Busfrön



Will hostar och snorar som bara den. Det har bara eskalerat under dagen. Trots det kände jag att vi var tvungna att göra något idag för Lijas skull så det blev en sväng till öppna. Väldigt uppskattat som vanligt och bäst är pysselrummet. Vi gör pärlhalsband, målar med vattenfärg och leker med modellera. Lija är en äkta pysseltjej.

Appropå Will så är han inte alls pigg, det i kombo med att jag slutat amma har gjort honom jättemammig och allmänt gnällig. Inatt sov varken N eller jag emellan klockan ett och sex, kaos minst sagt.
Men likväl så kommer vardagen och en är tvungen att gå iväg och jobba och den andra ta hand om barnen. Tre timmars sammanhängande sömn är ok, men noll är inte funktionellt. Nu är det flera nätter i rad dessutom, tråkigt för Lija med en trött mamma. Önskar det fanns någon i vår närhet som kunde förgylla hennes dagar sådana här gånger.

Men så är icke fallet och det finns inte i min värld att hon inte ska få aktivera sig så det blev öf som sagt.

Jag har tränat body balance ikväll, så skönt att få röra på sig och stärka kroppen. Nu ska jag sträcka ut mig i sängen och tänka på bättre tider. Jag är trots allt förunnad med två friska, underbara barn, den bästa make man kan önska sig och en framtid tillsammans, sämre kan man ha de.


Amningen är nu ett minne blott för denna gång



Så kom vi då till den dagen när jag bara kände att amningen inte längre var det bästa alternativet för Will så i lördags slutade jag att amma. Den lilla piraten flaskstrejkade i 14 timmar innan han kapitulerade.
Jobbigt för mammahjärtat har det varit men jag tröstar mig med att det är det bästa för honom.

denna förändring har tagit all min energi och ork de senaste dagarna. Det är en ganska stor omställning både för kroppen och knoppen. Plus att nätterna blir aningen kämpigare när det ska flaskmatas.

Men vi mår bra och frånvaron här beror helt enkelt på att jag inte har haft tid eller ork.



Lija hjälper till att klippa tyg häromdagen på IKEA.



Ja så här kan det se ut. Lija fick en cykelhjälm av pappa N häromdagen och den har hon på sig lite då och dp som ni ser. Till exempel så är det väldigt nödvändigt när man lagar mat.



Will åkte med mig på loppis i lördags. En hel del fynd blev det, bland annat en Bobby car med släp , en cykelsits till Lija och Kavatstövlar i nyskick för en ynka hundring.



Vi hade kräftkalas förra veckan och Lija och Mojjen älskade kräftor.



Det blev en kräftcocktail och Lija fick såklart en likdan som slukades. Iskall Chablis till de.


Inreder Lijas sovrum.

dsc09803 (MMS)

Inreder Lijas sovrum.


Kräftkalas pågår.

dsc09783 (MMS)

Kräftkalas pågår.


Till skogs



Ser slug ut i lekparken med Wincent här om dagen.

Tio i tio imorse,( tio tänder dom grillen) bestämde jag mig för att grilla i skogen med tjejerna var en bra plan eftersom att solen dök upp. Bästa Camilla kom och hämtade oss, packade in vagn och åkte till Ica och handlade. Allt är så mycket roligare med dig i vårt liv Camilla:)

Vi hade en toppendag i skogen med korvgrillning, mammasnack och busiga barn. När vi kom hem sov vi middag två timmar tillsammans jag och barnen.

N kom hem med två kassar med träningskläder, funktionsjacka och löparskor till mig. Pepp som bara den och väldigt omtänksamt.

Imorgon bitti
plockar Erika upp mig och Will tidigt och så bär det av till Enköping för barnloppis. N går med Lija på dansen, hon vill inte missa den för allt smör i Småland.



Lija är i full färd med att knuffa Wincent ner. Hon är förresten som en liten mamma när det gäller honom. Hon tycker att han är så busig och ska alltif hjälpa honom på med stövlar, jacka osv. Det är så sött och jag kan knappt förklara det med ord - måste ses!

Wincent i sin tur frågar efter Lija jämt. När han ska ta på sina stövlar hemma så säger han att Lija ska hjälpa honom. De leker väldigt fint och bra ihop nu för tiden, så mysigt att se!



Will och Lija samarbetar och rotar i lådan. Will älskar Lija och dito, de har så himla kul tillsammans redan.


Pysseltjej



Lija älskar att pyssla på alla sätt och vis. Pysselrummet på öppna förskolan är en favorit. Hon grejar med modellera, målar med vattenfärg, gör pärlhalsband och trixar med lite av varje. Mysigt tycker mamma.

I veckan har vi hängt med Camilla och grabbarna. Lija har också varit på sin rutinkontroll för celiakin. Hon har återhämtat sig förvånansvärt bra och ligger över på sin viktkurva och längden följer med. Hon väger närmare 14 kilo och mäter 88cm. Skönt!

Nu sticker vi ut i skogen i det fina vädret med Camilla.


Home Sweet Home

Igår kväll sent kom vi hem efter härliga, intensiva dagar i Göteborg. Allt var så bra som det bara kan bli. Bilresorna flöt på otroligt bra, hotellrummet var en lägenhet/svit på femtio kvadrat med litet kök och alla bekvämligheter man kan tänka sig. Läget var ultimat och allt var helt enkelt toklyxigt, avkopplande och välbehövligt.

Jag och barnen träffade en kär gammal vän som bosatt sig i Göteborg och det var ett härligt återseende. Så mycket som vi upplevt tillsammans och har gemensamt så kändes dessa tio år sedan vi sågs sist som ett par månader.

På vägen hem tog vi en liten avstickare till Kristinehamn och hälsade på N:s mormor, barnens gammelmormor. En härlig gammelmormor som inte alls är gammal på något sätt och vis - imponerande!

Borta bra men hemma bäst! Dans för Lija och mamma idag, Lija sken upp som en sol när jag berättade vad vi skulle göra. Hon älskar verkligen både dansen och gymnastiken, hoppar och skuttar som en tokig.




Frukostbuffè på Clarion som var riktigt, riktigt bra, dit återkommer vi.



Will godkände Hästenssängen.



Lija var i himlen. Från det ena fönstret var det tåg, tåg och tåg. Det finns två saker som hon är helt besatt av och det ena är då just tåg och så apor...



Jag, Will, Gammelmormor Maj-Britt och Lija äter stekt äggmacka som var välbehövligt efter många timmar i bilen.




Frukostbuffe.

dsc09739 (MMS)

Frukostbuffe.


En stor dubbelsäng en dubbelbäddsoffa och ...

dsc09719 (MMS)

En stor dubbelsäng en dubbelbäddsoffa och en spjälsäng räcker och blir över;)


Will känner sig som hemma. Rummet är hur b...

dsc09722 (MMS)

Will känner sig som hemma. Rummet är hur bra som helst. Högt i tak och cirka femtio kvadrat stort och ligger centralt. Vi har det så himla bra!


Middagsdags.

dsc09723 (MMS)

Middagsdags.


Will sov väldigt gott i bilen som ni kansk...

dsc09716 (MMS)

Will sov väldigt gott i bilen som ni kanske ser;).


On the road, nästan enligt tidsplan;) .

dsc09715 (MMS)

On the road, nästan enligt tidsplan;) .


Måndagsmys



Lennox och Will hälsar på varandra.

Regnet har öst ner hela dagen men det gjorde inte oss något eftersom att Camilla med grabbarna spenderade förmiddagen hemma hos oss.

Mycket prat, lunch och bus gjorde vår måndag till en bra start på veckan. Att sedan alla elaka virus verkar vara på väg bort gör inte saken sämre.

Tro det eller ej men nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Imorgon måste jag tvätta, packa och fixa en massa inför vår tripp.







Mer dans


Första dansen (säkert inte den sista) förevigad!




Funky Kidz



Idag var det dags för Lijas första dansklass, Funky Kidz för barn mellan två och tre år. Vi hade en rolig och svettig stund med proffsig och deltagande instruktör. Lija gillade nog det här till och med lite mer än gymnastiken.

Jag blev väldigt inspirerad till att köra igång själv med träningen nu. Jag tror att det kanske går att klämma in ett par kvällar i veckan.


Sjuka IGEN!!!



Ja suck, Lija fick feber igen häromdagen och inte lite feber heller utan termometern visade 41 grader. Jag höll på att svimma. Hon skakade som ett asplöv och var blå om armarna och benen. Ner med henne fort på nedervåningen, av med kläderna, ut på balkongen och fram med isglass.

Tempen låg på dryga 40 grader hela den dagen, idag på lite mer behagliga 38,5. Slitigt som f*n är det och har varit nu i en månads tid. Hela tiden någon som är/har varit sjuk så det tar på krafterna. Nätterna är ju inte direkt behagliga med hostiga och febriga barn så man kommer inte riktigt ikapp efter jobbiga dagar.

Men efter regn kommer solsken - eller hur?






ABC...123



Bilder: Petrified in Pink

I barnens lekrum skulle det vara fint med två sådana här planscher i ram. Dessa finns hos Petrified in Pink där jag även gjorde förra årets julkort.

Gympatjejen



Här startade dagen tidigt med det första gympapasset. Jag kan bara sammanfatta det med ett ord - succè. Fröken ville gympa mera och har fortsatt hemma med övningarna och rörelserna. Så det kommer att vara väl värt att gå upp till på lördagmornarna.

Familjefoto



Mm ja, bilder på mig hör ju inte till vanligheterna eftersom att det alltid är jag som står bakom kameran men idag så fick Anki föreviga oss. Men ljuset i Trasankojan var inte den bästa och Lija hade pillat på linsen så det blev fläckar men här är vi iallafall.

Vi har haft besök av Anki med familj hela dagen. Vi käkade lunch och tjejerna busade. Gjorde sedan en liten utflykt till Åbergs museum och fikade och lekte i kojan. Trevligt som bara den, önskar alltid att vi bodde närmre varandra när vi ses.

Men vi smidde lite planer till hösten/våren - innehållande en kryssning och födelsedagsfirande bland annat.



Tjejerna tar det piano och ritar i Trasankojan.


Änglavingar



Bilder: Oii Barnkläder

Änglavingar har alltid legat mig varmt om hjärtat av någon anledning, inte riktigt Emma men ändå tilltalar det mig.
Lija och Will ska få varsin tee och top ifrån Lobilo i ekologisk bomull med tryck i giftfri färg.

Vill haaaaa!



Ja uttrycket härstammar ifrån en liten fröken här hemma men jag uttrycker nog detsamma vad gäller dessa raringar. Tyvärr verkar de vara omöjliga att få tag i i min supervanliga storlek 38, ibland, bara ibland, önskar jag att jag hade storlek 40 eller 41...

Filippa K har iallfall gjort dessa snyggingar i mocka och med rågummisula. Jag har alltid varit förtjust i både kilklack och rågummisula, praktiskt och snyggt.

Stora killen



Will sitter och tittar när Lija hänger i klätterställningen. Lite febrig och matt, påverkad av sexmånadersvaccinationen som han fick tidigare.

Will "gick igenom" besiktningen hos läkaren på sexmånaderskontrollen utan anmärkning. Han hade inte ökat jättemycket i vikt men följer sin kurva utmärkt. Däremot så behöver han lite mer riktig mat nu, förmodligen eftersom att han är en sådan aktiv kille. Han är aldrig still, far runt i sin gåstol som en tok, kravlar på golvet och paddlar med armarna. Helt olik mot hur Lija var. Så det är klart han gör av med all energi fort.

Han vill gärna äta en gång i timmen och säger då mm mm mm ma ma ma och smackar med läpparna. Söt!
Idag har han fått potatis och palsternacka igen med osaltat smör för smaken och extra energi. Nu har vi betat av de vanliga rotfrukterna. Imorgon tror jag att det är dags att prova på lite icke vegetarisk kost.

Imorgon blir det korvgrillning i skogen, hoppas att vädret är på vår sida. Sedan är det helg och på lördag kommer våra Linköpingsvänner på besök. På söndag är det gymnastikstart, mycket att se fram emot!


Milstolpe



Gymnastikdräkt med volang HM samt danstights Lindex.



På väg till gympan kan hon nog ha sina söta "Uggs" ifrån HM.

På söndag börjar Lija på gymnastik, det känns som en första milstolpe för mig som mamma. Lijas allra första "riktiga" aktivitet. Mysigt och spännande att få mamma och Lija tid.

Självklart ska Lija ha söta gymnastikkläder, hur kul som helst. På fötterna får hon ha sina nya fina skinntofflor från Toffelhjälten.

Will får följa med och kika säger Lija, eller ja hon vill att han ska med överallt, så han fick också ett par gympabrallor, ;).



Lindex storlek 74.


Förberedelser är A & O



Will utforskade Mojjen på eftermiddagen. Han är så intresserad av katterna. Synd att bästa barnkatten Mojjen rörde sig och blev suddig. Will är ju bara för söt, skrattar jämt och är allmänt nöjd med tillvaron, finaste lillkillen.

Kvällen har gått i ett, som vanligt, men det har flytit på bra. Jag har förberett allt jag bara kan inför morgondagen, ingen disk, ingen tvätt, inga leksaker framme, barnens kläder är framlagda på skötbordet, mina är bara att hoppa i, matlådorna till öppna står redo i kylen. Ja det är så här man är tvungen att göra annars har man inte en chans imorgon.
Fast det är faktiskt väldigt skönt att komma upp till ett undanplockat och fixat hem.

Lija fyller snart två år
och vi har funderat och planerat en hel del kring hennes kalas. Superbra blir det! Skriver inte mer här just nu om det men berörda kommer att få en inbjudan så småningom när vi bestämt allt.

Nej nu väntar bingen på mig, N är hänvisad till soffan på grund av hans jobbiga hostattacker. Säkert ännu värre för honom men alla väcks när han kör igång.



Det funkar även bra att sova i sittdelen, han är sååå nöjd med att slippa liggdelen. Så om någon behöver en svart liggdel till Easy Walker Duo  - hojta!



Lija chillar innan läggdags, tittar på Apan ( Nicke Nyfiken ) såklart. INGEN annan film fångar hennes intresse så som dessa.



Buzza du med!

Jag har berättat om det förr men det tåls att skriva igen. Buzzador är helt fantastiskt bra och HELT gratis. Man får saker och varor hemskickade, man delar med sig till vänner och sedan svarar man på några enkla frågor.

Fantastiskt välfungerande mouth-to-mouth metod. Jag har varit medlem i många år och har bland annat fått hem mängder med barnmat, blöjor, babyolja, tandkräm med mera med mera.

Just nu är det kö, många som vill in, men uppfyller du kriterierna här under samt klickar här och anmäler dig så har du extra stor chans att komma med redan nu!


De kampanjer vi behöver fler Buzzadorer till är följande:

- En kampanj som riktar sig mot föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen under september.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla. Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen inom bara några dagar, så ju snabbare dina bloggläsare registrerar sig som Buzzadorer desto större är chansen att de blir inbjudna till denna kampanj.



Tillbaka i vardagen



Skönt att äntligen vara friska och vara tillbaka på öppna förskolan. Lija var så nöjd hela förmiddagen där. Will med, han gillar sångstunden och ligger på mage och tittar.

Nu vaknar dom båda två, jag som trodde jag skulle få sitta och blogga ifred...



Wincent målade litegranna...



Mjukliften som jag fyndade kom väl till användning.




RSS 2.0