstrena som satt hårt som bara den plus att det var främmande människor i en främmande miljö som häll fast hennes små armar. Själva sänkan kände hon ingenting av och när de stack henne så slutade hon skrika och tittade nyfiket istället. SÅ EMLA gjorde verkligen sitt jobb.

Pluttan, nu är det gjort iallafall och någon gång nästa vecka får vi provsvaren på om hon är glutenallergiker eller inte.

Efteråt gick vi till öppna förskolan lagom till sångstunden och då blev hon genast på toppenhumör. Extra kul när pappa var med och hon var lite "kaxigare" än vanligt och visade runt honom bland leksakerna.

Lija och jag tog en mysig långvila på eftermiddagen och jag känner mig lite utvilad faktiskt. Fast nu är magen bra stor och oftast i vägen. Att böja mig ner har i stort sett blivit en omöjlighet då magen hamnar i kläm och det gör ont. Snart så har vi Lillebror utanför magen...

Gratis semla



Smsa DRÖMSEMLA till 72130 så får du en "kupong" tillbaka till din mobiltelefon som gäller för en gratis semla på Seven Eleven.
Ett tips är att du kan utnyttja erbjudandet flera gånger och skicka flera sms och därmed hämta en bulle mer än en gång.

Det är alltså ingen riktig semla men helt okej ändå - läs mer här.

Hektisk dag


Kameran gapar tom idag så jag bjuder på en bild av Lija för exakt ett år sedan.

Jag har precis lagt mig ner i sängen efter en ganska hektisk dag och en jobbig natt. Hjärtat har så jobbigt med magen och sov inte alls bra inatt.

På eftermiddagen var vi hos läkaren som utökade dosen Laktulos till 10 ml plus att vi ska till lab imorgon bitti och lämna blodprover för att se så att hon inte är glutenallergiker. Hon ska även lämna sköldkörtelprov. Uff, jag hoppas verkligen inte att det är något sådant "fel" på vår lilla tjej utan att det "bara" är magen som krånglar.
För hon har kommit igång bra med ätandet nu och det känns som om att det går åt rätt håll. Nu vill de utreda så att det inte är någon annan orsak till att hon går ner i vikt.

Så en timme innan provtagning imorgon så ska hon få ett EMLAplåster som bedövar i varje armveck. Så hoppas jag verkligen att allt ser bra ut.

Nu måste jag verkligen sova, jag har spänningshuvudvärk av alla tankar och oro som dykt upp idag. Jag har ju dessutom en stundande förlossning i huvudet hela tiden.

Vårkänslor



Bilder: LuckyLittleMe

Jag får habegär och vårkänslor av denna underbara vårkappa från MOLO. Tänk vad fin Lija skulle vara i den! Deras vårkollektion är för övrigt väldigt fin, lite mer diskreta plagg i härlig kvalitè.

Jag sätter nog upp denna på önskelistan. Förmodligen får den stanna just där för 799:- är ganska mycket pengar för ett ickefunktionsplagg tycker jag. Iallafall om man tänker att man får en skaljacka för samma pengar som dessutom Lillebror kan ärva.

Skruttig Skrutt & Välkommen vecka 36 ( 35+0)





Skrutt
har varit allt annat än pigg idag. Natten var hemsk då hon bara sov korta stunder åt gången. Jag tror knappt att jag sov mer än en halvtimme i stöten. Jag vet inte riktigt vad det var som inte var bra men jag gissar på magen eller eventuell tandsprickning.

Hon var så ynklig och väldigt mammig och gosig. Hon sov på mig större delen av natten samtidigt som hon höll N:s hand och sa mamma, mamma gång på gång även halvt i sömnen. Nog för att hon är en mammagris men riktigt så här brukar det inte vara.

Ni kan ju tänka er hur bra jag låg med min stora mage, henne på mig så jag inte kunde vända och vrida på mig och så lite halsbränna och förvärkar på det...

Hon är dessutom lite snorig och rosslig och hon har varit ganska låg hela dagen idag. Vi har tagit igen förlorad nattsömn idag och mest kramats. Det känns viktigt att inte jag ligger back med för mycket sömn inför den kommande förlossningen.

Jag vill inte vara lika slut när den startar som jag var då Lija kom. Jag kanske ska säga att jag hade förvärkar i ett par veckor innan Lija kom som gjorde att jag i stort sätt inte sov något alls tiden precis innan.
Jag fick sovdos på förlossningen dygnet innan men den blev jag dålig av så det blev så att förlossningen sattes igång utan att jag sovit på två dygn. Rekommenderas inte...

Jeansuppdatering



Nya jeans till Lija från Polarn & Pyret i modellen slim fit med raka, smala ben. Vi har haft dessa tidigare och hon har kunnat börja använda dom tidigt och de har räckt länge tack vare att man kan justera midjan. Kostar 275:- och det är dom väl värda.
Bra också att de är unisex så Lillebror kan använda dom så småningom.





N tycker att det är superkul med killkläder och kom hem med dessa åt Lillebror. Halva priset på rea Polarn & Pyret 120:-.



Lördagsgodis





Lija firade till det till Melodifestivalen med en miniglasstrut med chokladsmak.

Megamys hela lördagen som har spenderats hemma. Både Lija och jag är lite förkylda och krassliga så det har varit skönt att ta det lugnt. N har passat upp på oss och höggravida jag har fått slappa på soffan och ätit en massa godsaker. Bland annat en supersmarrig äppelkaka med kardemumma, kanel och vaniljgrädde - mums sa både Lillebror och jag.

Jag läste någonstans att jag nu ska öka cirka ett halvt kilo i veckan de sista veckorna fram till förlossningen. Det låter bra i mina öron då jag hittills "bara" lagt på mig nio kilo sedan inskrivningen hos barnmorskan. Varken för lite eller för mycket utan helt enkelt lagom. Till skillnad från när jag väntade Lija och vågen stannade på plus 25 kilo vid förlossningen.
Självklart så hade det inte spelat någon roll för mig om jag hade ökat lika mycket denna gång också, allt för att bebis ska må bra, men det blir lite enklare att röra sig med färre kilon att bära på.

Jag vet inte om jag "dokumenterat" det tidigare men Lija äter alltid utan problem med gaffel eller sked numer, dricker ur glas, säger tack tack och ställer bort tallriken när hon är klar och innan maten så säger hon äta med söt dialekt.
Jag hinner inte med att skriva ner alla hennes framsteg med språket och kommunikationen känner jag. Det går med en rasande fart.
Hon pratar mer och mer, kläcker ur sig ord varje dag och river av rediga haranger emellanåt. Våran fina, fina skrutt!

Lördag med Melodifestival





Lija hittade någon pinne imorse som hon har roat sig med på förmiddagen.

Full fräs här hemma sedan halv nio imorse ungefär då Lija vaknade. Vi har inte gjort så mycket mer än att leta syskonvagn och det blir nog vårt förstahandsval till slut, en Urban Jungle.
Nu var det bara färgvalet kvar, en kolsvart eller en sandfärgad? Svart är alltid snyggt och praktiskt men den är väldigt fräsch i sand och sand går ihop med det mesta. Får nog fundera ett par dagar till på det där, vi kommer ju trots allt att ha den några år.
Ytterligare ett plus med UJ är att andrahandsvärdet är riktigt bra på dom.

Lija vilar efter en i hennes tycke mycket god lunch. Stuvade makaroner är grejen just nu, hon är tokig i det. Till dom fick hon ganska smakrik bratwurst med hög kötthalt och det var succè. Till efterrätt var det en annan av hennes favoriter för tillfället, blodapelsin.

För att göra en lång historia kort så verkar hennes matstrejk ha börjat ge med sig. Ett tag livnärde hon sig endast på välling och tappade lite i vikt. Efter usel hjälp av BVC, utan att dom tog mig på allvar eftersom hon hela tiden legat över både på sin kurva och medelkurvan, så gick jag på min egen känsla.
Jag köpte Laktulos på Apotket och sedan jag började ge henne det varje morgon så mår magen prima och hon började äta som en häst ganska omgående.
Det var verkligen en sten som lättade från mitt hjärta, ett stressmoment mindre och en glad och nöjd bebis.

Nej BVC är verkligen stenålders ibland och alldeles för inkörda på sina kurvor.


Lija 15 månader!



Idag blir världens finaste Lija 15 månader. Dagen till ära hittade jag på en åttonde tandsing i nederkäken som precis spruckit igenom. Så nu har hon fyra uppe och fyra nere, de kommer sakta men säkert.
Det måste vara jobbigt för henne att inte ha fler nu när hon äter fast föda. Det måste helt klart vara en fördel att få tänderna medans man livnär sig på flytande kost. Fast då hade jag säkerligen inte kunnat amma så länge som jag gjorde .
Ja allt har väl både sina för och nackdelar.

Idag har vi haft en hemmadag. Det var välbehövligt för jag hade förvärkar precis hela natten och dessutom var det slut på Panodil - gah vad jobbigt det var. Kände mig helt överkörd imorse när det var uppstigning och hela förmiddagen hade jag svårt att stå upp och röra mig.
Nu har Panodil införskaffats och tack och lov att det är helg. Jag trodde ett tag att det var dags att bege sig till BB men till slut så gav dom med sig.

Jag hade lika jobbiga förvärkar med Lija men då cirka två veckor innan förlossningen så det verkar bli värre denna gång. Jag räknar nästan med att det kommer att vara så nu tiden ut. Idag märkte jag att jag börjat samla på mig massa vätska också. Fötterna har svullnat så nu åker stödstrumporna fram. Ja jag känner mig ganska otymplig nu. Nog med gnäll, jag mår trots allt bra och foglossningen har inte utvecklats och blivit värre som tur är.



Busunge som lekte spöke bakom gardinen idag.






Uppfräschning av pärlan pågår

N håller på och fräschar upp min dator med bland annat nytt operativsystem. Än så länge har jag inget program så jag kan ladda upp bilder men det ska fungera ikväll har han lovat.

Morgonen startade som vanligt omkring sju med att vi går upp och fixar välling och byter blöja. Sedan går vi och lägger oss igen och lurar ett par timmar till, härligt med mjukstart och Lija tycker det är lika mysigt som jag gör.

Strax bär det av till öppna förskolan lagom till sångstunden. Hon kan varenda sång och alla tillhörande rörelser som hon gärna visar upp hemma för oss men inte där.

Jag återkommer ikväll med lite nya bilder.

Odd Mollystil till liten




Bilder: Nelly

Men åååh - hur fin skulle inte den här tunikan vara till Lija? Superfin, rosa sak i sann Odd Mollyanda från Mee Too.
Den enda anledningen till att jag inte köpt den är att den bara finns ifrån storlek 98. 92 hade funkat men säkert blivit lite stort men inte 98. Typiskt...

Framförhållning är A och O som småbarnsförälder - det gäller även shopping;)





Jag hittade denna vinterjacka från Didriksons på rea nyligen. Jag betalde 200 kronor för den istället för ordninare pris 600!
Kommer förmodligen att bli lagom till Lija till nästa höst/vinter då den är i storlek 90 och Didriksons är väl tilltagna i storleken.
Jag letade som tokig efter overall till Lija i denna färgkombo inför denna vinter men där gick jag bet så nu blev jag så glad när jag hittade jackan.

Ytterligare ett plus är att färgerna är neutrala så även Lillebror kan ärva den så småningom. Vips så kostade jackan bara en hundring...

Välkommen vecka 34 - 40 dagar kvar!



Lija ser full i bus ut när hon kikar på Idas handväska i lördags.

Jag vet inte hur det kan komma sig att det är vecka 34 men bara 40 dagar kvar men jag går efter min babyticker så det borde ju stämma.

Var på rutinkoll hos barnmorskan i fredags, magen har som sagt sjunkit rejält och Lillebror har nu gått från rörlig till ruckbar. Det känns skönt att han redan ligger på plats där han ska. Chansen nu att han ska flytta på sig är minimal.
Jag känner mer och mer att det här nog är en STOR bebis. Han känns så stor på något vis när han rör sig. Lija vägde 4090 gram och var 53 cm lång när hon föddes så hon var inte direkt liten. Tror ni att Lillebror klår hennes mått?

För övrigt så hade mitt järnvärde sjunkit rejält sedan vi kollade det för fyra veckor sedan. Då låg det på utmärkta 130 någonting och nu hade det rasat ner till 118. Gränsvärdet är 120 så nu var det dags att börja knapra Niferex. Det förklarar mitt enorma sömnbehov den senaste tiden...
Det fick jag göra med Lija med ungefär vid samma tidpunkt i graviditeten.
Det är inte så konstigt med tanke på hur mycket extra blod som pumpas runt i kroppen, närmare 1,5 liter extra. Så nu räcker det inte längre med proteinrik kost och dubbel vitamindos varje dag. Men det klarade jag mig länge på.

Magmåttet hade "bara" ökat med en centimeter, från 30 till 31. Detta på grund av att han sjunkit ännu längre ner. Hjärtljuden låg som vanligt på 140, jämna och regelbundna.
Snart är Lillebror äntligen här hos oss!

Natten till idag var inte rolig för lilla Lija. Hon var vaken till och från hela natten, jag fick bädda rent ett par gånger och duscha henne bland annat. Klockan sju imorse lyckades vi somna om gott efter massa trassel och sov iallafall till tio. Så nu blir det tidigt (klockan 23?!) sänggående för min del så jag orkar en eventuell stöknatt till.
Hela dagen idag har hon iallafall varit på ett strålande humör och mått toppen.



Lija hittade en polare att busa med På IKEA i lördags.






RSS 2.0