Cirkus Astrakan



Knasiga unge som ska klättra och greja, som en apa som hon säger.



Hjälper mamma dekorera hyacinterna.



Nygaddad och så ett plåster då som är grejen just nu...



Första ljuset tändes i söndags, det fick bli den klassiska staken i år och Lija hjälpte till med mossa och svampar.



Nyinförskaffad dubbelpulka så lillebrossa får plats med.



Sökt land och rike runt - äntligen hamnade den hos Lija. Rosa overall från MOLO. Suverän passform o funktion. SÅ nöjd.



Will är som vanligt igen och vardagen flyter för första gången på många månader. Från att ha burit ett barn konstant samtidigt som jag utfört alla andra vardagliga sysslor har slitit men verkar nu ha vänt. Tack. Inget mer om det,det behövs inte och jag orkar inte vara negativ.

I dag har vi gått och väntat på Wills glutenprover, ingen som ringt idag så det bådar gott då de skulle ringa OM proverna visade något. Imorgon ringer jag hursom, varför gå och undra.

Lijas klappkalender är så gott som klar, klapparna i övrigt också, så glad att jag tog tag i det i tid.

Mycket positivt som händer nu, inget jag går in på i detalj här, våra närmaste vet iallafall och så småningom delar jag med mig här med. Tack för att ni finns, ni vet vilka ni är!


Mommo



Tack mommo för superfina kläder, Lija blir lika glad som jag;)

Sammanfattning



Buuuus! Storasyster är det bästa Will vet.

Ja söndagens Mama gala slutade ju med magsjuka barn när jag kom hem, stackars N hade verkligen fullt upp. Det fortsatte hela måndagen för mig med två magsjuka barn, det önskar jag ingen kan jag säga. Till slut så var det min tur och det var inte helt lätt att hantera det hela kan jag säga. Jag har typ varit sliten i en vecka efter den pärsen. N flög dessutom till Piteå i jobb då när de var sjuka så jag var ensam i två dygn med barnen...

Så hela den veckan var som en enda dimma, den avslutades dessto bättre med inflyttningsfest hos grannarna för oss vuxna. Mormor var barnvakt och det gick alldeles strålande. Lija älskar Mommo som hon säger och tjatar varenda dag om Mommo och kommer ihåg allt de gjort. Första gången vi hade barnvakt och gjorde något på egen hand, ja det är sant! Välbehövligt och på lagomt avstånd första gången.



Will älskar att leka med Duplo han med.



I lördags var det dansavslutning också...



Funkybjörnen kom på besök.



Det var inte helt enkelt att få till ett gruppfoto...


Mama Galan 2010



Moi och coola Josefin Crafoord.

Jag måste börja i någon ände med mitt värdelösa bloggande den senaste tiden så jag tar de trevliga händelserna först.

I söndags var Camilla och jag på årets Mama gala på Berns i Stockholm. Det blev en otroligt lyckad helkväll med goda drycker, mingel, kändisar och det i det bästa sällskapet. Magiskt!

Detta får nog bli en tradition kom vi fram till. Det var så otroligt roligt OCH nervöst att sticka iväg på egen hand med handväska, inte skötväska, piffad och pirrig. Vi körde fjortis och drack Smirnoff Ice på pendeln in till stan.

Alltså, det är över två år sedan, ja tre år sedan, jag körde en festkväll på egen hand och även om det var segt dagen efter så var det så värt det. Jag känner verkligen hur kroppen fylldes med energi igen och lycka. Härligt!

Mindre härligt var det att komma hem och mötas av magsjuka barn....Återkommer till det.



Annika Lantz var konferencier.



Marcus Birro svischade förbi, en favoritpratare i Karlavagnen.



(Över) Förfriskade och glada i hågen med goodiebags lämnade vi Berns för Skybar innan hemresa.


Lång kö till berns.

dsc00060 (MMS)

Lång kö till berns.


Busspremiär



Det har ju funkat sisådär med att ladda upp bilder för mig den senaste tiden och då tappade jag sugen litegrann när det inte flöt. Så här kommer lite "gamla" bilder. För cirka två veckor sedan blev det busspremiär, syskonvagnen gick på utan problem och Lija tyckte det var hur kul som helst.
Turen gick "ända" bort till öppna förskolan på Kyrkcentrum. Det är inte alls långt dit men det var en morgon när det hade snöat och frusit på för första gången så vi kom inte uppför backen med vagnen dit så det fick bli bussen till Lijas stora glädje.

Will somnade på bussen och fortsatte sova utanför en liten stund så Lija och jag kunde mysa tillsammans.



Imorgon kväll blir det mamalyx på hög nivå då jag och Camilla ska göra Stockholm och gå på Mamagalan på Berns. Kanske är det någon av er läsare som ska dit???

Mammas prinsessa


Teamwork



Alla sätt är bra... Ibland är Lillebror himla bra o ha!

Mer bilder ifrån kalashelgen



Kalas i fredags när Ida och lilla yrvädret Liz var på besök.



Nicklas, Lija, Will, Liz och Ida.



Från discot blev det lite kassa bilder pga att jag var tvungen att använda blixt men ni får iallafall en liten skymt. Här är filmhörnan och på den vita duken visades Nicke Nyfiken bland annat.



Lija, Nicklas, Dario och Anna. Anna är min allra äldsta och bästa vän.



Ankis Christoffer och dottern Cindra som slocknade så fort festen startade.



Lija på dansgolvet med pappa. I bakgrunden skymtar Annas ena dotter.



Fullt ös! Tack snälla Magnus och Theres för att vi fick låna lampor och ljus OCH för att Magnus hjälpte till att fixa och städa dagen efter.



Summa summarum - ett otroligt lyckat disco! Tack alla inblandade och alla som kom och firade Lija och Wincent.




Älskade älskade Lija 2 år



Finaste tjejen på denna jord fyllde i fredags hela två år. Det kan bara beskrivas som sanslöst overkligt. Vilken tur vi hade att just DU kom till oss.
Jag var riktigt sentimental hela helgen om jag ska vara ärlig. Will har dessutom varit riktigt sjuk så det har spätts på ännu mer. Men nu i efterhand så känns allt så sjukt bra och lyckat.

Klassiskt kalas i fredags och sedan disco i lokalen här vid oss med vänner i lördags. Så jäkla bra blev de! Filmvisning med myshörna och projektor, snälla vänner och grannar kom med lyktor och discokula, bästa Millan med sina underbara systrar bakade och donade. Ja det var bara så bra som det kan bli. Awesome! Och så alla bästa gäster på det med fina presenter. Ja nu vet vi vad vi har att leva upp till känns det som;)

Jag orkar verkligen inte skriva mer ikväll, tre hektiska dagar med underbara vänner, finaste familjen i hela världen tar verkligen på krafterna. Jag fortsätter vid tillfälle...



Lija var noga med att Will skulle få se hennes paket på morgonen. Hon fick ett stort som låg i sängen direkt när hon vaknade och resten hade vi lagt i hennes lekrum som hon fick upptäcka.



Pappa och Lija meckar tårta.



Lija hjälper till med tårtan och imiterar apan med armarna som ni ser. Succè.



Gillar man apan så är det klart man ska ha en aptårta!



Jag ändrade mig från att bara göra rosa paket till vita och silvriga, blev bra tycker jag:)



Pappa och Lija leker med Barbapusslet. Pysseltjejen nummer ett.

Födelsedagsfrukost och paketöppning.

dsc00003 (MMS)

Födelsedagsfrukost och paketöppning.


Dubbelsidig öroninflammation & en spräckt trumhinna...



Men va f*n är det för fel????? Jag kan fortfarande inte lägga upp bilder? Felet kan inte ligga hos mig heller så jag hoppas det åtgärdas snarast. Trist när jag har så många bra på lager...

Ja iallafall så var vi till Lijas läkare på Ackis igår. Turen dit startade halvbra med att Lija kräktes i bilen och jag hade för en gångs skull inte med mig ombyte och vi hann verkligen inte först åka in till stan och köpa en ny uppsättning. Så hon fick låna sjukhuskläder och knata runt med. Men inte var hon ledsen för det inte, nej då det var  ganska spännande.

Angående Lijas celiaki så ser allt väldigt bra ut och hon har återhämtat sig extremt fort. Hon ligger över på sin viktkurva och den pekar rakt uppåt. Lilla fröken  väger nu strax över 14 kilo och mäter 90 centimeter över havet.

Det är skönt att det trots allt fungerar så bra med hennes kost och att hon återhämtat sig.

Ja så var det ytterligare en incident på väg till sjukhuset igår morse. Will har ju varit hostig till och från nu ett bra tag, ja båda barnen har varit det. Men i söndags kväll så fick han feber och var allmänt otilfreds. Han har sovit helt kasst i flera nätter och jag har tänkt att det måste vara något. Så planen var att besöka barnakuten i Uppsala när vi ändå var där. Mina misstankar besannades i bilen på väg dit då han skrek och skrek och sen såg jag att det rann ur örat på honom.
Öroninflammation igen då. Dubbelsidig denna gång och en spräckt trumhinna. Stackars lilla KaninKarlsson. Men han är så tapper, så fort trumhinnan sprack så var han gamla vanliga Will igen. Trycket som lättade så det var nog skönt. Nu är det penicillin tre gånger per dygn som gäller och alvedon.

Mitt i allt så är det födelsedagskalas för världens bästa Lija på fredag, tårta och beök av både släkt och vänner från morgon till kväll. På lördagen blir det knattefödelsedagsdisco i lokalen här som vi anordnar tillsammans med Lijas polare Wincent och alla deras småfolkskompisar kommer och dansar. Kul, det är mycket att se fram emot.

Ja nu hade det som sagt var vart roligt med ett gäng bilder men tyvärr verkar det inte fungera. Jag kompenserar er med ett bildregn så snart det bara går.

RSS 2.0