Det går åt rätt håll...



Nu verkar alla vara på bättringsvägen. Barnen mår bra förutom lite hosta om nätterna. N är bättre men har fortfarande ont såklart utav revbenen.

Imorgon ska han tillbaka till jobbet och vi till vardagen med öppna förskolan och så vidare. Skönt, hoppas vi slipper sjukdom för ett tag framöver nu.

Vi vill verkligen inte vara sjuka när vi ska åka till Göteborg.




These shoes are made for playing...



När jag ändå är inne på skor så måste jag ju visa Lijas senaste tillskott. Ett par  väldigt lekvänliga höstskor ifrån Timberland. De är bland annat gjorda i Goretex och är vattenavvisande och fotvänliga.
Lija har ju gått från storlek 22 till 24-25 över sommaren bara så allt är urvuxet. Dessa klarar hon sig förhoppningsvis med tills snön kommer.

Vilka ska jag gå för?



Bilder: Vincent

Lijas vinterskor ska vara i stövelform och då INTE allvädersstövelstuket utan mer som sådana jag själv skulle kunna tänka mig. De ska vara praktiska, funktionella och snygga. Jag vill ha ett par som funkar både till klänning och till snölek.
Vincents skor har vi bra erfarenhet av och jag tycker faktiskt att de lyckas bättre med både design och pris än va till exempel Kavat gör. Kavats ser så himla klumpiga ut.

Dessa två är goda kandidater - svarta eller de bruna är då frågan....
Jag är helt inne på de svarta men eftersom att Lija har så mycket rosa så tycker jag att brunt är så himla fint.

Mamma + Lija



Jag och Lija passade på att ha lite mor + dotter tid idag och lämnade en fulltankad lillebror hemma med pappa. Vi gick bland annat till bibblan och lånade favoritböckerna Nicke Nyfiken och Pettson och Findus. Vi satt i soffan och läste och jag njöt verkligen av att bara få umgås med min förstfödda lilla tjej. Det lilla i vardagen kan verkligen göra underverk.

Tänka sig så är det inte en tillstymmelse till trots eller bråk när jag är ensam med henne. Hon njuter nog lika mycket som jag.

Lycka var när hon hittade en stor Nicke Nyfiken på biblioteket. Jag vill ha jag vill ha jag vill ha och jäääätttestoooor tjatade hon. Ett tips inför hennes stundande tvåårsdag - allt som har med den där apan att göra.



Apan skulle såklart också läsa bok.



Will sov bevisligen väldigt gott idag på eftermiddagen när vi var ute på vift.



Premiär



Idag fanns det äntligen tid till att montera bort liggdelen och sätta ditt sittdelen på Wills sida. Det har varit dags ett bra tag men nu när han bara (oftast) sover en gång om dagen så var det inget att fundera över.

Han sitter ju hyfsat numer så han tyckte det var lycka att få åka sittandes i vagnen. Med Lija vid sin sida också så kändes det som om han var trygg.
Vi har en extradyna som vi satte i så att han sitter ännu stadigare.
Jag har också införskaffat en mjuklift billigt som jag kan ha med mig ifall han skulle behöva sova när vi är borta.

Ja annars är väl statusen ungefär densamma som igår. N är fortsatt sjuk och har även hostat sönder ett revben, stackarn.

Lija har sprungit runt och sagt groda hela dagen ,fråga mig inte varför, säkert bara för att hon kan. Knasunge. Grooodaaahh låter de haha.






Dags för Will att också få sova på moln



Bilder: Oii Barnkläder


Lija har sängkläder samt filt ifrån Gunilla Axèns underbara serie Moln. Kvalitèten och designen är verkligen suverän och vi har varit jättenöjda.
Nu är det även dags för Will att få ett set och jag har bestämt mig för det ljusgrå ( finns även i blått, grönt och rosa ).
De finns bland annat hos Oii Barnkläder som alltid har fri frakt samt snabb leverans.

Toffelhjältar


Bilder: Toffelhjälten

Jag har alltid haft Bobux tofflor till Lija och de har varit outstanding. De har varit väl värda sina pengar. Nu när jag skulle beställa så hittade jag inga fina i hennes numera "stora" storlek så jag började leta alternativ och hittade dessa.
Samma uppbyggnad och samma material som Bobux. Det ska bli spännande att prova.

Will fick ett par med engelska flaggan på och jag vet att de kommer att bli välanvända. Varenda dag på öppna förskolan, hemma i gåstolen och på golvet för att få bättre grepp.

Lijas kommer att passa ypperligt på dansen och gymnastiken i höst.

Lugn lördag



En lung lördag är till ända, N behöver vila och Lija är ännu inte helt hundra. Hon hostar fortfarande enormt om nätterna och behöver komma upp emellanåt så det försvinner och för att dricka.

Febern har iallafall inte synts till på flera dagar tack och lov.

Jag har inte legat på latsidan idag direkt. Jag har rensat och inventerat barnens garderober inför hösten/vintern. Jag har lagt ut till försäljning, slängt och sparat. Vissa saker har jag inte hjärta att göra mig av med, det är för mycket minnen. Samtidigt så har vi inte plats till att spara flera lådor om året med kläder. Nej, det är bättre att göra sig av med det medans man får betalt för grejerna.

Will verkar vara den som är mest piggelin, han har haft lite hosta men inte värre än så. Smakportionerna flyter på bra och nu är morot och potatis avklarade. Jag började ju med gröt men det var samma sak för honom som för Lija - bara kväljningar och obehag. Tror att det har att göra med konsistensen. Lija kan fortfarande inte med sådana konsistenser.
Till veckan ska vi prova på något nytt och snart tänkte jag börja med lite välling om kvällarna för att få honom mer mätt inför natten och förhoppningsvis snart kunna sova hela nätter. Det skulle inte skada...




Buuuu!



Ja det var precis det jag sa men ingen som blev rädd men jag fångade deras uppmärksamhet för en sekund och båda satt stilla.

Ytterligare en sjukdag till ända. N är fortfarande lika dålig, Lija har envis hosta som gör att hon kräks och är allmänt irriterad. Men Will, ja han är samma glada lilla skrutt. Han är fasiken alltid glad alltså, han skrattar åt allt och verkar allmänt nöjd med sin tillvaro. Goa Will.

Lija har dansat och spelat massa instrument ikväll till ettans underhållning på tv. Hon älskar att sjunga och dansa. Så fort det är musik på tv så piper hon iväg efter sin mikrofon och sitt piano.
I höst kommer hon att gå på både dans och gymnastik och jag tror att det kommer att bli succè.

N gjorde ljuvlig middag helt i min smak. Kalventrecotè - finns det något godare kött? Murkelsås, frästa sockerärtot och hasselbackare. Proppmätt minst sagt.

Nu sängen, N är riktigt risig så ska joina honom i drömmarnas land...


Måste bara visa...



Lija som älskar att läsa fick två böcker av mormor när vi var där sist. Den ena med hönan var speciell eftersom att mormor har höns och Lija älskade att mata dom, plocka ägg med mera.

Nicke Nyfiken är största idolen här hemma. Hon kikar på honom i bilen, läser boken och ja hon är helt galen i apor. Vrålar AAAAPAAAA så fort hon ser en. Ja böckerna var väldigt uppskattade och genomtänkta av mormor.

Här händer det inte mkt.. eller jo det gör de ju;)



Sjuk Lija häromdagen med sin favvoBarba.

Ja nu vågar jag nog nästan, bara nästan, säga att Lija är på bättringsvägen. Hostar fortfarande om nätterna så att hon kräks men i det stora hela så verkar hon snart vara frisk. Vi blev inte så mycket klokare efter besöket på akuten men vi blev iallafall säkra på att hon inte var dödssjuk.

Jag har fått flera kommentarer, som jag har valt att inte publicera, om varför vi åkte till akuten pga en förkylning. Svaret är att Lija hade haft febertoppar i två veckor som låg över 40 grader. De kom på eftermiddagen och höll i sig hela kvällen, hon åt dåligt och var ganska allmänpåverkad. Här där vi bor och i närmaste stad, som är Enköping, kunde de inte ge mig en tid de närmaste dagarna och då var akuten ett faktum.

Jag undrar om inte det är det bästa i första hand ändå. Man får en ordentlig utredning och mycket proffsig hjälp, väntan såklart men väl värt de.

Lija fick en diffus diagnos men ändå klar. Hon har haft en virusinfektion och det som hände när den la sig var att kroppen reagerade på infektionen. Så därav av febertoppar och möjligen en annalkande lunginflammation. Hon är fortfarande inte bra utan har en extrem rethosta och hade senast idag en febertopp igen. Men det går åt rätt håll.

N däremot var till läkaren idag och han konstaterade en lunginflammation så än är det inte slut på eländet. Hoppas att vi har fått vår ranson nu och får vara friska länge.

Jag fick ju ryggskott mitt på barnakuten också. När jag satt med Lija i knäet och de tog blodprover. Ryggen bara låste sig och jag satt där jag satt som en fällkniv. Fy vad hemskt det var. Jag kunde inte sätta mig upp och Lija satt i mitt knä och grät och Will i N:s och grät bara för att Lija var ledsen. Men det gick bra, det var bara att komma upp på benen och sätta sig i rörelse. Det enda som hjälpte var att gå, gå och gå. Läkaren sa de åt mig med att det sämsta man kan göra är att vara stillasittande. Han sa också att ofta kommer just ryggskott när man är som mest mottaglig -  alltså ganska slutkörd och förkyld...

Men attans vilket team vi är vår lilla familj och för att inte tala om jag och N! Vi har inte Lija på dagis och vi har ingen utomstående som hjälper eller avlastar oss, vi kämpar på fast vi båda är sjuka och skulle behöva ligga till sängs. Vi är en bra kombo jag och min man och vi kämpar åt samma håll och för våra barn.

Har en massa annat roligt på g mitt i allt elände. Har fått proffsig hjälp och feedback att regga en alldeles egen domän så snart händer det grejer vill jag lova. Så snart vi blir friska iallafall...



Socialt spel på hög nivå. Will får smakportioner men är mest intresserad av Lijas mat.



Ja det kanske inte ser så ut men smakportionerna går över förväntan. Efter en veckas spottande så gapar Will och sväljer moroten som serverades idag glatt.



Nu delar även Will lekrummet med Lija eftersom att bokstäverna kom idag.

Mobilblogg. Tre timmar avklarade på akuten...

dsc09471 (MMS)

Mobilblogg. Tre timmar avklarade på akuten. Nu har vi fått gå vidare till öron som ska spola Lijas öron och sedan ska vi tillbaka till akuten då Lija hade höga värden på de prover som togs. Mitt i allt så har jag fått ryggskott och kan bara stå upp. Så så roligt har vi.


Festligheter i byn



Lija klappar nallen nere på idrottsplatsen där Wincent precis hade sprungit ( läs: åkt på sin pappas rygg 1,3 km ) godisjoggen.

Håbo festdag i helgen här i byn. Tivoli, knallar och uppträdanden. Tyvärr missade vi Darin precis;) Kul att det händer något så vi gav oss ut för att åka en karusell eller två med vad vi trodde, vårt lilla karusellmonster. Vi laddade upp med biljetter och Lija skulle börja med att åka en liten bil. Trodde vi ja, hon började störtgråta efter ett varv. Hon som har åkt både berg och dalbana och miniuppskjutet och allt möjligt.

Tror att det är så att hon inte känner sig helt hundra än.
Sedan så fick man titta på riktiga brandbilar och klättra in där och det var dessto mer spännande. Jäääätttestooooor sa hon om den och visade med armarna hur stor den var.

Till slut ville hon iallafall åka tåg om mamma åkte med såklart.


Andra sjukveckan avklarad



Hemma/innedagar med sjuka barn kräver fantasi. Här har vi byggt oss en egen liten myspöl.

Ja här händer det inte så mycket annat än att vi är sjuka, sjuka och sjuka. Det går liksom bara runt, runt hela tiden. Man får inte vara frisk någon längre stund. Lija vaknade upp ifrån sin vila med 40 graders feber och Will var vaken till tre inatt med hosta och allmänt obehag.

Så jag är ganska sliten nu efter en vaken natt plus att jag själv också har hosta med mera. Nu ska vi verkligen kurera oss och vila i helgen.

Onsdagens inköp på Chill Norway gick iallafall av stapeln trots att Lija visade sig ha feber en timme innan vi skulle åka. Men vi löste det på ett bra sätt så att vi kom iväg iallafall och det var det värt. Lika fina kläder till våren som det var nu till hösten. Längtar! Kikade även lite fort på barnkläderna och det var lika fint.

Ska sjunka ner i soffan nu med lite brieost och fänkålssalami innan det eventuellt brakar loss här igen...

Som ett barn inför julafton!



Bilder: Chill Norway

Åh vad jag ser fram emot onsdagen och inköp med svärmor. Kläderna är bara helt fab - nya Odd Molly fast i en elegantare tappning skulle jag säga. Odd Molly är lite mer hippie. Dessa är bara såååå mycket jag och mammavänliga. Ytterligare ett plus - de gör barnkläder! Ni förstår att det är nästan som julafton va?;) Perfektion!

Klätterapa



Will får ALDRIG hoppa i hoppgungan, nej Lija älskar det och hoppar och klättrar som en galning.

Har haft en soft dag med hemmamys större delen av dagen. Lija vaknade vid sju, ovanligt för att vara henne, men vi gick ner och fixade nenne och sedan la vi oss i sängen igen eftersom att Will fortfarande sov. Där låg vi i över en timme och tittade på barntv och kramades - helt underbart.

Åter igen fick jag mig en reminder om varför jag inte har henne på dagis. Tänk att missa den stunden och vara tvungen att stressa upp, väcka Will med mera. Nej fasen vad nöjd jag är med mitt beslut om att ha Lija hemma. Eller ja, vad är det att fundera på att välja att spendera tid med sin dotter?

Nej om jag skulle ha haft henne på dagis nu så hade det bara varit i egoistiskt syfte eftersom att vi ändå träffar  barn varje dag, går på öppna förskolan, träffar vänner med barn med mera. Däremot får Lija, som dagisbarn inte får, vara med sin mamma som är viktigast, dygnet runt. Barn under tre år behöver sina föräldrar först och främst som förebilder.
Lija slipper stress och tidiga morgnar. Vi gör allt i Lijas takt, vi går upp när hon vill, vi går ut när hon vill, vi läser bok, pusslar och kramas när hon vill. Säg -  låter inte det här ultimat för en liten tjej under två?





Lija älskade Wincent bilar så det står på önskelistan.

Fina vänner kikade upp utanför oss på eftermiddagen. Barnen lekte, Camilla och jag satt i gräset med småttingarna och pratade strunt samt avvärjde bråk. Bättre eftermiddag kan man inte ha. Vi gillar er mycket!

Lite kan göra underverk



En jobbig natt
glöms fort när man kommer upp och möts utav detta. Ja det gäller verkligen att hjälpas åt, uppskatta varann och uppmuntra varann mitt i detta småbarnsland. Jag säger inte att det är lätt men som sagt - lite gör mycket.

Som till exempel att N( han tror säkert inte ens att jag förstår vilken stor grej det är för honom på morgonen) men hur som helst, han har bråttom iväg till tåget men han fixar ändå en flarra nenne (välling) till Lija och kommer upp med. Han byter hennes blöja och fixar så att vi ska kunna sova en liten stund till. För mig, och barnen , är det grymt.

Det lilla gör underverk för hur vår dag kommer att bli. Vi slipper kasta oss upp ur sängen när Will fortfarande sover och är trött för att Lija är hungrig och behöver byta.

Som sagt, det gäller att uppskatta det lilla och njuta av stunden och det gör jag när jag med gott samvete kan ligga och snusa Lija i håret när hon är nybytt och dricker nenne och har en sovande Will på den andra armen.
Det är livskvalitè för mig!

En kväll på gården



Olidlig hetta, fasen vad jobbigt det är när det är så här klibbigt! Ja lite måste man få klaga för idag har det verkligen varit olidligt. Det måste ha varit 30 plus någonting och totalt vindstilla.

Vi har varit inne hela förmiddagen för Will fick feber inatt och har hostat och snörvlat. Det var inte helt oväntat men trist för hans del och trist att missa Formex.

Eftermiddagen tillbringade vi på gården, grillade och hade det bra. Lija cyklade, plockade vinbär och busade med grannens hund Fanny som hon fullkomligen älskar. Det är en liten fjärilshund, Papillon, som är jättebarnkär och numer väldigt förtjust i Lija eftersom att hon träffat henne sedan hon var pytteliten.

Barnen somnade redan klockan åtta och nu hoppas vi på en rimlig natt. Undertecknad var uppe till cirkus fem inatt och vyssjade, vaggade, gav alvedon med mera till Will som såklart inte kunde komma till ro med feber och hosta. Sedan upp vid nio - puh.
Vi är bortskämda med att han sover hela nätter så detta var vi inte helt vana vid.

Nu ser jag fram emot friska barn och inköp av Chill Norway med svärmor till veckan, galet snygga kläder.


Mobilblogg. Nu blir det middag under äppel...

dsc09407 (MMS)

Mobilblogg. Nu blir det middag under äppelträdet på gården i sann sjuttiotalsanda.


Finally Friday!



Fruktpaus i lekparken idag.

Äntligen fredag och helg - underbart! N gjorde en kanonförstavecka på jobbet så det är en extra bra fredag.
Lija mår bättre, Will hostar och snörvlar lite men inget värre än så. Veckan har varit över förväntan själv med barnen efter så lång tid tillsammans. Jag har redan skapat rutiner och tider och det flyter på bra.

Idag har vi varit i lekparken. Lija kollade runt lite, lekte en stund men tröttnade ganska fort, satte sig i vagnen och sa att hon ville åka hem. När vi kom hem fullkomligen vräkte hon i sig lunch, wokade risnudlar med kyckling och grönsaker och slocknade på två sekunder i sängen. Will och jag var inte sena att haka på och fick närmare två timmars vila mitt på dagen.

Eftermiddagen spenderades på "vår" lilla plätt här utanför där vi har ställt trädgårdsmöbler. Vi plockade vinbär som det ska kokas saft på. Lija älskar att pyssla och plocka och var riktigt koncentrerad en lång stund.
Möblerna är förresten efter min gammelmormor som är 97 år gammal. De är precis sådana som vi letat efter och i bra skick. Vita, smidiga och klassiska och extra kul att de är cirka 50(!!) år gamla.

Imorgon bär det förmodligen av till Formex för min och Wills del. Lija blir hemma med pappa och får kvalitetstid med honom.



Lija på öppna igår.

Mobilblogg. Fint väder idag så det fick bl...

dsc09400 (MMS)

Mobilblogg. Fint väder idag så det fick bli en tur till lekparken. Mycket barn här idag så Lija trivs, Will med för den delen. Lija är sitt vanliga jag idag igen. Utslagen är borta och hon sov tolv timmar i sträck i natt som hon brukar. En bra start på helgen!


Vi bodde på landet



Sista dagarna på semestern bodde vi på landet ett par dagar hos mormor och gammelmormor. Otroligt uppskattat av Lija då det finns hur mycket kul som helst att sysselsätta sig med. Hon matade höns med mormor, plockade blåbär busade med hundar,och hade fullt upp.

Tänk att jag har bott här mitt ute i skogen hos min mormor under tonåren. Det fanns ingen kommunal kommunikation alls ut hit men ändå trivdes jag.

Mysig avslutning på semestern.



Barnens gammelmormor.



Lijas kompis boxern Zodiac.



N gillar att pula i trädgården och höll sig sysselsatt.


På Lija-behöver-listan/Önskelistan



Lija behöver både overall och jacka till hösten/vintern och jag föll som en fura för dessa två. Dessvärre börjar overallen sina i storlekar så det gäller nog att bestämma sig illa kvickt...
Båda två ifrån favoriten MOLO.

Jyckar



Lija älskar hundar och denna ifrån MOLO har jag suktat länge efter. Hittade den väldigt billigt på rea och slog till.



Blöjbadbyxor till vår lilla paddlare var nödvändigt inför Kolmårdenbesöket.

Tredje feberdagen



Gosa med lillebror är mysigt.

Tredje dagen med feber idag. Men det går definitivt åt rätt håll då den legat på "behagliga" 39 grader idag. Full fart på henne ändå och hon har nästan klättrat på väggarna efter två dagar inomhus. Hon har blivit bortskämd och inte haft det tråkigt på semestern det märks.Som det ska vara med andra ord.

Vi var hos läkaren på förmiddagen och tog halsprov bland annat. Inget av proverna visade på något så det kan vara en virusinfektion eller tredagarsfebern. Vem vet men huvudsaken är att hon blir frisk.




Vår semester 2010



Härligt väder när vi checkade in på Furuviks camping.

Semestern 2010 är nu till ända, men det känns inte så sorgligt för den har varit helt fantastisk och vi är så nöjda. Vi har gjort något varenda dag och verkligen tagit tillvara på tiden och umgåtts.

Dock började inte vardagen på bästa vis Lija haft 40 graders feber i två dagar nu. Glödhet, slö och matt men ändå är hon en liten krigare vår dotter. Fast idag blev jag riktigt orolig när jag inte fick någon kontakt med henne efter att hon hade vilat tre timmar mitt på dagen.
Hon svarade inte när jag pratade med henne, yrade och rullade med ögonen. Fort i med två panodil, baddade och försökte kyla ner henne. Det tog ett par timmar så var hon hyfsat pigg igen iallafall. Fy, läskigt var det.

Nu verkar det gå åt rätt håll för äntligen biter febernedsättande på henne.

För övrigt så känns det ganska bra med vardag och rutiner igen, det är klart man alltid skulle vilja ha semester och mysa men så ser ju inte verkligheten riktigt ut...

Nej nu måste jag upp och tempa lilla fröken och sedan blir det nog tidigt i säng.



Vår lilla stuga vi hyrde. Lija var så nöjd.



Utsikten från vår stuga. Lija hade fullt upp med att kolla på fisk och mata ankor.



Fint läge mitt i skogen vid vattnet. Bara massa barn överallt.



Hopptältet på campingen blev en given favorit.



Badplatsen vid campingen.



Vi hittade massor av grodor till Lijas förtjusning.



Lija lägger ner grodan, den skulle sova.



Finaste Will.



Lijas krypin i stugan. Ett portabelt sängskydd så att hon inte ska trilla ur sängen fyndade vi på rea och oj så mycket användning vi haft utav det. Lyckades pruta ner det till 350:-, kostar annars 1000:-.



Första turen på hästryggen och det var med skräckblandad förtjusning. Men hon är modig vår tjej.



Lija åker flodbåt med pappa.



Tittade bland annat på flamingos under båtturen.



Klappa getter är alltid kul.



Dagen avslutades med bad i äventyrsbadet.



Ja det blev bara badblöja för en viss liten fröken hade packat om våra väskor innan vi åkte...



Sammanfattning: Furuvik vs Kolmården 1-0


Mobilblogg. Febern fortsätter ligga på fyr...

dsc09352 (MMS)

Mobilblogg. Febern fortsätter ligga på fyrtio grader eller över. Hon sov tre timmar på dagen och det var svårt att få liv i henne. Då var det nära att jag ringde ambulans. Nu är hon något piggare men febern ger sig inte.


Mobilblogg. Fyrtio graders feber- då får m...

dsc09350 (MMS)

Mobilblogg. Fyrtio graders feber- då får man glass i soffan såklart.


Mobilblogg. Will och jag var ute på promen...

dsc09343 (MMS)

Mobilblogg. Will och jag var ute på promenad med mormors boxer Zodiac tidigare. Nu är vi på väg hemåt. Med en pigg kille och en mindre pigg Lija som är febrig. Det är typiskt att hon ska bli sjuk när N börjar jobba igen imorgon och jag ska vara ensam igen för första gången på åtta veckor. Mormor har iallafall erbjudit sig att komma och hjälpa mig.


Mobilblogg. På väg till mormor och gammelm...

dsc09331 (MMS)

Mobilblogg. På väg till mormor och gammelmormor på landet. Båda två somnade direkt i bilen. Det blir en angenäm bilfärd för min del med andra ord som slipper hålla låda nertryckt mellan dom där bak;).


En helg i goda vänners lag



Här kommer lite bilder ifrån vårat besök hos kära vänner i Linköping, Anki, Christoffer och Cindra. Cindra är en dryg månad äldre än Lija och de hade världsakul ihop. Härligt med mysiga vänner.
Vi övernattade två nätter i deras stuga utanför Ljungsbro, grillade, busade och hade det bara bra.



Bergs slussar fick ett besök då Anki & Co bor precis där.



Spännande med slussning.



Pysseltjejen såg sin chans direkt när Anki satte igång att skrubba potatis och skulle genast hjälpa till.



Så här härligt smutsig blir man när man har kul!



Det blåste lite så Will fick låna en av Cindras urvuxna mössor och man kan väl säga att den nog var liiite för liten, han såg ut som en riktig liten gangster.



En dockvagn önskas till tvåårsdagen för det var verkligen krig om Cindras vagn.



Det gyllene M:et i Södertälje och det står TJO på bilen framför, humor på hög nivå!



Lija <3 Mimmi



Lija och hästen Mimmi.

Lijas första gång på hästryggen och det var med skräckblandad förtjusning. Men hon hade laddat länge för det här och var så förväntansfull och ni ska veta att hon är modig. Det kan man nog inte tro kanske. Men hon åker alla karuseller, badar och hoppar som tokig. Ja hon är kaxig vår tjej!

Dagens roligaste.

dsc09307 (MMS)

Dagens roligaste.


Svalkande dopp innan vi far vidare.

dsc09322 (MMS)

Svalkande dopp innan vi far vidare.


Utsikten från vår lilla stuga i Furuvik. I...

dsc09275 (MMS)

Utsikten från vår lilla stuga i Furuvik. Imorgon är det dags att göra parken.


Livet på en liten pinne.

dsc09292 (MMS)

Livet på en liten pinne.


Discodans



Lija blev helt crazy när det visade sig vara barndisco på Vildmarkshotellet. Hon var så galet happy och dansade, dansade och dansade. Likadant är det när det är tisdag och Allsång på Skansen, hon springer och hämtar sin mick direkt sedan så röjer hon, dansar och sjunger i en timme.

Kolmården 2010 i bilder



På väg ner, vädret var inte direkt på vår sida men det gav sig när vi kom fram.



Lija roade sig med att titta på nya favoriten Nicke Nyfiken på sin dvd. Will har också en skärm men han får vänta ett tag med filmtittande.



Men efter ett tag så tröttnade hon och blev så här sur...



Will slumrade nästan hela resan.



Vi började med akvariet och Lija älskade lemurerna och aporna.



Lija klappade rockor och ville simma med dom...



Utsikten från vårt rum på Vildmarkshotellet.



Jag, Lija, Will och Maritha och Emilia på äventyrsbadet på hotellet. Det var otroligt uppskattat och båda barnen åkte runt i fuskströmmarna. Will är skvatt galen i vattnet.



Härlig utsikt från badet.



Pappa och badmonstret i vattenfallet.



På väg att hoppa i. Hon hoppar i överallt på både gott och ont.



Delfinshow som var väldigt uppskattad.



Lija och jag i Bamses hus.



Puss Bamse!



Lija har bråttom med att betala karusellen.



Summa summarum så var Kolmården väldigt lyckat med trevligt sällskap och hotellboende. Lija gillade nog aporna, safariparken med bil och badet på hotellet bäst. Det var kul för henne att få se djuren vi alltid pratar om i verkligheten. Dessutom kunde vi föräldrar slappa lite på hotellet eftersom att Emilia också var där så de roade varann hela kvällen.
Nere i baren var det barndisco på kvällen och Lija stormtrivdes och dansade sig alldeles svettig.

Vi åkte vidare till vänner strax utanför Linköping i fredags, berättar mer om det i ett senare inlägg.


Home Sweet Home <3



Hemma igen efter en riktig superweekend. Mer om det imorgon för nu vankas det Sex and the city 2 och jag är dessutom helt slut!

RSS 2.0