Älskar, älskar inte, älskar!



Älskar....



....älskar inte....



....älskar dig mamma!!!

Raringen lekte med rosblad på balkongen idag, plockade blad för blad av den där lilla rosen. Det såg så sött ut för hon var så koncentrerad när hon grejade.

En helt underbar första Mors Dag är nu till ända och jag kan inte tänka mig något bättre sätt att ha firat den på än tillsammans med mina fina älsklingar. N har verkligen tagit hand om oss idag och skämt bort mig extra mycket. Till middag överraskade han med svensk oxfilè och en färskpotatis sallad. Till efterrätt chokladglass, of course, med jordgubbar, mums mums!

Lija somnade gott, säkerligen väldigt nöjd och tillfreds efter massa bus hela dagen lång. På kvällen har vi njutit av den sista värmen och härliga luften på vår numera väldigt mysiga balkong. Kan det inte vara sommar jämt? Och Mors Dag?







Kissarna gillar också att hänga på balkongen med oss, här har de snattat Lijas råtta.


Lija gåtränar





Lija vill mest gå hela tiden med hjälp. Hon går tills hon blir helt slut lilla gumman. Hon är duktig och fattar precis vad det handlar om och hur man ska göra. Hon flyttar ett ben i taget och lyfter högt på dom. Tänk vad stor hon börjar bli och vilken rolig tid det är nu! Det händer nya saker varenda dag och man vill inte missa en sekund!

Sandlådepremiär & På grönbete



Mysigt att pilla med sanden i sandlådan.

Jösses vad varmt det är idag, så härligt så. Vi har varit ute en stund men mest hållt oss i skuggan. Lija fick besöka sandlådan för första gången i sitt liv. Det var ganska knasigt verkade hon tycka men kul. Jag ska köpa ett litet sandlådeset till henne tänkte jag så fort jag hittar ett fint för det lär bli fler besök då vi har en fin och välskött sandlåda här på gården.

Sedan la vi oss i parken en stund i gräset och det var nästan ännu mysigare att dra i gräset och gåträna med pappa N. Vi gick hem och lagade lunch (lasagne) till Lija och tillsatte lite färska kryddor såsom persilja och rosmarin från vår egen kryddgård och det föll verkligen fröken i smaken.

Nu vilar hon sin sista nap för idag och när hon vaknar så blir det ett bad för sandloppan.



Filosoferar med pappa.










Alla Mammors Dag



Goaste tjejen är det bästa och finaste man kan få på Mors Dag!

Jag vaknade upp strax efter nio totalt utvilad efter tidigt sänggående igår kväll. Underbar känsla att ha fått sovit gott trots värmen.
Vi har firat Mors Dag här hemma på morgonen, N och Lija fixade lyxig frukost till mig och gottigt fika på balkongen. Jag fick ett fint paket av dom också innehållande en ljuvlig tunika, helt i min smak. Dagen kan inte starta så mycket bättre. Vilken underbar familj jag har och en man med mycket god smak!

Nu ska vi fortsätta njuta dagen och vänta på att Lija har sovit klart sin nap, vi tänkte ta med henne till sandlådan här nere på gården där dom har fyllt på med ny fräsch sand.



Smarrig chokladmuffins med vaniljkräm inuti.



Bästa mammapresenten, tunika från PoP. Matchar en av Lijas klänningar därifrån.



Superduktig på att stå själv.


Kusindate & Jobb



Kusinkram



Janina leker med Lijas My Little Pony slott och hästar medans Lija kör omkull slottet gång på gång så Janina skriker.



Janina offrar en av hästarna till Lija som muta så att hon inte ska köra omkull grejerna hela tiden, funkade icke...



Helgen bjuder på riktig högsommarvärme, lovely! Jag har faktiskt jobbat i affären idag för första gången på länge. Det kändes väldigt märkligt att lämna Lija hemma med pappa N för första gången sedan hon föddes. Först fick jag nästan dåligt samvete men det slog jag genast bort. Med all rätt visade det sig när jag kom hem efter fyra timmar för de hade haft hur kul som helst och Lija hade varit jättenöjd hela tiden.

De hade gåtränat, rafsat i blomkrukor på balkongen så det var jord över hela golvet och sovit. Lija visade upp sina färdigheter i att stå helt själv när jag kom hem, hon håller sig i ett lågt bord som vi har på balkongen och står själv utan att vingla och utan vår hjälp!! Vår duktiga tjej och duktiga N som tränat med henne hela dagen. Nu vill hon bara stå, stå och stå hela tiden. Hon tar tag i min tröja så fort hon kommer åt och reser sig upp och blir så lycklig när hon lyckas.

Det var riktigt kul att jobba några timmar och att träffa lite folk. Det kändes skönt att komma iväg ute på egen hand en stund.

Igår hade vi besök av Lijas mormor och hennes lilla kusin Janina. De hade superkul ihop och Lija var så fascinerad av sin kusin som hoppade omkring och busade med henne. Janina var väldigt försiktig och gosig med Lija, pussade på henne och kramades hela tiden. Mormor fick också flera pussar av Lija, hon körde fram och tillbaka i sin gåstol och utdelade ett gäng pussar efter att blygheten lagt sig.

Vi har precis kollar klart på Robinson och ätit god kycklinggryta med ris. Ikväll blir det tidigt i säng, fick inte sova så mycket inatt på grund utav den extrema hettan i vårat sovrum, puh!



Mormor får en blaskig puss.




IKEA tripp



Lija gillar IKEA.



Knasig bild i farten.

Igår var vi med Maritha och Emilia till Barkarby. Vi började med att kolla in PoP Outleten som hade uselt sortiment och höga priser denna gång. Hittade iallafall en snygg solhatt i denim.
Traskade sedan vidare till IKEA, käkade lunch - både vi och småtjejerna, sedan slocknade Lija i vagnen och jag kunde spana runt i lugn och ro.

Vi avslutade med en sväng till Babyland och Babyproffsen, äntligen hade de brickbordet till vår BRIO Sit inne så jag köpte ett sådant till Lijas matstol. Jag förstår bara inte hur de kan ta 400 spänn för lite plast!? Jaja, hoppas att det kommer till användning, jag tror att det blir bra när hon sitter med i köket eller på balkongen. Då kan hon sitta och plocka med sina egna grejer där och kanske få lite smakprover.

Hur som helst så hade vi en toppendag och det var perfekt med IKEA en regnig dag som vi hade här igår.

Idag kommer min mamma och Lijas kusin Janina på besök. Det ska bli kul då det var ett tag sedan vi träffade dom. Janina är ju stora tjejen nu - fyller fyra i juli.

Nu ska jag kicka igång dagen här med en smoothie till mig och någon annan frukost till Lija.



Litet tjuvgods från IKEA, musen hittade jag hos Lija i åkpåsen när vi kom ut. Lija var glad som en lärka över den iallafall.
Scarfen kommer från Babyproffsen, lite finare att ha ute, kostar 89:-.




Fina ramar, galgar till Lijas garderob ( kan de inte göra finare barngalgar?? ) och världens finaste lilla pekbok. Den är helt underbar med lösa små djur i, spegel och lurv. Superbra tips om du ska till IKEA, jag har nog inte sett finare.

   



Solhatt från PoP 50:- tidigare 145:-. Jag gillar modellen så mycket då man kan knäppa upp skärmen och även vända den ut och in.



Jag hittade äntligen ett snyggt parasoll till vagnen på Babyland i samma nyans som åkpåsen. Jag stod och höll i det rosa men Maritha lyckades hejda mig. Detta passar jättebra till vagnen, 159:-.


Fullt ös



Bustjej som stormtrivdes på öppna förskolan idag.

Idag har vi varit igång hela dagen ända sedan tidig morgon. Dagen startade med besök på bvc med sexmånaderskontroll samt vaccination. Det gick så bra som det bara kan göra, skrek till lite när dom stack henne men med lite kärlek så gick det fort över.

Lija fick massor av beröm för sina färdigheter både i att sitta och plocka med grejer. Sitta har hon ju i stort sett kunnat sedan hon var fem månader och det är tydligen tidigt. Läkaren tyckte också att hon har väldigt utvecklad finmotorik som han uttryckte det. Det tycker jag med för hon sitter ju och trixar och pillar med sina grejer hela tiden. Det är samma i gåstolen om hon hittar något efter vägen så är det en lång stunds undersökning med full koncentration som gäller. Hon slänger inte och bankar med grejerna utan plockar mer och försöker förstå vad det är.

Vikt 8800 gram, längd 72 och huvudomfång 42 centimeter så hon följer sin kurva perfekt. Lite över på allting men riktigt fint ser det ut. Så det var en mycket stolt mamma som gick därifrån.
Än så länge verkar hon inte påverkad av sprutorna så vi håller tummarna.

Efter bvc var vi hem en sväng och käkade lunch och Lija tog en liten nap. Mötte Maritha för att sedan traska vidare till öppna förskolan. Där var vi nog ett tjugotal barn idag och det var mysigt som vanligt.
Efter bus, lek och sång där så gick jag, Anna och Maritha på Lindex en sväng, lite smått och gott fick följa med hem. Det är svårt att låta bli.

Lija har ätit riktigt bra idag så nedtrappningen av amningen dagtid går bättre och bättre dag för dag. Det känns så himla bra. Jag trodde att det skulle bli svårare.



Sockersöt top med smock i ryggen och broderade axelband i storlek 92, kostar 79,50:-. Kan dom inte göra det i vuxenstorlekar också?



Tag 3 betala för 2, 69,50:-/per del. Leggings i storlek 92 samt ett fint A - linjeformat linne i storlek 86.

Högsommarvärme



Matmonster, nåja ibland, vid lunchen idag med mango runt hela munnen. Det hamnade även i håret så småningom.

Förmiddagen
spenderades i sängen, jag somnade till när Lija skulle sova sin nap och vi sov två och en halv timme tillsammans. Underbart skönt och förmodligen välbehövligt. Vi käkade lite lunch och gick sedan ut i högsommarvärmen, ja för det har det verkligen varit idag. Tyvärr verkade Lija tycka det var jobbigt med värmen så vi var inte ute så länge. Vi gick ner till centrum och hälsade på svärmor/farmor i affären. Fikade lite med citronmuffins och pratade lite.

VI gick på Ica och handlade lite smått och gott. Hittade en fin matta i beiga toner till balkongen. Var nedsatt till 89:-, passar bra nu när hon sitter så mycket med oss/mig där ute.
Nu ska jag käka tacos och sedan blir det en favorit i repris - jordgubbar och chokladglass. Sedan ska vi kolla vidare på The Notebook som vi börjat kika på, riktigt , riktigt bra film. Jag förstår inte hur vi har kunnat missa den?! Den påminner mig om min favoritfilm alla gånger, Stekta gröna tomater.

Imorgon står som sagt BVC på schemat, det ska bli spännande att se vad lilla fröken väger och mäter samt om hon går igenom besiktningen. Det är även vaccinationsdags.



Nya mattan passar bra tycker Mojjen.

Sol sol sol



Hjärtat i förrgår när hon undersökte blommorna på framsidan.

Morgonen
bjuder på strålande solsken och värme även idag, sommaren verkar vara här!
Vi har sovit hyfsat gott och startade dagen med att ligga och gosa länge, länge i sängen. Det är så mysigt att hon vill det så jag tackar inte nej.

Maritha har bjudit upp oss till dom så vi får se om vi kanske traskar dit en sväng i eftermiddag. Hon skulle fixa och dona i trädgården så det kan ju vara skönt att lapa lite sol och snacka en stund. Annars blir det lugnt, imorgon är det vaccinationer på förmiddagen och öppna förskolan på eftermiddagen ifall hjärtat är opåverkad av sprutorna det vill säga.



Krusbärsbusken har blivit angripen av massa konstiga larver. De käkade upp alla blad men lämnade bären, tack. N sprayade busken med såpvatten och då ramlade dom ner på golvet en efter en så det var ett helt hav med larver.


Galen i rosa



Det blir lätt väldigt rosa när jag går till affären...

ACO:s bodylotion limited edition med doft av passionsfrukt och mangoolja luktar ljuvligt och dessutom snyggt förpackad. Jag är en riktig förpackningsjunkie. Den gamla vanliga ansiktstvätten också från Apoteket, sedan kunde jag inte motstå handtvålen som ska lukta rabarber, mums! En liter svenska jordgubbar blir gott i soffan ikväll.

Nu har vi vart ute på vift en sväng. Det är otroligt skönt ute, sommarvärme med lite fläktande vind. Helt perfekt! Jag handlade en massa på Ica och djuraffären så vagnen var tungt lastad så vi fick kila hem nästan omedelbart men nu sitter vi på balkongen och gottar oss. Jag dricker LOKA med fläder och citronsmak, riktigt läskande.

Nu ska jag och lilla lortgrisen ta ett bad, hon älskar att bada så det blir uppskattat!



Lilla ger soffan på balkongen högsta betyg.

Blomster



Fint arrangemang som N fick av sina föräldrar i lördags. Det är rosmarin på stam samt två stycken mörklila kryssantemum. Snygg svart låda till det, passar perfekt hemma hos oss.

Lunchen är avklarad och Lija har vilat en liten nap så nu ska vi nog ge oss ut och njuta av solen innan den försvinner.
Jag behöver handla lite nödvändigheter på Ica och Apoteket, blöjor och lite annat smått och gott. Jag ska upp på Lindex och byta de vita tightsen jag köpte till Lija, de var för små i storlek 86!! Så jag får ta 92 på dom istället.
Jag måste nog kånka hem lite kattsand också och kanske passa på att ta en glass i solen också om Lija samtycker.

Det verkar ha lossnat för Lija med maten också, typ igår gjorde de det. Hon åt med god aptit både lunch och välling på kvällen. Jag har hittat en burk med nudlar, skinka och grönsaker som hon äter som en tok. Till efterrätt har hon fått mango och det har hon alltid gillat. Yoghurten funkar också riktigt bra fortfarande. Jag är så glad åt att hon gillar vällingen för hon sover mycket, mycket bättre på den har jag märkt. Så nu håller vi tummarna att detta håller i sig.



Pelargonerna hamnade på framsidan istället för i Lijas rum. Jag hittade inga snygga krukor så jag orkade inte vänta.


Soft start på veckan



Lija rafsar i blomkrukan på balkongen på framsidan. Hon ville INTE gå därifrån och allt skulle in i munnen.



Vi tog oss en välbehövlig sovmorgon jag och Lija, det är så mysigt att ligga och dra oss och kramas.
Igår fick vi besök av min vän sedan många år tillbaka, Ida. Vi pratade gamla minnen, käkade thailunch och fikade på balkongen. Vi kom fram till att det var två år sedan vi sågs sist. När vi bodde i Västerås träffades vi nästan varje dag ett tag. Nu får vi se till att det inte tar två år igen tills vi ses!

Idag ska vi inte göra några större utsvävningar, vi ska passa på att vila då det blir fullt upp resten av veckan. Det är vaccination och sexmånaders kontroll, öppna förskolan, badhuset, besök av mor och Lijas kusin Janina, ja det händer massor helt enkelt så vi passar på att softa medans vi kan.



Ida, jag och Lija.

Arla morgon



Lija tyckte vi skulle stiga upp tidigt idag, men hon somnade innan 20 också så det var väntat. Men hon är redan lite tröttis nu och ligger i pappa N:s knä och bara myser nu. Jag hoppas på en liten tupplur alldeles strax, vi får väl se vad lilla fröken säger om det.

Det verkar bli kanonväder här idag, strålande sol och blå himmel. Det är redan varmt och skönt ute på balkongen och katterna ligger ute och solar sig.

Idag väntar vi besök av Ida vid lunch, det var ett bra tag sedan vi sågs nu, ja säkert ett och ett halvt år sedan. Hjälp vad fort tiden går! Ska bli kul att catcha upp oss lite på varandras liv och kul att hon äntligen får träffa min fina lilla tjej.
Men som sagt - först vore det skönt med lite vila...



Tårta idag igen



Lijas farfar, farmor och kusin Tilda på besök.

På eftermiddagen kom Lijas farmor, farfar och lilla kusin Tilda på besök för att fira N som fyllde i torsdags. Vi käkade tårta och drack kaffe på balkongen där det var så skönt idag.
Lija hade precis vilat innan de kom och var på ett strålande humör. Hon visade upp sina skills i gåstolen och var väldigt intresserad av kusinen och ville både pussa och krama henne, så söta så.
 N
fick ett jättefint blomarrangemang, som jag glömt fota - visar imorgon, och ett kuvert som får gå till en ac till sommaren.
Jättetrevligt med besök och kul att träffa söta kusinen Tilda som Lija gillade, det är så spännande med andra barn och speciellt de som springer omkring,

Vi har kollat på Robinson och käkat god kasslergratäng och färskpotatis. Nu blir det film, Bröllopsduellen, och sedan sängen tidigt tror jag. Min vän Ida kommer ifrån Västerås och hälsar på imorgon. Hon har ännu inte träffat Lija så det ska bli kul.




Gäääääsp



Hänger med pappa N när han spelar tvspel på morgonen.

Ooooh vi känner oss nyvakna här hemma. Vi gick och la oss med Lija efter frukosten och sov (!!) två timmar utan problem alla tre. När vi/jag ligger bredvid henne så har hon absolut inga problem med att vila på dagen. Ligger inte jag där så blir det bara 30 minuter. Den lilla gosiga rackaren ska ligga med huvudet lutat mot mitt bröst när hon sover. Det är mysigt om det inte vore för att det blir så nedrans varmt...

Nu ska Lija ta ett dopp i badkaret och göra sig iordning litegrann. Vi med för den delen, riktigt skönt med en långvila var det.
Lite städning står på schemat också, dammsuga och plocka bort lite av alla miljoner leksaker som ligger överallt.

Regn & rusk = hemmamys



Lillknas upp och ner.

Det är regnigt och ruskigt här idag, passar utmärkt att bara vara inne och mysa med andra ord. Lijas farmor och farfar kommer på eftermiddagen för att fira N som fyllde år i torsdags.

Natten var riktigt bra utan en massa stök och bök. Hon sover mycket bättre de kvällar hon ätit av vällingen. Även om det inte är några stora mängder hon får i sig så verkar det mätta väldigt bra i lilla magen. Skönt att det fungerar och att hon inte krånglar med den som med maten. Nej hon tycker om vällingen och säger "mmm" högljutt när det bjuds på den. Hon sträcker sig efter flaskan och ska hålla själv. Så vi fortsätter introducera den med små skvättar varje kväll så ska det nog bli ett återkommande kvällsmål och en god nattningsvana så småningom. Men den är ju väldigt mastig så vi tar det sakta men säkert, ingen brådska.


Happy happy friday - igen!



Bild från tidigare i veckan.

Det känns ju som att vi redan har haft fredag iochmed den röda dagen men nu får vi det igen, vilken bonus!
Natten var riktigt bra, förutom en viss liten katt som ofta ylar och väckte oss alla omkring halv fem imorse. Mindre kul, vi måste hitta en lösning på det. Dessutom är det så himla varmt på övervåningen redan nu och sommaren har ju knappt börjat. Vi funderar på att flytta ner sovrummet på nedervåningen över sommaren. Värmen stiger ju uppåt och riktigt heta sommardagar så har vi så kvavt uppe med ibland 35 grader varmt och det känns inte som ett alternativ nu med liten. Vi får se om vi gör slag i saken idag eller till helgen. Det är ju ett litet projekt...

Nu ska vi mumsa lite frukost, gröt för Lijas del och smörgåsar till mig. Vi tar oss en hemmadag idag, myser och sover lite tror jag.

Födelsedagsfika hos Gammelfarmor



           



Gåtränar med pappa, hon har blivit jätteduktig på det!

Nu har vi precis kommit innanför dörren. Vi har varit hos Lijas gammelfarmor och firat N med tårta och kaffe. Supermysigt men Lija var dock lite trött och därmed rastlös. Hon visade upp hela sin vokabulär för sin gammelfarmor som innehöll diverse spott och fräsljud.

Vi gick sedan till affären och handlade lite godsaker till kvällen. N valde, till min lycka, att vi ska grilla kyckling och tilllbehör såsom halloumi och grönsaker. Jag fullkomligen älskar halloumi så jag blev lyckligare än lyckligast.
Lija sover en sen nap nu men vaknar nog snart. Hon var så trött efter allt firande och badet på förmiddagen så det var lika bra att hon fick ta igen sig en stund.
Förresten - tårtan var suveränt god trots det lilla missödet...



Sitter fint i gammelfarmors sköna fåtölj.



Det är så bra hos gammelfarmor för här får man tydligen kliva på möblerna.



Så, nu har jag nog provat alla möbler.

Hipp Hipp Hurra!



Liten glad paketbärare.

   

Paketet innehöll en ny plånbok i svart och rött skinn. Hans var trasig så det var en välbehövlig present.

Idag fyller pappa N många men unga år. Vi startade morgonen med paket och sång från mig och Lija till världens bästa pappa! Det blev lie födelsedagsfika först och sedan en riktig brakfrukost med alla tillbehör. Lija åt mandarinklyftor och gröt, fick smaka lite ägg också men det var lite läbbig konsistens verkade hon tycka.

Födelsedagsbarnet vilar nu med det minsta barnet, jag hade ingen ro att ligga still. Alldeles för varmt i sovrummet också, redan! Vi måste försöka få rum för en ac till sommaren, både i plånboken och i sovrummet. Annars vet jag inte hur det ska gå...

Senare i eftermiddag blir det tårta och en god middag till kvällen. Jag tippar på att det blir nötkött av något slag då det är N:s dag och han som väljer. Vågar nog gissa på att grillen kommer att tändas om jag känner han rätt.Vi ska bara slappa och ha det bra tänkte vi.



Det måste vara mitt det här, undrar vad jag gjort för något bra som får paket?



Tips!



Missa inte seriestarten av " Barnmorskorna " ifrån Norge idag. Minst lika bra som den svenska och spännande om man går och väntar på en stundande förlossning eller precis har varit med om en. Jag sitter bänkad i soffan framför SVT2 klockan 20:30 idag för del 1 av 6, trots att jag redan sett den innan Lija föddes på webben.

Tårthaveri



Lite knasig bild men jag lyckades fånga den knallblå färgen på hennes ögon.

Vi har varit på språng hela eftermiddagen och kom hem för ett par timmar sedan. Först var vi till öppna förskolan som var urmysigt som vanligt. Idag var vi många barn där, tror att vi var 13 stycken om jag inte räknade helt galet. Mycket bus och lek blev det.
Lija slocknade en stund i vagnen efter det medans jag gick och handlade tårta till N och en liten present som jag får visa imorgon när han öppnat den.

Tyvärr blev det ett litet haveri med tårtan på vägen hem. När vi stod och väntade på N vid tåget så tog jag upp Lija ur
vagnen för att hon hade suttit där en stund och var lite gosig. Då vickade vagnen, som var felpackad, bakåt och tårtan 'åkte ur korgen. Så himla typiskt mig... Men själva tårtan klarade sig hyfsat bra men garnityren var det inte mycket kvar av. 'Jaja, hoppas att den är god iallafall.

Jag hann upp en sväng på Lindex medans Lija sov och köpte lite "vardagskläder" till henne. Nu måste jag handla sommarkläder plus nytt i storlek 86 eftersom att hon är på väg ur storlek 80. På nederdelar funkar det dock bra med 80. Vår stora, fina tjej!





Vit tunika med underbara spetsdetaljer 99:-.

       

Fina basplagg - tag 3 betala för 2 - 79;50:-/styck.

Certifierad simmare



Lija har fått sitt andra diplom, för avklarad simkurs. Det var så gulligt så jag var tvungen att rama in det. Det lär väl bli en hel del diplom med tiden men jag ska spara dom alla. Jag kommer nog inte vara lika ambitiös och rama in allihopa men de första nu är så gulligt tycker jag. Lija själv tyckte att det var mycket spännande med den fina tavlan och att den glänste så fint. Hon blev allldeles upphetsad och skulle titta och titta på det.

Strålande väder idag, vad härligt när det är helg och allt. Pappa N kommer hem tidigt idag, han hämtar oss nog på öppna förskolan dit vi tänkte gå och busa lite. Vi passar på nu innan det är sommaruppehåll. Maritha och Anna joinar oss med sina tjejer.
Imorgon fyller N år så vi ska förbereda lite tills dess också.

Solen hittade hit till slut



Liten tröttis undersöker äppelträdet ikväll.

Solen kikade fram så vi gav oss ut en sväng. Vi gick till Lijas gammelfarmor Märta och hälsade på. Vi drack kaffe och pratade en stund, mysigt. Sedan gick vi och handlade och mötte pappa N vid tåget. Lija var supertrött när vi kom hem och har ätit kvällsvälling och sussar nu. Vi får väl se ifall det är för natten eller om hon kommer upp en stund till.

Imorgon jobbar N bara halvdag sedan är det helg och hans födelsedag på torsdag, kul att han får vara ledig på sin födelsedag för en gångs skull. Det ska bli mysigt.

Nu ska jag äta middag, var så sugen på panerad torsk så vi ska äta det med hemmagjort potatismos, ärtor och godaste remouladsåsen, Mills på tub. Ingen av oss äter fisk förutom panerad torsk, men nu blir vi snart så illa tvungna så att Lija lär sig det.



Detta mötte oss imorse på skötbordet när vi gick upp. Ibland lämnar han små söta överraskningslappar åt oss som vi upptäcker på morgonen. That made our day!

Mera paket



Flera traderavinster damp ner i brevlådan imorse. Marinblå body med hjärtmönster från Polarn & Pyret i underbar bomull. Helt ny med lappar kvar 175:- men jag köpte den för 60:-. Storlek 92, jag tycker inte att bodies ska vara lagom utan lite stora så att det inte stramar i grenen. Hon passar så bra i blått eftersom att hennes ögon är knallblå.

Det andra paketet innehöll den finaste regnkappan från Didriksons. Jag har spanat på den i butik men nu vann jag den för 100 spänn! Den är så himla snygg och välgjord med  huva och något figursydd. Den är i storlek 90 och kommer nog att passa bra till hösten.


Ni glömmer väl inte...

... att få reda på allt om Lija först? Klicka här och prenumerera på Lijas upptåg så att du inte missar något!


Gos



Rafsar lite här....



.... och rafsar lite där.



Äppeljuice gillar ju jag!

Vi sov ganska länge idag med, till klockan nio ungefär. Låg sedan kvar och gosade en halvtimme, det är så mysigt att hon har börjat gilla det mer och mer och inte har så bråttom "iväg". Så då är det bara att passa på att gosa medans hon vill.
I övrigt har förmiddagen flytit på som vanligt med bus i soffan och spring i gåstolen. Hon fick alldeles nyss lunch och sedan sin favvoyoggi till efterrätt, den slukar hon i sig. Efter det blev hon så trött så trött så nu ligger hon och vilar.
 Det brukar vara i ganska exakt en halvtimme så man får skynda sig här nere om det är något man vill ha gjort för sedan är det fullt ös igen. Hon brukar vila en lite längre lur på eftermiddagen på cirka en timme. Så sammanlagt under dagen blir det oftast två timmar. Sedan sover hon bra om natten också, oftast 12 timmar. Vaknar ju till och äter ett par gånger men det märker jag knappt av längre.

Idag tänker vi bara vara hemma, det brukar bli ganska lagom att göra något varannan dag. Då hinner hon inte tröttna på att vara hemma och det blir inte för mycket ståhej heller. Jag har lite att pyssla med idag så det passar oss utmärkt att vädret inte är det bästa heller.

Liten hjälpreda



Hm...är det där man ska lägga grejerna?



Ja, jag slänger väl dit dom då, mamma gör ju så.



Nähe, det var visst inte så kul som jag trodde jag struntar nog i att diska hädanefter. Jag blir ju bara av med grejerna.

Lija ska alltid vara med och kolla när jag diskar om dagarna. Hon tycker det är jättespännande när jag ställer i och ur disken. Hennes nya grej är att hon kastar allt, idag kastade hon i sina leksaker i diskmaskinen om och om igen. Låter inte klokt men logiskt egentligen ju, jag gör ju så. Jag kanske inte kastar i grejerna men ja, ni förstår.
När hon åker i selen så släpper hon det hon har i handen hela tiden, medvetet. Tittar sedan länge efter det hon kastat, mamma eller pappa plockar upp och sedan börjar hon om.
Det är likadant i gåstolen, hon kastar grejerna all världens väg sedan åker hon efter i en rasande fart.

Liten sover för natten nu hoppas jag. Hon drack lite välling med pappa och blev sedan toktrött så jag nattade henne på en minut. Jag ska käka lite bolognese och softa i soffan, har sträckt mig i ryggen ajaj!

Nyckelpigan



Saga och Lija på öppna förskolan Nyckelpigan idag.



Så småningom kommer det väl att klängas i ribbstolen. Just nu är hon mer lik en plattfisk.

Hela eftermiddagen var vi på öppna förskolan, mysigt och roligt för både mamma och Lija. Så skönt att kunna sitta och surra med andra och roligt för Lija med lite nya leksaker och kompisar att leka med. Man märker verkligen hur mycket hon uppskattar det, glad och nöjd hela tiden. Sångstunden är verkligen höjdpunkten då sitter hon som ett tänt ljus och tittar på fröken som plockar upp olika djur ur en korg.
Hon visade också att hon kan pussa mamma på beställning, sötnosen. Det är så mysigt att hon börjar bli mer och mer medveten, gosar och ger mig kramar.
Det får nog bli en sväng dit på onsdag med då det är minipigan igen för 0-12 månaders bebisar.

VI gick och handlade lite efteråt och sedan mötte jag upp en tjej som jag fyndade Trumpette strumpor utav på Tradera. Supersöta! Jag har länge velat ha dom men tycker att de är lite för dyra, men nu har jag dom i min ägo. Tjejen som sålde dom var trevlig att prata med, hon hade precis avvecklat sin webshop och sålde av en massa. Så vi hade mycket intressant att prata om...





De kommer i en äggkartong, tio par med olika mönster och halkpluttar i form av texten " Trumpette " under. Jag köpte dom för 35:-, i butik är priset 240:-! Sprillans nya, bra köp en regnig måndag. Ska bli kul att testa kvalitèn och om den är bra ska jag köpa ett par av deras söta strumpbyxor.

Oh la la - sovmorgon & kortvecka!



Finaste älsklingen.

Vi sov gott ända till tio idag, otroligt skönt att ligga och mysa och dra sig. Det är inte alltid hon har ro till det på morgonen.
Idag ska vi till Öppna förskolan, Anna och Saga, Maritha och Emilia skulle också följa med - roligt. Det passar bra en sådan här regnig och ruskig dag.

Igår lärde jag Lija att pussas, hon är ju van vid det sedan innan och känner igen ordet puss. Men vi övade lite extra i sängen och när jag sedan sa puss och närmade mig henne så höll hon huvudet stilla och tryckte fram läpparna. Sötaste sötaste älsklingen. Andra ord som hon känner igen/kan är : kissen, simma, mamma, pappa, hejdå, ska du komma och några fler som jag inte kommer på nu.

Nu frukost både för mig och lilla hjärtat.



Lilla tänkaren.

Pysseldag





Lija leker med sin jycke som hon tycker är roligare och roligare för varje dag. Hon har så smått börjat förstå att den låter när man trycker på vissa delar.

Här har det pysslats och grejats hela dagen. Vi har putsat fönster, grejat på Lijas rum ( bilder kommer ), planterat blommor och en massa annat smått och gott. Det är så skönt att få dona lit ei lugn och ro medans Lija har lite kvalitetstid med sin pappa. Hon är gärna med och kollar när vi grejar också, dammsugaren är väldigt spännande just nu.

Jag hann inte göra klart det sista på hennes rum för jag saknar två vita blomkrukor. Jag tänkte sätta de rosa pelargonerna på hennes rum, jag vet, tantvarning med pelargoner inomhus men jag tror det kan bli coolt i ett par snygga krukor. Dessutom gulligt på ett barnrum med blommande blommor. Jag skulle helst vilja ha två fyrkantiga vita krukor eller ett par ljusrosa. Jag får spana efter det till veckan.

Nu har jag precis betalat lite Traderaauktioner som jag har vunnit. Bland annat en regnkappa från Didriksons som jag har spanat in som jag fick till en bråkdel av priset i butik, spännande!
Ska fortsätta greja lite nu, det gäller att passa på när man har flowet...

Lovely day



Jag och Lija pausar på Strandvägen.

Vår dag igår var alldeles perfekt. Vi tog tåget in till stan omkring elva, promenerade sedan i det fina vädret genom stan ut till Djurgården och Skansen. Vi pausade efter Strandvägen och tittade på folkvimlet i solen.
Supermysigt att strosa runt på Skansen, vi picknickade på en filt vid fäbodarna med utsikt över Stockholm och vattnet. Lija var på toppenhumör hela dagen, hon var så glad och nöjd. Mest spännande för henne på hela dagen var alla andra barn och bebisar. Då skrattade hon och fyrade av riktiga glädjetjut.

Hon lyckades charma alla på tåget, såväl tonårskillar och äldre damer kunde inte motstå. Hon är ju så glad och lycklig hela tiden så jag förstår att folk smälter. Våran älskling.
Efter all den friska luften så somande Lija gott efter ett bad omkring åtta. Vi kollade Eurovision och höll på Island, jag är inte något vidare förtjust i Norges låt alls faktiskt. Jag tycker inte att han sjunger så bra, men det verkar jag vara ensam om att tycka med tanke på utklasssningen!

Summa summarum så kan hon nog tänka sig Skansen igen - anytime. Fast hon gillar alla slags utflykter, hon är van att hänga på och är väldigt social av sig. Hon gillar liksom kommunikationen och samspelet med människor, man verkligen ser hur hon försöker förstå och tänker så det knakar när man pratar med henne.















Kärlek - stor hand och liten hand.



Mina favvodjur på Skansen, sälarna.




Sunny saturday



Pelargoner i den finaste rosa färgen jag sett, en liten helgpresent från N till mig.

Superbra natt faktiskt, sov från 22 - 04 utan matpaus och det är verkligen okej för att vara Lija. Att jag inte somnade förrän klockan två är en annan historia. Jag har svårt att koppla av och tanka sömn, ligger bara och väntar på att hon ska vakna.

Vi sitter och planerar för en tripp in till stan och för ett besök på Skansen. Perfekt väder för det!
Så nu ska jag rodda iordning allt inklusive liten här. Återkommer ikväll med förmodligen massor av fina bilder.



Grävling passar på att njuta av morgonsolen på balkongen.

Vår snygging



Så fin så! 

Helt plötsligt över en dag har hon blivit så förtjust i och ligga på mage och sprattla. Hon fäller sig åt sidan från sittande, ställer sig halvt på knäna emellanåt och kastar sig framåt. Vi får väl se vart det slutar.

Det har varit en soft eftermiddag och kväll här hemma. Lija har faktiskt ätit välling ikväll och visade att hon ville ha mer medans N matade henne. Sträckte sig efter flaskan och gapade som en liten fågelunge. Men hon får inte dricka för mycket, vi vänjer den lilla magen sakta och försiktigt. Men som det verkar nu så kommer det helt klart att fungera inom en snar framtid, det känns skönt.
Innan jag och Lija gick och mötte N vid tåget så gick vi upp till Lijas gammelfarmor och sa hej, hon tyckte att hon blivit stora tjejen minst sagt. Det går så fort framåt så man hinner knappt med. Men det är så otroligt häftigt och roligt att få vara med om detta. Det är verkligen meningen med livet - no doubt! Jag njuter varje sekund av detta lilla mirakel.

N kom hem med fina blommor till mig också, inte snittblommor då som kan vara vanligt utan pelargoner i den finaste rosa färg jag någonsin sett. Han vet vad jag vill ha. Fick dessutom godaste maten, svensk biff fräst i färsk vitlök och chili, en kall creme fraiche baserad sås till det och ångkokt broccoli. Så var den fredagen komplett, tack världens bästa.



Stå och gåträning med pappa.





Nyheter i juicedisken fick följa med hem. Jag föll för den coola femtiotalsförpackningen. Bra literpris också för färskpressad juice - 21,90:-. Äppeljuicen var riktigt god men apelsinjuicen slår inte Brämhults på långa vägar. Men ett plus för de coola förpackningarna och priset.



Äntligen helg!



       

Åh vad skönt
med fredag och helg. Nästa vecka är dessutom en kort vecka med mycket ledigt tillsammans alla tre. Nu på morgonen har vi varit och träffat Maritha och Emilila, jag passade Emilia medans Maritha var hos tandläkaren. Det gick så bra så, tjejerna leker fint tillsammans så det var inga problem. Det är bra att man kan hjälpas åt.

Vi skulle ha åkt med Maritha till Kvarnkojan där Öppna förskolan grillar varje fredag men när jag kom hem och hade matat Lija så kom jag på att bilstolen står i bilen och jag har ingen nyckel, så typiskt! Jaja, det får bli nästa fredag istället.

Lija sover sin nap, det hade jag också behövt göra känner jag men jag passade på att käka lunch istället då jag inte hann med frukost imorse. Hade inte gått så bra att vila vrålhungrig, får hoppas att hon tar en liten lur på eftermiddagen också.

En ny händelse ska läggas på minnet också, ett litet framsteg. Igår kväll reste sig Lija upp från sittande till stående i soffan, för egen maskin! Vår stora tjej! Hon tog hjälp av ryggstödet. Hon är så stark nu, men balansen fanns inte riktigt där ännu så hon trillade direkt. Men hon verkar förstå vad det handlar om. Jag har aldrig trott att hon kommer att krypa heller, hon är så stor och stadig istället. Det blir nog tungt att krypa. Jag tror aldrig att jag kröp heller, istället så gick jag redan vid tio månaders ålder. Det ska ju vara genetiskt så vi får väl se. Jag måste komma ihåg att fråga Lijas farmor och farfar hur det var med pappa N.





   



Emilia ser cool ut, hon vet inte att det är en attack på väg ifrån Lija...



Nu ska du få din rackare....



Jag ville bara kramas ju...


Snart helg....



Kompisar som satt och myste tills Lija fick tag i ett öra, då tyckte Mojjen att det var dags och dra.

Vi har haft en hyfsad natt med inte allt för många matstunder, helt okej. Jag dricker kaffe och kollar på Nyhetsmorgon, Lija leker med sina leksaker. En helt vanlig morgon hos familjen Ellinge med andra ord.
Det ser ut att bli kanonväder idag, solen skiner och det är varmt redan på balkongen. Vi ska se ifall vi får med oss någon/några på en liten promenix idag annars får vi gå en sväng själva. Har en del to dos att greja med hemma först men vi får hoppas att solen stannar kvar tills på eftermiddagen.

Litet traderafynd idag igen...





Det kom visst ett litet paket i lådan idag igen, en klänning som jag budade hem på tradera i storlek 92. Jag betalade 11 spänn för den, det är ju löjligt billigt. Jag älskar det småblommiga mönstret, somrigt och fräscht. Funkar lika bra till hösten med varma leggings och en kofta. Vad tradera är bra för småbarnsföräldrar, skönt att det kommer ända hem till brevlådan också.

Lija somnade för en stund sedan efter lite flaskträning med pappa N. Jag höll mig undan så att hon inte skulle få syn på mig och det bättre alternativet och lite välling gick allt ner efter lite skrik och spanande efter mig. Så vi fortsätter traggla nu på kvällarna, för välling vill jag att hon ska lära sig att äta på kvällarna, dels för att hon behöver lite utöver bröstmjölken och dels för att det är en god vana då de äter välling ett bra tag framöver sedan. När jag slutat amma helt så är ju vällingen väldigt bra ur näringssynpunkt också, skönt ifall dom äter lite dåligt under dagen också.

Yoghurtpurèerna med olika bärsmaker är en riktig succè, dom kastar hon sig över så jag ger henne det till mellis bland annat. Jag försöker skapa matrutiner och vanor och då får det serveras det som hon tycker om.

Öppna förskolan premiär



Lija spanar in de andra bebbarna som kröp runt.

Vi vilade en stund på förmiddagen och höll på att sova över tiden för öppna förskolan så jag väckte Lija lite försiktigt efter två och en halv timmes vila. Det gjorde henne inget alls, hon kände väl på sig att vi skulle iväg på något roligt. För kul tyckte hon det var, hon skrattade högljutt åt dom andra och när det var sångstund så var hon i sitt esse. Tittade intresserat på de lite större barnen som kröp omkring. Hon älskar när man råmar eller muar som en ko så det var höjdpunkten under sångstunden när fröken plockade fram en kossa och muade. Denna sångstund var mycket, mycket bättre än babyrytmiken på Kyrkcentrum. Mer anpassat för vad de små gillar tyckte jag.

Vi tog en lugn promenad i det vackra vädret och sedan gick vi förbi farmor på jobbet och hälsade på. Hon hade två fina paket till Lija, bland annat en mobil till vagnen med pingviner. Har inte fotat den för den sitter kvar på vagnen men den var superfin. I det andra paketet var det en urgullig liten "lapptäckeshäst". Den blev succè direkt!



Anna och Saga på öppna förskolan. Saga är två veckor yngre än Lija, vi gick i samma föräldragrupp.





Så här glad blev Lija över sin nya vän.

   

Ett fint inslaget paket är halva nöjet.


Nattframsteg



Lija igår när vi var ute på promenad.

Vi hade det bra inatt och jag fick en chans att samla lite sömn. Hon vaknade inte förrän klockan halv fyra och ville ha mat. Det är verkligen godkänt för att vara Lija de! Sedan vaknade hon halv sju och så nu vid nio då hon ville kliva upp. En god natts sömn och strålande solsken när man kliver upp det är en bra start på dagen.
Nu leker hon med sina leksaker i soffan bredvid mig, jag dricker kaffe och planerar dagen. Jag tänkte att vi skulle gå till Öppna Förskolan i eftermiddag då de har öppet för sådana här småttingar. En promenad innan eller efter i det än så länge fina vädret får det också bli.

Det är inga tänder som kikat upp ännu heller, konstigt. Jag trodde verkligen det var dags nu, men det kanske kan ta tid? Hon är fortfarande irriterad i munnen och spottar och fräser emellanåt. Mycket nya konstiga ljud har lagts till i vokabulären.

Nattspöke



Lilla nattspöket ser ganska sliten ut efter en natt med hålligång.

Här har det spökats hela natten. Hon har fått för sig att hon ska käka hela nätterna helt plötsligt, och då menar jag verkligen hela natten. Hon hänger sig fast vid mig så att jag inte ens kan vända mig än mindre sova. Så imorse när vi klev upp, klockan tio, så kändes det inte ens som jag sovit. Fy vad jobbigt det var, men efter x antal koppar kaffe så är jag med i matchen. Kaffe är mitt bränsle vissa dagar men det är lite tudelat med drycken för det gör ju samtidigt så att jag inte kan sova på dagen med henne fast jag borde.

Hur som haver så är det egen säng som gäller för fröken hädanefter, jag ska bara mata henne var fjärde timme. Förslagsvis mat klockan 00 och 04, det ska absolut räcka. Det lär väl bli tufft till en början men sedan blir det nog ordning och reda. Vi får gå upp och vyssja och ta till selen emellan mattiderna ifall hon vaknar. Vi ska turas om så vi startar till helgen annars blir det lite tufft för N.
Någon som har haft liknande problem och lyckats lösa det? Jag tar gärna emot tips och råd.



Ytterligare ett traderafynd kom idag. Deras starkt rosa bastop för 16:-. Perfekt att köpa deras grejer begagnade då kvalitèn är outstanding.

Lugnet har lagt sig



Lija sover, förhoppningsvis för natten och jag har sjunkit ner i soffan. idag har varit en sådan där underbar dag då allt har flytit på och livet är perfekt. Hon har varit nöjd och glad hela dagen. Inte ett uns gnäll från morgon till kväll. Det är lycka nöjd med livet som mamma att se sitt barn så tillfreds och. Då är det knappt så att man vill att hon ska gå och lägga sig.
Men hon behöver sin sömn lilla hjärtat.

Jag har lyckats hitta något i matväg som hon gillar också, risgröt med mango. Det slinker lätt i och hon gapar efter mer och det händer väldigt sällan. Så det fick hon nu till kvällen och ratade till och med bröstet tidigare ikväll och det har nog heller aldrig hänt så det mättade nog bra.

Jag har nyss käkat årets första, svenska färskpotatis. Det smakade gudomligt och jag går riktigt och längtar efter dom små knölarna varje år, inte tröttnar jag heller. De kostade 99:-/kilot nu. Till det hade vi färsbiffar av nöt med färsk persilja, finstrimlad purjolök och färskost med olivsmak i. Det blev nog en favorit vad gäller kryddningen utav dom. Det går verkligen att variera kryddningen i det oändliga, det smakar nästan alltid bra.



Snickarfia älskar att titta på när pappa N skruvar ooch fixar med något hemma, ikväll var det fotstödet på hennes matstol som behövde sänkas. Hon växer på längden med och kunde nu ställa sig upp i stolen med hjälp av stödet så det var dags att justera höjden.

Varför din bebis gör som den gör



Lija har lastat bordet fullt med toys, just på denna bild lutar hon sig tillbaka och tar igen sig lite.

Vi har grejat och fixat en massa hemma på förmiddagen. Hon verkar fortsatt irriterad i munnen, hur lång tid kan det hålla på egentligen? Någon som nyligen varit med om det som kan dela med sig erfarenheter?
Vi vilade en stund tillsammans på förmiddagen, hade tänkt lägga mig med henne nu men kom självklart på en massa to dos som gnagde när jag blundade. Så lika bra att skutta upp och fixa det så blir nattsömnen bättre. Jag känner mig hyfsat pigg nu tack vare den lilla napen tidigare.

Jag har inventerat lite i hennes garderob och tittat efter vad som egentligen behövs och kommit fram till att det är enfärgat och åter enfärgade basplagg som behöver införskaffas. Lilla fröken drar ju numera storlek 86 så jag måste köpa en massa nytt igen. Det jag har byggt upp med i storlek 80 börjar bli för litet. Så enfärgade bodies, tröjor, leggings och byxor ska jag titta efter. Pyjamasar behöver också fyllas på då jag inte tycker att det verkar så skönt när det stramar lite här och där när man ska sova.

Idag fick jag hem en bok som jag beställde i förra veckan, " I huvudet på din bebis " skriven utav Maria Zamore, spädbarnsforskare. Den handlar lite mer om vad din bebis tänker och varför han/hon gör som dom gör. Man läser så mycket praktiskt tycker jag men man läser inte så mycket om psykologin bakom det hela så det ska bli intressant. När jag nu får tid över till det men jag ska göra ett försök med en gång! Jag får återkomma med en recension av boken när/om jag läst klart den.





Monday morning



Litet busfrö igår kväll.

Sovmorgon till klockan nio, skönt men det var lite bök och stök på morgonsidan. Säkert tänderna som spökar nu för hon grejar så med munnen och blåser bubblor och verkar allmänt irriterad där. Det måste vara jobbigt det där. Det verkar inte ha spruckit något ännu men det dröjer nog inte länge till nu.

Idag blir det lugnt här hemma i lilla familjen, vi ska försöka vila när det går båda två. Jag känner mig så trött numera, som om att sömnbristen kommer ikapp en nu. Jag har inte kännt av den så mycket alls innan utan har väl haft nå reservdepåer med energi men de verkar vara slut nu.
Vi ska eventuellt träffa Maritha och Emilia på eftermiddagen och promenera och prata lite. Några har betett sig oföklarligt illa mot henne, knappt så att jag kan förstå hur det är möjligt, så jag måste prata med henne. Uff, det är inget roligt när någon man gillar blir illa behandlad.

Traderafynd





Två fina traderafynd damp ner i brevlådan i veckan. En Villervallaklänning i härlig bomull för 70 kronor och en solhatt för en tia som jag tänkte ha till klänningen då det är orange i den. Det kan verka galet med två helt olika mönster men jag tycker att det blir en snygg mismatch med stjärnmönstret mot det blommiga eftersom att färgskalan är densamma.
Jag har tänkt beställa någon av Villervallas snygga summersuits innan men ville prova kvalitèn först och den verkar grymt skön så det får nog bli en dress nu till sommaren ifrån dom.

En spottkobra i huset - är bissingarna på väg nu?



På promenad igår.

Hela dagen
igår var jag så sjukt trött, tror inte att jag har varit så trött sedan hon föddes. Det sved i ögonen hela dagen och jag kunde knappt hålla dom uppe. Lija däremot var som en duracellkanin och vilade ingenting på hela dagen! Dessutom stökar hon ganska mycket på nätterna, inte så att hon är vaken men hon rullar runt, snurrar och fäktar med armarna. Hon blåser spott, tror det är en viss liten Cindra som hon har sett göra det, och verkar ha ganska mycket obehag i munnen. När jag tittade idag så ser jag att tänderna har skjutit upp lite mer så nu tror jag baske mig att det inte dröjer länge förrän de kikar fram. Hur ska det då gå att amma? Går det överhuvudtaget? Redan nu nyper hon ju till emellanåt så att jag hoppar till.

Imorse fick jag sovmorgon så jag låg och slumrade själv en timme på morgonkvisten. Skönt men Lija verkade undra vart jag var och var inte helt nöjd med att bara vara uppe med pappa N. Men som sagt, jag tror bestämt att det är tänderna som spökar nu. Hon har ännu inte sovit något idag heller fastän hon har varit uppe sedan klockan halv åtta.

Cindra använder ju napp, Lija gör det inte, men efter att dom har varit här så är hon så intresserad av nappen. Men hon suger INTE på den utan hon gnager manuellt på den. Sitter och trixar med den, håller i den och småsnuttar. Det ser så gulligt ut.
Igår provade vi att ge henne välling också och kanske, kanske kommer det att fungera. Hon var iallafall intresserad av flaskan och ville ha den om och om igen. Jag kanske ska tillägga att hjärtat vanligtvis inte tar flaskan, hon har iallafall inte gjort det med ersättning. Men smaken på välling verkar falla henne mer i smaken. Så vi ska försöka med välling nu på kvällarna.



Leker med pappas leksaker.



Nappteknik.


Fiiiin


 
Assymetrisk klänning från Lindex marin/vit randig.

Lija fick denna fina klänning av Anki och Cindra. Jag har pratat om att jag tycker den är fin och så går raringen och köper den till oss. Kul att få något oväntat som man vill ha! Den är så fin med den söta rosetten mitt på.

Välkommen hem pappa!



Tjejerna gör - ehh vaddå? Riktiga knasfior!

Våra vänner har hoppat på tåget vidare till Västerås och jag och Lija har tokslappat hemma. Vi gosade i sängen och råkade somna på eftermiddagen och sov, håll i er nu, tre och en halv timme!!! Vad hände där? Superskönt och uppiggande för oss båda var det iallafall.

Snart kommer pappa N hem och vi längtar som bara den. Lija slocknade alldeles nyss i soffan igen, man bli trött av att ha en bebiskompis hemma dygnet runt. För det har busats en hel del kan jag säga. Men hon vilar nog inte så länge nu utan vaknar nog lagom tills N kommer så att han får pussa på henne innan det är läggdags. Vi ska mysa lite med god mat och så ska vi se hockeyn såklart. Ute är det regnigt och ruskigt så det ska bli så härligt att krypa upp i soffan med de två man älskar mest.


Man kanske borde sova ja...



Tänk vad mycket sömn man skulle få ifall man alltid sov när de små sov? Men för mig tar det tid att varva ner på kvällen när hon somnat och jag njuter så den här lilla tiden som man vet att man oftast har för sig själv. Skönt att slappa med datorn i sängen en stund tills man börjar bli trött. Det är mitt sätt att koppla av på.

Vi har slappat i soffan, kollat gamla fotoalbum och snackat minnen från högstadiet. Galet vad tiden går fort, ändå känns det som om vi har kännt varandra länge fast vi egentligen inte kände varandra innan heller. Ja livet är bra konstigt ibland. Varken jag eller Anki trodde nog på den tiden att vi idag skulle sitta och chilla i soffan, att våra barn skulle leka med varandra och att vi skulle trivas så bra tillsammans, Hur som helst så är jag så glad att vi fann varandra på Facebook ( ja något bra är det med den sidan ) och började prata. För nu är dom värdefulla vänner i vårat liv.

Nu måste jag sova, ville bara tala om att vi har haft en lika mysig dag idag, att tjejerna har haft så kul idag igen och att vi saknar dig Pappa!



Min fina, fina guldkli(u)mp.




Cindra i full färd med att klappa(?!) Lija. De blir så happy av att se varandra.


Hello Sunshine!



Nyhetsmorgon är grejer de!

Vi rivstartade dagen omkring halv åtta då tjejerna vaknade ungfär samtidigt. Det blev bus och lek direkt, full fräs!
Solen skiner som bara den här idag och vi ska ge oss ut på eftermiddagen. Just nu sitter vi och väntar på fönsterputsarna som ska komma idag. Skön att slippa lägga tid på det, viktig tid som man kan göra annat på. Ibland måste man unna sig sådant. De skulle komma omkring åtta men har fortfarande inte kommit?! Ja du hantverkare - ett släkte för sig. Men vi sitter inte inne hela dagen och väntar, har dom inte kommit efter lunch så ger vi oss ut.

Nu vilar tjejerna och vi passar på att dricka kaffet som hunnit bli kallt. Härligt med en hel solig dag framför sig.



        



   





       




Godnatt Pappa!



Hjärtat vräker ut sig i sängen bredvid mig just nu i skrivande stund, tack för det extra utrymmet pappa.

Idag har det varit full fart på ett roligt vis. Anki och Cindra kom med tåget från Linköping i eftermiddags så vi gick och mötte dom och lämpade av grejerna och sedan gick vi ner och handlade lite smått och gott till kvällen.
Småtjejerna somnade i stort sett samtidigt utan problem, någon liten omnattning Lija men i det stora hela bra. Dom har haft så roligt tillsammans och de har ett enormt utbyte av varandra som man först nu märker av. De har suttit tillsammans på golvet i soffan och lekt och lekt. Kikar intresserat på varandra hela tiden och blir lite avundsjuka på den andres leksaker hela tiden. Ett par gånger lutade dom sig fram emot varandra och liksom smakade på varandra, pussades tyckte vi mammor såklart.

Anki och jag har myst upp i soffan, käkat och bubblat en massa strunt som vi alltid gör. Supermysigt med en tjejkompis hemma, en tjejkompis som man kommer bra överens med, har liknande åsikter och värderingar med och det viktigaste av allt - som man kan vara sig själv med och bara hänga. Det är guld värt!



Tuff brud spexar lite innan vi gick till tågstationen.



Leksakskorgen är högvilt.



" Vad har du hittat för något spännande? "



När vi skulle gå ut från Lindex så upptäckte jag att Lija norpat åt sig en tunika! Nog för att den var fin men den var i största laget så den fick hon inte trots att den var rosa och fin.



Hyss på G?



Jag springer runt och plockar och grejar och plötsligt blir det alldeles knäpptyst, då vet man att det är något i görningen. Då har den lilla rackaren fått tag i en plastförpackning med stearinljus som hon står och gnager på. Tystnaden avslöjar alltid att det är något litet hyss på gång....Mamma lurar du inte - inte ännu iallafall!

Fartfyllda dagar framför oss - Väkommen Anki & Cindra



Kom nu Cindra så vi kan röja järnet!

N sitter på tåget mot Göteborg, på väg till mässa med jobbet och vi har precis klivit upp. Lilla fröken stökade en hel del inatt så jag är inte riktigt pigg idag. Tröttheten försvann fort när hon startade dagen med att sträcka ut armarna mot mig och ge mig en bamsekram och en slaskig puss, hon vet hur hon ska charma sin trötta mamma hon.
 Men vad gör väl lite trötthet när man får roligt besök av Anki & Cindra. Dom kommer med tåget på eftermiddagen så jag har lite att stå i nu. Vi får se hur mycket Lija tillåter mig att göra innan hon blir sällskapssjuk.

- Pappa N, vi saknar dig redan! Hoppas att du får trevliga dagar i Götet.


Presenter ska man ha på bemärkelseda`n!





Jag hade skickat efter ett par vita Converse av en vän som är flygvärdinna och ofta flyger till USA. De vita var omöjliga att få tag i så hon köpte de rosa istället och det är jag glad för nu för jag tycker nog att dom var mycket finare. Otroligt söta! Dessa är i storlek 18, men de är precis som Converse för vuxna, stora i storleken. Så dessa bör hon kunna ha till hösten med. Adidasskorna har hon storlek 19 i och de sitter perfekt. Så det gäller att prova, men hellre för stora än för små eftersom att de små grynen växer så det står härliga till. Tack snälla snälla Cicci som vägrade ge mig skorna om jag gav henne pengar för dom... TACK!

Pappa  N kom också hem med en present till sin lilla tjej. Han har tydligen lagt på minnet att jag vill ha den Madickeninspirerade klänningen från Polarn & Pyret som passar till solhatten. Så den fick Lija i halvårspresent, hon kommer att se ut som en riktig liten Madick hon. Bara hon låter bli och pilla in köttbullar i näsan och hoppa från tak så får hon vara hur mycket Madicken hon vill!

Dagen har ägnats åt en del städning och plock eftersom att vi får tjejbesök imorgon. Vill ju ha lite städat och ordnat så att våra små vilddjur kan storma fram på golvet krypandes (Cindra) och åkandes (Lija).

Min tredje lillebror Kristoffer ringde och överraskade mig idag också. Vi prataden nästan 45 minuter om ditten och datten. Vi måste höras och ses snart igen minsta lillebror!

Nu ska här hängas tvätt och sedan är det dags för Lijas middag, kyckling och pasta. Vi får se hur det går. Fruktpurèn som jag gav henne som mellis slukade hon bokstavligt talat i sig idag, så himla kul med något framsteg ibland vad gäller maten. Det värmde mammahjärtat.





Finaste klänningen från PoP i storlek 86 och det behövs nu, stora tjejen!

Hipp Hipp Hurra - Lija sex månader idag!

Vår stora tjej föddes en novemberdag för sex månader sedan, samtidigt som USAs första mörkhyade president utsågs. En stor dag för oss och en stor världshändelse sammanföll.
Älskade Lija, du är mammas och pappas allt och ger oss så mycket glädje och kärlek. Vi älskar dig obeskrivbart mycket och är så glada och tacksamma över att få ha dig i vårat liv.
Vår kärlek till dig är sann, obeskrivbar och kravlös.



0 dagar gammal.



081205 - en månad.



090105 - två månader.





090205 - tre månader.





20090305 - fyra månader.



090405 - fem månader.





Finaste tjejen 090505 - sex månader.


Bus i blicken



Litet busfrö ikväll. Hon hittade på sin lena jycke från SIA som hon har fått av farmor och farfar. Den har hon åkt omkring med i kväll och borrat ner huvudet i och slaskat på.

Det lilla busfröet har precis lagt sig efter massa bus och kvällsmat. Vi tragglar på med smakportionerna och idag har det varit en ganska bra matdag, men det finns MYCKET kvar och lära där.
Jag slappar i soffan med te och N fixar med deklarationerna.

Idag har det verkligen varit fullt ös, men hon har bara varit happy så det har varit en bra dag. Så det var en gosig och nöjd bebis jag nattade ikväll.
 Imorgon fyller liten ett halvår, oj så fort tiden har gått vad hände där? Jag kommer på mig själv med att sitta och titta, beundra henne och det är knappt så att jag förstår att den där lilla (läs stora) krabaten har bott i min mage. Att hon är vårat gemensamma underverk. Tänk vad underbart livet kan vara. Hon är verkligen vårat stora glädjeämne och kärleken till henne är verkligen obeskrivbar. Det går liksom inte att förklara eller förstå innan man själv får barn. Sådana här bra dagar så är lyckan total.



På väg till affären.

Svensk design & ekologiskt - me like!

   
Bilder: Duns
Klänning med äpplen 279:- och kortärmad med nyckelpigor 229:-.

Jag är så sugen på någon av dessa klänningar i ekologisk bomull från det svenska märket Duns. Supersöta både nu och i sommar. Det känns så fräscht och "i tiden" med ekologiska kläder, man vill ju ge sitt barn det bästa i den mån det går så jag gillar dessa märken som poppar upp en efter en. Frågan är bara vilken som är finast?

Lillrafs



Lija lyckades(?!) på något märkligt sätt få upp luckan till sopskåpet och stod och sög på handtaget till soppåsen tidigare idag.

Ja nu är det dags att barnsäkra hem och hus. Den lilla rackaren tog sig in i sopskåpet och stod och rafsade på påsen där idag. Dörren måste ha stått lite på glänt så hon nästlade nog in en en liten rafshand där och öppnade. Så vi får införskaffa lite sådana prylar asap verkar det som. IKEA har en hel del så vi får titta där nästa gång, utgifter och utgifter - dom tar aldrig slut.

Lija fick nyligen mellis och det gick ner idag. Det var en fruktblandning med bland annat banan och det smakade tydligen. Hon är ju så svår med maten, vill bara ha tutten fortfarande trots att jag väntar länge och ger henne innan amning. Jag har ju tidigare matat henne med en mjuk silkonsked, vilket fungerade bra till en början men idag provade jag med en hård plastsked och ta mig sjutton så gick det bättre. Man blir så blind ibland och inkörd på sina vanor att man glömmer att testa lite av varje.
Nu sussar hon en liten eftermiddagsnap och tar igen sig så hon orkar busa med pappa när han kommer hem.



BRIO snurran med djur på är rolig och perfekt att ha och leka med vid bordet.



Den är tydligen god också.


Utvilade



Pigg älskling busar med sina leksaker.

Sovmorgon till klockan nio, välbehövligt och skönt. Hjärtat verkar piggare men hostar och snorar fortfarande. Typiskt, när det är föräldraträffen idag. Ja det är  inte mycket att göra åt, vi får hålla oss hemma så att vi inte smittar någon, jag tror iochförsig inte att det smittar längre men Lija har nog ingen riktig ork att busa heller.

 Vi får fortsätta pyssla lite hemma, blommorna har vattnat sig själv under natten så det slipper vi. Jag ska nog fortsätta göra fint på hennes rum tror jag, N skulle ordna en mall till bokstäverna så vi kan sätta upp dom på hennes dörr ikväll kanske.
Vi ska eventuellt möta en vän som har köpt baby Converse till Lija i USA. Så har hon skor så hon klarar sig, de passar ju både till klänning och jeans. Nu ska jag ta lite frulle.

Planta planta liten planta



Jag har planterat och planterat idag. Det blen en fin mix av ljusrosa hänglobelior, som inte blommar ännu så det är svårt att se nu, och ännu mer murgröna som jag tycker är så enkelt och fint. På framsidan där vi har mycket sol satte jag små buskar med cocktailtomat. De brukar trivas bra där och vi kan skörda söta, goda tomater hela sommaren.
Lija har varit med och kikat hela dagen och tycker det är hur spännande som helst. Hon fick smaka persilja men det var ingen höjdare men mystiskt och kul. Hon tycker nog mest att det är kul att få känna sig delaktig.
N har vitlaserat hyllor och trädetaljer på balkongen så det är så fint och mysigt där ute nu. Skönt att kunna hänga där på dagen med Lija. Det är nog första gången jag tycker att det är bra att vi inte har någon sol på denna balkong, för då skulle vi ju inte kunna vara där med henne i sommar.

Lija somnade för en stund sedan så nu maxar vi ut långledigheten för denna gång och passar på att mysa med film i soffan. Onsdag till fredag sticker N iväg på jobb och mässa i Göteborg så vi blir själva hemma då. Därför flyttade jag även fram Lijas tid för sexmånaderskontroll och vaccinationer. Det känna olustigt att vara själv hemma ifall det, peppar peppar, skulle bli något i samband med vaccinationen. Inte så lätt att åka till sjukhuset eller så då.
Men förhoppningsvis får vi finbesök ifrån Linköping av Annika och Cindra så helt solo blir vi kanske inte, roligt! Bara Lija piggar på sig lite nu, fortfarande hostig och snorig.

Det är föräldraträff på BVC imorgon med men tyvärr så ser det inte ut som vi kan gå på det eftersom hon är så krasslig. Jag med för den delen, ont i halsen och snorig. Hoppas att lite god sömn kan kurera oss.



Zinkkrukorna kommer förhoppningsvis bli blommande, ljusrosa hänglobelior så småningom.



P
ersilja som brukar växa som ogräs på denna plats, murgröna, ljusrosa hänglobelior och en svagt rosa taklök som kommer sprida ut sig.



Frukosttajm imorse, Lija ser nyvaken ut.

Fortsatt pimpning av balkongen



Vi fortsätter pimpa balkongen idag. N ska vitlasera några hyllor och jag ska plantera lite mer växter. Det kommer bli en del ljusrosa ( nähe?) och vitt. Vi var iväg till trädgårdshandeln och handlade lite mer växter samt svarta violer som jag har på framsidan varje år tillsammans med de citrongula. Jag älskar blommor och växter och att pyssla, det gör mig glad.
Lilla Skruttan är med och tittar på balkongen från sin stol, tycker det är jättespännande. Jag hittade fina träbokstäver som bildar hennes namn som ska sitta på dörren till hennes rum tillsammans med skylten från SIA. Har letat så efter lite mindre, enkla, vita bokstäver så sprang jag på det här hemma, perfekt!

Nu en snabb lunch bestående av färdigrätt med köttbullar från Operakällaren och en grekisk sallad vid sidan av. Jag kan verkligen rekommendera de färdigrätterna, supergoda.



Små minirosor pryder balkongbordet och de fina bokstäverna som ska vara lite "skadade" ska pryda dörren in till hennes rum.



En väldigt happy liten hjälpreda.


Så här fint blir det...









Lija godkänner bygget, somnade nästan där så jag bar in henne.

Nu ska jag fixa med mina växter som jag köpt, plantera och greja. N sätter upp hyllor längs med balkongen för växter samt till katterna så att dom kan sitta och sniffa friskluft och spana ut. Kuddarna är fynd från Hemtex som just nu har dessa som erbjudande, två för 99:-.


Balkongfix



Vi har fortsatt fixa hemma idag med. Idag var det dags för balkongen att får sig en uppfräschning. Vi fixade till en avdelning med soffa i hörnet på balkongen bakom N på bilden, dock är den inte på plats ännu på denna bild. Jag ska visa sedan. Vi hittade fina kuddar på Hemtex som gick i beige och vitt och lite kuddfodral.
Införskaffade mer murgröna och ett par vita blommor som ska planteras samt kryddväxter. Ska hålla färgerna till beige, vitt och grönt. Jag fotar och visare senare.

Lija somnade tidigt igår kväll men vaknade även denna natt av riktigt jobbig rethosta och hostade så mycket att hon kräktes och vi fick gå upp så hon fick komma upprätt ett tag. Så omkring halv fyra inatt somnade hon om. Det blev massor av tvätt idag igen av bäddmadrasser och så vidare. Stackars liten, inte lätt och sova med sådan hosta. Nej nu får den här förkylningen ta och försvinna tack.
N försvann precis upp till garaget för att hämta byggvirke till fortsatt projekt på balkongen, ett par hyllor för blommor och växter. Lija somnade så jag ska nog fixa med disk och plantera blommor.
 
Undervattensfoton från Lijas dyk när fotografen var där har kommit så jag ska kolla på dom och välja ut några stycken och beställa. Ikväll blir det kolgrillat på balkongen och Robinson.





Frukost på balkongen.


Fixardag



Håller koll på pappa N när han skruvar ihop ett bord till balkongen som vi haft stående i förådet. Kommer till användning nu i väntan på att jag hittar de rätta till balkongen.

Idag har vi fixat och grejat hemma hela dagen. Fixat med sådant som man inte hinner med på vardagarna, städat på ställen där man inte brukar städa varje gång, rensat bort vinterjackor och hängt fram vårkläder. Jag har gjort iordning en garderob till Lija här nere också och N har satt upp klädstänger så att jag kan hänga hennes kläder. De är så smått att det mest bara blir ett myller när man viker dom, så nu har jag bra översikt och har hängt dom iordning och det blir lättare att matcha, även för N. Så nu är vi redo för våren.

Lija är piggare idag men hostade något förskräckligt inatt ,så mycket så att hon kräktes och vi var tvungna att kliva upp och bädda rent omkring klockan två. Stackars Lillskrot. Tur att man vaknar av minsta lilla sak så att hon inte behöver ligga i det där, fy.
Hon har hängt med oss och kollat hela dagen vad vi pysslat med och varit väldigt pigg trots hosta och snorande.



Grilla någon?


RSS 2.0