Helgen som var



Brillorna ska absolut på när det är sol ute.

I lördags tog vi en promenad till Åbergs museum här i Bålsta och lunchade och busade i Trasankojan. Grannarna följde med och sällskapade med oss, trevligt!

I söndags sken solen så då blev det en tur till lekparken, återigen med grannarna, för krovgrillning och lek. Tyvärr var det väldigt isigt så Will kände sig nog lite begränsad och ville inte riktigt leka. Lija kom på att det var bättre att krypa där man inte kunde gå så hon höll sig varm.

Mysigt att tända brasa och grilla korv i kylan. Jag tror att barnen tyckte att det var ett äventyr.

Lija har förresten börjat på gymnastik på torsdagseftermiddagar. Väldigt uppskattat och hon var upprymd och glad efter första tillfället i torsdags. Nu pratar hon bara om att hon vill hänga i ringar och gå balansgång.

Liiw mår prima, äter, växer och sover. Hon blir hela fem veckor denna vecka, time flies!



Hela ligan utom jag, som vanligt;) Isigt värre....


Just nu...



Tröttis! Men att bli bortstädad till vaggan går inte för sig. Nej mamma och pappa ska bära mig då mår jag som bäst:) Så vi är riktiga curlingföräldrar och intervallbär Liiw hela kvällarna så att hon får tanka närhet.

"Storbarnen" sussar sött efter en dag ute i solen med korvgrillning och bus. Underbar dag och det känns i både kropp och knopp att man har fått massor av frisk luft, härligt!

Alla sätt är bra...



...utom de dåliga när man ska bärga gänget ifrån dagis. Dyrbar last man har att göra med! Jag har faktiskt en ståbräda men det har inte varit någon mening att sätta på den ännu men nu har det ju blivit lite mera barmark. Oftast vill ett utav barnen gå också så man reder sig.

Tittade bara in för att säga hej och att vi lever och mår bra. Liiw växer så det knakar och blev hela fyra veckor igår. Hon går upp i vikt rejält och har lagt på sig exakt ett kilo sedan hon föddes och väger numera 4880gram. Fina, snälla lilla Liiw. Allt flyter på så bra, hon sover bra, äter bra och är go och glad. En drömbeppe helt enkelt, än så länge....;)

Nu måste jag ila, Liiwan vaknade och de stora barnen brottas, inte helt ovanligt. De bråkar nog lika mycket som de leker med varandra;)



Suddig mobilbild men söt för de.

Badhuset



Goa lår som tog igen sig hela förmidddagen i badhuset medans de andra stojade och plaskade.



Pappa Plattfisk.



Lördagar är vår gemensamma familjeutflyktsdag har vi bestämt. I den mån det går och alla är friska och så vidare. Igår var det dags för badhuset. Vår klocka i köket visar även datum och på lördagar är skylten grön och på söndagar är den röd. Himla fiffigt för Lija älskar att ha full koll vilka dagar hon är ledig och vilken dag som då är lördag och utflyktsdag. Direkt på morgonen konstaterade hon lyckligt att det var grönt på klockan och alltså dags för badhuset.

Liiw sov sig igenom badhusvistelsen och barnen plaskade och hade kul i flera timmar. Det var nästan inget folk alls där så det var himla behagligt. Väldigt behändigt att bara ha ett par hundra meter till simhallen.

Samma storlek



Jeansleggings med snygga detaljer till Lija från Polarn & Pyret. Det fanns även matchande till Liiw som jag funderar på så småningom.

Ja som rubriken lyder så har Will nu vuxit ikapp Lija och drar samma storlek iallafall upptill. Han har stora händer och fötterna har vuxit som bara den så igår köpte vi ju nya vinterskor till honom så här i slutet på säsongen...

Idag måste jag leta efter en overall till honom i en neutral färg och gärna på rea, tips?



Polarn hade fått in tunna, följsamma handskar till våren som jag slog till på till Lija och Will. Verkar hur bra som helst, med bra grepp och lite vattenavvisande. Tydligen går de åt fort också.



Kapp Ahl hade en hel del fina killkläder faktiskt till skillnad ifrån HM och Lindex som sällan har något till Will som faller mig i smaken.



För att inte tala om Kapp Ahls Newbiekollektion, HUR mycket fint som helst. Jag var tvungen att hejda mig litegrann.



Timberlandkängor till Willsing som iallafall fanns till lite rea på Stadium.


Mysig Alla Hjärtans igår



Farfar överraskade oss igår med en gigantisk skål med hjärtegodis på alla hjärtans dag som farmor hade gjort iordning. Vad glad man blir av sådana oväntade överraskningar!

Mormor kom också och myste med oss igår och barnen fick bland annat massa nya böcker, välbehövligt och uppskattat. Lija frågade idag efter dagis vilken som skulle hälsa på oss idag, så kul är det med besök.

Will fick vara hemma från dagis idag då vi misstänkte en öroninflammation men efter ett besök hos doktorn så konstaterades att så var inte fallet tack och lov. Han fick istället följa med oss till Stinsen för han har vuxit ur sina vinterskor OCH sin overall. Lite surt så här i slutet av vintern men vad gör man. Skor hittade vi idag men ingen overall. Jag tänkte försöka hitta en svart så att även Liiw kan ha den så småningom så känns det lite bättre;)

Liiw mår prima, växer så det knakar. Vi var till bvc igår och hon hade lagt på sig 350 gram på en vecka och det är inte illa. Skönt att veta att hon får i sig ordentligt. Lilla fröken blir hela tre veckor imorgon, jag tycker vi kan stanna tiden nu....



Ett litet spionöga öppet...




Morgonmys



Lija och Liiw myste imorse innan dagis. Lija är verkligen världens bästa storasyster. Ingen som helst avundsjuka och hon är så förståndig och försiktig med sin lillasyster. Hon pratar lågt och med gullig röst till henne, har sitt ansikte nära så Liiw ska kunna se henne och verkar tycka att det är hur kul som helst.

Det första hon frågar när hon kommer hem ifrån dagis är: Vart är beppen (bebisen, Liiw)?

Will är också försiktig när han är medveten vad han gör. Han klappar och säger bebis men är lite oberäknelig i sina rörelser som han alltid är så där får man vara mer med;)

Idag är den beräknade födelsedagen för Liiw men det är såklart underbart att redan ha haft henne här i två veckor. Två veckor, vad fort tiden går!
Jag törs knappt säga det för jag vet hur fort allting ändras med en bebis, men allt går just nu som en dans. Hon äter, sover, myser, spejar och är en väldigt nöjd och tillfredsställd bebis.


Liiws första riktiga bad



Igår var det dags för Liiws stora premiätdopp. Vi har tvättat av henne i handfatet innan men igår fick hon hoppa i plurret med pappa och det var väldigt uppskattat. Man ser på hennes min med munnen hur hon njuter i fulla drag och blev alldeles avslappnad.

Nu på morgonen har vi varit på BVC. Invägningen gick galant och lilla fröken har lagt på sig cirka 400 gram på en dryg vecka och är nu uppe i 4200 gram. Stora, duktiga tjejen!

De stora barnen är på dagis och var väldigt glada när de knallade iväg dit igår. Lija frågade mig dock varför inte Liiw går på dagis, lilla gumman, hon undrade väl vad hon gör om dagen.

Liiw sover fortfarande i liggdelen och jag dricker dagens andra goda kopp kaffe ifrån min 30-årspresent Nespressomaskinen. Vad gjorde jag utan den? ;)

Liiws första förkylning



Liiw har fått syn på mobilen med fiskar ovanför skötbordet och den röda fisken hypnotiseras långa stunder dagligen.

Liiw har fått sin första förkylning. Hon är snuvig och hostar, men trots det vid ganska gott mod. Hon har lite svårt att sova längre stunder men det är inte så konstigt. För övrigt är hon en glad och pigg tjej. Morgontrött som sin mamma, ligger gärna länge och drar sig, knorrar och gosar och skriker inte fastän hon är vaken. Hur mysigt som helst.

Lija och pappa är ute och åker skidor, Will och Liiw sover middag och jag gör det jag alltid gör. Det vill säga diskar, tvättar och plockar leksaker, det tar liksom aldrig slut på något av det.

Imorgon börjar stora barnen dagis igen efter en veckas ledighet. De har tagit det bra med ett nytt litet syskon i familjen. Will var till en början väldigt svartsjuk, mammagrisen, men efter ett par dagar la det sig och nu verkar han inte tycka att det är några konstigheter alls med att Liiw har flyttat in.

Lija har tagit det bra från första början, hon har ju längtat så mycket och tycker nog det är kul med en mamma som klarar av att leka igen och sitta på golvet med mera. Hon är väldigt go med Liiw, stoppar om henne och pratar gulligt med henne. Liiw är tydligen svårt att säga, precis som Will, så enligt Lija så heter henne småsyskon Viv och Lill. Älskade ungar.



Tyvärr blev bilden suddig annars hade den varit sååå fin men jag ska försöka fånga dom alla tre på en bild snarast.




Liiw 8 dagar



Lilla Liiw blir hela åtta dagar idag, lilla humlan. Jag blir så bebissjuk trots att jag har en liten färsking hemma och vill bara stanna tiden, inte en timme äldre vill jag att hon ska bli lilla gumman.

För övrigt så är hon en alldeles förträfflig ung fröken. Sover bra, äter bra och är nöjd och tillfreds. Det är verkligen en ny erfarenhet för oss vad gäller spädbarnstiden.

Nej nu måste jag ila iväg och snusa på min bebis innan hon blir stor;)

RSS 2.0