Mammas lilla sjukling



Plutt. Jag trodde han var frisk men icke. Han har mått illa i stort sett hela dagen, magen är upp och ner och han kräks fortfarande. Mammas skrutt, jag skulle hellre vara sjuk bara du slapp.

Nåja, dagen har flytit på bra tack vare positivt tankesätt. Han kryper efter mig överallt och hänger i byxorna och vill bara gosa. Men har man en till så fungerar det inte riktigt så och man känner sig inte tillräcklig. Men jag gör mitt bästa.

Terese och jag tog en välbehövlig power walk nu på kvällen. Skönt att rensa huvudet och få lite frisk luft.

Lijas vårrisrullar



Innan de skulle ner i fritösen.

Lija och jag meckade hemgjorda vårrisrullar i helgen som verkligen blev fantastiskt goda. Det var inte så svårt som jag befarade innan...



Vi fyllde dom med nötfärs, vitkål, morot, böngroddar, purjo, risnudlar finfinhackat. Kryddade med inlagd koriander, Kikkomansoja och orientalisk krydda. Rullade dom i rispapper o slängde i fritösen.



Lija var en riktig fena på vårrullar. Hon blötte rispapper, la på röran och rullade ihop.

Egodag



Tänk så rolig en spjälsäng kan vara. Lija brukar köra runt Will i den till hans stora glädje (den står i hallen nu för att vi ska montera ner den).

Will är pigg idag efter fyra fem dygn magsjuk. Jag sticker iväg med Terese och shoppar lite - hörs ikväll!

Hängig plutt



Dagens frukostfralla, Vikingabröd som är ett surbröd och var alldeles fantastiskt. Ägg, majonäs, isbergssallad och ärtskott.

Will är fortfarande hängig och har svårt att återhämta sig. Får behålla vätska ibland, ibland inte. Jag sa till mig själv att om han inte fick behålla något under morgonen så åker vi upp med honom men nu har han, peppar peppar, fått behålla en del.

Men han är helt annorlunda, sover mycket eller så hänger han bara hos oss och gosar. Lilla plutten. Lija däremot återhämtade sig fort och är idag sitt vanliga jag.

Åter till verkligheten och fortsätta beta av tvättberget.



Lija och jag snajdade en smarrig paj igår bestående av salami, brieost, paprika, oliver och ruccola. Glutenfri deg och bra mycket godare än vanlig kan vi konstatera.


Absurd dag



Will reser sig direkt från sittande på golvet utan stöd. Han är så duktig, står säkert en 30 sekunder nu stadigt. Han tar några trevande steg, sätter sig, reser sig sedan igen och så fortsätter det. Envis liten kille.

Ja det kan man verkligen säga, absurd alltså. Will började ju kräkas igår kväll och sedan under natten. Imorse var han som vanligt och de har busat hela förmiddagen medans jag skrubbat hela lägenheten och verkligen fått massor gjort.

När jag la dom efter lunch så vaknade Lija efter trettio minuter och hade ont i magen. Jag anade oråd direkt så tog genast upp henne och gick ner och tittade på film. Sedan började det i sann excorsistenanda, de korskräktes i en timme tillsammans här nere. Jag har kört tio maskiner idag och än är det inte över. Nej hela kvällen har sett likadan ut. Nu sover de men jag har svårt att tro att det håller länge...

Lija har dessutom feber, som vanligt när hon blir sjuk. Båda somnade i min famn i soffan på varsin arm. Mammas guldklumpar.

Jag känner mig fortfarande hyfsat pigg men N ställer ändå in sin viktiga tripp imorgon, tack för de<3



Dregglig? Njaaa inte så farligt...



Tänk så roligt man kan ha med en bäddmadrass. De roade sig i säkert en timme med den, Lija drog Will som låg på den och skrattade.




Trasankojan



Igår blev det bus i Trasankojan på Åbergs Museum. Alltid lika populärt och uppskattat av barnen. Igår hade vi hela kojan själva tillsammans med Camilla och company. Skönt.
Vi käkade lunch och fikade och hade en toppendag, det var trötta barn som släpade benen hemåt sedan.




Matbonanza



Jag var inne på badrummet och gjorde mig iordning inför lördagens bjudning. Lija fick mata Will med Yoggi medans vilket hon alltid gör ordentligt och försiktigt. Jag hör hur de gapskrattar och verkar ha hur kul som helst, går och tittar vad som händer och ser hur Lija kastar yoghurt på Will som är överlycklig.

Jag fick sedan bada honom igen men det kändes som ett värdsligt problem med tanke på hur kul de hade.

En doft av sommar



Varför måste helgerna gå så fort? Jaja, den var iaf supermysig som vanligt. Soft fredagskväll med Let`s Dance, åtminstone i bakgrunden och god mat. I lördags var grannarna här. Vi trotsade vintern och drog igång grillen. Det grillades kyckling, fläskfilè och revbensspjäll.

N hittade kräftor för 15 kronor(!!!) paketet så förrätten fick också en somrig touch i form av en kräftcocktail med ärtskott, blandsallad, purjo, avocado och körsbärstomater. Vinegrätten till gör hela rätten tycker jag. Dessutom ser det så festligt ut när man serverar i cocktail/martiniglas.

Alex och Lija (och Will med för den delen) hade som vanligt jättekul i varandras sällskap och slocknade ganska lätt så vi fick käka i lugn och ro. Barnen hade såklart redan ätit.

Lite olika ostar, talleggio, brie och cheddar bland annat serverades sedan i soffan tillsammans med skumpa och ett avsnitt Solsidan.

Lugn och skön dag idag, imorgon har jag för avsikt att börja träna beroende på om det finns något pass som passar. Annars blir det på tisdag.



Lija ville såklart smaka.



Terese hade fixat god och väldigt fint upplagd sallad.



Terese med sin nya bekantskap i bakgrunden. Mojjen låg i hennes knä resten av kvällen.



Bilder rätt upp och ner



Jag har varken ork eller energi till att skriva något finurligt idag så det blir några bilder istället. Som vanligt flest på Will som är lite mer lättfotad (höhö) än Lija.

Förresten så tog han sina första små steg idag, när vi minst anade de. Jag sa till Nicke - Ser du, han går!!!

Så ja, det har varit en händelserik dag och barnen utvecklas något enormt. Lija pratar bättre och bättre och imponerar med att kunna färger och siffror. Jag tycker synd om nära och kära som väljer att gå miste om denna underbara tid.

Imorgon väntar kräftor och grillning med grannarna, vi trotsar vintern helt enkelt!






Swedish Hasbeens for HM



Den 20:e april släpper HM tre modeller träskor i samarbete med Swedish Hasbeens till budgetpris. Vilken fullträff!
Jag köpte ett par i somras och det är lätt ett av de bästa skoköp jag gjort. Underbart sköna, lätta att gå i och sjukt snygga.

N har redan informerats om vad han ska få göra den morgonen...

Provsmakardag



Idag har den lilla busen verkligen varit i rackartagen. Här har han rivit ut ett paket quinoa från skafferiet och mumsar för fullt. Han har även hunnit med att smaka på både kattmat och kattsand under dagen... Usch.
Han är överallt den här lilla killen, man hinner knappt med i svängarna.

Lija vaknade med feber idag men den var puts väck efter lunchvilan. Nu var det längesedan de var sådär sjuka som i höstas - peppar peppar! Jag hoppas de får hålla sig friska under våren.

Till helgen hoppas jag att vi ska kunna gå till badhuset. Det beror på Will som är lite rosslig. Båda barnen är ju riktiga vattendjur så det skulle nog vara uppskattat.



Kolla in frillan - han står ovanför utblåset till dammsugaren.

Wiiiihoooo!

150 unika besök i förrgår!!!!! Vilka är ni alla??? Jag blir så nyfiken... och tacksam och glad och mer inspirerad till att blogga. Men lämna gärna en liten not om vem du är och vart du kommer ifrån. Kram till er alla som följer vårt liv<3

ABC & 123



Ja som ni ser så fortsätter Woo Woo Woo leken. Direkt på morgonen är det dags, idag blev det en dubbelkarusell till bådas glädje. Will fick ståplats som ni ser.

Goa och glada barn hela dagen lång, väldigt mysigt. De leker oftast så bra ihop och har så kul. Lija är klok som en bok och förstår precis ALLT jag pratar om och säger till henne. Hon överraskar mig varje dag med sin intelligens och inlärningsförmåga. Just nu är det siffror och bokstäver som gäller, hon frågar vad det är och vad det står där. Hon vet att hon är två år och pekar på tvåan, hon vet att Will är ett (snart) och pekar på ettan. Ja bokstäver och siffror är hett nu.

Hon pratar mer och mer rent nu, de flesta ord är klara och väluttalade. Will kör på med titta, där, här, mamma och pappa. Men man märker att även han blir mer och mer medveten. Han reagerar på ord som bada, äta och så vidare. Han är full i fan och vet vad han får och inte får göra. Oftast skrattar han bara åt oss när vi säger till honom...



Lija blev glad över sin frukostbricka bestående av baguette med skinka, ost och tomat, gurka med italiensk salladskrydda - Lijas favvo hon ska ha den på ALLT, tigeryoghurt, kokt ägg, miniköttbullar med ost och skinsmak och så MER.



Lijas kisse enligt Lija. Mojjen är världens bästa barnkisse.


Min fotovägg tar sig



Idag har jag pysslat, så gott det gått, med min fotovägg som börjar ta form. Tanken är att alla tre väggar uppför trappan, eventuellt bara två väggar, ska fyllas med fotografier på barnen och oss. Klassiskt, levande och hemtrevligt.
Jag tycker det är fint att samla alla foton på ett ställe istället för att sprida ut dem.
Ramarna kommer mestadels vara vita men här och där blir det en svart för att skapa lite dynamik. Först var jag lite inne på bara svartvita foton men det är ju barn och jag tror väggarna blir mer levande med lite färg, ramarna blir ju stilrena och av samma sort.

Sedan gäller det bara att jobba med belysning och spottar.

Så nu börjar den ta form men det är inte meningen att den ska bli färdig direkt, nej det ska fyllas på med nya foton vartefter barnen växer.

LED



N fick något ryck ikväll och drog ner julgardiner och stjärnor och tog fram vårgardiner och satte upp nya små LEDlampor i fönstren. Blev riktigt fräscht och ett behagligt ljus.
Till vänster skymtar ni min underbara Bourgielampa från Kartell, tänk att man aldrig tröttnar på den.

Woo Woo Woo



Bästa buset nu för tiden är att tömma leksakskorgarna på leksaker, sätta sig i varsin och sen ska pappa svinga dom fram och tillbaka medans man ropar " Wooo Wooo Woo". De skrattar så de kiknar och vill aldrig sluta. Smarta jag har sagt redan från början att mamma kan inte de, mamma är inte så stark som pappa, så jag slipper. Jag får äran att städa i alla miljarder leksaker igen istället...

Mamma och Lijamys idag då vi själva var till öppna förskolan. Vi gjorde allt det vi inte kan göra när Will är med och det blev pyssel för hela slanten. Vi gjorde halsband och armband, bakade med lera och målade. En blandning av allt det bästa Lija vet med andra ord. Världens snällaste tjej som verkligen uppskattade egentid med mamma och min fulla uppmärksamhet. Lilla hjärtat. Så det blir dagens läxa till mig/oss - mer egentid med VARJE barn.

Nu är det läggdags för längesen, jag la mig faktiskt innan 22 igår och det var inte helt tokigt och har inte hänt på ett par år eller så...



Jag gillar bilden fastän den är suddig (fotade utan blixt och rörliga objekt är inte helt lätt att få bra då). Lija är omöjlig att fota, antingen blundar hon för blixten eller så kutar hon iväg.



Vilken lycka det är att se dom leka tillsammans, skratta tillsammans och samspela. De pratar och diskuterar saker och ting, Lija passar Will så att han inte "lammlar o slår vuve" ( ramlar och slår i huvudet). De saknar varandra när de är ifrån varandra, de glädjetjuter när de får syn på varandra om de inte sovit samma tid på dagen. Lija ska alltid kontrollera vart Will är om hon vaknar på natten eller om han inte är i närheten. Det är sådan otrolig kärlek dom emellan och jag är otroligt tacksam över att vi har kunnat ha Lija hemma och bygga upp deras samhörighet.

Syrran är bra att ha ibland



Speciellt när det gäller godsaker. Här bjuder hon på yoghurt, Will hoppar i stolen och skriker NAM NAM.


Mamas, Papas & Tapas



Igår vankades det tapas hemma hos oss i goda grannars sällskap. Väldigt lyckat och väldigt gott. Vi satt och surrade ända in på småtimmarna, trevligt.

Barnen lekte som vanligt bra och hade det jättemysigt. De gosade ner sig i Wills spjälsäng när de blev trötta sötnosarna.

Nu blir det lite film och mys med maken, härligt med helg.




Mange skalar scampi, som vi kokade/friterade i olja och massor av vitlök.



Lija börjar bli trött och har bäddat på mattan.



Busiga barn som gosat ner sig i Wills säng och tokskrattar åt det.



Mange fixade sig ett rullande drinkbord.



Terese och jag ser lite sluga ut. Vi latade oss i soffan medans gubbarna roddade iordning käket, rättvist.



Eeeeh....fråga mig inte;)




Trött



Mm idag är jag riktigt trött. Nätter som är sisådär och fullspäckade dagar gör att man blir det. Men idag har varit en bra dag. Öppna förskolan premiär vid niotiden imorse. Will blev helt galen när vi kom dit. Nu är han i den åldern att han verkligen uppskattar de. Sångstunden är det bästa av allt och helst Lilla Snigel. Mysigt.

Lija rusade in, vi var först där imorse. Bubblade, babblade och fyrade av glädjetjut. Det var verkligen underbart att vara med om. Vi pysslade och målade, käkade lunch där och pulsade sedan hemåt i den jobbiga nysnön med två trötta men nöjda barn.



Fastkilad och förbannad.


Buuuus!



Bus pågick med tvättkorgen här hemma på kvällen. Lija kryper in och Will ska såklart titta på tycker Lija.

En ganska lugn men ändå händelserik och bra dag. Det tramsades och trasslades en hel del inatt så varken jag eller barnen var särskilt pigga och sugna på att göra något ansträngade. Will ligger och nyper mig, rivs, trasslar in sig i mitt hår om nätterna. Det är hans sätt att gosa men ni kan ju tänka er hur skönt det är och hur man ser ut om armarna i kortärmat.
Jag fick säga åt honom x antal gånger vilket resulterade i att han sov oroligt och jag fick klä på mig för att kunna sova.

Nåja, en bra dag hursom med grannen och sonen Alex på besök på förmiddagen. Jag och barnen tog en skön eftermiddagslur och sedan har vi bara busat och haft det bra.

Will börjar prata lite smått, han säger mamma, pappa och så det klassiska titta som även det var Lijas första ord tillsammans med mamma såklart.
För övrigt så är han raka motsatsen i sättet till Lija. Han är inte finmotorisk och pysslig som hon. Han bankar och kastar och slevar i sig mat med händerna eller så lägger han sig över tallriken och surplar i sig maten. Lija kunde suga ur sugrör väldigt tidigt och äta med sked. Will är långt därifrån fast med det menar jag bara att de är totalt olika personligheter.

Imorgon måste jag invänta en elektriker på förmiddagen, Camilla och company kommer nog på besök med vad det verkar.


Den som väntar på något gott...





Chill på norskt vis


Bilder: Chill Norway

Kappan är så jag så jag tror jag måste försöka få tag i den till våren, amazing. Velourplaggen talar för sig, mamma- gravid-lekvänliga men ändå med stil. Tänk den korta med smala svarta jeans och heals eller en kilklacksstövlett. Perfektion.

80-talsklassiker



I onsdags var vi bjudna hem till grannarna på fonduekväll. Väldigt smarrigt och underskattat. De hade förberett och fixat så det kändes lyxigt och välkomnande. Det bjöds på oxfilè, fläskfilè, scampi, kyckling och en underbar efterrätt med chokladdoppad frukt och skumpa. Tack bästa ni!

Vi spanade på hockeyn, spelade spel och hade det allmänt trevligt. Barnen lekte och trivdes som vanligt i varandras sällskap. De somnade i hyfsad tid och sov som stockar förutom Will som behövde nappipluttning några gånger.
Väldigt lyckat och nu ska vi bara komma på vad vi ska bjuda igen med. Tips?

Ledigheten börjar lida mot sitt slut men vi har haft det så himla bra och nu ska det faktiskt bli ganska skönt att komma in i de gamla gängorna igen. Jag anmälde Lija till fortsättningen på dansen, jag ska förnya träningskortet och komma i form till sommaren. Gravkilona är borta men lite muskler skulle nog vara på sin plats. Dags att ställa barnen i dagiskö eller dagmamma? Ja det finns en del att ta tag i helt enkelt.
Men nu ska vi njuta av den sista kvällen på semestern och fira med en rulle eller två.


Jag finner inga ord...



Bilder: Tintin Style

Alltså... jag skull mörda (nästan) för att få dessa PrimeBoots i min ägo.

Bus hela dagen lång



Idag har Alex och hans pappa varit här hela dagen. Det har målats, badats och busats hela dagen. Det är så kul för de kommer så bra överens Lija och Alex och leker så gulligt med varandra. Det är bara vår lilla fröken som har ett sabla temperament och ryter i ibland om han gör något hon inte gillar. Alex är en sann gentleman och låter henne hållas.

Imorgon vankas det fondue och spelkväll hos dagens besökare, bekvämt när de bor rakt över gården.



Färdigt!



Grannen hjälpte N att byta blandare i köket.



"Grannen".

Rätt som det var!



Jag skulle fota N när han hårdtränade Guitar Hero, jag såg inte ens Will förrän efteråt när jag la över kortet på datorn. Men han STÅR ju!!!! Snacka om att vi blev paffa. Där bara står den lille piraten rätt upp och ner och undersöker en Duplokloss. Vi har skrattat gott till detta kort och kul att det blev förevigat.

Här kommer lite blandade mobilbilder, så kvalitèn är inte den bästa alla gånger...



Tomtenissa hos sin gammelfarmor på julafton.



En av favoritjulklapparna, en rosa Barbapapanattlampa.


Nyårsafton 2010



Nyårsafton är förbi och vi hade en mysig sådan bara lilla familjen. Lagade massa god mat, smällde lite raketer och hade det bra framför tvn. N och jag skålade vid tolvslaget och tittade på alla fyrverkerier genom fönstret. En himla perfekt Nyårsafton måste jag säga.

Will stod förresten själv en bra stund igår och har fortsatt trixa och träna idag. Han är ett riktigt energiknippe, pratar och bubblar, kryper fort som sjutton och reser sig emot allt och det dröjer inte länge förrän han går. Han är på god väg. En riktig liten pajas är han.

Lija är så klok så klok. Det är som att vara med en vuxen människa emellånt, väldigt mysigt. Jag är så glad att jag har möjlighet att ha henne hemma och följa alla framsteg och inte gå miste om något.

Hon är fortfarande en pysseltjej och det bästa som finns är att måla med vattenfärg, modellera, pyssla med peg art, göra pärlhalsband, diska, hjälpa oss att laga mat. Dansa och sjunga är också ett stort intresse, jag måste titta efter teaterskola eller liknande till henne så hon kan vidarutveckla det.



Trött nyårsfirare.



Fyrar av raketer.




RSS 2.0