Tradera is the shit



Igår fick jag hem två efterlängtade plagg som jag köpt på Tradera. Nova Star hoodien har jag varit så nära att klicka hem för 375 kronor men fick en sprillans på Tradera för 189 spänn! Från höstens kollektion i underbar kvalitè. Den passar perfekt med Lijas baggyjeans från samma märke.

Molotröjan spanade jag på när vi var inne i stan sist, kostar 299:- även den är från höstkollektionen. Haffade den av samma säljare för ynka hundralappen oanvänd. Underbara detaljer såsom trumpetärmen och knapparna. Gissa om jag är nöjd?

Hela förmiddagen har vi varit på Nyckelpigan. Vi käkade lunch där och när vi kom hem så somnade Lija direkt. Ytterligare en dag då en vila per dag fungerar som jag vill. Hon är inne på den andra timmen nu, vaknar lagom till mellis och sedan är hon förhoppningsvis pigg och glad ända fram till dess att det är läggdags.

Idag när jag höll på och grejade i köket så kastade jag som vanligt ett öga på henne där hon lekte i vardagsrummet. Hon ser inte att jag ser henne och ställer sig bara rakt upp från sittande på golvet.
Står så ett tag och undrar nog vad det är hon har gjort. När hon ser att jag ser henne så börjar hon gapskratta och tappar balansen.
Vår duktiga tjej! Det är nog det svåraste momentet att kunna resa sig rätt upp och ner utan stöd.



Klåfingrig liten fröken.



Lija gillar också de fina knapparna.


Kvällsshopping



Muminpyjamas, jag vet - emot mina principer med dessa figurer, men på en pyjamas kan det vara lite galet gulligt. Fast det var faktiskt den kraftiga bomullen jag föll för, de andra var inte alls i samma härliga kvalitè, 79:- Lindex.

N
kom hem tidigare idag, skönt då lilla mumintrollet var på ett uselt humör. Matvägrat hela dagen, går bara och hoppas på välling, ja då blir man gnällig. Till slut så åt hon middag ikväll, 1-0 till mamma!

Idag sov hon mellan klockan ett och tre, precis som jag vill ha det. Perfekt med ett längre pass, då blir hon riktigt utvilad och det stör inte nattningen. Hoppas att det är en ny ihållande trend.

Vi sitter och fnular på namn till lillbebis och har nog kommit på ett par stycken som känns bra, killnamn...

Nu ska jag ta ett långt bad, kanske göra en ansiktsmask och måla naglarna. Fy vad jobbigt det verkade att bara skriva det men det känns bra efteråt att ha piffat till sig lite.

Imorgon ska jag försöka vila upp mig lite. Jag blir ganska slut av att ha fullt upp hela dagarna men det är ju så roligt. Lija älskar det med så det är svårt att låta bli.



Fuskpolo i ljusrosa, världens smartaste plagg? Förbrukningsvaror såsom strumpor och rosa vantar med "armsnören".

Bibliotekspremiär



Lija på öppna förskolan. Hon är helt galen i bollar.

Morgonen körde igång tidigt idag. Klockan nio gick vi till bibblan för att vara med på en sångstund innan dom öppnade. Jättemysigt var det, alldeles tyst och lugnt. Hon som höll i det spelade gitarr och sjöng, lärde oss nya ramsor, rim och lekar. Efter det bjöd hon på fika och tjejerna lekte, ja det var bara Emilia och Lija som var där idag.

Vi lånade hem en massa böcker så nu blir det sagostunder här hemma. Lija älskar böcker så det blir uppskattat.

Vi gick till öppna efter det och har busat där några timmar. Jag försöker få Lija att sova ett pass per dag, efter lunch och det verkar fungera bra hittills. Hon sover en längre stund då och nattsömnen blir inte påverkad.



På bibblan.



Lägga pussel är en annan favoritsysselsättning.



Ny Molly




Bilder: Odd Molly

Vinterjacka är införskaffad. Det blev denna lilla bakelse från Odd Molly 2000:-.

Perfekt start
på veckan med strålande sol och en morgontrött dotter som ville ligga i sängen till halv nio. Nu vilar hon en liten stund, gissar på en halvtimme som vanligt, sedan ska vi äta lunch och ge oss iväg till öppna förskolan och busa ett par timmar. Hon blir överlycklig när vi kommer dit och hon får syn på alla bebisar och leksaker. Hon klappar händerna av glädje och får jättebråttom in, härligt att se.

Imorse när vi gick upp så fanns det inget vatten i kranarna. Vi har heller inte fått något meddelande om att det skulle vara avstängt idag. Snacka om handikappad man blir! Jag kunde inte göra välling eller koka te, som tur var hade jag vatten i mina vattenflaskor. Men ganska irriterande när man inte fått någon avisering om det.



Första "riktiga" stegen!!!



Försöker fånga en nyckelpiga på min arm.

Babysimmet var inställt idag men vi fick gå in och bada ändå så det gjorde vi. Lija tyckte det var hur kul som helst idag och det bästa av allt var att få ha armpuffar på sig och flyta med. Hon sprattlade och skrattade som tokig i en timme. Bada bubbelpool var också väldigt spännande.

När N och hon sedan hade duschat och skulle klä på sig så ställde hon sig bara helt plötsligt upp utan stöd och tog de första riktiga stegen. Stadigt som bara den sa N och hon vinglade ingenting!!!!

När hon sedan kom på vad det var hon gjorde så blev hon skraj och ropade efter honom. Jag visste att hon kunde den lilla piraten. Hon har varit så stadig så länge och tränat hur länge som helst. Men hon är lite försiktig och eftertänksam vår lilla fröken, vilket jag tycker är jättebra annars men nu kanske det lossnar.
Vad synd att jag missade den stora händelsen bara men kul för N!

När vi var hemma så tog hon ytterligare några steg så det var nog inte bara en lyckoträff...

Ändrade planer



Lija på restaurang i fredags.

Vi stannade kvar hemma istället, N stack iväg och handlade massa olika färgburkar. Han har precis målat klart mina tavellister i hallen. Högblanka svarta, supersnyggt blev det! Nu ska väggen fyllas med foton på vårat charmtroll.

Nu tror jag att han ska fortsätta måla trappan som ska bli vit. Har han väl kommit igång så går det undan. Lija vilar innan det är dags för simningen. Tydligen blir det aktiva dyk idag, vilket innebär att de själva ska släppa och vilja dyka. Tidigare har vi hjält till med dyket. Det ska bli spännande att se vad hon säger.

I fredags var vi som sagt inne i stan med Maritha och Emilia. Väldigt trevlig dag med en hel del shopping. Lija tyckte som vanligt att det var hur kul som helst att vara ute på äventyr.



Klänning från nya favvomärket How to kiss a frog 399:-. Men jag hade sådan tur att den var felmärkt så den blev Lijas för 199:-!!



Puderrosa manchesterbyxor från Zara med underbara detaljer såsom rosetterna på fickorna och hjärtknappen 129:-.





Tunn stickad klänning med jättefint fall också den i puderrosa och från ZARA 229:-.



Blommig top med volanger i våder ZARA 99:-.





Favoriten av allt jag hittade. Jeansklänning från SVEA 495:-. Den tänkte jag Lija ska ha när hon går på kalas.



Tunn kofta ifrån ZARA 129:-. Passar perfekt utanpå jeansklänningen.



Söt bastop med liten rosett och rynk som gör den lite roligare, ZARA 59:-.



Två par ribbade leggings från HM 59:-, som passar till det mesta. Finaste strumpbyxorna med halkpluttar under från Trumpette 179:-.



Så söta med den påsydda ballerinaskon...



Van resenär



Lija och jag väntar på tunnelbanan vid Karlaplan.

Jag vet inte vart dagarna tar vägen, de flyger iväg. I fredags var vi i stan från morgon till kväll med Maritha och Emilia. Shoppade en hel del till Lija, ska visa det ikväll när jag fotat det. Massor av fint från min nya favoritaffär ZARA.

Igår jobbade jag lönelördag i butiken, så stan plus jobb resulterade i trötta fossingar igår och horisontalläge i soffan.

Idag väntar babysim i eftermiddag, men först blir det en sväng in till stan och käka lunch och mysa.

Dyngsur



Bustjej på öppna förskolan idag. Rullade runt i tältet.

Vi har alldeles nyss kommit innanför dörren, jag är som en dränkt katt för precis när vi skulle gå hem så började det vräka ner. Lija däremot satt innanför regnskyddet i vagnen och kurade och tyckte det var hur spännande som helst.

Det var fullt hus på Nyckelpigan idag, de vanliga förskolorna hade studiedag så alla hade begett sig till öppna i regnet. Nu sover hon som en stock efter allt bus där och lunch på de.

Imorgon ska jag och Maritha, Emilia och Lija åka in till stan och mysa. Jag ska titta efter en kalasklänning till Lija. Hon ska bland annat på Emilias kalas och sedan sitt eget såklart! Då måste man vara lite extra fin på sitt första kalas.






Ta vad du vill ha!



Någon vänlig själ hade lämnat en kartong med leksaker på öppna förskolan som hon gav bort. Jag hittade två sprattelgubbar i trä från Micki och en stapelleksak från Fisher Price. Jag fick även med mig lite annat smått och gott såsom ett par PAXsandaler i nyskick och lite mammakläder.

Nalle Puh och Tiger ska upp på väggen så småningom och stapelleksaken blev succè direkt. Hon tar av och staplar på , tar av och staplar på. Riktigt kul verkar hon tycka att det är att sitta och greja.

Vi har varit där idag med och busat, först en stund med de stora barnen och sedan med "bebisarna".
Idag kläckte hon ur sig ytterligare ett ord - bebis. Åh vad sött det låter! Annars tjatar hon mest om pappa på dagarna, pappa, pappa, pappa hela tiden. Så fort det ringer i mobilen så ropar hon pappa.

Den andra övre tanden har spruckit igenom också. Det kan nog förklara stöket i natt. Hoppas att det blir lite lugnt med tänder ett tag snart så jag får sova igen lite. Nu har hon snart två tänder uppe och två nere.

Inte den bästa starten på dagen



Morgonpigg Mojjen.

Dagen startade sådär, Lija har varit halvvaken sedan klockan fyra imorse, Mojjen har tydligen mått illa inatt och kräkts på ett flertal ställen. Ja det kunde ha börjat bättre helt enkelt. Men nu så efter lite städning, en flaska välling och en uppiggande kopp te så är alla nöjda och glada.

Jag gissar att Lija snart kommer att vilja lägga sig en stund till och inte mig emot. Vid lunch så går vi nog till öppna förskolan och äter där och busar några timmar.

Bebis i magen busar för fullt, oftast om kvällarna. Det var likadant med Lija, hon sprattlade och sparkade alltid på kvällen när jag slappnade av och låg i sängen. Igår fick jag en rejäl spark så jag nästan hoppade till i sängen. Väldigt mysigt sätt att somna på.

Minipigan



Glad liten pirat i parken igår.

Precis hemkomna från öppna förskolan. Minipigan idag vilket innebär småttingar i åldern 0-12 månader. Lite lugnare än vanligt, ganska skönt på en måndag. Lija käkade mellanmål där och somnade sedan i vagnen de få metrarna hem och jag bar henne sovandes upp så nu ligger hon i sängen och fortsätter sin vila.

Lija har börjat prova att stå mer utan stöd nu. På öppna förskolan går hon runt, runt och håller endast en hand på väggarna. Det räcker också med att hålla oss i ena handen ute till exempel. Spännande med framsteg, snart tror jag hon vågar ge sig iväg själv...

Vecka 16

Idag går jag in i vecka 16. Jag mår prima, magen växer och det sprattlar om kvällarna. Det enda som skulle vara något att klaga över är att konditionen är sämre, jag blir fort flåsig och orkar inte så mycket. Jag misstänker att mitt blodtryck fortfarande är lågt också för på morgonen innan frukost blir jag lätt yr och kallsvettig.

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


Källa: Familjeliv

Myshelg



Vi har haft en lugn myshelg hemma. Varit ute i det ljuvliga vädret och njutit av de sista (?) varma dagarna. Lekparken är alltid succè, gunga och springa runt och titta efter de andra större barnen.

Igår grejade vi hemma hela dagen. Vi städade och rensade noggrannt. Plockade undan allt småkrafs som man river fram och som sedan inte hittar tillbaka till sin rätta plats. Skönt att hjälpas åt med det för det är svårt att hinna med det där finliret själv i veckorna. Man gör grovjobbet såsom disk, tvätt, bädda - ja det vardagliga. Men plocket hinner man inte riktigt med. Så imorse gick vi upp till ett skinande rent hem, underbart.

Till helgen ska vi sätta upp trappgrindar och barnsäkra ännu mer hemma. Hon klättrar precis överallt nu så det måste göras så man inte måste vara henne hack i hälarna hela tiden. Det är skönt med öppen planlösning på nedervåningen, jag ser henne nästan överallt när vi är nere. Det underlättar en hel del att slippa springa efter henne in och ut i varenda rum.

Igår var jag ganska hängig, förkylningen som ännu inte gett med sig riktigt. Så igår vilade jag en hel del, tror att det behövs en sådan dag idag med. Lija är pigg som en mört tack och lov. Hoppas att hon slipper bli sjuk.

Det var inget babysim igår, tack Maritha för att du påminde oss. Annars hade vi stått vid bassängen som fågelholkar och inte fattat ett dugg...



Inviger sina nya skalbyxor och fleece från PoP.











Sunny Saturday



Nyvaken busig pirat.

Lördagen startade redan strax innan sju imorse, fast det dröjde inte lång stund förrän hon somnade igen. Efter en flaska välling och ny blöja så var hon nöjd och sov en stund till. Jagade upp oss tidigt bara.

Strålande solsken idag, jag är fortfarande lite krasslig men vi ska väl ge oss ut en stund ändå.

Jag har tagit mig ett långt bad på morgonen, en helrenovering kan man säga. Så lyxigt att kunna göra det själv i lugn och ro. Dags att boka en frisörtid också, men det räcker med klippning denna gång. Vi gjorde så mycket slingor sist så det ser fortfarande okej ut.

Nej nu vaknade den lilla busen så nu blir det lunch och sedan bär det av ut i solen.

Odd Molly Vår/Sommar 2010



Lija på italiensk restaurang efter inköp hos Odd Molly i måndags.

Vi tröttnade på att bara vara hemma så vi gick ut en sväng. Var med på inköp nere i affären, mycket fint från Monrow och Saint Tropez. Fikade lite innan vi gick hem och sedan var Lija så trött att hon slocknade vid matbordet. Hon har vägrat att vila något på hela dagen så det gick inte att undvika en liten nap nu.

Ja det var ju Odd Molly vår/sommarkollektionen 2010 jag skulle skriva om. Den är återigen helt amazing! Verkligen en superfin och bred kollektion. En hel del nya modeller och fräscha färger. Så nu längtar man redan till sommaren...

Visar några av mina personliga favoriter.



De har alltid väldigt stora kollektioner med massor av plagg. Odd Mollys tillfälliga showroom.





En absolut favorit.



Riktigt snygg som kommer ut i butik redan i december.





Superhärlig att mysa runt i hemma till exempel. Jättefin att kombinera med underkjolen till så att den förlängs.



Sidenklänning med fint fall.





Bilder:
Odd Molly


Status



Lija hittar alternativa vägar för att komma åt sakerna på hyllan. Ganska smart!

Här hemma är det förkylt som bara den, har varit det i två dagar. Det är inte Lija som är sjuk, nej nej, utan det är jag som blivit genomförkyld. Sist jag var sjuk var när jag väntade Lija och fick bihåleinflammation så det är ett tag sedan sist. Lija är bara lite snorig, hoppas att det stannar vid det.

Så vi har bara hållt oss inomhus ett par dagar för så fort jag anstränger mig så blir jag helt slut. Vi har vilat massor, som tur är så har Lija tillåtit det och sovit tre timmar i sträck på dagen hon med. Jag vet inte hur jag skulle ha orkat annars.

Så fredagen är mer än välkommen. Nu ska vi äta frukost sedan hoppas jag på en liten lur...

Rustad för vintern





Lijas två nya overaller är ifrån svenska Didriksons. Den första är lite kraftigare, i bävernylon och med förstärkningar på knän med mera. Den är khakigrön med cerisa och ljusrosa detaljer. Jag fullkomligen älskar den pälskantade huvan som är på båda overallerna, det är verkligen pricken över i:et på dom. Inuti huvan är det gosigt mörkgrått lurv.

Den andra overallen blir perfekt att börja med då den är lite tunnare. Kamouflagemönstrad i svaga beiga och grå nyanser. Även den med cerisa detaljer, jättetuff!

Jag är verkligen supernöjd och det kan nog vara bra med två att byta med när den ena har varit ute i snön och busat till exempel.

Tack farmor och farfar!



Matchande cerise vintermössa som går ner över öronen och kinderna, knäpps under hakan.




Nybesiktigad



Bus i tältet på Nyckelpigan. Ett tag var dom fem stycken därinne men självklart kröp alla ut när jag fått fram kameran.

Idag var det dags för tiomånaderskontrollen på BVC. Vikt och längd samt lite tester och information om säkerhet, viktiga tips och telefonnummer bland annat. Alla testerna gick prima och hon följer sin kurva perfekt. Hon skulle banka klossar mot varandra, stoppa dom i en bytta och plocka upp grejer - inga problem. Nästa gång är det dags för ettårskontrollen och vaccination.

Efter det gick vi till öppna förskolan och busade ett par timmar. När vi kom hem märkte jag att hon inte var som vanligt, ingenting dög. Tog en temp och visst var febern tillbaka igen. Närmare 38 grader hade hon, normalt ligger hon på cirka 36,5 så det var bara och bädda ner henne för en vila trots att det är sent på dagen. Jag brukar hålla henne vaken efter klockan tre även om hon är lite småtrött men nu när hon är sjuk så är det inget att välja på. Då behöver hon all vila hon kan få. Lillskruttan, hoppas att det "bara" är på grund av tandsprickning.



Klätterapa, klättrar på allt nuförtiden. Trappan hemma är favoriten, trappgrindar måste införskaffas snarast.



Läsa bok är en favoritsysselsättning.

Lijas nya vrålåk



Så här nöjd är man när pappa hämtat trehjulingen och skjutsar runt mig i väntan på att jag ska nå tramporna. Hon åkte runt på den och såg så nöjd och koncentrerad ut. Varje vända så hejade hon på mig. Det gör hon förresten jämt så fort hon ser någon, vinkar.

Nej men sängen var det ju...


Äntligen!



Pappa N och Lija i fredags vid Kvarnkojan.

Hela helgen har blogg.se strulat för mig när jag ska lägga upp bilder, därav uteblivet bloggande. Men nu äntligen fungerar det.

I fredags var vi till ett naturområde här i närheten där öppna förskolan håller till på fredagar. Vi grillade korv i det fina vädret och gick en liten slinga och letade morötter. Lagomt anpassad för de allra minsta. Supermysig dag med kanonväder!

Lördagen spenderades i hemmets lugna vrå, Lija var inte helt hundra och på söndagen sedan så visade det sig att hon hade feber och var snorig. Upptäckte att detta förmodligen berodde på tandsprickning och den tredje har nu kikat fram. Så nu har hon två stycken nere och en upptill.

På grund utav febern så stannade vi självklart hemma från simningen. Tråkigt att missa men det var det bästa för lilla hjärtat. Vi passade på att fixa och dona hemma. N målade om lite prylar som jag bett om och tog upp Lijas trehjuling som hon är helt galen i. Hon önskar nog bara att hon skulle nå fram till tramporna men det är inte långt kvar.

Idag var Lija och jag med svärmor/farmor till stan och på inköp utav Odd Molly vår/sommar 2010. Oh my god vilken underbar kollektion!!! Jag ska visa lite godbitar senare för nu är jag helt färdig och redo för sängen.
Lija skötte sig exemplariskt hela två och en halv timme på inköpet och resten av dagen med för den delen Mumsade plättar och kröp omkring och kikade. Hon är verkligen enkel att ha med sig, fast det är klart - hon är ju med överallt så hon börjar bli världsvan den lilla raringen.

Lite bilder från i fredags, bilder från dagen kommer imorgon för nu börjar ansträngningshuvudvärken göra sig påmind...



På morotsjakt.



Över stock och sten på jakt efter morötterna.



Första fångsten!





Jag har den!







Blåbärspaus.







Kotte är också gott.





Framme vid målet. Belöning i form utav morötter.


Tröttsamt

Jag vet inte hur många gånger jag försökt blogga igår och idag och det fungerar fortfarande inte att ladda upp bilder!
Jag har massor av bilder att visa, bland annat från en liten grillutflykt igår och på en av Lijas nya vinteroveraller. Men men, det får vänta. Men då vet ni varför jag inte bloggat och så fort det fungerar att ladda upp bilder igen så kommer det ett inlägg.

Lija gästspelar



Hjärtat gästspelar hos en av mina favoritbloggar idag som en "Sno stilen" tjej.
Därmed besöksrekord inne hos mig då statistiken skjöt enormt i höjden. Kul, hoppas att några av er stannar kvar. Välkomna!

Surt sa räven om rönnbären



Lija tänkte ta sig ett rönnbär eller två på vägen hem.

Efter massa bus på öppna förskolan så slumrade Lija in när vi kom hem. Hon åt en hel burk mat till lunch idag och det är rekord för att vara henne. Jag har köpt ettårsburkmat till henne och den gillar hon mycket, mycket bättre. Det är lite mer bitar i som hon gillar och så smakar det betydligt mer om dom. Skönt att ha hittat något som verkar funka.
Vi ska koka frikadeller till henne på kalvfärs och hemmagjord fond utan salt som hon ska få prova till middag. Hon gillar bäst att få äta själv och det kan hon göra med dom.

Nu ska jag ta mig något att äta innan busmajan vaknar igen. Jag får nog väcka henne vid fyra annars kommer hon aldrig i säng ikväll...

090909 (!)



Glad tjej imorse i sin fina Molopyjamas.

Roligt datum idag, 090909!

Vi har latat oss hela förmiddagen och nu sover Lija sin lilla förmiddagsnap. När hon vaknar ska vi ge oss iväg till öppna förskolan. Jag tänkte hon skulle äta lunch där för då äter hon mycket bättre.

Jag letar vinteroverall för fullt också och jag tror att jag har hittat den perfekta! Återkommer om det senare...

Värsta tvkvällen ikväll igen, först fotbollen och sedan Idol, det kan inte bli mycket bättre!

Nu vaknade lilla piraten så nu ska vi göra oss iordning och gå till Nyckelpigan.

Ny favvo



Lija fick en till söt kofta i mörkgrått i helgen. Det blev en favorit direkt för det är så fin passform på den och för en gångs skull lagom ärmlängd. Hon behöver ju storlek 86 men det mesta blir långt i ärmarna då men inte denna.
Fint insvängd i midjan och i 100% bomull - viktigt att det är bara bomull tycker jag och inte någon ull eller akrylblandning.
Den är från FIX, finns på Lindex 179:-.

Provsmakerska - connoisseur!



Massor av yoghurtmellanmål från Nestlè damp ner i brevlådan idag. Eller jag fick åka och hämta ut det stora paketet.
Det är Nestlè som lanserar en ny mellanmålsserie, Jogolino, i två smaker - banan och banan/jordgubb. De är utan tillsatt socker, som det är i yoghurt för vuxna.

Jag är medlem i Buzzador och får emellanåt hem en massa roliga nya varor att prova. Det är inte lite prover man får! Jag har fått prova alltifrån hundmat till tandkräm. Man väljer själv vad man vill prova och inte prova, lämnar sedan en rapport och samlar poäng. Ju fler kampanjer man är med i dessto fler får man möjlighet att prova. Allt är helt gratis.

Just nu är det väntetid för att få bli en Buzzador men signa upp dig direkt här så ställs du i kö.

Lija provade en direkt i smaken banan och den slank i på två röda så den verkar bli en favorit!

Bästisar



Emilia och Lija verkar känna igen varandra när de träffas. De leker så fint tillsammans. Här är de i köksavdelningen på öppna förskolan idag.

Lija tyckte att vi skulle ha sovmorgon idag så vi låg i sängen ända till kvart över nio, skönt! Sedan bar det av till öppna förskolan. Idag var det för barn mellan 0-12 månader, lika trevligt som alltid. Jag fick med mig Lijas fotavtryck i gips som jag ska rama in på något fint vis och sätta på hennes rum.

Ja hennes rum förresten, hon har ju det mindre sovrummet bredvid vårat på övervåningen. Vi har funderat lite kring det och kommit fram till att om det blir en lillasyster som kommer i mars så ska de få ta över vårat sovrum. Det är så pass stort att det är perfekt att dela. Jag har redan börjat inreda i huvudet och tänker mig vita möbler, rosa och vitrandiga klassiska tapeter, vimplar i taket och sänghimlar. Blir det en lillebror så får han Lijas sovrum och Lija flyttar in i vårat och vi flyttar ner i gästrummet på nedervåningen. Mycket pusslande men det finns gott om plats.

Lija fick sin första kalasinbjudan igår, till Emilias ettårskalas i början av oktober. Mysigt att köpa kalasklänning och present och gå bort. Inte långt därefter är det också dags för Lijas kalas.

Lija
sover, en mustig höstgryta på färsk, svensk högrev står på spisen och puttrar. Till efterrätt har jag köpt en vaniljmunk som jag redan nu är sugen på...




Premiärdopp



En bild från i våras eftersom vi badade alla tre idag så blev det inga bilder.

Idag var det start på fortsättningskursen av babysimmet. Vi la oss och vilade alla tre på eftermiddagen och vaknade 45 minuter(!!) innan det skulle starta så vi fick lägga på en rem. Men vi kom i god tid och hann byta om och så med marginal.

Lija var lite försiktig och avvaktande till en början men sedan lossnade det. Hon verkade komma ihåg "kommandon" (det låter som om jag pratar om en jycke) för dyk och att få vatten över huvudet så det gick bara bra.

Däremot är hon väldigt mammig och skulle helst gosa med mig istället för att simma så nästa gång blir det nog bäst om N är själv i vattnet med henne.

Nu ska vi fortsätta mysa framför tvn och den nya serien på fyran, Överlevarna. Jag blev akut sugen på sparris så jag har mumsat i mig dom lättstekta med massor av smör, parmesan och citron.

Första sprattlet

Igår gav sig lillbebis i magen till känna för första gången!!!
Det var på kvällskvisten när jag lagt mig i sängen för att sova som det sprattlade till ett par gånger. Det var utan tvekan bebissprattel och jag kände igen det så tydligt denna gången.
När vi väntade Lija var det svårare att urtyda men jag minns att det var omkring vecka 14-15 som även hon gav sig tillkänna för första gången.

I vecka 19 med Lija så kunde även N känna henne utanpå magen.

Detta sov jag väldigt gott på igår kan jag säga och kanske blir det en repris ikväll igen...

Lija 10 månader





Lija i full färd med rackartyg. Hon smiter in och totalslaktar toarullen så fort man vänder ryggen till. Men hon är duktig och vet att hon inte får stoppa det i munnen.

Vår lilla tjej närmar sig sin första födelsedag med stormsteg. Jag tycker det känns som igår vi gick i väntans tider, som igår vi låg på BB, som igår vi fick träffa vårat lilla mirakel för första gången.

Vi pratade om det senast idag hur det var när Lija föddes och vi låg inskuffade bakom ett litet draperi på Neonatal bland alla apparater, lampor och oväsen. Mitt ibland alla sladdar och elektroder som Lija hade runt armar och ben, så upplevde vi den totala lyckan och glädjen. Lättnaden över att allting slutade gott och att äntligen få hålla vår älskade lilla klump var otroligt överväldigande och känslosam.

Det är omöjligt att beskriva med ord hur stark den kärleken är som man omedelbart känner för sitt barn.
Jag kan knappt förstå att vi än en gång ska få uppleva detta underbara fenomen...

Älskade Lija - du är den vackraste gåvan i hela världen!

Happy Friday!



Lija agerar sjalmodell vid ett annat inköp i veckan, märket Monrow.

Dagarna har gått i ett. Vi har varit på öppna förskolan i veckan och haft fullt upp med lite av varje. Igår eftermiddag var vi på inköp i stan med farmor. Vi tittade på norska TiMo och spanska Desigual som finns på samma agentur. Lija börjar bli en erfaren inköpare nu, hänger på och spanar och snackar lite.

hemvägen stannade vi till på IKEA och jag käkade sen lunch och Lija fick mellis. Några nya kuddfodral till soffan fick följa med hem med hopp om att de inte drar åt sig katthår.

Lija mumsade plättar när vi kom hem och somnade sedan gott efter en händelserik dag.

Idag blir det städning för hela slanten då det har försummats i veckan. Lillebror Erik kommer på besök och på söndag är det start på fortsättningskursen av babysimmet. Det ska verkligen bli jätteroligt att se vad hon kommer ihåg.

Nu är det frukostdags och sedan hoppas jag på en liten lur och samla krafter inför städningen.

Just det, igår fick vi tid för ultraljudet också så nu får man gå och längta i en dryg månad...

Tand nummer två - check!



Inte konstigt att nätterna varit stökiga och oroliga, inatt har den andra lilla tanden spruckit fram. Den tittade fram i överkäken på Lijas högra sida. Nu har hon en tand till höger mitt fram nere och så höger framtand. Nu ser hon verkligen ut som en tvättäkta liten pirat, så söt så söt!
Kanske blir det lite lugnare inatt...





Finn ett fel i bakgrunden...

How to kiss a frog



Jag har inte visat paketet med kläder från How to kiss a frog som jag beställde i förra veckan.
Jag köpte en klänning/tunika samt ett par matchande tights. Färgen är härligt aprikos/rosa.
Jag tänker mig detta tillsammans med den grå grovstickade koftan jag köpte till exempel. Superfint var det och i jättehärligt bomullskvalitè. Det var inte sista gången jag köpte kläder från det märket.

Jag gillar deras kollektioner som alltid består av sobra och jordnära färger. Plaggen är enkla men i underbar kvalitè, det är lite sådana plagg som man själv kan tänka sig att bära.

Jag hittade dessa på rea hos Minpluddevutt och betalade 175:- (ord.pris 349:-) för klänningen och 125:- (ord.pris 250:-) för tightsen.



Superfin tag som gör mycket för helthetsintrycket tycker jag.


September



Lija på Tures i Sturegallerian.

September är här och nu också hösten? Fast idag är det varmt här hos oss, solen skiner. Lija och jag har haft en soft hemmadag idag. Tanken var att vi skulle gå till öppna förskolan men vi somnade och vaknade när de hade stängt. Det var en välbehövlig vila för både mor och dotter då vi varit ute på vift varenda dag.

Igår var vi med svärmor/farmor på utflykt till stan. Inköp hos Twist & Tango stod på schemat plus att kolla av stan, luncha och fika. Lija är så van att hänga på överallt nu så hon tycker bara att det är spännande och roligt.
Hon sov två gånger i vagnen, åt bra med lunch och busade emellanåt.

När jag kom hem och satte mig i soffan efter alla kvällsbestyr hemma så fick jag blixtrande, migränlik huvudvärk. Inte försvann den med hjälp av huvudvärkstabletter heller. Jag drar mig för att ta ens alvedon nu när jag är gravid men igår hade jag inget val. Huvudvärken satt i hela natten sedan, usch. Så därför kändes det passande att vila upp sig lite idag.

Lija vilar en liten eftermiddagsnap nu och jag har precis fikat lite. Jag tänkte vi skulle ta en liten promenix när hon vaknar vilket hon borde göra när som helst.



Trött skrutt på Vetekatten igår.



Snattat pennor i Twist & Tangos showroom.



Supergod lunch på Tures, parmesantäckt kycklingfilè med mumsiga tillbehör.
Twist & Tangos superfina showroom.



Jag hade glömt filt hemma att hänga över vagnen när Lija ska sova för att slippa allt myller. Lija fick gosig filt och matchande sängkläder av farmor. Den fina molnserien från Färg och Form design Gunilla Axèn.


RSS 2.0