Cyklister



Will är mäkta avundsjuk på Lijas cykel så vi tog fram trehjulingen till honom och det gjorde susen. Hjälm som storasyster skulle han också ha såklart.

Lija är jätteduktig på att cykla, trampar och bromsar men vill allra helst att vi ska putta henne runt runt;)

Igår när de badade i poolen så sa jag till dom att hämta lite leksaker att bada med. Lija hämtade passande leksaker såsom vattenkannor och båtar. Will, ja han hämtade dockvagnen, nästan rätt iallafall.

Lija pratar mycket om dagis nu. Hon ser verkligen fram emot det. Hon berättar för oss att Will han ska gå på "bääsedase" = bebisdagis. Lija ska gå med de stooora flickorna för Lija är minsann två år och Will är bara ett. Hon ska pyssla, måla, klippa och klistra säger hon. Det ska verkligen bli kul med inskolningen.

Lillebror ska bli Storebror och Storasyster Storasyster IGEN!



Magen i vecka 8 så den är dubbelt så stor vid det här laget.

Vår lilla familj väntar tillökning:) Någon gång i januari blir Will storebror och Lija storasyster för andra gången!

Nästa vecka är det (redan!) dags för rutinultraljud, spännande!

Jag mår relativt bra, ganska likt de föregående graviditeterna.  Jag mår inte fullt lika illa som jag gjorde när jag väntade Will fast å andra sidan är denna graviditet inte lika tätt inpå den föregående...

Det är otroligt häftigt och underbart att återigen få gå med en liten bebis i magen <3


Lata dagar



Lija softar med film i tältet på Fårö.

De senaste dagarna har vi tillbringat i Salatrakterna. Min mormor har sålt sin gård och ska flytta så vi har hjälpt henne med lite av varje sam börjat packa upp i hennes nya boende.

Igår plockade vi årets första gula kantareller som blev smarriga toasts på kvällen framför tvn. Lija tyckte det var hur kul som helst att leta efter kantareller.

Idag blir en hemmadag, rensa och åka till tippen. Vi får se hur mycket vi orkar med i värmen. Barnen plaskar i poolen i skrivande stund, funderar på om vi ska åka och fiska lite ikväll, Lija har tjatat länge om det...



Barnen har kopplat gammelmormors hund Zodiac.



Trött tjej på väg hem från Gotland.






Gotland 2011



Alldeles nyss hemkomna ifrån ett underbart Gotland och Fårö. De två första dygnen hyrde vi hus i Visby och sedan for vi vidare till vårt favoritsommarställe Sudersand, Fårö. Där tältade vi "på" stranden och hade det bra.

Barnen älskade att campa och sova i tält, närheten till stranden och friheten att springa ut och in. Bilderna får beskriva vår semester.



Lija väntar på att Fallfärdiga Frasse ska bli redo för en ridtur i skogen;) Så himla bra idè - man får hyra en liten ponny och gå på en tur ensam med sitt barn i skogen. Supermysigt och bra mycket roligare än en liten runda på djurparken. Lija var mycket stolt efter en tur i regn och terräng på Frasse som bara skulle käka hela tiden;)



Ida, Dennis och Liz var också med på resan.



Vätskepaus för stora och små.



Strandpromendaden i Visby.



Lija klättrar i träd i Botaniska trädgården i Visby.



En typisk Willposè - händerna på ryggen när han spanar eller klurar på något.



Stranden på Fårö, Sudersand, där vi tältade. Vi har varit där ett flertal gånger men första gången med barnen. Dock inte den sista, det är verkligen paradiset.



Langhammars raukområde, Fårö. Vi försökte få till ett fint familjekort men barnen var inte alls med på noterna utan ville bara iväg och klättra i raukar.



Tre tröttmössor sov kungligt i tältet.



Morgonbus på campingen.



Utsikt ifrån tältet.



En liten rymmare som smiter över dynerna till stranden på morgonkvisten.



Och en liten rackare i släptåg som inte är sen att haka på.



Lija var såååå glad när hon fick köpa egna, nybakta, glutenfria frallor på underbara Sylvis döttrar på Fårö. Hon var så nöjd när hon trippade ut ifrån (ett av Sveriges bästa) bagerier med en egen kasse med varma frallor.



Campingtjej tömmer skorna på sand.



Lunch utanför tältet.

Underbar vecka på Gotland, det blir garanterat en repris nästa sommar!


Semesterlunk råder



Så även här på bloggen, så blir det på sommaren.

N är mestadels hemma men som det blir med eget så blir det en del jobb med. I slutet av veckan sticker vi till Gotland. Vi har hyrt hus i Visby ett par dygn och sedan åker vi vidare till vårt favoritställe Fårö. Jag längtar!! Nu hoppas jag bara att vädret blir det bästa på hela sommaren.

Ida med familj följer också med, härligt med bra sällskap!

Barnen är fortfaranade lite småkrassliga, hostar och snorar, jag hoppas att det inte blir värre bara.

Vi håller på och röjer hemma. Vi har tagit ett rum i taget och det har blivit många lass till tippen. Nu är det slut på samlandet utav bra-o-ha-grejer....

Det kommer lite mer aktuella bilder senare ikväll då de ligger på en hårddisk som jag inte kommer åt just nu.

Fortsätt njuta av sommar och semester!

Öland 2011



Här har vi precis anlänt till stugbyn. Lija och Will slog sig genast ner på bänken framför savannen och spanade in djuren. Några meter bakom bänken låg vår stuga.

I söndags kom vi hem ifrån Öland. En lyckad liten semestertripp som trots utlovade regnprognoser bjöd på strålande väder. Vi hann med både djurparken, Böda och Borgholm. Det var verkligen en hit att bo precis vid savannen, djuren höll barnen sysselsatta de stunder man var vid stugan och själva området var väldigt barnvänligt.



Grillmästare Magnus, grannarna bodde i stugan bredvid oss.



Lijas favvokarusell, Masken.



Papporna roade sig med att åka radiobil...



....och vattenrutschkana.



Duscha i stugan tillsammans var också en hit tills varmvattnet tog slut...



Alex och Lija inne på Borgholms slott.



Inne på slottsgården kunde man prova på lite olika saker.



Lija provar på att skjuta pilbåge.



Böda Sand.



Utsikten från vår stuga, djuren in på knuten.



Så här såg det ut i vår stuga efter ett par dagar, varför städa när man kan göra så mycket annat skoj;)

RSS 2.0