Vi börjar med lördagen...



Erika, Niklas och Hedvig.

I lördags var vi bjudna på Hedvigs dop i Kalmar kyrka. Mysigt och fint anordnat. Niklas spelade gitarr i kyrkan och Erika sjöng Hallelujah. Otroligt fint och berörande.
Bilderna får tala för sig själva.



Lennox var finklädd dagen till ära.



Lija studerar psalmboken.



Våran lille pajas, Toker.





Det var lördagen de, snart kommer vår söndag...

Vår dag - utförlig uppdatering imorgon, mamman är slut som artist!


Update!

Klänningen var såklart för liten!! Om någon är intresserad av den så hör av er, den är slut hos Nelly. Det är storlek S/M men jag skulle säga att den passar både en xs, s och m. Priset är 349:-.

Full Lace Dress


Bild: Nelly

Klickade hem denna idag med hopp om att kunna ha den på kryssningen jag och kusin snart ska iväg på. Misstänker dock att den blir för kort för vad jag tycker är okej, kanske kan en underkjol rädda min rumpa om så är fallet?

Tanken är att kunna ha den utan svarta, heltäckande tights utan bara med nylonisar och kanske mc boots eller bruna stövlar eller ankelboots. Jag tycker att det blir hårt med svart emot nude färgen. Vad säger ni? Hiss eller diss?

Sysselsätter oss med lite av varje



Vi har lekt buss, byggt koja, låtsats att vi ska ut och flyga (det är Lijas stora dröm) och packat väska som ni ser på bilden. I väskan hamnade en Teletubbie, Wills napp och ett stetoskop. Bra att ha liksom.

Nu sover Will och Lija och jag har myst ner oss under filtar i soffan med fika och kollar på Tingeling. Lite vardagslyx och det är underbart med egentid med min stora tjej.



Busschauffören.



Vovven Pluto ska åka med och betalar bussresan.



Bling blingigt säkerhetsbälte om Lija får välja.

Minus 21 grader....suck!




Will skjutsar ett spöke enligt Lija. Tur de har fantasi de små när termometern visar vargavinter.

Man kan ju seriöst inte gå ut i denna kyla och njuta. Värdelöst är det att inte kunna glädjas åt all fin snö och Lija älskar ju att busa i snön. Men det är inte mycket att göra åt den saken. Bara att vänta på mildare väder och hitta på roliga aktiviteter inomhus.
Lättare sagt än gjort i och för sig men de är ändå ganska lättroade i denna ålder. Dels roar de varandra väldigt bra och Lija är supernöjd om hon får vara delaktig i alla mina sysslor, vilket hon alltid har gjort. Så hon vet i princip rutinerna här hemma och jagar igång mig ibland med tvätt och disk.

I detta nu sitter vi och skrattar åt Will som försöker springa. Det går sådär men både Will och vi får oss ett gott skratt.

Den kommande månaden blir spännande och det händer en hel del nytt i våra liv och som förhoppningsvis är positivt för vår framtid. Jag måste vara hemlig ett litet tag till tyvärr....
Will fyller också ett år, det är kalas och jag ska ivåg på kryssning med min kusin och njuta av egentid och att sova en hel natt för första gången på tre år. Fattar ni vad jag ska sova!!!!!!








Ester Eleonora



Bilder: Ester Eleonora

En scarf i från Ester Eleonora står högt på min vill ha lista. Jag har sett att även kedjor såsom Lindex och Kapp Ahl har prisvärda plagiat på dessa omättligt populära och snygga scarves.

Trodde jag ja....



Så här kan det se ut efter en dag inne, en kjol och en kasse runt halsen kan roa två små.


Termometern visar på iskalla 20 minus idag så det blir fortsatt karantän inne och mammans fantasi får flöda. Lija vill så gärna ut och vill inte gärna förstå när jag föklarar.

Kom gärna med lite roliga tips på vad man kan hitta på inne när man typ gjort allt iochmed sjuka barn.


Imorgon är det slut på karantänen!



Japp, nu är alla Wills koppor torkade så nu smittar han inte längre. Yippie! Vi har varit isolerade sedan det bröt ut i torsdags och nu är vi, mest Lija, ganska uttråkade.

Imorgon blir det korvgrillning i skeppsparken med öppna förskolan. Om det nu inte är femton, tjugo minus imorgon.

Lija har börjat lära sig att somna själv nu men först ska hon bara dooosa (gosa), pussas och kramas såklart. Detta efter godnattsaga med hela familjen. Favoriten är Pettson och Findus, pappan och kissen som hon säger, den andra klara favoriten är Barbapapas skola och den om färger.

Hon har lärt sig de flesta färgerna genom böckerna, en del former och bokstäver, och hon vet att hon är lika gammal som siffran två och kan urskilja den. Hon räknar och rabblar och berättar att Will är liiiiten, bara ett år och visar ettan. Hon är minsann stoooor och två år och pekar på tvåan. Duktiga Lija.

Men åter till saken, efter denna procedur med dooos och böcker så kan vi gå ut medans hon är vaken. Hon somnar oftast inom tio minuter och är trygg och tillfreds med att ligga själv, eller ja helt själv är hon ju inte för hon har ju Will som hon säger att hon ska passa så att han inte smiter. Så Will verkar också vara en trygghet för henne.



Lija konstaterar att Will behöver tvätta håret och tar saken i egna händer, fint och försiktigt för hon vet att kopporna ömmar.



Partners in crime



Leker jaga, det är favoriten.

Underbara barn som älskar att busa med varandra och de skrattar så gott tillsammans så att jag i ärlighetens namn fäller en tår var och varannan dag.


Det går åt rätt håll...



Igår hade nådde nog kopporna kulmen och natten var alldeles upp och ner. Både Nicke och jag var uppe med Will precis hela natten. Han kände obehag, det kliade och värkte och febern gick inte ner. Lilla plutten ville bara gosa men man fick knappt ta i honom för det gjorde ont. Han har ett gäng som är infekterade och de ömmar nog enormt.

Idag har det inte kommit några nya så nu hoppas jag verkligen att han slipper eländet.

Båda barnen somnade rekordtidigt efter en dag full av bus och skoj. Nu ska jag fila lite på min tatuering som äntligen blir av i april. Spännande!



Stora killen sitter med sin idol och tittar storögt på allt hon gör.



Stackars lilla KaninKarlsson



Hög feber hela natten och så alla dessa koppor. Jag förstår verkligen att det inte är så lätt att sova då. Nu sover han gott efter ett bad, insmord med ett skum som ska lindra. Men han är en liten kämpe och är faktiskt på gott humör nästan hela tiden.

Pappa N och Lija är på dansen som Lija fullkomligt älskar. Det blir riktiga glädjetjut här hemma på morgonen när jag plockar fram hennes rosa tyllkjol. Då är det minsann inte något tjafs kring påklädningen...


Vattkoppor var det här!

Inte helt överraskande så fick Will vattkoppor igår. Det poppade upp på bröst och rygg under eftermiddagen tillsammans med en febertopp. Trots att han nu har massor så är han sitt vanliga jag och på bra humör. Han har sovit hela natten och än så länge verkar det inte vara allt för besvärande.
För Lija var det också lindrigt och de var faktiskt nästan exakt lika gamla. Läs här och se bilder när Lija hade koppor.

Jag återkommer ikväll med en utförligare uppdatering, nu pockar kopparödlan på uppmärksamhet.

Inför Wills stora dag

Will fyller ju snart ett år och vi har funderat en hel del på vad han ska få. Leksaker finns det i överflöd efter Lijas födelsedag och jul så någon nyttopryl blir det. Följande funderar vi över:


Lija har sedan hon var liten haft BRIO sit med bygel och dyna. Nu använder hon den som en tripp trapp och den är helt suverän. Det vore fint om båda hade likadana. De är väldigt nätta och smidiga och tar inte mycket utrymme som till exempel IKEAS antilop gör.


Ny bilstol är ett måste hursom till våren då han helt har vuxit ur babyskyddet, det är en lång kille. Be Safe har vi till Lija och de har även fått bäst i test så den ligger varmast om hjärtat.


En sackosäck som kan släpas fram och tillbaka mellan vardagsrum och lekrum är också en bra idè.


Softshelljacka ifrån MOLO. Bästa skaljackan jag provat och vi har testat en hel del till Lija.



Barbapapanattlampa, Lija har en rosa som han är mäkta avundsjuk på så det känns som ett måste.


Bästa matsetet.


Little People figurer och fordon.



Bilgarage.


Bilar, kanske en Rorri?



Will gillar som Lija att läsa böcker och förnyelse i bokhyllan behövs ständigt. Varje kväll läser vi tillsammans för båda två, det är väldigt mysigt och avkopplande. Barbaböckerna är vällästa kan jag säga...

Ja så vi har lite att välja på och det känns som om att det blir en stor nyttopryl och lite småpaket.




Alla Hjärtans Dag



Galen! Busa med storasyster är det bästa som finns.

Här hemma har vi nu en knallande liten kille. Han är så nöjd, så nöjd och skrattar glatt åt sina framsteg. Lija klappar händerna och ropar Bravo Bosse Bravo.
De får mer och mer utbyte av varandra och Lija verkar mer se honom som en jämlik liten människa nu när han kan gå.

Det ser så sött ut när vår lilla spindeltarzan knatar runt, han är en lång och slank kille. Energi till tusen, skrattar och är glad för jämnan.
Han hänger på på alla Lijas upptåg, på gott och ont, stoppar allt allt allt i munnen, brottas gärna med Lija och gillar att bada. Det kommer lite ord nu här och där. Titta, kisse, mamma, pappa, här, där, äta osv. Men hans utveckling ligger och har alltid gjort på det fysiska. Han har aldrig varit särskilt finmotorisk eller snarare inte intresserad. Det är full fart framåt och sitter inte gärna still. Ja just det, han älskar mat och skulle kunna äta hur mycket som helst.

Nej nu ska jag fortsätta alla hjärtans och mysa med mitt stora hjärta.



Håll i dig brorsan - nu åker vi!



Smurf!



Går balansgång på dansen med pappa. Lägg märke till balansarmen.





Full fart!



Shakar med pappa.



Will tittade fascinerat på och höll sig faktiskt still nästan hela tiden...



...nästan var det ja.



Ja just det, grannen var förbi, glad i hågen, som vanligt.

Under my Umbrella



Städbonanza här hemma idag. Jag har kutat runt som en ekorre och plockat, fixat och torkat. Ändå hinner man nästan bara med att underhålla, inte det lilla extra som att piffa och pyssla, suck. Hemhjälp eller en nanny ett par timmar vore kanske något att tänka över.

Jag är helt slut idag efter allt städande plus att Will vaknade en 10-12 gånger mellan klockan 03 och 07. Så det blev inte direkt någon sammanhängande sömn för min del.

Nu avsnitt fem av Solsidan och sedan sussa.



Min smarriga "kina" som smakade bättre än hämtkina. Suveränt gott!



I korta drag så gjorde jag så här:
Strimlad lövbiff som jag först fräste på högsta värme i smör och olja. Kryddade med vegeta kryddblandning, vitlök och svartpeppar.
Av med köttet och woka de grönsaker du vill ha. I med köttet tillsammans med grönsakerna när de är klara. På med vatten, färdig sås på påse som är suverän, idag med smaken vårlök/ostronsås. Smaka av med soya och lite vinäger. Koka upp och red av till önskad konsistens.
Voila!

Vår lilla dansös


Snömonster, sol och snack = soft söndag!



Soft söndag som startade med solsken och snölek och fika på gården med grannarna. Åh vad skönt det var i solen, den värmer verkligen nu.

Will fick stå ut med rosa mössa och Lijas urvuxna overall idag så han kunde vara med och leka i snön.

Vi drack kaffe, mumsade dammsugare, kanelisar och havrebollar i solskenet.
Barnen somnade sedan gott efter lunch och N och jag latade oss och kollade film i sängen, söndag när den är som bäst.

N har jobbat hela eftermiddagen så jag och barnen gick och sällskapade med Terese medans Magnus satt och gastade och kollade fotboll. Lija och Alex lekte med kulor, jagade varandra och busade.

Ja, helt enkelt en perfekt avslutning på helgen.

Ja just det, Lija imponerade idag med att rabbla färger och peka ut dom. Rosa, orange, röd, blå, grön, gul, lila och svart visar hon utan problem. Övning ger färdighet! Favoritfärgen är alltid blå när vi frågar.



Alex tokar sig.



Världens finaste tjej njöt av solen och sällskapet.



Bästa sällskapet.



Busig Alex medvattkoppor men lika söt för de.



Lija leker(?) med en cykelpump, hmm...



Jag undrar jag vad de små piraterna spanar på?


Helg med de bästa



Mm det är två stycken pirater under lakanet. Det är en favoritsysselsättning just nu, bygga kojor och leka spöken under lakan och filtar. Will är med på allt Lija föreslår.

Fredagsunderhållningen på tv är under all kritik, hur kul är Let`s Dance? Värdelöst tycker jag och inte några intressanta profiler kvar längre. Tacka vet jag söndagarna med både Solsidan och Minuten som faktiskt är väldigt underhållande.

Imorgon drar Melodifestivalen igång och det är som alltid Melodifestivalen. Kul men samtidigt inte. Triviala saker att bekymra sig om en fredagskväll men så kan det vara.

Toppenfredag i övrigt
med glada, nöjda och busiga barn. Fredagsdisco i vardagsrummet med dans och musik som är i särklass det bästa Lija vet. Hon hoppar, skuttar, spexar och stojar tills hon knappt orkar stå på benen. Will iakttar med stora ögon och verkar längta tills han kan göra detsamma.

Toppade kvällen och nattningen med nya böcker som damp ner i brevlådan imorse, visar imorgon. Nu väntar sängen, imorgon danspremiär för en längtansfull tjej.



Koncentrerad tjej som ska göra som mamma, jämt. Här noterar hon viktiga händelser i almanackan.



Fina fina Lija.



Fredagsdisco pågår, Will festar loss med majskrokar.



Storasyster är bästa underhållningen all time high!



Lija i sitt esse, dansar och spexar medans vi MÅSTE titta hela tiden, mycket viktigt. Hon märker direkt om vi tittar åt ett annat håll en sekund.



Hur söt får man vara? Mamma minsta lilla goskille. Ja för han är verkligen sjukt gosig. Kramas och mysa är hans melodi, när han själv vill, däremellan fullt ös!



Så skön bild, ser ut som om Will har tofs. Men riktigt så långt hår har han inte än...

Nostalgitripp


Jag och min vackra mamma sommaren 82 så jag var väl drygt 8-9 månader. Jag tycker nog att Will är ganska lik mig här, på ögonen iallafall. Har tyvärr inga kort på N att jämföra med annars vore det skoj.



Tror att det är en av de sista bilderna på bebismagen med Lija. Nostalgi och vad underbar den första graviditeten var. Den kan jag sakna och spänningen.



Min gammelmormor fyllde 95 så då var vi tillsammans med Lija, tre veckor gammal, fem generationer samlade.



Haha, här tyckte jag att jag hade stooor bebismage.



Sommaren 09.


Alldeles färsk Lija på BB.


Julen 08. Vilket litet knyte, jag blir nästan, bara nästan, bebissjuk.



Kolmården 09, nyligen införstådd om att det bor ett syskon i magen. Semestern kunde inte starta bättre OCH sämre med konstant illamående.



Will 11 månader



Min absoluta favoritbild på mitt minsta hjärta.

Ja så har vi då kommit till den sista månaden på Wills tid som bebis. Ja för på något vis så är de inte längre bebisar när de fyller ett, inte officiellt iallafall. Visst är de fortfarande våra små bebisar men ja ni fattar.

Helt ärligt så känns det som igår jag låg på förlossningen med honom på mitt bröst. Tiden med det andra barnet har gått så ruskigt fort. Det gäller verkligen att stanna tiden emellanåt och tänka lite.

Will är en riktig liten vilde fast ändå inte. Han påminner om Lija på vissa sätt och på vissa sätt är de som natt och dag. Han är energisk och ivrig men ändå eftertänksam och klok. Han lyssnar och försöker förstå när vi pratar, han förstår tonfall och många ord.
Han står helt stadigt och går utan stöd ett par steg. Han kryper blixtsnabbt och pratar konstant.

Han är en riktig liten pajas och full i fan. Han är en helt underbar liten kille vår lille Toker. Ett äkta charmtroll som inte undgår någon.

Vem är han lik spontant? Mamma eller pappa eller helt enkelt en blandning?




Städdag



Och så här roligt tycker Will att det är...


Nejdå, riktigt så illa är det inte men när han var sjuk så chockade han oss med att somna lite här och där. Som på bilden på golvet i lekrummet. Det är INTE likt honom kan jag säga.

Här städas det och plockas för fullt. Skönt att slippa mer än plock i helgen. Jag hade tänkt att vi skulle gå till Skeppsparken idag med men det är så trist väder så det får bli imorgon.

LecoleNational har allt till henne OCH honom ss11

Kolla bara in dessa styles - classy men med en twist.



Fler bilder hittar du HÄR!

Jag ÄLSKAR rosetter!

Den svarta herrjackan med reflexband är ju bara för snygg, koftan med kaptensbindel samt den svarta damkappan, gaaaah!

Nedräkning till dansstarten...



Lija är eld och lågor inför den stundande danspremiären/fortsättningen som startar på lördag. I söndags kom jag dessutom hem med en ny dansdräkt och detta år även en tyllkjol så hon slipper se så "bebis" ut. Glädjetjut och nu är det tjat om dansen varenda dag.
Dräkten var jag tvungen att ta i storlek 110/116 - hon är en stor och ståtlig tjej.

Fler bilder kommer efter lördagen....

Vår i sikte



Vilket underbart väder vi haft idag! Nu börjar man ana att våren faktiskt kommer i år med. Vi tillbringade förmiddagen i Skeppsparken tillsammans med Mange och Alex. Det var nöjda barn som sedan åkte hemåt. Lija sa att hon var så trött i benen när vi kom hem. Det tror jag det när man traskat i två decimeters skare i ett par timmar i parken. Men skoj hade vi och solen värmde skönt.

Grannarna
kom över i eftermiddags med och barnen busade, eller ja Lija var trött i benen så hon tog det lite piano.

Bolognese som stått på långkok till middag, vitkålssallad och pasta blev dagens middag. N kom inte hem förrän efter 19 idag så jag hann bada och göra iordning busarna innan han kom. Långa dagar för både honom och mig, men snart blir det nog ändring på det.

Nu ska vi kolla Solsidan del fyra så det är nog bäddat för skratt.



Bästa kompisar.



Sötaste Alex.



Bildkavalkad men det är så himla kul att fota med nya kameran.



Polare



Alex var hos oss ett par timmar igår eftermiddag. Terese var magsjuk och Magnus skulle fira en vän som fyllde år. Det märktes knappt att det var ett barn till förutom på ljudnivån. Lija och han lekte och busade på egen hand.

Idag skiner solen och det är redan tre plusgrader ute så nu ska vi peta i oss frullen och sedan ta en kaffe i solen.


RSS 2.0