Vågar (nog) säga vår!



Här tycker jag att Will är lik sin pappa.

Igår hade jag läkartid för Will, misstänkte att han hade fått öroninflammation uppepå tredagarsfebern som han nyligen hade. Men öronen såg fina ut och han är mycket piggare nu. Skönt! Han har sett ut som en prickig korv igen nu av tredagarsfebern, stackarn.

Det underbara vädret genererade en heldag ute i solen. Jag hade bara en kofta på mig i solen och det var alldeles vindstilla. Will såg ut som ett lermonster när vi kom in.

Nu väntar vi bara på att hans nytvättade utekläder ska torka så ska vi ge oss ut.






Vill också ha!



Lijas nya vårjacka kommer ifrån HM och är alldeles underbar på. Den finns även i rosa men jag tyckte beige var fint och en klassisk trenchcoatfärg.

Akilles & Lija



Lijas nya bästa kompis är fyrbent och heter Akilles. Jag tror hon skrattade åt den där jycken hela dagen när vi var hos mormor. Mormors kattunge Kattis blev buren mest hela tiden också.

Hon matade Akilles, kastade pinnar och brottades. En perfekt dag!


Falsk krupp



Lija och jag bakade Lijas favoriter, kanelisar i helgen. Glutenfria såklart och supergoda blev de!

Will blev dålig dagen efter sin vaccination, feber, snuva och hosta. Natten till söndagen så blev även Lija dålig och fick falsk krupp bara sådär rätt vad det var från ingenstans. Will har haft sin förkylningsastma sedan i lördags och Lija nu då falsk krupp. Det låter otäckt och burkigt, man hör att hon inte får ordentligt med luft. Det som har hjälpt henne är främst frisk luft och helt enkelt att komma upp.

Behöver jag säga att vi inte är den piggaste familjen just nu. Både N och jag är dessutom rejält förkylda.

Helgen var trots allt mysig, vi bakade både bröd och bullar till Lijas stora förtjusning. Kladda och palta för fullt var en hit såklart.



Lijas resultat - finaste!



Wills nya grej är att försöka klä på sig själv. Knasbollen blev så lycklig när jag hjälpte honom på med Lijas nattlinne. Han gick runt och kände sig sååå fin;)



Alltså, vad kul de har tillsammans! De är aldrig "ensamma" utan har alltid en polare att busa, leka och kivas med. De förgyller verkligen varandras liv. Här jaga med en soffpuff.


Ettårskontroll och vaccination



Lija hjälper mig att hänga upp mat åt pippisarna medans Will sussade i vagnen.

Idag har Will fått sina ettårssprutor och så var det läkarkontroll. Allt såg bara fint ut och den lilla rackarn växer på längden så det knakar.
Tack snälla Magnus för att du passade Lija, som har lite dåliga minnen av sjukhus och läkare, så att hon slapp vara med.

Efter det så somnade Will gott i vagnen så Lija och jag passade på att bara hänga i solen och mysa. Vi matade pippisarna i "vårt" äppelträd och städade balkongen på framsidan. I solen och där det var lä var det superskönt men inte alls i skuggan. Hoppas iallafall att det är vår på väg!

På eftermiddagen var vi iväg till ytterligare ett dagis och hälsade på. Jag fick inte samma positiva känsla på detta ställe utan det första är det nog som gäller för min del. Mysigare miljö och jag fick en bättre inställning till pedagogerna där. Vi ska överlägga här hemma så får vi se vart det slutar.



Tjejfix - då fick pippisarna rosa rosetter såklart.



När jag precis klätt båda och kommit utanför dörren för att gå på ettårskontrollen så häller Lija blomjord över hela lillebror. Suck, bara att gå in med honom igen och skölja ur håret.



Så här kan det se ut när Lija målat med vattenfärg...







Högt och Lågt



Vår lille herre är högt och lågt och precis överallt. Han är inte stilla en sekund.

Ursäkta frånvaron men det har varit så himla mycket att stå i. Både hemma och på andra håll, har haft en del viktiga saker att fundera på och N jobbar väldigt mycket.

I fredags var jag, BARA jag, på kryssning med min kusin Veronica. Urtrevligt och otroligt skönt att få sova en hel natt för första gången på tre år. Tänk att jag aldrig varit ifrån barnen. Men nog längtade jag efter dom kan jag säga...

Vår i luften idag och vi har varit ute och njutit av solen. N kom hem tidigare och vi var på öppet hus på ett dagis här i närheten. Det kändes bra och det lutar åt att det blir det för båda barnen så småningom. Det var bra att få visa Lija vad ett dagis är så hon vet vad det är man pratar om när det är dags sedan.

Nu dags för mitt nya beroende - Big Brother.



Lite udda ställe att borsta tänderna på - i tvättkorgen.



Morgonrufs.



I söndags grillade vi korv på gården och sällskapade och lekte med grannarna. Mysigt! Tänk bara när det blir vår på "riktigt"!





Älskade Älskade Wills första födelsedag <3



Tänk att ett helt år har gått, det är tudelade känslor en dag som denna. Det har hänt så mkt de senaste veckorna både fysiskt och psykiskt så jag hinner knappt med. Jag tror alla mammor känner igen sig i detta, första födelsedagen är speciell och ganska känslosam. Man tänker tillbaka hur det var den dagen för exakt ett år sedan.
Hur som helst så är och har detta varit en stor dag, mer för oss som föräldrar än för Will tror jag.

Vi har firat hela dagen lång med paket, besök, ballonger och skoj.

TACK alla som förgyllt Wills första födelsedag! TACK till alla er som finns i Wills vardag, ni vet vilka ni är!

Junibacken



Söndagen spenderades på Junibacken i Stockholm. Jag säger bara en sak - har ni inte varit där så åk dit för sjutton! Succè både för stora och små, verkligen supermysigt. Det kommer helt klart bli fler besök dit.

Lyckan var verkligen total när hon fick sitta på Lilla Gubben och när Pippi kom "hem". Pippi var ju inte hemma i sitt hus när man fick gå runt där inne och titta men kom sedan när det var teaterföreställning. Lija var överlycklig hela dagen.



"För nu har Pippi på golvet bakat hon bakar kakor så att det knakar hon bakar stora hon bakar små, hon bakar några med Herr Nilsson på"

Lija blev lyrisk när hon klev in i Villa Villekulla och fick syn på detta. Hennes favvosång liksom, självklart stämde jag upp så att N nästan, bara nästan, skämdes.



Ja värre och sötare pajas finns inte....



Will på väg in i Villa Villekulla.



Lija blev lyrisk när hon hittade kissen Findus hus.







Ikväll firar vi...



...att N:s nya sajt lanserats efter många månaders hårt arbete, för honom på bortaplan och för mig på hemmaplan.

Kika in på MOTIVATION så får ni se vilket kanonjobb dom gjort/gör!

RSS 2.0