Parklek & Korvgrillning



Nyligen hemkomna från krovgrillning och lek i lekparken. Det är alldeles underbart väder ute så det var verkligen toppen. Vi busade, grillade korv och fikade i gräset. Will var helt färdig när vi kom hem och slocknade direkt. Lija och jag myser i soffan tills han vaknar. Jag gissar att även eftermiddagen kommer att spenderas utomhus.



Neeeej vrålar Lija här.




Tok



Lite ketchup runt munnen, egenisatt hårband, en väska runt halsen och ett paraply som hänger på armen. Ja ibland undrar man vart alla idèer kommer ifrån...

Vi har haft en bra natt, tack och lov. Nu morgonmyser vi i soffan, dricker te och äter frulle. Vi är på väg till parken för att grilla tillsammans med öppna förskolan. Hoppas bara att vädret håller i sig, det är kolsvart på en del av himlen.

Underbart med kortvecka! Nästan en hel veckas ledigt tillsammans, det ser vi verkligen fram emot.

Nehe, dags att packa picknickkorgen och ladda kamerabatteriet. Vi ses senare!



Kvällsbus på tältmadrassen som vi provblåste upp. Tydligen blev det värsta hoppborgen;)

Andra gången gillt...



Från Nelly, märket Sunseeker.

Håll tummarna att denna passar nu, den första (den undre bilden) från Panos Emporio är ju bara helt underbar men den gick inte att beställa i olika storlekar upptill och nertill. Ganska sjukt att det är så, det kanske inte är så ofta man drar samma storlek upptill som nertill, eller? Iallafall inte som tvåbarnsmamma;)







...

Storfot



Willsings fossingar växer så det knakar så det fick bli ett nytt par PUMA i storlek 23. Denna modell brukar alltid vara så hårda och stumma i sulan så att det blir alldeles stelt men PUMAS var inte alls de utan sulan är rörlig och tillräckligt mjuk.

Boooooooo!!!



Lija har målat "Booooo" (Buuu) som hon säger.

Lija satt och tittade på Spöket Laban härom dagen när hon plötsligt kom springandes och tjata om att hon minsann skulle måla NU. Fram med färgerna och vips så hade hon målat "Boooo". Så skulle hon måla näsa och öron helt plötsligt men då lyckades jag rädda konstverket innan det var förstört.

Jag blev riktigt imponerad, annars har hon inte målat så mycket rena figurer. Mest streck och bollar och låtsasskrift. Spöket ska sparas och ramas in och få en hedersplats.

Nu målar hon spöken var och varannan dag och det roligaste är att de ska ALLTID målas med brun färg??

Båda barnen är snoriga och förkylda, ja så går det när man besöker öppna förskolan en gång. Det slår aldrig fel, det var därför jag slutade gå dit till slut i vintras. Det var inte värt att hela tiden ha sjuka barn och inte heller kul för dom såklart.

Will var så täppt så han sov inte en blund emellan 23:30 och 03:30 inatt, så alltså sov inte jag heller den tiden och sedan var det bara att upp och studsa vid halv åtta snåret.... Lija vilar ju inte middag längre heller så det dröjer ett tag tills jag får lägga mig ner.

Vi myser i soffan idag, tur att båda barnen uppskattar film och kan ta det hyfsat lugnt när de är sjuka.

Nytt i sommargarderoberna



Lite sommartoppar till barnen från ZARA. Lija älskar ju glass så det passade bra. Wills t-shirt med hawaitryck på baksidan är lite rolig. De är bra på lite coola, udda och billiga toppar/ t-shirts ZARA.

Regn och rusk idag. Vi hade lite planer som fick ställas in men det kommer fler tillfällen. Istället har vi kurat ner oss i soffan bland en massa täcken och kuddar. Pippi på rymmen går varm på tvn, väldigt mysigt trots allt en fredag.

Will börjar kunna få lite ro att sitta still i soffan och kika lite på film. Men han piper iväg emellanåt och hittar på hyss, nyss drog han ut en halv rulle Torky till exempel...

Jag tänkte dra på dom galonisar och ge oss ut en sväng trots allt, jag gissar att iallafall dom uppskattar vädret och ut och plaska lite.


Teamwork, som nästan alltid



Lija och Will "lagar" grinden.

Förmiddagen spenderades på öppna förskolan. Barnen hade skoj, det var ett tag sedan vi var där. Det har mest varit utelek som gällt men nu tänkte jag att vi skulle variera oss. Will är i perfekt ålder för att uppskatta det som allra mest. Det är trots allt mest ettåringar där så Lija vill helst sitta inne i pysselrummet men det är svårt när man är där med båda eftersom Will är totalt ointresserad av pyssel och att sitta still.

Men idag hade de skoj båda två så det var lyckat.

Solen skiner så när Will vaknar tar vi med oss lite fika och går till lekparken. Lika bra att passa på att njuta så länge det varar. Till helgen ska jag till frissan och göra det lite sommarfräscht. En och en annan utflykt blir det om vädret tillåter.


Will dansar....och jag hejar på;)


Grattis pappa N & Morgonmys



Så gosiga med varandra på morgonen. Lija hjälper Will att hålla i flaskan även om det inte behövs;)

N fyller år idag så här hemma har vi morgonmys och snart blir det våffelfrukost.
Solen skiner och det kan inte annat än bli en mysig helg. Vi ska nog faktiskt bara mysa hemmavid denna helg och fixa med lite av varje.


Resultatet



Alldeles färsk och ser alltså lite annorlunda ut emot vad den kommer göra när den är läkt. Jag är så otroligt nöjd!! Den blev precis så bra som jag hade tänkt mig. Jag har den på vänster arm närmast hjärtat.

Smärtan som jg var orolig för var faktiskt inte någon smärta alls att tala om. Visst det bränner och svider lite men det gör inte ont alls.

Ja nu får vi se om det stannar vid en eller om det blir fler...

Snart, snart....



Blomlådorna bevisar att det snart är sommar och semester, allt växer så det knakar.

Åh vad jag längtar till sommaren och semester. Mysigt med två barn som går och som uppskattar alla utflykter.
N kommer som vanligt att ha fem veckors ledigt tillsammans med oss, förmodligen blir det min "sista" lediga sommar så här ska njutas.

Vi startar sommar och semester med att bo i Safaritält vid Furuviksparken över midsommar. Ida med familj joinar oss. Det blir ett riktigt äventyr för barnen.

Kort därefter bär det av till Öland tillsammans med grannarna. Första tre dygnen spenderas på deras safaricamp i stugor precis vid savannen. Eventuellt åker vi vidare till Böda efter de dagarna.

Längtar!


Dagens Tips!


Bild: Barnskospecialisten

Barnskospecialisten har just nu 50% på massa funktionsplagg. Bland annat detta regnställ ifrån Didriksons som jag klickade hem till Lija som vuxit ur sitt förra. De har även fodrade regnställ kvar. Skynda om du behöver nytt!

Toker



Haha, vår lille Toker! Busigare kille har jag inte sett maken till. Han är som en duracellkanin med on/off knapp.

Dagen startade med uselt väder men har nu spruckit upp och det är klarblå himmel, härligt!

N fyller år på lördag så jag filar lite på vad vi ska hitta på. Jag vet att han helst vill vara hemma och greja och ta det lugnt så det lutar åt lite skumpa och en god middag.

Imorgon är det dags för min tatuering och jag är faktiskt riktigt nervös. Men det kommer att gå fort och vad kan väl vara värre än en 38 timmars förlossning!!? Nej det är klart att jag klarar detta. Bildbevis utlovas imorgon om det går att fota den så pass färsk?


Bildregn

Jag tömde telefonen på kort, de bilderna brukar oftast hamna på Facebook och så glömmer jag bort att lägga upp dom här men nu blir det lite blandad kompott här.



Jag har ju glömt att visa att Lija har fått sin första cykel! Mäkta stolt är hon över den vill jag lova.



Även hallen fick sig ett ansiktslyft med samma tapet som bakom tvn.



Grilltajm under äppelträdet.



Lija älskar sin sackosäck och Nicke Nyfiken som visas på tvn.



Att köpa glass av glassbilen och mumsa på i regnet kan vara riktigt kul.



Vattenlek med grannarna på gården.



Syskonmys<3



Bus i Humlans lekpark.





Första men inte sista



Häromdagen köpte jag för första gången ett plagg ifrån Mini Rodini. Alldeles underbar klänning med fjärilar på och fickor. Superhärlig kvalitè och ekologisk. Det blir nog fler köp från det märket känner jag.

Trädgårdsfix



Lija och Eva rensar ogräs ute på gammelmormors gård.

Det har varit en riktig toppenhelg. Fredagen handlade mest om hockey, grannarna var över och vi fixade burgartallrik, drack öl och såg Sverige komma till VM final som vi för övrigt sitter just nu och väntar på.

I lördags var vi åter igen ute på landet hos barnens gammelmormor. Det var sista piffet nu inför visning för mäklarna. Kanonskön dag med strålande solsken. Barnen älskar att tuffla omkring därute. Det finns ju så mycket att upptäcka och så hundarna att busa med förstås.

Idag har vi mest grejat hemma och förberett inför veckan som kommer. På fredag är det äntligen tatueringsdags!

Nu VM finalen mellan Sverige - Finland, det kan bli en riktig rysare.



Lija hjälper pappa med humlestören.




Samling vid grävskopan. Grabbarna var mäkta imponerade av den lilla "leksaken" och det buskördes en del på ängen.






Pappa handlar



N kom hem med lite nya t-shirts till barnen igår. Will gör säkert av med en tre stycken om dagen. Det paltas och dregglas och grejas. Riktig liten lortgris är han:)

Jag ska se om jag hittar chinos till båda barnen så jag kan syskonmatcha, det är lite sött. De ska vara klassiskt beiga och smala nertill. Lindex kanske?

Lija ska få ett par gladiatorsandaler också nu när hon är stor tjej. Jag har sett flera snygga i läder hos bland annat Zara.

Förmiddagen har spenderats inomhus med allehanda pyssel. Vi har spelat spel, plockat undan alla vinterkläder, tvättat, städat och nu har jag precis reggat 50 koder från blöjpaket hos Libero. Det blir rabatter på blöjor till ett värde av 250 kronor så det är inte helt fel. För det går en hel del om man säger så...

Will sover, Lija och jag fikar med kanelbulle och tittar på Nicke Nyfiken som går varje dag halv två på tv. Det är en helig stund för Lija de:)

Toka



En underbar dag är nu till ända. Vilket väder, sommar! Eftermiddagen fortsatte i samma trevliga sällskap, Therese och Alex. Vi tog en promenad, handlade lite växter, käkade glass, bokade ny tatueringstid och bollade lite skisser med honom, bus i parken - ja en alldeles perfekt dag helt enkelt.

Ska fortsätta kika på hockeyn nu, spännande!




Lyx!!!



Gammal bild, eller ja en månad ungefär men jag tycker den är lite cool;)

Ja det är verkligen lyx att ha möjlighet att vara hemma denna tid. Sommar, sol och glada barn!
Vi har legat i gräset i parken på förmiddagen jag och Therese. Barnen har paltat med vatten, vattnat blommor och busat. Bättre kan det inte bli!

Lija bubblar som bara den, nu kan man föra vettiga samtal med henne, så roligt. Will är faktiskt ganska bra på att göra sig förstådd han med. Han blir mer och mer medveten för var dag. Pekar vad han vill och kommer när man ropar osv. En hel del ord med, pappa, mamma, Lija, lampa, bada, äta, dricka, kisse, gris, bil och massa mer.
Han är nog lite tidigare än Lija faktiskt.

Vi kallar honom Toker här hemma. Han är som en liten duracellkanin, hur mycket energi som helst och väldigt fysisk. Han sitter aldrig still, inte ens när han äter. Busig som bara den är han, han har ett uttryck som låter kak-ka som han springer runt och vrålar när han är busig. Härliga, tokiga unge!

Han är skvatt galen i bilar, då kan han i och för sig sitta still, när han leker med bilar. När vi är ute smiter han jämt till parkeringen och går och beundrar alla bilar och känner på dom.

Nu spver Will, Lija och jag inväntar Nicke Nyfiken på tv och sedan ska vi ta en promenix med Therese och Alex. Jag ska köpa lite mer plantor, tycker det är så kul.



Somrig Söndag



Rabarber direkt från landet i en smulpaj, hur fräscht som helst. Will äter vaniljgrädde med hela ansiktet.

Vi gav oss ut på landet igår med och det var om möjligt ännu härligare väder. Jag och barnen njöt i solen, Lija busade mest med Zodiac och Will paltade med vatten och utforskade allt med munnen. Hm, när ska han sluta stoppa grejer i munnen??

N röjde upp runt huset och stallet med motorsåg, en riktig majbrasa fick vi ihop, men nu får man ju inte elda lägre så jag vet inte vad vi ska göra med den riktigt;)

Man blir onekligen sugen på ett litet sommarhus så här års när man ser hur bra barnen trivs och hur roligt det är att gå och pyssla.







Betessläpp och trädgårdsarbete



Lija får syn på kossorna...



...jaha, är det så där de ser ut, hmpf.

Dagen startade tidigt, omkring halv sex för att vara exakt. Dagens planer var först Arlas betessläpp i Rytterne strax utanför Västerås.

Will sov förresten sin första natt i stor egen säng natten som var och han har nog aldrig sovit bättre. Åter till saken, betessläppet. Otroligt vilken grej det är, fullbokat i hela Sverige, uppskattningsvis så var det 500 pers eller mer på denna gård och beskådade kossorna.

Mäktigt, strålande väder, nyfikna barn, gratis kanelisar och mjölk plus sällskap av Ida med familj. Bra start på dagen som sedan fortsatte ut till min mormor på landet för en massa fix i trädgården inför visning samt försäljning. Många släktingar på plats, grillning och trädgårdsarbete. Barnen var som duracellkaniner och busade med hundar, krattade och fixade och hjälpte till med det mesta.



Will var alldeles frustrerad och hetsig på kossorna, han gastade och fäktade och skrek och ålade sig.



Dääääär!!!



Koooom kossan!!!



Lija tar det hela med ro, som alltid.



Mina snygga killar.



Liz mumsar bulle.



Sprang också på världens finaste lilla brorsdotter Janina.



Så åkte vi vidare ut till gammelmormors gård som nu ska säljas och fixas inför visning så trädgårdsarbete stod på schemat. Vi var ett glatt gäng som samlades i solskenet och fixade, grillade och grejade.



Rabarber i massor redan!



Världens bästa morbror!



Fina lillebror.



Mormor<3



Mamma<3



Mormors gamla jycke Zodiac.


Valborg i bilder

Jag ligger lite efter så här kommer Valborg i bilder eftersom att jag är så sugen på att lägga upp nya!



Ida och Liz kom på besök och vi åkte till Krägga Herrgård för att fira en kylig men trevlig Valborg. Här hjälper jag Lija med hjälmen inför den efterlängtade ridturen på Drutten.



Bästaste Ida och Liz, N och gänget.



Will hade riktigt pusskalas med Liz.

En väldigt trevlig Valborg i goda vänners lag. Kvällen firade vi hemma hos grannarna med grillning och poker.






RSS 2.0