Nedräkningen kan börja...



Jag tvivlar inte en sekund på att en viss liten fröken kommer att bli väldigt glad imorgon när hon får sin adventskalender....

Littlest Pet Shops djur är lite av en favorit här hemma sedan hon fick ett gäng när hon fyllde år. Det är ju inte direkt svårt att inte gilla dessa små djur;)



Årets julgardiner åkte också upp ikväll och de är lite crazy men alldeles underbara. Det kan nog bli ett mysigt julminne för barnen med galna renar i fönstren. Jag får visa er resultatet imorgon.
Två små julklappar smög visst också med, ja nu måste man köpa samma lika ibland för att undvika slagsmål;)

Hemmamys med sjukling



Nergosade under täcket med kissen och Tingeling på tvn.

Lija har varit hemma ett par dagar med feber och en hosta som låter som jag vet inte vad. Hon hostar verkligen konstant, då menar jag en gång i minuten minst. Det måste vara sjukt jobbigt, stackaren. Men idag verkar det iallafall gå åt rätt håll.

Jag önskar att jag kunde få i henne lite hostmedicin men där är det tvärstopp, ja ni andra med treåringar hemma känner nog till det där...
Will har ju precis avslutat sin penicillinkur och är relativt kry så nu var det Lijas tur. Jag är glad så länge de inte är sjuka samtidigt;)

Idag väntas besök hos barnmorskan och vi ska diskutera samt få iväg en remiss till Uppsala om kejsarsnitt. Ja, det ser ut att bli det denna tredje gång. Dels på grund av komplikationer vid de tidigare förlossningarna, båda barnen har fastnat. Dels på grund av de omständigheter som råder denna graviditet.
Så som det ser ut nu så är det som allra mest åtta veckor kvar tills Lillasyster flyttar in hos oss<3

Jag gissar att hon kommer att kolla position på Lillasyster också, jag vet och har känt att hon har lagt sig tillrätta och den här gången har det ju inte så stor betydelse men det känns iallafall skönt för mina revben och andning.



På tåget på väg in till stan för att titta på Lillasyster. "Mamma, det är jättekul att åka tåg" !!!



Favoritlunch på pappas jobb.



Busigt att få sitta i fönstret på pappas jobb och leka.

Fördel damerna - en titt in i framtiden



Giraffen i vecka 29+4.

Besöket på Tittut var så överväldigande och häftigt så jag finner inga ord. Allt blev så otroligt verkligt och det var så välbehövligt för min motivation med alla krämpor som råder.

Tänk, att där i min mage, ligger hon, ja för mycket riktigt så är det en Lillasyster, surplar vatten, suger på tummen och petar sig i ögonen. Helst vill man ju bara träffa henne nu med en gång, för hon ser ju liksom klar ut;)

Barnmorskan frågade mig flera gånger om jag fått stora barn och Lija var ju relativt stor med sina 4090 gram men denna beräknas landa någonstans runt 4300 gram (!!!) OM jag går full tid...

Lija var fast besluten om att det är en Lillebror som ska heta Thea (??) innan hon fick se Lillasyster på skärmen och hon utbrast: Titta en BÄÄÄÄBIS!!! Ja hon tyckte det var riktigt häftigt och kanske blev det lite mer konkret för henne. Nu vet hon iallafall att det är en flicka och hon ska minsann heta Pip Pip....<3


Första advent och ÄNTLIGEN måndag!




Kaklet har inte kommit upp än som ni ser, men snart!
Somliga gjorde riktigt feta julegrisar....

Igår var det julstök för hela slanten. Vi bakade (glutenfria) peppisar som blev hur goda som helst, pyntade och gjorde mysigt.

Barnen är lite småkrassliga, Will är inne på sista dagen med penicillin för sin öroninflammation och spruckna trumhinna så det går åt rätt håll.

Nu ska vi göra oss iordning och bege oss iväg till stan och Tittut för 3d ultraljudet, Lillebror eller Lillasyster - idag får vi veta och träffa vår lilla trea!

Dagarna och veckorna flyter på....



Lijas kompisar på dagis vinkar hejdå till Lijas glädje. Fröken berättade häromdagen för mig att Lija är väldigt populär och omtyckt även av de äldre barnen, och det MÄRKS. Så fort vi kommer så ropas det HEEEEJ från alla håll och kanter och de vill ha med henne på allt möjligt.

Igår kom hon gåendes med en äldre kille, Arvid, som enligt fröknarna är väldigt omhändertagande och omtänksam med Lija. Det värmer att höra kan jag säga!! Lija som jag inte ens trodde var ett dagisbarn visar sig stormtrivas och sa för första gången igår att hon älskar dagis.

Will trivs också bra nu, han kastar sig numer in i leken på morgonen och är inte alls ledsen vid lämning, men det tog sin lilla tid. Hans språk och ordförråd har verkligen exploderat och han pratar till och med flerordsmeningar emellanåt. Underbara barn!!

Något mindre underbart är nätterna här hemma den senaste tiden. Barnen delar ju sovrum men båda två brukar kila in till oss mitt i natten och till en början var det mysigt. Men till slut sov ingen bra, och barnen blev irriterade på den andre som låg och sparkades och började tjafsa om vem som skulle ligga närmast mamma osv.
Så nu pågår avvänjning vid att springa in till oss om natten och jag leder tillbaka dom när de kommer. Igår natt kom Lija 7 gånger med Råttis i handen. Det skulle kissas, drickas vatten och det ena med det andra.

De tre senaste nätterna har jag somnat mellan 03-04 och sedan upp kring klockan sju,puh!! Men det verkar ta sig, Will sov bra denna tredje natt och somnade om själv flera gånger när han vaknade till. Vad tror ni? En vecka eller två?

På måndag är det dags för 3d/4d ultraljudet!!!! Såååå spännande!! Jag ska göra det till en mamma/Lijadag och ta ledigt åt henne, äta lunch i stan och sedan ska hon få följa med och titta på sin Lillebror/Lillasyster <3
Jag tror hon kommer tycka att det är superhäftigt, hon är ju så väl medveten om att det bor en liten bebis i mammas mage.

Så på måndag vet vi också vilka som kommer att få majoritet i familjeråden här hemma;).............



Pappa N:s gamla Briomec, typ Meccano, är otroligt populärt!! Jag måste be tomten köpa något mer liknande....

Tittut!

Jippie!!!! Vi har bokat tid för 3d/4d ultraljud på Tittut på Östermalm nästkommande vecka!! Det ska bli så häftigt att få se lillgiraffen i utförliga och rörliga bilder.

Ååååh vad mysigt det ska bli, längtar!!!

Någon som har gjort det?

Quickfix på kvällskvisten



På Wills avdelning på dagis har alla barnen collage hängandes i deras höjd som de kan springa och kika på. Det ska vara bilder på saker och personer som de känner igen till exempel. Jag fixade ett ikväll med lite av varje, det är en baksida med bilder också. Så laminerar personalen på dagis det imorgon, jag tror att han kommer att gilla det :)

Första riktiga tandläkarbesöket



Igår var Lija till tandläkaren för första gången, tidigare har vi varit hos en tandsköterska och endast fått rådgivning men nu var det dags för första undersökningen.

Det gick alldeles strålande och hon gapade stort, för stort, så tandläkaren sa att hon kunde slappna av lite, haha. Det första hon sa var, hon har inte använt napp va? Så nu i efterhand har det bara varit positivt med det uteblivna nappanvändandet, tänk hur gärna jag önskade att hon skulle ta den där nappen när hon var bebis. Men det har man igen nu och hennes bett och tänder såg så fina ut.

Hon var mäkta stolt efteråt och glad för sitt klistermärke och sin rosa tandborste.

Efteråt frågade hon: Mamma, behöver jag gå till dagis? Kan jag vara hemma och mysa? Självklart fick hon det så vi hade en riktig mysdag, underbart att bara få hänga med min stora tjej och leka i lugn och ro.

I tisdags var vi också på treårskontrollen som även den avklarades med bravur. Alla tester gick galant och hon ligger över på både vikt och längdkurvorna. Hon mäter nästan en meter nu, drygt 98cm och väger 16,5 kilo. Stora tjejen!

Nu är barnen på dagis, jag har inhandlat julens första hyacinter och ytterligare några småenar som jag tänkte plantera på balkongen. Jag tänkte även påbörja årets julkort och det är nog bäst jag sätter fart för det brukar ta sin dagar...



Den där Will alltså....Lija ropade med skrattet gurglande: Mamma, titta vad Will gör NU!!!! Ja han gör ofta massa hyss den där lille Emil. Han är väldigt förtjust i att äta tvål och kräm så han hade väl fått syn på denna hudlotion och helt sonika bestämt sig för att hämta den och hoppade ner i handfatet.



Morgonmys <3 Mycket mobilbilder med halvkass kvalite men bättre än inget!

Tokeri



Will "får på sig ansiktet", rouge på kinderna.



Will är pyntad med ett lock, lite papper, en handduk, kuddar och hårband.

De gör så mycket tok de här små så att hälften vore nog ibland men till 99% så är det faktiskt bara roligt. Lija har börjat gilla att klä ut sig och tar på sig både det ena och det andra. Will skrattar så han kiknar åt hennes upptåg och försöker härma allt hon gör. Ja det är roligt här hemma för det mesta med dessa glädjespridare och underhållare av rang.



Kojbygge i hallen av alla ställen, det byggs nog varje dag en koja eller två.

Operation rivning



Köket före/under rivning....



En liten bit på väg, man ser iallafall hur grundstrukturen kommer att bli.

I fredags fick vi för oss att börja riva/renovera köket. Den briljanta idèen föddes då både vår micro och varmluftsugn helt plötsligt pajade. Så då kunde vi lika gärna börja stöka om och greja.

Vi tog bort den totalt outnyttjade ( och numer omederna konstruktion) köksön och vände på allt så att grundstommen kommer att bli ett U-kök.

Nu återstår en del skåp som måste införskaffas samt kakel och så var det ju ugnen och micron då...

Men vi är så nöjda bara nu med små medel. Det är mycket mer luftigt och öppet, mer plats för en familj på snart fem kändes nödvändigt.

Jag såg framför mig de dagliga Bobby Carsracen tillsammans med en liten krabat i gåstol, hua....

Så det är vad vi har ägnat den mesta tiden av vår helg till. Lija har en gräslig hosta om natten så det har även varit en hel del nattspökeri och spring. Men nu hoppas jag att hon får vila upp sig inför en ganska händelserik vecka med bland annat dagis, tandläkarbesök och treårskontroll.

Karameller



Bild: Oiidesign barnkläder

Jag vet inte hur länge jag har varit sugen på ett par likadana stövlar ifrån Hunter till Lija som jag har. Skönare stövlar finns inte!

Nu är det kanske inte så aktuellt då jag precis köpte fodrade ifrån Tretorn till dom men till våren så får det nog bli ett par med ett par värmande wellysocks till.

Förresten, gilla Oiidesign barnkläder på Facebook så får du just nu 100 kronor att shoppa för! Klicka HÄR!

Vinterkängor - check!



Än så länge kräver inte vädret vinterskor på fossingarna men jag slog till när Barnskospecialisten körde erbjudande på Treksta vinterskor. Barnen fick likadana för 349:- paret, halva priset!

Jag fick hem dom här om veckan och de verkar otroligt bra! Lija älskar sina och vill helst börja använda dom redan nu men de gånger hon haft dom på sig så har hon blivit genomsvettig om fötterna så de får nog tills snön kommer...

Hm, vad kan finnas i sälarna?



En bra dag till ända, glada och nöjda barn och härligt, höstväder fortfarande in i november. Dagen började dock mindre bra med att Lija, precis utanför dagis, sprang och ramlade och hann inte ta emot sig med händerna och slog pannan rätt i asfalten. Mycket gråt, en rejäl bula och skrapsår senare så kunde jag lämna henne glad på dagis. Jag trodde absolut att det hade gått hål men som tur var gick det bra.

Jag har nog glömt att berätta att i fredags var första morgonen som Will kunde lämnas utan gråt och ledsamheter. Han kröp bara in under grinden, vinkade glatt och började leka med sina kompisar. Det tog alltså ganska precis två månader, men det hände så småningom. Skönt.

I början var jag lite kluven till att ha de på olika avdelningar men så här i efterhand så är jag väldigt nöjd med det valet.
De lär sig att känna sig trygga med sig själva och längtar enormt efter varandra och det är sådan lycka och kärlek när de går hem tillsammans efter en dag på dagis. Hemma är det inte alls mycket bråk och tjafs i veckorna utan de leker oftast fint och Lija är väldigt omhändertagande. Hon frågar alltid när han ramlar eller så, hur gick det Will. Alla de vänskapliga gesterna får en verkligen att smälta.

Nej det var nog bara nyttigt för dom och de slipper nöta och slita på varandra.

Går in i vecka 27 ( tror jag??) denna vecka, vad fort tiden går. Dryga tre månader kvar, gärna mindre, och jag har börjat fundera och tänka en hel del på förlossningen och "hur" vi ska göra denna tredje gång med tanke på att Lija fastnade och att båda barnen är födda med sugklocka. Återkommer till det när jag själv blivit något klokare,  känner mig ganska kluven och förvirrad i det hela nu.

Men jag mår, trots det låga blodtrycket, åderbråcken och blodproppsrisken, hyfsat bra. Det är en livlig och busig krabat som huserar i magen, den saken råder det ingen tvekan om...

Kalas i bilder



Fina paket är halva nöjet!

Lija firades i dagarna två, i lördags med mormor och morbror Simon samt farmor och farfar.
I år var verkligen paket en succè, men allra roligast var inte innehållet utan att öppna. Hon hämtade en av sina små saxar och satt och klippte noga, noga i alla snören och band som hon hittade.

Vi beställde en glutenfri, rosa prinsesstårta ifrån Vetekatten i stan och den var hon mäkta imponerad av. Det var noga att vi skulle tända ljus och sjunga trots att det var lite skämmigt. Det var både och liksom. Mitt i sången en av gångerna så ställde sig Will upp i sin stol och satte upp handen i luften och sa STOPP!!! Haha, tänk om jag hade lyckats fånga det på film.

I söndags var flera av hennes kompisar här och kalasade, det var lyckat och skönt att dela upp det på två dagar. Allra helst för barnen tror jag. Nu var hon så van vid kalas och paket så idag har hon tjatat om paket hela dagen och det skulle minsann vara både en vovve och en häst inslagna i dom... Hm, tur de bara fyller en gång om året.

Summa summarum så var hon otroligt nöjd med sin treårsdag och glad att så många kom och firade henne. Populära presenter var Littlest Pet Shop djuren som bara hon får leka med och bara det gör dom extra värdefulla och spännande. Böcker går alltid hem och det fick hon en hel del, Mamma Mu är en favorit just nu till exempel.

Skrållan dockan som hon fick av mormor och morbror har hon visat mer och mer intresse för. Dockor har aldrig varit hennes grej riktigt men det börjar bli lite mer nu, kanske för att jag har en liten bebis i magen.



Saxar var en av de två saker hon hade önskat sig, det andra var en stoooor studsmatta....



Ett eget pennfodral med massa smått i var lycka. Will fick låna en penna men fick sitta på behörigt avstånd.




Lija 3 år <3



Här har det varit kalas i dagarna två då vår stora tjej fyllde tre år i lördags! Tänk att hon är tre år redan, så liten egentligen men så klok och fin vår lilla tjej.

Barnen bokstavligen kraschade i säng och jag ska göra detsamma. Det tar på krafterna att kalasa;) Jag återkommer imorgon med ett bildregn.

Nu ska jag smyga in och pussa lite på mina guldklumpar <3<3

TACK alla som förgyllt Lijas treårsdag på olika sätt och vis!!! Det betyder mycket för både oss och såklart Lija!

Kvällsmys



Ikväll var en bra kväll, inget kivande eller bråk alls som det kan vara ibland emellan dom. De hade nog saknat varandra på dagis idag.

Badsugen



Will var hemskt sugen på att hoppa i plurret ikväll och när N vände sig bort ett par sekunder så hade han klättrat i med kläder och allt. Helnöjd kille!

Vecka 26 (förra veckan).



Bilden är tagen i förra veckan i vecka 26.

Ja det ser onekligen ut som om det kan bli en stor bebis denna gång. Magmåttet tyder också på det då jag ligger i överkant på SFmåttet. Det är ganska likt graviditeten med Lija, med Will var jag mindre. Spännande!

Nallebjörnens Dag



Förra veckan när Lija var hemma med feber så firade Will Nallebjörnens Dag på dagis och tillverkade denna fina nalle.

Lija var hemma torsdag och fredag med endast hög feber. I söndags var det Wills tur. Han blev hängig på Wincents kalas och när vi kom hem fick han hög feber som satt i hela natten med några feberkramper. På måndag morgon var febern som bortblåst och idag har han varit på dagis igen. Elaka virus!
Will blir betydligt mer påverkad av febern än vad Lija blir, otäckt är det!

Jag har lite smått datahaveri här hemma så det kan nog bli lite fattigt med inlägg tills jag har fixat min dator alternativt ordnat en ny.

På lördag fyller Lija tre år:) Det ska firas med kalas i dagarna två för stora tjejen. Hon har lagt sig till med dagisfasoner också som används flitigt på Will. Idag skulle hon ha en leksak som han hade och då lät det: Ge mig den annars får du faktiskt inte komma på mitt kalas!! Haha, hon vet knappt vad hon pratar om, än mindre vet Will;) Lite smågulligt iallafall.

RSS 2.0