Vår fredag


Lija är redo för stora staden. Tee Amplified kids, body Lindex och strumpisar från PoP.

Vid lunch igår så tog Lija och jag pendeltåget in till stan ( Stockholm ). Lija var vaken på tåget men satt snällt i mitt knä och tittade och jollrade. När vi kom fram strosade vi runt på Åhlèns ett bra tag, på barnavdelningen hittade vi Bobuxtofflor som jag ska köpa så småningom, när Lija blir lite större. Det fanns nya söta med kissar på nu också. På barnavdelningen har dom amningsrum som är väldigt smidigt och bra så vi pausade där en stund. Det kan vara så svårt att hitta någon bra plats för amning när det är matdags. Dessutom så blir hon så distraherad om det är rörigt runt omkring och kan inte äta så då är det så himla bra att dom ordnat det bra med amningsrum.

Jag handlade lite smått och gott, en ny mascara från Helena Rubinstein. Jag har inte provat just denna innan så jag hoppas att den är bra. Efter en runda i city så begav vi oss mot Östermalm i solskenet. Lija skötte sig bra hela stunden på Åhlèns fast hon ville inte ligga i vagnen utan jag fick bära henne och använda bärselen men det funkar ju bra för då är hon helt nöjd. Hon vill vara med och titta på allt och lyssna. Tror det kommer bli lättare med vagnen så fort hon kan sitta i sittdelen istället.
Vi gick Karlavägen fram till Karlaplan och Fältöversten. Där hittade jag ett par tunna, ofodrade jeans och en tröja på HM. Jag har letat efter ett par lite tunnare jeans som hon kan ha hemma. De andra blir lite för varma inomhus. De här är jättemjuka och mysiga. Jag är ju svag för randigt så det slank med en i marint/vitt i ekologisk bomull.

Vi mötte upp N när han slutat jobbet och sedan åkte vi till Uppsala. Först satt Lija och snackade och snackade i bilen men precis när vi kommit ut ur Stockholm så började hon skrika. Hon ville absolut inte sitta där " helt själv " utan hon vill upp och leka och titta. Fast när man åker bil så går det ju inte att ta upp henne utan hon måste ju lära sig att man sitter stilla när man åker bil. Så det var skrik nästan hela vägen till Uppsala. Väl där så var vi in på Babyland och köpte stol samt tillbehör till den. Vi skulle även köpa Bumbostolen men det var tur att vi provade den för Lija är redan för stor för den. Hon satt som i ett skruvstäd i den och vi fick knappt upp henne! Så den hoppar vi över, matstolen fungerar ju på samma sätt så hon får träna i den.
Vi hämtade kinamat på vägen hem och kollade sedan på Let`s Dance och N monterade ihop stolen.
Lija fick provsitta en liten stund och hon blev så nöjd så nöjd och tyckte att det var jättespännande. Idag ska hon få sitta där och prova gröt.
Nu måste jag göra mig iordning - ska snart vara hos frissan.


Märket " How to kiss a frog " på Åhlèns. De vann pris 2008 för Årets Barnklädesdesigner. Superfint skyltat med fina kläder. Gillar deras kollektion i dova färger.


Fina tofflor från Bobux. Det blir svårt att välja.

Pausar i foajèn till N:s jobb.





Trött Lija provar bumbo på Babyland.



Dyna svart 349:- och bygel vit 289:-.





Bodylotion, deo, mascara och anteckningsbok från Åhlèns.



Jeans 98:- och tröja 79:- från HM.






Huvudvärk & Happy Friday snart...


Lija mitt i ett skratt häromdagen.

Så här fin är min nya Molly på. Jag måste nog städa lite i hallen också ser jag nu....

Jag vaknade upp med huvudvärk, jag vet att om jag inte gör mig av med den snarast så eskalerar det och blir till migrän istället. Så nu har jag preparerat mig med massor av vätska, kaffe och en panodil. Hoppas att den försvinner nu.
 När vi gick upp imorse så var det värsta snöstormen. Men nu skiner solen och det är hur fint väder som helst. Det passar ju perfekt när vi ska iväg in till stan. Lija sover sin förmiddagsnap nu så jag ska göra mig iordning och fixa här hemma så att vi kan åka sedan när hon vaknar och har ätit med mera. Det ska bli kul att spana på lite vårnyheter och ta en god fika någonstans eller en kaffe på språnget. Det beror på Lija hur det blir. Mysigt hur som helst. Vi ska gå till N:s jobb också, när han slutat så åker vi och hämtar Lijas fina stol. Åh vad spännande det ska bli! Jag ska palla upp henne ordentligt så får vi se om hon kan sitta en liten stund i den. Kanske prova lite gröt ikväll också, vi får se vad vi hinner. Dags att sätta fart nu, man vet aldrig hur länge hon sover.

Alla gillar Lija



Lija och Mojjen igår kväll. Han har börjat förstå att hon faktiskt också är en människa, fast en liten sådan.

Lija hälsar på sin farmor på jobbet igår. Hon sitter lutad i sin vagn och jag har fällt ner sufletten. Det är hon oftast jättenöjd med för då ser hon vad som händer och hon vill ju absolut inte ligga ner längre när hon är vaken.

Min egna stund på kvällen är i sängen när Lija sover gott. Just nu ligger hon faktiskt i sin säng som hon gjort två nätter i rad. Då är det perfekt att passa på att blogga lite för det hinner man inte med på kvällen när N kommit hem. Då vill man passa på och mysa alla tre. Lija har nyss ätit så det borde dröja till åtminstone klockan två och helst lite till innan det är dags för nästa måltid. Jag har ingen koll på hur nätterna artar sig för jag är så trött att jag kommer inte ens ihåg dagen efter vad klockan var när hon åt under natten.
Imorgon ska jag och lilla fröken ta pendeln till stan och bland annat hälsa på pappa N på jobbet. Hoppas på riktigt fint väder så vi kan promenera till Östermalm. Tänkte spana lite på Åhlèns och NK också. När N slutar jobbet så hämtar vi upp BRIO stolen innan vi åker hemåt.

Idag kom paketet med kläder från Babyshop som jag beställde igår. Otroligt fint var det. Jag är verkligen nöjd.
 Lite annat smått och gott fick också följa med hem när jag var ute idag. Jag köpte baskläder till Lija på Lindex att "blanda upp" med de lite dyrare kläderna. Det var egentligen bara strumpor jag skulle ha men det fanns en del annat fint där också. Hon har vuxit ur flera omgångar med strumpor men inte ser jag att fötterna växer men uppenbarligen så gör dom det.


Jag valde mellan dessa två pikèklänningar från FIX. Det blev den som går i rött/rosa/marinblått. Den blir jättefin med både röda och rosa kalasbyxor. Den är jättefin för den är i riktigt "knottrigt" pikètyg. Finns på Lindex för 129:-.


Nödvändigheter från Apoteket såsom bästa munsköljen, rengöringsmousse och tvättlappar i papper.

Rosa kalligrafpenna, kuvert samt brevkort. Ska skickas tillsammans med foton som jag framkallat. Det blir mer personligt och gulligt med en rosa touch på.

Tee från Amplified Kids. Kolla vilken cool tag och den fina påsen som man fick till.


Jeansen från Nova Star. Dom är i väldigt mjuk denim och en snygg tvätt.

Svart och vit klänning från Nanoou.

Underbar Odd Molly tunika i siden 1399:-. Kan inte någon bjuda mig på fest?

   
Bilder: Odd Molly


Brun, vit och rosa body Lindex. Tag tre betala för två à 69:-/styck.

Prickiga rosa leggings som hör till tunikan jag köpte igår 59:-. Tvåpack strumpor med antihalkpluttar på 39:-.

   
Coola växter till köksbordet. Dom ska klara sig bra utan direkt dagsljus.
 

Bebisbabbel


Lija och Emilia snackar.

   

Lija på sin massagemadrass innan det var dags för avklädning.

Lija, Samuel och Wincent skymtar i hörnet.



   

Massagen
var jättebra som vanligt, idag masserade vi mage,armar, bröst och ansikte. Ansiktet var lite svårt att massera eftersom att hon så gärna vill gnaga på mina fingrar när dom är i närheten av ansiktet. Lija var på jättebra humör och försökte kommunicera med allt och alla, sötnosen. Det är hennes nya grej för denna vecka, hon jollrar hela tiden och söker kontakt med alla. Hon är otroligt social och vill vara med hela tiden, hon stromtrivs när det är mycket människor och liv och rörelse. Idag var Emilia hennes utvalde att prata med. Hon försökte smaka på henne också och lutade sig framåt så hon kunde komma åt henne. Det var så himla gulligt. På filmen nedan så sitter Lija i mitt knä och Emilia sitter till vänster.

Innan massagen tog Maritha och jag en långpromenad och handlade födelsedagsblommor till Therese som fyllde trettio nyligen. Vi hittade ett jättefint arrangemang som gick i vitt, grönt och silver och till de matchade vi med kort och lite choklad. Jag köpte två växter till mig själv också att ha i krukorna på köksbordet som för tillfället är tomma.
Jag hade tänkt börja med smakportioner ikväll men Lija var så övertrött så det var ingen idè. Imorgon ska vi ju hämta hennes matstol så det passar nog bra att börja då i kombination med att hon får sin stol och kan sitta med vid bordet. Jag handlade gröt och en silikonsked till henne idag så nu är det bara stolen som fattas.



Mumsig middag & Pappa handlar på PoP




N sprang in på ICA Karlaplan igår på vägen hem och där har de alltid ( oftast ) väldigt bra köttpriser. Han hittade svensk skivad färsk biff för 139:-/kilot. Biff är nämligen det bästa jag vet. Så han lagade iordning en riktigt lyxig Lillördagmiddag. Det blev biff med en ny krydda/rub, ruccola, avokado, wokade sugarsnaps och purjolök, strips och reducerad balsamicosås till det. Det var otroligt gott och jag blev alldeles för mätt.

På lunchen hade N varit förbi Polarn & Pyret i Fältöversten och handlat lite nyttigheter. Två stycken tvåpack med underbyxor, det ena packet är med volanger på rumpan, 75:-,  och det andra är vanliga cleana för 55:-. De bästa kalasbyxorna som finns i rött/vitt randigt köpte han också. Jättebra kvalitè på deras och de noppar inte lika fort som andra så det är värt att lägga trettio kronor extra på ett par ifrån dom istället. Duktig pappa!


Odd Molly i mitt hjärta





Tunika från Odd Molly finns i butik nu 1099:-.

       
Bilder: Odd Molly

Underbara Odd Molly är mitt absoluta favoritmärke. Jag handlar hellre få plagg därifrån än tjugo från någon billig kedja. Deras kläder är alldeles ljuvliga och tidlösa, de blir aldrig omoderna. Tunikan ovan fick flytta in hos mig efter ett besök hos svärmor/Lijas farmor i affären idag. Jag är kär och den åker på direkt idag! Har man en gång handlat ett plagg från dom så kan man inte sluta, dett blir som ett missbruk, ett samlande. Jag lovar, testa får ni se!

Jag dricker te och Lija tränar i sitt gym. Vid lunch ska vi möta Maritha och Emilia och sedan gå till Lillsjön och köpa blommor till Therese i vår mammagrupp som nyss fyllt trettio. Efter det är det babymassage och fika. Så den här dagen kommer nog att gå i ett. Nu måste jag försöka hinna få i mig lite frukost för lunch blir det sämre med kanske.

Sala Allehanda



Detta urklipp fick jag med posten idag. Jag vet faktiskt inte alls vem som har skickat in det till tidningen ännu. Jag har väl mina aningar men vet inget säkert, måste forska i det. Bilden är iallafall publicerad i Salas lokala tidning -  Sala Allehanda. Bilden är ifrån min gammelmormors 95 - års kalas den 29/11 - 08. Från vänster är det alltså jag & Lija, min mamma, min mormor och till sist min gammelmormor. Hur häftigt är det inte med fem generationer tjejer? Så roligt att min gammelmormor är "still going strong" och fick uppleva detta. Jag tror absolut att det blir ett 100 års jubileum så småningom.

Klick Klick



                                                          
Bilder: Babyshop

Medans Lija sov så passade jag på att klicka hem  lite saker till henne. Jag brukar handla från Babyshops hemsida för de har ett brett utbud och sortiment, supersnabb hantering och leverans plus att frakten bara är 29:-, fraktfritt vid order över 500 kronor. Superbra service!
Idag beställde jag tee med Rolling Stones klassiska tryck, från Amplified Kids, vit med puffärm som gör den tuff men söt. Kostar nu 171:- tidigare 349:-.

Supercoola jeans, Denim harem trousers från Nova Star i baggymodell. Perfekt med muddar uppe och nere då kan hon ha dom ett bra tag. Jag gillar verkligen Nova Stars denimserie. Dessa hör till vårkollektion som nyss släpptes 349:-.

Svart/vit klänning från danska Nanoou i ekologisk bomull. Klassiskt mönster och ändå inte för retro för min smak utan lagom. Jag tycker det är kul att hitta något svart plagg till Lija eftersom det mest finns färg till dom. Den finns till halva priset 160:-.
Om Posten sköter sig som dom ska så dimper nog paketet ner i brevlådan redan imorgon, spännande. Jeansen är säkert lite stora nu men det dröjer nog inte länge tills dom är lagom.

Lillördag


Händerna fulla hela tiden. Hon suger tag i allt som kommer i hennes väg, mitt hår lever farligt om jag r åkar ha det utsläppt.



Inatt sov Lija i sin säng en liten stund. Jag hade inte tänkt det men så kom jag på att jag kan ju prova - varför inte. Annars är det ju bara att lägga tillbaka henne hos mig. Så jag bäddade ner henne skönt i sin säng precis bredvid mig och hon fortsatte bara sova vidare. Det var klockan 23:30 och inte förrän 03:30 vaknade hon och ropade efter mat. Det var gudomligt skönt för min nacke och rygg att få sträcka ut själv och sova ostört i hela fyra timmar. Välbehövligt.
Nu sover Lija sin förmiddagsnap, vi får väl se hur länge det varar. Det kan vara allt ifrån en kvart till tre timmar. Jag har druckit kaffe och fixat med lite smått och gott. Jag vågar inte börja med något större projekt för jag hör att hon inte har somnat riktigt ordentligt ännu. Jag har fått skuffa på rumpan flera gånger redan.
I övrigt har vi inga planer alls för dagen. Hade tänkt åka in till stan och gå på Fältöversten och kika lite innan N slutar jobbet som ligger på Östermalm och sedan ta sällskap med honom hem. Men jag tror att vi hoppar över det och tar en hemmadag idag, det är så mycket aktiviteter i veckorna så att det räcker och blir över. Skönt att bara vara också ibland.




Vi är ju faktiskt fem stycken i familjen



Här är de andra tre familjemedlemmarna. Den grå katten, Grävling, har ni ju sett förr. Den oranga heter Mojjen och den sköldpaddsfärgade heter Lilla. Mojjen och Lilla har jag haft sedan jag bodde själv. Mojjen blir tio år i år så han har hängt med ett tag och Lilla med för hon blir nio år. Jag älskar katter och är en riktig kattmänniska. De är så personliga och roliga djur. Våra katter är innekatter, jag vill inte ha dom springandes ute när det händer så mycket konstigt. Dessutom tycker jag att katterna blir mer personliga och tillgivna oss människor som innekatter.



Grävling på vår framsida i somras. Hon är innekatt men får vara med oss på framsidan när vi är där. Hon går inte ner för trappan utan stannar uppe med oss.

Babyrytmik & Semlor


Vi använder Lijas sköna åkpåse som filt på babyrytmiken.

Lija skrattade sig igenom hela halvtimmen med babyrytmik. Hon ville absolut inte ligga ner på sin åkpåse som hon brukar utan hon skulle sitta eller stå upp. Hela tiden ska hon stå upp stora tjejen. Efter sånger och ramsor så fikade vi allihopa. Idag hade dom semla och kaffe för 15 kronor!! Riktigt mumsigt och mysigt var det.
Vi skulle ha åkt och hämtat bumbon ikväll men det blev så sent så vi tar det till helgen istället samtidigt som vi hämtar BRIO stolen.

Jag var förbi Lindex och hämtade ut bondgårdssetet som jag beställde förra veckan. Det var om möjligt ännu finare i verkligheten, riktigt tyg, inget tryck som släpper färg efter två tvättar och i ekologisk bomull. Det fick följa med en annan liten söt sak hem, en babyrosa tunika med vita prickar. Jag är svag för prickigt och i en rosa kombo så är jag inte svårköpt.

Ikväll fick det bli hämtmat från thaistället, snabbt och gott. Nu sitter vi och kollar på nya programmet med Linda Rosing, var väl ingen höjdare direkt. Jag ska snart hoppa i badet, först med sällskap av en liten människa och sedan ska jag  fortsätta slappa i badet själv. Lija jollrar för fullt här bredvid i pappas knä. Han låter som henne och hon försöker härma honom, hon låter så gulligt så jag blir tårögd.



Lija och hennes bebiskompis Saga.





Prickig tunika Lindex 59;50:-



Ytterligare ett djur har smygit sig in på bondgården.

Lijas stol är beställd!


   
Brickbord samt dyna. Dynan ska inte vara röd utan svart.

Nu har jag beställt Lijas matstol till kampanjpris på Babyland. Kostar nu 1195:- ( ordinarie pris 1495:- ) så det var lika bra att passa på. För det är en del tillbehör man ska ha till som man köper separat och de kostar en del. Det vi behöver på en gång är bygeln och dynan. Bygeln kostar 289 kronor och dynan som hör till 349:-, dessutom skulle jag vilja ha matbrickan också och den går loss på 379:-. Så det  blir en hel del när man lägger ihop det. Men det är den värd eftersom att den fått bäst i test, växer med henne och ett extra plus för designen och att den passar så bra in hos oss. Vi får se om vi hinner hämta den i veckan annars blir det en utflykt till helgen.

Det blir en Bumbo också!



Natten
har varit bra, trångt men okej. Det är ju trots allt väldigt mysigt att ha henne tätt intill i sängen. Hon sover väldigt bra på nätterna numera. Hon vaknar ungefär tre gånger per natt och äter men det gör hon ju nästan i sömnen så det är aldrig något problem med att hon inte somnar om eller så.

Fettisdagen idag men det betyder inte så mycket för mig som inte är så förtjust i semlor, iallafall inte med mandelmassa i. Jag köpte en på ICA i helgen med vaniljkräm i och det var riktigt gott. Det kanske får bli en sådan senare idag. Solen skiner ute så det blir en skön promenad bort till babyrytmiken efter lunch. Det ska tydligen festas på semlor där efteråt så jag får väl synda och smaska i mig något annat.

När N kommer hem så ska vi åka och köpa en sprillans ny rosa bumbostol som jag hittade på Blocket för 250:-, dom kostar 449:- nya så det tycker jag var lagom. En rosa dessutom, som jag letat. Det är strykande åtgång på just dom rosa på Blocket, finns oftast bara blå eller gröna. Så vi ska prova och se vad hon tycker om den. Vi ska även köpa BRIO stolen och ha som matstol men denna kan vara bra att träna ryggen i tills hon kan sitta själv. Hon vill ju så gärna sitta upp med så lite hjälp som möjligt av oss, så det kanske blir jättebra med den här. Vi får se, gillar hon den så ska vi köpa till ett sådant brickbord som hon kan ha sina leksaker på och sitta och plocka med. Nu måste jag lyssna på Efter tio angående den eventuella förlovningen mellan Victoria och Daniel, åh vad spännande med kungligt bröllop i Sverige, äntligen!

Kallt men kul


Lijas och Sagas vrålåk.

I eftermiddags mötte vi upp Anna & Saga, Lena & Mikael och Linda & Ludvig för en promenad. Det blåste kallt och var inte särskilt skönt ute idag men med trevligt sällskap och mycket att prata om så glömmer man bort kylan. Lena bjöd in oss på fika sedan och det var mysigt att sitta och prata bort ett par timmar. Det var den eftermiddagen det, tiden går fort när man har roligt. Väl hemma återstod massa hushållsarbete och matlagning. Vi gjorde det enkelt för oss ikväll och lagade korv med potatismos och en tomatsallad till.
Imorgon är det babyrytmik, det gillar Lija. Före det blir det nog en promenad. Nu ska vi ta en tidig kväll och gå upp och mysa i sängen. Jag är så trött att det svider i ögonen och Lija är med lite trötter nu.


Lija hos Lena innan vi skulle bege oss hemåt.


Fullt ös


Hjärtat igår kväll i pappa N:s knä gnagandes på sin valross.

Morgonen och förmiddagen har gått i ett. Vi låg och drog oss till nio imorse, skönt som bara den. När N går upp på morgonen omkring halv sex så brukar jag "smita" över och lägga mig på hans sida av sängen. Men det har Lija upptäckt nu och misstycker starkt till. Så den sköna stunden på morgonen när jag har kunnat sträcka på mig lite och dra upp täcket över min köldskadade axel är förbi. Axeln blir iskall på natten eftersom att jag och Lija delar täcke så jag kan inte dra upp täcket så långt.
Jag har skickat in en massa kort för framkallning nu på morgonen, ska göra en hel fotovägg i hallen hade jag tänkt. På den vägg där vi har en svart fondtapet ska jag sätta upp långa tavellister och sedan fylla väggen med massa kort i olika ramar som jag ska köpa lite här och var. Blir nog snyggt tror jag, visar bilder när det är klart.
Nu måste jag rusa, ska ut på promenad med ett par tjejer men innan dess ska liten matas hon vaknade precis efter sin förmiddagsnap.

Nysimmade och nöjda





Nu har vi nyligen kommit hem ifrån simningen. Jättemysigt som vanligt och Lija har fått göra av med massa energi och sover nu gott bredvid mig i soffan. Ny övning för denna gång var att vi fick använda oss av en liten minibadring, det var en riktig höjdare och Lija blev sur när vi tog bort den och ville inte riktigt samarbeta på övningarna som kom efter det. När hon flöt själv med hjälp av ringen så tog hon riktiga simtag med benen, inte bara sprattel utan som en liten groda, jätteduktig! Hon vänjer sig mer och mer vid vatten och när hon får det i munnen, vilket händer ganska ofta, så spottar hon ut det direkt så hon får aldrig någon kallsup. Att få vatten över huvudet och i ögonen är inte heller någon big deal, hon ruskar bara lite på huvudet och bryr sig inte särskilt mycket. Efteråt är hon så härligt avslappnad och tillfreds.


Lija hälsar på Hannes.

Efter Hannes så simmade hon vidare och hälsade på Melvin.






Vi har käkat köttfärssås och spagetti, köttfärssåsen gjorde jag igår kväll och så fick den puttra fyra fem timmar. Då blir den så mör och smakrik, supergott. Till det hade vi en vitkålssallad. Jag ska fixa med lite annat smått och gott nu här hemma, bland annat plantera om lite blommor som vuxit ur sina krukor, tvätta och diska. Vi får se hur mycket som hinns med innan grodan vaknar och vill gosa.

Lija har en övervakare - en kattbästis



   

Den här katten, som heter Grävling, följer Lija överallt nästan. Hon vill gärna vara i närheten av henne och i samma rum som hon är hela tiden. På nätterna trängs hon med oss på min sida av sängen. Till saken hör också att Grävling är just en grävling och väger cirka sex kilo, har en stor hängmage och är allmänt osmidig. Men världens sötaste grävling. Hon gillar Lija massor och är jättesnäll, när Lija skriker så kommer hon direkt och är orolig. Ofta ser det ut som på bilderna ovan - där Lija är hittar man oftast Grävlingen.

Lijas nya "grej" är att hon ska sitta i knäet på mitt ena lår, som en stor tjej. Man får gärna vända på henne också, hålla i händerna och leka "Rida rida ranka", och studsa henne lite på låret, då skrattar hon gott och kan hålla på i evigheter. Det håller vi på med just nu och N fixar god helgfrukost, utanför fönstret vräker snön ner. Det har kommit massor inatt. Senare ska vi iväg på babysim, förra gången ville hon inte vila något innan och var därför ganska trött så det måste hon göra innan idag. Helst göra nummer två hemma också och inte i simhallen.


Best friends.

Vi leker "rida rida ranka" och Lija blir tvungen att smaka på mina knän/filten mitt i allt så hon lutar sig framåt. Passar också på att spana in EMD på tv:n där melodifestivalen står på.

Högljudd bilfärd


Lija i bilen på väg till affären.


Halvsover och ler.

Vi var iväg och handlade massa mat och gott på förmiddagen. Lija fick inviga sin nya overall och hon var så söt i den. Hon var inte lika söt på vägen hem då hon skrek i ett ända tills vi stannade bilen och parkerade. Då somnade hon. Jag som trodde bebisar gillade att åka bil och somnade då? Nejdå skämt åsido, men jag vet varför hon skriker och det är för att hon har tråkigt och vill att någon ska komma och ta upp henne och leka eller gosa. Det är vårat fel som har haft möjligheten att joxa, leka och underhålla henne varje vaken sekund eftersom att vi varit hemma en hel del båda två med henne. N tog ju ledigt en hel del direkt efter hennes födsel, vid jul och så vidare. Så hon är van att ha oss båda hemma. Den lilla rackarungen, dom vänjer sig fort och är hur listiga som helst redan vid ung ålder.

Vi har precis käkat isterband, stuvad potatis och rödbetor. Lija vilar i soffan bredvid mig och N tittar på film. Jag ska ta ett bad nu och sedan fortsätta med markarbete här hemma innan det är dags att bänka sig med något gott och titta på festivalen.


Passa er - jag kan se arg ut också! Speciellt när mamma envisas med den där mössan för det är det absolut värsta jag vet.


Men det går fort över.




Håller koll på vad mamma och pappa handlar i affären - hoppas det är något till mig.


Efter ett tag orkade jag inte mer och var tvungen att vila en liten stund.

En stund för mig själv


Nu sover hjärtat sin förmiddagsnap, brukar bara vara en halvtimme men då hinner man mycket må ni tro. Jag har röjt i köket och nu har jag slagit mig ner med dagens första kopp kaffe, nyhetsmorgon på tv:n och en katt  och datorn i knäet. Det är riktig lyx de.
Jag måste uppdatera mig på melodifestivalen ikväll, jag har inte en aning om vilka det är som tävlar. För titta det ska vi, tycker det är ganska underhållade. Ioförsig tycker jag att det är mer spännande att titta på artisternas styling än själva musiken.

Imorgon är det babysim som alltid på söndagar, tredje tillfället imorgon, vid det sjätte så kommer det att bli dyk för de som vill. Spännande, känner jag N rätt så blir det nog ett provdyk för Lija. Men då får allt han damma av badbrallorna och dyka med henne för det tror jag inte att jag vill. Eller kanske, hon är så van vid vatten nu och inte ett dugg rädd så jag tror definitivt att det går bra. Det är nog bara jag som är rädd och orolig, som man är som mamma.
Nu ska jag fortsätta här med lite sådant som är svårt att göra då hon är vaken. Tvätta håret till exempel.

Se så fin jag blev!



   

Igår kom Lijas nya overall som jag beställde härifrån, den är ifrån MOLO i storlek 74 och sitter helt perfekt på Lija. Den är ju lite stor precis som en overall ska vara och så räcker den hela våren. Jag är jättenöjd, så himla fin och cool. Det blev utprovning direkt och Lija verkar också nöjd.
Idag blev det tidig uppstigning här hemma, innan klockan åtta slog fröken upp sina blå och då är det bara att lyda. Men det gör inget för hon är så go så go på morgonen att man smälter direkt. Vi ska iväg och handla mat bland annat och sedan hoppas jag att solen skiner hela dagen så vi hinner ut på en promenad. Finns en hel del att pyssla med hemma också.

Utmanad





Jag blev utmanad av Anki imorse. Utmaningen går ut på att jag ska visa bild sex i mapp sex under "Mina Foton". Så här kommer den. Det är min brorsdotter Janina och N i somras när dom gräver mask för vi hade lovat henne att vi skulle meta såsom dem gör i Bullerbyn som då var hennes favoritfilm. Självklart skulle hon då få göra det tyckte N så han stack iväg och köpte metspö. Så vi metade en solig eftermiddag men fick tyvärr inget napp, det hade ju varit roligt men nej ingen fisk den dagen. Jag fick däremot en pinne rakt in i vaden, ganska djupt, som N fick operera ut. Såret blev sedan infekterat och de misstänkte att det fanns rester kvar av pinnen. Det bar av iväg till akuten, röntga kunde dom inte heller göra eftersom jag var gravid. Eventuellt skulle de bli tvungna att skära i benet utan bedövning  men tack vare penicillin så slapp jag det, puh! Det var en äventyrlig liten fisketur och ett fint ärr stoltserar på benet som ett minne.



Jag utmanar de som känner sig manade helt enkelt!

Alla vägar bär till Lijas mun


Lija igår på skötbordet. Även trosorna ska utforskas.

Ja så är det nu, allt ska upp till munnen och smakas på. Det roligaste är när hon utforskar mitt ansikte och tar ett redigt tag i näsan och försöker ta den till munnen. Hon blir så frustrerad när hon upptäcker att det inte går. Hon vill ju smaka på sin mamma. Vi brukar pussas också, på munnen, och det älskar hon. Ibland när jag närmar mig henne så ser jag hur hon gapar och vill ha en puss. Hon kommer så väl ihåg och mamma tar så gärna en dreglig puss från sin älskling.

Lija har skaffat nya kompisar



De här två raringarna fick följa med hem från leksaksaffären igår. De kommer från BRIOs serie för de minsta, My very first, setet med två kostar 149:-.  Den ena valrossen är en skallra och den andra är en skallra med bitring. Bitringen är även knottrig så det "river" nog skönt i munnen när det kliar. Jag skulle vilja ha alla saker i denna serie till Lija och så kan man ju spara dom sedan eftersom det är klassiker. Så till personen i fråga som ska använda dom och hon blev stormförtjust! Speciellt i valrossen med ringen, den gnager hon på hela tiden så fort hon kommer över honom. Det ser så sött ut när hon slaskar på den, hon håller i den såsom en ekorre håller i en kotte, med båda händerna och så gnager hon. BRIO kan verkligen sina leksaker!



Happy Friday


Solen skiner ute och  vi skulle ha varit på lunch men Lija är något snorig så vi tar det lite lugnt här hemma på förmiddagen. Vi får se hur hon mår efter förmiddagsnapen, är det bra så ska vi absolut ut en sväng i solen. Jag har fräst runt här med henne i selen och dammsugit på morgonen, allt damm syns ju så väl när solen ligger på så då har man inget val. Nu sover hon i selen så ska flytta henne till sin säng så kanske hon vilar en liten stund iallafall så hinner jag dricka kaffe och få på mig lite kläder.
Vad skönt det känns med fredag och helg, få vara hemma alla tre och mysa. Babysim på söndag annars har vi inget inbokat alls och det känns jätteskönt. Det är så härligt att gå en riktig långpromenad på lördagen och sedan komma hem till värmen, fika och gosa med Lija. Skönt med planlösa helger helt enkelt.

Nästa helg hade jag tur och fick en lördagstid hos min frissa, jag har inte varit där sedan i början av sommaren. Så det kommer att bli en välbehövlig toppning. Det funkar ju inte med en dag mitt i veckan heller eftersom N jobbar så då får det bli på helgen men det är oftast inte helt enkelt att få en tid då.
Nu ska jag fortsätta dagen här hemma med allt som hör till och hoppas på att hjärtat inte blir mer än snorig.

Två rosa paket



    

Vi fick en mysig överraskning idag när vi hälsade på Lijas farmor, ett superfint rosa paket från favoritbutiken Sprall på NK. En Alla Hjärtans Dag present från farmor och farfar.
I paketet fanns en tröja från MOLO med kisssar på som vi spanat på så länge. Verkligen superfin och det roligaste av allt var att Lija blev helt hypnotiserad av mönstret ( kissarna ) och tittade jättelänge på dom och stoppade in den i munnen.  Har tvättat den precis så den ska invigas snarast.
Tack så mycket farmor och farfar!


Snabb som blixten



Lija inviger sin Polarn & Pyret tunika idag i storlek 74 - stora tjejen - och den satt perfekt.

Nu går det undan, alldeles nyss när jag la henne på skötbordet så lutade jag mig bakåt för att ta en grej och vips så hade hon snurrat runt och låg nöjd på mage som en plattfisk. Hon blev jättearg när jag skulle hjälpa henne runt och tillbaka på rygg. Så här måste jag göra nu för tiden också som en extra säkerhetsåtgärd, även om jag inte lämnar henne ensam på skötbordet så kan man aldrig vara nog försiktig. Jag rullar ihop en handduk och pular in under, då kan hon inte ramla ner ännu. Men snart så räcker inte det heller.
 
Nu har jag nyss diskat medans Lija satt i sin babysitter och övervakade. Det går alltid bra att sitta där själv när jag diskar, det accepterar hon utan krusiduller. Värre är det när vi tittar på tv eller gör något annat mindre viktigt. Hon är som mest nöjd när hon får hänga med mig runt i lägenheten hängandes i selen, det tycker hon är jättespännande och intressant. Inte ett pip säger hon då lillgumman.

Bondgårdsbaby

   

Bild: Lindex

Hjälp vad snyggt detta set från Lindex är! Superretro och coolt -  I love it! Lija måste ha ett tror jag bestämt, ska spana in det i eftermiddag när vi ändå ska ner och handla. Men dom har säkert inte fått in det här ute på landet ännu även om det hade varit passande med tanke på temat. Perfekt att mysa runt i hemma. Jag är sådan att direkt när jag kommer hem kastar jag av mig kläderna och hoppar i mysdressen, likadant gör jag med Lija. Vem vill ha på sig fodrade jeans hemma liksom?
Setet är i ekologisk bomull, bra där, finns i storlek 56 - 86, passar både kille och tjej  och kostar 79,50:- /per del.

UPDATE: Setet kommer ut i butik vecka 10 då de kommer att köra kampanj på det. Jag gissar att detta kommer att bli en storsäljare då de redan har blivit nedringda angående det enligt Lindex Fältöversten. Jag var lite smart och beställde det via internet nu på en gång så kan jag hämta det nästa vecka här hemma på Lindex. Kostar 19:- i expeditionsavgift och med koden B31001 får du 30% på ett babyplagg. Så skynda att beställa om du vil vara säker på att inte gå miste om det!

Ooops she did it again...



Här har hon nyss tippat runt - hon ser så listig och nöjd ut.

Jag glömde berätta att hon vände sig igen igår - så det var andra gången gillt. Hon slösar inte på krafterna direkt men på skötbordet är det lätt hänt. Svårare på mjukare underlag men det kommer nog. Man vågar INTE lämna henne själv i soffan eller sängen nuförtiden inte. För det går fort när hon snurrar från rygg till mage, konstigt att hon inte gör det oftare bara.

Jag har sovit som en prinsessa inatt vilket måste betyda att Lija med har gjort det. Jag kröp över på N:s sida vid sex imorse så då fick både jag och Lija sova ifred och det gjorde susen.
Idag blir det hemmadag, vi behöver det och hemmet behöver det. Jag tror dessutom att Lija har en sådan tillväxtfas nu för hon vill ha mat hela tiden. Hon äter nästan en gång i timmen, minst varannan iallafall, så då är det lika bra att vara hemma.
Jag har nyss ätit havregrynsgröt med äppelmos, två grova smörgåsar med ost och Brämhults färskpressade apelsinjuice. Det är en perfekt start på dagen. Nu blir det en slät kopp kaffe, ja den blir slät bara för att kakförrådet är slut. Lija somnade nyss och vilar kanske en dryg timme.


Lija och N ur en annan vinkel igår när hon somnat. N är skyldig till fotbollsstrumporna. Ser ni vad hon kramar sin pappa?


Efter högljudda protester när jag flyttade henne till sängen somnade hon om lika tungt.

Tröttis


"Lijastatus" i skrivande stund.

Lija slockna direkt hon la sig hos N på honom, helt slut var hon efter dagen. Hon ville inte vila något tidigare på dagen när vi var hemma. Så på återträffen var hon jättetrött och somnade i min famn när vi fikade och sov sig genom hela stunden där. Det var kul att se ( nästan ) alla och höra hur allt har gått. det var även skönt att själv få berätta om vår förlossning och få svar på lite frågor som jag fortfarande hade. Jag är fortfarande väldigt känslosam  vad gäller förlossningen och har svårt att prata om det, så även denna gång så jag var tvungen att pausa och samla mig mitt i min berättelse. Det var förresten tre pojkar Mikael, Ludvig och Wiggo och sedan en liten Anna förutom Lija som var på träffen.

Lija och jag tog sedan en sväng på ICA och en liten stunds frisk luft innan vi gick och mötte N vid tåget. Känner mig ganska trött ikväll, ungefär som Lija, så det blir tidigt i säng ikväll. Vi ska ta ett kvällsbad nu och sedan går vi upp och myser i sängen och tittar på tv. Än så länge har vi inga planer alls för morgondagen, vi får se vad vi hittar på.



Mitt senaste fynd



Denna kom med posten imorse. Jättesöt, vit tunika med smock och broderade silverhjärtan på. Sprillans ny från FIX och jag gav 15 kronor för den, så med porto blev det totalt 27 kronor för att få den hem i brevlådan. Tänk vad en sådan liten sak kan göra en glad. Lillgumman kommer att bli så fin i den som hon blir i allt!

När Lija skulle sova i egen säng...


Lija i mammas och pappas säng.


Kissen i Lijas säng.

Ja så här gick det igår kväll när Lija skulle sova i sin säng, ord är överflödiga. Mamma var alldeles för  trött och Lija var alldeles för söt, gosig och oemotståndlig så hon fick slinka ner under mammas täcke och kissen fick nöjt ligga kvar.
Jag har nyss ätit frukost, Lija har tränat i gymmet och sitter nu i sin babysitter. Hon börjar redan bli trött igen så jag skulle gissa att det snart är dags för en liten förmiddagsnap. Jag funderar på att göra henne sällskap för nätterna innebär inte alltför mycket kvalitétssömn. I eftermiddag är det dags för återträffen med vår "ursprungliga" föräldragrupp, det ska bli kul att se alla och om det blev pojkar eller flickor. En och en annan vet jag ju och har träffat men det blir spännande att höra allas förlossningsberättelser.
Dags för Lija och vila, jag hoppar nog över det och tar en kopp kaffe istället.

Kall men mysig dag


Lija ligger på sin åkpåse när vi hälsade på farmor.

Vi har haft en kanonbra dag, vi var ute och gick med mammagänget på förmiddagen. Vart en skaplig promenad på en och en halv timme cirka. Men idag var det riktigt kallt, fy bubblan. Tur att man går fort så att man får upp ångan. Lija går det ju ingen nöd på så inbäddad som hon är i overall och dunåkpåse. Åkpåsen har vi verkligen haft användning av, jag trodde inte det först eftersom att den är så varm men det har behövts. Overallerna är ju inte så tjocka och värmande så man behöver ha lite lager på lager så kan man bara klä av efter behov. Skulla ha ätit lunch med tjejerna men Lija har haft sådant magknip emellanåt idag så jag kände att för hennes skull var det ingen idè. Hon hade inte tyckt att det var roligt att sitta där utan hon vill ju röra på sig när hon har ont så vi hoppade över det den här gången.

Vi var ner till centrum och fikade med Lijas farmor, Lija sov en stund medans vi var där. Nu är vi hemma och hon är trött igen, väntar på att N ska komma hem, tunnelbanan var försenad så han missade det tåg han brukar åka hem så han blir lite sen. Ska börja lite med någon middag, ifall fröken går med på att sitta i sin babysitter en liten stund det vill säga.

Matstol


Bild: BRIO

Vi håller på och tittar efter en matstol till Lija. Vi tänker oss en som kan hänga med ett tag, som växer med henne. Men frågan är kommer hon vilja sitta i den när hon blir större eller vill hon då sitta på "vuxenstol"? Jag hade tänkt köpa en bumbostol men den är hon ju snart för stor för eftersom att de har så kort användningstid, så det verkar smartare att börja med en riktig stol redan nu. Hon får sitta korta korta stunder och träna upp sig. Snart är det ju dags för smakportioner också.
Det lutar åt att det blir denna ovan från BRIO som har fått bäst i test. Den passar bäst in i stilen hos oss också eftersom att vi har svarta pinnstolar så det är ju ytterligare ett plus som talar för att det blir denna. De har erbjudande på den hos Babyland just nu - kostar 1195:- ( ord. pris 1495:- ).

Det blev en grå



Det blev den grå overallen fast jag hittade en i en ljusare grå färg som var mycket snyggare. Dessutom är den på rea för 349:- istället för 499:-. Det var en bra deal och dessutom i en finare färg. Beställde den härifrån igår så jag hoppas den kommer snart för den rosa Tummenoverallen sitter precis nu. Sitter ganska tajt faktiskt så det är verkligen hög tid för en ny. Jag har inte beställt från den här hemsidan tidigare men det finns en hel del snyggt och lite roliga märken. Dom har bland annat Bobuxtofflorna och Kik Kid. Jag får kika lite mer noggrannt en annan gång, nu var det så bråttom med en ny overall och bråttom så att dom inte skulle ta slut när de säljs till ett sådant bra pris.
Tofflor från Bobux har jag tänkt köpa till Lija när hon börjar krypa. Perfekta att ha inomhus och så får hon nog ett bra grepp med dom.

Sleapless



Lija kör sitt dagliga träningspass imorse. Konstigt gym där man kan träna i pyjamas?

Usch vilken bökig natt vi haft. Tror inte att någon av oss tre sovit riktigt bra. Lija har legat och bökat och trixat i stort sett hela natten, det gör ju att jag inte sover och då sover inte N heller för att jag kommer åt honom och så är vi inne i en ond cirkel. Idag ska jag bädda upp Lijas säng och göra riktigt mysigt och ombonat där så ska vi se om hon inte ska kunna sova några timmar per natt där iallafall. Det skulle göra mycket med lite egen sömn. För idag har jag som nackspärr fast mellan skuldrorna, jättejobbigt. Men det är ju så mysigt att somna tätt tätt ihop. Men hon kan ju komma över till mig på morgonkvisten. Någon gång måste hon ju sova själv dessutom. Vi gör ett försök ikväll helt enkelt. Fast man måste nog vara konsekvent och bestämma sig och inte bli blödig och så vidare. Jag får samla mig under dagen. Håll tummarna.

Här skiner solen idag, lovely. Vi ska ut på en promenad vid lunch med mammagruppen. Det kan nog vara skönt för min stela rygg att röra på sig trots att det kanske gör ont. Annars har vi inte så mycket planerat idag. Imorgon ska vi på återträff med vår "ursprungliga" föräldragrupp. Man pratar om sina respektive förlossningar, det är nog både nyttigt och intressant att höra hur det gått för de andra.



Lija igår medans jag tog hand om en bamsedisk. Väldigt koncentrerad på dom där märkliga ögonen. Hon försöker ta dom och föra dom till munnen men se  de går ju inte och då blir hon väldigt fundersam.

She made it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vär duktiga, finaste, starkaste och superenvisa lilla tjej gjorde det! Alltså, hon vände sig från rygg till mage. Det är ett stort framsteg i utvecklingen. Åh vad roligt, vi blev så glada för hennes skull så som hon har kämpat i snart två veckors tid. Varenda dag och varenda stund hon har legat på rygg så har hon kvickt rullat till sidan och kämpat och kämpat för att hamna på magen. Så äntligen ikväll skedde det. Hon låg på skötbordet för att jag skulle göra iordning henne för natten. Så börjar hon skrika och stånka, jag märker att hon är frustrerad för att hon inte kommer runt som hon vill. Hon ligger alltså på sidan, halvt på mage då hon fått över benet sedan ett tag tillbaka. Så vips har hon vänt sig och hamnat på mage som en plattfisk. Detta skedde på ren vilja och med kraft av skrikandet. Hon var så tagen och slut av allt skrikande och uppståndelsen så att hon knappt märkte vad hon lyckats med lilla raringen. Efter detta somna hon direkt här bredvid mig i sängen utan krusiduller och protester.
For the record : Lija vände sig från rygg till mage tre månader och 11 dagar liten.
Nu bär det av mot nya utmaningar......

The One

        

Bild: Lilla Max

Äntligen har jag hittat en overall till Lija som jag gillar. Overallerna ovan är av samma modell och kommer från Molo, kostar 499:-, frågan är bara vilken färg? Rent spontant kände jag den grå, men eftersom jag är en rosa tjej så dras jag ju såklart till den. Men visst är den grå snyggare?Ja det får nog bli den grå, den har ju trots allt rosa detaljer.

Slask slask



Lija spanar in mig när jag grejar runt i köket, bästa underhållningen tycker hon. Idag har hon på sig sin söta dress från Svea.

Igår höjde vi hennes babysitter till högsta läget, så hon nästan sitter upprätt. Det fungerar utmärkt och hon gillar att komma högre upp och vara mer delaktig och se vad som händer.
Hon har börjat slaska mer på sin händer, nästan biter om hon skulle haft tänder, hon gnager och suger frenetiskt och högljutt. Dregglet rinner så man får byta body minst en gång om dagen. Kan det vara tänder på gång? Hon verkar inte irriterad i munnen eller så, men det kanske kommer.



Ny vecka - Nya möjligheter


Lija somnade tidigt igår kväll, då vaknar hon också lite tidigare. Men klockan sex tyckte jag var lite väl häftigt så vi låg kvar i sängen och gosade och vips hade hon somnat om och nästa gång vi vaknade var klockan halv nio - perfekt. Nu är vi uppe och har startat denna måndag och nya vecka. Jag känner mig skapligt utvilad också, bra början. Lija är trött igen och sover nu efter träning i gymet som vanligt på morgonen.
Hos oss snöar det idag och är grått och tråkigt ute. Vi ska iallafall ta oss ut på en daglig promenad i eftermiddag tänkte jag. Förmiddagen ska ägnas åt lite viktiga göromål och några samtal som ska ringas. Alla aktiviteter som vi brukar gå på är inställda denna vecka eftersom att det är sportlov här nu. Lite tråkigt men vi ska nog klara av att fylla dagarna ändå. Men innan vi börjar så blir det kaffepaus nu och kanske en liten kaka till de, ja en blir det iallafall.

Filmvisning






Simning på Söndagen



Här testar hon badbyxan för nedsläpp.


   






Lillgumman är helt utmattad nu, det tar på krafterna att simma och speja på alla andra. Vi repeterade samma övningar som sist och la även till ett par nya. Bland annat att hälla vatten på huvudet. Lija sa inte ett ljud om det så det gick bra, roligast var när jag hällde vatten över huvudet på mig själv, för att visa att det inte är något farligt, då skrattade hon som bara den. Hon fick även en och en annan kallsup idag för att hon var mer rölig men inte heller det vart hon ledsen över. Nej hon gillar verkligen att bada och hon är så nöjd efteråt, avslappnad och harmonisk. Det är säkert så skönt för hennes lilla kropp att vara viktlös i vattnet samt att kunna röra sig mer än på land.
 Hon har också testat att badbyxan håller tätt då hon ställde till med kalas där i precis innan det var dags att hoppa i poolen. Jag förstod inte hur dom skulle kunna göra det men nu kan jag berätta för alla oroliga att det gör dom. Innan dess kissade hon på overallen också inne i omklädningsrummet när N skulle göra iordning henne. Inte konstigt hon är nöjd och glad nu. Efter lite mat och kel i soffan sover hon väldigt gott nu. Jag ska passa på att ta ett bad och läsa en tidning i lugn och ro.


Så här trött och utslagen blir man efter att ha varit och simmat.

Full fart


I pappas knä hos gammelfarmor igår. Studerar mammas kamera.

Fullt upp här på morgonen, en övertrött och lite grinig fröken som nu sover gott. Hon behöver vila på förmiddagen eftersom att det är babysim idag. Det ska bli så kul, har längtat ända sedan förra gången.
Vi ändrade oss och lagade iordning en riktig brakmiddag efter melodifestivalen igår, plankstek med svensk biff, potatis och palsternacksmos, ångkokt broccoli och bearnaisesås. Riktigt gott och mysigt var det.
Nu måste jag sätta fart här hemma, måste hinna med en del medans liten sover.

Här sover jag allra bäst


Jag berättar ju varje dag om att Lija somnar i selen. Men det är inte så lätt att fota det själv men idag har  vi ju assistans hemma. Så här ser det iallafall ut då och hon kan vara där hur länge som helst tror jag. Hon tystnar alltid och blir nöjd när jag sätter henne i selen. Somnar hon inte så tycker hon att det är jättespännande att hänga med mig när jag far runt hemma och fixar med allt möjligt. Supernyfiken är hon lilla fröken, tröttnar man så kan man ju bara ta sig en liten nap på plats så att säga, jättebekvämt tycker både Lija och mamma.


En annan favoritsysselsättning är att jaga småfisk vid skötbordet. Rätt vad det är så får hon tag i en liten rackare och då släpper hon den inte i första taget. Självklart lämnar jag henne ALDRIG obevakad på skötbordet, N står precis utanför bild i badrummet.
Nu måste jag kila till köket och hämta lite godsaker för nu drar det igång och jag hoppas alla håller tummarna för Måns nu!


Fortsatt trevlig Alla Hjärtans Dag och kväll önskar Lija, Emma och Nicklas!

I väntan på Måns...





Vad härligt det är att komma hem till ett toppfräscht hem när man har varit ute. Det var verkligen värt att köra en storstädning. Gav oss sedan ut på en långpromenad i solskenet. Det blev en runda på närmare två timmar, supermysigt. Lija sov hela den stunden, eller jag tror inte hon sover hela tiden bara för att hon blundar utan hon ligger nog och njuter och stänger ögonen för att det är mysigt. På vägen hem svängde vi förbi ICA och handlade Alla Hjärtans fika och tog med oss hem till Lijas gammelfarmor. Kaffet smakar alltid godare där och så är det så trevligt att prata lite. Lija var på sitt mest charmanta humör och pratade och flinade åt gammelfarmor. Vi käkade nyss lite soppa och nu myser jag med en kopp te och bloggen medans Lija vilar (?!!) en gång till. Hon laddar kanske inför Melodifestivalen och Måns hon med.
Vi hade tänkt laga någon god middag till festivalen men nu är vi så mätta efter allt fikabröd och soppan så det blir nog bara lite plock, vi har minivårrullar i frysen dom är jag sugen på. Ett stort glas Cola Zero till det och min älskade familj så är kvällen fulländad. Nu börjar det prasslas under filten här bredvid, snart slut på tidsfristen med andra ord. Tur det för nu vill jag gosa bebis.


Här ser man att overallen börjar bli i minsta laget. Den är perfekt nu men hon kommer att behöva en i storlek 74. Funderar till och med på en likadan ifall jag hittar för jag tycker så mycket om denna.

På väg ut. Rätt mössa på rätt dag.

Peace


Lija skickar en hälsning till alla på Alla Hjärtans Dag. Här hemma är det riktig vårstorstädning. N dammsuger i varenda litet skrymsle och vrå och jag går efter med trasa överallt. När solen skiner så ser man allt så tydligt så nu fanns det ingen återvändo. Liten sover fortfarande sin nap men så fort hon vaknar så ska vi ut i det vackra vädret. Handla lite gott till kvällen kanske men framförallt njuta av solen.

Åååååååååhhhh typiskt...


Jag surfade runt lite och hittade denna här från Mini A Ture till halva priset, nu 650:-. Men fanns bara i storlek 92 och det kommer ju inte Lija ens ha detta år. Så himla perfekt hade den varit och världens snyggaste. Jaja, jag får leta vidare efter overall. Ska ha en som hon kan ha nu i vår och även till hösten. Tips mottages gärna.

Sunshine


Gosig Skrutt undersöker pappa imorse.

Solsken
ute och solsken inne. Hjärtat är en riktig solstråle när hon är nyvaken, inget dåligt morgonhumör här inte. Hon är så gosig och busig och skrattar så det kluckar. Så det är svårt att ta sig ur sängen för det är så mysigt. Men sedan rätt var det är så vänder det och hon blir jättetrött. Just nu ligger hon och tränar i gymet, försöker få med sig armen så hon kan vända på sig och hon blir så arg och frustrerad när det inte går. Hon har fortfarande armen framåt istället för längs med sidan, hon sträcker sig framåt i den riktning hon ska istället för att fälla in den. Hon vände sig faktiskt uppe i sängen imorse men det är ju så mjukt där så jag tror inte att det räknas, men nu vet hon iallafall hur hon ska bära sig åt.

Nu äter vi helgfrukost och kikar på Nyhetsmorgon, härligt med en hel helg framför sig och Melodifestival ikväll. Självklart håller vi, iallafall jag och Lija, tummarna för mumsiga Måns Zelmerlöv.

Lillgangstern


Lija när vi skulle gå och möta N vid tåget ikväll.

Varenda gång som man ska klä på Lija mössa och ytterkläder så skriker hon som en brandbil. Jag får förvarna alla som är i närheten när vi är ute på aktiviteter att "snart - kommer - ingen - att - höras - för - nu -kör- brandbilen- igång". Hon kan vara hur glad som helst innan men när man ska ut så skriker hon ända tills vagnen börjar rulla. Lagom svettig mamma är man innan man kommit ut kan jag lova.

Vi gick en promenad på kvällen och sen gick vi och mötte N vid tåget. Vi skulle ju ha vart ut tidigare men Lija sov otroliga fyra timmar i sträck på eftermiddagen. Det har inte hänt sen jag vet inte när. Hon sover oftast bara småskvättar under dagen, tjugo minuter här och tjugo minuter där. Men idag var hon tydligen extra trött. Jag blev så chockad att jag kom mig inte för att göra någonting utan gick nästan bara och väntade på att hon skulle vakna.
Nu har vi kollat på Let`s Dance och alldeles strax blir det sängen. Lija har slocknat i soffan igen och jag hoppas att detta inte påverkar nattsömnen nu.....

Vi väntar på en efterlängtad N/pappa.


Detta pysslade Lija med under Let`s Dance.

Så kan det gå



Det slutar ofta så här när Lija gungar i babysittern, då blir hon så sömnig så. Eller så är det för att det är så mysigt att gunga. Jag flyttade henne till sängen så nu sover hon där. Tänkte att vi skulle ta en sväng ut när hon vaknar. Kanske handla lite godsaker till kvällen och gå vår vanliga runda som tar en timme. Mycket backar är det också men man får tänka på att det är bra för figuren som inte är vad den var längre. Men man kan inte gnälla utan får försöka göra något åt det istället. Dessutom offrade man ju det för något helt fantastiskt och underbart, Lija, så då känns det helt plötsligt mer än okej.
Men först en kopp kaffe, nya Mama som damp ner i brevlådan imorse och njuta av lugnet en stund.


Fröken Klåfinger


Hon har blivit riktigt klåfingrig lilla fröken. Ska fingra och ta på allt som kommer i hennes väg. Hon sträcker sig efter grejer längre bort och greppar bra nu. Sedan har hon lite att jobba på vad gäller träffsäkerheten, det är inte någon stadig hand ännu. Datorn får inte vara ifred, hon pillar på den och kikar på skärmen. När hon får tag i något byte så tar hon det direkt till munnen och smakar och slaskar på det. Det finns så mycket att upptäcka här i världen och hon är väldigt nyfiken på allt runt omkring.

Must have!!!!


Bild: Lindex

Ååååhhh jag hittade världens sötaste lilla jacka på Lindex hemsida när jag kollade runt lite. Har inte sett den i butik ännu, inte här hemma iallafall. Men denna bara måste jag ha, jag får hålla utkik helt enkelt. Man kan ju beställa den också men jag vill gärna känna på den i verkligheten innan.Den är iallafall i rosa manchester med vita prickar och kostar 179:-, fullkomligt underbar är den. Tänk vad söt Lija skulle vara i den....

Fredag den trettonde men Happy Friday ändå


Den dagliga träningen imorse. Fullt fokus på medlemmarna på gymet. Multirandig body från Polarn & Pyret och röda kalasbyxor från Lindex.

Stadigt grepp om snabeln. Elfanten är den hon är mest intresserad av.

Äntligen fredag även om det är otursfredagen, men det hoppas jag att vi inte ska drabbas av. Veckorna bara springer iväg och nu är det helg igen, så mysigt när man får vara hemma alla tre. Det man längtar efter i veckorna. Natten var bra, vaknade ett par gånger och åt men sov bra i sin helhet. Det är skönt, så man slipper vara som en zombie om dagarna.
På söndagar är det ju numera babysim också och det har jag längtat efter hela veckan. Kul att göra något tillsammans hela familjen annars är det ju bara Lija och jag som är iväg på aktiviteter av naturliga skäl. Så jag tror N tycker det är kul att få vara delaktig i något.
Nu börjar Efter tio på fyran, Hanna Hedlund sjunger och Lija blev som ett tänt ljus och sitter och lyssnar och spejar vart det kommer ifrån. Sötnosen, hon älskar musik, speciellt lite lugnare låtar. Spelade Peter Jöbacks julskiva och även Sanna, Shirley och Sonjas i julas och hon vart så lugn och harmonisk av dom. Man märkte verkligen att hon njöt, mysigt.
Nu ska jag fixa lite frukost medans hon är upptagen med Hanna.

Alla Hjärtans Dag

     

Idag har Lija medverkat i sina allra första Alla Hjärtans Dag kort. En viss liten kusin kommer bland annat att få post i brevlådan imorgon...
Efter mycket om och men sover nu lilla raringen. Hon var ganska envis, läs övertrött och överstimulerad, så det tog ett tag innan hon kom till ro men nu sover hon gott. Då blir kvällen förmodligen lite behaglig. Inte roligt med en övertrött älskling, eller två för den delen. Hon låg i sängen och tittade på sin blinkande nalle ett tag innan hon till slut somnade.


Något nytt & något rosa


Det är lätt hänt att man hamnar på Lindex när man är ute om dagarna. Idag fick detta tvåpack ( 89,50:-) med linnebodies följa med hem. Personligen så tycker jag att det blir för mycket och för varmt med en vanlig långärmad body under toppar, koftor, klänningar och tunikor. Samtidigt så behöver Lija ha något under för de åker ju upp och magen blir bar annars. Då är det perfekt med sådana här. Har ett sedan innan från GRANIT men dom här var mycket tjejigare och sötare. Passade på att handla med en gång eftersom att det bara fanns en uppsättning av storlek 74 kvar.

Babymassage



               
Det är blommobilen som får alla att ligga som tända ljus i "pölen".

Babymassagen var bra och givande även denna gång. Förra gången masserade vi ben, nu fortsatte vi med mage och bröst. Lija tyckte det var superskönt, alla verkade tycka de för det var ingen av alla nio bebisar som sa något. Dom ligger bara och tittar på allt ståhej och verkar njuta. Jimi kissade på sin mamma Janette idag till exempel, det har inte Lija lyckats med ännu, men så är hon ju ingen kille heller. Efter massagen blev det sedvanligt fika och snack.
I övrigt har det varit ganska kinkigt här idag. Hon har inte kommit till ro och kunnat vila något utan det har bara blivit korta stunder, en kvart här och där. Hon behöver åtminstone en lång vilopaus under dagen för att vara på bra humör . Nu blundar hon bredvid mig i soffan, hoppas hon får vila en stund nu så hon orkar med kvällen. Tanken var att vi skulle ha gått på en promenad efter massagen så hon fick sova men det är så himla kallt ute och blåser så vi hoppade över det. Nu ska jag rota i frysen efter något kul att ha till middag.

Storstädning



In action.


Resultatet efter att yrvädret dragit fram. Kissigt och rörigt.

Natten
har inte varit något vidare. Jag har sovit illa och gnisslat tänder. Det resulterar i spända käkar och huvudvärk, ingen höjdare. Så här ser det ut på skötbordet nu för tiden efter att Lija varit där. Hon rafsar och fixar och river i grejerna. Blöjorna är intressanta för dom prasslar så roligt. Efteråt ser det ut som ett bombnedslag speciellt om hon passat på att kissat lite. Det är så roligt att titta på henne när hon håller på för hon är så koncentrerad och målmedveten.

Idag ska vi på babymassage på eftermiddagen och innan dess ska vi försöka få in en runda med vagnen, alternativt efter massagen. Tänkte försöka vila en liten stund också eftersom natten var så usel. Nu har lilla hjärtat somnat i selen som vanligt så jag ska lägga henne i sängen en stund.

Kramstund


Kissen som heter Grävling (jag vet, jättekonstigt namn) gillar att ligga hos Lija. Ifall Lija är ledsen så blir hon jätteorolig och kommer och ylar sötnosen.


Det var ett tag sedan vi kom hem men vi har legat och gosat och kramats lite i soffan. Så mysigt så efter en promenad då man är lite småfrusen. Vi träffade Maritha och Emilia och promenerade en dryg timme, jättehärligt väder och trevligt sällskap. Vi var ner till centrum en sväng och kollade lite, var till ICA och handlade till middagen som blir tacos idag. Nu ska vi bada och busa lite jag och hjärtat. N kommer hem närsomhelst så får han börja med maten.
Jag trodde att det var Made in Sweden på tv ikväll men det var tydligen sista delen förra veckan, den lilla detaljen missade jag, virrpanna. Ska försöka hinna greja lite med kort, skicka in för framkallning. Man får göra det lite vartefter annars blir det hur mycket som helst sedan. Vi gjorde förresten en back up på alla bilder i datorn i helgen - GÖR DET emellanåt ni som tar mycket kort. Tänk om datorn skulle krascha och alla kort försvinner, hemska tanke. Nu blir det plums i plurret.

Jag som liten


Jag två månader gammal.

Jag och min mamma. Här är jag cirka sex månader tror jag. Stämmer det mamma?

Nja jag tycker nog inte att hon är särskilt lik mig direkt. Men det är ju så svårt att se själv. Jag ser ut som ett litet troll på den första bilden. Men en sak har hon fått utav mig - frisyren. Jag hade också ganska mycket hår ser jag, ganska mörkt när jag var liten men sen blev jag en riktig lintott så det kanske blir likadant med Lija. N var också väldigt blond när han var liten. Tänk om alla söta bebiskläder hade funnits kvar, det hade vart roligt och retro. Jag ska spara alla Lijas kläder, iallafall de som inte blir alltför slitna och nötta. Förhoppningsvis tycker hon det är kul när/om hon själv blir mamma. Ska försöka leta fram bilder när jag är lite yngre också.

Lillördag



Jag med Lija i magen 2 veckor innnan hon föddes.

Idag är det på dagen 14 veckor sedan Lija kom till världen. Onsdagen den 5/11 - 08 klockan 09:46. Magisk dag och tidpunkt för oss. Det är så konstigt det där att man går och väntar och väntar och så helt plötsligt har man henne hos sig. Nu känns det så naturligt, som om hon alltid funnits hos oss. Du är det finaste vi har vår lilla skatt.

Tidig uppstigning idag med. Lija vaknade innan åtta och tyckte det var hög tid att kliva upp så upp blev det. Men nu har hjärtat somnat igen efter en stunds lek och bus. Så lite tidigt är det allt för henne med. Jag har hunnit äta frukost med henne i selen så nu väntar en kopp kaffe. Inga planer alls idag förutom att vi ska ut en sväng på eftermiddagen. Jag tänkte försöka hinna med att leta upp lite foton av mig när jag var ungefär lika gammal som Lija och fota och jämföra. Ska se ifall det finns foton av N med när han var bebbe så ska vi se vem av oss hon är lik när vi var små. Nu tycker de flesta och jag att hon är en liten "pappakopia".

Vår dag


Knasig bild på Lija från babyrytmiken men det är den enda bild jag tagit idag.

Idag har vi varit på babyrytmiken och Lija gillar sångerna och ramsorna, hon lyssnar så intresserat och förvånat när alla börjar sjunga. Hade tänkt promenera efteråt men det är så dåligt underlag ute, hårt, halt och knöggligt. Nu får det bli plusgrader så det går att vistas ute med barnvagn. Tur att vi har luftpumpade däck på vår vagn så det dämpar lite, cityvagnarna är ingen höjdare i sådant här väder.
Lija och jag vilade en liten stund i soffan när vi kom hem och nu vilar hon igen på mitt bröst, lillgumman som skulle upp tidigt imorse är helt slut nu. Blir nog tidigt i säng ikväll.
Vi ska snart börja med middagen. Tänkte göra kycklingwok med grön curry, lite starkt och med massa goda grönsaker i, ris till och en fräsch sallad. Jag skulle nog kunna äta kyckling varenda dag, man kan ju variera det i all oändlighet.
Imorgon är det vilodag, ingenting inbokat alls. Skönt för det behöver man också. Hoppas på en promenad om vädret tillåter för jag måste komma ut varje dag om så en liten sväng. Skönt med frisk luft och inte tänka på något speciellt eller tänka på massor. Kan vara bra både och. Nej nu ska jag börja med middagen ifall jag får flytta lilla fröken som sover på mig....

Frisim



Inställningarna på kameran var lite si och så första gången vi filmade men ska bättra oss till nästa gång. Litegranna ser man iallafall - man hör om inte annat. Sången Skrutten Lutten Li kommer vi sjunga varje gång och Skrutten är en lila plastsäl som kommer hänga med hela simkursen.

Premiär på babysim


Mycket gjort


Lija tränar i går kväll. Framför henne sitter det en spegel som hon nyligen upptäckt och är så intresserad av.

Jag har hunnit med halva dagens sysslor nu på morgonen och det känns väldigt bra. Fast jag vill inte gå upp så här tidigt varje dag för de. Mycket riktigt somnade Lija och sover nu som en stock i sin säng. Jag håller på och försöker få upp en film från babysimmet här så jag hoppas att jag lyckas snart. Nu ska jag laga lite äggröra till frukost och sedan njuta av en kopp kaffe.

Upp som en sol och ner som en pannkaka


Lija steker i sängen efter kvällsbadet.

Uppstigning innan klockan sju är jag inte direkt van vid men idag tyckte Lija att vi skulle prova på det. Så jag försöker hålla ögonen öppna medans Lija halvslumrar i babygymmet. Supertrött är hon men skulle absolut upp för en timme sedan. Så jag visste att det skulle bli så här men det är inte dumt att starta dagen tidigt ibland med. Vanor är väl till för att ändras på, tyckte nio var lagom men det kanske ändras tills imorgon.
I eftermiddag ska vi sjunga och busa på babyrytmiken och innan dess ska vi ut på en promenad. Man kan ju alltid hoppas att det blir lika fint väder idag. Nu ska jag fortsätta titta på Måns Zelmerlöv på Vakna med The Voice, värre saker kan man ju vila ögonen på.

Kvällsbad



Lija och jag har plaskat och badat i badkaret ikväll. Hon tyckte det var kul som vanligt och vill aldrig gå upp. Nu kollar vi på dokumentären på fyran om familjerna med många barn. Jösses vilket projekt det verkar vara att sticka till badhuset på helgen med åtta barn. Ikväll är vi trötta allihopa trots sovmorgon imorse, fast jag tycker att man brukar vara trött på måndagen efter helgen. Tror att vi ska smyga upp i sängen tidigt ikväll och bläddra lite i boken ovan som vi fick igår på babysimmet. Verkar vara mycket fina bilder.

Vårlikt väder


Lija på öppna förskolan Nyckelpigan idag.

Det var helt underbart väder ute idag, nästan så att man trodde att det var vår när man stod i lä i solen. Jag och Lija mötte upp Maritha, Therese med sin man Thomas och Kristina och gick en promenad på en timme ungefär innan det var dags för träffen på öppna förskolan. Idag handlade det en hel del om smakportioner, mat och hygien. Det var bra att få veta lite mer om vad och hur man kan börja ge dom smakportioner vid fyra månaders ålder. Vi fick tips på lite enkla recept och ingredienser, vad man kan ge och vad man inte ska mata dom med. Innan ett års ålder ska man till exempel inte ge dessa livsmedel på grund av höga nitrithalter: blekselleri, mangold, fänkål, nässlor, huvud och isbergssallad, salladskål, rädisa, spenat, rödbeta, rabarber och honung. Sedan fikade vi och umgicks som vanligt, trevligt trevligt.


Lija, Sabina, Emilia, Tilde och Samuel.



Lija drar i Alex byxor.

Promenad & Öppna Förskolan


Lija sover gott i vagnen efter simningen.

Idag vaknar vi upp till strålande sol så det går bara inte att ligga kvar i sängen, men vi tog oss en liten sovmorgon iallafall. Skönt - känner mig totalt utvilad idag.
På schemat idag står träff på öppna förskolan med föräldragruppen och innan dess ska vi ses och ta en promenad tillsammans. Har nyligen käkat söndagsbrunch en måndag. Bacon, bönor, stekt potatis, kokt ägg, selleri, färskpressad juice och en yoghurt till efterrätt så nu är jag propppmätt. Sitter med en kopp kaffe och Lija jollrar i sin stol här bredvid. Tänkte att hon skulle ta en liten nap innan vi ger oss ut på ståhej. Jag håller på och tvättar och plockar, vart kommer all tvätt och alla grejer ifrån? Hon varken kryper eller går och kan ta fram saker själv ännu men ändå är dom överallt.

Storsimmerskan



Jag älskar den här bilden. Hon ser ut som en liten giraffbebis. Kolla ögonkontakten!


       

Babysimmet var hur kul som helst, för att inte tala om hur kul Lija tyckte det var! Hon var totalt uppslukad av det i trettio minuter. Hon skrattade och njöt i fulla drag. Inte ett dugg rädd var hon lilla gumman. Vi fick lära oss flera olika grepp och tag, de fick känna på att flyta och mamma/pappa fick visa på flera olika sätt att vatten inte är farligt. Efteråt var hon totalt avslappnad i hela kroppen och alla muskler, hon var så nöjd. N hade med henne i deras omklädningsrum och satte på henne badkläder, det blev lättare så eftersom att jag som skulle vara i vattnet var tvungen att duscha och tvätta mig ordentligt innan. Men hon var så snäll så och var inte ledsen en enda gång på hela dagen. Det var nog ingen bebis som var det utan alla verkade älska det. Det viktigaste denna första gång var att det skulle vara just en positiv upplevelse och att de inte skulle bli ledsna. Det var verkligen mysigt och välorganiserat. Vi fick även "Babysimboken" som ingår i kursavgiften. I slutet av kursen kommer det en fotograf och tar undervattensbilder på bebbarna, det blir nog häftigt. Det var en fantastisk upplevelse så vi längtar redan till nästa söndag.
Förövrigt kan jag berätta att jag är mer än nöjd med min baddräkt från Speedo som jag berättat om tidigare. Jag kände mig verkligen bekväm i den och den satt på plats och jag behövde inte rätta till den en enda gång som man måste om man har bikini. Det var väl investerade pengar och det är inte för inte modellen heter "Sculpture" för den höll verkligen in på rätt ställen. Det viktigaste för mig var just att jag ville känna mig bekväm i den och kunna koncentrera mig på Lija och inte vara orolig för att den inte satt på plats hela tiden.

Efter simningen var vi till Lijas gammelfarmor och fikade. Lija var pigg och glad där med och skrattade och jollrade. Men efter det var hon en trött bebbe, hon somnade i vagnen och har sovit sedan dess i soffan - helt utslagen. Men en sak är säker, hon älskar alla aktiviteter och stimulansen som det ger. Det är underbart att som förälder se henne så nöjd, nyfiken och glad. 





   




           






Dagen avslutades i gungstolen hos gammelfarmor Märta.

Här bor vi



Våningen i mitten är vår och den över. I mitten ser du köksfönstret och över det sovrumsfönstret och bredvid det Lijas rum. Bredvid vår ytterdörr har vi ett litet förråd och även en liten balkong på framsidan, den röda dörren vid markplan är vårat barnvagnsförråd. Det enda jobbiga är trappan upp när man har liggdel, matkassar, skötväska med mera. Men allt kan inte vara perfekt. I övrigt tycker jag att det är det ultimata lägenhetsboendet, det känns som att vi bor i ett litet radhus eftersom vi har två våningar i etage, två balkonger och det ligger bara fyra lägenheter i varje hus. På övervåningen har vi inga grannar åt något håll. På nedervåningen är det två hallar, badrum med bubbelbad, ett gästrum, kök och vardagsrum i ett samt en stor balkong. På övervåningen har vi ett stort "loft" där vi bland annat har kontor, vårat sovrum, Lijas rum och ytterligare ett badrum med dusch. Totala ytan inomhus är nästan 120kvm så det är som ett mindre hus. Vi trivs jättebra.

N hängde ut en bagel till koltrastarna i äppelträdet utanför oss men än så länge är den orörd?

Laddar inför babysimmet


In action. Det blir dreggligt när man ska koncentrera sig.

Idag är det dags för babysimmet. Det ska bli så himla kul. Hoppas att Lija också tycker det. Vi ska vara där en stund innan för att se någon informationsvideo med mera. Skönt att det är på söndagarna också så att man kan gå båda två. Dels för att det är mer praktiskt men också för att det är roligare såklart.

Vad tråkigt att Marie Sernholt inte gick vidare igår. Tycker låten var bra, snygga kläder och ett bra framträdande. Hade hoppats på henne och Alcazar, tur att den ana av dom gick vidare iallafall. Emilias låt var också fin men inte direkt någon schlager. Med andra ord så är det som vanligt med Melodifestivalen.
Nu måste vi sätta lite fart här, återkommer förhoppningsvis med lite bilder i eftermiddag.


Tränar nacken - kollar i en spegel som sitter framför henne i gymmet.


Gårdagens Liten i tunika från HM, kalasbyxor och strumpor från Lindex. Under har hon en linnebody från GRANIT.


Lija igår innan promenaden. Sätta på sig mössa är typ det värsta som finns i hela världen. Så här är hon lite irriterad på mamma.

Nytt i Litens garderob



Pappa fick välja något fint till Liten och då blev det denna jeansklänning från FIX Lindex. Jättehärlig, tunn denim med rosa detaljer och sömmar. Köpte den i storlek 74 eftersom att 68 sitter precis numera. Egentligen skulle vi ha haft ett par pyjamasar, reklamerade en som tappat färg efter en tvätt, men det fanns inga fina i storlek 74 men det skulle komma i veckan så vi får kika då.

Jag vill också se ju!


Bild från igår kväll när vi sitter och tittar på Let`s Dance och Lija kämpar för att försöka vända sig emot tvn hon med.

Nu är vi alldeles nyvakna här hemma efter en skön natt. Vi gick och la oss redan klockan tio igår och Lija och jag har sovit till tio så det blev ett tolvtimmarspass för oss. N gick däremot upp vanlig tid som han alltid gör. Nu sitter vi och dricker te, har tänt lite candles och tittar på nyhetsmorgon. Lija busar i babygymmet. Vad härligt det är med helg.
Idag hade vi tänkt åka på Möbelmässan inne i stan men jag har nästan nackspärr, jag vet inte var det kommit ifrån, så det passar bättre att vara hemma och mysa. Man blir väl lite stel överallt när man kånkar och bär och böjer sig på alla möjliga konstiga vis.  En promenad på sin höjd blir lagom aktivitet idag.
Imorgon är det ju dessto mer aktivitet när babysimmet börjar, det ska bli så himla kul. Lija älskar att bada och är ju väldigt van vid vatten eftersom vi badar nästan varje kväll hon och jag. Vi får se om vi har någon nytta av den vanan. Mest problematiskt blir nog allt trassel med ombyte, dusch och så vidare. Men vi är ju två så det ska nog gå bra. Första gången blir nog en testomgång, nästa söndag har vi bättre koll på allt. Vi ska iallafall prova att duscha med henne hemma idag så hon inte blir rädd imorgon när det rinner vatten i ansiktet.


Nannar med kissen



Kissen passar också på att delta i den allmänna vilostunden, det är jobbigt att vara katt också. Jag lyckades få Lija att somna bredvid mig i soffan på samma vis som på kvällarna och hon somnade faktiskt gott. Men nu i skrivande stund så hör jag att hon vaknar, det blev en liten tupplur på 40 minuter. Det är inte mycket på en hel dag, så nu ger vi oss ut en sväng istället för det har precis slutat snöa och hon sover absolut bäst i vagnen så så får det bli. Jag behöver lite frisk luft också känner jag. Kissen får ligga kvar och dra sig själv. Vi går en liten runda sedan blir det nog ICA så slipper N handla på vägen hem och så blir det lagom att möta honom vid tåget efter det.


Hjälper mamma i köket tidigare idag. Lindex från topp till tå.

Lijas andra vrålåk


Bild från vårat barvagnsförrråd. Lijas framtida trehjulingar står redo och väntar på henne.

Vår vagn, en Quinny Speedi, är ju en kombivagn så det är alltså en kombinerad ligg och sittvagn. När hon är för stor för liggdelen så byter man bara ut den mot en sittdel. Hur smidigt som helst. Vi har också en jättefin paraplysulky från MacLaren i grått och rosa. Den är perfekt när man ska åka till stan, åka tåg eller buss för den fäller man enkelt ihop så blir den lätt att bära och ha med sig. Köpte den för ett tag sedan då Janina ofta var här för att slippa kånka med hennes vagn varje gång. Var lite orolig ett tag att rosa inte skulle passa vårat barn men det visade sig ju att det passar alldeles utmärkt, fast det visste vi ju inte då såklart. Vagnen är iallafall kanonbra, kostar lite mer än andra paraplysulkys men det är den absolut värd. Den känns nästan som en "vanlig" sittvagn.

Världens sötaste omplåstrade lår


Låren är ordentligt omplåstrade efter onsdagens sprutor. Det blödde från det ena stickhålet igår så därför lät jag plåstren sitta kvar. Det ser så gulligt ut med plåstrena på hennes små,söta, bebisknubbiga och alldeles underbara lår.
Det blev ingen förmiddagsvila för hennes del, vaknade direkt  så nu åker hon i selen medans jag går runt och plockar lite med tvätt med mera. Tänkte nog ge oss ut en sväng bara det slutar snöa så. Just nu rensar jag ut lite kläder från hennes garderob. Storlek 62 kan hon absolut inte ha längre, det var ett tag sedan iochförsig, men nu börjar till och med 68 sitta åt! Herregud hur mycket kläder går det åt egentligen? Trodde hon skulle stå stilla ett tag på 68 men nu måste jag handla lite i 74 så jag hoppas att det blir hennes "stillastående" storlek. Klänningar och tunikor går ju absolut ett bra tag till i 68 men inte bodies, pyjamasar och byxor. Dessutom har hon ju vuxit ur sin overall närsomhelst med. Mammas lilla Dunderklump. Förresten älskade jag den filmen när jag var liten, vilken nostalgi det vilar över den! Måste jag kolla på någon dag.


Kaffepaus & Nya magasin



Lija sover sin förmiddagslur och jag ska slå mig ner i soffan med nya magasin som damp ner i brevlådan nyss. Till det kaffe och universums godaste kakor. Värsta lyxen, vi får väl se hur länge den varar.
Men först ska jag ringa och boka en klipptid. Törs inte ens säga när jag toppade mitt hår senast. Men det är så svårt att få till det när jag har Lija, det måste liksom bli på en helg när N kan ha henne. Nu vaknade hjärtat så allting får vänta.

Happy Friday & Snöstorm


Hon börjar bli lite trött här ser man. Dags för förmiddagsnap snart.


Det är så spännande med ansikten och ögon.

Gårdagen var fullspäckad. Vi stack hemifrån strax innan tolv och var inte hemma förrän runt klockan sex igår kväll. Vi var ute och gick med mammorna i dryga två timmar i snöblasket. Det var skönt och uppfriskande. Efter det lunchade vi och fikade på Lasse Åbergs Muséum. Jag käkade pasta med kassler i sweet chili sås, riktigt gott , och så favoritfikabrödet på det - kärleksmums. Det får man unna sig efter en sådan motionsrunda tycker jag. Babymassagen var inställd igår pga sjukdom så därför blev det promenad och lunch istället. Idag skulle jag vart ute med Maritha och Emilia, Therese och Tilde, men jag beslutade att vi stannar inne istället eftersom snön fullkomligt vräker ner här. Tyvärr är det plusgrader så det kommer förmodligen inte få stanna länge. Vi har lite och fixa med hemma eftersom vi varit ute på upptåg hela veckan så det passade ganska bra med snöstorm idag annars hade jag nog inte kunnat hålla mig inne.
Lija busar i babygymmet, nu är det inte bara en leksak som gäller utan gärna två i taget, en i varje hand. Så roligt med alla framsteg och det går så fort! Jag tycker att det är något nytt varje dag. Nu greppar hon allt som kommer i hennes väg, man får akta håret, smycken är omöjligt att ha på sig. Hon är så duktig och nyfiken. Nu ligger hon på sidan i gymmet och försöker vända på sig.


Dåligt ljus på bilderna men bättre än inget. Längst bort Therese & Tilde, Isabella & Hannes och sedan lille Alex som skymtar i hörnet.

   
Emilia i hörnet, Janette och Therese.

Lija tre månader


Lija alldeles nyfödd.

Idag fyller lilla älsklingen tre månader. Tänk vad fort det går. Fast jag tycker att det känns som att hon alltid funnit hos oss på något vis. Men det är klart man umgås ju dygnet runt så tiden känns väl längre då. Tre månader sedan vårat lilla mirakel kom till oss efter nio månaders väntan och längtan och en långdragen förlossning, det är så häftigt när man tänker tillbaka. Nu bor du hemma hos oss, i våra hjärtan, för alltid. Mamma och pappa älskar dig Lija!
Lija var lite medtagen igår så hon somnade för natten klockan nio igår och det är inte likt henne. Hon sov gott till nio imorse då hon var pigg som en mört och ville gosa och busa med mamma. Fast hon fick aldrig någon feber, tur de.
Klockan tolv är det dags för dejt med mammorna, lunch och promenad står på schemat.


Nyfödd på BB. 081105



Vaccinerad


Gosar med pappa. Man ser på henne att hon är lite tagen älsklingen.

Nu har vi varit och fått vaccinationen. Den ena sprutan är för/mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och hemofilus. Den andra sprutan är pneumococcvaccin mot lunginflammation. Alla barn födda efter den 1/10 får den kostnadsfritt, annars kostar den dryga femhundringen styck och man ska ha tre. Det är lite knasigt tycker jag, alla borde få den gratis.
Lija skrek till när dom stack henne, en i varje lår samtidigt. N fick hålla i hennes ben. Sedan fick hon komma direkt till mig och då tystnade hon och skrattade till och med med tårarna i ögonen. Vår duktiga tjej! Hon väger nu 6,5 kg och mäter hela 63 cm. Hon kontrollerade också så att hon inte skelar, att hon kan fixera blicken, sitta och hålla upp huvudet med stöd och att höfterna växer som de ska. Allt var så bra som det kan vara och hon visade också att hon kan ligga på mage och hålla upp nacken länge. Hon t yckte att hon var så stark så och hon följer sin kurva, ligger lite över medel fortfarande. Så hon mår prima! Nu hoppas vi bara att hon inte blir dålig ikväll. Men med mycket kärlek och alvedon så klarar vi oss förhoppningsvis bra. Just nu är hon faktiskt lite slö och ligger hos pappa och gosar.

Hemma och vänder

Nu är vi hemma från vår promenad. Jätteroligt med sällskap och skönt att komma ut. Lija fortsatte att sova ute på balkongen men nu måste jag tyvärr väcka henne för mat och alvedon. Snart dags för bvc. Jag bävar för det, hatar sprutor och så ska dom dessutom sticka den jag älskar mest i hela världen och inte kan jag förklara heller. Men det vore ju ännu värre om hon skulle bli sjuk så jag får trösta mig med det. Tack och lov att N ska följa med. Rapporterar sen hur allt har gått.

Så nära så nära...



Sådan här frisyr får man av att gympa mycket.
  

Det är så nära att hon vänder på sig på skötbordet. Hon ligger liksom på ena sidan och balanserar men vågar inte riktigt vicka över. Men inom en vecka så är jag övertygad om att hon grejat det!
Nu ska vi göra oss iordning och ge oss ut för att träffa Anna och Saga. Efter det blir det hem och tanka med mat, ge henne alvedon sedan möta pappa vid tåget och gå till bvc för sprutorna. Håll tummarna för att det går bra och att hjärtat inte blir dålig.

Annorlunda start på dagen


Lija igår kväll - hon ser lite galen och busig ut. Den eviga följeslagaren, handen, är på plats i munnen.

Idag vaknade vi omkring klockan nio igen utvilade och pigga. Lija hade ställt till med ett rejält kalas i pyjamasen också så det blev snabba ryck upp ur sängen. Det verkar som att Sempers magdroppar verkligen gör sitt jobb iallafall. På tal om det så behöver Lija fortfarande fler pyjamasar, har inte hittat några som jag riktigt gillar eller så har storleken varit slut. Köper storlek 74 nu hädanefter då 68 sitter precis. Nu är hon så glad och nöjd så. Ligger och tränar och skrattar i sitt gym. Idag är det ju dags för vaccinationerna, något som är roligare än det är att hon också ska mätas och vägas. Spännande att se hur mycket hon har ökat denna gång. Men innan dess ska vi ut på promenad med Anna och Saga. Synd att inte solen skiner som igår bara men trevligt sällskap och lite frisk luft är aldrig fel.
Nu har jag beställt lite böcker till Lija på nätet - hennes första. Det är roligt att börja samla så att hon har ett litet bibliotek att välja ur när det börjar bli dags för godnattsagor, vad mysigt. Man kan ju läsa lite ändå för henne nu, hon har ju bebisböcker som jag läser med henne. Jag älskade böcker och att läsa när jag var mindre. En av favoriterna var Pettsson och katten Findus. Bilderna och illustrationerna är så fantastiska i dom böckerna så dom ska jag samla till Lija - vet inte hur många det finns men det är väl en del. Jag beställde också en samlingsbok med sagor och ramsor med cdskiva till. Det passar bra nu.


Frisk luft är bra för små bebbar - och mammor!



Så, nu är vi hemkomna och nymatade båda två. Babyrytmiken var riktigt skoj för de små. Lija gurglade och skrattade som bara den åt mig. Hon låg med huvudet åt ena sidan nästan hela tiden och det fick vi lära oss på babymassagen att det betyder att dom njuter så hon njöt i fulla drag. Hon älskar ju beröring och när man joxar med henne så det var succè med rytmiken. Efteråt fikade vi goda och smörgåsar och drack kaffe. Snackade om lite av varje som vanligt. Lija somnade sedan gott och fortsatte sova ute på balkongen när vi kom hem, skönt med frisk luft. En tjej från min ursprungliga föräldragrupp var också där med sin dotter Saga så det var kul att träffa henne. Vi sa att vi skulle höras någon dag och ta en promenad - kul! Hon bor dessutom bara ett par kvarter ifrån oss. När man talar om trollen...hon mailade nu och föreslog promenad imorgon så det blir de.
Imorgon är det dessutom dags för vaccinationerna. Usch, tur att N följer med mig. Jag var ner till Apoteket tidigare och köpte Alvedon så det ska jag ge henne i förebyggande syfte imorgon innan vi går dit. Skulle ha köpt Emlasalva också som är lokalbedövande men det glömde jag,typiskt. Får ta det efter promenaden imorgon. Man kan inte vara nog förberedd tycker jag och kan jag förhindra om så lite, lite smärta för hjärtat så gör jag gärna det.
Nu kommer snart pappa hem så jag ska börja med middagen. Lija myser med sin nya filt i gungstolen och leker med "ögonen". Vi får se om hon går med på att sitta där en stund medans jag grejar lite.

Godmorgon Tisdag


Tröttis igår natt.

Det var längesen jag sov så gott som inatt. Lija har inte alls ätit så ofta som hon brukar utan hon har sovit som en stock hon med. Det var nästan räknat med eftersom att hon sammanlagt sov max en timme igår. Det var när vi gick ut med vagnen annars hade hon inte sovit alls igår tror jag. Så idag kommer hon väl att sova igen hela gårdagen som hon brukar, rackarunge. Vi som ska på babyrytmik klockan ett eller var det halv två kanske? Måste kolla...
Det ska bli roligt, men det blir en kall promenad dit - har minus sju grader här just nu så det har nog varit en kall natt. Men det är ju inga problem när man har en ny bra jacka. Får bädda med dunåkpåsen till Lija också så ska det nog gå bra.
Nu är hon jätteintresserad av min kaffemugg. Det är en svart/vit från Filippa K så jag tror att det är kontrasterna hon gillar med den. Ska få kika närmare på den. Det är mycket man ska upptäcka här i stora världen.



Gå-ut-och-gå-med-vagnen-jacka



Jag sprang upp på Intersport en sväng efter vår promenad för att se ifall de eventuellt fått in fler storlekar av Speedobaddräkten jag köpte. Har ju inte riktigt bestämt mig för om jag ska ha den i svart eller grönt. Då fick jag syn på denna till halva reapriset! Var sugen på den redan då dom satt ner den till halva priset men nu gick det ju bara inte att lämna kvar den. En varm och skön jacka som dessutom är snygg är ju ett måste när man är ute på barnvagnspromenader var dag - eller hur? Den är mer korallfärgad än vad bilden visar samt har guldfärgat foder och detaljer. Kommer från Helly Hansen och var nedsatt från 2500:- till 625:-!!! Så behöver du en varm, snygg jacka - löp och köp! Jag är redan supernöjd och längtar tills imorgon när jag får inviga den.
Handdukarna som jag köpte igår var jag tvungen att komplettera upp lite av för det var suverän kvalitè på dom. Hittade två filtar på Lindex för 20:- styck, kostade tidigare 129:-. Det går åt mycket filtar när man har bebis, när man ammar, när hon sover, när hon badat, när hon myser, i soffan, i vagnen, i sängen, i bilen ja överallt, så det kan man inte få för många utav.

Nu ligger hjärtat bredvid mig i sängen och sussar sött. Imorgon ska vi förmodligen på promenad med Maritha och Emilia innan babyrytmiken. Måste också komma ihåg att köpa alvedon till Lija så jag kan ge henne innan hon får sina sprutor på onsdag. Usch, det ser jag verkligen inte fram emot. Nu ska jag göra som de övriga i familjen - sussa.

   

Tittut Mamma!!!



Hjärtat sover/vilar inte alls i sin säng nuförtiden. Så här gick det när hon somnade i selen tidigare och jag skulle försöka få henne att fortsätta sova i sängen. Hon är smart hon! Spanar på mamma som sitter i soffan. Hon märker direkt när jag försöker lägga henne någon annanstans. Hon vill bara sova i selen eller på mitt bröst fortfarande. Mammagrisen, men lite gulligt är det allt.

Rörlig Fröken





Man får verkligen hålla koll på henne nuförtiden. Allra helst på skötbordet där hon verkligen får kraft och tar i med benen och försöker vända sig. Oftast ligger hon helt på sniskan efter någon minut där. Hon älskar att ligga och trixa och snurra där. Underlaget är nog perfekt när det är lite hårt och helt plant. Så har hon ju sin mobil med småfiskar där över också och dom får man nog lite extrakraft av.
Jag är jättenöjd med modellen på skötbordet som är BRIO Vegga. Stort och rymligt utfällt med mycket förvaring och rejäl konstruktion. Ihopfällt så tar det minimalt med plats, helt perfekt. Vi har vårat över tvättmaskinen bredvid badkaret. Så jag kan lägga upp henne direkt från badet på skötbordet, då slipper jag riskera att halka med henne då vi ska i och ur badet. Dessutom kan jag duscha av mig lite kvickt samtidigt som jag har en hand på henne när hon ligger där, praktiskt.

Idag har vi haft en del att fixa med här hemma så det fick bli en innedag. Det är så kallt ute och vi har fullspäckat schema resten av veckan så det passade bra med en hemmadag idag. Jag har nyss käkat lunch och njuter nu en god kopp kaffe och kaka. Lija har somnat i selen så ska försöka lägga henne i sängen nu.

Gammelfarmor & Blomster


Lija med sin gammelfarmor Märta.



Lija myser i gammelfarmors knä när vi var där och fikade. Vi köpte med oss gott fikabröd och tulpaner efter promenaden som vi tog med oss. Hon tycker att det är jättespännande att komma bort och speja hemma hos någon annan. Hon vill ha nya intryck och stimulans hela tiden. Den nya grejen är ju som sagt att hon ska stå hela tiden. Hon spänner sig som en fiolsträng och visar att man ska hjälpa henne upp sedan står hon tills benen viker sig och så håller hon på så om och om igen. Därför var det så bra med halkstrumporna jag köpte, dom hjälper till lite.
Förövrigt så har nog magdropparna börjat verka nu. Hon har varit så lugn och tillfreds idag med så hoppas att dom gör henne gott så hon slipper magknip snuttan. Lija var söndagsfin och invigde sin nya klänning med cupcakes på, hon var så söt så.

Jag hittade två rosa handdukar till henne på Hemtex så att hon får egna. Ett badlakan och en liten mindre, 59 respektive 29 kronor. Så söta till både babysimmet och massagen. På affären fick det följa med en grön blomma till vardagsrummet och små drivhus med frön och jord som man bara behöver hälla vatten på för tio kronor styck. Jag köpte dom förra året med och de är superbra! Det går åt en del växter både på framsidan och baksidan till våren så det är lika bra att börja i god tid. Det blir ju dessutom mycket billigare att driva upp en del själv än att köpa färdiga plantor.
Köpte en rolig krydda till kyckling som smakar coca cola, ska bli kul att prova.





Far och dotter.

       


Söndagsbrunch





Här ska det käkas brunch nu, det brukar vi göra varje söndag. Det serveras ägg, bacon, bönor och massa annat gott. Det står man sig länge på. Just nu dricker jag ett supergott jasminte som jag köpte igår. Det var så gott att det kommer jag att få cravings efter känner jag.
 Idag ska vi ta en långpromenad och sedan ska vi gå till gammelfarmor och fika. En ganska slapp söndag blir det. Lite småfix som ska ordnas hemma inför veckan men i övrigt lugnt, lugnt, lugnt. Spela lite tvspel och kolla på någon film kanske. Lija har lekt ett tag i sin babysitter men efter ett tag brukar det se ut så här. Hon älskar verkligen sin lekbåge - så mycket att hon inte ens släpper taget om den då hon sover.

RSS 2.0