Sista november



Nej mamma - jag vill hellre vara en liten tomte på lucia.

Vi kom inte hem förrän framåt kvällningen från Kista. En heldag helt enkelt, men så anpassar vi oss ju helt efter barnen också. De måste få röra på sig som vanligt och busa. Annars blir det vilda protester och missnöjda ettåringar är inte roliga att vara ute på shopping med.

Några smågrejer fick följa med hem, mest till mig eftersom magen verkligen har exploderat nu och mina vanliga jeans och de flesta toppar är ett minne blott. Ett angenämt besvär att se magen växa såklart, men magen verkar inte vara det enda som växer...

Nu ska jag tanka sömn, Lija slocknade omkring sju och sover som en stock. Imorse fick jag lov att väcka henne kvart i nio eftersom vi skulle åka klockan tio. Riktig sömntuta är vad hon är, sådan mor sådan dotter?

Första Advent



Adventsstaken står färdig i väntan på att tändas igår kväll. Lija tittade med stora ögon på när jag fixade.



I vanliga fall gillar jag svart och vitt, stilrent. Men när det kommer till julen så är det rött och färger som gäller. Granen brukar bli som tagen ur en Walt Disney film med alla regnbågens färger.

Vi har haft en supermysig första advent och bara varit hemma hela dagen. Vi fixade en julfrukost idag igen och tände det första ljuset. Alla stjärnor i fönstrena är också på plats och Lija springer runt och ropar titta titta hela tiden åt dom. Så sjunger vi Blinka Lilla Stjärna för henne och hon dansar och gör rörelserna till. Så hon uppskattade verkligen mitt jobb med att pynta och göra fint.
Jag längtar efter att se hennes reaktioner när hon kommer upp på julaftonsmorgonen och får syn på granen. Ojojoj vad hon ska säga titta då!

Nu ligger jag i sängen, ska snart sätta på hörlurarna och radion. Jag brukar lyssna på Karlavagnen på P4, det har jag gjort sedan jag bodde hos min mormor under tonåren. Då satt vi uppe i stugan, drack varm choklad (riktig på kakao som mormor gjorde), käkade ostmackor och hade det bra. Sedan dess är just det väldigt rogivande för mig och ett bra sätt att koppla av på. Annars är jag sådan att jag hela tiden måste göra någonting, jag tittar på tv samtidigt som jag läser eller surfar. Jag har svårt att koncentrera mig på en film utan att samtidigt greja med något - jag är hopplös och rastlös. Myror i brallorna hela tiden!

Årets julkort är också fixade, godkände korrekturen och de har gått i tryck så jag hoppas de kommer i veckan. Det såg så fint ut. Jag får visa dom när mottagarna har fått sina för jag tror en del av dom läser här inne...?

Jag känner mig inte alls stressad denna jul, fastän det bara är tre veckor kvar. Inte alls mycket klappar som ska köpas, allt julpynt och fix har jag koll på, korten är fixade och på väg. Ja det känns som om jag är ute i god tid helt enkelt.
Kanske bara för att jag vet att jag inte orkar med att stressa nu med en liten att ta hand om och en liten i magen. Stress gör att jag får sammandragningar direkt och det är ingen höjdare.
Det verkar som om man får mer framförhållning när man blir mamma också, håller ni med?

Imorgon ska vi på en liten julklappsutflykt. Jag och Lija, Maritha och Emilia, Magnus och Alex tänkte åka till Kista på lite klappjakt. Jag är inte så förtjust i Kista gallerian men är nyfiken på deras nyöppning och den nya barnavdelningen.




Adventsstämning i vår stuga





Lite adventsshopping på Lindex. Underbar julklänning i tunn denim med röda broderade detaljer, lite folklore över den. Offwhite top att ha under med hjärtmönster, 179:- respektive 79:-.
Lindex har just nu otroligt mycket fint på barnavdelningen tycker jag. Speciellt nu när jag kan handla på den stora flickavdelningen till Lija.

Adventsstämning råder här hemma. Vi fixade en julig frukost med vörtbröd, julost, tomtegröt och julmust. Jag håller på och piffar hemma med Peter Jöbacks julskiva(min absoluta julfavorit) i bakgrunden, Hallelujah ger mig rysningar. Till piffet dricker vi glögg, mumsar pepparkakor och lussekatter. Mysigare kan man inte ha det! Okej, lite vit, pudrig snö skulle vara pricken över i:et.

Lija sover en sen nap, hon vaknade inte förrän nio imorse så då blir det så. När hon kommer upp blir hon väl alldeles lyrisk över stjärnorna och ljusstakarna. Hon ska få smaka lite lussekatt också som hon älskar. Är det adventshelg så är det, för stora som små!



Lite reastuff slank med av bara farten. Jeans i storlek 92 för 70 kronor (199:-) och en mössa för 14:-.



Paljettleggings till mig och strumpbyxor till Lija. De vita med silvriga prinsesskronor på är bedårande.

Städ och pyntfredag





Lija inleder städdagen med att slakta en hushållsrulle och ge mamma ännu mera jobb.

Uppstigning omkring klockan åtta idag, känns helt okej en fredag. Vi har myst med tända ljus och Nyhetsmorgon och nu är det Malou och en kopp kaffe för mig.

Vi har redan varit ute en sväng och handlat. Lindex hade långa linnen som formar och håller in till bra pris idag. De kostar 99:- istället för 299:- endast idag. Jag slog till på två stycken, de är förbrukningsvara här hemma. Riktigt sköna och fina var de så det får bli dagens tips om du har vägarna förbi Lindex.

Jag lämnade även tillbaka en av klänningarna som jag köpte igår, skrutt kan nte längre ha storlek 86!! Jag fick lov att ta bakelsen i storlek 92, hon är inne i en riktig växtspurt nu tror jag.
Hon hade ökat mycket i vikt sedan vi var på bvc för två veckor sedan också. Närmare 400gram på fjorton dagar! Hujedamej - vart ska detta sluta?!
Nej skämt åsido men garderoben måste uppdateras hela tiden, det tar aldrig slut. Nu har vi inte så mycket vardagskläder i storlek 92 så det för bli önskningar till tomten - jag alltså;)

Nu är det dags att sätta igång med städningen så N kan ta upp jullådorna ikväll. Jippie! Årets höjdpunkt!


Dagens girlietips!





Lindex har en kampanj nu med en ny vara varje dag till ett superpris. Idag vid öppning var vi där och haffade denna bakelse för 99 spänn, ordinarie pris är 279:-!
Den finns även i en lila färgställning och erbjudandet gäller endast idag så löp och köp om du behöver en festklänning.

Den är helt fab med tyll nertill och en stor maffig rosett i midjan. Det känns helt okej att lägga 99 kronor och inte 300 på en festklänning som kanske bara kommer att användas ett fåtal gånger tycker jag.

Hela familjen vaccinerade - check!



Nu är hela familjen vaccinerade. Lija hade tid för sin ettårskontroll och ettårssprutorna. Men prio ett nu är vaccination för den nya influensan så hon fick den idag och så får hon de andra om två veckor.
N skulle också få sin på bvc eftersom att vi tillhör riskgrupp då jag är gravid men idag körde de drop in nere i entrèn för allmänheten så han fick den snabbt och smidigt där.

Läkarkontrollen gick bara bra för Lija. Hon fortsätter växa och frodas. Hon ligger i överkant på alla sina kurvor, testerna klarade hon galant. Vaccinationen fick hon i vänster ben när hon satt i pappas knä. Hon blev såklart ledsen men det gick fort över.
Sedan skulle man stanna kvar i tio minuter och se så att hon inte fick någon reaktion på vaccinet. Stoppade ner henne i vagnen och hon somnade bums. Jag fick bära upp en sovande skrutt och klä av henne.

Vi var på öppna och busade innan kontrollen så det tog på krafterna. Hon tar för sig mycket mer nu för tiden när vi är där. Sticker iväg nästan direkt och leker med de andra barnen eller leksakerna. Hon är ju annars ganska mammig och vill gärna ha koll på vart jag är och leka i närheten. Men det verkar som sagt ha släppt en aning nu.



Hon lyckas alltid kila fast sig i bilen på öppna förskolan och blir så arg!

Snålskjuts



Benen var tydligen trötta igår kväll på ICA så Lija beslutade sig för åka snålskjuts i varukorgen.

Underbar natt då Lija sov i ett sträck ända till klockan nio imorse. Vi fick skynda oss iväg till öppna förskolan så vi skulle hinna till sångstunden.
Idag är hon på ett strålande humör och tandsprickningen verkar ha tagit en liten paus. Skönt för henne och för mig med för den delen...

Det var mysigt som vanligt på Nyckelpigan. Vi anmälde oss till julavslutningen den 10/12, passande outfit måste shoppas. Kanske blir det en liten tomteklänning i år? N har tagit ledigt några timmar då på dagen så han kan följa med och kika.

Imorgon är det dags för Lijas ettårskontroll samt influensavaccinet. Hennes ettårssprutor kommer att skjutas upp två veckor då denna är prio ett. Så nu håller jag tummarna att hon slipper biverkningar liknande mina.



Tyvärr får inte glöggen plats i korgen mamma!




Tandsprickning





Vinterskor i skinn med äkta, lurvig lammpäls i från Vincent 699:-.

Jag var klok och köpte svarta vinterskor så att Lillebror kan ärva dom till nästa vinter. Vi provade alla möjliga modeller men dessa satt absolut bäst, var lättast att gå i och de varmaste.
De som var mer som allvädersstövlar var väldigt svåra att röra sig i, tydligen blir dom det när dom går upp högre på smalbenet. Jag gillar mer den här nätta varianten av skor, de andra såg hon ut som en robot i när hon provade.

Men detta var absolut de bästa skorna. Jag tycker de är så söta med lurvet som sticker upp och framförallt så är de vattentäta och supervarma. Känns bra med skinn som formar sig skönt efter foten också, sulan var ganska mjuk och böjbar och så har dom tåskydd som är ett måste. Nöjd mamma och nöjd Lija!

Vi hade en supermysig dag igår och tur var det att vi åkte in igår för idag är det nästan kaotiskt här hemma. Lija har kraftig tandsprickning och är så besvärad. Gråter och gråter hela tiden. Riktigt hjärtskärande gråt och man märker tydligt att hon har ont. Först nu sover hon på en alvedon och jag hoppas hon kan vila lite hjärtat. Usch det måste vara så obehagligt.

Natten var också hemsk för henne. Tog upp henne omkring midnatt och gav alvedon och välling så hon iallafall kunde sova några timmar i sträck.



Greppvänliga och fodrade handskar från Åhlèns samt en helt fab mössa från HM med fleecefoder.

Soft shopping



Lunchpaus för mig på Mc. Lija var tokig i brödet.

Har nästan precis landat i soffan efter en eftermiddag inne i stan. Vinterskor till Lija stod på to do listan samt spana lite julklappar. Det visade sig vara en perfekt dag för lite shopping för det var nästan folktomt på till exempel NK.
Jag känner för att var ute i god tid. Jag vill inte vara ute och ränna med Lija i den värsta julstressen i stora folksamlingar och riskera att hon blir sjuk.

Berättar mer om dagen imorgon och visar skorna som jag (och Lija) är så nöjda med. Nu blir det sängen bums!

Omtänksamt





Cicci ringde mig härom veckan och frågade om jag ville ha massa filmer till Lija som hon skulle göra sig av med. Ja gärna men jag har ingen "gammal" video kvar? Ja men jag har en liten tv med inbyggd video i som jag tänkte hon kunde få också svarade Cicci.

Så häromdagen kom hon förbi med flera kassar med film och så den lilla tvn. Jag blev riktigt nostalgisk själv när jag gick igenom filmerna. Astrid Lindgren klassiker, My Little Pony och Walt Disney i retroformat. Oömma filmer som Lija själv kan stoppa i och ur på sitt rum så småningom. Det kommer nog att bli succè!

Vad glad man blir när någon oväntat tänker på en! Tack snälla Cicci (och Leffe med för den delen)!

Back on track



Busungen i lekparken igår.

Först idag
känner jag mig som en människa igen. Fy sjutton vilka sviter det blev av den där sprutan. Nåja, förhoppningsvis slipper jag ligga däckad i någon flunsa framöver iallafall.

På torsdag får Lija förmodligen sin första del av vaccinationen. Jag hoppas innerligt att hon slipper dessa biverkningar!

Jag har blivit riktigt ompysslad här hemma hela helgen, känns som om jag varit på rehab. N har donat med allt och tagit hand om Lija. Hon har stormtrivts med att leka med pappa och är väldigt pappig nu och springer mest och ropar "titta pappa" hela tiden vad hon än gör. Sött som socker!

Lija är förresten inte heller helt hundra. I torsdags hade hon feber en sväng som gav sig fort men nu är hon genomtäppt i näsan och rosslig i bröstet. Vi missar därför simningen idag med men så är det. Hälsan går i första hand.

Igår var vi ute på förmiddagen i det härliga vädret, längesedan man såg något av solen så det var riktigt skönt trots att jag var krasslig.
Dessutom har jag redan nu börjat få sammandragningar och milda förvärkar så jag kan inte direkt hålla något tempo när jag promenerar. Men denna graviditet är jag inte lika orolig när det kommer för jag känner igen det sedan jag väntade Lija. De började ungefär samtidigt omkring vecka 25 och höll i sig ända fram till förlossningen. Så man vet vad man har framför sig och hur man ska hantera det - vila och inga raska promenader.





Full fart framåt! Det var inga större problem att springa med overallen.

Däckad

Jag ligger helt utslagen efter vaccinationen. Det började igår kväll med att jag mådde mer och mer illa. Inatt kom även en blixtrande huvudvärk som inte har gett med sig.
Känner mig helt utslagen och matt och för att inte tala om armen, den kan jag inte lyfta.
Jaja, jag hoppas att det var värt det och att man slipper själva influensan för detta är inte kul...

Hängarm



Ja det känns rejält i armen efter vaccinationen kan jag säga. Hoppas att det stannar vid bara armen iallafall.
Trots att jag tvivlade innan så känns det bra nu efteråt att ha det gjort. Nu vill jag bara ha Lija vaccinerad också, torsdag nästa vecka ser det ut som om hon ska få den första halvdosen.

Var till öppna förskolan men Lija var inte alls sitt vanliga jag, märkte att något inte stod rätt till. Mycket riktigt så har hon feber och näsan samt ögonen rinner. Lilla pluttan hoppas att det blir bättre efter hennes vila som pågår.
Dessutom ryktas det om att ett flertal barn som brukar gå på öppna har fått svininfluensan. Hoppas att så inte är fallet men vi håller oss iallafall hemma ett tag så får vi se.



Vaccineringsdags



N:s favvobild på mig och Lija som han har som bakgrund på sin dator på kontoret.

Idag ska jag förmodligen vaccinera mig, beroende på om det finns något vaccin eller ej. Jag har velat hit och dit ända in i det längsta, men nu känns det som ett måste.
Dessutom är lillebror mer utvecklad nu i snart vecka 24 och därför känns det också bättre. Lija kommer att vaccineras nästa vecka. Egentligen ska hon ha sina ettårssprutor då men förmodligen blir det så att hon får influensavaccinet först och sedan två veckor senare de andra.
Vi har en läkartid då så jag får diskutera det med honom.

Nu ska vi först göra oss iordning och skutta iväg till öppna förskolan så hon får busa av sig. Natten var prima så jag hoppas att resten av dagen fortsätter i samma anda.

Förresten, är det någon som har tagit vaccinet som INTE har fått ont i armen eller biverkningar?


Full fart



Dockhörnan är populär, öppna förskolan igår.

Här är det full fart direkt på morgonen. Det körs och tutas med tåg och andra mindre tysta leksaker direkt när man kliver upp. Otroligt vilken energi de små liven har!

Nu ska vi göra oss iordning och sticka iväg till öppna förskolan så hon får utlopp för all sin energi. Bloggar lite mer senare.


Dags för vinterpjuck




Bilder: Vincent

Lija behöver snart nya, varmare och större skor. Höstskorna köpte vi hos Vincent och dom har jag varit så nöjd med. Deras skor är nätta, välgjorda och både snygga och praktiska.
Så det får bli även vinterskor ifrån dom. Hur mycket jag än gillar rosa så tänkte jag vara förutseende och köpa ett par svarta denna gång så Lillebror kan ha dom så småningom. För de hinner ju knappt slitas och det är ju tråkigt att inte kunna använda de en gång till. En fördel med att veta könet faktiskt så att man kan planera lite.

De med bollarna är ju bara för underbara, men de tror jag faktiskt inte att Lillebror skulle passa i...
Samtliga par kostar 549:-.

Välkommen vecka 23 - månad 6





Vi fotade en serie magbilder också i torsdags, mysigt! Jag måste leta rätt på bilder när jag var med Lija i samma vecka. Har faktiskt inte tittat och jämfört något ännu.

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Källa: Familjeliv

Egna reflektioner: Jag har nu börjat öka i vikt, plus 2 kilo. Med Lija gick jag sammanlagt upp 25 kilo och så mycket verkar det inte bli denna gång.
Lillebror är också mer livlig dygnet runt än vad Lija var. Kanske känner jag alla rörelser mycket tydligare för att moderkakan ligger långt bak och högt upp?
I övrigt mår jag oförskämt bra, varken särskilt tung eller otymplig, ännu...


Reashopping





Lite reashopping på Lindex i veckan när de körde halva reapriset. Klänning i tunn denim för 65:- (tidigare 179:-) och handskar som matchar pälsmössan för 25:- (tidigare 99:-). Nu köpte jag storlek 92 på klänningen för hon är inne i en växtspurt nu igen och har nog snart vuxit ur 86.

Lija vilar och snart ska vi iväg på babysimmet. Det har varit uppehåll två söndagar på raken och gången innan det så hade hon ju vattkoppor så nu kommer hon nog tycka att det är kul.

Imorse vaknade hon inte förrän halv nio och natten var hur bra som helst så vi har verkligen fått sova i helgen. Skönt att ha tankat på med lite sömn inför veckan, det kan man aldrig få för mycket av. Hon sover tolvtimmarsnätter minst med ett vällingavbrott mellan 00-02. Perfekt för hon är oftast pigg och glad då hela dagen.

Ikväll blir det någon god middag och så missar vi inte premiären av Paradise Hotel. Har du inte sett den danska versionen så kolla in den på TV3Play om du har tid. Man fastnar direkt kan jag säga!


Busfrö



Ibland blir det ett snabbad i handfatet, som när hon var liten bebis. Hon tycker att det är busigt och passar på att pilla på alla grejer som står där.

Hur mysig lördag som helst, lugnt och skönt. Nåja, så lugnt det kan bli med en vild ettåring. Mycket roligt händer en dag med henne fastän man bara är hemma och grejar.

Tyvärr har det regnat precis hela dagen så lekparken får vänta tills imorgon. Istället har vi fått mycket gjort hemma, rensat och städat. Det blir ganska rörigt i veckorna så man får jobba ikapp det lite på helgen.

N fixade gott tillbehör till middagen - hyvlade morötter som han panerade och friterade. Det var supergott med kombon sött och salt och det matchade biffen och klyftpotatisen ypperligt.

Nu hoppas jag på en likadan natt som igår, man kan ju alltid önska!

Vår fina fina tjej!



Åh vad härligt det är med helg. Speciellt när man fått sova precis en hel natt, det var inte igår jag sov åtta timmar i sträck kan jag säga.
Lija sov otroligt bra tack vare en salva som lindrade hennes klåda i ljumskarna. Det har varit lite irriterat där sedan vattkopporna och hon vill helst nte ha blöja men tar man av den så har hon kliat och kliat och så börjar läkningsprocessen om igen. Men nu köpte jag en klådstillande salva efter besök på BVC igår och den gav oss en hel natts sömn.

Regnet vräker ner utanför och har gjort hela dagen. Vi myser inne, just nu med alkoholfri glögg och pepparkakor - mysigt värre. Lillebror far runt i magen, av sockerchocken, så filten rör sig. Lija vilar och vaknar nog snart pigg och leksugen igen. Det var knappt så hon somnade, är nog utvilad efter 12 timmars oavbruten nattsömn. Men en liten återhämtningspaus skadar nog inte.

Jag sitter och fipplar med alla 300 bilder jag fick med mig hem i torsdags. Det är sex olika serier, så det tar sin lilla tid. Jag sorterar i olika mappar och så vidare. En del ska förstoras och jag ska också välja ut ett och göra en canvastavla av tänkte jag. Frågan är bara vilket...

Jag lägger upp lite bilder vartefter jag är klar med dom.








Smakprov ifrån vår gårdag





Vi är trötta överallt idag efter en hel eftermiddag i fotostudion igår. Men vi fick med oss massor av fina bilder och ett minne för livet. Det är verkligen kärlek för mig att se dessa bilder.

Lija tyckte att det var hur kul som helst och skötte sig exemplariskt hela dagen trots tre tmmar i studion och 300 bilder senare plus fix innan och efter.

Jag är så glad att vi gjorde detta och att JAG vågade...

Lijas ettårspresenter



Så söt lite större Hello Kitty mjukisdjur från Morbror Simon.

En del presenter har jag redan visat och här kommer resten, med risk för att jag har glömt några. Men det kommer jag nog på vartefter.



Jätterolig, stor pingvin med bollar i magen som snurrar och låter från farmor och farfar.



Fantastisk pekbok som jag verkligen kan rekommendera, den fick Lija av mig och N.Massor av bilder på prylar som Lija känner igen. Hon går ofta och hämtar den, bläddrar och pekar på bebisarna och ropar bebis av lycka.





Pekbok med pusselbitar på varje sida. Det är mamma och pappadjur och när man plockar bort den ena pusselbiten så döljer sig djurbebisarna bakom. Från mamma och pappa.





Sorteringsbox med klossar från BRIO som hon fick av oss. Den hör till en av favoriterna just nu. Hon sitter länge och stoppar klossarna i hålen, nu har hon kommit på hur man kan få ur dom igen också.



Supersöt katt(?) från farmor och farfar. Man kan tydligen samla på dessa och det finns en uppsjö av olika sorter. Flera ska nog få flytta in hos Lija, urgullig.



Draghäst från Teddykompaniet från mamma och pappa. Emilia fick en katt i present när hon fyllde och vartenda barn på kalaset lekte med den då och den blev lika poppis här hemma.



Baby Annabelle docka från farmor och farfar. Pussas, jollrar och låter när man gosar med den.



Kombinerat piano och xylofon som hon fick avb oss.



Klassisk snurrleksak och ett magnetfiskepussel från Emilia.



Pussel och favoritboken med bondgårdsdjur. Vi lånade den innan på biblioteket och hon var tokig i den så nu fick hon en egen.



Häftig mikrofon som spelar melodier och har en hel drös med djurläten. Lija bär runt på den nästan hela tiden. Från farmor och farfar.



Vi köpte en speldosa till sovrummet med svagt blinkande lampor och massor av lugna melodier. Jag blev så trött på den vi har som man måste dra upp manuellt med ett snöre som rasslar och låter. Denna kan man ställa in tid och volym på.



Eftersom att Lija inte använder napp eller någonting annat så tyckte jag att hon behövde en snuttefilt. En klassisk rosa Dinglis i form av favoritdjuret fick det bli.



Av min kompis Ida fick Lija en skiva med alla barnsånger man kan tänka sig. Succè direkt och Lija dansar i takt till Imse Vimse.



Härligt julig satinpyjamas av Anna & Company.



Stor, mjuk bil i manchester som hon fick av oss. Hon kastar sig på den och gör gosattacker på den.



Underbar morgonrock, som är lite stor ännu, från mormor.





Mockasiner och underbyxor från mormor.



Och så var det ju alla kläder som Anna hade med sig till Lija efter hennes tjejer. Jag hade lite angenämt sorteringsjobb att stå i på kvällen...




Lillördag



Lija på öppna förskolan igår.

Lija tyckte att vi skulle sova till halv nio idag med och inte mig emot. Nu ska vi käka frulle och göra oss iordning och sedan pysa iväg till öppna idag igen.
Vi var där och busade igår med och sedan la vi oss och vilade tillsammans i två och en halv timme. Så välbehövligt och mysigt.

Imorgon ska vi iväg till en fotograf inne i stan och fotografera oss tillsammans. Maritha och Emilia ska också med. Innan själva fotograferingen så blir vi sminkade och stylade. Det ska bli så kul! Allt som allt så tar det tre timmar så jag hoppas hjärtats humör är på topp imorgon.

I eftermiddag ska jag försöka hinna med att fota Lijas presenter.

Dagarna går fort, bara 122 dagar kvar till beräknad födsel. Mycket tankar kring det praktiska börjar dyka upp och är lite av ett orosmoln blandat med spänning. Men det är väl fullt normalt. Mest tänker jag på Lija, jag hoppas att jag får lite känningar innan så att N hinner hem och att vi hinner lösa det för Lija. Får jag förvärkar så långt innan som sist så ska det nog märkas i tid.





Mysig morgon



Lija på sitt tåg som hon fick av farmor och farfar i present. Dessvärre klämde hon tummen på såpbubblefunktionen som sitter längst fram så nu är hon ine så förtjust i tåget längre.

Sovmorgon till halv nio och nu te och vällingdrickande framför Nyhetsmorgon, sämre kan man ha det en ruggig novemberdag.

Om ett litet tag tänkte vi ge oss av till öppna förskolan och busa ett par timmar. Lija springer runt och jagar kissarna med en ballong i ena handen och en leksak som låter i den andra. Jag undrar varför hon alltid ska frakta med sig minst två saker? Bara för att man kan kanske? Katterna tycker iallafall att det är så där lagom kul på morgonen.

N fick med sig massa godsaker som blev över från kalaset. Bland annat en halv hemmagjord prinsesstårta. Rosa och fin att bjuda grabbarna på. Bra att den äts upp! Jag kan ju inte äta hela den själv...

Nu ska vi sätta fart här med frukost och grejer så att vi kommer iväg.



Lija fick en fin Pinguservis av sin gammelfarmor Märta i present. Hon har blivit så duktig att äta med egna bestick så dessa kom till användning på en gång. Perfekt att få lite nyttoprylar!

Kalashelg



Det har varit full fart här hela helgen. Hela lördagen var det kalas för Lija med folk som kom och gick hela dagen. Väldigt lyckad dag och Lija var så nöjd hela tiden. Hon verkade överlycklig för att det kom folk hem till henne och hälsade på och busade. Hon känner sig så trygg i sin hemmiljö. Mysig dag med mycket godsaker och trevligt sällskap.

Lija lekte med sina kompisar hela dagen lång och när kvällen kom somnade hon på två sekunder och sov gott hela natten.

Lijas morbror Simon har sovit hos oss hela helgen och han har varit till stor hjälp. Han har grejat med tårtor, blåst upp ballonger, städat - ja en riktig liten hjälpreda. Han är guld värd verkligen! Jag är så glad att Lija har honom och hon är glad i honom med.

Här följer lite bilder från kalaset, jag ska visa en del av hennes fina presenter senare också. Jag måste bara hinna fota allt. Dessutom hade Anna med sig flera kartonger med kläder efter hennes tjejer som jag har sorterat i helgen. Hur bra är inte det? Tack snälla Anna för att du sparat allt och släpade med det!





Min äldsta och allra bästa vän Anna med sina döttrar Bianca och Daniella.



Spexiga tjejer.





Lija och hennes följeslagare Mojjen välkomnar bästa bebiskompisen Emilia.





Mormor och Lija, morbror Simon i bakgrunden.







My Little Pony är en succè, Emilia gillade också att leka med dom. Jag har tagit fram min gamla samling till Lija.



Så här såg det ut efter att Lija och Emilia lekt färdigt.

Kalasförberedelser



På väg ut för att handla inför sitt ettårskalas.

Här hemma har kalasförberedelser pågått hela dagen och hela kvällen. Tårtor och bakverk har bakats, det har städats och målats och pysslats med lite av varje. Detta har blandats med Idolkollande och lite god fredagsmat.

Lillebror Simon är på besök och har hjälpt oss massor. Världens snällaste lillebror och morbror!
Lija var lite blygsamt inställd till en början men det släppte ganska fort och nu är han hur spännande som helst.

Lija har lekt hela dagen med sina nya leksaker och är hur nöjd som helst. Jag ska berätta mer om vilka som har favoriserats en annan dag. För nu orkar jag inte göra ett ärligt handtag till ikväll utan nu blir det ett bad och sedan sängen bums!



Lija på öppna förskolan på sin födelsedag.



Det är så sött när hon sitter så här, som en liten groda.


Lijas födelsedag



Lija i ett presenthav, Mojjen tycker att han behöver hjälpa till.

Lija firades av oss här hemma igår. Farmor och farfar var förbi presenter och så fick hon av oss så det blev en hel del. Hon visste inte riktigt vad hon skulle göra med paketen men försökte så gott det gick. Spännande som bara den var det att ta reda på vad som dolde sig i paketen.

Imorgon ska vi ha ett litet kalas för henne med vänner och familj så då blir det lite mer firande och bus med kompisar.

Jag får visa mer bilder på presenterna och så ikväll för nu kommer lillebror Simon strax och vi ska sticka iväg och handla lite inför morgondagen och sen blir det baka.













































Älskade Lija 1 år!



Födelsedagsbarnet.

Klockan är snart 09:46, en magisk tidpunkt för oss idag då det var exakt ett år sedan vår Lija kom till världen.

Det är mycket tankar och känslor som far runt i huvudet en dag som denna. Tänk så mycket glädje och kärlek du har skänkt oss detta år.
Livet har fått en helt annan mening och innebörd sedan du kom till oss.
Mamma och Pappa älskar dig så mycket Lija!

Nu ska vi ha en fantastisk födelsedag och fira vår lilla tjejs första födelsedag hela dagen lång.

Bloglovin



Ni har väl inte glömt Bloglovin? Detta fantastiska verktyg där man snabbt får ett mail när ens favoritblogg har uppdaterat sin blogg.

Klicka på bilden ovan eller på Liselotte Watkins illustrationen nere till höger i menyn om du vill hänga med på det senaste här hos mig. Tipsa gärna mig om din blogg också!

Tänker tillbaka ett år...



Lija är påpälsad upp till tänderna idag när vi var ut i kylan.

Nyss hemkomna från öppna förskolan där det var fotografering idag. Vi var endast dit för den sakens skull då hon inte är riktigt kry ännu. Bäst att hon vilar upp sig för imorgon är en STOOOR dag!

Fotograferingen gick bra, fotografen ville att hon skulle skratta men det ville inte hon och inte jag heller för den delen. Jag tycker att det kan vara fint med lite allvarsamma kort, det var inte tvunget att hon skrattade.

Lilla hjärtat vilar och jag sitter och tänker tillbaka ett år exakt då vi hade beräknad födsel. Tänk vad vi väntade och längtade då efter vår lilla tjej. Ja för vi visste redan innan att det var en liten Lija.
Vi blev inlagda kvällen innan den 3/11 på grund av förvärkar som hade hållt på i ett par dagar och resulterat i att jag inte fått sova på ett par dygn. Dessutom är jag ganska envis så jag skulle absolut inte vänta längre utan jag skulle vara kvar och föda så var det bara.

Resten är en lång och utdragen historia, den 4/11 blev jag alltså igångsatt efter mycket om och men (och en hel del envishet). Vattnet gick klockan 18:00 på tisdagen och onsdag morgon klockan 09:46 kom vår lilla klump till världen.

Med tårar i ögonen och full av lycka, kärlek och tacksamhet ser jag fram emot att fira vår väldigt efterlängtade älsklings första födelsedag imorgon.

Jag har ju glömt...



...att visa er denna snygga kandelaber som jag fyndade på MIO för ett tag sedan. Den passar så bra in hos oss som har mycket svarta inredningsdetaljer. Den kommer ifrån Smålands Design och kostade 299:- nu istället för 925:-!!

Gillar de svarta prismorna, belysningen under och det bästa av allt - att den är dimbar!

Passar lika bra som adventsljustake som året runt tycker jag.




Tjuvstart på julen



Första klapparna är fixade. Inte så svårt att gissa vem dom är till...

Underbar hemmasöndag med massa mys och godsaker, Vi tjuvstartade rejält på julen och griljerade en liten julskinka och åt skinkmackor. Sedan blev det lussebullar och julmust framför tvn på kvällen. Åh vad gott det var, nästan godare nu när man inte "får".

Lija är piggare men fortfarande snuvig och hostig. Hoppas hon är pigg till sin stora dag på torsdag och hennes kalas på lördag. Lillgumman sov ända till nio idag, väldigt skönt och nu är hon på ett toppenhumör efter alla sömn,

Hon har ätit havrekuddar, jordgubbar och fil med mig. Det älskade hon.

På onsdag är det fotografering på öppna förskolan, jag hoppas att hennes skorpor efter vattkopporna har försvunnit till dess. Hon har några kvar i ansiktet.

RSS 2.0