Godingar



Crocs till barnen...



...och Hasbeens till mamman! Alla är nöjda och glada;)

Underbara dagar



Vilka fina små rackare vi har. Dagarna är alldeles underbara och det känns väldigt privilegierat att ha möjlighet att vara hemma med mina småttingar fortfarande. Våren var mer än välkommen efter den långa vintern, vi spenderar mer tid ute än inne dessa dagar.

Imorgon kommer målaren hit och fixar till vår vägg i hallen med. Det blir samma randiga tapet där för att knyta ihop det hela. Roligt att få fixat.

Idag har vi målat med gatukritor, spelat fotboll och bara njutit av vädret. Jag hämtade ut mina träskor som var precis så underbara som jag föreställt mig. Jag hämtade också ut barnens Crocs som kommit. Visar er godbitarna imorgon.



Vissa saker måste baske mig genetiskt vara inbyggt för tjejer och killar. Will är skvatt galen i bilar! Så fort vi går ut så kutar han till parkeringen och går och beundrar alla bilar och känner på dom.


Påskdagen



Påskdagen innehöll besök utav mormor och Lijas favvo Akilles. Hon älskar den hunden, fastän han är stor och bufflig så är han så snäll och försiktig med barnen. Lija var ute på promenad med Akilles, matade honom, gav han vatten och visade honom flygplan (?) på himlen. Sött så det är inte klokt!

Vi fixade middag, Pommes Anna och grillad oxfilè. Annandagen spederades utomhus i sommarvädret och vi grillade på gården.

En alldeles perfekt påsk har det varit och det känns som om vi har haft en liten minisemester.



Lijas nya favvoplats, sackosäcken kan vara ett av de bättre köpen vi gjort. Helt plötsligt får vi plats i soffan också.



Kryddträdgård, det tar sig fort i värmen.



Will hittade mormors handväska.




Fågelsjön



Igår var vi vid Fågelsjön coh picknickade och barnen utforskade träd, blommor, berg, stenar och sjön. Det blev en mycket trevlig förmiddag i stekande vårsol. Will var så slut av all motion och frisk luft så han somnade när jag bar honom till bilen.


Påskafton



Påskafton har spenderats utomhus precis hela dagen så nu sitter vi solbrända i soffan och käkar godis. Som det ska vara helt enkelt på påsken. Vilket fantastiskt väder! Det är för sjutton sommar redan, underbart!

I förmiddags gjorde vi en utflykt till en fågelsjö här i närheten. Vi picknickade och utforskade. Jag visar bilder därigfrån i ett separat inlägg.

Påskharen kom på besök på eftermiddagen så det har varit äggjakt ute och Lija hjälpte Will att leta som för övrigt var mest intresserad av Lijas choklad än att hitta ett eget ägg.


Rachel Zoe



Mitt första plagg någonsin som jag köpt till mig själv på Lindex. Men denna klänning ur Rachel Zoe kollektionen var alldeles bedårande och priset med, 199 riksdaler.

Långfredag



Påskris designat av Lija, superstiligt.

Långfredag och vi har precis avnjutit en påsklunch. Lija och jag gjorde världens godaste små miniköttbullar på kalvfärs och hon hjälpte mig griljera skinka, mysigt att greja tillsammans med min stora tjej.

Will lurar sin lilla nap och Lija och jag myser i soffan medans N borrar upp tvn på väggen. Lika bra att passa på när den lille terroristen är ur vägen.

När han vaknar tänkte vi ut och busa lite och sedan måla ägg och avsluta denna långfredag med att grilla på gården.

GLAD PÅSK!



De älskar att vara med och skruva och mecka våra små pirater.


Superdeal!!!!!

Groupon har ett kanonerbjudande idag. Handla för 500:- och betala 200:- hos Babyshop!!!!! Passa på att handla Nova Star, Molo, Converse med mera till 60% rabatt.

Jag har utnyttjat flera erbjudanden bland annat Crocs till barnen, onlinepizza, restauranger - det fungerar suveränt!

Klicka på denna länk för att ta del av erbjudandet!

Barbapapa



Nya böcker beställdes för ett tag sedan. Favoriten är fortfarande Barbapapa och att räkna är också grejen just nu. Alfons däremot är inte lika populärt men Will gillar honom iallafall.

Swedish Hasbeens for HM



HM släppte idag Swedish Hasbeens till vrakpriser. Jag älskar de jag har så jag slog till på dessa två. Lite oväntat att jag tog röda men tycker det är lite coolt till smala jeans.

Gott & Blandat



Lija kollar på sin (fortfarande) favorit Nicke Nyfiken i bilen, hon verkar aldrig tröttna.

Lija och jag gjorde en liten utflykt på tu man hand idag. Vi tog tåget till Västerås, träffade Ida, shoppade och käkade lunch. Otroligt mysigt att bara få vara med Lija och det märktes på henne att hon njöt. Hon var så nöjd och tillfreds hela dagen trots rännande i affärer. Fast hon tycker faktiskt om det, tro de eller ej.

Medans Lija och jag var ute på vift så var målaren hemma hos oss och satte upp tapeten och det blev så otroligt bra. Imorgon återstår att köpa vägghängda skåp och få finish på allt. Angenämt!

Nu har vi påskledigt hela familjen, mysigt.



Utemöblerna har ställts fram på vår lilla plätt här utanför. Vi har fikat där varenda eftermiddag.



Jag fick en liten förskottspåskpresent av N igår. En massa godsaker ifrån Bare Minerals. Åh vad glad jag blev! Jag provade det för första gången här om veckan, hade fått för mig att det var överreklamerat men jag vart såld direkt. Alldeles otroligt är det!



Lija i Vasaparken i Västerås idag, kära gamla hemstad, mycket minnen.



Mulle Meck



Den soliga söndagen spenderades i Mulle Meckparken med vår grannfamilj. Underbart väder och glada och busiga barn - en perfekt söndag.

Jag kan varmt rekommendera er att ge parken i Järva ett besök. Det är så himla mycket att upptäcka och barnen är eld och lågor i flera timma.



Lija skulle åka raketrutschkanan men ångrade sig två gånger och backade;)




Vår vår vår



Planteringar som Lija och jag grejade tidigare i veckan. Vita violer som alltid i lådorna och så blir det kryddträdgård, sockerärtor, jordgubbar och körbärstomater bland annat. Hon gick redan förra sommaren och plockade godsaker och mumsade så jag kan tänka mig hur det blir i år....

Ja nu är det fasiken äntligen vår! Dessvärre har vi inlett den med krupphosta och över 40 graders feber, ja Lija då. Pluttan, hängig som sjutton. Så fort Iprenen gick ur så rusade det upp över 40 grader fort. Så det blev att gå upp vid midnatt, ner i soffan, mysa, kolla Nicke Nyfiken och käka glass. Sedan somnade hon om gott tills det var dags för en ny Ipren omkring 06.

Jag skulle ju ha tatuerat mig idag men bokade givetvis av den tiden. Det får bli nästa vecka hoppas jag. Skisserna är klara och jag känner mig nöjd.

Dagens roliga sak var en ny tv, vi är nog de enda (?) som fortfarande har haft en tjocktv tror jag. Men nu ikväll förgyllde vi helgen med en ny rackare. Så skojigt med egen hemmabio så man knappt vill lägga sig. Det är en hel del fix kvar, ny tapet, tvmöbel osv men det hinns förhoppningsvis med över påskledigheten.

Nu bingen, imorrn underarbete på väggen bakom tvn och lite annat smått och gott hemmafix eftersom att Lija ändå inte bör ut på några större äventyr.


Ränder



Igår beställde jag denna tapet, Midbec Best of. Den ska upp på väggen tillsammans med en ny tv och tvmöbel/hylla som jag inte har hittat någon snygg ännu...

Äntligen börjar det finnas lite tidsutrymme till att förnya och piffa hemma.

Utebus



Dagarna har spenderats mestadels utomhus för det är verkligen det barnen (och jag) gillar mest just nu. Skönt med barmark, att Will kan gå och att det är vår.

Men idag var det inte så väldigt skönt ute, det blåser verkligen storm och lille Will höll på att blåsa omkull, plutten.

För tillfället sover Will och Lija och jag myser under täcket i soffan. Vi har hunnit läsa tre böcker men det blir lite enformigt för det är nämligen bara Barbapapa som gäller just nu. Vi räknar och lär oss bokstäver, hon är väldigt bra på det dessutom så det är roligt.

När Will vaknar blir det en tur ut igen, har lite ärenden att göra och barnen vill garanterat ut och palta runt.



Inspekterar en daggmask som sedan följde med i rutschkanan och matades med gräs.



Fina krokusar, Lija verkar brås på mamma som gillar växter och blommor.



Ljugarbänken;)



Lija hade med sig egen plånbok och köpte en klubba till henne och en till Will <3




Cykelpremiär



Cykelpremiären är avklarad och fröken hade fortfarande koll på hur det går till. Det får nog bli en liten tolvtummare med stödhjul nu till våren. Trehjulingen är lite i minsta laget.

Söndagen spenderades mestadels utomhus. Vi räfsade "vår" lilla plätt här utanför och vattnade igenom alla blomlådor och fixade massa. Snart dags att plantera lite blomster, mysigt.

Jag och Lija har förkultiverat massor av frön och det har varit hur spännande som helst att se de växa dag för dag. Hon brukar gå och plocka sockerärtor, tomater och jorgubbar och mumsa i sig.

Will är nog den busigaste killen jag stött på. Han är inte still en sekund och går runt och tjoar och tjatar. Mest säger han kakakakakakakaka. Haha, fråga mig inte vad det betyder men han säger det till det mesta.

Nu när jag nattade dom ikväll så brottades dom och kittlade varandra och skrattade så de höll på att kikna. De leker så himla fint ihop, det är jaga och någon slags kurragömma. Lija ger alltid Will ett kex om hon tar ett och hon har koll så att han inte smiter upp för trappan. Världens bästa storasyster<3



Lija hittade en snigel som hon inte lämnade ifrån sig på hela dagen tror jag.



Will passar på att undersöka syrrans hoj när hon övergav den.






Molo för hela slanten



Lija inviger sin nya softshelljacka från Molo. Hon hade en likadan i höstas och den är helt suverän.

Det fick bli en favorit i repris från i höstas till Lija som vårjacka, Molos softshell. Jag var lite klok denna gång och köpte en svart. Will fick ta Lijas rosa när vi gick ut men den var faktiskt i minsta laget, storlek 86, så jag tror att jag köper en likadan svart till honom.

Lija har även på sig sina nya Timberlandkängor som jag fyndade på Stadium för 199:-, har kostat 599:-!! Helt suveräna, hon hade liknande som höstskor ifrån just Timberland och de har vi varit kanonnöjda med.
Will fick också ett par likadana i storlek 23 som satt perfekt.

Idag har vi varit ute på shopping hela dagen. IKEA och införskaffat rullgardiner bland annat till köket, inte heltäckande utan en mörkgrå som släpper in solljus.
Will fick galonställ den lilla lortgrisen och fröken som är lite mer försiktig fick två par skalbyxor.

Bilen fick ett nytt fräscht batteri och en välbehövlig biltvätt. Barnen fick en massa nya utomhusleksaker ifrån Barnens Hus och så hittade vi en ny brevlåda. En salig blandning som blev en perfekt lördag.

Det var verkligen skönt med en ganska ytlig men innehållsrik och givande dag då vissa saker tynger mig just nu och tankarna snurrar. Men en god natts sömn ska nog råda bot på det.






Shoppinglördag



Halvaprisetfyndade nya Bobux till Will och en MOLO pyjamas med robotar. Det blev en hel del annat med men det får jag visa er ikväll. Nu bär det av på en shoppingtur, det sista i barnens vårgarderober ska införskaffas och IKEA ska få sig ett besök. Vi ses senare!

Gårdagen...



Gräslöken börjar spira och kommer i vår igen.
Grannens fjärilshund, vovven Fanny som Lija säger, skäller så fort hon hör barnen och ska ut.

RSS 2.0