Mjuka paket



Det hör jul till med mjuka paket såsom pyjamasar och gosedjur tycker jag. Will är väldigt fascinerad utav lejon så han fick ett i bredspårig manchester ifrån Jellycat. Lija fick en kanin ifrån Maileg till samlingen. De är så charmiga och välgjorda, kul att man kan köpa olika uppsättningar med kläder till dom också.



Kloka lillebror/morbror Simon hade bl a köpt två små valpar som sitter ihop i öronen där hälften av summan går till SOS Barnbyar - sådant gillas!

Mer Jul



Vårt eget arkitektritade, glutenfria pepparkakshus. Lija satte dit det mesta och hur charmant blev det inte?



Lija pimpar granen, alla sätt är bra...



Tomteverkstad kvällen före julafton. N och jag satt uppe till halv tre på natten och pysslade och förberedde mat med mera. Det kallar jag uppesittarkväll.



Det blev ett stort WOW från barnen när de kom ner på julaftonsmorgon och fick syn på detta!



Paketöppning i sängen på morgonen.



Littlest Pet Shop huset var uppskattat.

Det närmar sig Nyår och snart är julen över, vart tog den vägen i år? Jag tycker att den svischade förbi alldeles för fort faktiskt...

Nytt år och en ny liten familjemedlem, otroligt trevlig start på 2012! Jag är faktiskt inte så nervös inför vad som komma skall, konstigt nog. Men det hinner säkert krypa sig på så fort vi får ett datum...

Barnen verkar nöjda och tillfreds med att vara lite jullediga. Lija frågar varje dag när bebisen ska komma, hon funderar nog mycket skruttan. Hon verkar mest tycka att det ska bli kul och spännande. Det ska bli väldigt kul att se deras reaktioner.

Will utvecklas mycket just nu, speciellt språket. Treordsmeningar hoppar ur hans mun titt som tätt. Krokodil är det senaste ordet, klart och tydligt faktiskt. Han har haft fullt upp med allt fysiskt så språket har kommit lite på efterkälken men verkar som sagt vara på väg ikapp nu.

Nyår kommer att spenderas tillsammans med grannarna där Terese också är gravid och är beräknad precis i dagarna efter nyår. Så det kan faktiskt bli en väldigt händelserik Nyårsafton här på vår gata med två höggravida mammor;)

Wiggys


Bilder: Wiggys

Denna underbaring fick jag i 30 årspresent av min snälla, snälla make. Jag kan inte ens med ord beskriva hur mycket jag tycker om den och som jag har suktat efter den.

Den finns i flera snygga färger men jag försökte ha lite perspektiv på det hela och valde den faktiskt i svart som är tidlöst och klassiskt. Nu fattas bara lite vinter och kyla så att jag får testa vad den går för;)

Jag vågar nog chansa på att Wiggys kommer att vara nästa vinters mest hypade jacka och att en släng av gåsfeber (Canada Goose) kommer att råda... Än så länge är märket relativt okänt och jag hoppas att det behålls lite unikt.

Den var så otroligt svårfotad i och med det svarta, blanka tyget så jag får visa den på vid tillfälle.

Årets Julkort



Det fick bli sommartema på julkortet som i år beställdes ifrån Prints with wings. Jag är väldigt nöjd med dom men jag måste nog ändå säga att Petrified in Pink är ett strå vassare vad gäller pappersval med mera.

Julafton 2011



En mycket förväntansfull Lija som ska ställa ut gröt till tomten.

En väldigt lyckad, stressfri och mysig jul är nu över, åtminstone är julafton över och nu återstår nästan de allra mysigaste och lugnaste dagarna. Nu ska vi passa på att njuta av en lååång ledighet tillsammans innan det är dags att ta i med nya tag.

Julen firades hemma hos oss som vanligt med förväntansfulla och glada barn. Åh vad roligt det är nu när Lija förstår så mycket och hon var så upprymd hela dagen.

Alla paket var uppskattade och hon slet upp dom flåsandes och flämtandes och utbrast var och varannan gång: Mamma, hur kunde tomten veta att jag önskade mig detta ?? ;)

Ja riktigt lyckat och mysigt och jul har verkligen fått en helt annan mening och innebörd sedan barnen kom till världen.

Will var väldigt glad i speciellt bilarna som rymdes i hans paket och Alfonsböckerna. Är det något som får honom att komma till ro så är det just Alfons Åberg, tack för att han finns när det är dags för nattning;)

Idag har vi varit in på mellandagsrean en sväng. Jag shoppade loss en del på PoPs rea, bland annat skalkläder till våren men mest bebiskläder till Lillgiraffen. Jag har för övrigt inte hunnit berätta så mycket om mötet med läkaren på bedömningen men jag återkommer till det.

Nu ska vi njuta av sista ledigheten tillsammans som en familj på fyra för nästa år är vi fem <3.



En klapp i väntan på tomten visade sig vara nödvändig...



Kommer inte maten snart??



Tomten svalde de med hull och hår, jag var lite orolig att Lija skulle syna bluffen faktiskt... Ingen av dom var rädda heller så det var väldigt lyckat.



Will bärgar paket från tomten. Den observante kan skymta en blåval i bakgrunden...



Will är inte bara besatt utav fordon utan han hyser också någon slags förkärlek för hjälmar;)



Will försöker åka snålskjuts bak på Lijas nya skidor.



Klart att den älskade nappen ska ha hedersplatsen på jultallriken.

Sista minuten tips!



Apoteket har just nu en kollektion med bodylotion, schampo, balsam, tvål, tandborste, tandkräm med mera med Barbapapa på. Mina barn är ju väldigt förtjusta i dessa konstiga varelser så hårtvätten gick som en dans när jag kom hem med dessa:)

Giraffen kommer inte att frysa



Vi har faktiskt inte köpt så mycket till LillGiraffen ännu, dels för att just tjejkläder finns det dröser utav och dels för att jag inte riktigt "varit där" ännu. Men nu börjar det lossna lite och en åkpåse fick hon härom dagen till liggdelen . Självklart föll valet på en 7 A.M som är i särklass den bästa. Jag har hunnit prova en del men denna är grym, håller värmen, transporterar fukt och är sjukt snygg!

Så hon kommer att åka kungligt sina första månader i livet <3

Idag blir det först ett besök hos läkaren med Will som har en sprucken trumhinna på det andra örat. Det var ju inte längesen han åt penicillin för just det. Så frågan är om man nu ska behandla eller ej, vi får se om ett par timmar.

Efter Wills läkarbesök så är det dags att åka vidare till Uppsala och träffa överläkaren på bedömningen på förlossningen. Så kejsarsnitt eller ej och när är dagens stora fråga som jag hoppas få svar på efter det besöket.



Lija behövde en till overall och jag sprang på ett erbjudande på en 8848 Altitude overall till henne för 500 riksdaler. Svårslaget till det priset med en vattenpelare samt andningsförmåga på 10 000!!! Grymt!

TreaNolla



Blekrosa rosor och eukalyptus som fortfarande luktar alldeles ljuvligt här hemma. Det och två andra superduperfina presenter fick jag av min make på min 30årsdag i fredags.

Så har jag då gått över från 20 någonting till 30, men som N sa till mig i fredags så har jag härmed slutat fylla år och stannat precis där jag är som världens bästa mamma och världens vackraste fru. Sämre saker kan man få höra som höggravid valross;)

Fast i ärlighetens namn så känns det som om jag redan har fyllt 30 för längesen. På ett bra sätt.

Fem dagar kvar till Julafton, jag vill lova att Lija längtar och varje dag är det något nytt som ska upp på önskelistan, som mer snö till exempel!
Vi ligger verkligen i fas med allt inför jul, hela helgen har vi pysslat, grejat och myst här hemma. Granen är på plats med sitt ljusnät, klär den gör vi traditionsenligt dan före dan. Alla julklappar är klara till barnen, tror jag. Jag ska rulla köttbullar och slå in klapparna, det känns himla bra.

Barnen går på dagis denna vecka sedan är de jullediga ett bra tag. Idag kom den första snön här så Lija hade åkt madrass och stjärtlapp på dagis, succè såklart. På vägen hem gjorde vi snöänglar och snöbollar och tänk att nu var det faktiskt riktigt mysigt att snön kom. Även om det var sjukt jobbigt att dra vagn i snömodd med glappande fogar. Usch, jag minns så väl vintern innan Will kom hur jobbigt det var.

Men nu är det inte så långt kvar tills Lillasyster anländer. På onsdag ska vi till Akademiska och träffa överläkaren för ett bedömningssamtal. Jag hoppas (och ska bara ha) som sagt på ett snitt denna tredje gång. Inte av psykiska skäl alls utan med tanke på mina tidigare förlossningar som båda slutat med sugklocka. Så lite nervös är jag inför onsdagen, men som sagt, för mig/oss finns inga alternativ denna gång. Kanske får vi till och med ett datum...



Knubbe friserad och på plats i väntan på pynt.



Pepparkakshusbygge.



Så här hittar jag dom ofta, Lija läser för Will och lär honom allt hon kan och lite därtill....


Lusse Lelle



Cirka 8 minuters film ifrån lussefirandet på dagis. Lija sitter i mitten, längst fram med röda strumpbyxor. Långt klipp men man kan ju spola lite ;)

Första Luciafirandet



Gårdagens finaste Lucia <3.

Första lusefirandet på dagis igår var verkligen magiskt och väldigt lyckat och fint. Det var så mysigt att kliva upp i ottan, tända ljus, titta på Lucia på tv och sedan bege oss iväg i mörkret till dagis. Helt klart en fördel med att ha småbarn att man "får" fira Lucia ordentligt;)

Lija har ju tränat Luciasånger här hemma i flera veckor och har nästan kutat iväg till dagis på morgonen för att inte missa sångstunden på morgonen då de har övat.

Man såg verkligen på henne hur stolt hon var när hon stod där i Luciatåget, vinkade till oss och flinade till Will som storögt tittade på. Det var en stor grej för henne, det märktes på något vis.



Här kryper tomten Will fram och vill vara med.



Will i sitt esse.



Will attackerar Lucian;)

Lucia 2011



Bilder från imorse innan luciafirandet på dagis. Lija hade beställt gräs (??) på sin luciakrona och jag stod länge som en fågelholk innan jag kom på att det såklart skulle vara lingonris lindat runt den. Nicke gav sig iväg ut i skogen i mörkret igår kväll och resultatet ser ni ovan.

Åh så nöjd hon blev imorse när hon klev upp och fick syn på skapelsen:)

Nu har vi precis kommit hem ifrån firandet på dagis som var otroligt fint och mysigt. Bilder kommer ikväll då jag glömde den "stora" kameran på dagis...

Glad Lucia kära läsare och vänner!

Same same but different



Lija och Will hjälper pappa att spika nubb i ett högskåp till köket tidigare idag. Här speglas verkligen deras olika personligheter. Lija är lugn, metodisk och koncentrerad. Will vill också lära sig men är lite mer energisk och bankar på som bara den. Båda är så charmiga på sina sätt!

Vårt minsta busfrö <3



Han är full av energi, livsglädje och kärlek vår lille vilde. Allt går i raketfart för de mesta och mycket hyss och bus blir det. Just därför att han är så nyfiken och busig. Samtidigt så är han så mjuk, go och kärleksfull och att sitta i knäet och gosa och pussas gillar han lika mycket som att röja runt. Även om goset ibland blir lite hårdhänt och intensivt;)

Ååå tannenbaum, ååå tannenbaum....



Idag införskaffades årets julgran och det blev fullträff nästan direkt när Lija och jag bokstavligen halkade på (halt som bara den ute) Knubbe. En lagomt knubbig och hög kungsgran i sina bästa år.

Lija var eld och lågor över att granen skulle införskaffas och kommer nog att vara ännu mer uppspelt när den ska upp. Men klä den gör vi traditionsenligt dan före dan på uppesittarkvällen.



Will är kanske inte alltid det ultimata shoppingsällskapet, myror i brallan och tvåårstrots gör det hela lite knepigt;)

Åka på semester (??)



Här har Lija packat ut halva lekrummet och ska åka på semester och äta massa glass. Ibland är de lättroade, dock inte lika kul att hjälpa till att städa efteråt...

Idag och igår har Will varit hemma med en sabla hosta, varannan minut hostar han och hela nätterna. Jättejobbigt för både honom och oss. Igår var jag till Uppsala för en liten bebiskoll, allt var bra, då passade vi på att ta en helkoll på Will också på akuten. Där får man verkligen allt kollat och undersökt och det är skönt att veta att det "bara" är en besvärlig hosta och inte öron igen eller lunginflammation.

Det känns tyvärr som om att man både får snabbare och proffsigare hjälp om man åker direkt till akuten istället för att söka hjälp här.

Just nu ligger han bredvid mig i soffan och kikar på sin absoluta favvo, Nicke Nyfiken. Det är typ enda gången han är stilla när det visas. Tänk att både han och Lija har varit/är som besatta av den där apan. Vi får se om det blir likadant med lilla trean.

Tänk att det är som allra, allra mest 64 (!!!!) dagar kvar tills lilla HON flyttar in. Förmodligen bara 50 dagar då det ser ut att bli snitt, ska på bedömningssamtal med överläkaren den 21:a.
Det ska bli skönt att få ett beslut innan jul och nyår.

Jag mår hyfsat bra trots det som är, visst börjar det bli tungt men inte så farligt. Har inte ökat så mycket i vikt, cirka 7 kilo denna gång vilket känns mer än okej trots att det är en stor bebis.

Nu ska jag göra något mysigt med min lilla kille och njuta av ensamtiden med honom <3.


Julstämning i min "stuga"



Lija och jag pysslade ihop juldoftande apelsiner med nejlika i helgen. Det luktar ljuvligt och väldigt juligt när man kommer innanför dörren. Efter ett tag fick hon ont i tummarna men det var kul ett  tag;) Julstjärnorna på fot står i deras lekrum och ger julstämning.

Idag var första dagen på dagis efter en veckas sjukdom för Lija och även första dagen för vinteroverallen att åka på. Tänk att det är den femte december och overallen har inte behövt luftas förrän idag och knappt idag till och med. Skönt tycker jag som snart kan kalla mig höggravid.

Tillbaks till Lija, det första hon sa imorse var: Mamma, jag har ingen hosta mer! Jag kan gå till dagis! Överlycklig tjej! När hon kom dit var det noga att kolla in allas hyllor och korten ovanför och rabbla namnen osv. Det värmde att se henne så glad i sitt dagis. Will kutade också fort in på sin avdelning och kastade sig in i leken.

Nu verkar det dessvärre vara min tur att bli sjuk men så länge det inte är samtidigt som barnen så är jag glad!

Dags att hämta hem mina glädjespridare, jag saknar dom varenda dag de är på dagis, tokigt;)

Vecka 30+2



Det börjar verkligen kännas och märkas att det närmar sig nu. Gick precis in i vecka 31 och som allra mest är det nu sju - åtta veckor kvar. Det känns mest overkligt och jag har inte riktigt greppat det ännu måste jag säga...

Här hemma har det varit hemmamys för hela slanten. N har fortsatt att renovera köket varvat med mys och bus med barnen. Jag pysslar och donar mest hela tiden med lite av varje. Denna jul känns så himla mysigt, dels för att barnen är större och dels för att jag verkligen har tid att fixa med sådant som jag vill göra. Här råder ingen stress och det är alldeles underbart skönt! Andra bullar lär det väl vara till nästa jul...

Lija pusslar och pusslar. Hon är enormt duktig på att lägga pussel måste jag säga. Klarar lätt pussel med 30 bitar, helt otrolig är hon. Igår köpte jag ett nytt med tio olika i åt henne då det krävdes nya utmaningar och det har hon pysslat med hela dagen idag. Det får nog bli ett par till i julklapp.

Nej, nu satte hungern in IGEN. Dags för en tur till kylen, kommer väl ha gått upp lika mycket som med Lija, 27kg, när denna graviditet är över....



Båtbygge har man alltid tid för mitt i köksrenoveringen. Små kartongbitar blev fiskar som pussade en på fötterna om man inte hoppade i båten.

Giraffens första stass



Självklart ska lillgiraffen ha "egna", nya åka-hem-ifrån-BB-kläder trots att det redan finns alldeles för mycket bebiskläder;)
Jag hittade denna fina "stickade" overall i lusekoftsmönster på Polarn & Pyret, 100% bomull. Jag tog den i storlek 62, ingen idè att köpa mindre eftersom att det verkar bli en knubbig giraff;)

Nu suktar jag efter matchande leggings till Lija samt kofta till båda barnen. Superfint och gosigt!

Galna renar



Årets julgardiner går i sann Clark Griswoldanda (Ett päron till farsa). Supercoola tycker jag!

Lija har hostat i princip hela natten och det går så långt så att hon till slut kräks av hostan så det blev vab idag med. Dessutom så går det magsjuka på hennes avdelning så valet att ha henne hemma var inte så svårt. Underbart att få hänga med bara henne, det gäller att passa på!

Will däremot är pigg och full av energi så han är på plats och röjer på dagis. Det är nog roligare för honom än att hänga med oss soffpotatisar.

Allt såg bra ut hos barnmorska igår, bra värden och fina mått. Höga, jämna hjärtljud och Giraffen ligger på plats, fortfarande rörlig, alltså inte fixerad.

Vi skickade iväg en remiss angående snitt till bedömningen i Uppsala så nu är det bara att vänta på en läkartid, gissar att det dröjer till efter nyår. Hon uttryckte sig ganska illa när jag förde mina önskemål på tal och sa rent ut att hon tycker att jag är dum. Inte särskilt professionellt kan jag tycka, speciellt inte när man inte känner till bakgrunden samt hur tidigare förlossningar sett ut.

Hon påstod också att jag är tvungen att gå på flera Aurorasamtal innan ens en remiss kan skickas. Hur det nu skulle hinnas med mitt i jul och innan vecka 38??
Nej det tänker jag inte göra sa jag och bad henne ringa bedömningen i Uppsala medans jag satt där. Mycket riktigt så ansåg dom att jag med min bakgrund kunde komma direkt och träffa en läkare för diskussion kring ett kejsarsnitt. Det gäller att stå på sig och man måste verkligen ha full koll på allt själv.

RSS 2.0