Mysdag





Vilken härlig dag och alldeles ljummet ute nu på kvällen med. På eftermiddagen tog vi en promenad, en ganska lång sådan, till handelsträdgården. Fick med oss ett litet träd hem, kryddväxter och annat blomster.

Will har i stort sett sovit hela dagen, tar väl igen sin förlorade sömn de senaste dagarna.



Lija har plockat tussilago.



Vårgarderob





Jackan har redan skymtats på ett gäng bilder men jag har inte hunnit blogga om den ännu. Vi har provat både skaljackor från PoP och Didriksons men nu har jag funnit den bästa. Softshelljacka från danska MOLO. Suverän passform, mjuk och skön och den har alla egenskaper som behövs för en liten i farten. Vattentätt, varm och vindtät.

Lija har haft bara denna med en linnebody och en tunn långärmad tröja under och har varit jättevarm när vi kommer in. Perfekt när hon inte behöver ha så mycket under och kan röra sig obehindrat.

Lija älskar ju stjärnor så reflexerna på jackan var pricken över i:et och utbrast oooooo när vi fick hem den.



Gympadojjorna ifrån PUMA var inte bara snygga utan Lija verkar gilla dom med. Superlätta på foten och en bra uppbyggd sula, inte för platt. Hon står och stampar som tokig när hon får på sig dom. Jag köpte faktiskt ett par rosa först men bytte sedan till svarta så Will kan få dom så småningom.

Jag vill inte ha!!!



Full koncentration när mynten ska i hennes och Wills spargrisar, de flesta hamnade i hennes egen...

Jag vill inte ha - är Lijas senaste tillskott i ordförrådet. Den kommer oftast ur hennes mun vid matbordet...

Vi har haft en mysig förmiddag ute i friska luften. Will har sovit i sin liggdel, fortfarande lite tagen efter allt, medans Lija har samlat kottar och cyklat på sin trehjuling. Jag har städat på balkongerna och planterat lite nya växter.

Lija vilar nu så när hon vaknar så ska vi ta en promenad till handelsträdgården och fylla på lite.



Bästa buset är med pappa med mig vill hon läsa, lägga pussel eller rita. Ganska skön fördelning tycker jag som slipper kasta upp henne i luften och joxa.

Tvåmånadersdagen startade på barnakuten



Will slappar på en snorgrön bänk i väntrummet på barnakuten på Akademiska.

Will fick feber i natt, 39,2. Ringde sjukvårdsupplysningen som sa att vi absolut måste åka in med honom omedelbart. Alvedon var INTE att tänka på till en sådan här liten man. Sagt och gjort, klockan 03:30 kom en taxi och körde oss till akuten, för 100:- som en sjukresa kostar. Annars kostar en vanlig taxiresa till Uppsala drygt 1000 spänn. Väl där så frågar de om jag har gett honom alvedon?? Nää det var inte direkt dom direktiv jag fick när jag ringde sa jag förvånat. Sköterskorna bara skakade på huvudet, gav mig en alvedon att ge honom och sedan fick vi sätta oss i väntrummet.
Efter en timme kom de och gav mig en temp och sa åt mig att tempa honom, frågade vad den visade ( 37,6 )  och skickade sedan hem oss!!

Jag bad dom ringa och beställa en sjuktaxi åt oss på samma sätt som vi kom dit och som sjukvårdsrådgiviningen sagt att jag kunde göra. Får till svar att så dålig är han inte så ni är berättigade till det!
Sådär satt vi, jag och Will med feber mitt i natten, utan att kunna ta oss hem. Eller jo vi kunde ju ta en taxi hem för dryga tusenlappen, men jag tyckte det var lite dyrt för en alvedon när sjukvårdsrådgivningen klantat till det. De sa ju dessutom till mig att jag kunde ta taxi hem. Det var så det fungerade sa dom.

Så jag gick tillbaka in till barnakuten, sa som det var, tjatade och trilskades och till slut så ville dom nog bli av med mig så hon fixade så en läkare grejade ett intyg så vi fick en sjukresa hem för 100 kronor.
Det sista hon sa till mig var att du vet väl att jag inte får göra så här va? Hmm jag orkade inte ens tacka henne för jag var så sur över hur allting hanterats och även av deras ovänliga inställning på akuten.

Självklart hade jag tagit en taxi för en tusing hem om Will varit väldigt dålig, gapig och missnöjd, men han sov så gott på sin alvedon så det var det minsta problemet.

Jag sov ikapp med Will i taxin och var hemma strax innan åtta på morgonen. Då fick jag sova en timme innan barnen tyckte det var dags att göra morgon. Så med en dryg timmas sömn på ett dygn så är jag nu ganska mör och signar off. Will mår prima och har inte någon feber längre nu på kvällen. Förmodligen fick han en släng av Lijas mystiska virus.



Väntar på taxin hem, han var så duktig lilla killen.



En av världens två finaste på sin tvåmånadersdag.




Detaljerna gör helheten



Lija älskar sin fina, vita spis ifrån BRIO. Allt ska in och ut ur ugnen. Ja, jag vet att det är den röda som är klassikern men här gick det inte att kompromissa. Den passar så bra in i vitt och spisarna innan hällarna kom var väl vita inte röda?



Hon kan leka hur länge som helst utan att tröttna. Hon har fått kastruller, köksredskap, teservis och en matservis till som hon grejar med ofta. Hon dukar fram, kokar och donar. Vi blir bjudna på både det ena och det andra...

Vi har ju gjort i ordning ett lekrum på nedervåningen, vägg i vägg med vardagsrummet. Tanken är att barnen ska ha sitt sovrum på övervåningen men det är inte funktionellet i nuläget att barnen leker däruppe så därför gjorde vi om vårat gästrum till ett kombinerat lek/gästrum.

Jag ska visa er hela rummet snart men det är inte det lättaste att hinna fota dagtid så jag bjuder på ett par detaljer så länge.



Ett enormt dockhus har fått flytta in. Det är bara boende och inredning som saknas men Lija flyttar in allt möjligt där så det verkar inte vara några problem. Oftast är det hennes stora gummispindel som får husera där inne.







Man kan öppna alla dörrar och fönster samt även taket där det rymmer en vind. Fast vi har faktiskt inte visat Lija vinden ännu med risk för att det går sönder eller att hon klämmer sig...

Cicci i farten igen;)





Cicci
ringde mig och sa att hon hade en liten grej till Will, inget märkvärdigt sa hon och frågade om hon fick komma förbi en sväng. Så kommer hon med finaste lilla setet från Lundmyr i passande storlek. De säljer det ombord ( hon jobbar som flygvärdinna ) i en fin liten presentpåse. Hur fint som helst och passar superbra till allt Lundmyr Will har fått av farmor och farfar.

Tack snälla du!

Men märkvärdigt var det visst Cicci!



Den fina presentpåsen med "Älsklingstatueringar" i som Lija norpade åt sig direkt.



Toppendag att vara mamma på!



Busloppan med pappa N ikväll när han kom från tåget.

Vilken superdag det har varit, mycket tack var det underbara vädret. Vi gav oss ut direkt imorse när vi var klara och njöt av solen.
Morgonen flöt på extremt bra för en gångs skull. Flöt på bra innebär: Lija åt frukost på mindre än en timme, Will sov en liten lur medans jag och Lija klädde oss och fixade, jag hann diska undan, plocka tvätt och sätta igång både tvättmaskin och diskmaskin medans Lija lekte på sitt lekrum och Will sov. Allt detta var gjort innan klockan tio - det tar sig!

Väl ute så gick vi en lång promenad, vi köpte glass, Piggelin som Lija älskar och åt i solskenet. Ja en ganska perfekt dag att vara mammaledig med guldklumparna helt enkelt.

Men lyckan när pappa kommer hem slår nog både glass och solsken. Hon blir helt galen och kan knappt kontrollera glädjen och rusar mot honom medans hon skriker som tokig. Pappa får en stor bamsekram och sedan släpper hon honom inte ur sikte förrän hon slår igen sina blå för dagen, pappas flicka det där.

Will har inte alls lika mycket magknip längre tack och lov för alla parter. Nu är han mycket mer nöjd och tillfreds och klarar av att roa sig själv iallafall några minuter emellanåt.





Busig tjej som jagar och drar katten i svansen.



Craaaazy!!!



Gosar med världens bästa barnkatt Mojjen. Fast oftast jagar hon dom och drar dom i svansen och försöker bära dom....



Läggdags, nattlinnet är på och tänderna ska borstas. Jag tycker det är så sött med det långa nattlinnet som nästan går ända ner till fossingarna.


Ny vecka - nya tag





Morgonen här hemma var ganska kämpig med två barn som ville ha uppmärksamhet exakt samtidigt. Efter lunch och lite vila så hade jag samlat mina krafter igen och vi gick till lekparken några timmar tillsammans med Maritha och Emilia och Camilla och hennes grabbliga. Superhärligt med en eftermiddag utomhus och Lija sover gott sedan.

N hade köpte med sig kalventrecotè ( kalv är mitt favvokött ) hem så det blev en riktig lyxmiddag mitt i småbarnslivet ikväll, det behövs!



Trött Guldklump sov en liten stund på mig i soffan.




Stjärnor till vår stjärna!



Vit MOLO body till Will i storlek 68, det kan han snart ha. Bodies blir oftast bara lite längre så det funkar i större storlekar tidigt. Underbar bomullskvalitè och snyygt med texten i halsringningen.





Matchande blå byxor med stjärnor från Lindex. Ja, jag är verkligen förtjust i stjärnor. Det händer någonting med kläderna men det är fortfarande väldigt stilrent.



Lija fick ett par nya Nova Star jeans som verkligen är favoritjeansen här hemma. Hennes i storlek 80 har hon kunnat ha sedan förra sommaren och kan fortfarande ha men nu sjunger de på sista versen.


Skruttig Skrutt igen...eller fortfarande.



Brossan ( jag har inte problem med stavningen utan vi kallar honom det här hemma ) i en ny favoritställning i mitt knä.





Will snuttar väldigt ofta på handen och ibland spottar han ut nappen och vill hellre ha handen. Flera gånger har jag sett att han suger på tummen också. Jag gjorde det när jag var liten, använde aldrig napp. Han verkar bli vänsterhänt också.

Lija har inte varit pigg idag igen. Hon har inte spytt men det är ändå något slags magvirus hon har åkt på om man säger så. Hon äter inte, har haft ytterligare feber och är allmänt matt och slö skruttan.

Hon gnager på sin hand hela tiden och är väldigt besvärad av tandsprickningen. Alvedon hjälper henne mot obehaget tack och lov.

Efter ännu en dag med litet matintag så gjorde vi hennes favoriträtt till middag. Hon älskar potatisgratäng där potatisen är strimlad så det fick det bli. Vi blandade i strimlad kassler och morötter och gjorde en creme fraiche redning med grönsaksbuljong och hon fullkomligen slukade i sig det. Till efterrätt blev det en Piggelinglass för att vätska upp henne och få upp blodsockret och även den slank i. Lite av det fick hon iallafall behålla.

Hon somnade bums när N nattade henne så nu hoppas jag att hon kommer att sova gott.




Ingen Happy Friday idag direkt



Morgonen började inte på sitt bästa vis direkt med två barn som skrek av diverse olika anledningar. Eftersom att Lija var feberfri imorse så beslutade jag att vi skulle gå till parken och träffa Camilla, Wincent och Lennox.
Men det var lättare sagt än gjort att fixa iordning Lija med Will hängandes i selen. Det fanns inte en chans att jag kunde lägga honom någonstans för skrikandet gör mig ännu mer stressad. Lija är inte direkt samarbetsvillig vad gäller påklädning heller så det blev en match...

Nåja, väl ute så var allt frid och fröjd. Det är skönt att veta att allt lugnar sig så fort man bara kommer utanför dörren, kanske därför de flesta småbarnsföräldrar tillbringar mycket av sin tid i parker med mera?

Vi tillbringade flera timmar i parken och när vi kom hem så fixade jag lunch, återigen med en missnöjd Will som fick hänga på i selen och Lija klängandes i benen. Lija åt ingenting, det gjorde hon inte till frukost heller. Jag tyckte det var lite märkligt eftersom att hon varit ute i friska luften hela förmiddagen. Så jag fixade en flaska välling till henne, jag brukar göra det när hon äter dåligt .
När jag väl hade fått Will att somna så ger jag Lija välling, allt kommer upp igen omedelbart. Will vaknar såklart, ner med honom först, sedan ner med Lija i badkaret. Orkar inte bädda rent och fixa och försöka söva båda två igen. Hon får vara uppe ett tag till och leka. Andra gången jag försöker lägga henne så ser jag till så att Will sover ordentligt innan jag försöker lägga Lija. Självklart så väcker hon honom ytterligare en gång och då ger jag upp.

Sådana här dagar önskar jag verkligen att jag hade lite avlastning och hjälp. Då saknar jag verkligen någon. Det är inte alltid en dans på rosor och man känner sig otillräcklig och värdelös när man inte orkar vara den perfekta och glada mamman alla gånger.

Så, när N kom hem var jag verkligen helt slut och hemmet såg ut som ett bombnedslag. Helst av allt hade jag bara velat sjunka ner i soffan med en chokladkaka, men då var det bara att sätta igång med middag och städa och plocka.
Lija åt ingenting till middag heller trots att hon inte ätit någonting på hela dagen. N nattade Lija och visst kom all välling upp även ikväll. Så det blev ytterligare ett bad och en renbäddning.

Nu har vi precis landat i soffan, Will sover gott här bredvid och vi är också redo för sängen. Frågan är bara vad det kan vara med Lija? Förmodligen är det ett magvirus eftersom att hon har haft feber eller så är hon förstoppad eller så har hon på något mycket märkligt sätt lyckats få i sig något med vetemjöl.

















Stackars lillebrossan är fortfarande irriterad på sitt högra öga.



Nya wellies till fröken




Gummistövlar är ett måste till lilla fröken som gärna plaskar i pölar. Tyvärr brukar de vara svåra att gå i men Tretorns satt som gjutna på hennes små fossingar. Jag köpte en filtsula och la i också som både värmer och absorberar fukt. Stövlarna är fotriktiga tack vare att sulan är lite uppbyggd med en "klack".
Här tänkte jag inte alls praktiskt och köpte ett par svarta utan jag kunde helt enkelt inte motstå de rosa. Visst är dom söta?


Neeeej Lija - Will vill inte...



Will ska äta banan tycker Lija.

Ja det är en ständigt återkommande fras här hemma om dagarna. Som på bilden ovan när hon ska bjuda honom på banan. Jag får passa på henne precis hela tiden och bära med mig Will överallt. Rackarunge.

Igår kväll när vi skulle lägga henne så kändes hon väldigt het så jag tempade henne och den visade 39,2! Hela natten har vi vakat, baddat och svalkat ner henne med blöta handdukar. Hon har yrat och gnytt sig igenom natten sovandes på någon av oss. En febrig bebis på bröstet blir VARMT kan jag lova, dessutom hade jag Will tätt intill min ena sida under mina vakpass, puh!

Men hon är varken sjuk eller snorig så vi var därför lite extra oroliga och undrade vad det kunde vara. Sjukvårdsupplysningen sa bestämt att feber får de INTE av tandsprickning, vi misstänkte det eftersom att hon har gått och gnagit på sin ena hand i flera dagar.

Imorse när vi gick upp hade hon 38,8 men var inte ett dugg allmänpåverkad eller hängig. Däremot så pekade hon på två små spetsiga risgryn i munnen och sa tand tand. Jag har frågat henne flera gånger under dagen om hon har ont någonstans och då visar hon på samma ställe igen så visst var det tänder som spökade. Två "tjocktänder" dessutom så det lär nog kännas en hel del. Men jag är så glad att resten av tänderna äntligen kommer så att hon får lättare med maten. Hon har bara åtta, fyra uppe och fyra nere, men nu verkar som sagt resten komma.

Febern hade fortfarande inte gått ner nu ikväll så vi får se hur natten artar sig. Jag har iallafall laddat med sömn och vilade närmare två timmar med barnen på dagen. Ojoj vad mycket mer man klarar bara man får sova litegrann...

Will mår prima och utvecklas var dag. Han vill helst inte ligga ner sin vakna tid utan ska stå upp och joxa, precis som Lija. Hans öga ser mycket bättre ut så jag hoppas att det snart är över.

Han ler och skrattar högljutt när vi pratar med honom och är en helt underbar liten kille när han inte har magknip, han är såklart underbar då med men han är inte särskilt lätt att handskas med då. Det har varit bättre med det under dagen så kanske börjar dropparna att hjälpa.



På promenad med pappa. Så sött med stor och liten! Hon håller koll på mamma också som går bakom.





Traderakap





Hett eftertraktad kjol som jag länge velat ha och nu innan barnbidrag och lön dök en sprillans ny upp till ett vrakpris. Nova Star - jag älskar deras snygga kläder i superkvalitè.

Ytterligare en dag i parken



Wincent och Lija gungar i stora gungan.

Det blev ytterligare en förmiddag i lekparken i det superfina vädret. Lija älskar att kuta runt där och klättra överallt.
Det är inte helt fel för mammor och vara ute i solen medans barnen leker, Will sover utmärkt i friska luften och man kan sippa på en latte och prata strunt.

N grejar i lekrummet i skrivande stund, det blir så himla fint där inne och Lija är där inne och leker nästan hela tiden. Så rummet fyller verkligen sin funktion och vi har någonstans att göra av alla leksaker och vardagsrummet är helt plötsligt ett vardagsrum igen.

Så en underbar förmiddag förvandlades till en mardrömseftermiddag. Will verkar öven han ha kolik ( Lija hade det ) och har skrikfest hela eftermiddagarna och kvällen. Det är ingen tvekan om att han har ont i magen och det hjälper inte med någonting. Vi har givit honom Minifomdroppar sedan några dagar tillbaka. Det kan ta en vecka innan man märker något resultat om det överhuvudtaget fungerar. Någon som har erfarenhet av dessa eller andra tips?

Hur som helst så är man helt slut i huvudet när båda till slut somnat. Nu har vi dessutom massa städ, fix och förberedelser inför morgondagen att göra innan vi kan ta kväll. Det är liksom ingen som hinner göra någonting när den ena måste bära runt på Will stackarn och den andra rodda iordning middag, bada  Lija och göra allt annat som måste göras.





Järngänget - Nova, Lija och Wincent som piper iväg på egna upptåg.








Nytillskott



Mörkgrå klänning till Lija från HM. Det ser ut som en klassisk "finklänning" men den är helt i bomull så att den får faktiskt fler användningsområden.



Här ser man modellen lite bättre. Finns faktiskt i rosa också men jag hejdade mig och tog en grå, tycker att klänningen gör sig bättre i grått. Det blir lite mindre finklänning över det hela då och mer vardag med en grovstickad kofta till.



N köpte en sommartischa till Will. HM.



Och Lija valde en pyjamas på Lindex. Hon gillar ju djur som ni vet...



Djur, djur och åter igen djur. Ja ni ser själva - jag är besegrad. Nu köps det kläder med tryck hejvilt, allt för barnen, eller hur? HM. Lija älskar den och det är huvudsaken.



Lija köpte sig en väska på HM. Allt med Hello Kitty nosar hon upp, eller kissen som hon säger.





Den där kissen igen då. Hårspännen äts upp här hemma.



Klänning med krås till Lija. Hela 50 spänn på HM.



Jeansleggings Lija, lite kraftigare men fortfarande mjuka och lekvänliga. HM.



Lija fick ett mat och lekförkläde för pengarna hon fick av gammelfarmor i påskpresent. Babybjörn krossade de billiga varianterna.

Ett komma ett



Lycklig Lija i parken idag.

Ja så mycket hade Lija ökat i vikt på knappt en månad, 1,1 kilo! Detta sedan vi la om hennes kost till helt glutenfri. Det var en otrolig lättnad när vågen visade så mycket plus. Hon har återhämtat sig förvånansvärt fort och det känns skönt att allt har gått så bra trots den stora omställningen för henne i och med kosten och att dessutom bli storasyster mitt i allt.

Nästa vikt blir på 18månaders kontrollen den fjärde maj. Det ska bli spännande att se om hon vuxit på längden också.

Förmiddagen spenderades  i lekparken med Camilla & company. Underbar morgonsol och busiga barn - perfekt start på dagen. På eftermiddagen har jag varit ensam hemma eftersom N börjat jobba igen. Det har gått väldigt bra måste jag säga, allt får ta sin tid. Den enda svårigheten var att få båda barnen att vila samtidigt plus att när jag väl hade fått Lija att somna så vaknade Will och väckte henne... Nåja, det ska nog lösa sig så småningom.

Lija sköter sig oftast väldigt bra men jag kan inte lämna Will obevakad för då är hon direkt där och ska hjälpa (läs: trycka in ) nappen i sin lillebrors mun. Eller så ska hon bjuda honom på korv, eller bära honom, eller byta blöja och så vidare. Hon är omtänksam med sin bror och världens bästa storasyster men förstår inte att han är ömtålig. Hon gör ju bara som vi gör men det är svårt att få henne att förstå att hon inte kan göra det.



Wincent och Lija.



Bananpaus.



Lija på leksaksaffären härom dagen.



Lill Will - snart sju veckor.



Tummen upp för babysittern säger Will som äntligen har börjat gilla den.

Det verkar som om Will håller på att få tänder (!!!!) redan. För han gnager på våra och sina egna händer hela tiden. Jag har känt något vasst när jag ammar, men trodde jag inbillade mig, men idag sa N att han både såg och kände en tand i överkäken.


Zzzzzzz



Lija sussar sött på pappas axel. Hon föredrar pappa vid en del tillfällen för han bär henne när hon så önskar...

Rubriken får tala för sig, vi är sjukt trötta här hemma allihopa. Mycket aktiviteter om dagarna plus nattvak tar ut sin rätt på mammor och pappor. Will tenderar till att ha kolik även han då det skriks mest om kvällarna och han har uppenbarligen ont i magen, stackars lill Will...
Men vi fick prova på hur det är att ha en "normal" bebis för en stund iallafall - man lär sig att glädjas åt det lilla.

Men på något vis så tar det ena ut det andra och Lija, som har varit värst om nätterna , har överraskat oss rejält och sovit hela nätterna i sträck utan nenne (välling) uppehåll. Kors i taket säger jag bara. Det har nog inte hänt sedan hon föddes.

Något mer väldigt spännande(?) har hänt - Lija har gjort nummer två på pottan, bara sådär! Duktiga tjejen sa att hon var bajsnödig och jag var snabbt där med pottan och vips så var det gjort.  Så nu ska här pottränas till sommaren.

Jag låter än en gång rubriken tala för sig och avslutar kvällen med att hänga tvätt...

Ja just det - imorgon börjar allvaret - på riktigt denna gång. Återkommer imorgon med bilder och bättre uppdatering än denna.




Vrålar i telefonen på leksaksaffären. Tror det var Wincent hon skulle ha tag i.


Händelselös men värdefull dag ändå med guldklumparna



Lija tyckte nog att katterna skulle äta ihjäl sig så mycket kattmat som hon lastade i sin vagn på affären. Hon är så söt, springer runt och lastar ner prylar i vagnen. Allt ifrån kattmat till ansjovis. Men det är klart - hon gör ju bara så som vi gör.

Åh vad skönt det har varit ute idag. Nästan, nästan sommar i solen åtminstone - helt fab!

Idag kan jag inte påstå att vi har gjort särskilt mycket förutom att ha njutit av vårvädret. Wills öga ser kanske något bättre ut, men det är långt ifrån bra så vi får se imorgon hur det ser ut.

Lija sprudlar av energi och vi har fullt sjå med att aktivera henne fysiskt och tilfredsställa henne. En väldigt angenäm syssla måste jag säga. Hon bubblar hela dagarna i ända och det hoppar nya ord ur munnen på henne var dag. Hon har verkligen utökat sitt ordförråd de senaste veckorna.

Det svåraste har varit att få henne att varva ner på kvällen. Hon tycker ju att allt är så fantastiskt kul nu när hon orkar och mår bra så hon vill verkligen inte lägga sig trots att hon ser dubbelt.
Men nu tror jag att vi har löst det genom att läsa godnattsaga varje kväll. Efter det så ger jag henne välling och hon somnar oftast bums.







Häromdagen blev det en visit i Lijas "gamla" vardag - öppna förskolan. Hpn var i sitt esse och stormade in där och röjde loss. Köket och spisen där är som vanligt det roligaste. Som av en händelse har mamma och pappa just beställt en liten spis till deras lekrum på nedervåningen...



Will sover - som vanligt. Så här avslappnad är han oftast i soffan på kvällen. Fast han sover helst på mage och har alltid gjort.

Cykelpremiär



Dessa underbara vårdagar har hållt oss ute hela dagarna. Lija har länge varit sugen på sin trehjuling så igår fick hon premiära den ute på gården. Hon når precis fram till tramporna och snart är det nog full fart på henne.

Will har dragits med ett irriterat öga sedan födseln. Vi har tvättat och sköljt, tryckt i tårkanalen men det ger inte med sig så jag försöker få tag i BVC, hopplöst som vanligt. Även jag är lite irriterad i det ena ögat idag så något verkar det vara.

Nehe, ut i solen!





Ojsan!







Grannen har en nyckelpiga i rabatten och Lija älskar ju dom.

En alldeles perfekt söndag



Hemmamys, bus, soffhäng, god mat, älskade guldklumpar, middagslur, bebisdoft, promenad, häng i lekparken, massa friskluft och SOOOOOL!!
Ja vår söndag innehöll alla dessa ingredienser men bäst av allt är att få vara med dom tre man älskar allra mest.
Tänk vad mycket kärlek barnen ger en, de är verkligen livets mirakel och förgyller dagarna.

Nu väntar några avsnitt Entourage innan det blir tidigt sänggående, innan midnatt för en gångs skull. Imorgon ska Will till BVC och efter det går vi nog till lekparken. För N är det back to business som gäller imorgon och det skulle man nog kunna säga att det är för min del med, iallafall till verkligheten som ensam mamma dagtid.
Fortsättning följer på det...



Jag är med på bild för en gångs skull men jag tittade visst bort som vanligt.



















Lija och pappa hittade en nyckelpiga och Lija är så förtjust i dom så hon blev överlycklig och bar runt på den där stackars pigan.





Will halvslumrade hela dagen idag. Han älskar att åka vagn och ligger och kikar varvat med att han sover. Det blir inte så mycket kort på honom ännu eftersom att han fortfarande mest sover även om hans vakna perioder blir längre och längre.

Lijas första teckning





Här är då Lijas första konstverk, världens finaste så klart. Den har hon skapat med fingerfärg på sin sjuttonmånadersdag.
Numera har vi konstverk högt som lågt lite här och där i lägenheten. Hon går loss med sina kritor lite där hon känner för om vi inte ser. Fast hon vet mycket väl att man bara får rita på pappret.

Påskharen



Will fick det coola, stora monstret från Mairo, designat av Karin Mannerstål av gammelfarmor Märta. Lija fick en slant som jag har lagt i hennes spargris.

Påskharen ( läs: farmor och farfar ) kom med väldigt fina presenter till barnen på Påskafton. Lija fick också ett stort ägg med godsaker i, russin, studsboll, hårspännen, liten tygödla, kyckling ja en massa smått och gott.
Hon älskar att fippla med småprylar så hon har plockat i och ur ägget här hemma ända sedan hon fick det.
Världens bästa påskhare med andra ord!



Somrig top från MOLO till Lija.



Will fick också en fin MOLObody.



Lija fick fina bakprylar i tyg.



Will fick en svart, gosig nalle från Lundmyr of Sweden. Om ni tiitar riktigt noga så ser ni Lijas konstverk på väggen i bakgrunden samt på stolen till höger. Rita är kul och då gärna på väggar, golv och möbler.



Bus & Mys pågår



Will får mycket pussar av storasyster.

Ojojoj vilket energiknippe till dotter vi har fått. Sedan vi la om hennes kost till glutenfritt och bytte ut mjölkprodukterna till laktosfria, så har hon så mycket energi att det kräver vallning utomhus både på förmiddagen och eftermiddagen.
Det är så fantastiskt underbart att se vändningen och det värmer verkligen i hjärtat. Snackar hela dagarna och mycket går att tyda. Hon grejar till och med svåra ord såsom kyckling och ketchup - vill man så kan man!

Det ska bli spännande på 18 månaderskontrollen och se om/hur mycket hon har ökat i vikt sedan vi la om kosten. Hon tappade ungefär ett kilo vilket är ganska mycket så jag hoppas att hon har hämtat igen det eller åtminstone är på god väg.

Nu ska vi se om jag kan få Guldklumpen ( Lijas nya smeknamn ) att vila. På eftermiddagen tänkte vi gå till Åbergs museum och Trasankojan där som Lija älskade att busa i.

Will växer som bara den och 62 kläderna är numera lagom. Han är vaken allt mer om dagarna och sover fortfarande väldigt bra om nätterna - tack och lov.
Han är så mysig och gosig och "snackar" en massa när han är pigg. Det bästa av allt - han luktar fortfarande liten bebis, underbart att ligga kvar i sängen på morgonen när N tagit upp Lija och snusa på honom.



Lija vill gärna bära sin lillebror.



Lija hade bäddat ner sig i babysittern igår kväll, sa att hon skulle sova där.


Vårtemat fortsätter



Busunge på väg ut på upptåg i eftermiddags.

Nu sover barnen gott efter en eftermiddag ute i friska luften. Vi var och handlade middagsmat och N grillade kycklingfilèer så vårkänslan höll i sig hela dagen. Lija fick lite nya hårspännen som är förbrukningsvara här hemma nu för tiden. Allihopa skulle i håret när vi kom hem, sötnosen.

Vi köpte jordgubbar också och det är hon helt tokig i trots att de inte är allt för söta.

Nu är det mamma och pappatid som råder och då blir det några avsnitt Entourage som slutar med att vi båda sitter och halvslumrar i soffan. Godnatt!







Vår superduper vagn som vi inte har något att anmärka på, helt perfekt är den!



Lija åker royal i vagnen.



Will blir mer och mer med för var dag som går. Han kan följa saker med blicken, nacken är nästan helt stabil, han skrattar och ler och är mycket bestämd om vad som ska hända och ske... Helst inte ligga ner eller sitta still utan han ska åka med någon av oss och speja.

Vår i luften



Idag intogs frukosten i solen på balkongen. Lija älskar att vara där ute och greja med blomkrukor, vattenkannor, jord och sin spade.
Vi passade på att dricka kaffe och lapa vårsol medans Will tog sin förmiddagsnap i friska luften.

Igår var vi på biblioteket och lånade nya böcker till godnattsagan på kvällen. Utmärkt sätt att få lilla fröken att varva ner på kvällen. Självklart så ville Lija låna Nicke Nyfiken böcker som är hennes favoriter just nu.



Vinkar till en vovve som gick förbi.







Lija hjälper pappa att pumpa vagnen.



- Nej nu sticker jag!



Fast jag går inte sååå långt själv...



Vår Påsk



Farmor/svärmor hade fixat så fin dukning på påskafton, maten var också god!

Vi har firat påsk, njutit av ledigheten och våren så bloggen har inte haft högsta prio direkt. Tyvärr så blev det något vajsing med min kamera på påskafton så en hel drös med bilder är puts väck. Vad ledsen man blir men det är inte mycket att göra åt den saken.

Vi har iallafall haft en kanonbra påsk. Långfredagen spenderades hemma med mina småbröder, mamma och mormor.
Påskafton och påskdagen var vi hemma hos Lijas och Wills farmor och farfar. Deras kusin Tilda tillbringade påsken hos dom så Lija hade bästa leksällskapet och hjälpen. Tilda tog hand om Lija, höll henne i handen och busade. Hon var så försiktig och duktig med både Lija och Will.
Påskharen (läs: farmor och farfar) kom med påskägg till barnen innehållandes superfina saker, jag ska fota och visa er senare.
Lija stormtrivdes och ville inte gå hem därifrån någon av dagarna. Nu när vi pratar om farmor och farfar eller Tilda så säger hon jaaa och springer och hämtar sina skor, mysigt!

N är fortfarande pappaledig, sista veckan nu sedan börjar verkligen allvaret. Närmare sex veckors ledighet har vi haft tillsammans och vad välbehövligt och mysigt det har varit.



Lija har gjort sig påskfin och sitter och ritar i väntan på att farfar skulle hämta oss på påskafton.



På vårpromenad på påskdagen. Åka vagn vad är de?



Will solar/sover på balkongen hemma under en kaffepaus.



Babygymmet börjar bli allt mer spännande nu.

Långfredag





Så här har det sett ut i dagarna, allt ska rivas ut ur lådorna. Detta var nog fjärde gången den dagen.

Härligt med lite mer långledigt tillsammans. Denna vecka har jag mjukstartat och varit själv halva dagarna medans N i sin tur mjukstartat på jobbet. Det har faktiskt flytit på väldigt bra och Lija märker att jag är ensam och är inte alls lika "på" utan förstår att allt inte kan ske på en gång. När jag bär på Will så tjatar hon inte på mig att jag ska bära henne, vilket hon jämt gör annars.
Så länge man inte har bråttom och inte räknar med att hinna med något annat än barnen så går det alldeles utmärkt.

Jag var mest fundersam hur jag skulle få Lija att vila mitt på dagen om Will var vaken och höll låda. Men även det har fungerat trots att han legat bredvid oss och skrållat för fullt.
Ja så det börjar kännas som om att det nog ska gå bra det här. En månad tillsammans hemma plus mjukstarten har varit helt underbart och nödvändigt.

Nu ska vi förbereda lite påskmat och städa för i eftermiddag ramlar mina hungriga småbröder, mamma och mormor med hund in. Trevligt!

Glad Påsk Kära Läsare!

RSS 2.0