New Years Eve 2009



Lija på tolvslaget Nyårsafton 2008. Endast en månad och tre veckor gammal. Det är otroligt vad mycket som händer det första året, jag kan knappt förstå det. Tänk att vi bara om ett litet tag har en lika liten igen, längtar!

Vilket underbart 2009 vi har haft. Ett år fyllt av glädje och kärlek tack vare detta lilla mirakel. Otroligt!
I början av juli detta år så plussade jag också och vi fick veta att Lija ska få ett syskon, en lillebror. Så jag ser verkligen fram emot ett nytt decennium och ett till mirakel och ett liv berikat med två kärleksbarn.

Nu kommer Lijas kusin Janina vilken sekund som helst. Det blir julklappsbyte och sedan babyfest hela Nyårsafton lång. Vi får se hur länge dom (och vi) orkar vara uppe.

Planerna är trerättersmiddag, med barnvänliga alternativ, och preggobubbel på tolvslaget. Underbart att kura inne i snöstormen med två små busar.

GOTT NYTT ÅR KÄRA LÄSARE, NÄRA OCH KÄRA!



Mojjen var med och firade in det nya året Nyårsafton 2008. Spanade på raketerna genom köksfönstret.


Näst sista dagen på detta decennium



Trött tjej på ICA häromdagen. Korgarna är bättre att åka i än vagnen tycker hon. Så jag får köra en tom vagn och N korgen med henne i.


Härligt med julledigt, det känns som om vi har haft rena rama semestern och än är det inte över. Mer än en veckas ledigt kvar tillsammans och en Nyårsafton kvar att fira.

Så mycket till firande blir det inte bokstavligen med en liten hemma och en i magen men en trerätters och alkoholfritt bubbel ska det iallafall bli. Menyn är vi nog på det klara med, bara förrätten som vi ska komma överens om innan vi går till affären. Lijas kusin Janina kommer och firar med oss så det ska vara något som tjejerna gillar också såklart.

Vi har nyss myst och vilat i sängen hela lilla familjen inklusive en eller två katter. Lija sover fortfarande, vilar upp sig inför nyår kanske?

Hon har förresten sex stycken tänder nu som kommit ner ordentligt. Fyra stycken uppe och två nere. Nu verkar det lugnt, jag ser åtminstone inga som är på gång och hon sover hela nätter men när man minst anar så....

En liten mus i vårt hus!





Lija
satt som vanligt med och kikade när N lagade middag igår och rätt vad det var satt hon och gnagde på en stor ostbit. Vårt lilla ostmonster! Det finns nog inget som hon tycker är godare än just ost.

Bäst för preggomagar



Glöm alla dyra specialoljor och krämer. Apotekets mandelolja för ynka 41,50:- är suverän på bebismagen som växer, spänner och kliar.
Det är kallpressad, raffinerad och 100% mandelolja. Jag smorde både mage och lår och ibland hela kroppen med denna när jag väntade Lija och den är verkligen superskön.
Ett självklart val även denna graviditet och det känns fräscht att undvika parfymer och onödiga tillsatser.

Liiiite reashopping har det blivit...och några mjuka klappar.



Mössan från Nova Star hade jag tänkt att Lija skulle ha både till hoodklänningen jag köpte innan jul och så till den nya fleecen. Men som ni ser så är nog den lagom till N kanske. Storlek 48/50 och Lija har 50cm i huvudomfång? Hur är det möjligt att man ska kunna pricka rätt storlek?





Fodrad fleecejacka Nova Star i storlek 92 225:- (ord. 450:-) och så den "lilla" mössan då 80:- (ord. 150:-).



Brun/beige Nova Star zipjacka 200:- (ord. 400:-). Den kommer Lillebror kunna ärva. Mössan var tänkt även till denna som en färgklick...
Egentligen var kläderna ifrån Nova Star faktiskt julklappar men jag tänkte att det kanske inte är så kul för henne att öppna direkt.





Kapp Ahl överraskar mig emellanåt, nu till exempel med den hjärtmönstrade, stickade klänningen för 129:-. Allting är nu i storlek 92 för lillskrot börjar växa ur storlek 86!!!





Kapp Ahl igen, blommönstrad klänning med volang och fickor 99:-.





Tunika/top från Polarn & Pyret i offwhite 175:-. Det är inte mycket från deras höstkollektion som fallit mig i smaken så det här är nog det enda jag köpt därifrån förutom deras strumpor då som kostar lite mer men är outstanding. Antihalkpluttarna på alla andra strumpor försvinner efter ett par tvättar men inte på deras.
Nu hoppas jag att deras vårkollektion är fab för deras kvalitè är ju suverän.

Så, det var en liten början på Lijas 92 garderob. Nu hoppas jag VERKLIGEN att hon stannar på den storleken ett tag för det har gått med en rasande fart framåt nu.


Lilla(?) Lillebror



Posar så fort kameran åker fram.



Här är hon extra busig för hon vet mycket väl att hon inte får sitta på bordet eller stå på stolarna men ibland kan hon inte låta bli och då ser hon så full i sjutton ut.

Lillebror verkar må prima i magen. Alla värden var bra och magmåttet fortsätter följa samma kurva som det gjorde med Lija i magen. Det är exakt detsamma på centimetern. Ganska lustigt. Bra blodtryck och hjärtfrekvensen hos Lillebror ligger på utmärkta 140. Mysigt att få höra det ticka på.
Nu är vi så nyfikna på vem du är som bor i min mage och vem är du lik? Nu börjar det riktiga bebislängtet komma ju mer tiden går. Inte långt kvar...

Angående mina förvärkar så ska jag tillbaka på onsdag och lämna kompletterande prover så får vi se då hur det ser ut och om jag behöver en läkartid. Helst vill man ju undvika undersökningar så långt som det är möjligt.

Jag ska fortsätta pyssla lite i Lijas rum, hänga upp vimplarna och byta gardiner. Snart dags för fröken att flytta in på sitt eget lilla rum och då måste det ju vara extra mysigt.



Morgonmys med kaffe, levande ljus och dagens metro. Betongstjärnan fick vi av Lijas farmor och farfar i julklapp, jag älskar den och den passar så bra in.
Här ser ni också vårat nya vardagsrumsbord, Plaine från MIO, som jag köpte dagen innan julafton på Blocket. Helt nytt till halva priset! Perfekt - vi hade ändå tänkt köpa just det!


Välkommen vecka 29!



Åter till vardagen ett par dagar innan det är dags för Nyår. Idag har jag både tandhygienisten på schemat och sedan barnmorskan på eftermiddagen.
Det är dags för en rutinkoll hos barnmorskan plus att jag ska höra lite om mina förvärkar, eventuellt att jag får en tid hos läkaren för det ganska snart.

Idag går jag in i vecka 29, jag mår jättebra förutom förvärkar och sammandragningar som oftast kommer om nätterna. Magen växer som bara den och jag kan inte förstå att den till och med ska bli ännu större. Vikten är ganska behaglig än så länge utan vätska som kommer senare, plus fem kilo. Vilket jag är väldigt nöjd med fast jag vet ju att det brakar iväg de sista veckorna.

Igår gjorde vi en liten utflykt till IKEA. Lijas favoritställe tror jag bestämt. Hon kutar runt och leker och kollar och snackar med andra barn. Det är rena rama lekplatsen för henne.

Jag hittade RIBBA ramar på rea som jag ska ha på min fotovägg och rosa kaffemuggar. Igår rensade jag också i en del köksskåp och lådor och fyllde på med nya glas (kastade de gamla och udda) och jag köpte nya besticklådor och organiserade i dom.

Lija fick en vit taklampa med moln på till sitt rum, hur mysig som helst. Tror att det kan vara en nyhet för jag har inte sett den innan? De blå var redan slut men vita fanns det några stycken kvar av.
Den passar fint tillsammans med hennes sängkläder med moln på. Lillebror ska nog få likadana sängkläder men blå eller grå tror jag...

Vi tittade även på en ny säng till Lija, en säng med stödbräda på sidan. Ena sidan på den var formad som ett moln, superfin. Så nästa inköp får bli en sådan, för jag tror hon grejar en vanlig säng alldeles snart.


Lampa SKOJIG 199:- Ikea.

Mer Nova Star





Jag har fyndat fler Nova Star plagg till Lija. Jag gillar verkligen deras kvalitè som är tjock härlig bomull och perfekta vardagskläder. Denna hoodklänning i storlek 92 fick jag för 250:- istället för 400:- ordinarie pris. Supermysigt och praktiskt med en mjukisklänning och strumpisar till exemepel på öppna förskolan.

Invigning



Lija invigde sin nya åkpåse igår i snöstormen. Hon verkade tycka den var jättemysig för hon tog inte ens upp armarna ur den utan satt nöjd där i till och med medans vi var på affären. Hon hade bara leggings, en tröja och kofta i den och mössa ute såklart och var lagom varm när vi kom hem igen.
Högsta betyg än så länge och till och med N tyckte det var ett bra köp trots att han kanske tyckte det var lite onödigt från början.

Den lille mekanikern



Hjälper pappa att skruva ihop sitt bord och stolar som hon fick av farmor och farfar i julklapp. Det var den absolut populäraste klappen. Hon ska göra ALLT vid sitt bord, äta, leka, titta på tv.


Åh
vad vi har sovit gott. Lija har sovit i ett sträck hela natten ända fram till halv tio imorse. När hon vaknade då var jag så djupt nere i djupsömnen att jag knappt kunde öppna ögonen. Välbehövligt och det är inte var natt jag får sova så gott direkt...

Jag och N satt uppe ganska länge igår kväll. Vi tittade på Michael Jackson konserten och sedan på film. Mysigt att nattsudda lite. Sedan kunde jag inte somna flr jag hade sådana jobbiga förvärkar, blä vad de börjar kännas nu. På måndag har jag tid hos barnmorskan så får vi se vad hon säger om jag får en tid till läkaren eventuellt.

Jag är lite sugen på en sväng och titta på rean men jag vet inte om vi orkar ge oss ut i snöstormen. Dessutom har jag redan fyndat en del på nätet till Lija så jag känner mig ganska nöjd. Det är Polarn & Pyrets rea som jag är lite nyfiken på men deras"riktiga" rea startar alltid efter nyår så jag väntar till dess.









Väldigt nöjd tjej vid sitt eget lilla bord i hennes size.

Vår jul



Julaftonsförmiddag.

Världens bästa julafton är över men julstämningen hänger kvar. Julafton var precis så fantastisk som jag hade hoppats på. Vi myste runt här hemma hela förmiddagen, jag i pyjamas, precis som det ska vara på julafton. Ingen hets och stress. Julfrukost med tomtegröt och ett litet paket i strumpan till Lija.

När Lija vilade efter lunch så passade vi på att rodda iordning julbordet som blev väldigt lyckat och uppskattat. Lagom till Kalle hade börjat så vaknade Lija och mormor och morbröder kom.

Julafton innehöll allt som hör till, god mat, nära och kära, och en hel del paket, precis som det ska vara med andra ord.
Lija trivdes som fisken i vattnet med att få allas uppmärksamhet och hon har redan lärt sig att uppskatta paketöppning och förstår att det brukar finnas något kul där i. Sedan att hon blir lika glad för ett par strumpor där i som någonting annat gissar jag kommer förändras med åren...

Kvällen avslutade vi med fika framför julkonserten på tv hemma hos Lijas gammelfarmor Märta.

Idag har vi bara slöat i soffan hela dagen, kollat på bra filmer och Lija har lekt och inspekterat sina julklappar. Supermysigt och avkopplande.

Bilderna ifrån vår julafton får tala för sig själva...



Paketinspektion...






























Gammelfarmor Märta, Lija och N.

Julafton 2009



Årets julgran alà Walt Disney!

God Jul alla mina fina bloggisar, nära och kära som följer Lijas upptåg.

Julaftonsmorgon i vår stuga, pyssel, paketöppning och tomtegröt till frukost. Mys på hög nivå.
Hjärtat vilar nu, hon har fått min heshet så hon kraxar som en kråka men pigg i övrigt.
Firandet har redan startat här och fortsätter hela dagen lång. Bara en liten kaffepaus framför datorn nu innan vi ska börja förbereda julmaten.

Vi var uppe till klockan två inatt och grejade. Det var bara mysigt, först traditionsenlig uppesittarkväll med bingospel kombinerat med paketinslagning. Efter det så klädde jag julgranen och la in alla paket där under. Lija fick en smärre chock när hon kom upp och såg arrangemanget. Fast hon säger att det är ett träd sötnosen!

Ha nu en riktig trevlig julafton och njut!



Dan före dan




Årets julkort som jag beställde av trevliga Petra på Petrified in Pink.

Årets julkort tog hela åtta dagar på sig att komma fram. Nästa år bojkottar jag julfrimärkena, femman man sparar på tio kort och köper vanliga frimärken. Nu hoppas jag att alla har fått sin julhälsning från oss.

Igår hade vi en helt underbar dag med Camilla och Wincent. Vi stack iväg direkt på morgonen och åt frukost på IKEA. Barnen fick busa och vi tog en långfika. Handlade lite smått och gott, julgrejer på rea och ramar. Det var väldigt lugnt och skönt där, ingen julstress alls.

Efter IKEA åkte vi vidare till Stinsens köpcentrum. Inte heller där var det någon direkt julrusch. Det var mysigt att gå runt och kika och småhandla. Barnen var nöda och glada lagom tills vi skulle åka hem.

N hade fixat julgran och lite andra sysslor medans vi var borta. Granen ser ut att bli den största någonsin! Jag visar den imorgon när den är färdigklädd.




7A.M


Igår fyndade jag denna snygging från 7A.M på Tradera till Lija till halva priset! Snacka om nöjd jag är då jag länge spanat på dessa åkpåsar och suktat. De kostar drygt 1500:- nya så det har inte blivit av att jag köpt någon men nu gick det inte att låta bli.

De ska vara i särklass den allra bästa åkpåsen på marknaden och så är den ju ruskigt läcker med! Tanken är att lillebror ska få en svart eller brun likdan till nästa vinter så har de matchande, sköna påsar som håller de varma. De ska vara så pass bra att de räcker med ett underställ i ull eller liknande och sedan bara rätt ner i påsen. Det ska bli kul att prova.

Vecka 28



Dekorativ födelsedagsblomma som jag fick av svärföräldrarna på min födelsedag. Vitt och grönt helt i min smak!

Lija vilar och jag har inte kommit mig för att göra någonting vettigt ännu, måste man det? Fast det är onekligen skönt att bli av med dagens disk och annat plock innan man åker iväg. Det är inte roligt att komma hem till ett bombnedslag så jag får nog lov att ta tag i det...

För övrigt så är julförberedelserna så gott som klara. Maten ska inhandlas och granen införskaffas och kläs. Men det sker traditionsenligt kvällen före julafton med glögg, bingolotter och uppesittarkvällen på tv. Mys på hög nivå, vad jag längtar!

Idag går jag in i vecka 28. Det känns overkligt och vi längtar som bara den. Vi satt och pratade om det igår kväll och det känns underbart att ha förmånen att ge Lija ett syskon, en lillebror. Det börjar verkligen närma sig och det känns dessvärre i min kropp också. Jag har ganska smärtsamma sammandragningar och förvärkar emellanåt. Har varit i kontakt med min barnmorska idag angående det och jag hoppas att jag får en tid innan julafton.
Det var samma visa med Lija och då fcik jag komma regelbundet och kolla så att inget satt igång på grund av förvärkarna. Jag hoppas att det inte gjort det denna gång heller. Men det är alltid skönt med en extrakoll, då vet man att smärtan är positiv.


Äntligen julveckan



Crazy baby!

Så var den efterlängtade julveckan äntligen här. Julstämningen infann sig rejält under helgen med julgodisbak och brödbak. Bara tre dagar kvar nu tills Lija får träffa tomten för första gången i sitt liv. Hon är för övrigt väldigt fascinerad av tomtar. Pekar och viftar och skrattar när hon ser tomtar på tv eller på bilder. Så det ska bli kul att se hennes reaktion.

Hon är så rolig för ni vet den där reklamen på tv när de hoppar runt och skriker och skakar på huvudet, är det svenska spel reklamen? Jaja hur som så gör hon likadant när den kommer, kastar sig på golvet som en trotsig treåring och härmar dom. Hur kul som helst! Man kanske inte ska uppmuntra det beteendet men det går inte att hålla sig för skratt och hon tycker själv att hon är superrolig.

Nu är det lunchdags, i eftermiddag ska vi hem till Erika och Othilia på playdate.

Fnö Fnö!



Lija tittar på barnen som åker pulka utanför på morgonen idag med.

Liten skuttade upp själv strax efter nio idag, gick ut till fönstret och ropade FNÖ FNÖ! Svårt med s:et där men hon är så duktig som försöker. Jag tror bestämt att hon kommer ihåg allt pulkaåkande igår som var så roligt.

Igår när vi satt och tittade på tv på kvällen så var det zebror i ett program, då bara ropar hon rätt ut HÄST - klart och tydligt. Både N och jag höll på att sätta i halsen. Häftigt!

Idag blir det en hel del julfix här hemma, klappar som ska fixas och slås in, sista julkorten ska iväg och eventuellt ska granen införskaffas. Fast jag tycker att det är lite onödigt att ge sig ut på vägarna idag så vi får se.
Det har kommit säkert ytterligare en decimeter snö inatt och mer singlar det ner utanför. Underbart och vilken julstämning man får. Fyra ljus är tända och julmusik i bakgrunden, det närmar sig...


Pulkarace



Vi var iväg och köpte en pulka till Lija imorse. Vi fick tag i den sista babypulkan på Intersport, igår när jag kollade hade de ganska många.
Hon satt i fönstret när vi klev upp och gapskrattade åt barnen som åkte pulka i en liten slänt utanför oss. Och lika kul tyckte hon själv att det var.

Det går nästan inte att beskriva hur spännande och roligt det var! Hon manade på N så fort han stannade med den att han skulle fortsätta dra. Hon ville absolut inte kliva ur den när vi skulle gå in och äta lunch så N fick bära in hela ekipaget i lägenheten.
Så efter en hel förmiddag ute i snön och friska luften stupade hon i säng rödrosig om kinderna och nöjd.

Jag ska ägna mig åt att pyssla ihop lite julgodis på eftermiddagen, vi får se hur långt jag kommer. För övrigt är det ganska tyst här hemma idag, iallafall på mig som har tappat rösten helt och hållet. Fy vad jobbigt det är. Förhoppningsvis går det över till julafton iallafall.
















Äntligen fredag!



Bästa dagen på veckan! Tyvärr har jag ännu mer ont i halsen idag, det har flyttat sig längre ner i bröstet. Så himla typiskt, bara det blir bättre till jul så är jag glad. Lija verkar däremot piggare och inte besvärad idag.

Fredagsträff hemma hos Maritha väntar idag, om jag känner mig pigg. Men det ska jag nog orka, det är kul för Lija att slippa tråka hela dagen hemma med mig.

Nästa vecka är det äntligen julveckan och hoppas verkligen att snön får ligga kvar för nu har jag kommit i riktig julstämning. Skulle vilja komma iväg och köpa en pulka till Lija men det tror jag inte att jag orkar.

Nu är det lunchdags och sedan får vi se om lillskruttan vill vila en stund innan vi åker. Hon sov ganska så länge idag så det är tveksamt.

Knasnatt



Bästa besökarna igår. Magnus, Camilla & Wincent, Maritha & Emilia och så Lija som ska sitta i sin stol och spana. E



Maritha & Emilia och Erika, hennes dotter Othilia sprang utanför bilden precis.

Jag hade en perfekt och lagom födelsedag igår. Tjejerna med barn (ja och Magnus då) på besök hela eftermiddagen, massa gratulationer under dagen samt besök av svärföräldrarna på kvällen. Jag fick finaste julgruppen av dom som vanligt varje år.
Tack alla som kom ihåg mig!

Natten sedan var inte rolig för lilla hjärtat. När hon gick och la sig var hon så trött så trött efter allt ståhej under dagen. Ville inte äta sin välling och då är hon trött. Jag vaknade sedan vid halv fyra av en mystisk doft och det luktade inte hallontårta kan jag säga...

Vi fick väcka henne, som inte ens märkt att hon lyckats med detta, och bada henne mitt i natten. Från topp till tå fick vi skrubba samt bädda rent hela sängen. Lillgumman, vad jag tyckte synd om henne. Fast hon var helt opåverkad och tyckte mest att det var busigt och mysigt att bada denna knasiga tid.

Förmodligen var hon så trött att hon inte märkte att hon var nödig för det händer aldrig nu för tiden på nätterna.

Själv så har jag ont i halsen och känner mig inte alls pigg. Jag är så hes så jag håller på att tappa rösten helt. Får hålla snattran helt enkelt, lättare sagt än gjort!
Gissar att Lija med känner av halsen för det är omöjligt med mat och faktiskt till och med välling.

Idag blir det vilodag och så har jag en hel del tvätt att ta reda på efter nattens äventyr...

Tjugoåttonde gången gillt!



Min lilla snöbuse var överlycklig för snön igår. På kvällen när vi var inne sedan så gick hon till fönstret och viftade och försökte säga snö men det blev bnö! Strax efter att bilden togs så kom det en snövind och hon blåste omkull.

Snön ligger kvar och det är gnistrigt, vitt och otroligt vackert ute. Det var många, många år sedan det var snö på min födelsedag. Ja det är min tjugoåttonde födelsedag idag, ett år till på nacken och det känns bra! Ett år klokare och det har varit det bästa året i mitt liv utan tvekan, jag ser fram emot åren som kommer och framförallt ser jag fram emot att få fortsätta det nya mammalivet och det snart till två små mirakel.

Dagen kommer inte att firas på något särskilt vis, en vecka kvar till jul och mitt i veckan så det blir hemmamys och en god middag ikväll kanske, eller vad säger du min käre make?
Jag hade tänkt göra en tårta men det hinner jag nog inte med idag. Det kommer några mammor med barn på eftermiddagen och busar och leker så jag ska städa och plocka på förmiddagen.

Mjau!





Jag hittade lite nytt till Lija på Lindex här om dagen. Glittriga grå tights och denna söta body med djurtryck. Tryck är inget jag gillar i vanliga fall men denna var så söt så jag struntade i mina principer. Lija pekar på djuren på sin mage och gör läten så hon godkände den.

Jeansen är från Nova Star och de fyndade jag för 150 spänn hos Wiell. De kostar 400 i vanliga fall så det var svårt att låta bli. De funkar till Lija men de kommer passa Lillebror ännu bättre tror jag. Man får tänka lite unisex emellanåt. Men glittertightsen tror jag att han ska slippa ärva...




Guldlock





Vår lilla guldlock börjar få en riktig kalufs nu med lockar bak i nacken. Jag har faktiskt köpt hennes första hårspännen men det var inte direkt jubel när jag skulle sätta dit dom... Kanske lyckas på julafton iallafall en stund.

SNÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!!!!





Vår utsikt imorse, nu är det väldigt mycket mer snö och det snöar fortfarande!

Åh vad glad jag blev när jag drog upp persiennerna imorse och såg att det var fullkomlig snöstorm ute! Jag har nog inte sett så här mycket snö på flera år. Underbart!
Lija blev helt bananas och klättrade upp i fönstret och skrek ah ah ah ah och gjorde blinka lilla stjärna moves med händerna. Hur sött som helst!

Camilla kom och hämtade oss innan lunch. Vi fastnade i backen här vid oss när vi skulle iväg för de hade ännu inte plogat. Vi stod bara och slirade och kom ingenstans. Till slut när jag hade hoppat ur och skulle försöka komma på något genialiskt så spurtade hon uppför backen, puh!

Så nu har vi nyss kommit hem efter mysigt besök hemma hos Camilla och Wincent. Erika och Othilia, Magnus och Alex var också där så det var fullt bus och kackel på oss föräldrar.

Nu ska jag slappa och njuta egentid en stund innan lillbus vaknar.





Känner sig som hemma i Camillas soffa.


Majsmonster



Käkar sitt favoritsnackso - majskorn. Osötade från Bonduelle ska det vara.

Idag har det gått i ett precis hela dagen trots att vi bara varit hemma. Men ibland finns det en hel del att fixa med och så ska man ju leka och busa emellanåt också.

Hon har gått på matstrejk hela dagen. Varken plättar eller korv och makaroner (favoriter) gick hem hos fröken. Nej hon är rejält envis den här lilla piraten. När N kom hem fixade han carbonara med bacon och ärtor och tagliatelle och det slank minsann i. Så klockan sju ikväll var hon tydligen trött på att vara hungrig, lillknas!

Imorgon väntar playdate hemma hos Camilla och Wincent. Vi är några stycken som blir alldeles för uttåkade nu när öppna förskolan är stängt över jul så då får vi träffas hemma hos varandra istället.

Söta Camilla messade mig och frågade om hon skulle hämta oss imorgon. Hur snällt som helst eftersom jag har så jobbigt att gå redan...
Hon vet hur det är eftersom hon sitter i samma båt. Man känner sig redan som en blåval och det är inte roligt med sammandragningar så här "långt" innan. Men man vet att det går över så det är bara att bita ihop men som sagt skönt att slippa ha ont när man inte måste.



Tredje Advent





Min fina adventsstake som man kan elda hela december. Den klassiska blev helt slaktad av katterna så den fick flytta ner i jullådan igen.

Sovmorgon till nio för hela lilla familjen. Frukost med tre tända ljus och luciafirande på tvn i bakgrunden, mysigare kan det inte bli. Nu börjar jag få riktig julstämning.
Ikväll ska vi på luciakonsert i kyrkan med Emilias familj. Jag ska slå in julklappar här hemma och pyssla lite.

Bara en vecka kvar sedan är det julveckan och N:s långledighet. Åh vad härligt det ska bli. Lillebrors ankomst närmar sig med stormsteg, bara 90 dagar kvar idag. Jisses vad fort det har gått.
Nu blir det åter till advents och luciamyset här hemma. Pyjamas hela dagen är det som gäller för preggos idag!

Lucia



Igår var vi på familjeluciafirande i kyrkan på morgonen. Både Emilia och Wincent skulle delta i tåget men Wincent sov sig igenom sitt första lussefirande och Emilia hade myror i brallorna. Men sött och stämningsfullt var det.
Efterföljande fika med tända ljus och massa bus. Emilia och Lija har börjat leka och kommunicera mer och mer med varandra. De stack iväg direkt och kikade runt tillsammans när vi kom dit. De jagade varandra och gapskrattade. Så himla mysigt att se att de trivs tillsammans och känner igen varandra.

Efter lussefirandet lämnade jag och Maritha barn och män hemma och stack iväg till IKEA och lunchade samt handlade lite nödvändigheter inför jul. IKEA hade, som jag misstänkte, börjat rea alla julgrejer så smått. Jag hittade varsin julstrumpa till Lija och Lillebror bland annat.

Fortsatte till Jakan och Barkarby och inhandlade de sista julklapparna så nu är jag färdig med de flesta förberedelserna och julklapparna. Det känns hur skönt som helst.
Det var lite skillnad att vara iväg själv och handla kan jag säga. IKEA hade förmodligen tagit en hel dag med tjejerna i släptåg.













Lija tänder ljus för morfar i kyrkan.



Lija lämnar kollekt/betalar för sin lussebulle som hon mumsade i sig.







Lösenordsskydda?

Förmodligen kommer jag att inom en snar framtid lösenordsskydda min blogg av diverse anledningar. Jag tror att många av er med barn kan känna igen er i sådana tankar. Dessutom har vi ju snart en liten till och jag känner ännu starkare för det. Men åter till anledningen med mera senare.

Hur som helst så vill jag ju att så många som möjligt av er "stammisar" ska kunna fortsätta följa våra upptåg. Så därför ber jag er att kommentera detta inlägg med mailadress eller maila mig på [email protected] så skickar jag lösenordet till er när den eventuella ändringen sker.
Jag vet hur trist det är att klicka upp en blogg man följt ett tag och upptäcka att den är låst så jag hoppas att ni kommenterar eller mailar.

Tävling hos Malin



Jag är med inne hos Malin, en av de bloggar jag följer, och tävlar om en superfiffig almanacka som jag har sneglat på flera gånger tidigare...
Pröva lyckan du med och läs hennes härliga blogg här!


Happy Friday!



Busungen i sin bilstol igår. Hon använder den som fåtölj hemma, sitter där och slappar, läser bok och mumsar banan.

Äntligen fredag, stundande luciahelg och Idolfinal ikväll. Vi ska på luciafirande både imorgon och på söndag. Jag tror att Lija kommer att uppskatta det och tycka att det är spännande.

Vi har nyss kommit hem ifrån BVC där det var dags för ettårssprutorna samt den sista stelkrampssprutan som kom lägligt nu i samband med kattbettet.
Det gick finemang och nu sover hon en sen eftermiddagslur. Det blir nog med andra ord Idolfinal för hennes del med ikväll.

Jag pysslar lite med julkort och hennes fotoalbum. Det är mysigt att få lite tid över till sådant.

Med penicillinet går det inget bättre. Det är tveksamt om hon får behålla något av det överhuvudtaget. Så jag hoppas verkligen inte att det blir något allvarligt med bettet.

Lijas första julavslutning



Lija och Alex mumsar lussebullar för glatta livet, det gäller att passa på när man får.

Idag var det då dags för julavslutning på öppna förskolan. Dagen började tyvärr mindre trevligt eftersom Lija skulle ha sin medicin. Det spelar ingen roll hur vi gör, hon kräks upp det inklusive vällingen i magen. Hon ska ha fyra ml och vi gav henne knappt en. Vi har försökt blanda det med allt som kan tänkas, spruta in det i munnen, ja allt har vi testat. Det går helt enkelt inte eftersom hon kräks.

Nu vet jag inte alls vad vi ska göra, det enda bvc ger som råd är att vi kan få pröva en annan sort med en anna smak. Jag tror inte att det har någon betydelse eftersom att hon kräks. Bismaken av penicillinet går inte att komma undan i vilket fall.

Dessvärre så bör hon ju få i sig antibiotikan annars riskerar hon att bli inlagd med dropp IFALL kattbettet skulle visa sig vara infekterat. Jag känner mig helt maktlös och vet inte vad jag ska ta mig till...
Har ni några tips, vad som helst så mottager jag det tacksamt!

Nåväl, avslutningen var otroligt välarrangerad och mysig. Massor av cred till fröknarna som ordnat så mysigt. Det var julfika, dans runt granen och julsångstund. Det avslutades med fiskedamm som innehöll leksaker, kex oxh ballonger. Kanon!



Massor av folk.













Fiskedamm.



Sedan skulle innehållet fiskas upp.






Kattbiten



Lija pussas med alla mindre barn på öppna förskolan. Hon är en riktig pussgurka och N och jag får säkert femtio var om dagen. Innan hon somnar så ger hon mig ett par stycken efter vällingen och lägger sig sedan och sover. Ibland vaknar jag av att hon hänger över mig och ger mig dreggliga pussar.

Igår kväll blev Lija kattbiten i armen. Mojjen har aldrig gjort henne någonting hur hon än har hållt på, ibland är hon väldigt hårdhänt dessutom. Men igår när hon drog honom hårt i svansen så markerade han och bet henne i överarmen. Hon blev rejält rädd och det blev fyra små hål.
Jag kontaktade sjukvårdsrådgivningen, fick råd om att lägga om det med desinfektion och byta förband ett par gånger. Detta för att dra ur eventuella infektioner. Så hela kvällen igår gick hon med bandagerad arm och tyckte det var jättespännande knasfian.

Det kan tydligen bli väldigt infekterat av kattbett då de har väldigt mycket bakterier i munnen. Så man ska alltid uppsöka läkare efter ett kattbett om det har gått hål på huden, vilket det hade.
Så idag har vi varit hos läkaren som tittade på det och skrev ut antibiotika. I fem dagar tre gånger om dagen ska hon få medicin. På fredag får hon sin stelkrampsspruta också som är extra viktig nu.

Dagen för övrigt har spenderats på öppna förskolan. Imorgon är sista tillfället där med julavslutning innan de stänger för julledighet. Det blir fika, julsånger och fiskedamm för barnen. N har tagit ledigt för att kunna vara med på Lijas första avslutning. Mysigt!



I väntrummet hos doktorn. Hon blev väldigt förtjust i möblerna i hennes size, så det måste jag kika på.


Rackarkatt



Ja så här går det med mitt adventsarrangemang varenda morgon. Grävling jabbar upp alla svampar ur den och sen har jag mossa och svampar överallt. Kul jul va?

Årets julkort har kommit!



Årets julkort beställde jag av Petra på Petrified in Pink och vilka kort alltså. Jag är härmed en trogen kund. Tyvärr kan jag ju inte visa dom ännu eftersom de flesta mottagare cirkulerar här inne men när de har kommit fram så ska jag visa dom.

Jag älskar att hon lagt ner tid på att slå in dom fint och skickat med lite smått och gott. Sådant gör att jag garanterat återkommer.

Vi är nyss hemkomna från öppna förskolan. Trist att de bara har öppet denna vecka och sedan stänger för jullov. Men vi ska väl försöka ses så barnen får leka ändå några stycken.

Lija vilar, idag är hon på matstrejk. Ibland bara är det så, inte ens plättar med hemgjord sylt gick ner. Då ger jag henne en flaska välling faktiskt, jag ser ingen prestige i att inte göra det. Hon behöver sova, jag behöver lite egentid och vila så då är det inget att hålla på tycker jag. Nu gör jag ju inte så varenda dag, nejdå vi "kämpar" med maten varje dag men ibland så får man släppa på reglerna lite. Annars mår varken hon eller jag bra.



Lija provar en kattsvans idag på öppna förskolan. Den syns tyvärr inte så bra men den hänger iallafall där bak.

Dagens tips



Dagens tips måste bli denna fleecejacka från Nova Star hos i lucka sju hos Wiell. Det är ytterst sällan man hittar Nova Star till rea och nu finns de än så länge kvar i alla färger och storlekar för 270:- ordinarie pris 450:-.
Nu behöver inte Lija någon då vi har den svarta ifrån Polarn & Pyret men Lillebror kanske gör...
Skynda er ifall ni behöver en snygg fleece!



Bilder: Wiell

Andra Advent



Andra advent
redan, snart julafton!

Idag var det avslutning på babysimmet. Lija var alldeles tokbusig och njöt som bara den utav att bada. Vi måste verkligen ta oss till simhallen ett par gånger i månaden framöver. Hon älskar att bada.

Vi gjorde fria dyk, (hon dyker emellan oss och tar tag i den enas tummar under vattnet) provade att flyta med flytväst och hon simmade själv med armpuffar. Hon fick också med sig ett diplom hem så nu har hon två i sin samling. En toppeneftermiddag och Lija somnade i vagnen på väg hem.

Nu gör N egen kycklingfond och jag och Lija spelar bingolotto. Hon har en gammal lott och penna som hon sitter och ritar på och tror att hon spelar som mamma. Hon ska härma precis ALLT jag gör, det är så gulligt. Hon hämtar min rougeborste och pudrar kinderna, torkar bordet med papper och disktrasa, sorterar in tvätt i maskinen från tvättkorgen, hänger tvätt på torkställningen. Ja hon snappar upp allt jag gör med rekordfart. Sötnosen vår!











Dagens fynd



Bilder: Babyshop

De flesta webshoppar kör ju någon slags variant av adventskalender nu i december med bra erbjudanden. Jag hittade favoritstrumpbyxorna från Trumpette idag hos Wiell för endast 83:- styck! Riktigt bra pris då de normalt kostar 200-245:-.
Så jag klickade hem ett par rosa och ett par juliga till julavslutningen bland annat.
De är verkligen de bästa strumpbyxor vi har haft. Med halkpluppisar under, sött sydd sko och suverän kvalitè.

Skrutt 13 månader



Underbart med helg och dessutom sov Lija till halv nio. Det börjar mer bli en vana än ett undantag, det törs jag knappt skriva men nu har jag gjort det.
Jag har julpysslat här hemma, dekorerat en amaryllis och gjort lite andra fina blomarrangemang.

Vi var ner till centrum och kikade lite på julmarknaden, om man nu kan kalla det för en marknad, den var ganska värdelös. Men jag hittade dessa fina adventssiffror i trä för 25 riksdaler. Jag ska greja med dom nu, jag tänkte hänga dom runt fyra blockljus tillsammans med ett rött band och ställa på ett fat.

Lillskruttan vilar skönt, hon sprang runt ock skrattade och tittade på tomtar och var i sitt esse på marknaden. Hon hälsade på spöket Laban som var på visit. Hon gillar spöken också verkar det som. Kanske tack vare de snälla spökena som är med på sångstunden på öppna förskolan?

Lija blir 13 månader idag också, vad fort tiden går!

Nu ska jag fortsätta pyssla medans jag har ångan uppe...


Bananmonster



Banan slinker alltid ner men bara om jag får äta själv. Att mata henne är ett minne blott, hon ska bara äta själv med sin sked. Det resulterar i mat både högt och lågt men så är det när man ska lära sig.

Hjärtat
sussar sött i sängen. Jag ska alldeles strax ansluta dit jag med, var bara tvungen att mumsa i mig en kanelbulle och ett glas julmust. Det är omöjligt att ha det ifred när hon är vaken. Inte så bra om hon äter en massa godsaker emellan måltiderna, det är nog trassligt med maten ändå.

När hon vaknar så ska vi försöka fortsätta att göra julfint hemma. En hel del städning återstår, det känns inte så kul att plocka fram julgrejer när det är stökigt hemma.

Igår hämtade jag ut ett stort, mjukt paket till Lija på posten. Hon fick syn på det imorse och blev helt bananas. Hon har förstått att det brukar vara något spännande i de där paketen...
Det är så mysigt att ha någon att köpa julklappar till. Fast vi kommer inte alls att köpa så mycket. Det har blivit sådant som vi iallafall har tänkt köpa till henne eller sådant som hon behöver. Men lite klappar under granen måste det ju vara såklart.

Några fler böcker ska hon nog få också för det är hennes favoritsysselsättning just nu. Pedagogiskt och bra dessutom.
Jag skulle också vilja hitta en sackosäck eller sittsäck till henne. Hon vill ju helst sitta på golvet hela tiden och på sista tiden har hon börja släpa ner kuddar och myser med på golvet. Jag tror att en sådan säck vore perfekt.





Mitt lilla mysgäng om dagarna. Lija, Mojjen och bebis i magen som sparkar på Mojjen.





Äntligen fredag!





Och äntligen har jag hittat vimplar som jag gillar till Lijas rum! Jättesöta sydda i fina tyger och kommer från Rice. Den är cirka fyra meter lång totalt och ska hänga i taket i hennes rum. Det fanns en i blå toner också som jag skulle vilja ha till Lillebror...

Fredag morgon - lovely! Idag blir det en hemmadag som vanligt för mig och Lija på fredagar. Vi sov till halv nio så nu är vi pigga och glada. Vi ska greja lite här hemma och ta det lugnt. Det passar ganska bra på fredagen eftersom det är aktiviteter varenda dag annars i veckorna.
Jag är lite sugen på att åka till IKEA men jag vet int eom jag orkar hoppa på tåget och ge mig iväg...

Just nu lyssnar vi på barnskivan. Lija dansar och gör rörelser till alla sångerna. Favoriterna är Imse vimse spindel, Blinka lilla stjärna och Dansa min docka. När hon ser stjärnorna som lyser i fönstrena så blir hon helt tokig och börjar blinka med händerna och dansa. Sötnosen, vad fort dom lär sig!
Imse vimse spindel sjunger jag varenda kväll när hon ska sova också så den hör till en klar favorit.

Rutiner är också något hon lär sig fort. Speciellt på kvällarna när hon ska lägga sig. Hon nästan kastar sig i säng efter vällingen, vill ha sin snuttefilt av N, sedan vinkar hon till honom, dricker sin välling, vänder sig om och somnar. Duktiga tjejen, hon älskar att veta vad som ska hända - det skapar trygghet.

Och så var det bara hundra dagar kvar...



Riktig stekare som mumsar mellanmål i soffan. Småsneglar på tvn samtidigt.

Lite av en magisk gräns att gå ner på tvåsiffrig nedräkning nu. Jag kommer ihåg denna dag med Lija, det kändes som om att det snart var dags. Man vet ju inte exakt heller, det kan var 80 dagar kvar likaväl som 120. Hoppas hoppas jag slipper gå över tiden och bara samla på mig en massa vätska.

Foglossning har kommit som ett brev på posten. Sedan någon vecka tillbaka så knakar det i höfterna när jag till exempel går i backar eller tar i med benen. Ländryggen liksom "glappar" och ibland bara blixtrar det till. Usch foglossning redan, det känns inte kul... Undrar hur det ska gå att vara själv med Lija om det blir värre och jag samtidigt kommer att bli tyngre och tyngre. Hur gör man då?

Jag ska iallafall beställa ett stödbälte som jag provade ut hos barnmorskan igår när vi var där. Det kändes som om att det kan hjälpa en aning iallafall.

Men i övrigt mår jag toppen. Lika bra som förra graviditeten. Det är som sagt en ljuvlig tid nu omkring vecka 25 när man ännu inte blivit för tung men det både känns och syns att man är gravid. Det är verkligen livets gåva och jag mår som en prinsessa med ett mirakel i magen och ett utanför.

Lija vilar och jag fastnade här. Vi har varit på öppna förskolan hela förmiddagen och busat och då sover hon alltid så bra på eftermiddagen. Däremot så tjorvar hon med maten nu igen. Jag får inte i henne någonting förrän fram emot kvällningen oftast. Jag förstår inte att hon inte blir hungrig?
Vad får hon energin ifrån?

Jag funderar lite på om det kan vara vällingen på kvällen och natten som är boven i dramat. Kan hon stå sig en hel dag på nattmålet med välling? Hon kanske inte står sig men det blir kanske drägligt på något vis. Hon går ju upp i vikt och ligger i överkant på sina kurvor så hon mår ju bra. Ibland är det väl bara så här..


Fem år sedan



På bänken står det: " Now then always forever "

I tisdags var det fem år sedan jag och N förlovade oss. N överraskade mig i Hyde Park i London vid just denna bänk och friade. Helt perfekt var det!

Det var en mild decemberdag i denna ljuvliga park. Det var fullt med gråsilvriga ekorrar som kutade runt våra ben. Efter ceremonin fick vi kasta oss in i en taxi och skynda oss till flygplatsen. Vi checkade in till flyget precis på minuten, beställde in skumpa och firade.

Det var otroligt romantiskt, jag blev riktigt överraskad. Verkligen ett minne för livet!


Lillebror mår prima!



Lija i exakt samma vecka, 25, som jag är i nu. Det var mycket mer runt om med henne kan jag konstatera. Ska försöka komma ihåg att ta hjälp av N ikväll och fota magen med Lillebror i idag.

Idag var det dags för rutinbesök hos barnmorskan. N och Lija följde med för att lyssna på hjärtljud, mysigt. Allt såg perfekt ut, alla värden var så bra de kan bli. Jag hade inte heller väntat mig något annat för jag mår oförskämt bra.
Blodsockret låg på 5, så jag kan fortsätta käka lussebullar och dricka julmust. Magmåttet är 25 cm, säger inte så mycket kanske men det är exakt detsamma som med Lija i denna vecka. Jag som trodde jag var mycket större denna gång.
Blodvärdet var också bra, inget extra järn behövs, jippie!
Hjärtljuden låg på 145, med Lija låg de på 150-155.

Viktmässigt har jag" "bara" ökat fyra kilo. Bara barn som barnmorskan sa. Det känns bra, jag kanske slipper hamna på plus 25 kilo vid förlossningen som med Lija...

Nu känns det som ytterligare en milstolpe är avklarad och det är alltid skönt med en check.

RSS 2.0