New Years Eve


Lija tar igen sig lite inför sin första nyårsafton. Jag gör tvärtom och "klär upp" henne i jeans. Så coolt att det är ett broderat  L bak på jeansen. Står ju säkert för Lindex då men jag tror att det är L som i Lija.




Här ska köttet till middagen tillagas....

Ganska lugnt med raketer och smällare här än så länge. Skönt för alla djur och små barn.
Lija vilar ju som sagt och vi sitter i soffan och myser med ost, kex och tända ljus. Vi ska snart börja med nyårsmiddagen. I år firas tolvslaget inomhus för första gången på länge, så då passar det bra med en sen middag. Återkommer med en rapport av nyårsmiddagen senare. Men så länge - till er alla:

Happy New Year!


Tröttmössa


Liten i stora, stora sängen för en timme sedan ungefär.

Inatt var fröken piggelin igen. Somnade väl omkring klockan fyra imorse. Då var mamma och pappa helt utmattade. Men det är liksom inget som är fel. Bara det att hon är pigg då och vill aktivera sig. Så hon är glad och busig.
Sedan vaknade hon omkring klockan tio och har legat och skrållat och jollrat sedan dess för att sedan somna om och sova som en stock, vilket hon gör fortfarande. Man sover tydligen som godast i mammas och pappas säng.
Tog bort hennes Snuggle nest från vår säng för ett par nätter sedan. Nu sover hon i sin spjälsäng bredvid mig och det har funkat otroligt bra. Där kan hon stretcha och gympa på ett annat sätt vilket hon verkar tycka är hur skönt som helst. Skönt med lite space både för henne och oss. Men visst händer det allt som oftast att hon hamnar i vår säng och "råkar" bli kvar där...

     
Alla miniatyrbilder är klickbara.

Nej nu ska jag städa undan här och skriva en liten sista minuten inköpslista till N så han kan åka handla. Jag och Lija ska ta ett skönt bad medans han är borta.

Bingo med juice



Vår kväll innehåller bland annat dessa. Kanske kan kamma hem en resa den här gången istället? Jag vann ju 100:- på uppesittarkvällen och N var ett nummer ifrån att ta hem en Thailandsresa. För min hundring så vart det alltså nya lotter. Skam den som ger sig.

Lija har nyligen vaknat från sin eftermiddagsnap och sitter nu hos pappa och snackar och spejar, lilla raringen.
Jag ska hänga lite tvätt, i vanlig ordning, och börja kika lite på vad vi ska ha till middag. Menyn imorgon innefattar en köttbit så ikväll kanske det kan bli kyckling. Min dricka för kvällen och nyårsafton är iallafall införskaffad.... Brämhult gör för övrigt den godast äppeljuicen, min stora craving igenom graviditeten. Drack hur mycket färskpressade juicer som helst. Så Lija är van vid sådana godsaker.


Blöjavancemang & Babyskorv


Nu var det dags för större blöjor igen, 4 - 9 kg. De senaste två nätterna har blöjorna läckt gång på gång. Inte så kul. Dessa är aningen större så det borde bli bättre. Tycker överlag att Pampers är bäst. De är mycket mjukare och mer följsamma än till exempel Libero. Så Pampers är favoriterna hemma hos oss.

Jag upptäckte idag att Lija har fått babyskorv i hårbotten. Läste på lite och gick sedan till Apoteket och köpte denna kräm som man ska smörja hårbotten med tre gånger om dagen i 8-10 dygn. V får se hur det går. Luktar illa gör den iallafall, kanske är bra då?!

   
Så här ser man ut efter att mamma smort mig med den där ruskiga krämen. Vill man vara fin...

Lijas första jeans


Hängseljeans från Lindex 179:- och strumpor 35:-.

Vi skulle till Lindex för att köpa en till pyjamas men alla sorter var slut i storlek 68. Typiskt då hon verkligen behöver ett par till men får kika till veckan igen eller så beställer jag på nätet.
Men vi gick inte tomhänta därifrån för det. De har precis börjat hänga ut vårkollektionen så vi hittade hennes första par jeans. Jättemjuka och härlig kvalité. Två par strumpor fick följa med av bara farten, den ena har en förmåga att alltid försvinna.

   

Dagens Liten



       

Lija var pigg och glad och väckte mig vid elva idag. Så det blev sovmorgon idag. Nu gungar hon i sin babysitter och skrattar. Lyckades fånga ett halvt leende på bild. Svårt det där.
Solen skiner ute och jag tänkte att vi ska försöka komma ut innan den går ner. Lättare sagt än gjort för nu ser jag att hon har slumrat till i sin gungstol...

Ska handla en del inför morgondagen, hummer och alkoholfri skumpa står bland annat på inköpslistan. Ska hämta ut nya bingolotter för min vinst inför kvällen. Posta paket, saker som jag sålt på Tradera, köpa Borago på Apoteket - Lija har fått babyskorv i hårbotten - och lite annat smått och gott som ska fixas.

Nej ut i solen var det....


Morgontidning?

Hittade precis en länk där du kan få DN i en månad för 29:-. Inga vidare prenumerationskrav och den upphör automatiskt efter en månad. Perfekt med en papperstidning på helgerna tycker jag och dessutom helgbilagorna.

Äntligen min



Idag efter en hyfsad natt begav vi oss ut på en liten shoppingrunda. Tänkte också att det var smart att vänta tills idag då kanske många är tillbaka på jobbet igen trots att det säkert är många som tagit ledigt dessa klämdagar med.
Så vi började med att åka in till stan och NK. Där var det relativt lugnt med folk. Beror säkert på att de är smarta och kör sin rea en vecka in i januari istället.
Äntligen köpte jag skötväskan jag spanat på sen Lija låg i magen. Den är sååååå fin - jag älskar den!
Fiffig är den också med magnetlås, massor av fack, ett plastat fack ( för eventuella misstag ) plastetui för våtservetter, lång axelrem samt skötunderlägg.
Den är mer som en snygg handväska med en skötväskas kvaliteer än en typisk skötväska. Jag gillar det för då kanske man har mer användning av den senare. Jag var tvungen att klämma lite på den i grönt också men beslutade mig för mitt första val - den rosa.


Fotade den gröna också så jag kan sitta hemma och våndas - kan man ha två kanske?

Sedan åkte vi vidare till Barkarby och Polarn & Pyret. Jag är  på jakt efter en ny overall till Lija. Den hon har nu är från Polarn & Pyret men den är snart för liten så hon behöver en ny. Men det är lättare sagt än gjort att hitta en nu i reatider plus att butikerna inte tar in mer overaller nu, utan snart är det dags för vårkläder. helst skulle jag vilja ha en likadan som vi har nu, i vit manchester, men det kan jag nog glömma. Hittade ingen overall idag heller men en hel del annat.

Lija sov hela tiden vi var borta, sammanlagt fyra timmar. Vaknade till lite på både Mc Donalds och Polarn & Pyret men inte så att hon var hungrig eller missnöjd utan bara för att kolla läget och att mamma och pappa var med. Sedan käkade hon när vi kom hem, lekte med sin skallra och jollrade. Hon tar tag i skallran och för upp den till munnen om den är i närheten. Hon vill utforska och kolla vad det är för något hon fått tag i. Hon är så duktig vår lilla Snorkla och gör framsteg varenda dag.


Grå smårutig hängselklänning 150:- ( ord. pris 295:- ). Vita, röda och bruna strumpbyxor  20:- styck ( ord.pris 95:- styck ). Tvåpack underbyxor med volanger på rumpan 45:- , tidigare 75:-.
Både underbyxorna och strumpbyxorna har jag tänkt köpa så det var ju hur bra som helst! Strumpbyxor går åt hela tiden.

   

Jag hittade också en mammamysdress till mig. I ekologisk bomull och coolt 70-talsretro mönster - fjällen nästa!
Den hade kostat 345:- per del men kostade nu 95:- för leggings och 75:- för toppen. Riktigt skön är den plus att Lija älskar mönstret. Hon har tittat länge, länge på den och skrattat. Kanske tycker mamma ser knasig ut?


   

Nu sover Lija gott i sin säng bredvid soffan. Jag ska ta en skål med rotfruktssoppan som blev kvar och sedan lägga mig i badet med nyaste numret av Vi Föräldrar. Det tar på krafterna att vara tre på shoppingturen!





SVEA Baby



Lija i skrivande stund. Idag inviger hon den nya dressen från SVEA.
 Inatt slog hon nog rekord - hon var vaken och tokpigg till klockan 06:00. Så vi jollrade och lekte och trixade tills hon till slut somnade och sov ett par timmar. Så idag är vi inte särskilt pigga här. Skulle ju ha åkt till stan och gått på NK bland annat men det får bli imorgon istället ( om det inte har blivit en vana det här med nattsuddandet ). Idag har vi försökt vila då Lija vilat men det har inte blivit så mycket ännu...

Jag har lagat min rotfruktsoppa på eftermiddagen.
 Den består av nötfärs, gul lök, purjolök, potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Så låter man den koka ihop, i med ett par buljontärningar, aromat, peppar och vinäger. Smarrigt som bara den!

Pigg bebbe



Klockan är mycket men så här pigg och glad är Lija för tillfället. Hon ligger i pappas knä och busar med sin favoritleksak - skallran i trä som hon fick av gammelfarmor i julklapp. Hon verkar bli högerhänt för när hon försöker suga tag i den så är det alltid med höger hand. Sedan smaskar hon med munnen och vill smaka vad det är för något hon fått tag i.
Så vi hänger i soffan och busar och leker. Fast man är trött och helst  av allt vill krypa ner i sängen så är dessa stunder underbara för hon är så himla lycklig och sprallig.

 Vi får se när fröken behagar sova......

       

Skötväskan med stort S



Här är skötväskan som jag beställde idag. Den var nämligen slut i butiken men hon skulle ta in de igen. Men jag tror inte jag kan hålla mig så det får nog bli en tur till NK Stockholm och butiken Sprall imorgon. Väskan kommer från Gaia & Ko ( ja det heter faktiskt Ko ) och finns även i brunt,grönt och turkost.  Jag funderade ett tag på den i grönt så att även N skulle kunna använda den, men jag kan inte låta bli att köpa den i rosa. Så han får använda den från Quinny som hör till vagnen när han ska iväg själv.
Det konstiga är att på internet så kostar den 999:- som billigast, men köper man den på NK så är priset 749:-, märkligt va? Det hade ju varit bekvämt att bara ha klickat hem den då jag redan vet hur den ser ut. Men en sväng på NK är ju inte fy skam det heller....

Annandagsshopping

Idag har vi varit i Sollentuna, Stinsen och shoppat lite. Jag tänkte att det skulle vara lugnast där, iallafall lugnare än att åka in till stan. Lija var dock inte helt med på mammas noter idag. Efter lite mat och sedan åkandes i pappas famn så kunde jag snabbshoppa lite till henne. Hittade inte så mycket på rea men väl en hel del annat:


Superfint ljusrosa set med body och byxor från svenska SVEA, 299:- /per del. Texten SVEA på rumpan på både bodyn och byxan. Dessa plagg tittade jag på innan Lija föddes men vågade inte köpa då eftersom vi inte var helt hundra på att det skulle bli en Lija.

   

Polarn & Pyret köpte jag äntligen denna rosa/vitrandiga tunika som jag spanat på tidigare. Den fanns inte kvar i storlek 68 så det fick bli en i 74. Men den växer hon nog snart i. Jag kunde inte låta bli. Tänker mig den tillsammans med vita kalasbyxorna med volanger. Hittade inte så mycket alls på deras rea, bara denna multirandiga body som jag tänker att hon ska ha som pyjamas. Den kostade nu 120:- ord. pris 175:-. Så köpte jag även ett par rosa tights - det går alltid åt. Dessutom tycker jag att deras tights är absolut bäst - lite stora i storleken bara.
Men deras rea var inte mycket att hurra för - än så länge. Det var även väldigt utplockat i det ordinarie sortimentet. Så snart börjar nog vårkollektionen hängas ut i butikerna!
En liten väska till min ögonsten fick också följa med samt ett par spel till XBox.N är sysselsatt med de just nu och Lija sover sött bredvid mig.

Jag beställde också äntligen en ny skötväska till vagnen. Skriver mer om det i ett senare inlägg. Nu ska jag koka mig en kopp te och sätta på en tvättmaskin.




           




Sovkompis



Den söta, vita nallen fick Lija av farmor och farfar. Den blinkar och lyser i flera olika färger. Tanken är att hon ska ha den som sovkompis i sin säng så småningom. Än så länge ligger hon mellan oss i stor sängen på nätterna. Nallen blinkar också om man klappar i händerna.
Hon hade den bredvid sig i soffan igår kväll och hon tittade intresserat på den en lång stund. Hon är ju som sagt väldigt förtjust i lampor.
I bakgrunden skymtar snyggaste lampan Bourgie från Kartell samt mina hyacinter som tyvärr inte hann slå ut till jul.



Två utav julklapparna Lija fick av gammelfarmor. Mjuka och lena boken "Prickiga Pelle" samt en skallra. Skallran i trä var jätterolig då den också har bjällror som plingar. Än så länge kan hon inte greppa den men jag är säker på att det blir succe så småningom.



Lija var självklart finklädd i klänning,kalasbyxor och body från Lindex. Här ligger hon i sin portabla "fåtölj" och tar igen sig hemma hos gammelfarmor.




Bilder på Lija och gammelfarmor samt på Lija och pappa hemma hos oss.
 
Nu ska jag hänga tvätt. Har tvättat alla nya kläder hon fick i julklapp.
 Imorgon tänkte jag att vi skulle åka till Stinsen,Sollentuna och kolla lite på rean. Jag är ute efter ett par stövlar på Scorett  som jag hoppas att de har sänkt. Sedan tänkte jag kika in på Polarn & Pyret och köpa en rosa/vitrandig tunika som jag sett. Inte ofta de har rosa kläder i sina kollektioner så det gäller att passa på. Hoppas den finns kvar.
Ska även försöka finna förbi Babyland, Barkarby och köpa lekbågen till Lijas babysitter.

Lijas första jul


Lijas första julafton började med ett besök hos hennes gammelfarmor. Vi fikade och kollade på Kalle Anka. Tomteverkstaden blev en riktig favorit. Gissar att det är ljudet och musiken som är roligt.
Lija blev rikligt bortskämd med  massor av julklappar och kuvert - TACK!

   

Vi köpte ett Xbox i julklapp till oss själva. Har länge funderat på ett PS 3 men svårt att motivera sig till att lägga ut de pengarna så nu blev det ett Xbox till en tredjedel av priset. Tanken är att vi ska flasha det så att man kan komma billigare undan med spelen.

Klänningen fick jag av N som morgonjulis ( ursäkta den dåliga bilden). Den fick bli min julaftonsklänning i år. Matchade den med svarta strumpbyxor med små vita prickar på.


Lija fick bl a detta babygym av farmor och farfar i julklapp. Tur att jag inte har hunnit med att köpa ett till henne. Som synes så är Mojjen väldigt förtjust i det. Det finns massor av saker att speja på plus att det blinkar och låter när man trycker på en knapp. Det kommer nog att bli succe om ett par veckor. Känns som att hon fortfarande är lite för liten för att uppskatta det. Men tiden går rasande fort!

Förresten var det första gången igår som jag kunde bära runt på Lija utan att behöva stödja nacken på henne. Hon höll själv upp den så duktigt och spanade på lampor bla som är det mest spännande hon vet.
Så det var verkligen ett stort framsteg och en fin julklapp till mamma och pappa.

Julafton avslutades med julmat hemma hos oss. Mina småbröder Erik och Simon sov kvar och vi satt uppe sent och spelade poker och grabbarna drack öl.
Lija hade svårt att komma till ro inatt. Jag tror att det berodde på mycket nya intryck och mer liv och rörelse än vanligt.
Förövrigt så var det N som tog hem potten i pokerturneringen....

Dan före dan


Dan före dan....Jag och Lija klär granen. Den traditionen flyttar vi aldrig på. Tycker det är så mysigt med uppesittarkväll och samtidigt pyssla och julstöka. Vad skulle jag göra utan BabyBjörn selen förresten? Den är oumbärlig.
Så spelade vi Bingolotto. N var ett nummer ifrån att vinna en Thailandsresa åt oss. Kunde ha blivit en bröllopsresa kanske? Vi avslutade spelet en hundring rikare iallafall. Blir nog nya lotter det.

Jag gjorde min berömda ostpaj, Leilas Rocky Road och N griljerade skinkan. Skinkan var förövrigt den godaste någonsin tror jag bestämt. Riktigt salt och saftig.



Bildbevis på min tolkning av Leilas Rocky Road. Godaste julgodiset ever. Men så himla enkelt var det inte kan jag lova. Lite pyssligt. Ett tips kan vara att verkligen köpa lite dyrare mörk choklad som det står i receptet. Jag kände för att inte ha fullt så mycket mörk choklad i som receptet sa. Utan jag tog hälften mjölkchoklad, men den "billigare" chokladen visade sig vara svårsmält. Detta resulterade i att jag fick jobba ihop smeten ganska länge. Så nästa år kör jag på den dyrare mörka chokladen.
Men som sagt det var hur gott som helst och väldigt uppskattat.
Vi gav även bort en del inslaget i cellofan.

Ingredienser

12 kakor (men jag skar de i ännu mindre små bitar - så det blev snarare 40 stycken)
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Söndagsfin


Fjärde advent och Lija är fin i klänning som hon fick av Janina igår. Här gurglar och stånkar hon åt Mojjen som inte fattar någonting.

Idag har hon varit så himla glad. Skrattat så hon nästan kiknat åt N när han busat med henne. Snacka om att ens hjärta smälter då. Finns nog ingen mer äkta glädje. Älskade Lija.

           

Jag har kokat knäck idag. Tog lite lägre tid än jag troddde och lite pyssligt var det allt. Men det var mödan värt plus att man fick ännu mera julstämning i kroppen och hemma. Känner på mig att det kommer att vara strykande åtgång på de när mina småbröder kommer på julafton.

Nej, nu måste jag försöka passa på att sova jag med så jag orkar med morgondagen.  De andra två slumrar sött här bredvid men jag vet att en viss liten fröken kommer att vakna alldeles strax och vilja gosa och äta. Jag nästan längtar efter att hon ska göra det nu så att jag får snusa på henne och klappa henne tills hon somnar om på mitt bröst. *Kärlek*
Men lite sömn behöver mamma med för att orka gosa och ge massa kärlek.

Natti Natti!

/Emma

Kusindate



Igår träffades kusinerna för första gången. Min brorsdotter Janina, Lijas kusin, och hennes mamma Anna var här och hälsade på. Vi har försökt få till denna date ända sedan Lija föddes men Janina har varit sjuk till och från hela tiden (dagisbaciller) så det har inte varit så lämpligt med besök.
Men nu blev det äntligen av. Som Janina har längtat. Hon har varit så nyfiken på bebisen. Det bästa hon vet är att leka med dockor,klä av och på , byta blöjor, mata osv. Lija är ju som en liten docka så det var verkligen hallelujah moment för Janina igår.

Hon hade med sig massor av fina presenter och julklappar till sin lilla kusin. Flera av de hade hon valt ut alldeles själv, bl a en jättemjuk, härlig, rosa filt och en söt rosa klänning med volanger. Lija fick också lite leksaker - en skallra och mjuka byggklossar. Janina försökte få Lija att redan nu skallra med skallran genom att stoppa den i hennes hand, snällaste Janina.

Hon var jättesnäll och go med Lija, pussade och kramade henne. Ville vara med och hjälpa till med blöjbyte och påklädning. Påstod flera gånger att Lija hade bajsat bara för att få byta blöja. Hon gungade fart på henne i babysittern så man kunde tro att det var rena rama Gröna Lund här hemma.

Vi bjöd på lunch - rostbiff, potatissallad,sallad,syltlök och rostad lök, inte så juligt men de skulle äta julmat när de kom hem så det hade blivit lite kaka på kaka. Sedan fika i form av tårta, hembakade lussebullar och julmust.
Väl dags för hemfärd så ville inte Janina åka hem utan hon ville sova kvar hos bebisen. Anna berättade sedan att när hon kom hem så satte hon genast igång och packa sin resväska så att hon kunde åka hit och sova över.
Lija fick ett minne av dagen i form av en chokladpuss i pannan...





Kusin Vitamin



Dagen idag startade tidigt. Tidigt för att vara oss iallafall. Gick upp vid åtta för då hade Lija tröttnat på att ligga i sängen. Tror bestämt att hon längtade till sin "gungstol" ( babysittern ).

Men trots att dagen började tidigt så har vi inte gjort alltför mycket direkt. Jag var ut själv (!!!) och handlade julklappar till Lijas kusin, min brorsdotter, Janina. Hon och hennes mamma Anna kommer och hälsar på imorgon så ska vi byta lite julklappar och de ska få se Lija. Janina är sååååå nyfiken på henne. Jag pratade med henne på telefon häromdagen, då frågade hon om  jag och Nicklas hade en bebis hemma, vad bebisen hette osv. Sötnos!

 Jag bestämde mig för att vara en pedagogisk och tråkig( ?) faster och handlade alltså dessa två spel till tre och ett halvtåringen. Jag tycker att det känns meningsfullt att ge henne saker som hon utvecklas och lär sig saker av. Hoppas att hon blir glad!

I övrigt så har vi bara myst i soffan idag hela familjen. Lija har varit jätteglad och go hela dagen. Det värmer i mammahjärtat när man ser att hon är helt tillfreds och bara njuter.
Hon är så stark i nacken och kroppen nu. Vänder och vrider på huvudet som en propeller  när hon ligger på mage, ålar och kravlar runt när hon ligger i soffan.
Hon har fått fler små,små ögonfransar och ögonbryn nu. Dessa små/stora detaljer gör att hon ser mer och mer ut som en liten "människa. Älskade älskade hjärtat.

Myror i brallan...

Lija har alldeles precis somnat. Har i stort sett varit vaken sedan klockan sju ikväll. Vet inte vad som var fel  - kunde bara inte komma till ro ordentligt. Stackars liten. Till slut somnade hon av ren utmattning på mitt bröst. Nu sussar hon så gott tätt intill mig i stora sängen - mammas älskling. Så nu ska jag stänga ner för idag jag med. Måste ju bara visa bilden på Lija i sina nya byxor. Budskapet stämmer ganska väl in på lilla myran ikväll.....


Födelsedag



Igår var det min tur att firas. Tycker att det har firats varenda dag de sex veckor som gått sedan Lija föddes. Men igår fyllde alltså jag 27. Tårtan kom N hem med på eftermiddagen tillsammans med en kungsgran från Bauhaus. Tänkte skapa egna och nya traditioner nu när vi är en egen liten familj. Så hädanefter kommer  granen hem på min födelsedag istället för dagen före julafton. Fast klä den kommer vi fortfarande att göra på uppesittarkvällen. Det är så mysigt att dricka glögg, klä granen , slå in julklappar och pyssla då.

Jag fick en hel del gratulationer under dagen samt blombud - tack!

Jag fick även ett rött fint stenhjärta av Lija. Hon hade spenderat sina egna babydollar på en present till mamma. Mammas älskling;) Fast jag tror nog att pappa hade ett finger och plånbok med i spelet....

Idag har jag pysslat med julkort hela dagen emellan amning och annat. Var nyligen iväg med hela bunten till posten. Skönt!

        

N har målat vår fula och gula furutrapp vit idag. Så himla fräscht blir det - bild kommer när det är klart.

I detta nu sitter/sover Lija i sin älskade babysitter från BabyBjörn. Hon fullkomligt älskar den. Ibland tror jag att hon gnäller just för att hon vill till den, för hon blir helt lugn och börjar skratta när hon kommer dit.
Vi väntar på att "Bonde söker fru ska börja" - spännande!

Ja just det - idag kom kläderna från Babyshop. Supersnabb leverans! Allting var jättefint och väldigt härlig kvalite. Kan nog bli fler inköp både från Babyshop och utav kläder av märket "Snoffs". Vad snoffsig hon ska bli vår lilla tjej.

Nattshopping

Upptäckte nyss att Babyshop kör 40% rabatt på Snoffs barnkläder. Jag har tidigare spanat in deras coola grejer så jag slängde iväg en beställning direkt. De har dessutom fri frakt året ut.

Jag beställde storlek 68 på klänningen samt bodyn. Underbyxorna fanns bara kvar i storlek 62. Totalt blev det 243 spänn tror jag! Nöjd som bara den.

Trött mama....


Lija sover gott morse efter att hon hållt oss vakna halva natten.

Klockan tre inatt bestämde Lija att mamma och pappa skulle kliva upp. Så det var bara att lyda. Vi gick ner på nedervåningen och satte henne i sin babysitter. Där satt hon och skratta och gympade för glatta livet medans vi gäspade ikapp. Såhär höll vi på fram och tillbaka tills jag tror klockan var halv sex då vi gick tillbaka till sängen och N tog hand om lilla fröken så att jag fick sova.
När jag vet att han har henne så sover jag verkligen effektivt. Tar igen massor av sömn känns det som.

Senare var det dags för läkarbesöket på BVC som gick jättebra. Snorklan fortsätter att avancera på kurvan. Väger nu 5320 gram - vägde 5000 exakt den 4/12 då vi var där - så hon ökar. Längden har lugnat sig lite, en cm sen sist, mäter nu 60 cm.
Det är så skönt att se henne växa. Man växer själv av stolthet då. Våran duktiga tjej.

Vad gäller hennes utslag så ser det mycket bättre ut idag. Läkaren tyckte att vi skulle smörja med Hydrokortison för att bli av med det fortare. Hade en tub med det hemma så har smetat på henne det under kvällen.

Direkt efter BVC promenerade jag och Lija hem till Kristina för fika med mammorna och bebbar. Alltid lika trevligt och Kristina hade gjort en urgod tårta. Tiden bara rusade iväg - var väl inte hemma förrän omkring halv sex, sedan har resten av kvällen gått i ett.



Dags att tänka på morgondagen

Fullspäckad dag imorgon så det är nog dags att försöka sova. Vad gjorde man om dagarna innan man fick barn?
 Har kommit in i en period då jag har svårt att somna trots att Lija sover gott bredvid mig. Jag är hur trött som helst, vilket man är då man ammar om nätterna, men jag kan bara inte somna. Det tar oftast en timme eller två för mig att somna. När jag väl gjort det så är det dags för Lija att äta.
Så resultatet blir en väldigt trött mamma.
Jag måste lära mig att sova och vila när hon gör det. Tror inte man klarar sig för alltid med tre timmar sömn per natt.

Morgondagen bjuder på första läkarbesöket på BVC. Lija har haft en del hormonutslag i ansiktet den senaste veckan.
Ringde BVC och det första hon frågade var ifall jag druckit glögg eller ätit pepparkakor. Vilket jag har gjort ( lättglögg såklart ). Båda två innehåller en massa olika kryddor vilket kan ha orsakat hennes utslag.
 Har låtit bli godsakerna ett par dagar samt smort henne med Miniderm samt Locobase repair och nu ser det mycket bättre ut. Tack och lov - stackars lilla snorklan.
Ska bli spännande att se vad hon väger nu. Sist vägde hon exakt fem kg. Hon "sticker iväg som en raket på kurvan" för att citera sköterskan på BVC. Både vad gäller längd och vikt. Vad ska det bli för amazonkvinna?

Efter läkarbesöket ska jag hem till en av tjejerna i mammagruppen på födelsedagsfika. Kristina som hon heter fyller samma dag som mig, det vill säga på tisdag, så hon har bjudit hem oss alla i gruppen. Blir vi fulltaliga så innebär det nio mammor samt nio bebbar - underbart!

Nej nu är det dags att krypa ner bredvid min lilla skatt. Sängen är även berikad med en stor skatt av det motsatta könet - Lijas pappa N och min man.

Natti Natti
//Emma & Lija

Bloggens huvudperson - Lija Linn Milly


Äntligen!

Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att jag ska starta en egen blogg. Läser regelbundet cirka 40 bloggar. Med regelbundet menar jag varje dag. Vissa har jag följt i flera år.
Det började med,som för säkert många andra, Alex Schulmans blogg. På "den tiden" fanns det inte så många fler stora bloggare.Det fortsatte med diverse modebloggar - jobbade under den tiden med mode.
Hittade sedan vidare till gravidbloggar eftersom att jag själv blev gravid.Nu läser jag fortfarande alla "mina" modebloggar som har blivit som en slags dagstidning för mig.Kombinerar dessa med föräldrabloggar.

Bloggarna man läser färgas av de stadie man befinner sig i livet. Vissa byts ut och vissa hänger med hela tiden.

Vi får väl se om jag tagit med mig något av alla timmar jag läst bloggar och lyckas skapa en innehållsrik och intressant gåva till min dotter den dagen hon vill läsa detta.

Jag kommer att skriva direkt från hjärtat till Lija i denna blogg. Det jag skriver är mina ord, mina tankar, hur jag upplever mitt liv med Lija.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0