Grillmiddag



Dukat med det fina Matteusporslinet.

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår hemma hos farmor och farfar. Lijas kusin Tilda var också där och tjejerna hade riktigt kul tillsammans. Lija jagade Tilda och det var hur busigt som helst, hon skrattade så hon kiknade. Jag förstår inte att hon orkade gå och springa hela kvällen, för det var det enda hon gjorde. Hon satt bara stilla medans vi åt annars var det full fart hela tiden.
Hon glömde till och med bort att vara mammig och då vet man att hon trivs och har roligt.

Farfar grillade massa godsaker, svensk oxfilè, kyckling och fläskfilè. Till det hade vi potatisgratäng, tomatsås, tsatsiki, sallad, oliver och alkoholhaltiga drycker för somliga. Kvällen avslutades med gräddtårta med hallon, som Tilda plockat, och vinbär.

När vi skulle hemåt var Lija så trött och kom inte riktigt till ro så det slutade med att jag fick bära henne i selen hem. Då somnade hon gott och jag la bara ner henne i sängen när vi kom hem så sov hon vidare ända till tio imorse då vi väckte henne.

Idag kommer Lijas andra kusin Janina och hälsar på. Hon ska få födelsedagspresent av oss och så ska vi hitta på något roligt. Imorgon tänkte vi åka till Uppsala och äventyrsbadet där.





Tilda härmar Lija och ålar runt på golvet.



Lija lånar Tildas boll och telefon.





Katten Tyson strök omkring runt köttet. Till slut gav han upp och åt upp ett par oliver som Lija och Tilda tappat på golvet istället.



Lija håller koll på grillmästaren.



Söta Tilda väntar på mat.



Med risk för att bli stämd - en bild på farfar.





Ett ess i rockärmen.

Grattis Farmor/Svärmor på födelsedagen!



Lija häromdagen på IKEA där hon norpade åt sig en nyckelpiga. Hon är förresten galet förtjust i nyckelpigor i böcker och som mjukisdjur. Skriker till av glädje när hon ser en.





Favoritsysselsättningen är att gå överallt, vagnen duger knappt längre.

Idag fyller Lijas farmor år så vi är bjudna dit på grillmiddag och tårta hoppas jag... Det ska bli trevligt. Lija vilar en stund nu så hon ska orka med kvällen. N har fixat med potatisgratäng på eftermiddagen så det luktar gudomligt gott här hemma nu.

På eftermiddagen har vi varit och handlat födelsedagspresent till Janina som kommer hit imorgon och stannar några dagar. Har fyllt på med lite baskläder till Lija också, vad det går åt kläder nu!
 Nu hoppas jag att hon står still en stund på sin nuvarande storlek 86. Fötterna däremot växer i raketfart, hon har numera storlek 21 på fossingarna. Hon har nog ärvt pappas pråmar till fötter.

Nu måste jag göra mig iordning innan lillsnorklan vaknar till liv.



Suveräna baslinnen att ha under klänningar, tunikor och tröjor - tvåpack på Lindex förr 99:-. Strumpbyor FIX 69:-.



Tre långärmade baströjor svart, cerise och rosa - tre för 140:-.

Geggamaja



Häromdagen var det riktig fest. Jag bytte ut sommarblommorna i lådorna på framsidan mot lite mindre vita bollkryssar. Lija fick vara med och röja järnet. Nöjdare bebis har jag nog inte sett maken till. Hon älskar att pilla med blommor och gegga med jorden. Efter bara någon minut såg hon ut som ett riktigt litet lermonster. Behöver jag ens säga att det blev badkaret direkt efter detta kalas?!
Men hon är duktig och stoppar inte längre jorden i munnen så det går bra att ha henne med som en liten hjälpreda.

Idag blir det en vilodag, de behövs mellan utflykterna både för stora och små. N spelar tvspel och jag sitter här, skönt.

Lija kan förresten dricka med sugrör. Jag provade häromdagen och hon kunde det direkt, smidigt! Det är lättare att få i henne mycket vätska då också eftersom att det är så kul och busigt med sugrör.

Hon säger också mamma nu klart och tydligt när hon ropar efter mig. Så gulligt så gulligt.
Pappa blir mest babababa, men det är nog på gång det med. Hej säger hon också när hon kommer upp på morgonen bland annat. Det är så sött!







Liten lortgris.



Det färdiga resultatet.

Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra Hurra



Idag fyller Lijas lilla kusin Janina fyra år! Stort Grattis och hoppas att vi får tillfälle att fira dig när du kommer hem från Göteborg i veckan!



Janina på sin cykel som hon fick av oss när hon fyllde tre år.


Zooinspektör av tredje graden



Semestern
fortsätter sin lugna (?) gång och idag har vi avverkat Lijas tredje djurparksbesök, Parken Zoo i Eskilstuna.
Farmor, farfar och Lijas kusin Tilda var trevligt sällskap på dagens utflykt.

Vi tvekade imorse om vi skulle åka eller inte då väderleksrapporten utlovade regn men istället fick vi strålande sol och en toppendag.

På ett sätt tycker jag nog att Zoo var snäppet bättre då det kändes som om man kom närmare djuren där än på Kolmården.
Lija var på toppenhumör hela dagen och tyckte som vanligt att det var roligt att titta på alla barnen, inspektera Tildas skor och strutta runt lite själv så mycket hon orkade. Hon briljerade innan vi skulle sätta oss i bilen med att stå själv ett bra tag utan stöd. Vår stora tjej!

Lija åkte sin första karusell, en sådan gammaldags med hästar som snurrar runt. Hon skrattade och spanade efter pappa N, farmor, farfar och Tilda som stod nedanför och hejade på. Jag tror hon tyckte det var lite spännande.

Vi har med andra ord haft en väldigt lyckad dag och nu väntar sängen med en slagen liten hjälte i på mig.


















N:s dröm om att få vara Guran för en dag gick i uppfyllelse.











Som avslutning på dagen fick Lija och Tilda varsin vit tiger av farmor och farfar.


Trött Trött Trött



Lija sover med sin nya sovkompis. Mysig kanin från Teddykompaniet som jag köpte på hotellet i Kolmården. Jag hoppade över alla souvenirmjukisar på Kolmården och köpte denna istället. En ny favorit hemma hos oss.

Idag är ingen vidare bra dag. Vaknade med huvudvärk och den hänger fortfarande kvar trots intag av flera liter vatten samt en huvudvärkstablett.
 Blä för denna migrän som kommer ungefär två gånger om året. Det kombinerat med extra trötthet och en trasig tvättmaskin som kommer att kosta oss strax över 2000 kronor i semestertider gör att man helst vill gå och dra täcket över huvudet igen.

Men men, det kan hända värre saker och jag är trots allt lycklig och glad att jag inte är själv hemma en dag som denna.

Idag hade vi tänkt åka till Parken Zoo i Esklilstuna. Farmor och farfar ska också med men de fick lite förhinder idag och tur var nog det så som jag mår. Hoppas att det blir av en annan dag i veckan.

Nu ska jag försöka vila en stund tillsammans med Lija och sedan gå ut och träffa Maritha och Emilia en stund ifall huvudvärken släpper.

Trevligt återseende



Vi träffade förresten delar av familjen Belestam på Kolmården också, Anki och Cindra. De bor strax utanför Linköping och de var turligt nog där samtidigt som oss så vi fick tillfälle att ses en stund och tjejerna fick morsa på varandra. Alltid lika trevligt! Anki och jag surrar ju i stort sett dagligen på MSN så det var som vanligt.

Cindra är då duktig på att krypa och visade upp sina skills för Lija. När vi kom hem från vår lilla resa så har Lija helt plötsligt visat tydliga framsteg vad gäller krypningen så det kanske var CIndra som visade henne ett och annat?!
Hon drar sig fram på armarna nu och skjuter ifrån med fötterna. Ibland kommer hon upp på knä och tar några skutt framåt med. Men helst av allt vill hon fortfarande bara gå.





Hallå där - vart ska du?


Nytt till Lijas rum



Rolig matta till Lijas rum samt pallar i fin rosa färg. Det ska även komma bord samt stolar i samma rosa ton till hösten, på allas vårt IKEA såklart.

Igår var vi till Barkarby och uppdaterade Lijas vagn med lite detaljer. Bland annat en dyna från Mac Laren som både passar i hennes Quinny Speedi och Mac Laren vagnen. Hittade också ett superbra solskydd som även det passar till båda vagnarna. Har saknat ett riktigt funktionellt solskydd men nu hittade vi det. Har inte fotat det ännu ska göra det när det sitter på istället.

Idag blev en riktigt soft dag. Jag har varit megatrött och sov ända till efter tio idag. La mig dessutom två timmar på eftermiddagen och laddade batterierna ännu mer. Välbehövligt och så skönt.

Har fixat lite på Lijas rum, jag köpte två ljusrosa minirosor och planterade i de fina krukorna från SIA. Det börjar bli så sött på hennes rum nu.

Hjärtat sover nu efter välling och en halv smörgås. Hon traskade in till sovrummet gång på gång när N var ute och gick med henne. SIsta gången la hon sig platt på sängen och bara väntade på mig. Hon brukar gå bort dit när hon är trött och hungrig och så säger hon mmammmammmammamma. Kloka lilla unge!

Här blir det allsång denna tisdagskväll tillsammans med Marabouchokladen med jordgubbar i - den skapar cravings!



Rolig och lite klurig kulram från IKEA.



Påslakanset som var till halva priset nu, det går alltid åt och förvaringsbackar som ska hänga under ett hyllplan.



Blomkrukor från SIA och fotoalbum från Åhlèns.


Jane i djungelskorna





Lija provar sina nya gummistövlar igår.

Igår spenderades hela dagen i Uppsala. Tanken var att vi skulle göra en mysig utflykt, shoppa de som behövs för att få Lijas rum lite mer färdigt och att äta gott. Allt det nämnda hann vi med plus lite till.

Vi började med det nybyggda IKEA varuhuset i Uppsala. De var inte alls mycket folk en varm och solig dag som igår, skönt. Vi lunchade och strosade runt och fyllde på med grejer till Lijas rum. Jag ska visa vad i ett senare inlägg.

Åkte sedan vidare in till stan där jag hittade lite smått och gott på rean. VI köpte bland annat en skaljacka till Lija till hösten på Polarn & Pyret samt ett par fotriktiga gummistövlar. Stövlarna kommer nog väl till pass en regnig dag snart eftersom att hon redan nu ska gå vart vi än är.

Så nu saknas bara en fleecejacka och svarta skalbyxor så är höstoutfiten kirrad.

Nu ska jag äta sen middag. N har snickrat ihop en kasslergratäng med två av mina favoritingredienser - broccoli och champinjoner.



Rosa skaljacka storlek 86, nu 485:- ( ordinarie pris 695:- ).





Väldigt välgjorda och "gåvänliga" gummistövlar i storlek 20, de satt perfekt, till halva priset 95:-.



Matchar dessutom jackan.



Skön body 70:- ( ordinarie pris 145:- ).


Kolmården



N och Lija på vår frukostpaus på vägen ner. N tuggar och Lija skrattar åt honom.

Så var vi då hemma efter vår tvådagarstripp till Norrköping och Kolmården. Resan ner gick ypperligt, vi tajmade in det så att Lija skulle ta sin förmiddagsnap i bilen vilket hon gjorde och sov nästan hela vägen dit - cirka två timmar.

Vi plockade upp våra biljetter på hotellet och åkte direkt till Kolmården och åt lunch där. Första dagen gick vi runt i parken och kollade på alla djur, fikade och hade det bra.

Hotellet är en magnifik herrgård med utsikt över Bråviken och en välskött slottsträdgård med fontäner. Otroligt vacker miljö!

Lija stormtrivdes bland alla barn som hoppade hit och dit och pratade med henne. Hon var nöjd precis hela dagen och tittade intresserat på allt runt omkring henne hela tiden.

Vi åkte tillbaka till hotellet på eftermiddagen och checkade in. Kikade in på vårat rum och konstaterade att vi inte skulle få plats alla tre i sängen. N gick till receptionen och frågade ifall vi kunde få in en extrasäng, nej det kunde vi inte men vi kunde få minisviten istället - utan extra kostnad! Taget! Så vi sov i ena flygelbyggnaden i minisviten som var en mindre lägenhet.

På kvällen serverades grillbuffè med sjöutsikt i matsalen som var dukad med vita dukar och levande ljus. Lijas första gång på "fin" restaurang. Massor av goda röror och tillbehör bjöds det på. Jag är mer för tillbehören än själva maten så det passade mig perfekt.

Efter middagen vilade Lija en stund och sedan bytte vi om till badkläder och gick till hotellets spa. N drack en iskall öl i bubbelpoolen och Lija och jag bubblade och spanade på alla andra barn som ville gosa med Lija.
Efter denna dag somnade vi gott alla tre i vår lilla svit.

Dag två sov vi ända till nio på morgonen så det blev brådis upp till den dignande frukostbuffèn som får betyget mycket väl godkänt. Det var hembakt bröd, hemgjorda marmelader och äppellmos med vanlijstång i. Ja den var riktigt, riktigt bra.

Jag glömde berätta att Lija satt lugnt och fint med oss vid bordet hela middagen och frukosten, vilket vi inte trodde hon skulle göra, så det var jättemysigt att få njuta av maten istället för att kasta i sig den på tio minuter.

Vi åkte direkt  på bilsafari när vi kom fram, Lija sov sig igenom stäpp, savann och vaknade upp i lejonkulan. Vi strosade runt och tittade lite på det som vi missade dagen innan. Vi hade tänkt se delfinshowen men kön dit var grotesk och folk köade en timme innan själva showen. Så det hoppade vi över i den trettiogradiga värmen.

Lija fick se delfinerna ändå som höll hus i ett delfinarium bredvid innan showen. Hon skrattade åt dom när dom simmade förbi och hoppade. Så delfinerna var nog de roligaste djuren enligt Lija.

Som avslutning på dagen köpte vi biljetter till linbanan och njöt av Kolmården från ovan och den fantastiska skärgården.
Lija satt och kollade ner genom gallret i golvet på linbanan och tyckte det var hur spännande som helst. Inte direkt höjdrädd hon inte.

Resan hemåt gick bra utan missöden och Lija sov i stort sett hela vägen hem förutom en bensträckare i Nyköping.

Vi är väldigt nöjda med vår lilla minisemster och kommer nog att återvända redan nästa sommar till Kolmården.

Nu följer en bildkavalkad för intresserade.



Kollar in aporna som var väldigt busiga och det var spännande.







Somnar som alltid med sin sjöhäst i munnen - napp, vad är de?





Utmärkt vem som ska ligga var i minisviten.







På väg till grillbuffèn.



Till bords, snart kommer servitören och frågar vad Lija önskar att dricka. Hon tog äppeljuice med mamma.















Vi avslutade kvällen på spa i jacuzzin.



Lija påminner om Yoda ur Star Wars.













Fyra stycken prinsessor.





Lija spelade piano för alla frukostgästerna.













Bilsafarin averkades sovande.





Kollar in favoritdjuren - delfinerna.





Linbanetur.



Underbar utsikt över Bråviken från linbanan.



Blir man hungrig i linbanan så blir man.



Hejdå "Mården" - ses kanske nästa sommar!



En dag på stranden



Dagen har spenderats på stranden här i närheten. Lija är ett riktigt vattendjur och skulle bara bada och leka i sanden hela tiden. Jag passade på att sola lite medans N och Lija badade. Hon klampade rakt ut i vattnet och ville inte bara hålla sig i vattenbrynet utan skulle bada hela hon.

Just nu håller vi på och packar för fullt inför vår lilla utflykt till Kolmården och Villa Fridhem imorgon. Bilen ska stå packad och klar ikväll så behöver vi bara gå upp och ge oss iväg imorgon bitti.
Fast nu var jag tvungen att pausa en stund i soffan efter matning och nattning av liten.

Vi har stenhårt gått in för att ta bort amningen dagtid och det enda som verkar funka på denna fröken är hårda bandage. Det finns ingen mellanväg utan vi bestämde oss för att det blir bara vanlig mat och välling dagtid - that`s it! Vi har försökt lite mildare varianter, till exempel både bröstet och mat dagtid men det har inte fungerat så nu gjorde vi så här.

Så efter tre dagars trotsande med bara några tuggor och klunkar här och där så gav hon upp igår på träningslägrets fjärde dag. Igår och idag har hon ätit alla mål som erbjudits samt druckit mycket vatten. Men det har verkligen inte varit någon enkel match kan jag säga och det hade INTE gått att genomföra lika bra själv. Jag har knappt kunnat mata henne alls, eftersom att jag är så sammankopplad med mat för henne, så N har fått sköta den biten.

I och med denna avvänjning har hon fått en släng av separationsångest och vill bara vara hos mig hela tiden. Hon ropar Mamamamamamama hela tiden. Hon traskar till och med in i sovrummet, för det är där jag brukar amma henne, ställer sig där och tittar efter mig, säger mamamamamama och vill att jag ska komma.
Nej, det har inte varit lätt för mammahjärtat men nu är jag glad att N peppade mig och att vi inte gav upp på den tredje dagen.

Så nu ammar jag morgon, kväll samt på natten omkring klockan tolv ifall hon vaknar.

Nu ska jag återgå till packandet och den lilla datorn åker med i väskan så ifall jag känner för det och har en stund över så slänger jag iväg ett inlägg från hotellet imorgon.













Träningsläger



Busunge i stan häromdagen.

Semestertempo här hemma därav bristen på blogginlägg.

 Vi badar, myser och har det bra. I söndags var vi hemma hos Lijas mormor och gammelmormor på landet. Lija och jag fick våra första myggbett, vi plockade årets första gula kantareller och klappade vovvar och hästar.

Just nu vilar Lija, jag försöker få tag i någon på LG då vår "nya" tvättmaskin slutat att fungera. Den är inte mer än fyra år gammal så det känns lite sådär att den redan slutat att fungera. Men vi har sju års garanti på den så det är inga problem på det viset. Fast däremot klarar vi oss inte många dagar utan tvättmaskin i det här hemmet så det måste åtgärdas ASAP.

Imorgon ska vi åka in till Uppsala. Vi tänkte gå på stan och så ska vi även på Babyland och handla lite smått och gott som behövs.

Nu vaknade Lija och mellanmål står på menyn. Vi kör träningsläger här hemma och har uteslutit amningen helt och hållet dagtid. Mer om det kommer senare i ett annat inlägg när jag har mer tid.

Fårskallar



Lija spanar in de bräkande monstrena.

Vi hoppade över besöket på landet hos mormor och gammelmormor. Istället gav vi oss iväg till ett naturreservat, inte samma som igår, här i närheten.

Massor av snälla och tama får finns det där som vi klappade. Lija skrattade som bara den åt dom när dom bräkte. När jag sedan härmade lätet i bilen och hemma så kände hon igen det, kopplade direkt och skrattade gott åt mig.
Så ikväll har vi bräkt en hel del hemma.

Jättemysigt område är det precis vid Mälaren. Vi tog en skön skogspromenad ner till vattnet. Lija åkte på pappa N:s axlar, det är den nya favvosysselsättningen när vi är ute.
N och Lija doppade sig halvt när vi kom ner till vattnet, medans jag tittade på från bryggan. Det går inte att hejda henne när hon får syn på vatten, hon blir jättelycklig och sprattlar och visar på alla sätt och vis att hon vill i.

Vi har haft ytterligare en underbar, slapp semesterdag !



Kolla stilen! N hittar ett renoveringsobjekt i skogen som han som vanligt blev jättesugen på... Jag är inte lika sugen på ytterligare ett projekt.







Sällskapssjukt får som jagade N och gnuggade sig mot hans ben när han gick. Lija är arg för hon ville så gärna ner och klappa fåret.



Härlig och trolsk natur med gamla och stora ekar.




Cirkuskonster



På den här bilden ser man (tror jag?) hur mycket fint, ljust hår hjärtat har fått. Hoppas att det växer ut lika mycket till fort, fort för jag vill använda hårspännen och tofsar nu.

Lija somnade som vanligt igår kväll, alltså omkring halv åtta, men efter klockan tolv i natt har hon bökat runt en hel del. Jobbigt när man inte är van vid att hon stökar på nätterna. Hon har ju sovit så bra i mer än en månad om nätterna. Vi får hoppas att det bara var något tillfälligt infall.

N tog upp henne imorse vid åtta och lät mig ligga kvar. De gick på en tidig morgonpromenad, handlade och fikade hos gammelfarmor Märta. Jag klev upp omkring halv elva som en utvilad, pigg och glad mamma.

Lija vilar en liten nap, sedan tänkte vi ta en liten tur till mormor och gammelmormor. För idag verkar det bli hyfsat väder, uppehåll och emellanåt kikar solen fram. Mysigt att komma ut på landet en sväng, andas frisk lantluft och gå en skogspromenad med hundarna.





Vår knasiga och tjocka katt har börjat med massa cirkuskonster. Hon tror att hon ska komma åt svalorna som byggt bo ovanför sovrumsfönstret, som är de fönstret ovanför köksfönstret som Grävling(katten) sitter i. Hur hon tror att hon ska komma dit vet jag inte... Jag blir mest höjdrädd när jag ser vår osmidiga och tunga katt sitta så här och balansera.


Happy strandflicka



Hjärtat
somnade lite tidigare än vanligt ikväll. Hon var så trött efter dagens aktiviteter och ett kvällsbesök hos sin gammelfarmor.

På eftermiddagen åkte vi till ett naturreservat här i närheten. Lija och N plaskade i vattenbrynet, han fick hålla henne hårt för hon vill både sätta sig ner och springa iväg rakt ut i vattnet. Men riktigt så varmt så det passade sig med ett helkroppsbad var det inte idag. Vi fick en härlig skogspromenad i eftermiddagssolen.

VI kom alldeles nyss hem ifrån Lijas gammelfarmor. Vi tog en kopp kvällskaffe där och Lija promenerade hela hennes lägenhet runt ungefär 50 gånger. Inspekterade varenda liten pryl noga men sprang mest ut i köket för att titta på klockan hela tiden.
Vi har ju lärt henne ordet klocka, så direkt när vi sa det så styrde hon genast stegen mot köket och klockan och skrattade gott åt att hon förstod vad vi pratade om.

Nästa vecka ska vi åka till Nordens största djurpark -  Kolmården och bo på herrgårdshotell och ha det bra. Hotellet har även ett spa så baddräkten åker med för eventuella välgörande dopp.
På kvällen serveras det grillbuffè på terrassen med alla möjliga olika sorters kött, färska skaldjur, kyckling och massor av tillbehör.
 Lite kuriosa kan vara att prinsesstårtan och prinsessornas kokbok härstammar ifrån stället som heter Villa Fridhem. Vi kommer nog att bo kungligt Lijas första vistelse på hotell.








Aquaria



Lija följer intresserat fiskarna med blicken.

Igår var tanken att vi skulle åka ut på landet till mormor och gammelmormor men det fullkomligen vräkte ner regn så vi ändrade planerna. Istället blev det en utflykt till Djurgården och Aquaria där. Det är ett stort akvarium som innehåller regnskogar, mangroveträsk och även lite svensk vildmark.

Vi följde med på en matningsrunda då malar, stingrockor och pirayor fick krubb. Otroligt häftigt och Lija var väldigt fascinerad av alla fiskar, färger och atmosfären i regnskogen. Det mest spännande tyckte hon nog var hajarna och speciellt de fläckiga som simmade förbi mitt framför ögonen på henne. Där ville hon stå länge, länge och inspektera. Sen var ju halva nöjet såklart alla andra små barn som hoppade omkring där inne.

Vi hade en otroligt mysig dag i regnet och avslutade dagen med lunch på Östermalm och en liten runda på Fältöversten. Kollade bland annat in höstnyheterna på PoP, ska köpa ett skalset med jacka och byxa till Lija till hösten, men jag tyckte inte det var några fina färger. Den rosa färgern var  inte riktigt rosa heller utan mer lila. Jag skulle vilja ha ett svart set och sedan en färgad fleece under det.

Jag rekommenderar Aquaria som en regnig-dag-aktivitet. Speciellt för sädana här små då det är mycket att titta på, färger, ljud, barn med mera. Däremot får och kan man inte ha vagn där inne så det är bra att ha med sig bärsele.

Så idag är det meningen att vi ska åka ut på landet men just nu regnar det så vi får väl vänta på uppehåll. Lija somnade åtta som vanligt igår och gick upp halv nio så hon är utvilad, pigg och redo för äventyr.





Spanar sammanbitet och koncentrerat på hajar som svischar förbi.












De var de här rackarna man skulle passa sig för. Malar som vägde upp till 70 kilo. De klapprade i vattnet när dom fick mat kan jag säga. Det var riktigt spännande tyckte lilla fröken.







Mangroveträsket






Bryggsegling



Här ser man hur mycket det blåste, men det brydde sig inte Lija i. Hon hittade en spännande papperslapp mitt i skvalpet och slog sig ner och undersökte den ingående.

Strandpromenad



Spatserar för fulla muggar men är tvungen att stanna och inspektera vågorna en stund mitt i.

Beach 09 premiär



Liten i parken idag. Tittar självklart på alla barnen som skuttar omkring och längtar tills hon själv kan göra detsamma.





Vi tajmade in ett besök i lekparken precis emellan skurarna. Medans vi var ute så sken solen och det var riktigt hett. Precis när vi kom innanför dörren så vräkte regnet ner och det mullrade en bit bort.

 Lija var så trött när vi gick ifrån parken att hon somnade mot N:s axel gång på gång. Vi tog upp henne när hon höll på att somna i vagnen så vi skulle slippa väcka henne efter fem minuter när vi var hemma. Men hon var tydligen så trött efter allt spring i parken så hon skulle sova mot hans axel när vi gick.

Väl hemma så somnade hon gott i sängen och vi käkade lunch. Vädret klarnade upp igen och vi åkte iväg till ett badställe alldeles här i närheten. Det blev även strandpremiär för Lijas del. Hon blev alldeles till sig när hon såg vattnet och skulle direkt ner dit och plaska. Helst ville hon sätta sig ner men det var lite för kallt för ett helkroppsbad denna onsdag.

Massor av andra barn, en galen svan och massa, massa mer att titta på och Lijas lycka var total.
Vi fikade i gräset på stranden innan vi begav oss hemåt. N lagade kalasgod lasagne som jag nu har förätit mig på och toppat med en skål chokladglass och jordgubbar. Life is good!









Den lilla piraten. Bryggorna gungade som bara den utav vågorna men det brydde hon sig inte ett dugg om.





Den enorma svanen som skulle göra oss sällskap mitt i fikat.

Slappa semesterfirare





Spanar på de andra barnen i lekparken på eftermiddagen idag.

Lija bestämde sig för att dagen skulle starta redan klockan fem imorse. Jag förstod att det var magen som spökade så vi gick upp. Mycket riktigt var det magen som bekymrade henne så när det bestyren plus ett bad med pappa var avklarat hade klockan hunnit bli sju. Vi la oss allihopa och somnade en timme till. Vad härligt det är med semester!

Vi har haft tråkigt väder här idag men på eftermiddagen sprack det upp så då skyndade vi oss iväg till lekparken. Succè som vanligt och hon sprang efter de andra barnen konstant i en timme. Hon gungade lite också men hon hade inte ro till det för hon var tvungen att ha koll på de barnen hela tiden. Skrattade och log när hon gick omkring alldeles nöjd med livet.
Tänk att så lite kan göra så mycket.

Nu sover hon gott sedan halv åtta, vi tittar på minnesgalan för Michael Jackson och äter svenska jordgubbar från Finneröjda som nu kostar 20:-/ litern. Mumsigt med chokladglass till, det är min semesterlast de!














Lija 8 månader (igår)



Lija framför poolen hemma hos farmor och farfar igår.

Igår blev hjärtat åtta månader. Det firade hon med att stå själv utan stöd i 15-20 sekunder innan hon satte sig ner på rumpan. Det går fort här nu!

Vi tog en promenad till farmor och farfar och fikade i trädgården hos dom. Farmor bjöd på nybakad sockerkaka direkt från ugnen.
 Lija var väldigt förtjust i poolen och skulle doppa benen och sprattla där i hundra gånger. Det var lite för kallt i luften för att hon skulle kunna bada.

Nu sitter vi och funderar på om vi ska hitta på något idag eller om vi ska fortsätta ta det lugnt och fixa lite hemma. Vädret är inte det bästa så det lutar åt en hemmadag med en liten utflykt till lekparken.



Inspektion av farmor.



Se upp - här kommer jag!





Häromdagen kom hjärtat åkande runt hörnet, med en TVÄTTSTÄLLNING! Jag skrattade så jag höll på att kissa på mig. När hon märkte att jag skrattade så gott så började hon också att tokskratta och puttade på den ännu mer. Hon hittade på den i hallen och lyckades manövrera den runt hörnet och ända ut i köket. En sträcka på totalt tio meter cirka. Tokfia!

Efter en dag full av aktivitet och stimulans så somnade hon, som vanligt numer, omkring klockan åtta efter välling med pappa och kvällsbad.
Jag har käkat chokladglass med skivad nektarin till, dricker naturellt, iskallt mineralvatten och sneglar på Watchmen som N kikar på. Malin Åkerman är en av skådespelerskorna bland annat, men den hamnar nog inte bland mina favoritfilmer...

Jag ska nog snart ta ett långt bad, tvätta håret och pyssla om mig lite. Hade lite planer för kvällen, rensa och plocka, men jag tror jag bara ska slappa. Jag känner mig fortfarande ganska matt och orkeslös trots att värmen har tagit en liten time out. Det känns lyxigt att vi är båda två hemma nu för ett tag.

Full fart i lekparken



Det är fortfarande lite klurigt att gå med sandalerna, hon har inte riktigt gått in dom ännu. Det går absolut bäst hemma barfota, med lite klibbiga fossingar. Men vad fort det har gått, hon går bättre och bättre för varje dag. Vår duktiga tjej!

På sparlåga



Bloggen
kommer att gå lite på sparlåga nu under semestern, vilket ni säkert förstår. Jag kommer att blogga när jag känner för det och kanske inte varje dag. Men jag kommer säkerligen inte kunna låta bli, så något inlägg per dag kommer det nog att dyka upp.

Underbart att ha N hemma och lika underbart är det svalare vädret som råder nu. Det var verkligen välbehövligt, både för människor och naturen. Det är så torrt ute att det nästan liknar höst.

Tanken är att slappa och bara vara denna första semestervecka, få lite ordning på rutiner som vi inte riktigt orkat ta tag i innan och så. Igår kväll bokade vi dock Gotlandsfärjan så som det ser ut nu blir det en dryg vecka på Fårö.

Idag var vi till lekparken, där var det en hel del föräldrar och barn. Lija var alldeles salig och fascinerad av alla barnen som sprang omkring och hoppade runt. Hon skulle gå efter dom hela tiden och knatade bra många babykilometrar innan benen sa ifrån. Dagens höjdpunkt enligt Lija. Hon ville inte gå därifrån utan vred sig som en mask i vagnen. Det får bli en favorit i repris imorgon med andra ord.

På eftermiddagen kom N på den briljanta idèn att gåträna med henne i hoppgungan. Lysande, för på det viset fick hon träna att gå omkring hemma utan stöd. Han höll den alltså spänd ovanför henne så gick hon omkring helt nöjd.





Det är så spännande med andra barn.





Balansgång.





Flower power





Jag har letat som bara den efter passande gardiner till Lijas rum. Vi har lite djur/djungeltema i hennes rum så de skulle passa in till det. Just nu hänger det vita, tunna ganska genomskinliga längder i hennes rum. Tanken är att denna veckade panelkappa ska upp innanför dom. Passar perfekt med de gröna och gula glada färgerna. Sprang på den på hemtex till halva priset - 59:-. Då kan man dessutom variera sig med gott samvete.
Nu ska den bara upp också, passande projekt i den lite behagligare temperaturen idag kanske...

Om en timme ungefär kommer lillebror med flickvän förbi på vägen hem från Gotland. Det ska bli roligt att höra hur dom har haft det på min favoritplats i Sverige.



Förstoringen i den största storleken, svårt att se hur stor den är kanske.

Vädergudarna måste ha hört mig



Vi trotsade värmen och gick ut igår eftermiddag. Vi höll oss dock i skuggan.

För att idag vräker regnet ner och det sveper in svala vindar genom balkongdörren - LOVELY! Så himla välbehövligt. Det kommer en åskknall emellanåt också och då kutar katterna i samlad trupp uppför trappan, vilka fegisar.

Idag ska jag försöka ta tag i sådant som jag inte orkat göra i värmen. Lite samtal som ska ringas, tvätt som ska vikas, dammsuga och städa badrum. Men jag känner mig mycket piggare nu när temperaturen sjunkit några grader.

Jag skulle vilja komma iväg till IKEA någon dag och köpa ramar. Jag fick hem flera förstoringar igår, bland annat en bjässe i storleken 60x40 centimeter. Jag ska ge bort några stycken inramade, och några ska jag ha kvar till min fotovägg. Jag måste också köpa en tavellist, eller snarare tre, på IKEA.

Nu - frukost!



Denna bild är det som jag har beställt förstoringar utav bland annat.


På väg



På väg ut - balkongen is the place to be. Förmodligen för att man får bada däreute och rafsa i alla blomkrukor.




Ojoj, hett hett! Nu hoppas jag att det blir regn till helgen så att ni slipper mitt klagande. Det vore riktigt skönt.
Dagen har sett ut som de tidigare dagarna denna vecka. Bad på balkongen för den lilla människan, hon tycker det är så svalkande och skönt. Så har vi busat, lekt och gått en kilometer inomhus ungefär.

Jag gjorde god lunch av färskpotatis som blev över igår. Potatissallad med gurka, fetaost, tomat, rödlök och sallad. Slog på en vitlöksvinegrätte, till det hade vi grönskas och kalkonbiffar. Somrigt och gott!

Tyvärr har min huvudvärk kommit tillbaka så jag ska försöka vila bort den. Vi har nyss svalkat oss med chokladglass, Lija är tokig i det. Fast hon får bara smaka en pyttepyttesked av mig.

Juli



Vår lila fina knubbsäl.

Äntligen juli och semestermånad!
 Imorse när vi gick upp så var det dessutom mulet och blåste in svala vindar från balkongen. Men nu är det tyvärr, ja jag säger tyvärr, lika hett igen. Idag har jag huvudvärk och känner mig ännu mer trött på värmen. Ett par dagars paus med regn är vad jag behöver nu.

Lija somnade halv åtta igår kväll, sov till åtta idag. Fast idag känner jag mig ändå trött så när hon tar sin lite längre vila på eftermiddagen ska jag försöka lägga mig i värmen jag med. Hon vilar nu men det brukar alltid bara vara 30 minuter exakt, på minuten varje gång. Jag skulle bli väldigt förvånad om det blev på något annat vis.

Idag går N förmodligen på semester också, fasen vad härligt det ska bli. Mysigt att få vara hemma alla tre i hela fem veckor, ja lite mer till och med.

Nähe nu vaknade hon redan, vilade bara 17 minuter. Koppen med kaffe hann jag iallafall få i mig. Man får vara glad för det lilla. Sälen ska få plaska lite i poolen nu.



Leker i skåpet med plastburkar i köket medans jag diskade.

RSS 2.0