Barn växer...




Underbart korallfärgade plagg till Lija.



UV-dräkt är ett måste inför semestern. Denna är så cool och påminner om en våtdräkt. Lija kommer att se ut som en surfergirl på stranden. Mitt absoluta favoritmärke MOLO.



Dressar kan man aldrig få för mycket av till Will. Lindex.



Tunn bomullskofta Will, HM.

Värmebölja



Ja men fasiken vad varmt det är! Inte helt ultimat att bo i en lägenhet då direkt.Till sovrummet har vi iallafall investerat i en ac och tack och lov för det!
Allvarligt talat så vet jag inte hur vi skulle ha klarat av att få någon som helst sömn annars. Det är lite si och så med det ändå...

Att bara vara ute mitt på dagen i en lekpark eller så är inte heller det bästa när man har en liten kille som inte ska vara i solen. Dessutom är han jättekinkig med värmen. Han blir grinig, dåsig och hängig. Så vi hänger på balkongen i skuggan och Lija plaskar i poolen där. Det fungerar.

Fast det är klart man hellre hade hängt på stranden men det känns inte som ett alternativ riktigt ännu med Will. Jag är inte heller så sugen på det ärligt talat. Det lockar inte så mycket att vistas på en strand knappt fyra månader efter en förlossning plus att jag helammar. Nej någon måtta får det vara på vad man utsätter allmänheten för. Skämt åsido men ni i samma sits som mig förstår vad jag pratar om;)

N har problem med ett öra nu han med. Han har spräckt en trumhinna eller ett städ eller vad det var och äter nu penicillin. Han är helt döv på det örat och har superont. Hoppas att det går över illa kvickt för på fredag går han på semester! Fem härliga veckor!

Ja Will var det jag skulle berätta om. Vi var så imponerade av Lijas färdigheter med gåstolen, hon gick ju i den när hon var knappa fem månader. Men Will ska tydligen vara värst, han går med den nu!!! Knappt FYRA månder fyllda. Han älskar den även om han inte orkar långa stunder. Han tar fart med benen och skuffar sig fram. Häftigt!
Bara den här veckan har han gjort så mycket framsteg. Han sitter hyfsat stadigt i våra knän, vi behöver inte hålla honom. På golvet sitter han snart, det är inte lång tid kvar, lite mer magmuskler bara så;)

Förutom semester och framsteg så har även JAG fått positiv kritik från oväntat håll för min blogg som kommer medföra något spännande framöver. Håll utkik!



Knas, knas, knas! Tokfia skulle ha sitt nya hårband från MOLO på sig. Suveränt dessa varma dagar och för hår på utväxt, en liten parentes. Och så skulle hon ha trosor på sig, för det har ju mamma och halsband som Janina har gjort till henne. Värsta outfiten!



Älskar sitt hårband, slipper man hår i ögonen ju när man har en envis mamma som vägrar klippa den. Fast lite har vi friserat.



Morgongympa.



Prasslar det så är det roligt enligt Will.




Vår kväll



Alldeles svettig i kalufsen efter att ha busat ute på gården hela eftermiddagen.



Vi har njutit av det fina vädret på kvällen när det var lite svalare. N är inte så pigg heller då det verkar som om han har spräckt en trumhinna i ett öra.

Lija älskar att vara ute och vattna blommor och tuffla runt nere på gården och peta lite här och peta lite där.
Will, ja han älskar att stå, stå och stå...



Träskor



Äntligen så har jag bestämt mig! Jag velade fram och tillbaka mellan svarta, mörkbruna och naturfärgade. Till slut föll valet på dessa ovan i natur. De var betydligt ljusare innan men jag oljade dom med olivolja för att annars förstörs de direkt vid användning.

De är grymt sköna redan innan man använt dom och gått in dom. Jag älskar dom!

Så nu är sommargarderoben i skoväg komplett, Swedish Hasbeens, Hunterstövlar och PUMA sneakers. Hoppas att stövlarna förblir oanvända denna sommar...

Grattis Mormor på födelsedagen!



Grattis mormor på din födelsedag! Nästa år blir det stooooor fest;)

Kidsen har badat i poolen på balkongen här på förmiddagen. Will är helt badtokig och när han ser att Lija plaskar så fäktar han och stampar och ska absolut i.

Nu vilar båda två efter en hamburgerlunch och vaniljglass till efterrätt. N och jag dricker kaffe och latar oss i soffan. Lija och jag ska gå ut och cykla så fort hon vaknar har jag lovat. Då går det bra att vila när man lovar att det ska hända något spännande efteråt. Innan hon lägger sig på kvällen så vill hon också att vi ska berätta vad som händer dagen efter.

Nedräkning pågår



N och Lija i körsbärsträdet.

Nu är det bara N som fortfarande är sjuk här hemma sedan hoppas jag verkligen att vi inte ska behöva vara mer sjuka denna sommar.

Nu räknar vi ner till N:s semester, han jobbar bara denna vecka sedan har vi fem härliga veckors ledighet framför oss. Mysigt att bara vara lilla familjen och inte stressa.

Will gör stora framsteg, han vänder sig nu från rygg till mage sedan någon vecka tillbaka. N plockade ner gåstolen till han och det blev succè. Han förstår hur han kan ta sig framåt i den, även om det bara blir någon meter i taget. Han verkar iallafall tycka om att se världen stående. Hoppgungan gillar han också. Han vill inte längre ligga ner utan ska helst stå hela tiden så det passade bra med lite hjälpmedel nu.
Lija gillar ju såklart också Wills toys och fräser runt i gåstolen och hoppar som tokig i gungan.

Jag tänkte börja med smakportioner nu i veckan också. Han har redan suttit med oss i stolen vid bordet ett par gånger och visar stort intresse för maten. Så ja, det blir nog lagom att börja lite smått nu. Nu blev jag påmind om hur fort tiden går!



Barnens mormor och kusin Janina var på besök i lördags med. Vi grillade och käkade jordgubbstårta och Lija och Ninen var ute och busade hela kvällen.



Pappa N visar Lija att rosenbusken sticks.



Vätskepaus.



Tjejerna tog varsin cykel ner till parken. Det såg så sött ut och så parkerade dom vrålåken på rad.



Dags för hemfärd.



Och så här såg det ut inne i lekrummet efteråt...

Hopp Hopp!



N tog ner hoppgungan till Will. Han älskade den men fröken älskade den ännu mer så Will fick ge vika. Lija hoppade hur länge som helst. Efter att filmen spelades in så höjde vi upp gungan så att det blev lättare för Lija att hoppa och då hoppades det högt vill jag lova.

Vår Midsommarafton i bilder



Mamma, Lija och Janina på väg till firandet i Gröna Dalen. Will fick vara hemma med N och tur var nog det för det var gassande sol.



Bröder x 2. Yngste bror Kristoffer och äldste lillebror Erik.



Lija fick sina favoriter från marknadsståndet, torkade jordgubbar och Janina fick välja själv så det blev Hello Kitty godis för hela slanten.



Mamma och Janina dansar. Jag och Lija var med ett tag men det blev nog för hett för Lija för hon ville inte mer efter en stund.



På upptäcksfärd. De samlade kottar och pinnar som de tog med upp och lagade mat på inne i Lijas rum.



Upp med händerna! Kolla Ninens min!



Will och Janina gosar. Janina var så mysig med Will och försiktig.



Janina dukade och fixade och det bästa av allt - hon fixade ett "kalasträd" som hon kallade det.



Lija spänns fast inför en åktur av sällan skådat slag.



Lija har vinkat hejdå till gästerna och ska gå och lägga sig.



Glad Midsommar



Min mamma, Lija och kusin Janina på midsommarfirandet i Gröna Dalen.

Trots att N har bihåleinflammation så har vi haft en väldigt trevlig Midsommarafton. Jag återkommer imorgon med ett bildregn för nu är jag/vi helt färdiga....

Ett handtag blir inte ett famntag ibland



Jag måste ju kommentera "dregglisen" hon har runt halsen. Lillebror har ofta en sådan och så fort han får något så säger hon "Ja vill ha" så då ska hon också ha napp, dregglis eller vad det nu är.

Åtminstone inte om man ser ut så här om tassarna. Lija hjälper pappa att lägga kol i grillen när han ska förbereda inför morgondagen. Hon gillar inte att bli smutsig om händerna som ni kanske ser.

Imorgon väntar förmodligen en magisk midsommar på oss så det är nog bäst att jag släpper alla to dos för denna gång och entrar kudden istället. Jag ska bara tvätta håret med världens bästa silverschampo ( Matrix So Silver ) innan jag lägger mig.

Lija har förresten en så himla perfekt outfit tills imorgon, bara vädret vill oss väl.


Det vackraste jag vet



Är såklart mina guldklumpar.
Vi har haft en mysig morgon som startade med utvilade och glada barn som låg kvar länge i vår säng och gosade. Sedan gräddade vi plättar och åt med hemgjord hallonsylt till frukost/brunch. Ja Lija drack sin välling som vanligt i sängen först såklart. Den goda havrevällingen kokt på mjölk vill hon inte missa för altl i världen.

Förkylningarna går åt rätt håll också, Lija är endast lite snorig men det är hon ju lite då och då. Will torrhostar men verkar allmänt pigg.

Idag ska vi försöka orka/hinna med att städa här hemma inför midsommar. Vi får se hur det blir med den saken.

Förresten, Lija sover numera hela nätterna!! Vi som har planerat och funderat hur vi ska göra för att få bort nattmålet med välling. Vi trodde det skulle bli världens kamp men så fixade hon det själv. Sedan ett par veckor tillbaka så sover hon från cirka klockan 20 på kvällen till åtta nio på morgonen därefter. ÄNTLIGEN!



Will cirka tre månader gammal.





Kla(ra)s Klättermus



Trots att vi är sjuka alla fyra så är det nästan omöjligt att hålla Lija inomhus hela tiden. Så det blir några korta rundor ut, hon orkar inte så länge heller.
Nej nu vill jag bara att vi ska bli friska allihopa till midsommar.

Barnen sover sedan ett par timmar tillbaka. Will verkar däremot inte sova så bra, han vaknar emellanåt och hostar och snörvlar. Men han somnar om fort efter lite kärlek och lugnande ord.

Nu ska vi njuta lite egentid med slutet på fotbollen och slappa.



Lija hittade en "hemlig" plats med en massa leksaker.



Surprised



Lille brossa ser så förvånad ut när mamma drar fram kameran. Jaja, snart är han lika van som Lija med sin bloggtokiga mamma som tar fram kameran i tid och otid.



Lija läste för Will och Will var tvungen att brottas med Pricken efteråt för att komma åt boken.

Kafferep



Ja fantasin måste flöda när man är sjuka och tvingas hålla sig inomhus. Idag hade vi kafferep med vovven Pricken och grisen Bamsen. Det bjöds på kanelbulle från Bombadill i skål (Lijas påhitt).



Lija gillar verkligen sina bullar i velour ifrån Bombadill så nu ska här samlas - presenttips;)


Pappa kom hem



Lija sitter och kikar efter pappa som är på ingång.

I brist på ork så får det bli mycket bilder ikväll. Något som är positivt är att Lija är klart mycket piggare idag. Hon hostar inte alls mycket längre. Will däremot hostar och snorar som bara den, stackarn, han kan ju knappt hosta. N och jag är dessutom genomförkylda. Fast vår glada kille försöker ändå hålla humöret uppe och kämpar på.

Något mer som jag bara måste pränta ner är att orden fullkomligen forsar ur munnen på Lija. Hon klarar av att härma vartenda ord vi säger till exempel när vi läser bok. Något hände bara sådär över en natt eller två.
Appropå natt och natten som var så berodde Lijas konsert helt klart på tandsprickning. Jag fick syn på två vita små risgryn idag på dagen när vi busade, i överkäken. Så nu har hon tolv små vassa rackare.

Morgonmys





Med en begynnande bihåleinflammation samt två sjuka barn så kunde måndagen ha börjat bättre. Dessutom var Lija vaken till tre i natt och bara skrek. Vad det berodde på är jag inte säker på men efter att vi gett henne en alvedon och den började verka så kunde hon komma till ro. Will har hostat och snörvlat hela natten och jag har värk i hela ansiktet. Ja ingen munter måndagsblogg direkt men när barnen myste imorse så kändes allt genast lite lättare.

Stor & Liten



Lijas nya favvosysselsättning - diska med mamma.

Host host



Krasslig skrutt kikar på tv i sin säng.

Ja som rubriken lyder låter det här hemma hos oss för tillfället. Vi hostar och snorar alla fyra, suck. Så det har varit fortsatta inomhusaktiviter hela helgen.

Igår gick det väl an när det var prinsessbröllop på tv hela dagen och natten. Så fint det var också, när Daniel höll sitt tal så kunde jag knappt hålla tårarna inne. Viktorias klänning var helt fab och matchade Daniel perfekt. En alldeles för arbetad klänning hade inte matchat honom tycker jag. Nej denna med båtringning alà 50 - tal och det otroliga släpet var så snyggt som det bara kan bli.

Nej nu hoppas jag bara att vi blir friska till midsommar då det väntas värmebölja har jag hört talas om...



Somrig, glutenfri och laktosfri jordgubbstårta bröllopsdagen till ära.



Lija gav den toppbetyg!



Wills nya kompis sälen som även var Lijas favvo. Så kul nu när han håller i saker och utforskar dom. Nappen stoppar han in och ut hela tiden.






Lija älskar att leka med tåget och titta när det far runt. Sådant man får pyssla med när man är sjukling.



Mysstund i soffan.







Tokeri!





Tröööött



Lija med världens bästa barnkatt Mojjen. Fast det här är en väldigt ovanlig syn för oftast så jagar hon dom, drar dom i svansen med mera. Hon vaktar på dom hela tiden och säger NEJ NEJ åt dom vad dom än gör emellanåt.

Supertrött, hängig och med en begynnande förkylning jag med i halsen. Suck, ska denna förkylningskarusell aldrig ta slut? Jaja, nu är det nya tag som gäller imorgon och fredag är det ju lyckligtvis.

Will somnade först nu!! Det har aldrig hänt i hans knappt fyra månder långa liv. Men han hostar nu han med och känns inte helt hundra. Så man förstår ju att han inte vill sova men tålamodet sätts på prov vill jag lova. Speciellt när man inte är på topp själv och det är slutet på veckan.
Tack och lov att jag har en man som har ett otroligt tålamod och knappt verkar kunna bli irriterad. Det är guld värt vill jag lova.

Lija hostar fortfarande massor och är allmänt trött. Fast det verkar gå åt rätt håll.

Idag kom mina efterlängtade Hasbeens, skriver mer om det imorgon för nu måste jag ladda med sömn inför en eventuell knasnatt. N var uppe med Lija inatt som bara hostade och hostade så vi behöver sova allihopa.

Bäst i test



Denna solskyddsspray från Eucerin köpte jag till Lija nyligen och såg nu att den har fått bäst i test i Råd & Rön. Det viktigaste som testades var  UVA- resp UVB-skydd. I detta test fick Eucerin Sun Kids Spray SPF 50+ högsta betyg!

Jag tycker den är suverän. Den är inte klibbig eller kletig och Lija har ännu inte blivit solbränd och ett extra plus i kanten är absolut sprayfunktionen.


Pysseltjej



Lija kan hålla på och pyssla i evigheter. Som till exempel hälla vatten från en kopp eller liknande till annat. Hon kan sitta på balkongen länge och greja med vatten i en hink, så lägger hon i en massa blomblad till exempel och springer och hämtar en visp från sitt lilla kök. När man kommer ut och kollar nästa gång så har hon gjort värsta dekokten. Knasfia!

En sak som är säker när man får två barn tätt är att den äldre, Lija, blir väldigt duktiga på att leka själva och använda och utveckla sin fantasi. Alla som känner Lija vet att hon har varit som en igel på mig men det har förändrats mycket nu sedan Will kom.
Visst, en del beror säkert på hennes celiaki men det har samtidigt varit väldigt nyttigt för henne med lite "konkurrens". Hon får ju självklart fortfarande lika mycket kärlek och all min tid så fort jag bara kan men däremellan så grejar hon på själv och har blivit väldigt duktig på det.

Jag tror generellt att det är väldigt bra för barn med syskon och att inte vara ensambarn. De lär sig att bli självständiga, dela med sig och samspela. Jag curlar ändå med Lija så det räcker till men Will förhindrar det en aning vilket är bra;)

Will fick sin första vaccination idag. Det gick bra men han fick lite efterföljande feber nu på kvällen.
Mycket riktigt så hade han ökat väldigt bra i vikt och lagt på sig 400 gram (!!) på två veckor. Normalt nu är att de går upp 500 gram i månaden. Så jag är så stolt så!







Här skulle hon posa med kinden i ena handen men de blev lite knasigt som ni ser, men lika söt för de.

Knubbsäl



Ja han börjar knubba till sig vår lille brossa. Lija var ju så här knubbig, ja ännu knubbigare, redan som nyfödd, Will men nu börjarkomma ikapp. Här hänger han i selen på N och sover. Vi var ute på en liten promenad i det så kallade sommarvädret på eftermiddagen. Will tröttnade på att spana runt och tog sig en lur istället. Vi har ju varit inne sedan i söndags eftersom att Lija har varit så sjuk men nu verkar hon vara på bättringsvägen.

Lite roligt som kommer ur Lijas mun:

* Jag frågar till exempel N vad klockan är, då svarar hon snabbt som attan - tio över;)
* Vad heter lillebror? IIIllll säger hon då.
* Idag skulle jag posta ett par paket, Tradera, då sprang hon iväg och hämtade ett kuvert, la ner sitt oranga lilla lejon och sa Tilda. Hon skulle alltså posta sitt bästa lilla lejon till sin kusin Tilda. Sött så man dööör!

Ja mycket tok är det, måste försöka skriva ner varje dag. När man sitter så här kommer man inte på ett dugg;)

Imorgon är det dags för Wills uppskjutna vaccination. Ska bli spännande att se hur mycket han ökat i vikt nu på två veckor. Jag tycker som sagt att han lagt på sig en del men vi får se...





Mammas fina lilla guldklump.


Snart i min brevlåda...


På väg hem till mig - woop woop! Gissa vilken färg det blev - bruna eller svarta???

En sjukling & en spindelman



Lille brossa är ute och går. Han tar bestämda kliv framåt.

Här är det sjukt igen därav dålig uppdatering. Lija fick feber igår på dagen och natten till idag så stod termometern på 40,5. Hon var bokstavligen kokhet och skakade som bara den. Jag blev jätterädd först när jag såg siffrorna på tempen men lugnade mig när det gick att kommunicera med henne och när jag märkte att hon var med.

mitt i natten satt vi nere i soffan hela lilla familjen och käkade Piggelin, bästa medicinen.

Hela natten har hon sovit på N eller mellan oss så vi har inte direkt frusit kan jag säga.

Morgonen startade med en olycka, hon hostar så illa och har så mycket slem så att hon spyr upp det för att bli av med det. Hon har svårt att äta och har mest druckit och ätit glass under dagen.
Trots fortsatt feber idag så är hon ändå pigg och glad, hon är en riktig kämpe vår dotter måste jag säga. Knappt allmänpåverkad trots att hon har så hög feber.
Jag tror att det är så att hon är så härdad utav celiakin. Hon kommer nog ihåg att hon mådde så dåligt och tycker inte att det här är någonting i jämförelse.

Håll nu tummarna att inte Will blir smittad.

Will är pigg och glad. Nu sitter han nästan i vårt knä utan stöd, skrattar för jämnan och snackar. Han vil bara bli buren framåtvänd eller så vill han stå/gå. Han är en aktiv och glad liten kille, ett riktigt litet charmtroll.





Will testar sina nya leksaker som han har fått av farmor och farfar. Det är armband och strumpor med djur på som prasslar och pinglar. Han gillar dom verkligen och sprattlar som bara den och försöker äta upp dom.
Det är inte så lätt att få han att ligga still när man fotar direkt...
Han ser lite ut som spindelmannen i sin nyckelpigedräkt ifrån PoP och sin "specialutrustning" på armar och ben.

Perfekt pysseldag





N och Lija
är ute i regnet och busar medans Will och jag myser inne och pysslar.
Idag kom äntligen bokstavsvimplarna upp på dörren till lekrummet. Nu måste jag bara beställa ett Will också, han fanns ju inte när jag köpte dessa. Tror att hans får gå i grönt.

Regnigt och ruskigt men det är mysigt att bara vara inne också. Lija tycker det är hur kul som helst med regn och vatten så då är det bra att pappa är hemma och kan valla henne.

Nu ska jag snegla lite på fotbollen, Will somnade precis så det blir nog så att jag lägger mig lite på soffkanten.

Trevlig helg!

En enda önskan



Swedish Hasbeens träskor. Ett par svarta eller bruna.

Regnig fredag



Regnet öste ner imorse när vi bestämde dejt med Camilla och grabbarna. Så vi beslutade oss för ett besök på bibblan och en sväng till klätterställningen i centrum istället. Efter det gick vi till kinarestaurangen och käkade fredagsbuffè.
Våra småpluttar sov nästan hela lunchen, de stora skötte sig hyfsat och vi fick mat i magen och en trevlig pratstund. Det roligaste, ja jag kan inte låta bli och skratta Camilla, var när Wincent rymde från bordet för typ femte gången. I bara strumpor kutade han ut i vattenpölarna och så Camilla efter med Lennox på armen. Lijaså busig. bara tittar på han med stora ögon och tycker att han är Men han är väldigt charmig den där lille, långe mannen också. Idag när Lija och jag kom till klätterställningen så kommer han springande och ropar Lija Lija. Sött!



Lija är hopplös att få med på bild nu för tiden. Full fart! Will uppskattar babygymmet mer och mer för var dag. Lija med tydligen;) Men på golvet kan jag inte ha honom eftersom att hon inte kan låta bli honom då, i soffan är lite risky för han snurrar ju från mage till rygg hela tiden. Så han får gymma när jag har uppsikt.



Lija gillar också att vara en "liten" bebis emellanåt.







Camillas och min tallrik kan förklaras med en mening - ammande mammor;)




Status i detta nu





Jag tror att jag tar och joinar Guldklumparna, ser himmelskt skönt ut. Imorgon är det äntligen fredag!

P.S Den prickiga hunden Lija har i sängen, även kallad Pricken, fick hon av farfar igår. Ja av farmor också men det var farfar som var här och lämnade den. Den ska prompt med i sängen tillsammans med hennes lilla favvokanin, favvoråtta, favvokisse med fler med flera..... Allt ska med i sängen. Jag ska bara....Någon annan småbarnsförälder som känner igen detta syndrom;) D.S

Firande



Åker karusell på nationaldagen.

Wills öroninflammation
och antibiotikakur är över. Lija är fortfarande lite snorig men inte värre än så. Inatt sov hon för övrigt från klockan 20 till 08 morgonen därpå. Jag kan inte minnas när det hände sist om det överhuvudtaget hänt? Gött iallafall för trötta småbarnsföräldrar. Det räcker med en liten som mumsar på natten.

Nationaldagen firades med lite karuseller för Lija. Det blev bara en liten stund för hon var inte helt hundra.

Idag var det sommaravslutning med öppna förskolan. Ingredienser såsom fiskedamm, Idas sommarvisa, fika i gröngräset förgyllde vår dag. Jag fick en hel del sommarkänslor och tänkte tillbaka på alla skolavslutningar man varit med om. MYS!

Tre veckor kvar till semester - nedräkningen har börjat.











Lija i parken på avslutningen idag. Jag sa till henne att posa som man gör när någon tar kort och då blev resultatet detta.



Fika i det gröna och glass i stora lass. Fröknarna hade varit så omtänksamma och ordnat med glutenfritt fika till en person. Det värmde.







Hela gänget samlat under träden och fikar. Mysigt, tyvärr kunde jag inte fota då jag satt med två små i knäet just då.







Finaste Saga fastnade på bild.











Fiskedammen.



En blå skäldpadda fiskade Lija upp.



Tjuvkikar.



På språng.





Sjukstuga

Det är det minsta man kan säga... Will har öroninflammation och förmodligen urinvägsinfektion också så han får antibiotika från och med idag. Han skriker och skriker nästan all vaken tid, eller så gnyr han. Idag har han också feber så han är ganska matt. Plus att han är förkyld, snorig och hostig.

Lija och jag är genomförkylda, så ja, det är fullt upp kan man säga.


Ovaccinerad



Will
skulle ju ha fått sin första vaccination idag men sköterskan på bvc ville inte ge honom dom eftersom att han är lite snuvig. Ja vi är lite halvkrassliga hela bunten. Jag har ont i halsen och är hängig, Will och Lija är snuviga och har säkert ont i halsen dom med.

Men en undersökning samt vikt och längd klarade vi av. Han växer på längden som en liten raket, 64 cm lång och väger sex kilo. Hattmåttet var 42 cm om jag inte minns fel. Han ligger över sin kurva på längden, blir nog lång och ståtlig som sin far. Fina Will.

Lija gjorde så att jag gick därifrån tårögd. Läkarna trodde att det skulle ta lång tid för henne att hoppa tillbaka in på sin viktkurva igen efter glutendiagnosen. De tyckte för övrigt att det var helt otroligt att hon ens stod på benen när vi träffade dom. Men åter till saken.
Hon har återhämtat sig extremt fort och har gått upp lite mer än ett kilo på en månad och är tillbaka på sin kurva igen. Hon väger nu 12,5 kilo vilket är väldigt bra.  Vilken lycka och lättnad en onsdag!
Hon är helt otrolig alltså, hon klarar allt verkar det som, hon klarade till och med av att gå upp i vikt trots att hon var sjuk. Skruttan vad stolta vi är över dig.











Nappservice AB igen då...




Så sant som det är skrivet



Mer passade kan det inte bli! Så som det har ritats på väggar och grejats inne i lekrummet så skulle detta väggord i vinyl passa perfekt in. Kanske ska slå till?

"Hjälpsam" storasyster



Ja men just det, jag hade ju en liten filmsnutt på när Lija servar sin lillebror med nappen. Tyvärr höll jag på och testade lite och vred och vände på kameran men ja, ni ser ju litegrann hur det går till iallafall.

En hjälpande hand...eller?



Storasyster "hjälper" sin lillebror med nappen, eller inte... Om ni undrar varför han har mössa på sig inomhus så är det inte för att det är kallt utan för att han har haft kräm mot skorven i huvudet hela dagen. Jag tvättade bort den ikväll och allt försvann, skönt.

Hon är väldigt hjälpsam med Will men hennes definition av att hjälpa är inte alla gånger densamma som min. Men från att ha varit VÄLDIGT svartsjuk och gett honom tjuvnyp hela tiden så har hon faktiskt börjat uppskatta honom mer. Nu är han ju lite mer "bebis", han sitter upp i mitt knä, han skrattar åt henne och blir glad när hon kommer och vrålar heeeeej en centimeter i från ansiktet på honom. Will är mycket intresserad av Lija och har fullt upp med att följa hennes upptåg om dagarna. Hon roar honom bra kan jag säga.

Fast det är fortfarande så att jag inte kan lämna honom liggandes på golvet till exempel. Även om jag har uppsikt över dom hela tiden så är hon snabb och kan inte skilja på att vara hårdhänt eller inte. Så det blir mer bära med honom nu än vad det var med henne när hon var bebis. Jag tar med honom vart jag än går här hemma.

Babysittern, som han för övrigt älskar, trycker hon ner till golvet så att den far upp som en katapult. Tur att det är säkerhetsbälte i den kan jag säga...

Imorgon är det dags för Wills tremånaderskontroll samt första vaccinationen. Hoppas att han brås på Lija och inte reagerar på sprutorna.

Kavat till en kavat tjej;)





Lija har fått Kavatsandaler av sin farmor och farfar som vi valde. Jag ville att hon ska ha sandaler som är täckta vid tån och fotriktiga. Det är nog ingen höjdare med uppskrapade tår och naglar. Så valet föll på dessa klassiker ifrån svenska Kavat i mjukt, skönt skinn. Ordentligt uppbyggda och utan sömmar och hårda kanter som kan orsaka skavsår.
Jag tror och tycker att det är väldigt viktigt med kvalitetsskor till små barn. Ytterkläder och skor är sådant som man inte kan snåla på tror jag. Det måste vara funktionellt och tåla lite tuffare tag och ett antal tvättar.

Lija gillar sina fina sandaler och de sitter väldigt bra på foten så tack farmor och farfar!


RSS 2.0