Dubbel kärlek dubbel lycka



Underbara barn som samsas om skötbordet. Will skriker lite lätt och Lija ska snabbt trösta och håller honom i handen. Snacka om att man blir blödig då och lätt fäller en tår kan jag säga.

Lija har kommit av sig lite i svartsjukan och nu är hon så hjälpsam. När han gastar på oss så hämtar hon nappen och duttar i eller så kommer hon och drar i mig och säger "tutte". Älskade unge/ungar!

Förresten...

Wills fullständiga namn är nu spikat och godkänt av Skattemyndigheten. Vår lille prins kommer att heta Will Noel Dennis.

Noel är farmors förslag och det har även våra bokstäver - N = Nicklas Och E = Emma L = Lija. Jättefyndigt och fint.
Dennis har varit bokat ända sedan Lija föddes och det är efter min pappa som inte finns med oss längre men nu gör han det på ett sätt.

Jag tycker alla namnen klingar fint ihop och passar även med efternamnet ( som jag av naturliga skäl inte skriver här såklart ).
Vi är jättenöjda!



Fina Will två veckor gammal.

Oväntad överraskning



Helt fab denimtunika till Lija.

Härom dagen
plingade det på dörren och utanför står Cicci med en presentkasse med massa fint från USA till barnen.
Superfina kläder till både Lija och Will från GAP. Väldigt oväntat och mycket uppskattat - tack underbara du!



Skjortbody och jeans till Will, smart att skjortan är en body för då blir den använd.



Söt mössa och tre par strumpor till Will.






Will en månad idag!



Bättre bild än den här när han sover blir det tyvärr inte för det är det han gör oftast. Han är en riktig sömntuta vår son.

Idag blir Will hela en månad gammal. Jag kan inte fatta att det har gått så lång tid redan, jag tycker nyss att jag kom hem ifrån förlossningen. Han växer och frodas och har ökat 300 gram den senaste veckan och väger numer nästan 4500 gram, en ökning med mer än ett kilo på en månad alltså. Vår lilla guldklump!

Jag kom nyss in från en långpromenad med skeppet (syskonvagnen), Lija vilar och Will med. Härligt att dom synkar sin nap så mamman hinner hämta andan. N jobbar halvdagar denna vecka så jag har provat på vad som komma skall - att vara själv med piraterna.
Det går bra, det krävs planering, planering och åter planering. Så länge man inte har bråttom eller känner sig stressad så har jag märkt att det går prima.

Will är däremot lite förkyld, täppt i näsan och har torrhosta. Lite orolig blir man eftersom han är så liten men han är inte något allmänpåverkad eller har feber. Så det är näsdroppar och lite högläge när han ligger som gäller.

I måndags var vi hela familjen ( N vabbade, nytt begrepp som tvåbarnsföräldrar ) till barnsjukhuset i Uppsala. Vi träffade Lijas dietist samt en sjuksköterska. Vi fick information och tips angående Lijas kost. Dietisten kommer vi att träffa regelbundet hela Lijas uppväxt.
Dessutom fick vi lägga en beställning från Apoteket på glutenfria baslivsmedel till Lija för två månader framöver. Detta kör dom hem till dörren, det är en hel del kan jag säga, till kraftigt reducerat pris - 60 kronor i månaden! Det är allt möjligt såsom pasta, bröd, bakmixer, kex, havregryn med mera med mera.



Lija på fikapaus idag under vår promenad. De har öppnat en barnbutik med kombinerat cafè som vi kollade in på vår tur. Jag hittade några små påskäggspresenter till barnen också som jag visar senare.



Jag bad Lija vinka till pappa när jag pratade med honom i telefonen. Sötnosen saknar sin pappa såååå mycket när han är tillbaka på jobbet.



Lija i väntrummet på barnsjukhuset. Att rita är det roligaste hon vet för tillfället, lugn och mysig sysselsättning tycker mamman...

Soft söndag



Farfar och Will.

Slapp söndag som startade med lång sovmorgon för mig och Will som vanligt. N tar alltid upp Lija och låter oss sjusovare ligga kvar och mysa. Sedan brukar Lija och han väcka oss och oftast är då frukosten på g och en varm kopp med te väntar på mig framför tvn. Hur ska jag kunna anpassa mig till ett liv själv hemma på morgonen? Skämt åsido - det ska nog gå alldeles lysande.
Men min man är faktiskt helt underbar och tar hand om det mesta här hemma plus att han busar med Lija hela dagarna. Det ska han han ha en stoooor eloge för. Mesta delen av min tid går ju åt till att amma och bära runt på Will, precis som det är i början med en nyfödd.

På eftermiddagen tog vi en promenad till farmor och farfar och fikade. Supermysigt och Lija tyckte det var jätteroligt. Mindre skönt för mig att promenera i backar kände jag då fogarna ännu inte är som de ska vara men skönt ändå med frisk luft och att röra på sig.

Imorgon ska vi till barnsjukhuset i Uppsala och få de slutgiltiga provsvaren på Lijas biopsi. Vi ska även träffa en dietist, jag hoppas att det blir givande.



Lija på väg att hämta vagnen i vårt förråd.



Lija somnade på vägen hem, det plus övergången till sommartid rubbade rutinerna lite ikväll men vad gör väl det. Förresten så har hon ofta kissat igenom både blöja och pyjamas på morgonen när hon vaknar, ibland byter jag på henne på natten. Tips? Finns det några blöjor som passar bättre om natten? Har provat Pampers så kallade nattblöjor men inte heller de funkade.



Jodå, Will är oftast en väldigt lugn liten herre men vill Will så kan han också skrika och bli förbannad.

Promenix





Lija ser butter ut, hon vill bara gå själv när vi ska ut. Hon plaskar i pölar, sparkar smågrus, säger hej till alla hon möter och så ramlar hon några gånger såklart. Will ligger nerbäddad och han älskar att åka vagn.

Vi har ätit frukost i soffan och slöat framför tvn hela förmiddagen. Nu ska vi dra igång med lite projekt här hemma.

Stort grattis till bästa Camilla med familj som äntligen fått Wincents lillebror Lennox. Jag väntar ivrigt på att få höra mer detaljer, det enda jag vet är att det gick med raketfart!!!
Så nu har vi två barn vardera som är nära varandra i ålder. Mellan Wincent och Lija skiljer det fyra dagar (stämmer va Camilla?) och mellan Will och Lennox blev det 24 dagar. Vad kul vi ska ha det på vår andra mammaledighet!


Lite smått och gott till småttingarna



Denimklänning från MOLO till Lija, fyndad på Tradera. Lija är ju som sagt var tokig i stjärnor så denna blev hon väldigt förtjust i. Cool brottarrygg på den.



Tee från Nova Star till Lija, även den Tradera.



Underbar tunika i härliga färger, Lindex. Ja och den är till Lija och inte till Will...



Will ska såklart också ha de allra bästa pyjamasarna från MOLO. Jag älskar deras bodysuits, underbar kvalitè och storleken räcker länge. Lija har till exempel haft en i storlek 80 ända sedan i somras och hon har den fortfarande.
Alla tre är Traderakap och denna med dinosaurier är Lijas favvo - hon älskar dinosar och har några egna som vi har som billeksaker.







Randigt hör till mina favoritmönster. Mjukisset till Will i blått från Polarn & Pyret, även detta Tradera.



Wills första jeans och en hood från Polarn & Pyret, hittat på Tradera.


Roadtrip





Lija hittade morbror Eriks pokermarker som höll henne sysselsatt bra länge.

Igår blev det en liten roadtrip till "landet" för att hälsa på Lija och Wills mormor. Hon har en stor rotweiler som Lija var mycket intresserad av. Hon har inte träffat så många hundar så det var jättekul för henne. Hon matade honom och tyckte att han hade stor näsa, haha knasfian vår. Mormor och Lija läste böcker medans Will sov i mormors famn.

Efter att vi hade andats tillräckligt med lantluft så åkte vi vidare till Sala för att träffa Lijas morbröder. Vi käkade och umgicks och klockan var redan nio när vi väl var hemma. Lija somnade gott trots att hon sov en och en halv timme i bilen.

Idag har inte varit någon toppendag, stackars Will har haft magknip hela dagen och bara nöjt sig med att bli buren och gungad/vaggad. N var tvungen att stanna hemma för det hade blivit kämpigt ensam. Natten som var var inget vidare heller, vi somnade omkring tre och upp vid sex så idag har vi varit ganska möra.
Jag kan inte härröra magproblemen till något jag ätit heller för jag är väldigt noga med att undvika allt som kan orsaka det. Jaja, det kan vara tillfälligt också. Jag är inte sååå sugen på ett till kolikbarn...

N och jag har vuxenmys och planerar vår sommarsemester. Vi brukar ju åka till Gotland men i sommar är vi lite sugna på att hyra stuga på Öland. Där finns ju Ölands djurpark med vattenland och det kan nog vara något för Lija som är tokig i djur.



Will på väg.



Morbror Simon och Will.






Morgonbestyr



Lija gungar Will i babysittern, han tror nog att han har hamnat på tivoli när hon sätter fart på stolen. Hon testar den gärna själv också med hans napp i munnen.

Att starta upp verksamheten på morgonen här hemma tar numera sin lilla tid och ungefär nu, lagom till lunch, är hela familjen nästan färdiga.

Lija kör runt med sin potta,(hon har precis strimlat sönder en hel toarulle och slängt i toastolen) Will sover i sitt babygym och vi försöker hitta på något kul för dagen. Planerna är nog att åka till Lijas och Wills mormor på landet och hälsa på. Morbröderna i Sala ska nog också få sig ett besök.

Igår blev Will hela tre veckor också, tiden går så himla fort. Tänk att han redan har varit hos oss i snart en månad!!
Han firade sin treveckorsdag med att ge mamma det underbaraste leendet i världen. Första svarsleendet för jag nu till anteckningarna. Vad underbara våra barn är och så ofantligt mycket vi älskar er!



Ser ni Will bland alla pingviner?



Nyvaken Lija som käkar banan och tittar när pappa monterar en ny loftsäng i det kombinerade gäst/lekrummet.



Förmodligen blir jag kölhalad av N för denna bild men det får han bjuda på.

Vispgrädde?



I detta nu, insnugglad i sitt Snuggle Nest i soffan brevid oss. Inviger sin nya MOLO pyjamas med uttrar på. Bästa pyjamasarna by the way. Lija har bara sådana och självklart ska Will också ha det.
Han har lite färg av gulsoten kvar också som ni ser, man kan tro att han har varit en vecka på Mallis.

Lugnet har lagt sig och båda våra små guldklimpar sover gott. Lija sover i sin nya säng på övervåningen och Will i soffan bredvid oss, ordentligt ingosad i massa filtar. En natt(!!!) tog det för Lija att lära sig sova i sin säng, hon vill inte ens komma upp till mig på natten. Vår duktiga tjej!
Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle gå så här fort. Vi var inställda på att det skulle ta en vecka eller två, så vi blev ordentligt överraskade.

Will har varit på BVC idag och kurvan fortsätter peka uppåt åt rätt håll. Omkring 200 gram "ska" de gå upp i veckan så här i början, Will hade lagt på sig över 400 gram så det verkar serveras vispgrädde på denna restaurang.
Nu väger vår lilla plutt 4210 gram, Lija vägde vid samma ålder 4600 gram. Jag vet att man inte ska jämföra utan jag gör det bara för att det är roligt och intressant.

Allting fungerar fortfarande väldigt bra och ingen kolik i sikte än så länge - peppar peppar! Han blir mer och mer stadig och stabil i kroppen och vill vara med mer och kika. Blicken är mer fixerad och han gillar att sitta upp/halvligga i sin babysitter.
Han tycker att Lija är väldigt intressant och har full koll på henne när hon är i närheten. Lijas svartsjuka har mattats av och hon är väldigt hjälpsam med Will. Hon hämtar nappar när han skriker, hämtar hans overall när vi ska gå ut och framförallt så berättar hon för mig att han minsann vill ha mat stup i kvarten. Då kommer hon och rycker i min tröja och tycker att jag ska mata honom. Vår lilla hjälpreda, tur vi har henne.

Med hennes språk är det framsteg varje dag. Frågar vi henne om hon kan säga de och de så härmar hon så gott hon kan. Nya ord för idag är rita, fisk och kyckling till och med. Kanske kommer det bara att börja forsa ord ur henne nu, det känns som om något lossnat för henne iallafall.



Will håller mamma sällskap vid köksbordet.





Bustjej som älskar att kladda med ALLT! Creme fraiche smakade dessutom gott.



Morgongympa



Will älskar att ligga på mage, precis som Lija gjorde. Han är jättestark i nacken och ligger och spejar långa stunder i taget. Han kan hålla upp huvudet stadigt i säkert 30 sekunder åt gången. Lija var också stadig i nacken tidigt.
Allt fungerar jättebra med honom och han är väldigt lätthanterlig och nöjd. Han gallskriker liksom inte heller när han vill något utan han "skäller" till och berättar för oss att han vill ha kärlek, mat eller ny blöja.

Han är så gosig och mysig. Han älskar att få pussar, benen masserade och när man gosar med honom. En riktig liten myskille är han.

Duktiga Lija



Lija ritade igår förmiddag. Till slut spårade det ur och hela hennes bord blev målat...

Duktiga Lija har sovit i sin stora, nya säng hela natten! Så idag är vi två väldigt stolta föräldrar. Hon sov dessutom hela natten utan problem.
Hon har ju alltid sovit bredvid mig så därför var detta ett extra stort steg för oss. Jag trodde nog att det skulle bli mer protester än vad det blev men det tog bara cirka 20 minuter att natta henne i sin säng. Hon sov även där under sin eftermiddagslur igår.
Jag saknar henne bredvid mig om natten men det är ett nödvändigt steg för henne eftersom hon är så bunden vid mig.

Igår flyttade vi upp vårat sovrum som vi tillfälligt haft på nedervåningen då det har varit mest praktiskt. Så vi pysslade och donade precis hela dagen igår. Rummet här nere bredvid vardagsrummet ska bli lekrum med leksaker, rutschkana och kuddhav. Det blir nog mysigt och skönt att ha någonstans att göra av alla leksaker som ligger överallt.
På övervåningen är det vårat sovrum samt Lijas rum vägg i vägg. Hennes rum ska vi fortsätta piffa idag. För snart kan hon nog flytta in där hoppas vi.




Förlossninggsberättelse nummer två

Här kommer en resumè av förlossningen och graviditeten med Will. Jag skrev en likadan efter att Lija kommit och den hittar du här.

Graviditeten

*Vilka var dina favorit kläder? Tights/strumpbyxor och vida tunikor. Mina UGGliknande stövlar är utnötta.
*Vad var din/dina favorit rätter? Inget speciellt denna gång faktiskt.

*Vad var dina/din favorit dryck? Definitivt färskpressad juice och så julmust.
*Vad tyckte du inte om? Rött kött som jag i vanliga fall älskar. Hade lite svårt för kött överlag.
*Var det någon favorit rätt som ändrades? Ja kött då.
*Vad var du mest sugen på? Frukt och grönsaker. Julmust och lussekatter.
*Hade du halsbränna? Ja väldigt mycket på slutet.
*Hade du foglossning? Ja litegrann. Jag kände av det när jag gick i backar eller snömodd.
*Hade du sammandragningar? Ja ganska mycket redan tidigt i graviditeten.

*Mådde du illa? Ja, hela tiden de första tolv veckorna.
*Vilken sovställning var bäst? På sidan.

*När var din BF dag? 15/3-10

*Gick du över tiden? Nej, han föddes 12 dagar innan BF.
*Hur mycket gick du upp i vikt? Exakt tio kilo.
*Hade du mycket vätska i kroppen?
Nej jag hann aldrig svullna upp.
*Hur var ditt psyke? Toppen - mådde kanon även denna gång. Kanske svackade det lite på slutet när jag fick svårt att röra mig som vanligt.

*Gnällde/klagade du? Nja jo lite på slutet tror jag N skulle säga.
*Vad trodde du det var för kön? Flicka.
*Visste du vad det var för kön? Ja vid rutinultraljudet fick vi veta att det var en Lillebror i magen. Jag såg det också själv med egna ögon.
*Hur låg ditt SF mått? Exakt på kurvan, lite under på slutet då min mage sjönk väldigt tidigt denna gång.

*Var du rädd för något? Att det skulle bli en jättebebis och att förlossningen skulle se likadan ut som förra gången.
*Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Att jag skulle göra det mesta av jobbet hemma. Att det skulle gå fort.

Förlossningen
*När började din förlossning? Själva förlossningen startade omkring kl 23:00 den 2/3 då de tog hinnorna och vattnet gick.
*Hur började den? Se ovan.

*När åkte du/ni in till förlossningen? Tisdag den 2/3 klockan 20:00.
*
Varför? Regelbundna förvärkar sedan ett dygn tillbaka. Tio minuters mellanrum, i bilen på väg in var det 4-5 minuter emellan.

*Vem/vilka åkte du in med?
Min man N och dotter Lija.

*
Fick du/ni åka hem igen?
Nej vi blev inskrivna direkt.
*Vilket sjukhus skedde förlossningen på? Uppsala Akademiska
*Hur mycket var du öppen när ni kom in? 3-4 centimeter tror jag
*Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Klockan 21:00 skrevs vi in och fick ett förlossningsrum. N tog Lija och åkte hem medans jag fick epiduralen. Hon gjorde tre försök innan den satt och det var inte något vidare. Klockan 23:00 tog de hinnorna så att vattnet gick. Värkarna kom genast igång och tilltog i styrka. Det kände jag inte någonting av tack vare epiduralen. Omkring klockan ett var jag helt öppen. Men några krystvärkar fick jag aldrig denna gång heller. Jag kämpade och kämpade men kom aldrig över den sista "kanten"  eller vad jag ska kalla det. Det krävdes för att krystvärkarna skulle komma igång ordentligt.

Jag blev tröttare och tröttare och fick grymt ont i ryggen pga att han låg så långt ner och pressade mot ryggraden. Precis som förra gången. Till slut, efter flera timmar utan att krystvärkarna drog igång så sa N åt dom att hämta läkare och sugklocka och då var det över på en minut och två drag med klockan. Så denna förlossning var ganska identisk med den förra med uteblivna krystvärkar. Passagen i bäckenet är för trång så jag får inte barnet över den sista biten utan hjälp.

*Hur ser du på förlossningen idag? Ja efter denna gång så har jag ännu mer kött på benen och mer erfarenhet inför en eventuell tredje förlossning. Då är jag ganska säker på att det blir ett planerat snitt.

Men jag tycker att det gick väldigt bra fram till krystvärkarna.

*Vilka/vilken var med under förlossningen? Min man N och en barnmorska.
*Tog du nått smärtstillande?
Ja EDA.
*
Vad tyckte du var jobbigast?
De uteblivna krystvärkarna och väntan på dom samt tiden hemma efteråt med hemska eftervärkar.
*Var du rädd för något? Ja att de skulle bli tvungna att göra ett akut snitt.
*
Hur lång tid tog det?
Totalt 7 timmar.

Barnet

*Vad blev det för kön? Pojke
*Hur mycket vägde barnet?
3450 gram
*Hur lång var barnet? 50 cm
*Vad var huvudomfånget? 36 cm
*Hur mådde barnet?  Han mådde prima.


Dagens Will





Will är mer och mer vaken för var dag som går. Hans vakna perioder är numer kanske en timme i taget istället för en kvart som det var i början. Han blir starkare och starkare i kroppen och ligger helst på mage precis som Lija gjorde. Han är stark i nacken redan nu och vrider och vänder själv på huvudet när han ligger på mage.

Han sover fortfarande bra om nätterna. Hans djupsömn startar omkring nio på kvällarna och sedan sover han till åtta ungefär när Lija vaknar. Då ingår självklart avbrott för mat men han somnar om omdelbart när han är mätt. Hoppas att det håller i sig...

In the jungle



Perfekt dag som startade med en promenad i solskenet och avslutades med lunch på Lasse Åbergs Museum och bus i Trazan och Banarnes djungelkoja för Lija. Det var en riktig succè och jag tror aldrig jag har sett henne så aktiv och energisk innan. Hon var helt galen och kastade sig nerför bananrutschkanan och klättrade upp för stegar och var verkligen i sitt esse. Underbart att se henne må bättre och orka mer och mer.

Jag låter bilderna tala för sig själva och går och lägger mig tidigt ikväll. Jag är dålig på det och kommer sällan i säng före midnatt och det är ohållbart...




























Lijas nya stooora säng



Jag ligger verkligen efter nu med bloggandet, jag har ju inte hunnit visa Lijas nya säng som vi köpte för ett tag sedan. Tur att jag har giltiga skäl till min bloggfrånvaro.

Sängen kommer ifrån IKEA och jag tycker att den är helt underbar. Lija gillade den med från början och skulle prompt ligga där. Nu i och med Wills ankomst så har hon blivit mer mammig och vi har inte velat att det ska bli för mycket nytt och förändringar för henne så än så länge sover hon inte i den. Så jag sover med en liten guldklimp på varje sida i sängen, sämre kan man ha det.

Jag har bäddat med det fina molnpåslakanet och överst på önskelistan står ett likadant till Will fast i grått. Vi köpte en "riktig" lite dyrare madrass till istället för en skumgummimadrass. Tanken är ju att hon ska kunna ha sängen några år och hon blir ju tyngre och behöver en riktig madrass så småningom.





By night. Stjärnan valde Lija själv på IKEA, hon vägrade släppa den när hon väl hade hittat den. Hon är helt galen i stjärnor sedan i julas när vi hade adventsstjärnor i fönstren.

Shopping innan tre blev fyra





Skinnskor till Lija från Vincent, rea 150 kronor!!

Lite shopping hann jag med dagarna innan Will kom till världen.



Invigning av skorna direkt på morgonen i muminpyjamasen, knas!



Kofta från HM till Lija.



Bedårande tunika från HM till Lija. Hon passar otroligt bra i blått till sina blå ögon.



Denna valde faktiskt Lija själv, top med tiger på från HM. Jag förstår nu varför det finns så mycket barnkläder med tryck på i butikerna. Lija är helt galen i kläder med ett märke eller tryck på så nu verkar det som om jag med får falla för trycket och köpa mer "roliga" kläder som egentligen inte alls är my cup of tea. Ni som känner mig vet att jag är allergisk mot alla dessa plagg med Hello Kitty, Mumin med flera...



Linnebody och strumpor från Polarn & Pyret. Jag anväder linnebody varje dag till Lija under allt så det är förbrukningsvara här hemma. Påfyllning av bästa strumporna till Lija.



N shoppade pikè samt strumpor till Will på HM.



Traderafynd till Will, byxor och body från underbar How to kiss a frog.


Mammapresent





Innan Will föddes så blev Hunterstövlarna äntligen mina, som jag har suktat efter dessa. Så fort jag har tänkt köpa dom så har de varit helt slutsålda och omöjliga att få tag i.
Jag valde mellan bruna eller svarta men till slut föll valet på ett par svarta. Jag köper alltid bruna stövlar annars så nu bröt jag mönstret för en gångs skull.

Jag har redan hunnit använda dessa massor i slasket som råder just nu och jag är verkligen mer än nöjd. Gummistövlar är ju annars väldigt obekväma att gå längre sträckor i men Hunter fungerar verkligen att till och med gå långpromenader i. De är handgjorda och fotriktiga, de är dessutom smala i foten och inte så där breda som gummistövlar brukar vara så de sitter helt perfekt.

Dom kommer fylla sin funktion utmärkt i vårslaskiga lekparker och på promenader.

Beräknade födelsedagen för vår lille Will



Busig badtjej ikväll. Det roligaste nu är att vara själv i badkaret och klättra runt.



Lija fyrar av arga minen på beställning.

Idag är dagen då vår Will var beräknad att anlända till världen. Istället så har vi redan haft honom hos oss i hela tolv underbara dagar. Dagarna flyter på och jag vet knappt vilken veckodag det är längre - mysigt!

Vi startar dagarna med en lång frukost/brunch. Lija slukar i sig kokta ägg, glutenfria havresmörgåsar och prinskorv. N pressar egen apelsinjuice med morötter i så att hon får i sig massa nyttigheter. Sedan brukar det bli en promenad i solen medans Lija tar sin nap i vagnen.

Idag åt vi lunch på kinarestaurangen hela lilla familjen. Lija åt ris, bambuskott och kött för glatta livet. Vi fick sitta kvar länge och vänta på henne som tyckte det var så gott. Underbart att se skruttan äntligen äta ordentligt.

Hon har mycket riktigt förändrats en hel del sedan vi fick diagnosen celiaki och bytte ut hennes kost. Hela hon spritter av glädje, energi och spring i benen. Vi blir alldeles tårögda av lycka när vi ser henne må så bra.

Idag var det Wills första besök på BVC. Han växer och frodas och allt ser bra ut. Han väger nu 3800 gram ( födelsevikten var 3450 ) och mäter 53 cm. Skönt att få en bekräftelse på att han äter ordentligt.
Han sover bra om nätterna och är en väldigt nöjd liten herre. Jag hoppas innerligt att vi slipper kolik denna gång...

Idag var det premiär för bärselen hos pappa N och det var omedelbar succè. Han hängde med och spanade på lampor och lyssnade på storasyster som busade runt innan han somnade där mot pappas bröst.

Ja det börjar faktiskt kännas som om vi ska klara av detta nya liv som tvåbarnsföräldrar och det är helt magiskt.




Så här kan det se ut hemma hos oss om dagarna numer. Pappa N agerar sovplats.



Lillebror Will på väg ut.



Lija sussar gott ute i friska luften.



Will i gammelfarmor Märtas knä.

Premiärtur





Igår blev det en premiärtur med nya vagnen i solskenet. Jag kan bara säga att vi är mer än nöjda med den. Helt suverän är den! Smidig och lättkörd trots att den är rejäl och har gott om plats till både Lija och Will. Stötdämpningen/fjädringen gjorde sitt jobb i snö och ismodden. Måtten på den är perfekta då den går in igen om alla vanliga dörrar, hissar med mera. Det känns så himla lyxigt med en ny och jättefunktionell vagn.
Tack snälla farmor och farfar för hjälp med vagnen!

I tisdags var vi på andra läkarkontrollen med Will. Allt såg prima ut, han har inte gått ner något sedan födseln. Då vägde han 3450 gram och nu var han uppe på 3530 så det är ett riktigt litet matvrak som har flyttat in hos oss.
Han sover bra om nätterna. Jag matar och lägger honom omkring elva när vi lägger oss. Han bökar in sig vid min sida och somnar ganska omedelbart. Sedan sover han till omkring klockan tre, då Lija vaknar och vill ha välling. Så då blir det fullt upp en stund med två hungriga bebisar. Direkt efter han har ätit så somnar han om och sover vidare tills det är dags att kliva upp.
Vi är verkligen inte vana vid en bebis som faktiskt sover för Lija hade ju kolik och var vaken i stort sett hela nätterna så det är otroligt skönt med en som sover.

Jag var orolig att Will skulle väcka Lija om natten men hon sover sig igenom hans skrik på mat.
Ja så än så länge flyter det på bra här hemma hos tvåbarnsfamiljen...

Vi har bytt ut all Lijas mat nu också till glutenfri och vi märker att hon blir piggare dag för dag. Mer busig och full med rackartyg. Underbart att se!

All mat fungerar bra och det är ingenting som hon har ratat hittills - skönt! Men det är lite problem med vällingen. Hon kan bara äta majsvälling nu och den är inte särskilt mättande i jämförelse med fullkornsvällingen som hon åt tidigare. Så hon vaknar ett par gånger på natten och är vrålhungrig. Det måste vi försöka hitta något alternativ till, eventuellt koka egen havrevälling.











Bra med uvskydd på sufletterna som går att fälla långt ner. Dessutom delade suffletter - kanon!



Tittut pappa! Gott om utrymme i sittdelarna.



Nöjd och galen tjej!





Lijas dag på sjukhuset



Lija ligger på uppvaket efter gastroskopin.

Gårdagen började inget vidare när bilen vägrade starta när N och Lija skulle bege sig till Uppsala i ottan. Snälla farfar ryckte ut och skjutsade dom så de kom iväg och Lija fick göra detta. Det är vi otroligt tacksamma för eftersom det var så viktigt att det blev av nu.

Lija var jätteduktig hela dagen och hon tyckte till och med det var spännande enligt N. Det värsta av allt var inte sprutor och blodprover utan det var tydligen när de skulle ta bort lite tejp som bandaget på händerna satt fast med, då skrek hon.

Efter att hon vaknade ur narkosen så var hon helt som vanligt direkt och inte alls påverkad. Väl hemma sedan när hon slappnade av och all spänning släppte så somnade hon och sov som en stock.
Det var en lättnad att få hem henne.

Ja så nu har vi fått det bekräftat, Lija har celiaki - glutenintolerans. Hennes värden var skyhöga, normalt sett har en glutenallergiker ett värde på mellan 30-40. Lijas värde låg på 18500!!!
Läkaren kunde inte förstå hur hon kunde må så bra som hon ändå gör.
Äntligen får vi byta ut hennes kost och tydligen kommer vi att märka en enorm skillnad på henne på bara en vecka.
Det är en otrolig lättnad att äntligen slippa ge henne mat som hon mår dåligt av, det har varit det värsta för mig.



Lija har fått på sig plasthandskar över bandagen innan hon ska duscha inför ingreppet.



Personalen hade bäddat ner henne så gosigt efter gastroskopin.



Så här trött blev hon på vägen hem.

Välkommen till världen presenter!









Will fick så fina presenter av sin farmor och farfar som var här igår och beskådade honom. En hel uppsättning med kläder ifrån svenska Lundmyr och en superhärlig Pingufilt och snuttetrasa.
Vi har sedan tidigare Pingugymet, matsetet och barnvagnsmobil så det passar fint till det.
Underbar blombukett hade de också med sig och orkidèn som skymtar i bakgrunden kom med bud från Wills mormor, gammelmormor och mormorsmormor.

Bebisbubbla



Här hemma råder bebismys i vår bebisbubbla. Jag glömmer både tid och rum och har slappnat av helt och hållet och bara njuter. Det var svårare första gången men nu har man lite mer koll. Will vill ( haha ) antingen ha mat, kärlek, rapa eller en torr blöja, mycket svårare än så är det inte.

Lija är fortfarande lite svartsjuk men det börjar mattas av något. Hon finner sig bra i allt det nya och har blivit lugnare nu. Det fungerar bra när man berättar och förklarar för henne att hon till exempel måste vänta för mamma matar Will men efter det så ska vi läsa boken eller vad det är hon vill. Hon förstår det mesta vi säger till henne.

På nätterna är hon väldigt närhetstörstande så hon ligger på min ena arm och Will sover helst på mitt bröst eller tätt intill mn andra sida. Tur att han inte är så stor eller tung än så länge...

Han sover väldigt bra om nätterna, vaknar ett par gånger för att äta och somnar sedan om omedelbart. Han har sovit sex timmar i sträck två nätter i rad. Det är jag inte alls van vid för Lija hade ju kolik som spädis och var vaken större delen av nätterna.
Han är så nöjd och verkar må prima.

Amningen fungerade också bra från första stund. Även denna gång har jag extremt mycket mjölk så han äter väldigt korta stunder. Jag är tvungen att pumpa ur innan jag matar honom för annars kommer det alldeles för mycket mat för lill Will. SKönt att det fungerar!

Imorgon är det dags för Lijas gastroskopi på Akademiska i Uppsala. Jag mår dåligt över att inte kunna vara med henne där men vi har diskuterat det fram och tillbaka och kommit fram till att det inte är någon bra plats för Will att vistas på. Så vi får stanna hemma och jag vet att Lija känner sig trygg med pappa.

De ska vara där redan klockan kvart i sju imorgon bitti. Då ska de först träffa läkaren som ska göra ingreppet och sedan förbereds Lija med noggrann dusch till exempel. Från och med ikväll ska hon dessutom vara helt fastande. Det blir en prövning att inte kunna ge henne natt eller morgonvällingen.

Efter gastroskopin och narkosen så kommer hon till uppvaket där hon stannar cirka två timmar för att sedan läggas in på en barnavdelning. Där blir hon kvar resten av dagen för att se så att hon kan kissa, äta, dricka och så vidare.
Förhoppningsvis så kommer de hem framåt kvällen om allt går som det ska. Hon kommer att känna av narkosen resten av dagen och förmodligen dagen efter. Ytterligare biverkningar är illamående och obehagskänsla i halsen samt dåsighet då av narkosen. Uff - mammas lilla guldklimp...



Ett stadigt tag om nappen. Han använder handen hela tiden och buffar in den igen när den åker ut.



"Lilla" nappen på plats.


Syskonkärlek





Lija erbjuder Will nappen men ångrar sig sedan och det var inte alls populärt.







Mamma for president;) Lija ska helst sitta på mig precis hela tiden. Hon har blivit väldigt svartsjuk på all närhet som Will får. För uppmärksamhet får hon hur mycket som helst. Pappa får inte hjälpa henne med mat, välling eller nattning...



Yes - Will tar napp! Lija gjorde aldrig det och det är välbehövligt emellan amningarna.

Will man - så kan man!



Nu är han inte längre namnlös utan han heter Will som uttalas Vill med enkel V. Vi förde det på tal dagen innan han föddes och sedan blev det spikat då barnmorskan vid förlossningen utbrast vilken vilja han har den här lille killen. Han sparkade med benen och fäktade med armarna.

Så nu har vi känt efter ett par dagar och det känns helt rätt, klingar bra med Lija och är inte allt för vanligt. Det är endast 42 män i Sverige som heter det. I andranamn kommer han att heta Dennis efter min far som gick bort 2005.



Glad och nyfiken storasyster och en stolt pappa som kom och hämtade mamma och lillebror.



Lija visar oss var Wills näsa och ögon är.



Lija ska sätta på Will hans mössa.

Välkommen till världen Lillebror!

I onsdags morse klockan 04:41 kom Lijas Lillebror och vårt andra mirakel till världen.
Tolv dagar innan beräknat datum men dagen före det datum jag beräknade själv innan vi hade varit på rutinultraljudet... Så kanske mitt datum var mer riktigt. Jag har hela tiden trott att han ska komma tidigare än den 15/3. Nu blev det 2010-03-03.

Bilder och en mer utförlig förlossningsberättelse kommer vid tillfälle för här hemma råder babylycka, mys och försök att få till någorlunda rutiner.
Men allt gick bara bra och andra förlossningen är verkligen en helt annan sak. Jag kände mig mycket säkrare i mig själv och vad det var jag skulle göra. Lite tufft blev det mot slutet men det tar jag som sagt i ett senare inlägg.

Han, som fortfarande inte har fått något namn, vägde 3450 gram och mätte 50 cm. Han mådde jättebra och var så fin i färgen och slät i huden. Han skrek inte så mycket när han kom utan "snackade" mest och tittade nyfiket på oss.

Lija verkar ta det hela med ro, hon var ganska "spattig" igår när vi kommit hem, upprymd. Det har varit mycket för henne de senaste dagarna så det är inte så konstigt. Men idag verkar hon ha funnit sig mer i situationen.

Det var en liten snabbrapport men jag återkommer snart med bilder och mer detaljer och förhoppningsvis ett namn...

Nu börjar det hända grejer...



Lija matar kissen med ost.

Min bloggfrånvaro kan bara förklaras med ett ord - höggravid!
Har varit totalt orkeslös den lediga tid jag har haft plus att jag har prioriterat att umgås med min familj och framförallt min ensamtid med Lija innan Lillebror anländer.
Vilket verkar bli tidigare än beräknat...
Sedan klockan nio igår kväll har jag haft regelbundna värkar var tionde minut som fortfarande håller i sig. De varken eskalerar eller avtar så det tar tid! Precis samma inledningsfas och mönster som förlossningen med Lija. Jag trodde att jag skulle slippa en sådan lång första latensfas denna gång men icke...

Att det är "riktiga" värkar och inte förvärkar är ingen tvekan för varken vila, bad eller värktabletter hjälper. Jag har varit i kontakt med förlossningen som tror att det har startat men att latensfasen/öppningsfasen även denna gång kommer ta tid. Jag som trodde de skulle gå undan. Det enda jag kan göra är att vila och låta värkarna göra sitt jobb. För varje värk gör ju att vi kommer ett steg närmare Lillebror!

Natten som var gav ingen sömn alls med värkar var tionde minut så det bådar inte gott inför denna natt heller. Jag kan åka upp till förlossningen och få en sovdos men förra gången hjälpte den inte och jag fick hjärtklappningar så det känns inte som ett alternativ. Alternativet att bli igångsatt finns också men helst vill jag nog inte det eftersom att mina tidigare erfarenheter av det inte är så bra. Men får jag inte sova och värkarna inte blir värre så är det nog det enda alternativet...

Tittar Lillebror ut på dagens datum så får han dela födelsedag med sin farfar som fyller år idag! Grattis!

Nu ska jag återgå till att bara ta det lugnt mellan värkarna. Jag ska försöka att hålla er uppdaterade så gott jag kan. Kanske hinner jag blogga ikapp lite nu på eftermiddagen.

Lija har förresten fått tid på Akademiska för gastroskopin och de andra proverna. Måndag nästa vecka från tidiga morgonen och resten av dagen. Skönt att få det avklarat.



Lija hälsar på i affären hos farmor och grejar med galgar.



På restaurang i helgen.





RSS 2.0