Ses imorrn Mård!



Lija och jag i linbanan på Kolmården för ett år sedan. Nämen se där, jag ammade då också puh;)

Imorrn bitti,
arla morgon, sticker vi iväg. Vi fick lite bråttom att skaffa kattvakt då våra givna kattvakter farmor och farfar och Tilda hastigt pep iväg till Rhodos. Mormor ställde iallafall upp mer än gärna.
Tack Mormor!

Kul ska det bli, och mysigt att bo på hotell. Sedan vidare till Anki med familj i Linköping. De har sommarstuga strax utanför Ljungsbro där vi ska bo - kanon! Längtar efter att träffa Anki och sitta och surra och att träffa Cindra! Mys och härligt med vänner.



Lik Lille Brossa eller vad säger ni???


Premiärklipp



Idag satt Lija i frisörstolen för första gången i sitt liv. Hon var duktig och satt helt blixtstilla och tyckte det var hur spännande som helst. Det hjälpte nog lite att jag satt i stolen bredvid och gjorde samma sak som hon plus att Will tittade på. Ja för Will ska titta på ALLT hon håller på med.
Äter hon så ska hon visa honom närgående ( läs tallriken rätt upp i ansiktet ) vad hon äter, hon visar honom allt hon leker med, vad hon har på sig för tröja, att hon har tänder, att hon har fått ny blöja med mera med mera. "Titta Will" Säger hon hela tiden, så gulligt att hon vill göra honom delaktig och han är så nöjd med uppmärksamheten.

Igår åt hon ur en kesoburk och rätt vad det var så satt Will där i sin gåstol med händerna i burken. Då hade hon visat honom den och han hade snabbt roffat åt sig den. Han är snabb nu och greppar allt som kommer i hans väg. Lija tycker att det är hur kul som helst att han är mer med.

Efter frisörbesöket blev det bad på söder igen, jag skulle nog kunna bo där tror jag...

På torsdag bär det av till Kolmården med Maritha med familj. Hotellnatt, god mat och massa bus. Lija längtar redan när vi berättar för henne om djurparken. Det kommer att bli succè tror jag!



Matar ankor i underbara Tanto.


Tjolahopptjolahej



Ja här hemma är det Pippi Långstrump för hela slanten. Boken fick Lija av farmor och farfar när de hade varit med Tilda på Junibacken. Pippidockan blev hon så kär i på leksaksaffären så vi var tvungna att köpa den. Jag erbjöd henne till och med en större modell men nej, det var denna lilla hon skulle ha.

Herr Nilsson är favoriten av karaktärerna, han är tydligen mycket rolig. Så brukar hon visa hur stark Pippi är och springer och hämtar sin stora hopphäst och lyfter upp. Knasfia!

Natti Natti!



Lija imorse, trillade på näsan för ett par dagar sedan därav skrapsåret. Hörs imorgon igen när vi hämtat nya krafter!

En dag på Andys



Idag har vi varit på Andys lekland i Sickla. Så mycket bilder blev det tyvärr inte för ljuset där inne försvårade fotografering plus att Lija gick helt bananas och var inte stilla en sekund. Hon dansade och skrek av lycka och tyckte att det var fantastiskt roligt. Rekommenderas!

När Will somnade smet han och jag iväg ut i köpkvarteret på lite reashopping. Imorse kom jag ÄNTLIGEN i mina favvojeans i storlek 26 - som jag har längtat. Sedan är det inte sagt att jag nu har min gamla kropp tillbaka, nej nej, långt därifrån. Men jag är glad som en liten lärka iallafall för helt plötsligt har garderoben blivit dubbelt så stor.  Detta firades med ett par skor som N så gott som tvingade mig att köpa. Och det är jag glad för, toksköna och snygga.



Don Donna på Rizzo, neddsatta från 1000:- till 300:-!!


Knas knas knas



Ja så här är Lija nästan jämt, när hon inte sover. De flesta som inte känner henne tror att hon är så lugn. Nej nej, lilla fröken har så mycket energi så det går verkligen inte att köra slut på henne.

Den lilla paddlaren



Will är om möjligt ännu mer badtokig än Lija. Han plaskar och plaskar och kör slut på sig totalt. Han bryr sig inte ett dugg i att det stänker i ögonen och i ansiktet. Han blir helt galen bara han får syn på badkaret så det blir mycket bada här hemma.

Hängde på låset

Igår hängde vi nästan på låset till Polarn & Pyret när de startade sin 70% rea. Målet var att hitta en overall till Will och lite annat i kommande storlek. Ojoj vad mycket kläder och kvalitè för lite pengar. Det bästa är att man får igen pengarna om inte det dubbla när man säljer det sedan. Nöjd är bara förnamnet!

Tyvärr blev bilderna på de mörkblå plaggen inte så bra.



En overall att starta med i höst till Will. Likadan som Lija hade när hon var mini. Kostade 160:- nu, tidigare 545:-!!



Tee Will grå/vitrandig 50:-, 175 tidigare.



Kass bild men det är iallafall en marinblå klänning, typ en pikèklänning till Lija. Kostade 55:-, förut 295:-!!!



Fin smocktop till Lija med broderier.



Klassisk marinblå body till Will.



Vanlig tee till Will för 25 kronor!!!!



Tunika med röda detaljer till Lija.



Jeansshorts HM till Will och jeans ifrån PoP för 80:-, tidigare 275:-.



Mössa till hösten till Will 35:-, innan 125:-.



Caprijeans till Lija från FIX som jag tänker vika upp och använda som shorts.



Tunika till Lija ifrån favoritMolo. Matchar hennes hårband.



Kepa till Will, HM.



Leggings Kapp Ahl och haklapp Elodie Details till Will.

Söderbönor & Söderkisar med för den delen



Haha helt crazy!

Idag har vi strosat på Söder, badat i Tantolunden och avslutat dagen med en middag på Thaibåten. Har du aldrig varit där så rekommenderas den varmt. Lija stormtrivs som vanligt när vi är i farten. Jag tror inte det är någon på stranden som är så badtokig som hon är. Hon hoppar ifrån stenar och bryggor, simmar, plaskar och är fullkomligt galen.



Min och Lijas mat. Stekt ris med kyckling och grönsaker.



N tog en HET biffsallad.



Brossa vaknade lagom när "festen" var över.


Härliga semesterdagar



Lite glest
med inlägg men vi njuter såklart av semestern och den otroligt härliga sommaren vi har. Det är utflykter varenda dag och på kvällarna blir det film och mys.

Här kommer iallafall lite bilder från våra senaste dagar. Bland annat en shoppingdag med Maritha, Stoffe, Emilia och lilla Lucas som är sju veckor. När dagen var över fortsatte vi med en grillkväll och tjejerna lekte i deras trädgård. Tyvärr blev Emilia getingstucken men förutom det så hade vi en toppendag och kväll.


Fyrhjulsdrivna



Barnen imorse i varsitt vrålåk. Will spanar nyfiket på Lijas tåg men är väldigt nöjd med sin "bil". Han fräser runt i den dagligen och tar sig själv dit han vill eller om han ser något som han vill kika på så sticker han dit.
Väldigt imponerade och stolta är vi för han är ju trots allt bara fyra och en halv månad gammal. Han har ju dessutom använt den i några veckor också. Men nu tar han sig fram obehindrat med den.

Söndagsmiddag på Gästis



Lija beställde in en juice, det var jättespännande att bli serverad sin favoritdricka.

Vi gjorde en liten middagsutflykt till "Gästis" här hemma i Bålsta ikväll. Skönt att slippa laga mat och mysigt. Det var vi värda efter en hel dag med städning från arla morgon. Vi har liksom inte kännt för att städa på semestern och i värmen men nu var det dags denna "svala" dag.

Det var inte sista gången vi gjorde det i sommar misstänker jag för maten höll väldigt hög klass, mysigt att sitta ute så att Lija kunde hoppa runt bäst hon ville. Det var faktiskt bara barnfamiljer som var där också. Dessutom kostade dagens rätt som vi tog bara 75:-!!

Nu ska vi se klart "Precious", rekommenderas varmt, väldigt mörk men gripande film.



Serverar sig själv emellan varven när ingen servitris syntes till.



Majskyckling med hyvlad, friterad potatis och flingsalt. Tomat och örtsky samt en fräsch gräslök/persiljesallad med vinägrett. Jag tog med potatis, dels för Lijas skul. och för att potatis i alla dess former är min stora last.



N tog detsamma men med färsk pasta som var fylld med ricotta och spenat.




Married with Merrel



Ja jag vet inte riktigt vad som händer men Lija växer något helt otroligt. I maj hade hon storlek 22 på skor och nu har hon 24! Så både hennes Crocs och Kavatsandaler är redan för små och får bli arvegods till Will.

Vi hade tänkt köpa ett par nya Crocs till henne eftersom att hon älskar dom men det visade sig inte vara särskilt lätt. Så sprang vi på dessa sandaler från Merrel . De satt perfekt och hon är lika förtjust i dessa som i sina Crocs så så fick det bli.

Jag har själv ett par vandrarkängor ifrån just Merrel som är kända för sina bekväma skor så valet var enkelt. Härligt med ett enda stort kardborreband med. Funktion och design i ett = jag gillar!



Här visar hon glatt upp sitt nya armband också som vi har varsitt likadant. Hon är så himla girly, hon älskar armband och halsband. Vill ha läppstift när jag har de, gör likadant som hon ser att jag gör. Tvättar sig i ansiktet, ska ha en bomullsrondell med ansiktsvatten och smörjer in sig. På hennes bomullsrondell har jag bara vatten och det är hon nöjd med. Så hon gör samma procedur som mig på morgonen. Sötaste Lija!

Idag när vi var i ett centrum så skulle N och Lija köpa mjukglass. Expediten tyckte att Lija var sååå söt så hon bjöd henne på glassen. Gulligt värre.


Rea är roligt



HM 50:- till Lija, letade efter de i Lijas storlek - 92, redan innan sommaren men fick aldrig tag i det men nu hittade jag det till halva priset.



Ett likadant fast i en rosa färgställning fick följa med hem, så fin modell.



Fin detalj med pärlorna på banden.



Alldeles underbar och sval klänning, HM.



Randig body och ett suveränt bodylinne till Will som vi redan har i flera färger.

Så blev det lite tights, hårspännen och trosor till Lija. Förbrukningsvaror i allra högsta grad.


Så här kan det se ut en dag på det kända varuhuset



Ja precis som bilderna visar så är hon precis överallt, både högt och lågt. Hon tror att det är en enda stor busborg. Hon är helt galen de timmar vi är där och man får motion så det heter duga. Det var till och med glas som gick i kras idag...Men då fick hon en rejäl tillsägelse så jag hoppas att det inte händer på NK med ett par Orrefors i handen eller så...

Dagens väder inbjöd till shopping så det blev IKEA samt diverse klädbutiker då barnen växer så det knakar. Lija har gått i från storlek 22 till 24 på skor denna sommar!!! Så de skor vi köpte i maj är för små nu tyvärr. Men så är det, inget att gråta över. Så idag blev det ett par nya sandaler, små skor kan man ju inte kuta runt i. Lite shopping kommer i ett senare inlägg.

Poolbad hos Farmor & Farfar



Kusin Tilda och Lija hade skoj.



Will tittade på från soldäck.



Will premiärbadade i pool. Reminder till mig själv - ska nog trots allt anmäla honom till babysim till hösten. Lijas kunskaper som vi upptäckt nu är ovärderliga. Camilla - är du sugen?


En dag på landet



Lija på landet igår.

Igår var vi med Will till barnläkaren i Enköping. Han skulle dit på återbesök för att kolla så att öroninflammationen var borta och det såg så fint ut. Hon tyckte att han är en väldigt vaken och närvarande kille, vilket han är. Han lysnar så noga när man pratar med honom och snackar mycket själv med. Han väger nu 6900  gram och är 66 cm lång.

Efter läkarbesöket åkte vi vidare till alla mormödrar ute i skogen. Med alla så menas att det var min mamma, min mormor och min gammelmormor. Sala hade högst temperatur i hela landet igår så jag kan lova att det var svettigt där ute i skogen, men trevligt som alltid. Lija matade hönsen, plockade ägg och strosade runt och donade med lite av varje.

Gammelmormor, som fyller 97 i år (!!!), ville absolut inte missa vårat besök och bokade om sina planer och kom ut i värmen.  Hon är helt otrolig! Klarar sig i stort sett helt själv, är social och ute på aktiviteter varenda dag så gott som. Men det som är mest fascinerande är hennes livsglädje och positiva energi. Hon ser fram mot saker och lever verkligen livet. Ja hon är verkligen en förebild.

Idag har vi varit och badat och grillat hos farmor och farfar. Barnens kusin Tilda var också där och Lija älskar henne. Hon är, som jag sagt förut, så duktig med småttingarna och tar det lugnt och hjälper till. Bästa kusinen man kan ha!

Ytterligare en suverän semesterdag till ändå och nu blir det definitivt sängen.



Lija och Will myser i hängmattan.



Jag, Will, Lija och jycken Zodiak kikar på hönsen.



Will kisar.



Min mormor till vänster som är 76 år, min gammelmormor som blir 97 i november och så lille Will.

De tre sista korten är tagna av min mor.


Will trivs på stranden



Ja han gör faktiskt det, säkert därför att det fläktar plus att det är så mycket att kika på. Så fort/om solen går i moln så springer jag ner med honom till strandkanten och låter honom svalka sig lite. Då blir han helt bananas och sprattlar och skrattar som tokig. Två badgalna barn bor det i den här familjen.

Dagens strandbesök innehöll trevliga ingredienser såsom simmande snokar, ilskna getingar, broms stora som undulater och huggmyror. Men vi hade det underbart ändå, som vanligt.

Lija visade upp ytterligare kunskaper ifrån babysimmet. Hon kom springandes emot mig i ganska djupt vatten. Jag såg att hon säkert skulle ramla innan hon hann fram till mig men jag tänkte att jag skulle kolla hur hon hanterade situationen. Visst ramlade hon och hamnade under ytan. Men ingen panik utbröt utan hon ställde sig instinktivt upp och försökte simma/sträcka sig efter en poolkant, såsom hon lärt sig på babysimmet. Ingen kallsup och ingen gråt. Duktiga Lija!



En ganska så folktom strand på Härjarö föll valet på idag.

Denna dag för exakt ett år sedan



Då såg vi ut så här och det var verkligen inte sådan här hetta den 11e juli för ett år sedan. På den här bilden ser man verkligen hur lika Lija och Will är. Jag tycker inte att dom är så lika annars men det är som vanligt svårt att se själv.

Tyvärr har jag inga bilder från varken igår eller idag men vi har bara latat oss på olika stränder tillsammans med ett gäng sköna människor.

Jag är så otroligt glad för att vi investerade i en ac i våras. Sovrummet håller 17-18 grader och barnen sover lika bra som vanligt där. På nedervåningen är det väl en 30 grader i skrivande stund. Det måste vara sommarens hittills hetaste dag?!

Men jag klagar inte, vi har semester och har möjlighet att göra roliga saker och att svalka oss på stranden. Däremot hade jag nog inte varit lika positivt inställd till denna värme ifall jag hade varit själv hemma med båda barnen i hettan...

Lija är ett otroligt badmonster, helt orädd för vatten och man märker verkligen att hon har vattenvana. Det är nog mycket babysimmets förtjänst.
Hon sprattlar och "simmar", hoppar ifrån bryggorna uyan att tveka och njuter i fulla drag.

Nej det går verkligen inte att sitta med en laptop i knäet i denna värme. Lovar att ta med mig kameran på våra strapatser imorgon.

Tjyyyyvbränna



Jorå N har en del att jobba på vad gäller brännan.... Han hade linne på sig och trodde att han var i skuggan men tydligen så var han inte det.
Jag har garvat så jag knappt fått luft, sicken bondbränna. Fast vi har vårt egna uttryck här hemma - uttalas tjyyyyvbränna.

Semesterlunk



Bilderna får tala för sig - vi är på semester och har verkligen kommit in i semestertempot nu. Lija stormtrivs att vara på stranden och är ett riktigt badmonster i vattnet. Hon tror att hon kan hoppa i lite varsom, från bryggorna och till och med hopptornet. Knasunge!

Trots UVdräkt och spf 50 så har hon fått färg på armar och ben. Solen är stark så var försiktiga!



Som ni ser på min hudfärg så tillbringar jag all tid i skuggan. Det gör mig inget då solen egentligen bara gör skada, fast det är klart det vore fräscht med en bränna.


Pyntad lillebror



Dagen startade som vanligt tio över åtta, Lija är verkligen som en klocka. Lija började med att pynta Will med sitt hårband. Will är lika glad för det gåendes i sin bil.

Sedan gav vi oss iväg för att träffa bästa Camilla och grabbarna. Lija och Wincent kommer riktigt bra överens nu och Lija är inte lika skraj för "stora" Wincent längre. De grejade på i parken och hade det lika toppen som vi mammor och småttingar.

Ja det är verkligen toppen att ha någon som man verkligen gillar att umgås med när man är mammaledig och som dessutom är i precis samma situation med två små. Våra barn är ju dessutom nästan precis lika gamla och både Camilla och jag är av den åsikten att våra stora barn har det prima hemma med oss. Så vi har ett helt år kvar tillsammmans att spendera som mammalediga - underbart!
Att vi sedan kommer otroligt bra överens och skulle kunna bubbla tio timmar i sträck är verkligen en bonus! Vi är glada att vi har er!

Lijas tandkött och läpp ser ut att läka fint. Det är ett ganska djupt hack med en stor flik som ser lite besvärligt ut men jag hoppas att det läker fint.



Wincent och Lija.



Delad glädje är dubbel glädje. Inspekterar skruvar och samtalar ingående om detta.





Oledolyckan



Idag blev jag en otrevlig erfarenhet rikare, Lija gjorde ordentligt illa sig för första (!!) gången i sitt liv. Hon körde omkull på trehjulingen, fastnade med armarna på något vis och kunde inte ta emot sig med armarna så hakan och underkäken fick ta smällen.
Det bokstavligen sprutade blod ur munnen på henne och hon gallskrek i en halvtimme skruttan.

Då kände jag mig otillräcklig, med Will i selen, väskor i händerna och hon som ligger blödandes på marken. Det var bara att kasta väskorna, upp med henne för trappan ( hatar den för övrigt ), skölja ur munnen, kolla så att alla tänderna var kvar och det var dom gudskelov.
Det tog ett tag innan blodet slutade att forsa men till slut så.

Men puh vilken pärs! Helt nedblodade alla tre, skrapsår på hakan och en megafläskläpp senare så inser jag att vi klarade detta med.

Tur i oturen att vi slapp akuten idag när vi var ensamma hemma utan någon som kunde köra oss, jag har skamligt nog inget körkort. Ännu, ska tilläggas.

Lite svårt har det varit med maten efter det, konstigt vore väl annars. Men när jag gav henne juice i ett glas så sa hon Neeej och sprang iväg och hämtade ett sugrör. Ja hon är klipsk vår dotter.

Ett år sedan




Ett år sedan och ungefär en dag innan vi plussade med lillebror.
Hmm, de favvojeansen ( Fornarina Pin Up ) kommer jag nog inte i idag två barn senare på knappt två år...

Bortskämda barn



Lija fick en "åka-in-till-stan" present av mig när jag var till Åhlèns härom veckan med båda barnen. En liten muta för att jag skulle kunna handla de bästa ögonskuggorna från MAC utan att behöva jaga en vilding över hela sminkavdelningen. Har man en gång provat dom så är man fast.

Så hon fick välja något själv och det blev en rosa Barbapappa till min stora glädje. Nu vill jag ha ALLA barbor som mjukisar.




Janina hade med sig en Välkommen till världen present till sin kusin Will på Midsommar. Han fick en pedagogisk stapelleksak ifrån Fisher Price. Lija grejar med den mest än så länge men snart så. Lija fick modellera med formar som var VÄLDIGT uppskattat till vår lilla pyssliga tjej som älskar att klippa, klistra med tejp och att rita. Tack Janina ( och Anna som jag misstänker hade flest fingrar med i spelet...)



Lija har numera en liten skällande jycke som viftar på svansen och öronen. Farmor och farfar kom med den för ett tag sedan. Hundar hör ju till favoritdjuren. Under oss bor en lite fjärilshund ( Papillon) och så fort Lija hör den skälla så säger hon "Ooo ooo ooo - vovven Fanny titta". Så springer hon ut på balkongen.



Will fick självklart också något av farmor och farfar. Roliga strumpor och armband med prassliga och pingliga nyckelpigor och fjärilar. Nu uppskattar han dom mycket då han är tokig i allt som prasslar. Ett reklamblad slaktar han på sekunder.



Den här är bara för rolig. Lija älskar den här slemmiga sjögurkan som hon fick av mormor på midsommar. Den fungerar som en jojo och blinkar samtidigt. Det roliga är att VARJE gång vi är i leksaksaffären så river och sliter hon i dom men vi har sagt nej varenda gång. Gissa om hon blev glad när hon fick en??

Sommar sommar sommar



Ja nog är det sommar allt, termometern visar på 23 grader ute nu när klockan nästan är elva. Det vore egentligen tillräckligt dagtid...

Skönt är det iallafall att N har semester så vi kan hjälpas åt med barnen i hettan. Lija vill och kan ju vara ute, Will varken kan eller vill vara ute så vi får oftast dela på oss. Men på kvällarna njuter vi av den ljumna luften och barnen är inte alls så slöa som på dagen.

Nu ska jag leta utemöbler till "vår" lilla plätt här utanför under äppelträdet. De ska inte vara allt för fina och stöldbegärliga. Will och jag brukar ligga där på en filt och kolla på galningen (Lija) som trampar runt på sin trehjuling i den stekheta solen. Ja hon kan faktiskt det nu! Så nöjd, så nöjd är hon och hon ska bara cykla och cykla.



Plockar vinbär på kvällskvisten. Busigt när man får gå ut i bara blöja! Knasig är hon också för hon vill bara äta de gröna, omogna bären.



Lija med sin trogna följeslagare - Grävling.



Lycka att springa runt utan kläder och plocka sina egna vinbär.



"Vår" lilla plätt med äppelträdet.



Pappa N och Will kör flygplanet.



Medans terroristen häller vatten på pappa.



Jordgubbarna är billiga nu, 15 kronor litern för svenska, så vi kokade egen kräm med jordgubbar och passionsfrukt samt en jordgubbssylt. Lija assisterar som vanligt.



Will kollar in vinbärsbusken.



Cooling!


Will knappt fyra månader


Will fyra månader



Ja idag blir den här lille killen fyra månader. Otroligt vad tiden går och speciellt med andra barnet.

Vi börjar kunna se en person i den lilla krabaten nu. Han är väldigt, väldigt glad och lycklig. Han skrattar jämt och är mycket mer sprattlig och aktiv än vad Lija var. Det tror jag i och för sig beror på att han är lättare än vad hon var. Hon var en riktig klump som liten hon.

Han sitter nästan utan stöd nu, inte långa stunder men det artar sig. Han älskar att bada, han är helt orädd och sprattlar och plaskar som tokig.
Det bästa han vet är när jag sjunger för honom, samma sång som jag alltid sjunger/sjöng för Lija - "Du är så fin och jag tycker om dig". Idas sommarvisa är också en av favoriterna.

Han går nu med sin gåstol, ropar vi på honom så kämpar han på och tar sig fram till oss. Han gurglar, jollrar och pratar mest hela tiden.

Ja han är helt underbar och fantastiskt mysig och gosig. Vilka underbara barn vi har - mirakel gånger två!



Will önskar sig regn & svalka



Puh, nu är det verkligen varmt. Ja jag vet, man ska inte klaga men det är verkligen inte kul att vara bebis i den här värmen. Han är gnällig och grinig och påtagligt irriterad på värmen. Jag njuter inte heller särskilt av den eftersom vi mest bara kan vara inne. Lija är ute och kutar och blir helt slut och kommer in och svalkar av sig emellanåt.

Nu önskar vi oss en dag med välbehövligt regn och svalka.

Nu blir det plättar till lunch och kanske en tupplur uppe i sovrummet som håller 18 grader tack vare ac:n tack och lov!



Grävling följer med oss överallt ute på gården.



Nu har han fått lite snits på gåstolen och kommer när vi ropar och går runt och kikar.

Glutenfritt bak med liten assistent



Lija har ju celiaki, glutenintolerans, och äter ju helt glutenfri kost vilket innebär inget vete, korn eller råg. Att byta ut kosten var inte alls några större problem måste jag faktiskt säga men det finns en sak som är svår och det är bröd. Det är väldigt klurigt att få till ett bra bröd utan någon av dessa sädesslag som hon inte ska äta. Det mesta brödet man kan köpa är gummiaktigt och smaklöst.
Det enda som verkar vara ett alternativ är att baka själva.
Så vi experimenterar och bakar själva, vi har både lyckats och misslyckats kan jag säga. Men nu tror jag att vi har hittat ett recept som Lija gillar.

Självklart fick hon vara med och baka sitt bröd. Hon är alltid med oss och lagar mat också, då vet hon vad hon ska få och allt blir mycket roligare.

Här kommer receptet då jag vet att det finns en del intresserade:

Glutenfritt matbröd

Ingredienser (3 limpor):

10 dl Semper mjölmix
2 dl Semper mjölmix med fibrer
2 dl rent havre
0,5 dl fiberhusk

1 dl linfrön

5 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
1 dl sirap
1 liter rumstempererad filmjölk


Blanda ihop alla dom torra ingredienserna. Blanda väl, så att bakpulvret fördelar sig jämnt. Häll i fil och sirap och kör i assistent eller med elvisp tills allt blandats ordentligt. Häll upp i 3 smörade brödformar och grädda i 170 grader i 70 minuter.

Klart! Tippa ur limporna ur formarna och låt svalna under en handduk. Frys sedan in det ganska omdelbart då glutenfritt bröd fort blir torrt.


Världens bästa storasyster



Ja rubriken kanske inte stämmer alla gånger men oftast så är hon väldigt glad i sin lillebror. Hon förser honom med leksaker, pussar på honom flera hundra gånger om dagen, kramar honom och Will är aldrig så glad som när han får syn på Lija.
Hon kan få honom helt fokuserad på henne och det hon gör på bara någon sekund, även om han gallskriker. Så fort han får syn på henne så skrattar han och gurglar. Han kan sitta och bara titta på henne och följa henne med blicken hur länge som helst.
Ja det är sådana här dagar man verkligen förstår varför man skaffade två barn så tätt och vilken lycka, glädje och kärlek syskon ger varandra.



Lija kan roa Will långa stunder, hon behöver nästan bara visa sig så tycker han att allt blir jättespännande. Men vart tog vår lilla nyfödda kille vägen? Det sa bara svisch så händer allt på en gång!



Första smakisen - check!



Imorgon blir Will fyra (!!) månader så idag tjuvstartade vi med en liten smaksked havregröt. Han verkade förstå vad det handlade om när jag höll fram skeden och gapade och kastade sig över den . Han smackade och smakade och verkade tycka att det var helt okej.

Hade det inte varit för att Lija har celiaki och det är ärftligt så hade jag nog inte börjat så här tidigt med smakportioner denna gång. Men nu är det viktigt att införa gluten medans jag ammar och eftersom jag inte vet nu hur länge jag kommer att göra det så körde vi igång direkt.

Nu är vi semesterfirare här hemma och vad passar inte bättre än att starta den med en ( förmodligen ) grym fotbollsmatch och fint väder!



RSS 2.0