Bra shopping

N skrattade åt mig när jag nämnde att jag tyckte att det hade varit "bra" shopping idag. men det var ju de. Inget onödigt (?) utan bara absolut nödvändiga saker. Vi åkte alltså till Solentuna/Stinsen och köpcentrumet där. Jag gillar det, nytt och fräscht, bra utbud av butiker, bra blandning, barnbutikerna samlade vägg i vägg, amningsrum och skötrum, ja helt enkelt välplanerat och lyckat. Det bästa av allt tycker jag är att det oftast är ganska lugnt där och lite folk om man jämför mot till exempel Kista som jag inte alls gillar. Lija var på ett strålande humör så vi hade en supermysig eftermiddag. Hon älskar ju att åka i selen så jag hade med den så kunde hon speja lite hon med i butikerna, lika med smart drag av mamma.
 Vi åt souvlaki på en grekisk restaurang och fikade efteråt medans Lija nöjt låg och jollrade i vagnen.
Jättelyckad eftermiddag och skönt att hjärtat var så nöjd annars vill man ju inte gå i affärer. Nya krispiga tulpaner på bordet,uppackade shoppingkassar och hela familjen samlad i soffan - en fulländad lördag!



Jag på "Greken".



Kolla in tvättbrädan....



Älsklingen på restaurang.

       



Dr. Browns nappflaska (99:-), ärmlös body 65:- ( ord. pris 129:-), underbyxor 29:- ( ord. pris 89:- ) från GRANIT. Jag har letat som bara den efter en body utan ärm att ha under alla tunikor och klänningar. De åker ju bara upp så blir hon kall omryggen men det blir ju för varmt med en långärmad under så denna är perfekt - dessutom till halva priset och i ekologisk bomull.



Body från Name It ( 50:- ) och tunika/klänning från HM med bakelser ( 80:-).



Kofta från Polarn & Pyret till halva priset - 100:-. Detta är det bästa köpet idag! Har tidigare bloggat om denna kofta samt den marinblå klänningen som följer nedan. Nu hittar jag dom till halva priset i storlek 74 - som hittat!



   
Svårt att fota mörka plagg men klänningen är alltså mörkblå med knappar och rosett i ryggen. Snygg med koftan till och grå tights kostar nu 120:-. Jag sätter ut priser på allt dels för att det är kul att berätta när man gör lite fynd och kanske  tipsa er samt att några av mina läsare efterfrågat det.



Tips tips! Gillar du som jag SVEAs toppluva och har litet huvud? Köp den i barnstorlek då kostar den hälften så mycket som i vuxenstorlek - 150:-. Glimmisreflex till vagnen i form av en rosa krona 29:-.



Supersnygga jeans från Gina Tricot 499:-. Modellen heter Carmen och har slimmade ben, låg midja samt lågt sittande fickor. Den breda linningen och oket gör att dom sitter hur bra som helst. Lätt slitna precis som det ska vara i år. Jag gillar inte det där rikitgt slitna som ska vara, inte på mig själv iallafall.



Mer prylar från GRANIT. Två supersnygg cardigans till N, en grå och en svart. Blixtlås samt ficka på ena sidan, 99:-(ord.pris 399). Skulle lika gärna kunna vara från Acne eller Whyred, supersnygg! Förvaringslåda till alla mina småprylar vid soffan 79:-, och en häftapparat 29:-.

Godmorgon



Tittar bara in för att säga hej och godmorgon. Vi vaknade för en timme sedan ungefär, nu håller vi på och gör oss iordning sedan bär det av till Stinsen en sväng. Lija kör morgonpasset i gymmet, har haft magknip inatt lilla gumman men nu verkar det bra. Återkommer när vi kommer hem.

Magknip

Stackars, stackars lillgumman. Hon har haft magknip och inte kunnat sova en minut på hela dagen. Hon vaknar utav att det kniper och gör ont som bara den. Det enda hon vill göra är att bli buren och vaggad av mamma. Det verkar vara det enda som underlättar och gör det lite uthärdligt.
 Det är tydligen så att dropparna som vi börjat med kan göra det hela lite värre till en början innan dom börjar ge effekt ungefär efter en vecka. Det verkar absolut som att så är fallet. Fy vad det värker i mammahjärtat när man inte kan förklara och säga att det är för ditt eget bästa och att det kommer att bli bra snart. Jag gissar att det inte är sista gången man får den känslan som mamma, att känna sig otillräcklig och maktlös.
 Nu halvslumrar hon i min famn tills nästa gång det kommer ett knip. Hoppas att det ger sig litegranna snart eller att hon åtminstone får sova en liten stund för nu är hon helt utmattad. Jag ska pröva att lägga mig med henne i sängen en stund, eftersom att det är hennes favoritplats så kanske hon kan slappna av lite där.

Happy Friday



Lija har brun body med rosa velourhjärta från Mys Plysch, strumpisar och strumpor Lindex.

Vad underbart det är att vara hemma med hjärtat. Man vaknar med ett leende på läpparna och somnar (oftast) på samma sätt. Vilken tur att man i Sverige har möjligheten att vara hemma med sina barn så länge som vi har. Tänk i en del andra länder, inte alls långt bort, tvingas man lämna dom på dagis i mycket tidig ålder. Usch nej jag är glad att vi i Sverige har det så bra vad gäller detta.
Natten har varit jätteskön. Lija har sovit gott bredvid mig ända fram till klockan tio. Nu har vi kollat på "Efter tio" och Sofi Fahrmans rapport från modeveckan som avslutats nu - spännande. Hennes personliga favorit var även min favorit från det man sett av visningarna - årets skinnjacka från Acne. Dom lyckas alltid ta fram ett speciellt plagg som Sveriges modeälskare blir smått galna i. Så den jackan tippar jag att vi kommer att se mycket av i modereportage och bloggar framöver.
Lija busar just nu i sitt babygym och jag ska fixa någon lättare lunch. Vi ska nog ge oss ut och promenera vår lilla runda också tror jag. Handla lite godsaker inför fredagskvällen och plocka lite här hemma som vanligt. Men nu lunch och sedan ska jag ringa min mamma som var på dejt igår och stämma av lite. Lite nyfiken av mig jag.


De enda som sover i Lijas säng på nätterna - inte är det Lija inte.


Kissen killar Lija i pannan med svansen när hon går förbi. Det var tydligen jättemysigt och lite busigt.


Strumpshopping - bättre än ingen shopping alls


Lija behövde lite nya strumpor så jag sprang in på Lindex och handlade några par. De rosa och bruna är med antihalkpluttar på. Inte för att hon kryper och kan halka utan för att jag kanske hjälper henne lite på traven så att hon kan ta spjärn med fötterna när hon t ex ligger på mage. Hon vill ju gärna stå upp hela tiden med min hjälp och då är dom säkert också bra så att hon inte glider omkull. Så blev det ett par brun/vita strumpisar också eftersom att hennes garderob mestadels går i brunt/vitt och rosa.
Parfymfri bodylotion i bästa flaskan med pump från Apoteket och en förpackning med Sempers magdroppar fick följa med hem. Det kan vara värt att prova dropparna så får vi se om det blir någon skillnad, kan det hjälpa hjärtat att bli av med eventuellt magknip så är det absolut värt sina slantar hundra gånger om. Gillar dessa då de är helt naturliga och probiotiska.



Babymassage


Nu har vi kommit hem från babymassagen på Öppna Förskolan. Det var kanonbra. Jätteduktig instruktör och mysig stämning. Kursen startade med ben och rumpmassage. Alla bebisar, vi var totalt sju stycken idag, låg på rygg på varsin madrass i en ring. Man klädde av dom på nederdelen, ett extra element stod på så att det blev varmt och behagligt, sedan körde vi igång och masserade. Inte ett knyst sa någon av bebbarna under hela massagen! Ingen som blev missnöjd eller vantrivdes utan alla verkade älska det. Imponerande och häftigt att alla var tysta och tillfreds! Lija mös som bara den och låg helt stilla och var jätteavslappnad. Nej det var verkligen en hit så det kan jag rekommendera. Instruktören berättade om en mamma som införde massage varje kväll innan läggdags och det räddade deras nattsömn som var lika med noll innan.
Som hemläxa nu ska vi försöka hitta en stund varje dag för massage. För oss passar det bra på morgonen på skötbordet tror jag. Ikväll ska vi instruera pappa också. I kursavgiften ingick även en liten flaska med massageolja. Denna olja är en kallpressad, vegetabilisk olja som är parfymfri. De man köper i affären, t ex Natusan och Barnängen, är raffinerade oljor och kan vid en längre tids användning vara hudfientliga. De lägger sig bara som en hinna utanpå huden och tränger inte ner i huden. Om den skulle tränga ner i huden så skulle inte det vara bra heller då de inte innehåller några ämnen som är bra för kroppen. Allt som du har utanpå huden ska du även kunna stoppa i munnen så det är en bra regel. Så istället för t ex Natusan så är det bättre att använda kallpressad olivolja i badet. Jag tänker självklart ge Lija det bästa och köpa denna som vi använde idag. Finns även att beställa här.
Efteråt fikade vi och bubblade lite som vanligt. Vi lyckades få nästan alla att ligga i lekpölen och mysa en stund.


Lija är den rosarandiga smällkaramellen.

Handslaskeri i vanlig ordning.

       



Lija och hennes polare Samuel.

   
Lija, Samuel och Hannes.


Gårdagen med Lijas tågpremiärtur


Man blir sömnig av att skumpa fram på det här viset.

Vi hade en fantastisk dag igår. Tågresan gick strålande och det fanns massor av vänliga människor som hjälpte mig av och på med vagnen. För annars hade det blivit svårt, så man fick liksom jaga rätt på folk och ställa sig med dom innan. Men åka tåg var inte sista gången vi gjorde. På hemresan var hon vaken ett tag men låg bara och flinade och pratade med mig.
Lina och hennes pojkar mötte oss på stationen så gick vi hem till henne.Stannade på kondiset och köpte semlor. Dom har köpt ett helt underbart, lantligt hus från 1930 talet. Mycket vitt, vinklar och vråer. Lina fixade lunch, kycklinggryta och ris, vi fikade och busade med barnen. Lija var snäll och glad hela dagen. Verkade tycka att det var jätteroligt med miljöombyte och att prova någon annans babygym och leksaker. Vi kom inte hem förrän klockan sju igår kväll så jag orkade inte mycket mer än att fixa middag och kolla på Made in Sweden sedan damp vi i säng hela bunten.
Tack vännen för en underbar dag!

Idag på eftermiddagen ska vi iväg på babymassage. Det ska bli spännande! Superbra pris är det på det i våran kommun, fem gånger kostar 100 spänn! I Stockholm till exempel går fem gånger loss på 1000 kronor så det är lite skillnad.
Jag anmälde oss också till babyrytmik på tisdagar. Sjunga,tralla och klinka - blir nog skoj! Så nu är kalendern fulltecknad framöver.


Lija åker tåg.

       
Linas fina hus.


Lina med sin äldste son Leo.


Lija lånar Joars Tummengym.

           


Joar och Lija spanar in varandra.

           


Dags att åka hem.



På tåget

Vi kom med! Konduktören hjälpte oss på för det visade sig att det var ett sådant tåg som man inte kan köra på själv utan det är ett med trappor men det gick bra. Liten sover snällt i sin vagn. Det skumpar och gungar väl sövande. Så var hon ju iochförsig uppe mycket tidigare än hon brukar också så nu är hon nog trött. Nu är vi i Enköping ,snart framme i Västerås där det är tågbyte.

Godmorgon

Nu är vi uppe och på g! Jag har nyss käkat frukost och kollar på Vakna med The Voice - perfekt start på dagen. Nu ska Snorklan få lite mat och sedan bär det av. Tråkigt väder men man kan inte få allt.
Nu ska jag packa väskan och se till att jag inte glömmer bärselen. Ha en bra dag!

Natti Natti

Nu ligger Lija bredvid mig i sängen och jag ska alldeles strax sova jag med. Tåget går halv tio imorgon så vi ska upp tidigt. Vi är ju vana att ligga och dra oss så det blir lite ovant men det går bra när det är något roligt man ska iväg på. I Västerås har vi nio minuter på oss att komma av tåget, fixa biljett och komma på rätt tåg mot Hallstahammar. Det blir den stora prövningen men det fixar vi. Jag bloggar med förhoppningsvis massa bilder när vi kommer hem imorgon.

Ytterligare ett Traderafynd!



Jag har ju inte visat er mitt senaste klipp på Tradera. En rosa, ny jeanskjol från Polarn & Pyret i storlek 68. Med frakt inräknat så kostade den totalt 52 kronor att få hem i brevlådan. Jättesöt är den men fortfarande lite stor trots att hon har storlek 68 nu fast deras grejer är lite större i storlekarna. Men den har hon snart vuxit i.

Imorgon ska vi ge oss på att åka tåg för första gången. Vi har blivit bjudna hem till min vän Lina och hennes söner Leo och Joar i Hallstahammar. Joar är bara drygt två månader äldre än Lija medans Leo är strax över två år. Så imorgon bitti halv tio ska vi med tåget till Västerås, där byter vi till tåg mot Hallstahammar. Jag är på strålande humör här hemma, det ska bli fantastiskt kul. Så himla längesedan vi sågs, vi har inte träffats sedan vi flyttade från Västerås tror jag. Lina och hennes man har köpt hus i Hallstahammar så det ska bli jättespännande att se hur dom har det.
Jag hoppas att premiärturen med tåg också ska fungera smärtfritt. Men någon gång måste vara den första så det är bara att övervinna rädslan och göra det. Nästa gång är det säkert inget läskigt alls bara man gjort det en gång. Får bara hoppas att folk är vänliga och hjälper en av och på tåget med vagnen.

Nu har jag skurat och städat hela köket medans Lija lekte med pliriga ögonen i sin babysitter. Roligt för henne och skönt för mig att hinna med litegranna. Hon är på ett kanonhumör idag med så vi har haft en jättemysig dag.
Funderar lite på vad vi ska ha till middag, kanske ska slänga ihop en paj med salami, brie och paprika det var ett tag sedan. Eller kanske lasagne, ska checka vad vi har hemma så kanske vi slipper gå till affären.

Planlös dag



Idag har Lija sin nya body från FIX på sig. Lija hälsar till pappa på jobbet med den här minen - rackarunge!

Nu är vi uppe, fixade och redo för tisdagen. Fast bladet i almanackan är helt tomt så vi får fylla det vartefter. Hittills har vi busat i babygymmet och lekt med nya leksaken i babysittern. Nu börjar hon bli trött efter all aktivitet på morgonen så hon hänger i bärselen och snuttar på handen. Då vet man att hon snart kommer att somna så det blir nog en liten nap innan vi ger oss ut en sväng. Fortfarande grått och slaskigt väder, skulle hellre ha gnistrande, vit snö och ett par minusgrader om jag fick önska. Men det är inte mycket till vintrar längre. Vi får hälsa på min farfar när Lija blir större om vi ska åka pulka. Han bor i Korpilombolo, ja bara på namnet hör man hur långt upp i landet det ligger. Där är det garanterat snö.

Idag kom inbjudan till återträffen med föräldragruppen men jag har ju redan "slunkit" in i en annan då Lija ligger närmare dom i födelsedatum. I vår ursprungliga föräldragrupp skulle hon vara äldst tror jag. Vissa i den gruppen fick barn alldeles nyligen. Så vi har haft tur som har kunnat träffa den här gruppen istället annars hade det varit tre långtråkiga månader eller jag hade iallafall blivit sällskapssjuk. Men det vore ändå kul att gå på återträffen och höra hur det har gått för de andra. Nyttigt för mig/oss att få prata om vår förlossning också tror jag. Jag ska ringa och kolla hur man kan göra.
Nu la jag hjärtat i sin säng så nu har jag två timmar på mig att hinna med allt som ska fixas här hemma inklusive mig själv. Men först en stärkande kopp kaffe.

Kurvan pekar uppåt



Jadå, hon fortsätter att växa som bara den. Nu har hon gått upp 440 gram på ungefär två och en halv vecka. Hon faller inom kurvan men högt på den och över medel. Vår duktiga "lilla" tjej!  Vi fick en sen eftermiddagstid för sprutorna så N kan följa med mig. Det känns bättre så eftersom att jag är ganska spruträdd.
Efter Bvc gick vi en liten promenad och sedan hamnade vi på Lindex, hittade en söt liten mössa med hjärtan på för tio kronor och underkläder till mig. Handlade lite inför middagen på ICA och köpte nagelsax till Lija på Apoteket. Naglarna växer ju som ogräs. Hur jag ska kunna klippa dom blir ett senare problem - kanske när hon sover?
Idag har hon haft en toppendag. Hon har varit på ett riktigt solskenshumör och pep inte ens när jag krånglade på henne ytterkläderna och packade ner henne i vagnen, och det gör hon ALLTID annars. Så vi har haft en riktigt mysig dag jag och hjärtat. Nu kommer snart pappa hem så vi ska börja lite med middagen, bondomelett serveras det ikväll.




BabyBjörn


När N var iväg och köpte Lijas gammelmormors present så passade han på att köpa en lekbåge till Lijas babysitter från BabyBjörn, i trä och kostade 299:-. Pliriga ögon heter den - jättesöt. Den blev succè direkt, Lija älskade den. Perfekt att sitta och snurra och trixa med i stolen. Jag fick en rosa eltandborste också. Min förra, fina glömde jag för evigheter sedan i hytten på Birka Paradise och sedan dess har jag inte haft någon. Nu ska vi börja förbereda oss för BVC.
Kolla in koncentrationen! Svårt att få händerna dit man så gärna vill.





Jag har ju glömt att visa...









Kläderna som Lija fick av farmor och farfar. Lindex började med halva reapriset innan helgen, massor av fint till vrakpriser. Lija fick jättefina kläder. Supersöt vit kofta och randiga strumpbyxor från FIX. Koftan har jag kollat på tidigare då den är så tunn och smidig. Oftast är hon så varm att en tjock kofta inte alls funkar inomhus.
Bruna, fodrade manchesterbyxor och en söt, blommönstrad body från FIX. Bodies går det åt massor, jag använder oftast minst två per dag och de från FIX är i underbar kvalitè.
Jackan passar perfekt till våren med sin pälskantade krage och likaså västen. Tack så mycket!

Gårdagen


Lija på väg - då blir man trött.


Minsta lillebror Simons fina flickvän Cissi.



Jag hann aldrig blogga mer igår. Vi kom hem så sent, omkring klockan tio så det blev nästan omdelbart i säng. Lija sov nästan hela dagen igår, tröttisen. Hon sover igen förlorad sömn verkar det som då hon har varit vaken mycket dagen innan till exempel. Hemresan var ingen höjdare då det var väldigt dimmigt fast som tur var plusgrader så det var inte halt ute.
Mormor blev så glad för presenter och uppvaktining så det var jätteroligt. När vi kom dit så hade hon bara ström i ungefär halva huset??? N bytte lite säkringar och sen så slapp vi sitta i mörker. Det är inte lätt klättra upp och byta säkringar när man är 75 år.
Vi fixade god mat - rostbiff, potatis och blomkålsgratäng, baconlindad sparris och haricot verts och en god sallad till det. Istället för tårta fikade vi på semlor. På tal om semlor så kom jag på att jag har två stycken i kylen till eftermiddagskaffet. Fast jag ska inte fika på två stycken. Presenten från oss, en kaffebryggare, kunde inte ha blivit mer perfekt för hennes befintliga var trasig! Så den var väldigt uppskattad.
På schemat idag står besök hos BVC klockan halv fyra. Det blir spännande att se hur mycket hon vuxit denna gång, det är ju ett tag sedan vi var där sist. Vi ska också få tid för tremånadersvaccinationen - usch, mindre roligt men bra såklart.
Nu ska jag peta i mig någon lunch om jag får tid till det.
Jag missade att fota födelsedagsbarnet, klantigt!


Minsta lillebror Simon med flickvän.

       
Mellanlillebror Erik, N som kockar och Simon och Cissi.


Lija med sin mormor.

       
Gammelmormors jycke Caspian vill vara med.



Lija sover gott i min famn, favvostället.

On the road

Nu är vi instuvade i bilen "hela" familjen och på väg till Lijas mormor och gammelmormor för att fira hennes 75 årsdag. Hon fyllde tidigare i veckan. Båda mina småbröder kommer också dit. "Gammlaste" gammelmormor som är 95 år, kommer tyvärr inte för hon drog iväg på bröllop i Göteborg - hurtig 95åring de där!
Vi ska laga lite mat och hjälpa henne med en del saker som hon inte klarar av sedan hon blev ensam. Trevligt med en liten utflykt på söndagen också. Vi har med oss present (en kaffebryggare), tulpaner och semlor så det blir trevligt. Inte så ofta man hinner träffas allihopa heller när man bor utspritt som vi gör.
Lija sitter och spejar ut genom fönstret och är på toppenhumör idag. Jag återkommer med bilder från dagen när vi kommer hem.

Insnoffsad Snorkla


Bilden är så härlig. Hon älskar att bli insnoffsad ända upp till öronen i sin filt. Sen slaskar och snuttar hon på den så den blir helt dyngsur - sötnosen.
Nu sover hon gott i sin säng efter ett långt bad, massor av  kärlek och bus med pappa. En perfekt lördagkväll med andra ord. Vi ligger och tittar på "Australia" och den verkar riktigt bra än så länge. Välgjord och påkostad. Vi får väl se hur länge vi  orkar kolla för ögonen börjar kännas grusiga nu. Men jag vill liksom inte att lördagen och helgen ska ta slut ännu så vi försöker nog hålla oss vakna ett tag till. Vi tog en paus för att springa ner i kylen och hämta mjölkchoklad och äppeljuice, yummie!
En av våra katter, vi har tre stycken, älskar tulpaner så jag får aldrig ha dom i fred när jag köper hem. De duger bara till henne när de är riktigt färska och krispiga så idag var jag snäll och bjöd henne på ett litet smakprov innan jag ställde dom utom räckhåll för henne.





Lördagsshopping

   

Jag lämnade Lija med N och gick ner till centrum en sväng. Jag behövde gå på Ica och köpa blöjor plus att jag skulle köpa baddräkten som jag tittade på igår. Dessutom är det ganska skönt att komma iväg ut själv en stund även om det bara är en timme. Det var tur att jag gick tillbaka idag för det fanns bara en enda kvar i min storlek! Så mycket riktigt var det som jag trodde att halva Bålsta ska ha badräkt nu när terminen börjar med babysim och simskolor. Jag köpte iallafall en grön Speedo baddräkt. Eventuellt att jag byter till en svart fast det är snyggt med grönt också. Så jag blev 600 spänn fattigare men nöjd. Den kommer nog komma till användning som småbarnsförälder då det säkert blir x antal turer till badhuset så småningom.
Jag var förbi svärmor och fikade också. Köpte ett till linne/underkläning/tunika, från VILA fast i grått. Superhärlig kvalité och användbar under allt, perfekt eftersom jag fortfarande inte kommer i mina jeans att den går ner över rumpan så jag kan ha tights till. Det blev en till tunika, samma modell som den i offwhite  som jag köpte härom dagen, fast i svart från Saint Tropez. Den var så svår att fota då den är svart. Jag älskar verkligen den modellen så jag kände att jag kommer att ha användning av båda. Välbehövligt med en liten uppdatering i garderoben, inte så kul att använda kläderna som man hade under graviditeten.

Nu har vi nyss käkat thaimat, riktigt gott och prisvärt var det. Vi betalade 65 kronor per portion och det är ju vad det kostar att själv köpa alla ingredienser.
Lija
har precis vilat sin eftermiddagsnap så nu sitter hon i mitt knä och jollrar. Det började igår med att hon pratade mer och mer tycker jag. Det låter liksom annorlunda, jag kan inte riktigt förklara men hon jollrar längre stunder och mer nyanserat än tidigare. Så här går det framåt.


Sovmorgon


Gårdagens liten, inviger nya bodyn från Lindex med "snigelmärkning" på. det betyder att man inte är så snabb.

Nu har vi nyss ätit frukost efter en välbehövlig sovmorgon. Lija vaknade vid sju så då bytte vi blöja och hon mumsade lite och somnade sedan om. Vaknade nästa gång strax efter elva av att telefonen ringde, mormor såklart, vem annars? Hon skulle bara meddela att hennes telefon fungerar igen. Hon har haft snö liggande på sina ledningar så jag kunde inte ens gratta henne då hon fyllde år i veckan. Men nu så var hon noggrann med att meddela att hon var kontaktbar igen. Det är lite otäckt när man inte kan få tag i henne eftersom hon bor själv ute i skogen.
Gårdagskvällen spenderades i soffan framför Let´s Dance med god mat såsom svensk biff, ruccola, tomatsallad, aioli och chevre. Vi hoppade över kolhydraterna för en gångs skull och åt lite extra kött istället. Lija var på sådant bra humör så det var en otroligt mysig kväll. Hon var nöjd och tillfreds med allt och somnade sedan gott i sin egen(!) säng.
Planerna för dagen är inga alls. Bara njuta av att vara fulltaliga hemma och kolla på flera filmer, bland annat storfilmen "Australia" med Nicole  Kidman och Hugh Jackman. Det får nog bli hämtmat till kvällen också, förmodliugen thai eftersom vi inte har provat det nya stället här i byn ännu.
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe sedan springa ner till Intersport och prova en baddräkt till babysimmet som jag spanade in igår. Jag kände inte riktigt för att prova när Lija var med men nu får hon vara hemma en liten stund med pappa. Hon fick förresten fina kläder av sin farmor igår som jag ska fota och visa senare. Lindex kör sjukt bra rea nu, halva reapriset! Så där kan man hitta en del fint om man skyndar sig.

Högeffektiv



Lija
sover sedan en timme tillbaka och jag har hunnit med att äta frukost (!), bädda rent, diska, sätta på en tvättmaskin, vika tvätt, rensat ut storlek 62 i Lijas garderob, borsta tänderna, plocka, gett katterna frukost (!) och lite annat smått och gott. Man har verkligen lärt sig vad det innebär att vara effektiv sedan Lija kom till världen. Det är inget gravidtempo alà snigel som gäller här inte. Nu softar jag i soffan med en kopp kaffe och krispiga tulpaner i favoritfärgen rosa i blickfånget. En härlig start på fredagen med andra ord. Fortsättningsvis blir det Let`s Dance och hämtmat om jag får önska.

Happy Friday



Lija sov gott på farmors jobb. Vi var på väg därifrån eftersom hon var lite kinkig men när jag precis satt på henne overall och mössa så somnade hon. Sedan sov hon med armarna rakt upp i tre timmar - knasunge.

Jag hann aldrig blogga mer igår, det var fullt upp från morgon till kväll. N kom hem sent så det blev sen middag och bad och sedan bums i säng. Vi somnade omdelbart allihopa. Men jag tror vi måste bygga ut sängen ifall vi hädanefter kommer vara tre i den om nätterna. Då är en 1,60 säng inte mycket att komma med, men trångt och mysigt är det. När kvällen väl kommer och man kryper i säng så vill man bara sova så man somnar ju liksom när man nattar henne sedan ligger hon kvar hos mig, orkar inte lägga henne i hennes säng då. Men vi måste börja träna på det. Nästa vecka får det bli.

Idag ska vi bara mysa hemma jag och Lija. Städa och plocka lite om vi hinner för det ska lekas och busas och gosas också. Hon verkar inte ha något krångel med magen idag tack och lov, men hon har legat och vridit sig och knorrat hela natten. Det verkar som sagt ha gett sig nu, skönt för lillgumman. Jag tycker så synd om henne så jag nästan får magknip själv.

Lite shopping hann vi med igår på både Lindex, Intersport och hos svärmor. Nikedressen spanade vi på redan innan jul och nu när jag var dit för att kolla efter en baddräkt till mig så hängde den där till Lija på halva priset. Till ordinarie pris kostar den 400:-, vilket är lite mycket men 200:- kändes väldigt okej. Två våriga bodies fick följa med hem från Lindex. Den randiga är från FIX och alltså i superhärlig kvalitè. Till mig själv blev det en ljuvlig tunika i offwhite från danska Saint Tropez. Eftersom det är smock fram så funkar den perfekt att amma i. Man måste ju tänka på sådant också. Köpte också ett svart baslinne och en grå baströja från VILA. Så nu har jag iallafall tre plagg som jag kommer i efter graviditeten. Det är inte mycket från min " gamla " garderob som fungerar tyvärr. Antingen kan jag ha det så småningom eller så kan jag inte det. Jag får helt enkelt ge det lite mera tid och fler promenader.
Nu ropar Lija på mamma, gotta go!






Hamburgare - igen!


Simon och kvällens ( alla kvällars ) kock.

Gårdagen bara sprang iväg. Vi var ute och promenerade en sväng eftersom Lija hade så svårt att somna hemma av någon anledning. Då brukar det alltid fungera att gå ut och gå. Så det gjorde vi. Men det var inget vidare för allt snöblask hade frusit till is så det var hårt och knöggligt. Men somnade gjorde hon iallafall och det var ju huvudsaken.
Efter det så gick vi förbi svärmor i centrum och fikade. Lija skrattade och flinade upp sig åt henne. Tror att hon gillade hennes nya glasögon eller så var det för att hon pratar så roligt med henne. Hon var iallafall jättesnäll och lugn och somnade sedan till slut i sin vagn. Så vi hade en jättetrevlig eftermiddag trots att dagen började med magknip.
När vi kom hem så kom lillebror förbi. Det hade jag helt glömt bort så tur att vi inte var så långt bort. Jag får skylla på amningshormonerna. Skönt att ha  något att skylla på. Vi lagade hemgjorda hamburgare igen och snackade och kollade på tv. Alltid mysigt när minsta lillebror hälsar på. Han jobbar i Kista så det blir lite närmare för honom till jobbet härifrån än från Sala så ibland passar han på och sover över här.
Natten har varit ganska bra faktiskt, trångt och mysigt på min sida av sängen. Nu ska jag försöka få i mig lite lunch sen ska vi pallra oss ut en stund.

Lillördag


Lija igår vid läggdags - ser inte så värst trött ut och det var hon inte heller.

Idag vaknade jag av gallskrik - lillgumman hade magknip tror jag för hon krumbukta sig och vred sig som en orm. Provade att cykla med benen och massera magen och till slut så gav det sig. Stackaren, inte så mysigt att vakna och känna sådär. Men nu är hon sitt vanliga jag igen och ligger och busar i babygymmet.
Dagens planer är inte så högtflygande. Vi ska ta en promenad och sedan måste vi ner till centrum och handla litegrann. Jag måste ta tag i baddräktsletandet inför babysimmet också. Antingen beställa via nätet eller kolla upp vilka affärer som kan tänkas ha det jag söker. Här krävs nämligen planering ifall man eventuellt ska åka och handla till helgen. Svårt att beställa via nätet också när man inte rikitgt vet vad man är för storlek just nu.

Idag fyller också min älskade mormor 75 år. Tyvärr bor hon en bit bort så vi hinner inte åka och gratta henne ikväll utan det får bli till helgen. Hon bor och lever själv sedan i september då hennes sambo och min plastmorfar hastigt gick bort. Igår skulle han ha fyllt 63 år, vi tände ljus och jag pratade med mormor som var ledsen såklart. Men hon behöver inte vara ensam idag på sin dag då min mamma bor väldigt nära henne som tur är.

Nu ska jag klä Lija som ligger och jollrar i babygymmet. Hon har hållt på i över en halvtimme nu, envis fröken. Men det är roligt att hon uppskattar det längre stunder nu för tiden. Det underlättar lite för mig också som hinner ta en smörgås och klä mig på morgonen.

Linssoppa & Snöblask


Lija, Wincent, Samuel, Emilia och Tilde.

Nu är vi hemma i värmen. Lija vilar efter en fullspäckad dag med sina bebbepolare. Vi började med en promenad i snöblasket. Det blev ungefär en timme sedan gav vi upp och gick hem till Camilla och Wincent för att äta lunch. Kristina slängde ihop en linssoppa med bland annat spenat, krossade tomater och vitlök i - nyttigt värre och supergott. Så hädanefter kör vi luncher på våra dejter istället för massa fikabröd. Vi snackade massa strunt som vanligt och tiden flög iväg. Det är alltid så himla trevligt när vi ses och man har så mycket att prata om. Vi byter erfarenheter med varandra och bubblar om allt mellan himmel och jord blandat med bebisjoller. Lija är utmattad och nöjd nu och sussar sött här bredvid mig. Hon gillar verkligen alla dessa nya intryck, liv och rörelse verkar bara vara nyttigt och hon är så tillfreds när vi kommer hem.
Nu ska vi strax mumsa på hemgjorda hamburgare. Sedan blir de det obligatoriska kvällsbadet för mig och Lija - kvällens höjdpunkt.


Lija och lååånga Wincent.


Samuel, Emilia och Tilde.


Den nyttiga soppan. Kanske inte ser mycket ut för världen men den var supergod!


Maritha & Emilia och Therese & Tilde.


Maritha & Emilia.


Promenad & Lunch


Lija gillar " Prickiga Pelle " som hon fick av sin gammelfarmor i julklapp. Den är så god att snutta och slaska på.

Vi gick upp omkring klockan tio. Då hade jag fullt sjå med att väcka den här lilla sjusovaren. Hon älskar att ligga och dra sig och mysa i sängen på morgonen - inte mig emot. Men nu var vi ju tvungna att kliva upp, vi ska på promenad med mammorna och sedan blir det lunch hemma hos Camilla och lille Wincent. Ska bli så trevligt och roligt att bubbla lite. Tyvärr är inte vädret det bästa med slö, slask och en grå himmel. Fast med trevligt sällskap så har inte det någon betydelse.  Nu måste vi piffa till oss lite men först ska jag väcka den här lilla tröttisen som somnat i bärselen.

Räddare i nöden


Så här ser det ut hemma hos oss när Lija är vaken och jag måste röra på mig i lägenheten. Det gäller även när jag ska gå på toa till exempel - lilla mammagrisen. Babybjörnen är räddaren för mig. Det känns inte att hon väger minst sex kilo när jag har den heller. Vi har använt den ända sedan vi kom hem ifrån BB. Hon var ju så pass stor att vi kunde börja använda den direkt. De måste väga minst 3500 gram och vara minst 53 cm långa och Lija vägde ju 4090 gram och mätte just 53 cm. Så hon är van vid den och somnar nio av tio gånger när hon åker i den. Den är också helt perfekt att ha med sig som komplement till vagnen när man är ute. Blir hon gnällig och vill komma upp så kan hon åka i den, bra tips när man ska till gallerior eller liknande. Blir ju lite bylsigt ute med overall och så men till våren så funkar ju det med.

En tjej från mammagruppen messa nyss och fråga om vi skulle med på promenad men då hade Lija precis somnat efter att ha vart vaken hela förmiddagen så vi hoppade över det. Typiskt, men det blir ju promenad imorgon då vi ska träffas allihopa. Nu kommer snart N -vi längtar båda två!



Djuren lever farligt nuförtiden. Elefanten är hon mest intresserad av och de kör " Arga leken " varenda dag. Idag har hon sin SVEA dress på sig och bruna strumpor från Lindex.


Vårnyheter

   
   
Jag hittade massa fint hos Polarn & Pyret som jag skulle vilja ha i Lijas garderob. Här är en del av de jag gillar just nu och vi får väl se om det hittar hem till oss en dag. Den blårandiga "Madickenklänningen" har jag letat länge efter i Lijas storlek men den har hela tiden varit slut, suck. Men man kanske springer på den en vacker dag i rätt storlek, tycker den är ljuvligt gammaldags fin.
Den mörkblå klänningen/tunikan ser ut som en perfekt hemmaklänning. Den skulle jag matcha med rosa kalasbyxor och en rosa liten kofta - marint och rosa är otroligt snyggt ihop. Både starkt rosa och babyrosa funkar till tycker jag.
Den röda koftan skulle jag välja i grått som den också finns i. Jättesnygg modell och passar både över klänningar och för sig som en tunika med strumpisar.
Jackan är den ultimata jackan, PoPs skaljacka. Den vill jag ha i rosa, men den är ganska dyr så den väntar vi med till dess att jag vet vad hon har för storlek i vår.
Det fanns massor av nytt och fint men jag kan ju inte ta med allt. Deras basplagg är ju också superfina, strumpbyxorna är de bästa för de tål tvätt efter tvätt utan att bli noppiga som en del andra blir direkt.

En ny vecka




Måndag
och ensamma hemma igen. Lika bra att man vänjer sig. Både jag och Lija har blivit så bortskämda med att vara alla tre hemma iochmed jul, röda dagar och semester. Det har varit så underbart och jag är jätteglad för att vi haft möjligheten att vara det. Vi har hjälpts åt att få till det med rutiner och dygnsrytmen har hunnit rätta till sig. Så lite ordning och reda är det så vi ska nog klara oss bra - oroa dig inte pappa!
Fast man saknar släkt och vänner som bor längre bort. Man har ingen att bara kila över till på en fika och snacka bort ett par timmar med. För man blir lite sällskapssjuk av att vara hemma själv. N får skavsår i öronen när han kommer hem säger han. Roligt att man har mammorna i föräldragruppen som vi träffar regelbundet. Imorgon är det dags för promenad och lunch igen. Snart börjar både babysim och babymassage så då blir det lite aktiviteter om dagarna. Hoppas att det inte snöar då. Idag snöar det så vi avvaktar med promenaden tills det eventuellt slutar tror jag. Jag har ju crosstrainern jag kan kuta på ifall jag känner för det.
Nu har liten somnat i bärselen på mitt bröst, hon vägrar sitta själv en sekund, så nu ska jag passa på att laga mig någon lättare lunch. Sedan ska jag softa med nya numret av Vi Föräldrar som kom i brevlådan och min favoritsmak av Brämhults juice - äpple.

Plocka blommor



Titta mamma och pappa nu tar jag den!


Nu dricker vi te och tittar på National Treasure på fyran. Lija har gympat i gymmet och även de stackars djuren levde farligt för nu greppar hon hejvilt efter allt som kommer i hennes väg. Hon tränar som bara den och blir bara duktigare och duktigare. Precisionen och pricksäkerheten är väl inte den bästa ännu men det är ju därför man tränar. Hon är så himla envis och målmedveten. Koncentrerar sig så dregglet forsar ur munnen på henne - lilla sötnosen. Skam den som ger sig!
Alldeles nyss somnade fröken i sitt gym. Helt utmattad. Så nu blir det pyjamas och sedan dyka ner i sängen och dela täcke med  mamma.


Dagens Tröttis


Idag har jag på mig tunika och strumpbyxor från Polarn & Pyret, tossor från Lindex. Satt och tittade litegranna på tv, men egentligen får jag inte det för mamma....

Efter ett tag började jag tröttna på den där Carl Jan och Blondinbella i  Let´s Dance reprisen.....


Så jag beslutade mig för en tupplur istället... Kolla in hennes låååånga pianofingrar.

Lija
sover gott nu. Jag flyttade henne till sängen istället så hon får sträcka på lilla ryggen. Medans hon sover så ska jag börja med att springa till affären en sväng och handla och posta lite paket. Sedan får vi se vad jag hinner med.N ska dammsuga nu hade jag tänkt, får väl se vad han säger om den planen.
Skulle vilja att vi hann sätta handtag på möbeln/skåpen som vi monterat under trappan. Det är väldigt svårt att öppna dom nu, speciellt då man oftast har bara en ledig hand om ens de. Snyggt och praktiskt blev det med dom och så sväljer de en hel del av bland annat Lijas ytterkläder, lakan och handdukar med mera. Förvaring var något vi var i stort behov av så det löste N exemplariskt. Sen gör det ju inget att det blev snyggt som bara den också. Jag gillar att det ser mer ut som en hel installation och möbel  än bara garderober eller skåp. Så hoppas att vi hinner sätta dit handtagen idag som vi köpt. Ganska diskreta, vita, små handtag är det som smälter in i skåpen.
Nu måste jag kila så att paketen hinner gå med posten klockan fyra.




Nyvakna



Här hamnade murgrönan som följde med hem från ICA igår kväll. De ersatte julhyacinterna.

Här är vi så gott som nyvakna eller ja för en timme sedan. Låg och drog oss lite extra idag när det är sista dagen på helgen. Natten var fantastisk, knappt så jag törs säga så för då ändras det väl, Lija sov ett par timmar i egen säng efter  första matningen så blev hon kvar hos mig. Det är så mysigt att vakna och ha henne tätt intill sig och snusa i hennes hår.
Nu ska vi snart äta lunch, korv och hemmagjort mos. Ska försöka fixa en del hemma efter att vi ätit, vi får se hur mycket vi hinner. Skönt att strukturera upp saker och ting innan vardagsveckan kör igång och vi är ensamma hemma.


Ensam på ICA


Lilla, katten, inspekterar så att jag kom ihåg hennes mat. Kycklingsmak ska det vara inget annat går hem.

Ännu mer ensam var jag om att köpa tändvätska en lördagskväll. Vi ska ha det imorgon för vi tänkte grilla men lite skumt kändes det. Fick med mig lite annat smått och gott hem. Murgrönorna ska ersätta hyacinterna vid Bourgien från Kartell.
Nu har vi precis käkat middag som idag blev fläskfilèmedaljoner i ädelostsås, grädde, broccoli, purjolök och gul lök. Till det strips( från Lidl som är bäst att göra i ugn ), tomat och självklart cola zero.
Nu sover Lija, N kollar på film, " Red baron " och jag har parkerat mig i soffan med datorn i knäet och den efterlängtade påsen med dumlekolor - kan livet bli mycket bättre?



Simmare


Bilden är beskuren - originalet passar bättre i familjealbumet. Trots vattenstämpel så vågar jag inte publicera vilka bilder som helst på älsklingen.

Nu är vi nybadade och har tänt massa ljus. På bilden tränar vi på att flyta, jag håller henne bara lite lätt i ena armen. Hon är helt avslappnad och flyter i vattnet. Hon har totalt fokus på mig och ögonkontakt hela tiden, ja det syns nog på bilden. Hon tycker verkligen att det är hur mysigt och härligt som helst. Hon verkar kunna bada i evigheter - vill inte gå upp. N ska strax börja med middagen men jag tror visst att jag måste springa iväg till ICA en sväng. Fick enorma cravings efter dumlekolor och ädelost. Inte i kombination då men ädelosten passar bra till fläskfilén som vi ska ha till middag i någon form.

Rymling



Vi sitter i soffan och jag hör hur det skrållas från hennes säng, tittar dit och får syn på detta! En liten rymmare som är på väg till mamma och pappa. Nej, förmodligen inte, utan sanningen är nog den att hon är så intresserad och medveten om sina händer nu och har börjat förstå att man kan använda dom till något.

Långpromenad



Dagens liten i tunika från HM ( present från Anna & Bianca ) och kalasbyxor från Lindex.

Lija slog upp sina blå omkring nio idag fast vi låg kvar i sängen och gosade till strax efter tio. Det är så mysigt på morgonen för att då är hon på sitt absoluta topphumör. Hon skrattar och jollrar och nästan snurrar runt av lycka i sängen. Så himla mysigt att sen henne bli så lycklig av att vakna och få syn på oss.

Vi käkade lite frukost sedan gav vi oss ut på en långpromenad. Det är så härligt när solen skiner så det gäller att passa på för nästa dag kanske det är mulet och grått igen. Superskönt var det trots att vi kämpade oss igenom några backar i träningssyfte. Lija sov gott under hela promenaden. Vi var säkert ute i två timmar och det kändes i låren när vi kom hem. Så nu kan vi lata oss i soffan med gott samvete.
Har inga särskilda planer för kvällen, bara vara och mysa. Lija somnade igen nu efter lek och bus med pappa och träning i babygymmet. Jag ska nog ta ett bad nu medans hon sover.


Lilla filosofen


            
Jag vet - det blir massor av bilder men jag kan ju inte välja eftersom hon är så söt på alla!

Ibland undrar jag så vad hon tänker på? Hur mycket förstår dom? Ja hur går tankarna i det där lilla huvudet? Det får man aldrig veta. Men vad tacksamma  vi är att vi har henne i vårat liv. Du var så efterlängtad och välkommen lilla Lija. Du berikade våra liv ännu mer. Mamma och pappa älskar dig.


Gårdagens middag



Middagen igår förtjänar ett eget inlägg. N som kockade som vanligt. Det serverades svensk biff, tomatsallad, vitlöksslungad färsk tomatpasta, stuvad gul lök, kokta morötter och kapris. Behöver jag ens berätta hur gott det var? Vad ska man då laga för mat en fredag när man åt sådant gott igår?

Traderafynd - igen!


Idag låg det ett litet paket i brevlådan igen - trevlig vana det där. Innehöll en superfin, ljusrosa tunika i velour från Polarn & Pyret som jag budade hem på Tradera. Betalade till slut bara 12:- för den! I nyskick och jättefin modell i storlek 74. Nu kan hon använda den som en tunika och senare mer som en tröja. Roligt att fynda! Deras kläder är ju såååå fina och bästa kvalitén.

Vi var ute och promenerade i en timme och sedan har Lija lekt i babygymet igen. Hon är överförtjust i det  och ligger där och trixar och kollar hur länge som helst. Roligt!


Lija ute på promenaden. Ordentligt inbäddad i åkpåsen.


Nyss inkommen från promenaden - kolla in frillan, värsta tuppkammen!


Här har hon tröttnat på all fotografering och vill gå in och mysa.

Morgongympa & Happy Friday




       


Idag har hon Lindex från topp till tå. Julklappar från farmor och farfar.

Morgonen startade med gympa i babygymet. Hon har inte varit så intresserad av det tidigare eller ja hon har varit för liten för att uppskatta det och kunna ligga längre stunder där men idag gick det bra. Jag la henne på rygg och möblerade om lite bland djuren och satte på musiken som plingar i gymmet. Hon låg där och spanade och försökte sträcka sig efter bestarna i säkert en halvtimme innan hon ansåg det färdigtränat och somnade helt utmattad mitt i träningen.
Så fredagen började med nya framsteg. Vår duktiga tjej!

Natten har också varit jättebra. Kanske börjar hon äntligen få koll på natt och dag? Hon somnade iallafall gott hos mig innan tolv igår och sov fram till tio idag. Givetvis åt hon ett par gånger under natten men då somnar hon om direkt igen. Nästan så att hon äter i sömnen. Så idag känner jag mig hyfsat utvilad. Dagen ska ägnas åt städning i den mån jag hinner. Tråkigt en fredag men nödvändigt. Jag vill ha rent och fint inför helgen så vi bara kan njuta och umgås. Ikväll missar jag inte Let´s Dance som ses tillsammans med en god middag och färskpressad juice från Brämhult såklart. Nu blir det en promenad i det fina vädret. Happy friday!

Fånga Småfisk




               
Stilstudie i fiske.

Framstegen
kommer titt som tätt nu även om de är små så är det framsteg, och för oss är de ju inte små. Ovanför hennes skötbord så har hon en mobil med småfiskar från IKEA. Den är favoriten av de hon har. Fiskarna har ögon och munnar. Den blå fisken har jättestor mun och gapar mot henne så den är hon lite skraj för. Igår innan kvällsbadet så låg hon och tog i och koncentrerade sig som sjutton för att få armarna dit hon ville så att hon kunde fånga sig en liten fisk. Det gick inte riktigt men nära var det. Hon kunde inte greppa för armarna svajade så men hon fick armarna i någorlunda rätt riktning. Det dröjer nog inte länge förrän det blir småfisk på kroken.

Babysim


Idag kom information och inbetalningskort till babysimmet i brevlådan. Så från och med den 8/2 och tio söndagar framöver kommer vi att simma och dyka för fullt. Det ska bli jättespännande och roligt. Mindre roligt för mamma att dra på sig baddräkten men vad gör man inte? VI badar varje kväll med henne och då passar vi på att vänja henne vid vatten. Hon blir väldigt avslappnad i badet efter ett tag så vi kan blöta huvudet på henne och hon ligger avslappnat och flyter och gympar med benen. Hela tiden tittar hon mig i ögonen och lyssnar på vad jag säger. Skönt för spända bebisarmar och ben att vara lite viktlösa och slappna av.
Bland kläderna som jag fick av Anna fanns det ett par blöjbadbyxor som passar utmärkt till babysimmet - söta var de också. Så nu slipper vi köpa sådana till henne, annars finns det att köpa på denna hemsida.
Man ska inte ha vanliga blöjor därför att de blir för blöta och kan tynga ner barnet istället så att de inte flyter.

Det här ska babysimmet bidra till :

-Utvecklingen stimuleras.

- Barnet blir vattenvant och får respekt för vatten.

- Det ökar barnets självförtroende och främjar framtida simträning.

- Lär barnet att ta sig fram i vattnet.

Dessutom är det ju en trevlig stund för alla och det måste ju vara hur skönt som helst för henne att känna sig viktlös och kunna använda muskler som hon inte kan använda på land. Vattnet blir som en slags massage för henne också.

Kålmasken




Lija ser ut som en kålmask eller kanske en strandad pingvin när hon sover - sötast i världen är hon iallafall.
Hon ser så rolig ut bak på huvudet där hon har legat och gnuggat och skavt av håret. Ser ut som en munk i frisyren. Likadant har hon gjort fram i luggen, även där har det gått av. Men jag tycker hon har ganska mycket hår ändå. Hoppas att hon inte får min usla hårkvalitè, jag har typiskt skandinaviskt tunnt och fint hår. Så det vore bättre om hon ärver sin pappas, han har iallafall mycket hår.

Promenad i solskenet



Det var superhärligt väder ute idag. Kallt men friskt och skönt. När solen låg på var det härligt. Lija småslumrade de två timmar vi var ute. Hon sover inte tungt utan vaknar så fort man stannar med vagnen. Då säger hon till mig att fortsätta med det bekväma skumpandet. Emellanåt ligger hon och kikar i " fönstret " i taket i vagnen. Hon verkar gilla att vara ute i friska luften. Vi gick förbi affären och handlade lite smått och gott. Bland annat nötfärs och gjorde pasta och köttfärssås när vi kom hem. Mätta och belåtna båda två så tog vi en liten nap och gosade i stora sängen.
Jag bäddade med åkpåsen i vagnen idag och det var nog helt perfekt för hon hade lagom temperatur när vi kom hem. Mer varm än kall men inte för varm. Så hade hon snickarjeansen och Tummenoverallen i fleece under.

I övrigt har dagen gått åt till att jämföra olika försäkringsbolag. Ska teckna en barnförsäkring till Lija men det gäller att kolla runt och jämföra vad som ingår, priser med mera. För det kan skilja ganska mycket när man väl börjar forska i det. Men jag tror att vi har bestämt oss nu för vilket bolag vi ska teckna hos.
Har ni barnförsäkring och i sånt fall hos vilka?


Lija idag innan promenaden. Body från lådan jag fick av Anna - Kaxs by Kapp Ahl ( såååå skönt med begagnade barnkläder, mjuk och härlig ). Snickarbyxor från Lindex.


         

Uppe med Tuppen


Inte riktigt men nästan. Lija somnade klockan tolv igår och sov i sin säng fram till halv fem då hon var hungrig och fick ligga kvar hos mig sedan. Vi vaknade vid halv elva idag och det är rekordtidigt för att vara oss. Så idag kanske vi kommer ut på en liten promenad innan solen gått ner. Jag hoppas verkligen att hon håller på att vända tillbaka dygnet. Det kan ju ändras fort igen men ett tag nu vore det skönt att få sova på nätterna och vara vaken på dagarna och inte tvärtom.

Granen dansades ju ut häromdagen så idag väntar lite städning och att eventuellt ta bort stjärnorna i fönstrena och bära ner julkartongerna i förrådet. Eller ja det får N göra men jag ska ställa iordning dem åt honom iallafall. Lite städning på det sen hinner vi nog inte mycket mer idag om ens det. Det viktigaste idag blir att komma ut på promenaden så nu ska vi göra oss iordning här.

På bilden ovan slaskar Lija på tummen/handen ( och stirrar på stjärnan i fönstret ). Hon vägrar fortfarande använda napp. Vi har slutat att prova om hon vill ha den nu för hon vill helt enkelt inte. Hon tycker däremot om att joxa och gosa med en liten snuttetrasa som vi har. Jag använde inte heller napp utan sög på tummen och hade en snuttetrasa eller " nunen " som den kallades. Vi får väl se om det blir tummen eller inget alls. Svårare att vänja av henne med att suga på tummen sedan bara. Nappen hade ju varit bra som en ljuddämpare ibland också. Men men - det är Lija som bestämmer - än så länge.


Granen innan vi tog ut den. Man kan säga att det var hög tid för det.

Lija 10 veckor & Migrän


           
Lija idag innan vi la oss och slumra. Body med Bambi från HM, velourbyxor HM ( present av mormor ) och strumpor med Hello Kitty också de från HM.

Idag har jag haft värsta migränanfallet. Jag har haft svårt att se, det liksom flimrar för ögonen.  Det händer typ en eller två gånger om året att jag får det och nu var det dags. Självklart skulle jag få det nu när man är ensam hemma. Som tur är så har Lija sovit i stort sett hela eftermiddagen så jag har kunnat släcka ner och legat under en filt och blundat. För att sova är helt omöjligt när det blir så här. Ingen alvedon har jag hemma heller så nu måste jag ut och köpa alvedon för nu står jag inte ut längre. Tur att jag har nära till Apoteket ( drygt två minuter ). Men det är ju lite logistik att komma iväg ut med en liten. Tack och lov att det är jag som är dålig och inte hon iallafall. Snart kommer N hem också och kan fixa lite mat och ta hand om hjärtat.
Nu ska jag inte sitta framför datorn mer så att det blir värre igen. Måste köpa blöjor också kom jag på nu så det får bli en sväng på ICA också.
Lija blir förresten tio veckor idag - onsdagsbarn och skorpion är hon. Mamma och pappa älskar dig massor!

" ONSDAGSBARN får lida ont, men kärt besvär. Den som är född på en onsdag, har i regel snabb uppfattningsförmåga, är intelligent och läraktig, men kan också vara ganska självsvåldig ".

På önskelistan

                    

På önskelistan/inköpslistan till Lija härnäst står en sådan här Bumbostol i rosa. Eftersom att hon är så pass stadig i nacken, och det blir bättre dag för dag så kan hon snart sitta i den. Perfekt sen vid fyra månaders ålder då vi ska börja lite smått med smakportioner. Hon vill ju så gärna upp och sitta och speja nu, vill inte alls halvligga i babysittern alla gånger. I den här kan hon ju sitta helt upprätt i med stöd för ryggen. Jag har sett att de bland annat finns på Babyland fast inte i rosa. Men det kanske kan vara klokt att köpa en grön istället för eventuella framtida syskon kanske inte passar så bra i en rosa... Nej jag vill ändå ha en rosa, rosa får det bli.

Hittade en hemsida som har den i rosa samt även det smarta lekbordet till. Stolen kostar 449:- och lekbordet till 125:-.
Fast ju mer jag tänker på det dessto vettigare är det nog att köpa en grön. Grönt är ju trotsallt min favoritfärg efter rosa så det skulle ju kunna funka...

Hemma igen


Nu har vi precis kommit innaför dörren. Vi har varit hemma hos Therese och Alex och träffat alla andra i föräldragruppen. Therese bjöd på filmvisning i deras biorum med popcorn och fika.Filmen som visades var Mamma Mia som jag redan sett men den tål att ses igen. Jättetrevligt var det! Sedan tog jag och Camilla sällskap hemåt. Nu ska jag kasta i mig lite mat sedan är det dags för granen - nej, jag hann aldrig med att ta ner den igår. Imorgon står promenad med tjejerna på schemat beroende på hur vår natt blir inatt då. Men jag vill så gärna komma ut medans det är ljust så jag hoppas verkligen att hon inte tänker vara vaken hela natten inatt. Nu ska jag käka, återkommer senare.


Hannes och Lija  "lattjar".

Mammaträff

Efter en usel natt utan sömn så ska vi trots allt sticka iväg på mammaträff alldeles strax hos Therese och Alex. Vi ska först ta en promenad med Camilla och Wincent dit. Det verkar vara varmt och skönt ute iallafall. Så som Lija hållt igång inatt så lär hon väl sova sig igenom dagens aktiviteter.

Dagens Klipp




Jag behövde ett nytt schampo då mitt nuvarande är slut. Har haft schampo från Redken ur Blonde Glam serien ett tag men tänkte att jag skulle prova något nytt nu. Kollade in Blondinbellas webshop Bellme och hittade detta schampo till ett kanonpris - 128:- med frakt direkt hem i brevlådan. Det är drygt 60 - 70:- billigare än på salong där de säljs så det blir dagens klipp. Har tidigare provat silverschampot i samma serie och det är superbra. Recension kommer. Är det någon som provat detta förresten?

Sleeping Beauty


En halv katt fastnade visst på bilden.

Vi har alldeles nyss kommit in från en liten promenix i mörkret. Lija sover gott i liggdelen till sin vagn halvt ute på balkongen. Hon sover jättegott i friska luften. Vi var förbi Apoteket och handlade lite på vägen hem. Tvättservetterna är i kraftigt men mjukt papper som jag blöter och använder istället för våtservetter hemma. Det funkar jättebra och så slipper man använda de parfymerade varje gång. Vitaminer är extra viktigt då man ammar och lypsylet är den enda sorten som fungerar tycker jag.
Grodan som hänger på hennes liggdel är en speldosa från Espirit. När hon har tröttnat  i affären eller när hon ligger och väntar på att vi ska gå ut så drar jag upp den och då blir det knäpptyst. Nu ska jag fortsätta sortera kläder medans hon sover.


Dagens Liten


           
Lija i body med röda små blommor, var med bland kläderna från Anna och röda kalasbyxor från Lindex. I bakgrunden skymtar en av klädhögarna.

Idag sov vi ganska länge efter  en halvbra natt. Lija somnar helst i stora sängen och ligger där hela natten. Då blir det så att hon gärna  vill ligga och snutta hela tiden. Hon vägrar fortfarande att använda napp tyvärr. Så varken hennes eller min sömn blir något vidare bra. Hon ligger och letar efter saken att snutta på hela tiden och jag får köldskador och nackspärr - trots det så är det hur mysigt som helst gentligen. Ligger och snusar i hennes hår och klappar henne på ryggen. Hon luktar ju så gott. Dregglar ner hela min sida av sängen så det blir plaskvått. Lilla hjärtat.

Fast jag tror att jag har kommit på vad det är som gör att hon vaknar efter en stund så fort man har flyttat henne till egen säng. Det luktar inte mamma och pappa! Så inatt ska vi sova med hennes sängkläder och filtar. För avståndsmässigt till hennes säng så är det inte någon skillnad mot när hon sover i min säng. Hon ligger bara en dryg decimeter från mig.
Det kan vara värt ett försök iallafall så hon kan sova en liten stund per natt i egen säng. En timme kvalitetssömn eller två för mamma om natten vore inte fel.

Eftermiddagens planer är att städa ut julen. Hann aldrig med det igår. Så idag åker granen ut. Men först måste jag få ordning på alla klädhögar som ligger här i vardagsrummet. Har tvättat det som hon kan använda nu på en gång. Det ska bara vikas in i garderoben. Storlek 86/92 ska tvättas idag och sparas. Hjälp vad mycket det var i den storleken, en hel garderob som hon kan ha till vardags och så sen. Gissar att det går åt en del då hon förmodligen börjat gå vid den tidpunkten - då slits kläderna lite mer. Det passar bra att ha ett par uppsättningar ute hos mormor på landet och skrota runt i leran i också.


Lija igår i nya dressen.

Gammal Goding



Jag bara måste ju visa er denna gamla goding. Den var med bland kläderna jag fick av Anna och är från 80 -talet. Anna hade den när hon var liten. Den är ju bara så fin!! Absolut den typ av tunika jag skulle kunna tänka mig att köpa som typ Polarn & Pyret skulle kunna sälja. Jättefin kvalitè och välgjord. Lija kommer att ha den med vita kalasbyxor till.

Mamatid


Liten sover fortfarande - det behöver hon ifall hon är lite hängig. Jag har nyss fikat med lite Cola Zero och chocolate chip. Nu tänkte jag passa på att bläddra lite i ny HM katalogen som kom i lådan. Det fanns en och en annan godbit såg jag när jag ögnade igenom den. Min vår/sommar kommer att innehålla en hel del gröna plagg och något med paljetter tror jag bestämt...
Förresten så kändes katalogen lite mer exklusiv än vad den brukar. Förutom det snygga omslaget färgmässigt så är den tryckt på ett sidenmatt papper - känns lyxigare tycker jag. Glömde nästan att det var HM för en stund. Jag återkommer med mina eventuella favoriter senare.

Presenter



Anna
hade inte bara med sig två stora kartonger med fina kläder utan även två paket till Lija. De innehöll två plagg med favoriten Hello Kitty. Velourdressen invigs redan idag!

Idag har det varit lite kinkigt, man kan inte vara på topp jämt. Jag har gungat och vaggat henne till sömns så nu hoppas jag att hon får sova en liten stund. Jag tycker att hon känns lite varm - får kanske ta tempen efter hennes nap om hon inte är piggare då.
Mina planer för dagen var att  städa ut julen, granen är helt död nu. Vi får se om det hinns med idag eller om det får bli imorgon. De svarta och vita stjärnorna i fönstrena får däremot vara kvar ett tag.  Huvudsaken är att min lilla Snorkla mår bra och inte är sjuk. Så idag får hon all min uppmärksamhet, får hon varje dag iochförsig.

N installerar Windows XP i min nya leksak istället för Linux som det var med då man köpte den. Det var ingen stilmässig höjdare direkt...


Kläder, kläder & kläder





Anna och Bianca var här och hälsade på idag. Med sig hade hon jättefina presenter, som jag visar senare, och två kartonger proppfulla med kläder till Lija. Det som ligger på bordet är bara en liten bråkdel av hur mycket det är!
Det var allt möjligt från storlek 50 upp till 92. Använt och oanvänt, regnkläder, overaller, jackor, pyjamasar,mössor och vantar. Det är säkert över hundra plagg från Polarn & Pyret, Lindex, HM, Me and I, Fixoni med flera.
Snacka om glad jag blev - otroligt snällt och generöst!
Så nu håller jag på och rensar och tvättar för fulla muggar. Pyjamasar till exempel blir ju bara skönare ju mer använt och tvättat det är. Tack snälla snälla raring!

Min nya leksak



   

Det var den här som N fick gasa iväg till Enköping och köpa. En perfekt, megasöt liten minidator. Har velat haft en länge men glömt av det. Men nu när man oftast har båda händerna upptagna eller bara en ledig så är de det ultimata.
Eftersom den bara väger ett kilo så är den perfekt att ha i sängen, i handväskan/skötväskan och soffan. Den är högblank, vit och supersnygg!  Den perfekta bloggdatorn. Har redan ett mobilt bredband som jag kan använda.
Jag är så nöjd att jag tror jag spricker! Den heter Acer Aspire One och kostar 2200:-.

Tjejmys

Fullt upp här! Min barndomskompis Anna och hennes dotter Bianca plingar närsomhelst på dörren. Tror faktiskt det var fyra år sedan vi sågs sist. För Bianca var inte född då och hon är fyra nu. Men som vanligt så känns det alltid som om det var igår vi träffades när vi ses. Finaste och bästaste Anna. Hon har förövrigt en dotter till som är fem år och heter Daniela. Tätt mellan tjejerna.

N har jag skickat till Enköping för att köpa en liten godbit till mig. En liten och vit sak. Uppdaterar och visar senare.
Snorklan har somnat i bärselen på mitt bröst så ska passa på och tända lite ljus och göra lite mysigt.

Törstig Mama



Man blir extremt törstig då man ammar, man får se till att ha dricka bredvid sig hela tiden. Hela min graviditet så var jag helt galen i frukter och färskpressade juicer. Den goda vanan har jag fortsatt med så jag dricker ingen annan juice än färskpressad.  Det är ju faktiskt det bästa då det inte är något tillsatt socker.Idag fick det följa med ett par Cola Zero från affären också. Däremot undvek jag koffein när Lija låg i magen.  Så ikväll har jag laddat upp inför Let´s Dance. Ska bli spännande att se Blondinbella. Jag tycker hon är en otroligt duktig, företagsam och driven person som har lyckats fösa in sina miljoner. Det är hon väl värd.

Spejaren


Lijas absoluta favoritsysselsättning just nu är att åka runt på oss och speja överallt. Hon vill inte begränsas längre och stirra på samma saker som tidigare utan nu ska det upptäckas! Helst ska det göras det hela tiden också annars piper hon. Sötnosen!
På bilden spanar hon in vår svarta prydnadsmobil/krona från SIA i taket som vi äntligen fått upp.
Eftersom hon inte är helt stabil i nacken ännu så liksom " svajar " den när hon spanar. Det ser jättegulligt ut. Så himla spännande att se utvecklingen gå framåt och vad fort det går! Nu tycker jag att det händer nya saker, om inte varje dag, så varannan iallafall - gud så roligt det är!

Lija i sovrummet igår kväll.





Happy Friday & BVC



Jag måste börja med att berätta om natten som var fullkomligt lovely! Lija somnade utan protester klockan 00. Sov sedan till klockan fyra, i egen säng dessutom! Sov sedan ytterligare fyra timmar för att sedan vakna klockan 11 då vi klev upp. Helt underbart! Man mår så mycket bättre när man får sova. Vi behövde detta allihopa. Tack lilla älsklingen.

Idag har vi varit på BVC. Hon fortsätter att öka i vikt och växa bra. Hon ligger över medel på kurvan som hon alltid gjort men fortfarande inom kurvan så det ser jättebra ut. Jag behöver verkligen inte oroa mig att "tramset" på kvällarna beror på att hon skulle vara hungrig. Tänk om alla kvällar och nätter kunde vara som inatt - men en gång är bättre än ingen gång. Det var precis som att hon kände på sig att mamma behövde lite extra sömn.
Nu ska vi inte dit förrän den 26/1 och då får vi också tid för de första vaccinationerna - en i varje ben - fy då kommer det värka i mammahjärtat. Man kunde smärtstilla henne innan en aning med en alvedonsupp - det känns som en bra taktik tycker jag.

Liten idag

Dagen idag har ägnats åt att vila,vila och vila. Var i stort behov av sömn kände jag så det har varit skönt. Nu har jag och Lija nyss badat tillsammans - samma procedur varje kväll. Tänkte vi skulle smyga upp och lägga oss igen nu. Lika bra att passa på medans hon verkar sömnig nu.
Morgondagen innehåller besök på BVC, oh så spännande det ska bli att se om/hur mycket hon har vuxit. Sedan vill jag inte missa Blondinbella i Let´s Dance. Men nu sängen.



Pappa och Lija.

Så här gör hon nästan jämt - drar upp benen under sig som en liten ekorre. Så gullig så. Alltid när man bär henne eller när hon ligger på ens bröst så gör hon så här. Gissar att hon låg så här i magen när det var trångt så hon tycker fortfarande att det är så mysigt.
Dagens kläder är Lindex för hela slanten. Klänningen är så himla mjuk och mysig med en liten volang nertill. Nej just det - underbyxorna är inte Lindex utan PoP med volanger på rumpan.



Här ligger hon i sin säng på nedervåningen och tittar på sin favoritmobil och suger på handen. Hon vägrar ju att använda napp men handen duger bra i värsta fall. Mobilen fick hon av min " kusin " Jenny. Hon är helt begeistrad i den och har stirrat flera timmar på den vid det här laget. Mobilen kommer från Jabadabado. Tack Jenny!

Nattspöke

Inatt har vi varit uppe och suddat igen då. Tror inte hon kom till ro förrän klockan var nästan fem!! Bökade och stuffade runt. Så fort jag försökte lägga henne i hennes säng så vaknade hon. Spelar ingen roll hur tungt hon sover innan på mitt bröst eller bredvid mig, så fort jag flyttar henne så vaknar hon och skriker. Så så har vi hållt på hela natten. Så fort hon vaknar och börjar skrika så får man ju börja om från början igen med mat, gos och vaggning.
Det enda som verkar gälla är att hon vill ha närhet - hon är en riktig liten mammagris min älskling. Ska bara ligga på eller hos mamma hela tiden - hon har ett stort närhetsbehov och snuttbehov. Självklart ska hon få det också så nu slutar jag försöka få henne att sova i sin säng om det inte går. Hon får ligga hos mig. Det är ju samtidigt väldigt mysigt med såklart även om jag sover väldigt dåligt med henne på mig. Men då får jag helt enkelt prioritera bort annat på dagtid som jag vill göra då hon sover och ta en nap själv. Om det är så hon vill ha det och det hon mår bäst av så ska hon också få det!

Inatt var N väldigt förstående och hade henne sovandes på sitt bröst det första tretimmarspasset. Han är iochförsig alltid förstående och har henne ofta på natten med men det är inte alla gånger hon går med på att ligga hos pappa. Så fort hon får syn på mig så har hon bara en enda sak i huvudet och hon ger sig inte förrän hon får komma till mig då.
Men så småningom blir hon nog pappas lilla flicka ska ni se....

Jag har ägnat förmiddagen åt att lägga upp lite annonser på Tradera samt budat på lite smått och gott. Nu ska jag försöka få lite gjort medans Snorklan sussar sin nap. Bland annat borsta tänderna tror jag bestämt - inte hunnit det ännu!

Ett litet paket

Idag kom det ett litet paket med posten till Lija. Jag brukar fynda lite på Tradera. Speciellt Polarn & Pyret kläder som det är så himla bra kvalitè på. Dessutom varken hinner eller kan de slita på kläderna i dessa storlekar då de inte kryper ännu. Så mitt bästa tips är Tradera vad gäller märkesbarnkläder.
Mitt senaste köp som kom idag är denna söta ballongkjol från PoP. Den ser ut som ny och blev min för bara 42:-!


Teknikbrutta

Igår när N satt och spelade Xbox och hon satt i hans knä så skrattade hon som bara den. Vi upptäckte att det var handkontrollen som var så rolig. Hon förde sedan händerna till spakarna och knapparna på den och kände på de och skrattade som en galning. Tydligen är det mer intressant med pappas leksaker än sina egna! Än så länge är det helt okej för pappa - man kommer undan med det när man är så här söt.
Man riktigt ser hur hon koncentrerar sig vår duktiga lillgumma.






Lija nio veckor


Idag blir Lija nio veckor. Dagen till ära har hon klänning från Polarn & Pyret och body och strumpisar från Lindex. Pappa får berömmet då det är han som klätt henne riktigt fint för en gångs skull.
Dagen har bara svischat förbi. Lija har inte velat vila någon nap förrän nu. Så nu sover hon väl lagom till det är läggdags och är superpigg när det är dags att sussa för natten. Så då vet ni vad jag gör inatt. Bara att ladda upp med java.
Nu tänkte jag försöka hinna med att ta ett bad medans Lija vilar. Bjuder på en bildkavalkad på födelsedagsbarnet.


Sitter som en stor människa i soffan - såååå himla gulligt. Spanar på advetsstjärnan i fönstret.
Ser lite smått galen ut för hon spejar på tvn samtidigt och håret rätt upp som vanligt!

               


Vi ändrade babysittern ytterligare en gång till det sista och högsta läget. Då sitter hon i stort sett upprätt upp. Bilden får tala för sig självt vad fröken tyckte om att komma upp lite och se mer av världen.

           



"Nu får det räcka mamma! "

Mamalyx



Nu har jag vaggat Snorklan till sömns, hoppas jag och parkerat N framför tvspelet så nu ska jag ha en liten stund för mig själv med nya numret av Sofis mode, lösgodis och Brämhults äppeljuice til det.
Bara för att jag skrev det så vaknade hon till och började gny lite.

Så nu har jag vaggat lite till. Fast somna ville hon inte så nu sitter hon i babysittern. N snackar med henne och busar.
Jo tidningar var det. Vet inte hur mycket pengar jag lägger på magasin varje månad men en hel del är det. Jag älskar att köpa och läsa tidningar. De är nästan heliga för mig och det är viktigt att ingen annan läser de före mig. Fjantigt va? Sen jag blev gravid så har jag ju ytterligare en genre tidningar att lägga pengar på - mycket trevligt!

Simma simma



   

Nu ska jag och min lilla simmare hoppa i plurret. På tal om plurret så har vi anmält oss till babysim här i Bålsta. Det startar i början av februari och håller på tio söndagar framöver. Priset var riktigt bra faktiskt - 1000:- för tio gånger.
Vi tränar för fullt hemma i badkaret redan nu. Övar på att flyta med bara en hand under huvudet till exempel. Hon slappnar verkligen av i badet och njuter. Hon tittar med stora ögon fulla av tillit på mig under hela badet. Det gäller att inte fördärva förtroendet med en kallsup eller två.

Gårdagens Liten

Jag tror Lija sov i stort sett hela dagen igår. Hon vaknade till var tredje timme, käkade, gosade och busade lite för att en timme senare somna igen. Fast det är inte konstigt att hon är trött så som hon spökar om nätterna. Inatt har hon sovit ganska bra. Somnade sent men har sovit i sin säng hela natten. Förutom imorse ett par timmar då hon får komma till stora sängen och ligga och kramas med mig. Fast hon vill helst använda mamma som napp och ligga och snutta hela tiden...



   

Hon har blivit så himla duktig på att greppa saker. Här "snor" hon min penna när jag satt och skrev i hennes bok.
När vi leker med skallran så tar hon ju tag i den och för den till munnen och smakar vad det är för något. Det är ju inte så att hon är jättemedveten om vad det är hon pysslar med men mamma blir stolt iallafall!


Efter lek och bus så somnar hon nästan alltid gott i sin "gungstol". Jag bytte byxor på henne igår efter  pappas lilla stilshow som ni ser. Sen var det kväll och pyjamasen åkte på. Somnar återigen i stolen. Babysittern 1-2-3 som den heter ifrån Babybjörn är så bra. Den har tre lägen beroende på hur man vill använda den. När hon somnar kan man få nästan fullt liggläge på den så att det inte frestar på lilla ryggen.


Hemlagad pizza från scratch

Igår kväll gjorde N hemlagad pizza från grunden. Alltså egen deg också. Hemligheten för att få degen rikitgt god är att tillsätta matolja. Sedan penslade han kanterna med vitlöksolja och förgräddade degen innan han la på tillbehören. Vi gjorde en med het köttfärssås och fefferoni och en klasssisk med skinka. Vi tog tillvara på rester i kylen såsom till exempel julskinkan. Vi tog bort all griljering på skinkan, sköljde den och rev ner den. Voila - massor av skinka som kom till användning istället för att kastas eftersom man är heligt trött på julmat vid det här laget! Den ena degen blåste upp som en ballong i ugnen och jag trodde han bakade calzone när jag kikade. Jag hann börja mumsa på min tallrik innan jag kom på att jag skulle fota.





Trumpette


           

Om de inte vore slut i vitt i Lijas storlek på Babyshop så skulle jag ha beställt de då jag beställde Snoffskläderna. Har velat köpa de redan innan jag ens blev gravid för hur söta är inte kalasbyxorna från Trumpette? Kanske får bli de rosa istället så länge eller de rutiga de är också coola till en jeanskjol till exempel.

Lijas första bok


   

Jag köpte den här boken till Lija när hon var nyfödd. Trots att jag har bloggen med alla minnen och bilder så tycker jag att det är så himla fint med de här klassiska böckerna. Har suttit och skrivit lite i den ikväll och hjälp vad tiden går fort. Tur att man kan spara alla fina minnen man får på olika vis.
På en av sidorna ska man göra avtryck av en hand och en fot. Jag måste köpa någon färg som man kan använda sig av. Man kan sätta in en liten hårlock också. Hm, får nog vänta ett tag med den tror jag, finns liksom inte så mycket att ta av ännu. Ändå har hon mycket hår tycker jag. Fast hon har mindre nu än när hon föddes. De har skavts av där bak mitt på huvudet och fram för att hon ligger och hackar i madrassen - lilla hacke.
Så mitt tips till er med små bebbar är en sådan här bok. För det är så fint att bläddra i och spara konkreta minnessaker i. Jag har till exempel sparat våra armband från BB och klistrat in, gratulationskort och kvitton på vad N handlade då vi låg på BB. Jag köpte min i leksaksaffären, den kommer från Kärnan och kostade 99:-.

Sneak peak på Lijas rum

Här kommer lite bilder på Lijas rum som ännu inte är helt färdigt. Hennes rum ligger vägg i vägg med vårat sovrum på övervåningen. Tidigare använde vi hennes rum som kontor. Kontoret har nu flyttat ut på vårat "loft". Vi har etagelägenhet och kallar övervåningen som är som ett enda stort allrum utan väggar för loftet.
Vårat sovrum går i vitt och grått med detaljer i grönt. Så blir också grunden i hennes rum. Med en hel del inslag av rosa skulle jag tro.
Vi är så himla nöjda med hennes tapet. Alla djur går liksom i varandra. Tanken är att hon så småningom ska få måla på sin vägg och färglägga alla djuren.



               

           

Där kläderna hänger, bredvid skötbordet, har vi i vanliga fall en spjälsäng står men den har vi nu på nedervåningen bredvid soffan. Den andra sängen står i sovrummet bredvid min sida av sängen. Så här ser Lijas hörna ut i vårat sovrum.



Nu har pappa varit i farten igen



Dagens outfit står pappa för idag. Pastellfärgade randiga kalasbyxor HM och en multirandig body från Polarn & Pyret. Inte så snyggt tycker mamma men skönt tycker Lija och pappa.

Här har det busats och tränats på förmiddagen. Lija vilar nu lite nap och N fixar och hamrar med något. Jag har precis käkat lite lunch - ravioli från Lidl som för övrigt är världens godaste - med vitkålssallad till och färskpressad blodapelsinjuice. Juicen är också den från Lidl och supersöt och god.
Nu ska jag ta en kopp kaffe sedan tänkte jag gå till affären och handla lite sådant som tagit slut i skåpen. Men det verkar kallt ute idag. Mössan får allt åka på.

Jag provade att ha Lija i babygymet på förmiddagen. Hon tyckte det var kul en liten stund men tröttnade ganska fort om inte jag joxade med henne. Det var otroligt nära att hon vände sig från mage till rygg när hon låg där och stretchade. Snart så...
Men hon är fortfarande något för liten för att uppskatta det tycker jag. En liten stund varje dag är nog bra så får hon träna sin lilla nacke och bli ännu starkare.
Kaffe var det, har äntligen börjat tycka om det sedan graviditeten - tänk så gott det är med en liten bit choklad till eller allra helst en bit av Leilas Rocky road!



   

Soffpotatis & Ugnspotatis



Ikväll har vi badat alla tre samtidigt, efter badet så fick Lija gympa lite och så provade vi att sätta henne i soffan och hon bara satte sig där och började titta på tv. Det såg så himla coolt ut - som att hon inte gjort annat. Vår stora lilla tjej. Hon var jättestark och orkade och kämpade ett bra tag innan hon sakta tippade åt sidan.
Nu sover hon gott på mitt bröst alldeles utmattad av all kvällsaktivitet.

Ikväll gjorde N jättegod middag. Biff med vitlöksfrästa ( egenplockade ) trattkantareller och kantareller, ugnsrostad potatis, morot och lök, till det en gräddsås på kryddorna som var kvar i ugnsformen från potatisen. Det blev hur smarrigt som helst.
Nu sitter vi i soffan och väntar på att ett spel ska ladda klart så vi kan prova att bränna det och spela litegrann. Sedan blir det sängen i förhoppningsvis hyfsad tid.


Ugnsrostad potatis

Potatis ( lokalodlad och skrubbad )
Morötter
Rödlök
Olivolja
En klick smör
Timjan
Oregano
Flingsalt smaksatt med chili
Frystorkad gräslök
Fyra olika sorters färskmalen peppar


Trattkantarell & Kantarellfräs

Gula kantareller
Trattkantareller
Gul lök
Två vitlöksklyftor
Mycket smör
Färskmalen peppar
Flingsalt




Myggnät

Vår vagn, en Quinny Speedi, saknar myggnät. Det är ett måste i sommar när liten är med ute hos mormor och gammelmormor till exempel. Vill inte ha in en massa bestar i hennes lilla näste. Hade tänkt köpa det som hör till vagnen men stötte på det här när jag surfade runt och blev såld/köpt beroende på hur man ser det. Det finns även med blå prinskronor, nyckelpigor, grodor och humlor. Men självklart blir det prinsesskronor till Lija.


Foto: Zottys

Söndagsstatus

Idag är vi varken bättre eller sämre. Både bra och dåligt med andra ord. Lija vilar nu. N har precis kommit hem. Han har varit och flashat vårat Xbox så nu kan vi spela brända spel. Han var också till Barkarby och köpte brännbara skivor så nu ska det brännas och spelas för fulla muggar!

Natten var lite bökig. Hon somnade inte förrän klockan fem imorse och då på mitt bröst och så sov vi till klockan halv nio tror jag. Sedan kunde jag mata henne och flytta henne till sin säng.
Måste fråga på Bvc när man kan börja styra deras dygnsrytm lite. Frågade tidigare men då fick jag till svar att de reglerar det själva. Men det tycker jag då inte att hon gjort.
Vi ska dit på fredag och väga och mäta. Ska bli spännande att se hur mycket hon har vuxit. Sist vägde hon 5340 gram men det var ju den 15 december. Gissar att hon väger över sex kilo nu - bara två månader gammal så hon är modell större. Drar storlek 68 nu på kläder. Men hon är så fin och ser så välmående och go ut. Babyhull är ju för sött!



    

Bilder från igår natt då Lija inte ville sova. Ligger som en stor tjej på pappas arm och tittar på datorn. Många sådana stunder kommer det bli. Älskade Lija.

Pappa har klätt på Lija



Så här kan det se ut då N klätt på Lija. Kolla varianten med strumporna - fotbollsplanen nästa!
Han påstår att det är för att de inte ska åka av. Hm..det gör de nog inte i första taget.

Natten till idag sov Lija fyra och en halv timme i sträck utan att vakna för att äta eller gosa. Det har inte hänt sedan första natten på BB. Dessutom somnade hon själv i sin egen säng och låg inte och trängdes med mig. Det var helt underbart och för första gången på länge så  såg jag inte ut som en tvättbjörn under ögonen då jag tittade mig i spegeln. Hade hoppats på att det blivit en vana men som det ser ut just nu så var det nog en engångsföreteelse. För nu är Snorklan pigg som bara den och ligger och snackar med pappa. Hon har bökat runt och busat och haft svårt att komma till ro men efter ett nedsläpp i blöjan så har hon lugnat ner sig lite och kanske kan somna snart.
Vi kan behöva sova så att inte förkylningen eskalerar.

Idag har vi varit så lata och bara myst i soffan, sovit när vi känt för det, busat och druckit te. Snart är det ju slut på semester, ledighet och röda dagar - på både gott och ont. Det är ganska skönt med rutiner och ordning och reda med.
Men den tid som är kvar får man ta tillvara på och mysa järnet när man är båda två hemma. Det har underlättat otroligt för mig och har varit så skönt att vara båda hemma. Och inte minst av allt så har det varit otroligt härligt för N och för Lija att ha pappa hemma. Tycker att både pappa och mamma skulle kunna vara hemma mer samtidigt med föräldrapenning - varför kan man inte få bestämma  själv hur man vill göra?


Lija koncentrerar sig på pappa och skallran. Kolla blicken!


En välgödd katt ligger och grillar upp sig vid elementet i hallen.


Krasslig

Idag när vi vaknade kände jag mig jättekrasslig. Ont i halsen och snorig som bara den. Har försökt sova bort en kommande förkylning idag men det verkar inte ha hjälpt för jag känner mig ännu hängigare nu.
Typiskt eftersom det var knytis med mammorna imorgon hemma hos Therese och denna gång skulle även allas respektive med. Men jag vill absolut inte riskera att smitta ner någon så därför håller vi oss hemma.
Nu håller vi alla tummar och tår för att denna förkylning vänder och INTE smittar ner Lija.
Återkommer senare när jag piggnat till lite...

Eftermiddag på landet


"Spökskog" med rimfrost hemma vid mormor.

Eftersom vi kom upp relativt tidigt idag så bestämde vi oss för en tripp till Lijas mormor och gammelmormor. De bor en bit ifrån oss, cirka sex mil, ute på landet eller ja snarare ute i skogen.
Några snabbstopp på vägen i  Enköping, bland annat på HM där jag köpte pyjamas till Lija,McDonalds och sedan vidare ut i urskogen.
Tio minusgrader ute möttes vi av vedeldad värme hemma hos gammelmormor. Lija bjöd på sitt charmigaste jag och skrattade åt både sin mormor och gammelmormor.
Hon sov sig sedan igenom eftermiddagen i mormors famn. Idag är förresten den första dagen då vi har hört klart och tydligt nyanserat joller - två månader och två dagar gammal. Våran duktiga tjej!



Lija med sin gammelmormor.



Lija med sin mormor.

   

Stannade ju som sagt var till på HM och sprang in medans N och Lija satt i bilen. Köpte ett tvåpack med pyjamasar 149:-, kalasbyxor på 50% kostade 30:- och hudlotion även den nedsatt till halva priset betalade 22:-.
Perfekt med billiga pyjamasar då det är volymvara här hemma....


Nu ropar Lija från sin säng här bredvid - gotta go!



Mormor & Gammelmormor



Så här trött blev hon när jag precis byltat på henne massa kläder för att vi ska åka till landet och hälsa på Lijas mormor och gammelmormor. Då blev hjärtat tvungen att ta en liten nap mitt i allt. Sötnos...
Nu ska jag försöka trixa ner henne i overallen och ta på henne mössa. Mössa är i särklass det värsta hon vet här i livet.
N har startat bilen så den hinner bli lite varm innan vi åker för idag är det KALLT.

Godmorgon

Ja det är faktiskt godmorgon här nu. Första dagen på länge som vi är uppe innan klockan tolv. Lija vaknade vid tio och var jättepigg trots att hon inte somnade förrän fyra inatt tror jag det var. Då hade jag tröttnat på att hålla på och flytta över henne till hennes säng utan hon fick sova kvar hos mig. Då var hon iallafall tyst och slappnade av. Så jag har haft det jättemysigt de få timmar jag sovit men aningen trångt. Man sover inte fullt så bra de få timmar man sover som man borde göra.
Nu ska vi kicka igång dagen här - gäller att passa på! Kanske får vi ordning på dygnets timmar nu....

Pyjamas

Lija behöver ett par nya pyjamasar. Tidigare hade Babyshop denna från Nanoou fast i rosa. Ångrar mig så att jag inte beställde den då. Pris 167:- tidigare 239:-. Kanske får bli klänningen därifrån istället. Klänningen är sänkt från 319:- till 191:-.


Bodysuiten från Hollys med fyrklövrar i färgen hot pink är också riktigt fin, kostar nu 131:- ( tidigare 219:- ).


Första dagen på 2009




Så här trött var Lija efter att ha firat sin första nyårsafton. Det är inte riktigt sant utan så här trött var hon imorse efter att ha hållt låda till klockan fem imorse. Jag lyfte över henne till stora sängen någon gång imorse sedan sov hon så gott mellan oss i sängen. Inatt ville hon absolut inte sova. Vaknade omkring ett inatt och var hur pigg som helst. Det var bara att hålla ögonen öppna och jollra och leka.







Vi grillade lammfilé som N hade marinerat i bland annat massor av vitlök. Lammfilén var så otroligt mör att jag aldrig varit med om liknande. Till de hade vi råstekt potatis och en tomatbaserad sås. Tyvärr glömde jag helt bort att ta kort på det färdiga resultatet. Men det smakade ljuvligt och träkolsgrillat.

Klockan tolv bänkade vi oss i köksfönstret, korkade  upp skumpan och det alkoholfria alternativet och skålade in 2009. Lija firade tolvslaget sovandes och brydde sig varken om raketer eller smällare.


Lija klockan 00:00.


Mojjen vill också vara med och skåla in 2009 och spana in raketerna utanför.

Det var en jättemysig och lyckad nyårsafton med de jag älskar. Trots att vi firade endast vi sex ( katterna inräknade ) hade vi klätt upp osss och dukat fint osv. Jag tycker att det är jätteviktigt för att få den rätta stämningen och känslan. Då spelar det liksom ingen roll att man inte är på bal.

Nyårsdagen har spenderats som den ska - horisontalläge i soffan. Surfat runt, kollat på film, spelat Xbox och gosat med Snorklan som varit på strålande humör. Utvilad och glad.
Vi åt alldeles nyss en sen middag bestående av kycklingfilé, ångad broccoli, ris och tomatsåsen från igår.
Nu ska jag leta lite coola kläder till Lija på nätet innan det är dags att sussa.


RSS 2.0