Oh så snyggt



Ikeas nya serie med loungemöbler är så himla snygga. Hade jag ett stort trädäck eller pool eller helt enkelt mer utrymme så skulle jag absolut satsa på denna serie till sommaren. Men det kanske får plats på vår balkong som faktiskt är ganska stor. Det måste genast kontrolleras, kanske kan jag ha bordet iallafall eftersom att vi ändå tänkt tillverka en egen soffa som ett U i ena hörnet. Bordet kan ju dessutom inte Lija göra illa sig på trots att det är lågt eftersom att det är i rotting.

Lillfräs



Lija fräser helst av allt omkring i sin gåstol hela tiden. Hon sitter/står där och trixar och fixar med lekpanelen och sina lösa leksaker där. Tappar hon något, vilket händer två gånger i minuten, så blir hon så sur och skriker och hänger sig åt sidan och försöker sträcka sig efter den. Men det går ju inte så det har resulterat i en värkade mammarygg istället, men det är smällar man får ta.
Jag tycker att hon har gjort framsteg sedan igår redan. Idag rörde hon sig snabbare och ännu mer målmedvetet. Jag lämnade henne mellan vardagsrummet och köket, vi har öppen planlösning så jag har uppsikt över henne på hela nedervåningen så gott som, för att gå på toaletten. När jag sitter där så pratar jag med henne hela tiden som jag alltid gör och sjunger. Rätt vad det är så kommer hon fräsandes runt hörnet. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Sötnosen kikade fram och såg så lycklig och stolt ut. Det var inte vad jag hade väntat mig direkt så jag blev så paff så.

Jag har gjort en del måsten på förmiddagen såsom betalat räkningar, arkiverat och rensat bland papper. Jag var ju tvungen att övervinna rädslan från igår vad gäller matningen också och det gick utmärkt. Hon åt faktiskt med ganska god aptit potatis- och blomkålspurè och lite katrinplommon efter det. Sedan slocknade hon direkt i stora sängen efter lite mys och sover sedan ungefär en timme tillbaka. Hon har inte alls hostat lika mycket i natt så jag hoppas att den håller på att försvinna så att vi kan gå ut imorgon. Vi stannar inne idag med tänkte jag trots det fina vårvädret. Måste se ifall vi eventuellt kan börja använda sittdelen eftersom att hon absolut inte vill ligga ner när vi är ute längre.
Nu en kopp kaffe samt nya " Vi föräldrar " som landade i brevlådan imorse.






Slutet gott - Alllting gott



Pappas lilla hjälpreda är med och kockar.

Jag är så tacksam för att allting slutade bra och att jag löste situationen på bästa sätt. Men det var bra skönt när N kom hem och ansvaret lyftes lite från mina axlar. Först då kunde jag koppla av på riktigt.
 Har haft så j***a ont i ryggen idag igen också, på samma ställe som alltid och samma slags värk. Känns som att det när som helst kan blixtra till och låsa sig liksom. Så idag var N ännu mer efterlängtad än vanligt.
När han kom innanför dörren möts han av en liten gående sak, Lija i sin gåstol. Han pratar med henne, sätter sig på huk och sträcker ut armarna och sakta men säkert börjar hon kämpandes ta sig emot honom. Hon är så duktig och smart, hon har liksom listat ut att man kan ta sig framåt med hjälp av stolen. Hon lyfter en fot i taget, högt och så tar hon i. Det ser så gulligt ut, vart tog vår lilla hackspett vägen som sov på våra bröst och hackade efter mat?

Lija är fortfarande hostig och snörvlar men som sagt inte något allmänpåverkad eller febrig ännu. Hoppas, hoppas att raringen slipper det .Därför hoppar vi rytmiken imorgon men eventuellt tar vi en promenad då lite frisk luft säkert gör gott. Vi får se hur hjärtats status imorgon är, det sköna är att vi inte måste bestämma något nu. Vi tar dagarna som dom kommer och det är Lija som styr.
N köpte med sig god, svensk biff från ICA Karlaplan som har grymt bra priser. Säkert halva priset många gånger mot vårat dåliga ICA här i byn. Han skivade den tunnt, stekte med mycket vitlök och serverade tillsammans med hasselbackpotatis och en fräsch sallad med vitlöksvinägrett till. Mycket vitlök blev det så att vi håller oss friska men självklart också för att det är så himla gott och det gäller att passa på när man inte ska iväg på något.
Nu ska jag släcka ner och inta horisontalläge om min onda rygg tillåter det, nästan värre att ligga än att sitta. Lija har hostat ett par gånger medans jag skrivit detta, lilla Snorklan. Hoppas att vi kan samla lite sömn alla tre så att vi orkar njuta morgondagen.
Förresten - vad bra det var med sommartid när man har en liten bebbe. Lija vaknade halv tio, istället för halv nio, som hon brukar  imorse. Vi får se vad det blir imorgon.



Vår goda middag.



Babystek i vår säng ikväll. Hon har smugglat med sig en leksak till sovrummet, sin älskade skallra som hon inte släpper en sekund.

Lugnet efter stormen



Lija är med och spelar poker i lördags. Spännande med pokermarkerna.

Nu har jag återhämtat mig lite och chocken har lagt sig. Lija sover fortfarande och är inne på sin fjärde timme nu. Men det har nog inte bara med händelsen att göra utan det är nog för att hon är lite hängig allmänt och har hostat hela natten. Då finns det inget bättre än sömn för att återhämta sig.
Nu vaknar hon - gotta go! Fyra timmar blev det för lilla hjärtat.



Lillebror Simon.



Lillebror Erik.



Skakig förmiddag



       
Den sista bilden är så rolig, skallran hon har i handen är absoluta favoriten. Hon tappar den typ aldrig utan hon kan hållai den flera timmar i sträck.

Nu har småbrorsorna åkt hem och återigen är det bara jag och Lija hemma i hemmets lugna vrå. Det har verkligen varit trevligt att ha dom här och Lija diggar dom och tycker att det är så spännande med andra människor än mamma och pappa hemma hos henne.

Det hände en otäck sak här på förmiddagen också. Jag satt och matade Lija med blomkål- och potatispurè då hon helt plötsligt sätter den i fel strupe! Jag ser hur hon får svårt att andas och blir helt borta och alldeles röd i ansiktet!!!!! PANIK - hon får ingen luft! På ren instinkt sliter jag upp henne ur stolen, hänger henne upp och ner och maten rinner ut. På dom fjuttiga sekunderna från tanke till handling hinner jag tänka att jag kan ju inte göra en Heimlich manöver på en sådan liten krabat utan det måste vara så här man gör?
Jag hann få dödsångest också, hann tänka att nu dör hon. Det var så sjukt otäckt att jag skakar bara jag tänker på det nu i efterhand, men ack så lätt hänt. Egentligen ville jag inte skriva om det för det är så hemskt men det kanske kan hjälpa någon.
 Direkt efter att Lija fått loss maten så var hon precis som vanligt igen men jag var så skärrad så hon blev nog lite rädd och tagen av situationen. Jag rensade munnen på henne med ett finger efteråt men där fanns inget så hon satte helt enkelt i fel strupe. Otäckt som fasiken och jag är fortfarande skakis och tagen av det, Lija sover gott men jag springer där och tittar och känner på henne stup i kvarten. Nu ska jag med försöka varva ner lite medans hon vilar och ta mig någon lunch. Älskade Lija sätt ALDRIG mer i halsen och gör mamma så här rädd.



Kört fast i skåpet. Men hon tar sig framåt nu med sin gocart. På några minuter hade hon flyttat sig från vardagsrummet bort till mig i köket, drygt fem meter. Det är ju snigelfart men hon förstår hur man gör. Hon tar tag med fötterna och får ju dessutom jättebra grepp med sina Bobuxtofflor.





I pappa N:s knä igår kväll. Med "nunen" ( snuttetrasan ) i knäet och fisken i munnen.

Lija inviger sina nya träningsredskap - bildkavalkad!



       





   

























Host host!



Trött Snutta i bilen på väg hem igår.



   

Lija
har hostat hela natten så idag känner jag mig ganska mör. Hon har legat tätt tätt emot mig och varenda gång hon har hostat så har jag vaknat till. Stackars liten. Hon är lite rosslig i halsen och snorig också. Det har varit lite jobbigt för att hon älskar ju att sova på mage, men det har jag inte vågat låta henne göra eftersom att hon är så täppt i näsan så det har nog påverkat sömnen en del också. Tyvärr så blev det alltså ingen simning för henne idag. Tråkigt då hon verkligen älskar det men det hade inte varit bra för henne att bli kall och dessutom är det så ansträngande för henne så det hade säkert bara förvärrat förkylningen. Nu vilar hon skönt för andra gången idag tröttisen.

Vi skulle ju åka till Barkarby och Babyland igår för att köpa en hoppgunga till Lija. Jag tycker att nästan alla som finns att köpa är så himla fula. Antingen så är det fula färger eller så är det smaklösa tryck med nallar med mera. Jag vill ha en enkel plain i svart eller en annan enhetlig färg men det är nästan omöjligt att hitta. Så jag kollade in på Blocket innan vi skulla åka och då hittar jag en hoppgunga i rosa (!!!) och en gåstol av märket Baby Seat från Babyproffsen. Exakt en sådan som vi tänkt åka och titta på och eventuellt köpa till Lija. Det bästa utav allt var att det var på vägen till Barkarby samt priserna - 150 spänn för båda! Glad som en lärka blev jag och vi åkte direkt och hämtade dom. Tjejen som sålde grejerna hade blivit helt nedringd, tror jag det när bara gåstolen kostar närmare 1000 kronor ny. Den var i toppskick och dessutom svart och grå som vi vill ha.Sätet var höj- och sänkbart,Lija når ner med fötterna, det var viktigast tycker jag samt att alla fyra hjul är svängbara. Många som jag har tittat på har inte det och då blir det svårt så småningom när man kör fast i hörn och så vidare. Riktigt nöjd är jag med mina köp och Lija med.

Hittade en hel del annat fint igår bland annat en skaljacka på Polarn & Pyret i den "gamla" rosa färgen som är mycket finare än den nya färgen. Lite smått och gott fick följa med hem från Babyland också. Behövde nya sängkläder till Lija och nu kunde jag ju köpa i tjejiga färger. De andra vi har inhandlades när Skrutt låg i magen.



Tvåpack skålar samt sked som man enkelt har med sig 89:-. Mjuk haklapp i silkon 59:-. Samt en pipmugg som jag ska prova att ge henne ersättning i 79:-.

   

Superfint bäddset 349:-. Tvåpack strumpor av bästa märket Nowali à 39:-. Bitringar som Lija valde själv, en fisk med kylfunktion 79:- och två gamla hederliga, klassiska bitringar från Esska 29:-. DOm har hon gillat bäst då de är läta och lite klibbiga liksom. JAg hade också sådana när jag ver liten.

   

Äntligen hittade vi en snygg vattenkokare på Rusta till halva priset, 149:-.I rostfritt stål, de jag hittat innan har varit i plast och det vill jag inte ha. Badanka till Lija med texten " Born to break hearts ". Nya rosa diskhandskar.



Abolut bästa skaljackan ifrån Polarn & Pyret. Har velat ha denna länge till Lija och nu hängde den där till mindre än halva priset och väntade på mig. Fanns bara en kavr och kostade nu 295:- tidigare 695:-. Mitt i särklass bästa köp!

       



Badrock 35:- (!!!!) till babysimmet och lite fina ljus från Hemtex.



Skrynklig klänning PoP 100:- tidigare 295:-. Tights 50:- ( ord. pris 145:- )



Gulligt retromönstrad baddräkt till Gotlandssemestern till halva priset 75:- och en solhatt till stranden 25:- ( 125:- ).

Slut som artist



Lija är redo för lite shopping.

Jag ska alldeles strax ansluta mig till Lija som ligger och värmer upp min sida av sängen, gosunge. Vi har varit borta halva dagen, jag hittade en gåstol och en hoppgunga på Blocket som vi stack iväg och köpte. Värsta fynden som jag ska visa imorgon. Efter det drog vi vidare till Barkarby och gick på Babyland och Polarn & Pyret.
Jag struntade i att ta med mig vagnen eftersom att hon vägrar ligga ner så hon fick åka i bärselen istället och det var hon så nöjd med. Hon var med och spanade i affärerna och valde ut sin egen bitring bland annat. Hon var helt enkelt överlycklig och tycker att det är så kul att vara med och kolla på människor. När vi kom hem somnade hon gott efter ett skrovmål med majs/potatispurè och katrinplommon.

Lijas morbröder är här på övernattningsbesök. Vi har spelat kort, kollat på Robinson och så fotbollen såklart som precis tog slut. Nu blir det sängen för min del, imorgon är det babysim som vanlig på söndagar. Jag är alldeles för trött för att sitta mer vid datorn nu så jag visar bilder ifrån dagen imorgon istället. Då ska Lija också inviga sin gåstol, spännande. Hoppgungan har vi redan testat och det var STOR succè men som sagt nu måste jag sussa så jag är pigg mama imorgon.



Jag virade en filt omkring hjärtat så hon skulle tycka att det var extra gosigt att hänga i bärselen.



Sussar sött på vägen hem.

Brorsorna på ingång





Värsta busiga tjejen här på morgonen.

Uppstigning omkring nio och fullt ös direkt, busig som få. Men det kliar och kliar i munnen på lilla hjärtat. Hon släpper inte sin bitring en sekund utan gnager konstant på den och dregglar ner sig så att jag får byta kläder om och om igen. Jag ser dom små risgrynen till tänder mer och mer varje dag, men det verkar vara en ganska långsam process eller?
Nu har vi ätit frukost och ska göra oss iordning och sedan åka till Barkarby. Vi ska köpa en hoppgunga till Lija och även titta på en gåstol. Det är nog lite i tidigaste laget ännu men vi ska ju ändå ha en så småningom så när vi ändå är iväg så. Hoppgungan dröjer väl också ett tag innan hon förstår sig på men det kan vara roligt att hänga lite utan stöd tror jag.
I eftermiddag kommer småbrorsorna på besök, vilken rolig lördag vi har framför oss.

Fredagsstämning



Lija ska bada tidigare ikväll. Ser ganska nöjd ut med det.

Nöjd bebis sover i stora sängen uppe och vi myser i soffan framför Let`s Dance. Hon sov mellan klockan ett och halv fem drygt idag på eftermiddagen. Sedan har vi badat och busat och hon har varit på sitt allra underbaraste toppenhumör, älskade unge. Omkring halv åtta gick jag upp och nattade henne och hon somnade bums och nu sover hon så sött lila godingen. Hon har hållt på och gnagit och trixat hela dagen på sin bitring. Det kliar säkert som bara den i munnen. På bilden ovan ser man hur hon drar in underläppen över tandraden och " kliar ". Så hon blir säkert trött utav det eller så är det helt enkelt bara goda rutiner som gör henne trygg och tillfreds, det tror jag är extremt viktigt.

Nu ska jag fortsätta njuta kvällen innan den är slut, imorgon ska vi iväg och kolla efter en hoppgunga till Lija, hon vill ju ha mer stimulans och aktivitet så jag tror att en sådan kanske kan bli bra. Till kvällen kommer mina småbröder på visit, Lijas morbröder, det blir hemgjorda burgare, bira, poker och tvspel för hela slanten. Det ska bli kul att se dom och de tycker att det är spännande att träffa Lija som vuxit sedan sist.



Lija i Polarn & Pyret från topp till tå.

Hjärtat har blivit stor



Jag har ju glömt att visa er vad som kom med posten tidigare i veckan. Hjärtat i jätteformat. Den fick inte ens plats i brevlådan så jag fick hämta det på posten istället. Jag tänkte nog inte riktigt på att det skulle bli fullt så stort som det faktiskt blev, 30 x 45 cm tror jag att det är. Jag älskar den här bilden av Lija för hennes ögon är så uttrycksfulla och djupa. På fotot ser man också hur stora ögon hon har. Världens finaste lilla bladlus ( vi kallar henne för det när hon har sin gröna MOLO dress ). Nu ska jag bara hitta en ram till förstoringen, helst vill jag ha en ganska stor ram så att det blir tomt utrymme bakom fotot ett par centimeter på varje sida. Sedan så ska den bli mittpunkten på min " wall of fame " som jag håller på med i hallen.


Glamomama?



På väg hem igår. Ögon lika blå som leksaken.

Vi har haft en toppendag hittills. Busat, lekt och kramats precis som man ska när man har en liten bebbe som växer fortare än fortast. Jag har dammsugit med Lija spejandes i bärselen vänd framåt och det var såklart ett riktigt äventyr för henne. Hon försökte få fatt i dammsugarröret hela tiden så det vart nästan gymnastik för henne istället för vila.
Idag provade jag att ge henne majs och potatispuré till lunch och det gick verkligen hem. Hjälp vad hon åt, var stormförtjust i det. Till efterrätt fick hon katrinplommon som hon surplar i sig från skeden, så gott tycker hon att det är. Efter denna Nobelmiddag till lunch så slocknade hon direkt när jag gick upp och la henne i sovrummet. Jag kan nog inte säga för många gånger hur glad jag är åt dess härliga rutiner vi skapat. Så nu vilar hon sedan en timme tillbaka och jag njuter en kopp kaffe medans tvättmaskinen går för fulla muggar.
 
Appropå rubriken. N hade hittat en artikel i gårdagens Stockholm City igår som han la fram till mig och visade. Artikeln handlade om vilken sorts mamma man är, på skoj såklart. Man kunde vara antingen Glamourmamman, Traderamamman, Kaffelattemamman, Skogsmullemamman, Träningsmamman eller Karriärmamman. Det var ingen tvekan om vilken genre han tyckte att jag föll inom. Glamourmamman alà Charlotte Perrelli. Tack tack min älskade man det tar jag som en komplimang, för hur kul hade det varit om han tyckte att jag var en Skogsmullemamma alà Caroline af Ugglas?




Happy Friday såklart!







Fastkilad kålmask.

Härligt att vakna upp hyfsat utvilad och inse att det är fredag! Dagen kan inte börja bättre med en liten ihopkurad, varm och gosig bebis vid sin sida som fyrar av det bredaste leendet i världen och tittar på en med stora, blå ögon. Ojojoj sämre kan man ha det.
Vi har tränat på morgonen eller ja Lija har. Hon rullar runt och ålar sig och grejar. På något märkligt vis lyckades hon kila fast sig vid en stolpe till babygymmet. Hon blev så arg så arg och jag kunde inte låta bli att skratta åt min strandade lilla knubbsäl.
Nu ska jag ta mig lite frukost, Lija åker framåtvänd i selen och suger tag i allt precis allt som hon kommer åt, liten bläckfisk på magen har jag.
Lite bilder på den ursnygga åkpåsen och de andra grejerna som jag hämtade ut från Babyshop igår.





       


Vår dag



Lija i sin bilstol, vi väntar på Maritha och Emilia i solskenet.



Värsta bästa toppendagen har vi haft idag. Vi åkte hemifrån omkring klockan tio och var inte tillbaka förrän närmare halv sex tror jag. Maritha och Emilia hämtade oss vid dörren, hjälpte oss att lasta in alla prylar och skjutsade oss sedan ända hem, perfekt och tack snälla snälla du.
Lija var som en liten ängel hela dagen och tyckte mest att det var roligt att spana på allt och alla. Det är en förutsättning att hon trivs och är tillfreds annars kan jag lika gärna vara hemma och mysa. På hemresan sedan så kroknade både hon och Emilia däremot och övertröttheten tog överhand och de skrek i kör hela vägen hem nästan.

Jag hade bärselen med mig och den är verkligen outstandig både för mig och Lija. För när hon är vaken så vill hon ju absolut inte ligga ner och inte kunna se något utan hon vill upp och speja. Tills jag satt på sittdelen så är det perfekt med selen, ojoj den har räddat oss många gånger och så även denna gång. Hon var så nöjd så att åka runt med mamma och spana på alla fina grejer och dreggla lite på det mamma köpte. När jag lämnade fram en del saker i kassan så var de helt dyngsura. Charmigt tycker jag men det kanske inte dom tyckte...
Vi hittade en hel del fina grejer och när vi kom hem hämtade vi paketet med åkpåsen bland annat. Jag har inte hunnit fota den ännu men gör det imorgon och visar. Wow vad snygg den var och rejäl kan jag säga! Jag riktigt längtar efter att få inviga den. Så det blev ett perfekt avslut på en perfekt dag!



Byta blöja måste man fast man är på utflykt och det finns roligare saker att pyssla med som bebbe.



Lija satt snällt i sin vagn och kikade medans mamma åt grillad kycklingfilè med tillbehör såsom tsatsiki och grillade grönsaker på favvogreken. Här ser man däremot hur trött hon är och hon somnade också kort efter att bilden togs.



Det var spännande både med kameran och de stora speglarna.





Hittade lite fint till soffbordet från Sia, ljusfat med glittriga stenar och ljuslyktor plus världens finaste groda. Jag älskar grodor och denna grodprins i betong var väl för söt.



Snuttefilt till Lija eftersom att hon använder det istället för napp. Supermjuk och gosig från Geggamojja 89:-.

   

Jeanskjol i storlek 80 (!!!!) vad hände med min lilla skrutt? Men den går att justera i midjan så att hon kan ha den både nu och hela våren och sommaren. Den sitter faktiskt perfekt. Kommer från Polarn & Pyret och kostar 195:-. Bästa basstrumpbyxorna i vitt till de, 95:-.



Lite dålig bild men får ta en bättre imorgon. Det är iallafall tofflorna från Bobux som jag spanat på ett tag. Ljust rosa i finaste skinn och handgjorda. Prinsesskronor till min prinsessa såklart. Väl värda sin slant, 299:-. De är ett litet konstverk i sig och ska ramas in en dag som Lijas första par skor. De är jättemjuka utan hårda kanter, som många kopior har, och hon ska ha dom som innetofflor så hon får bra grepp och spjärn när hon tränar att ta sig framåt och stå upp.



Nöjd prinsessa med prinsesskor.



Bästa handkrämen från Bodyshop med lustigt namn samt växt på men helt suverän, 125:-. Köpte även deras dagkräm och tänkte prova, aldrig haft den innan så ska bli kul även den kostar 125:-. Fick med ett prov på deras nya doft på body butter, Cherry Blossom, och den doftade helt underbart kan jag lova.



Bästa baslinnet i gråmelange från Gina Tricot à 99:- och babyrosa lång scarf 99:-. Den blir snygg till min nya jacka!


Torsdagsstatus



Vi är uppe och klara, sitter och väntar på Maritha som ska plocka upp oss så åker vi med henne till Stinsen. Det ska bli supermysigt och vilket kanonväder. Strålande solsken, sen att natten var mindre bra gör detsamma när man ska ut på roligt äventyr. Lija inviger sin nya klänning idag och jag ska lufta vårjackan med en stor mysig halsduk i rosa till.
Nu måste jag spänna fast Lija i bilstolen och ner och hämta vagnen. Bloggar självklart ikväll med bilder från dagen.
Här kommer också bilder på min nya ögonsten så nu tar jag mina två och går.





Tootsie Coat i färgen grey från Odd Molly 2990:-. Underbar! Kolla in alla detaljer såsom sidenbandet i ryggen och det härliga sidenfodret, rosmönstrade knappar.

       


Jag vill ju så gärna framåt mamma!



Lija ligger och tränar på sitt täcke på golvet. Rumpan upp i luften som en kålmask och upp på armarna. Tyvärr kommer hon av sig lite som vanligt när hon ser mig och undrar vad jag pysslar med. Men ni ser ju att det tränas för fullt, och tekniken har väl lite kvar att önska men jag tycker att hon är världens duktigaste ändå.
Bortse från den usla matchningen med röda strumpor till hennes noppiga "äta-mat-och-palta-hur-mycket-man-vill-dress", även en fashionista har sina sämre dagar.

Underbara unge



Så glad som hon är på bilden har hon varit precis hela dagen. Hon har varit sådär underbar och bara sprudlat av glädje och energi. Oh vilken underbar dag vi har haft, mammas älskade lilla hjärta. Jag önskar att hon fick må så här jämt. Jag blir ju dessutom på ett strålande humör och därmed en bättre och gladare mamma. Jag är väldigt övertygad om att det är magen som har varit en stor bov i dramat. För så tillfreds och go som hon har varit de två senaste dagarna vet jag knappt om jag sett henne. Tack vare smakportionerna med katrinplommon. Men jag ska väl inte ropa hej för det kan vända och ändras så fort har man ju lärt sig. Precis när man tror att man kommit på något eller tycker att man har bra rutiner så vänds allt upp och ner. Men jag tänker iallafall fortsätta att vara positiv och lycklig idag! För när Lija mår bra så mår jag ännu bättre.

Raringen sov ju tre och en halv timme efter lunch idag och när hon vaknat så gav vi oss ut ett tag i solen. De nya tiderna som har visat sig funka utomordentligt är att vi kliver upp mellan åtta och nio någon gång, busar och leker först i soffan och sedan på golvet medans jag äter frukost. Vid tolv ungefär så är det lunchdags för Lija och omkring klockan ett så går vi upp i sovrummet, kramas och myser och oftast somnar Lija då. Jag försöker att inte bära henne så mycket i selen som jag gjort tidigare, dels för att skona min rygg men också för att hon inte ska kunna ta små powernaps när hon hänger där min lilla kängurunge. För då är det klart att hon inte sover någon längre nap med välbehövlig djupsömn. Det verkar som att det fungerar, peppar peppar!

Åter till vår dag, vi gick ner till centrum och hämtade ut ett par paket. Bland annat Mini A Ture klänningen som verkligen är så underbar som jag hoppades på. Den är redan tvättad ikväll och ska invigas imorgon. Vi ska iväg till Stinsen, ett köpcentrum i Sollentuna, med ett par mammor från mammagruppen imorgon. Mysigt att spana runt lite och äta god lunch, kanske på den grekiska restaurangen som är så bra.
Sprang upp på Lindex en sväng och uppdaterade min underklädeslåda, givetvis hittade jag fina saker till Lija med. Så idag blev både hon och jag med vårjacka. Vi var nämligen förbi svärmor och köpte min kära jacka också. Fotar och visar min goding imorgon då den ska invigas, självklart är det en Molly, vad annars skulle jag ha förälskat mig i?



   

Superfin, lagomt retroäppelmönstrad jacka i swaggermodell. Med huva och äppelgrönt foder. Åh så fin den ska vara till hennes knallbå ögon. Lindex 179:-.



Vardagsbody på rea 19:- Lindex och så strumporna från NowaLi som fanns med i paketet med Mini A Tureklänningen. Bästa kvalitèn på dom med häftigt sköldpaddemönster och texten "Relax", 49:- för två.





Snyggaste klänningen från Mini A Ture. Finns hos Fridolina till halva priset ordinarie pris 549:-.


På väg hem till Lija

  
Bilder: Babyshop
Åkpåsde från Lodger 949:-.
Prasslig insekt 79:-.
Pipmugg från Elodie Details 79:-.
Hakklapp från Elodie Details 79:-.


Jag var ju som sagt var tvungen att belöna mig litegrann efter att ha betalat räkningar så nu blev det bland annat äntligen en beställning av åkpåsen från Lodger. Den är så otroligt fin och liknar ingen som finns på marknaden nu. Jag gillar den milda färgen, vår bilstol är i en liknande färg, samt att det är två påsar i en så att man kan anpassa och reglera värmen. Praktiskt också med omlottknäppningen. Det är perfekt med en åkpåse som man kan använda året om tycker jag. Skönt att bara kunna stoppa ner dom med jeans och tröja till exempel och slippa tänka på vantar och skor. Bästa lösningen är det nog också nu när vi snart ska byta till sittdelen på vagnen. Lija blir ju bara mer och mer rörlig dessutom så att lägga över henne filtar i vagnen skulle inte vara hållbart.

Det var Lijas sköterska på BVC som tipsade mig om att prova med pipmugg till Lija eftersom att hon fortfarande inte tar flaskan. Så varför köpa en mindre fin på ICA när det finns sådana här härliga som man blir glad utav att bara titta på. Självklart kunde jag inte låta bli den matchande hakklappen till vår lilla prinsessa.
Den lilla insekten däruppe som vibrerar och prasslar tänkte jag ha med mig i väskan och distrahera henne med när det behövs. Man kan klämma fast den lite varsomhelst.
Allt finns hos Babyshop som just nu har fri frakt och dessutom alltid är supersnabba med leverans. Jag beställde i förmiddags och fick nyss mail om att dom packat och skickat min order.

Lillördag denna vecka igen



Min fina fina, glada och gröna lilla bladlus.





Morgonen
och förmiddagen har varit helt underbar. Hon har lekt med sig själv och sina leksaker, varit på ett riktigt toppenhumör helt enkelt. Jag har kunnat fixa lite egna saker medans hon tränat på golvet med att vända sig och försökt ta sig framåt. Vet inte vad det beror på men det kan ju vara så att hon är så tillfreds för att magen verkar vara i lag nu. Katrinplommon is the shit! Magdroppar hit och dit kan slänga sig i väggen verkar det som. Hon har inte varit ledsen en sekund och har roat sig utan att hänga på mig. Härligt med framsteg och en nöjd bebis.
Nu sover hon sin långa nap för dagen hoppas jag. Hon är mätt och nöjd efter sista dagen med morot och palsternackslunch. Imorgon börjar vi en ny veckomatsedel med blomkål och potatis. Potatis har ju inte varit någon hit tidigare så vi får väl se.

Jag har pysslat med lite av varje, betalat räkningar och shoppat lite. Man måste ju trösta sig efter det tråkiga och belöna sig, inte sant? Visar det i ett separat inlägg senare.
 I övrigt så skiner solen både i mitt sinne och ute idag. Tänk vad mycket det kan göra för humöret med en sådan här toppenstart på dagen. Vi ska ut en sväng sedan när hjärtat vaknat. Handla lite på apoteket och ICA som är slut, tvättmedel med mera. Det går åt en hel del sådant nu för tiden vill jag lova. Ska köpa min vårjacka också, ledtråd Odd Molly.
 Jag fick förresten två söta presenter av svärmor igår. Hon har varit på långresa till Thailand så jag fick ett trepack Juicy Tubes och Dior Show mascara. Hon vet alltid vad man vill ha, bästa presenthandlaren.
Tyvärr så var vi tvungna att hasta därifrån för Lija ställde till med kalas i strumpbyxorna och alltihopa och klantiga jag hade inte packat ner ombyte eller blöjor för sist jag var ut hade jag en annan väska. Ja tur att man har två minuter hem bara. Så därför hann vi aldrig till posten heller igår för att hämta ut Mini A Ture klänningen så det får vi göra idag. Jag är så nyfiken på den, säkert hur fin som helst.



"Girly" present av svärmor.

Längtan



Så här såg det ut på vår framsida i början av juni förra året.

Åååååh vad jag längtar tills jag får börja handla växter och plantera på balkongen och framsidan. Jag älskar att pyssla med blommor och växter. Det är roligt att införskaffa dom och själva planeringen innan också. Vilka sorter man ska ha, vart, vilka som passar var och så vidare. Jag brukar även förodla en del sorter, bland annat kryddväxter och tomater. Det finns inget godare än hemodlade, söta och solmogna små tomater, mums!
I somras hade vi flera jorgubbsplantor i amplar som vi kunde skörda utav hela sommaren, helt otroligt goda var dom. Växte bra som bara den så det blir en favorit i repris. Kommer nog att köra på temat lime,citrongult och svart i år igen. Det var väldigt fint. Redan vid Valborg i fjol hade vi alldeles grönt på framsidan. Vi tog in de känsliga växterna över natten så de inte frostskadades.



Där skymtar man jordgubbsplantan till höger, i övrigt så är det tobaksplantor och murgröna i betongkrukor.





Mina svarta violer som växte som ogräs.



Vår finaste blomma var inte heller så stor omkring den tiden.

Tisdagsstatus



Uppe, vakna och glada. Lija ligger och gnager på spegeln i sitt babygym och solen strålar in genom alla fönster och gör mig påmind om att boka in fönsterputs.
Nu måste det vara tänder på gång för hon gör så märkliga ljud och tuggar på ALLT. Hon blåser liksom dreggelbubblor så det blir prutljud och det sprutar dreggel. Ser jätteroligt ut men det är säkert inte så kul då det det kliar och gör ont.

Babyrytmik och promenad har vi framför oss idag. Däremot har jag ont i ryggen idag och behöver vila för det är det enda som hjälper så vi får se hur vi gör. Tråkigt bara att vara inne en dag som denna när det är riktigt vårväder ute.
Nu frukostdags för mig medans Lija fortfarande är nöjd med att jaga djuren i gymmet och spegla sig.

Valjakt imorgon

   
                             
Bilder: Lindex

Ja hur ska man kunna låta bli? Hur söta bodies som helst med valbebisar på. Jag tycker dessutom att alla tre färgerna är fina så det kommer bli svårt att välja färg. Jag  brukar ju falla för den färgställning som innehåller rosa, alltså den nedre, men denna gång är jag inte så säker. Gillar faktiskt den med mörkblå botten mycket, den känns mest maritim och passar bäst in i temat, svårt att avgöra vilken som är finast just nu. Finns hos Lindex och kostar 79,50:-.

Vårnytt från MOLO



           
                                             
Bilder: Mysgrodan
Lurvjacka från 449:-.
Blommig långärmad klänning 599:-.
Kortärmad klänning med volanger 499:-.
Klänning med koppar 329:-.
Bodysuit 349:-.
Basketkängor 399:-.

MOLOs vårkollektion skapar verkligen habegär! Jag har ju lurvoverallen i ljusgrått och skulle gärna vilja ha den som jacka i ljusrosa också. Den långärmade klänningen med blommönster samt knappdetaljer är ju bara fullkomligt underbar. Däremot tror jag inte att den tillverkas i babystorlekar eller har någon sett att den finns i det?
Bodysuiten med dalmatintryck kommer nog med all sannolikhet att inhandlas så småningom, gillar dom starkt rosa kantbanden som kontrast.
Converse i all ära men jag undrar om inte dessa basketkängor med pärlplattetryck är snäppet grymmare? Nostalgi på hög nivå. Jag hoppas ha något utav dessa plagg i Lijas vårgarderob i år, man blir ju på toppenhumör bara av att titta på dom.

Grattis Lilla Lillebror



Lija och med sin morbror Simon. Lija är omkring tre veckor gammal.

Idag fyller min lillebror Simon 20 år - grattis grattis! Han och min andra lillebror Erik kommer förmodligen hit och hälsar på och sover över i helgen. Det ska bli kul att ses alla tre samtidigt det lyckas vi inte med så ofta. Kul för dom att träffa Lija också då det var ett tag sedan nu, hon växer ju så fort dessutom.
Vi la oss för ett tag sedan och försökte vila båda två uppe i stora sängen. Men Lija var inte så sugen på att sova men tyckte det var kul att peta och pilla på mamma och kramas lite. Det är minst lika mysigt som att sova.
Nu ska vi ta tag i disken bland annat. Lija brukar leka i sin babysiiter då, men det är roligast att kolla på mig när jag sjunger och tramsar för henne.

Ha en bra födelsedag Lillebror/Morbror Simon!



Simon med sin fina flickvän Cissi på Midsommarafton ute hos min mormor i somras.

Vår stora tjej



I väntrummet på BVC.

Vår stora duktiga lilla tjej växer och frodas som bara den. Hon väger, mäter och utvecklas som en sexmånaders enligt besöket på BVC imorse. På två veckor har hon ökat 560 gram, från 7080 till 7640gram samt ökat en centimeter på längden från 66 till 67cm. Det måste vara maten och gröten i kombination med amning som gör sitt till viktökningen, För hon äter med ganska god aptit numera men ratar inte ett mål amning för de så.
Hon klarade de tester som en sexmånaders ska kunna också förutom att sitta utan stöd. Hon sitter ju bara med stöd annars trillar hon framåt. Så jag är en riktigt stolt mamma idag. Går runt och trallar och är allmänt nöjd och glad. Fick sova bra inatt och i helgen och det gör underverk för humöret.
Nu är det lunchdags här för lilla fröken, tre dagar kvar med smaken palsternacka/morot sedan blir det någon ny smak.


Nejdå, hon har inte blivit vindögd av dykandet



Tokig bild på älsklingen igår kväll när det bjöds på gröt. Man blir ju galen av glädje när man får sitta i sin matstol.

Åh vilken stolt mamma jag är nu! Hon var så duktig så duktig på simningen idag. Först gjorde hon ett dyk med instruktören, sedan ett med N och till slut ett med mig. Hon sa inte ett knyst efteråt när hon kom upp till ytan utan bara tittade på oss och flinade upp sig. Verkade mest tycka vi var knasiga som såg så lyckliga ut. Hon verkade förstå själva proceduren med att hålla andan/ andas ut när hon kom ner under vattnet för hon fick ingen kallsup och inte ens vatten i halsen.
 
Det fungerade verkligen så som dom säger att det ska göra, att dom ska förstå och blåsa ut, så all träning har givit resultat med andra ord. Hon var verkligen en riktig fena i vattnet idag och nu är hon en slagen hjälte som sover gott bredvid oss i soffan. Maritha från vår föräldragrupp filmade och fotade en del, så jag hoppas att hon kanske fick med något av dyken som jag kan lägga upp senare och visa er.

Uppladdning



Lija laddar upp inför det första dyket på babysimmet idag. Hennes uppladdning sker genom att samla sömn, det är viktigt för att man ska orka plaska och stoja i bassängen. Som sagt så är det de sjätte tillfället och därmed dags för de tre första dyken. Det kommer att gå så bra det vet jag, hon är ju så van vid vatten nu vår lilla groda. Det ska bli spännande att se hur hon reagerar. Tyvärr blir det nog lite dåligt med bilder eftersom att både jag och N kommer att vara i vattnet för hennes trygghets skull. Men det blir en fullständig rapport med eller utan bilder i eftermiddag hursom.

Jag måste ha varit en snäll fru den här helgen för jag fick sovmorgon imorse med. N kom upp och hämtade henne omkring halv åtta så jag kunde sova vidare i lugn och ro till halv tio. Värsta lyxen och jag känner mig pigg och fräsch efter den här helgen.
Robinson igår var väl sådär tycker jag, lite rörigt eller var det bara jag som var okoncentrerad och distraherad av Lija som vaknade mitt i programet kanske? Nåja, vi kommer iallafall fortsätta titta. Hon låg lugnt och snällt mellan oss i soffan med kissen på sitt täcke och upplevde sitt första Robinson.
Nu måste jag packa våra väskor och fixa mig litegrann innan det är dags att gå.



Robinsonpremiär på första parkett med sin trogna följeslagare grävling.

Prutt prutt... men det är skrattet ni ska lyssna på!



Jag filmade Lija häromdagen när hon skrattade. Kvalitèn är inte den bästa då det är upp och ner och hit och dit. Ville inte att hon skulle se att jag filmade för då slutar hon och tittar bara på kameran. Jag visade henne filmerna alldeles nyss och då blev hon knäpptyst och satt som en uggla och tittade och lyssnade. Det är ingen tvekan om att hon på något märkligt vis förstår att det äe en bebis ( hon ) som låter.

I detta nu...



Lija vilar i soffan i sin nya MOLO dress i storlek 80 (?), vad hände där? Vart tog min lilla bebis vägen? Den var perfekt i storleken faktiskt, lite lång i benen men inte så att det stör.
N och jag har kollat på den spännande bandyfinalen och vårat Västerås vann till slut. Till det så åt vi en väldigt sen lunch med stekt fläsk, löksky, potatis och tomater. Självklart ett glas Cola Zero till det.
Nu ska vi bara softa i soffan alla tre efter att ha storstädat hela lägenheten. Snart börjar Robinson....


Lilla hjälpredan



Lija plockar bland matvarorna N hade med sig hem igår. Mina två dagliga behov, Cola Zero och färskpressad juice fanns med i kassen.

Underbart med helg och vara alla tre hemma. Lija vaknade omkring åtta och fick gå ner och busa med N som varit uppe sedan klockan sex som vanligt. Jag låg och drog mig i stora sängen ensam till tio då Lija var hungrig och hade mammalängtan. Hon somnade om då så jag gick ner och åt frukost i lugn och ro och gjorde mig iordning. Lovely start på lördagen. Nu sover lilla hjärtat igen (?) efter att ha mumsat massor av palsternacka och morotspurè. Det var lika stor succè med det idag. Mättar nog gott i lilla magen så man blir trött och sover bra.

Jag längtar efter premiären av Robinson ikväll med någon god mat och kanske efterrätt på det. Jag ska genast framföra mitt förslag och skicka N till affären tror jag bestämt.
Mojjen är lycklig lördagen till ära för att hans kattgräs har kommit upp som jag planterade i förrgår. Han springer och letar torra växter överallt när han inte har sitt gräs så nu är han överlycklig. Dessutom ser det vårigt och fräscht ut med gräset, nästan som påskpynt. Kanske ska hämta påskriset i förrådet också när jag ändå håller på för det är väl snart påsk eller?


Smart Mama





Hon tröttnar efter ett tag på lekbågen med pliriga ögon så då får man vara uppfinningsrik för att hinna med att värma sin lunch etcetera. Igår tog jag apan från babygymmet och hängde på handtaget till lådan och det var väldigt spännande i säkert tjugo minuter så jag hann både äta lunch stående och plocka in disken i maskinen. Inte alls så tokigt.

Idag har vi tagit det hur lugnt som helst, Lija har fått styra dagen, det gör hon ju alltid iochförsig men ja lite mer än vanligt då. Vi har busat och gosat och mumsat morots och palsternackspurè. Hon har ju fått morotspurè i en vecka nu och det har gått bra. Därför tänkte jag att övergången till nästa sort skulle vara mild och tog därför blandningen med lite morot i som hon känner igen. Hon älskade den. Okej, de andra har hon svalt till slut men denna ville hon ha mer och mer utav. Hon åt säkert tio teskedar, ja pyttesmå halva men ändå. Jag hade kunnat ge henne mer men hejdade mig. Allt som allt fick hon i sig en tredjedels burk och det har inte hänt förut. Våran lilla groda börjar bli stor tjej!
När N kommer hem så blir det gröt för lilla fröken. Den brukar också slinka i. Det känns så bra att det börjar lossna med maten eftersom att det går dessto sämre med flaskan som hon fortfarande inte tar.

Paket idag igen...



Idag kom dregglisarna med posten. Väldigt välarbetade och superfina, fodrade med fleece på baksidan så att bebisen inte ska bli kall om bröstet när den blir våt. Absoluta toppbetyg får dom och dessutom skapar dom samlarbegär när priset är så bra. Jag betalade 112:- inklusive frakt. Man köper tre för hundra spänn här. Roligt att dom bara görs i ett exemplar också. Det stjärnmönstrade tyget finns som t -shirt också men jag tror nästan att den blir lite för grabbig för min smak trots att jag älskar tyget.

       

Min lilla knubbsäl



I spegeln ser man hur avskavt håret är bak.

Morgongympa i sovrummet. Hon älskar att ligga på ryamattan och titta i dom stora speglarna. Men man får passa sig för här snurrar hon runt från rygg till mage och tvärtom hejvilt. Man får akta så att lilla sälen inte rullar in i speglarna.

Sälen ovan sov väldigt bra första delen av natten men sedan var det som vanligt stökigt på morgonen. Ligger och slingrar sig som en annan mask. Inte riktigt nöjd med någonting men vill heller inte gå upp. Tror att det är magen som är bråkig och skapar obehag.

Nu tar hon igen sig lite och jag pausar med kaffe på frukosten. Fredagar gör en på toppenhumör, köpa hem god mat och mysa framför tvn med älsklingarna. Det är verkligen livet det, så mysigt att vara alla tre hemma på helgen, vakna alla tre och gosa och busa i stora sängen. Idag tänker vi bara vara inne och ha det bra, busa och kramas. Passa på att njuta av nuet för tiden går snabbt och just nu behöver jag inte ha bråttom någonstans. Jag glömmer det ibland och stressar på  och jagar upp mig. Jag är expert på det, rastlös som få. Men nu är jag faktiskt mammaledig och ska njuta av att vara mamma för första gången, den tiden kommer inte igen och Lija blir inte mindre. Så det blir dagens läxa till mig själv.



Grävling har släpat upp två av sina favoritleksaker - pinnen till vänster i bild och den grå musen till höger om Lija.




Blomsterleverans



Idag kom Lijas nya pyjamas ifrån MOLO i flower print. Den är verkligen urtjusig och levererades om möjligt ännu tjusigare i rosa silkespapper och grönt presentpapper. Sådant bara älskar jag och det gör att jag gärna återkommer som kund. En snygg kasse är ett annat bra knep för att göra mig nöjd. Den hänger på tork just nu och ska invigas imorgon. Trots att den säkert kommer att vara stor då jag tog den i storlek 80, men dom är som sagt inte så rymliga i storleken. Finns att klicka hem här för 209:- ( ordinarie pris 349:- ).
Det är lite lustigt för att från början gillade jag inte alls deras kläder utan tyckte nästan att dom var hemska. Men sedan dök det upp en del mönster som jag blev vrålförtjust i och på den vägen är det. Nästan på samma sätt som Odd Mollyförälskelsen växte fram för några år sedan. Nu är iallafall MOLO en utav mina många barnfavoriter.



Den är nästan för fin för att bara användas som pyjamas, kanske får bli mer en mysdress.

Avslutning på massagen & Lijas första diplom



Min lilla polkagris i pölen på öppna förskolan.

Idag var det sista gången på massagekursen. Lite tråkigt för det kunde jag tänka mig att gå på varje vecka. Dom små liven älskar det verkligen. Man riktigt ser hur dom slappnar av och njuter, nåja dom flesta iallafall.
Vår instruktör hade bakat en god morotskaka och gjort fina diplom till alla bebbarna. Så nu har Lija fått sitt första diplom, det kräver en applåd och en inramning tror jag bestämt. Det är inte illa att redan ha fått sin första utmärkelse endast fyra och en halv månad liten. Skämt åsido men det var en fin gest och gulligt, det värmde i mammahjärtat. Dom har faktiskt varit väldigt duktiga och tålmodiga alla småttingarna. Instruktören tyckte att det var helt otroligt och ville nästan fota/filma och använda i reklamsyfte för babymassage, gulligt.
 Lija slocknade i vagnen på väg hem och sover fortfarande i sin säng på övervåningen. Jag myser med kaffe och en katt i knäet.



Alex, jimi och Lija.



Lijas första diplom pryder än så länge kylen i väntan på en sväng till IKEA och sedan inramning.

" Ett litet randigt paket..."



Lija fick ju paket igår som jag var och hämtade på eftermiddagen. Det var tunikorna från Polarn & Pyret. Kanonfina i tunn, härlig ekologisk bomull. En liten randig kanin följde med som en överraskning och den älskade Lija direkt. Toppengrejer och jag och Lija är jättenöjda som alltid när man handlar från dom. Den röd/vita invigdes redan idag och Lija fick massor av beröm på massagen. Dom andra mammorna tycker nog allt att jag är lite klädknasig jag, matchade Lija med rött idag jag med. Jag är lite arbetsskadad tror jag bestämt, Lija kommer nog hata allt vad kläder heter när hon blir stor eller så blir det som dom säger - Sådan mor sådan dotter.



Lanseringserbjudande 120:-/styck ( Ord. pris 175:- ) och jag tog storlek 74 som är perfekt till henne nu.

Tandvärk



Jag vill inte sova mamma! Men till slut kunda jag inte stå emot sköna sömnen iallafall.

Fullt upp igår kväll och prioriterade sömn före bloggen därav uteblivet inlägg, jag får ta igen det idag.
Idag är det massage och fika på schemat. Egentligen promenad innan med men det får nog vara idag då jag vill att Lija ska vila ordentligt och hinna med sin morotslunch innan.
Kvällen igår var ganska jobbig, stackars N var ju till tandläkaren i torsdags och lagade en tand. Värken gick inte över så igår ringde jag och bokade ytterligare en tid till honom. Det visade sig att tanden var död så han fick rotfylla den igår. Två sorters penicillin, värk som sjutton och en väldigt tunn plånbok senare så är nu tanden fixad. Alla som  har haft tandvärk vet vilken pärs det är, fy! Men det känns bättre idag tydligen, tur de. Gått med tandvärk två veckor och inte kunnat sova. Men ikväll hoppas vi att pappa N är nästan som vanligt. Han kunde knappt le åt Lija igår som blir så glad när han kommer hem. Hon smilar upp sig som bara den och sprattlar i min famn. Redan när hon hör hans röst när han kommer in genom dörren så börjar hon vrida huvudet och kolla vart han är. Sötnosen.







Lija igår sedd från övervåningen.



Mamatid



Mumsar gröt igår kväll.

Nu sover lilla raringen sin lite längre nap hoppas jag. Jag "nattade" henne uppe i vår säng och då somnar hon alltid gott efter att vi legat och gosat och kramats. Hon vet liksom att där uppe sover man. Det går också att få det helt kolsvart där uppe det gör det inte här nere. Speciellt inte en solig dag som denna.
 Jag skulle verkligen behöva en babyvakt eftersom att vi har två våningar. Men dom är så nedrans dyra om man ska ha en bra sådan och helst skulle jag vilja ha en med både bild och ljud i. Men det funkar ändå tills vidare. Jobbigt bara att man inte kan ha något ljud på här nere eller typ dammsuga. Jag blir tvungen att sitta still och inte göra någonting, sämre kan man ha det i och för sig.
När hon vaknat ska vi bada och sedan gå till centrum och hämta ut paketet från Polarn & Pyret som kommit - skoj!
Bara för det så hör jag nu hur hon bökar däruppe... Somnade om efter lite gos så nu ska jag njuta en kopp kaffe och nya numret av Amelia.



Något skeptisk...



Livsnödvändig shopping


Bild: Eleraff

Lija behövde ytterligare en ny pyjamas då hon dels vuxit ur dom hon har i storlek 68 och dels för att det oftast går åt en om dagen. Jag är helt såld på MOLOs underbara bomull/elastan kvalitè, passar ypperligt som pyjamas. Dessutom är det inte tryck på ett tyg utan ett helt tyg, ja ni fattar. Tyget är alltså mönstrat från början. Mönstret och färgerna är ju bara  helt underbara. Jag skulle kunna ha hur många bodysuits som helst från dom för det finns så många fina. Väldigt användbara är som också både som pyjamas och lek/mysdress hemma.
 Nu tog jag faktiskt denna i storlek 80 för jag tycker inte att deras plagg är särskilt stora i storleken och en pyjamas kan ju vara lite större. Hon använder ju 74 nu så det borde bli bra. Finns just nu för 209:- ( ordinarie pris 349:- ) här.

Hittade också till en annorlunda sida där jag hittade fler dreggelsjalar i snygg design. Hon som syr gör egentligen dockkläder men har börjat så smått med barnkläder. Unika plagg i liten skala - roligt! Jag valde tre dregglisar à 39:-/styck. Men köper man tre så får man dom för 100:-. Köpte bland annat dessa två.

   

Bilder: Dockkläder

You are my sunshine



Lija i vagnen igår på väg till rytmiken.

Strålande solsken ute och en klarblå himmel. Känns dumt att jag bestämt att Lija och jag ska ha en vara-inne-och-mysa-hela-dagen-dag idag när det strålar så ute. Vi kanske tullar lite på det beslutet vi får se. Vi har åtminstone inga planer för dagen och det känns skönt.
Lilla hjärtat verkar vara i mycket bättre form idag hoppas, hoppas. Hon sov bra hela natten med förutom lite stök på morgonsidan som vanligt. Nu verkar hon lite trött igen så hon kan behöva en liten nap nu tror jag.
Väntar på posten, idag borde PoP tunikorna komma och kanske även Mini A Ture klänningen. Alltid roligt med med paket, igår fick vi två fina ett till Lija från hennes mormor med två fina skedar från Lundmyr of Sweden. Väldigt uppskattat och omtänksamt med ett gulligt kort i till mormors hjärtegryn. Hon kallar Lija så. Extra roligt när vi har tallrik och bordsunderlägg från den serien sedan tidigare.
Jag fick också brev från Anki i Linköping med kort som hon framkallat från när Lija och jag var på playdate hos henne och Cindra för ett tag sedan. Den omtanken värmde vännen.

Nu är det kaffepaus för min del och vila för den andras del. En liten stund ska hon nog vila då hon vaknade tidigt idag, tidigt för att vara hon iallafall. När hon vaknar är det lunchdags och morotspurè som står på menyn idag med. Men hon gillar den så det är lika bra att köra på den i en vecka som man "ska". För potatis var ju ingen storsäljare alls. Kanske går bättre nu när morot är etablerat.



Till Lija från mormor.



Rolig överraskning från snällaste Anki.

Intensiv dag men lika lycklig för de!



Lija ligger på sin åkpåse på babyrytmiken idag.

Full fräs har det varit idag och dagen har gått i en rasande fart. Vid lunch stack vi iväg ut i solskenet och träffade några andra mammor för en promenad. Hur skönt som helst idag och första dagen som jag fick riktiga vårkänslor. Underbart! Tyvärr så blir det väldigt lerigt och slafsigt ute men man kan inte få allt. Tur att jag kan plöja fram igenom det mesta med min supervagn.
Efter lite frisk luft så var det dags för rytmiken och nu börjar ramsorna och lekarna bli lite mer anpassade för mer rörliga barn. Tack och lov för Lija ska absolut inte ligga på rygg längre och titta på mig när jag sjunger och ramsar utan hon ska sitta eller allra helst stå. Vi fikade och snackade ett tag efteråt.
 Lija är fortfarande inte riktigt i form, jag vet inte vad det är men hon är inte sig själv, så vi gick därifrån ganska snart efter fikat. Hon vill inte äta heller när vi är ute bland folk, hon har liksom inte tid utan huvudet går som en propeller. Hon börjar bli så stor att amma sittandes också och är van vid att vi ligger ner och då kan hon slappna av. Men det är inte så lätt att få till då man inte är hemma.

Väl hemma så var det inget alls som dög och då menar jag verkligen ingenting alls. Inte ens min sista livlina bärselen fungerade så då gick vi upp i sovrummet och gosade och kramades och vips så somnade hon och sov två timmar. Hon har sådana riktiga sovperioder emellanåt då hon "tar igen" massor av sömn. Jag trodde det skulle bli svårt att få henne att sova till natten men inte. Hon låg bredvid mig och slappade och sedan somnade hon omkring tio och sover fortfarande. Lilla gumman, hoppas hon får sova gott i natt nu. Så slutligen så kan jag bara konstatera att klockan är på tok för mycket för att jag ska ha datorn igång fortfarande. Även jag måste ta igen lite sömn. Så jag får visa er vad för fint som kom i brevlådan imorgon tror jag.



Slafs, slafs på väg till babyrytmiken.



Emilia och Lija ligger och väntar på skönsång.



Våra hjärtan fick fina namnhjärtan. Tilde knep det rosa så Lija fick "nöja sig" med ett rött.



Happy över att vara ute på bus och träffa andra likadana små människor.



Therese & Alex och Mia & Elin.



Janette & Jimi och Therese & Tilde.



Lija är fundersam.



Försöker få fatt i skynket som ska gestalta vågor.


Morgonpigg och inte är det jag!



Vi vaknade och gick upp strax efter sju idag, det var lite väl tidigt tyckte Lija efter ett tag och somnade om ganska kvickt efter att hon jagat upp sin stackars trötta mamma. Typiskt hade verkligen behövt sova lite idag men så kan det vara. I det stora hela så är ju livet underbart så det är bara att hoppas på mer sömn i natt.
Idag ska vi på rytmik, det kan behövas lite bus och lek under ordnade former när fantasin börjar tryta. Energi finns det nämligen ett rejält överflöd utav.
Hoppas att nätbeställningarna kommer idag också, alltid trevligt med paket i brevlådan. Fast jag tror att det dröjer några dagar till. Lija behöver någon mer pyjamas och jag är så förtjust i den från MOLO så jag tror att det blir en till från dom. Det ska ju vara bekvämt när man sover och deras är toppensköna.

Tittar på Malou på fyran som alla andra veckodagar och idag är skådespelerskan Johanna Sällströms pappa där. Jag tycker det var så otroligt hemskt med hennes självmord. Usch, tragiskt, jag gillade henne som bara den.
Nu börjar det bökas i sängen ser jag, sov en timme iallafall det är inte likt henne alls. Det brukar bara bli småskvättar lite här och där och sedan är hon övertrött och kinkig på kvällen. Gotta go!



Slutkörd



Vilken dag säger jag bara. Lija har inte varit riktigt i form idag, jag vet inte riktigt vad det är faktiskt. Kanske är det tänderna som spökar, kanske är hon trött, kanske har hon ont i magen eller kanske så är det ingenting utan det kanske bara är så här ibland. Ingenting har riktigt flytit på idag som det brukar. Hon har inte velat leka eller busa, inte velat sova och inte ens velat åka med mig eller N i selen som hon älskar. Hon har varit riktigt svår att tillfredsställa helt enkelt. Det enda som passade lilla fröken var att ligga tätt, tätt med mig i sängen och äta lite och till slut somna. Så äntligen sover hjärtat för i stort sett första gången idag, hoppas att hon får sova gott nu och inte behöver ha magknip som i natt.

Vi var till öppna förskolan och där var hon faktiskt på riktigt bra humör fast hon tacklade av på slutet eftersom att hon inte sovit något innan. Men hon tyckte det var roligt med dom andra och sken upp som en sol när pappa N kom dit. Det syntes att han var efterlängtad. Hon var kanske lite trött på mamma vid det laget.
 Nu tänker jag inte skriva mycket mer idag för nu måste jag släcka och koncentrera mig på att vila för blir det en likadan dag imorgon så behövs alla krafter. Nu blir det ju inte så, läs hoppas, men man får vara förberedd på allt. Vi har rytmik på schemat imorgon ifall lilla krabaten är på humör det vill säga.


Fullt ös (nästan) medvetslös



Busar på golvet imorse.

Ojojoj vilken förmiddag vi har haft. Fullt ös med bus och lek och grinigt om vartannat. Så nu är jag faktiskt helt slut, fick precis i mig en kopp kaffe och det behövdes vill jag lova. Hann inte äta frukost förrän klockan ett tror jag och då är det mycket att göra kan jag lova. Lija somnade precis efter mycket om och men. Hon har inte vilat något att tala om alls idag så hon var skapligt övertrött när hon väl slocknade. Hon behöver dessutom vila för vi ska till öppna förskolan i eftermiddag både mammor och pappor. Det ska bli kul. Vi gjorde en översikt av vår tid under graviditeten, hur mycket egentid man hade, tid tillsammans och så vidare. Jag gissar att vi nu ska se tillbaka på den och jämföra. Det kan bli riktigt spännande.
Nej nu måste jag röja här hemma och göra mig iordning innan lillhjärtat vaknar igen för då är det dags att fixa till henne innan vi ska vara där.


Har jag sagt att jag älskar randigt?




Bilder: Polarn & Pyret

Polarn & Pyret lanserade sin webbshop idag och det var verkligen på tiden. Självklart var jag tvungen att ta del av deras lanseringserbjudande och klicka hem dessa två tunikor. Den ena är svart/vit randig och den andra röd/vit randig och jag kunde inte bestämma färg så det fick helt enkelt bli båda två. Kostar bara 120:-/styck, i vanliga fall 175:- och dessutom är det fraktfritt just nu. Perfekt då jag älskar deras tidllösa kläder i mycket hög kvalitè.

Morgonen hemma hos oss har varit lite kaotisk efter en sömnlös natt med kalas i blöja och sängen bland annat. Jag återkommer när hjärtat vilar för nu behöver hon kärlek och mammas uppmärksamhet.



När katten är borta/sover då dansar råttorna/råttan på bordet...


Bild: Fridolina

Äntligen hittade jag denna extremt snygga klänning från Mini A Ture till Lija i storlek 74. Ååååh jag är så glad för den har varit slut i rätt storlek överallt. Den är ju bara för fin med de draperade våderna och ränderna i vinrött och rosa. Hjälp vad söt hon kommer vara i denna. I love it! Den borde finnas i vuxenstorlek också....
Du hittar den här till halva priset, nu 274 riksdaler. Dessutom har dom fraktfritt just nu så passa på!
Det slank med ett tvåpack strumpor också, så coola med sköldpaddsmönstret.  Så nu vet du vad jag gör på kvällarna min älskade man.


Färdigsimmade





I väntan på plurret, trött tjej som inte vilade något innan idag.

            




Nu har vi däckat i soffan alla tre efter simningen, man blir trött av det även som mamma kan jag säga. Full koncentration, jobbigt för benen och klor i ögonen. Men roligt är det. Fast idag var Lija ganska trött eftersom att hon bara vilade tjugo minuter på förmiddagen men hon var glad ändå om än lite trött.
Det var en del förberedande övningar inför dyket nästa gång. Bland annat hällde vi vatten över huvudet på dom, inte med de små snälla strilarna utan nu var det en hel hink över huvudet. Dom fick också ligga på en madrass på rygg och flyta. Lija var inte så medgörlig idag utan ville mest göra på sitt vis och fräsa runt i badringen. Den stormtrivs hon i
 Idag var det första gången som hon var riktigt sprattlig i vattnet som dom äldre bebisarna. Hon gjorde kryprörelser i vattnet, upp med rumpan och tryckte ifrån med benen, förra gången tog hon ju simtag. Så hon har lite olika taktiker för att ta sig framåt. Hon är helt orädd och väldigt intresserad av den lila sälen Skrutten numera.
Nu sover hon gott sedan en timme tillbaka i sin säng här nere. Det tar på krafterna simningen, man blir helt slut som liten bebis. Jag ska passa på att ta ett bad och tvätta håret med mera. Kan behövas efter att ha simmat med tio bebisar. Det är så varmt där kursen hålls, i en rehabbassäng, så man eftersvettas efter att man duschat så man behöver duscha en gång till när man kommer hem.



Hälsar på sälen Skrutten Lutten Li.



Myspys och sjunger Blinka Lilla Stjärna.





Ryggövningar krävde mutor idag.



Gospaus efter en liten kallsup.

   



Full i bus i sin favoritring.

   



Inte bara en bad(bil)ring i vattnet....



Sweet Sunday



Mojjen passar på att steka på balkongen i vårsolen.



Grävling höll sig inne.

Vi håller på och gör oss iordning och packar här hemma. Ska iväg på babysim alldeles strax. Idag är det femte gången och halva kursen är avklarad. Visst har det blivit framsteg också. Nästa gång är det dags för dyket så vi får se vad det kan vara för förberedande övningar idag. Jag berättar mer när vi kommer hem och lägger upp bilder.
Lija vaknade omkring klockan åtta imorse. Då var jag mer död än levande så N och Lija gick ner och busade och jag fick sova helt själv ända till klockan tio. Helt underbart var det så nu är jag en Happy Mama! Inte gör det saken sämre att solen skiner så man får riktiga vårfeelings idag.



Lija tar igen sig hos N innan badet för det tar på krafterna.


Morotsmumsaren


Graviditeten & Förlossningen



En alldeles nyfödd Lija med el tagen pappa på Neonatal.



Hittade denna lista här och kände mig manad att göra den då jag ännu ej publicerat någon fölossningsberättelse.

Graviditeten

*Vilka var dina favorit kläder? Tights/strumpbyxor, klänningar och tunikor samt två koftor från Polarn & Pyret och långa linnen från Gina Tricot.
*Vad var din/dina favorit rätter?  Innan jag visste om graviditeten fick jag cravings efter nudlar!? Under graviditeten var det frukt och grönsaker .

*Vad var dina/din favorit dryck? Definitivt färskpressad juice.
*Vad tyckte du inte om?  Kunde absolut inte dricka kaffe som jag älskade innan.
*Var det någon favorit rätt som ändrades? Nej
*Vad var du mest sugen på? Frukt och grönsaker. Broccoli och äpplen, äpplen och återigen äpplen.
*Hade du halsbränna? Litegranna tidigt typ vecka 10-12.
*Hade du foglossning? Nej
*Hade du sammandragningar? Ja ganska mycket redan tidigt i graviditeten.

*Mådde du illa? Nej tack och lov inte.
*Vilken sovställning var bäst? På sidan.

*När var din BF dag? 4/11 - 09

*Gick du över tiden? Nej kan man inte säga hon föddes på morgonen den 5/11.
*Hur mycket gick du upp i vikt? 20 kilo från inskrivningen till förlossningsdagen, men totalt kanske 25.
*Hade du mycket vätska i kroppen?
Otroligt mycket. Var väldigt svullen i benen och fötterna och kunde ett tag inte gå på ena foten. En nerv kom i kläm.
*Hur var ditt psyke? Kunde nog inte ha varit bättre. Jag gick som i ett lyckorus hela graviditeten, från plusset till The Sweet End;)
Jag var verkligen jättelycklig och mådde otroligt bra.
*Gnällde/klagade du?  Nej inte alls säger N - min man.
*Vad trodde du det var för kön? Pojke
*Visste du vad det var för kön? Ja efter rutinultraljudet var vi ganska säkra eftersom att barnmorskan trodde det var en flicka. Men vi vågade inte tro på det till 100%.
*Hur låg ditt SF mått? Exakt på kurvan hela tiden.

*Var du rädd för något? Att hon inte skulle må bra.
*Hur ville du att din förlossning skulle se ut?  Att jag skulle göra det mesta av jobbet hemma, åka in och bara göra grovjobbet....

Förlossningen 
*När började din förlossning? Ja det beror på hur man räknar?  Men vi åkte in till förlossningen måndag den 3/11.
*Hur började den? På måndagen åkte vi in pga regelbundna, onda förvärkar. Blev då ombedd att stanna. Den aktiva fasen kom inte igång förrän på onsdag omkring klockan 18 då de tog hinnorna så vattnet gick.

*När åkte du/ni in till förlossningen? Måndag den 3/11 på kvällen.
*
Varför? Regelbundna förvärkar

*Vem/vilka åkte du in med?
Min man N.

*
Fick du/ni åka hem igen?
  Nej vi blev inskrivna direkt.
*Vilket sjukhus skedde förlossningen på? Uppsala Akademiska
*Hur mycket var du öppen när ni kom in? 3 centimeter tror jag
*Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Oj det var så många dagar men jag tar det lite kortfattat från början - måndag kväll. Då fick jag en sovdos och vi blev inskrivna på förlossningsavdelningen och fick ett eget rum. Trots sovdosen så kunde jag inte sova någonting alls under natten och fick dessutom obehagliga hjärtklappningar av Bricanylen. Skickades ut på långpromenad Uppsala runt med Tensapparat. Fortfarande onda värkar men inte tillräckligt starka så det gick inte framåt. Fick inte min vilja igenom med igångsättning. Tänkte att jag väntar till skiftbytet. Tog ett bad men svettades bara och tyckte att det var obehagligt. Så kom skiftbytet och min önskan om igångsättning fick gehör. Snabba ryck, fick träffa narkosläkaren eftersom att jag visat tecken på att vara allergisk mot bedövning. Han beslutar sig för att så är inte fallet och vi bokar tid för honom att sätta EDA klockan 20:00. Jag äter så mycket jag kan få i mig och sedan är det dags. Klockan 18:00 tar barnmorskan hinnorna och vattnet går. Iochmed vattenavgången får jag kraftiga värkar omedelbart. Beslutar att ringa efter narkosläkaren direkt. Jag gråter mig igenom ditsättningen av EDAn men befrielsen från värkarna när EDAn är satt är obeskrivlig. Jävlar vad skönt det var rent ut sagt. Jag känner inte alls av värkarna någonting under öppningsfasen. När jag är öppen 8 cm så får jag en febertopp och vi är tvungna att avstanna det hela. Jag får Panodil för att sätta ner febern och lyckas till och med somna ett tag.

Skiftbyte igen, klockan är nu omkring sju på morgonen och jag är helt slut. In kommer ett nytt team och det var nog räddningen. En superhärlig barnmorska i min ålder med massa energi och engagemang. Hon drog upp persienner och lyckades få mig på alerten och jag fick viljan tillbaka. Omkring 09:15 startade krystvärkarna. Det gick bra fram tills det att mina värkar tog helt slut pang bom. Värkarna var väldigt svaga och läkare tillkallades. Dom beslutade att hon skulle komma tillbaka om en liten stund och hjälpa till med sugklocka. Det var nog ett dåligt beslut kan man tycka i efterhand därför att sedan tog mina värkar helt slut. Och man kan ju inte dra med sugklocka utan värkar heller. Så vi väntade på den sista värken i en KVART - en KVART!!!! Lijas hjärtfrekvens dalade och helt plötsligt var hela rummet fullt med personal samt akutteam. Dom pumpade i mig värkstimulernade och tryckte så mycket dom förmådde på min mage. Jag tordde jag skulle dö. Ändå gick den där kvarten otroligt fort. Till slut så fick jag en pyttepyttesvag värk och med sugklocka så drogs hon ut. Allt som allt tog krystarbetet bara en halvtimme men den sista kvarten var hemsk.

Lija var väldigt medtagen efter det att hon satt fast och iochmed sugklockan så pressades inte allt vatten ut ur lungorna som det normalt sett gör så läkare och N fick kuta iväg med henne och de gjorde återupplivningsförsök. Sög ur vatten med mera. Hon fick alltså inte komma upp på mitt bröst direkt. Mitt i allt så förlorade jag massor av blod och återigen tillkallades ett helt fotbollslag med läkare och personal. Hade och välja på att vara kvar i förlossningssalen med Lija som kommit tillbaka och bli sydd utan bedövning eller åka iväg till operation. Jag valde att vara kvar med Lija som jag knappt fått se och hoppas på att EDAn fortfarande satt i och förlita mig på lustgasen. Jag fick henne på bröstet medans dom sydde men Lija blev sämre igen och fick åka iväg till Neonatal med N och läkare i ilfart. Där kopplades hon till massa apparater och fick ligga där det första dygnet till dess att läget stabiliserades. Jag låg och grät för mig själv och längtade efter Lija och N där jag låg helt ensam, slut och lycklig i förlossningssalen. Efter cirka tre timmar kom min favvobarnmorska och skjutasde upp mig till dom och lyckan var total. Jag har säkert missat massor nu men jag ska skriva en mer utförlig berättelse sedan men detta var i grova drag hur det gick till.

*Vilka/vilken var med under förlossningen? Min man N. Barnmorska samt läkarpraktikant som jag samtyckte till. Hon stannade dessutom kvar på sin fritid eftersom att det tog så lång tid och hon ville inte missa slutet när hon vart med så länge.
*Tog du nått smärtstillande?
Ja EDA, Tens, lustgas.
*
Vad tyckte du var jobbigast?
  Tiden efteråt utan tvekan. Ett tag visste jag ju inte ens om Lija levde.
*Var du rädd för något? Ja att Lija inte mådde bra och att dom skulle bli tvugna att vidta åtgärder då sista värken inte infann sig.
*
Hur lång tid tog det?
Totalt 38 timmar, som jag gladeligen skulle göra om faktiskt.

*Hur ser du på förlossningen idag? Jag kan ännu inte prata om den utan att få tårar i ögonen och gråten i halsen.

Barnet

*Vad blev det för kön? Flicka
*Hur mycket vägde barnet?
4090 gram
*Hur lång var barnet? 53 cm
*Vad var huvudomfånget? 36,5 cm
*Hur mådde barnet?  Läs ovan

Softar på BB.

 



Hoho



En närbild på Lijas tapet där det bland annat bor en uggla, Anki - är det någon du känner igen? En avlägsen släkting till Cindra? (Vi brukar skoja och säga att Ankis dotter ser ut som en uggla när hon ser förvånad ut, därav skämtet).

Idag känner jag mig som överkörd av ett tåg eller något. Har ont i halsen, ruskigt ont i ryggen och är supertrött. Konstigt att man kan känna sig lycklig ändå. Men det är ju helg och hela familjen myser i soffan och det är snart dags för en stor och god frukost. Åter till ryggen, trodde att jag skulle få ryggskott igår, det bara small till och sedan kunde jag inte ligga bekvämt på något vis under hela natten så därav tillståndet idag. Idag måste jag försöka att INTE bära  henne någonting alls om det går för. Ja det måste gå. N erbjöd sig att gå upp med Lija imorse, snällt, men jag kan ju inte ligga ner bekvämt iallafall så jag följde med upp.
Hon somnade förresten av sig självt i sin egen säng igår kväll. Helt otroligt! Annars brukar hon ju somna hos mig och sedan lägger jag över henne men igår testade jag bara för skojs skull att lägga henne där och vips så sov hon. Det är nog jag själv som bara kör på som vanligt och inte testar lite olika alternativ. Man blir liksom lite hemmablind.
Dags att koka ägg och steka bacon.

Mitt lilla Blöt(o)djur



Hur söt får man vara? Hon älskar verkligen att bada och tycker inte alls att det är läskigt med vatten över huvudet, i ansiktet eller att få det i munnen. Hon spottar bara ut det och fortsätter busa. Jag har en svart och vit badanka som hon försöker få fatt i och kastar sig efter i badet. Hon slänger sig framåt över den och försöker fånga den men det är ju inte så enkelt att fånga saker som flyter om man inte har perfekt precision så hon blir så frustrerad så. Men hon är envis och ger inte upp inte utan ruskar av sig vattnet och gör ett nytt försök. När hon lyckas så suger hon hårt på den och vägrar släppa taget. Lyckan är då total och resulterar i lyckoskrik och då smälter mammahjärtat.



Där skymtar man ankan och så ankjägaren såklart.




Morotspremiär





Kolla in minen - ser riktigt skeptisk ut.



       

Det fick bli paus med potatisen nu och istället gav vi oss på morotspurèn. Av någon anledning går det mycket bättre när N matar henne så han fick göra det idag när han är hemma. Hon tyckte iallafall mer om det här än potatis för hon spottade inte ut det direkt och svalde till och med. Men när hon svalde och det åkte ner i halsen så ryste hon och skälvde till lilla gumman. Det var lite otäckt tydligen. Det till och med syns på de första bilderna hur läskigt hon tyckte det var, Pluttan. Men nu tror jag att det bara kommer att gå bättre och bättre eftersom att hon fått in snitsen och sväljer.

Annars har vi lekt och busat på golvet och i badet på eftermiddagen. Hon är ett riktigt blötdjur och kastar sig hit och dit i badkaret så man blir alldeles svettig. Nu sover hon gott och har gjort i en dryg timme. Jag njuter nu av en kopp kaffe och alldeles för många kakor. Lyssnar på N som försöker förklara för min mormor hur hon ska få på ljudet i sin trådlösa telefon igen som hon lyckats stänga av och det är inte helt enkelt låter det som...
Jag väntar på att Anna ska komma hem från BB och skicka mig bilder på lilla tjejen. Jag är så nyfiken så jag spricker.





Tog fram klossarna som hon fick i present av Janina och dom blev genast succè.




Välkommen till världen lilla Janinas lillasyster!



Min brorsdotter Janina och jag med Lija i magen. Jag älskar den här bilden, våra miner och bakgrunden. Idag har du blivit storasyster - det är häftigt " Lilla Ninen ".



Cool bild vid varuutlämningen Babyland Barkarby. Vi köpte denna rosa och grå MacLaren vagn så vi skulle ha en smidig när Janina kommer och hälsa på. Tur att vi fick en tjej så vi får användning av den.



Jag och Janina käkar burgare i somras. Lilla Lija i magen.

Jag måste börja med att gratulera Lijas kusin Janina, hennes mamma Anna och pappa Rickard som imorse fick en lillasyster/dotter som vägde 3557 gram och är 50 cm lång. Stort grattis till er alla tre! Jag längtar så efter att få se bilder på det lilla underverket och att få höra förlossningsberättelsen som tydligen var en snabb historia... Spännande spännande. Anna var dessutom övertygad om att det bodde en liten flicka i hennes mage och se så rätt hon hade. Vi får se vad lilla tjejen ska heta.



Morgongympa på mage.

Uppstigning vid halv nio ungefär, lite lagom men jag var så trött ändå att jag knappt kunde öppna ögonen. Ska försöka ta igen det i eftermiddag med en liten gosstund och tupplur om lilla fröken går med på det. Men natten var i övrigt jättebra, bara jag som har svårt att somna i tid. Det är så mycket annat som jag vill göra när jag är vaken själv på kvällen. Så då får jag skylla mig själv dagen efter.

Ja jag kunde ju inte låta bli



En gul till Lija och en till mig.



 Det fick lov att bli en sväng till Lindex för att kolla efter kobodyn som jag pratade om igår. Jag trodde ju absolut inte att dom skulle ha hunnit få den till affären här ute på vischan men se det hade dom. Så jag slog till såklart. Nu hänger den nytvättad vid skötbordet och väntar på att få göra Lija tjusig imorgon. Alla tre var fina och i kraftig, skön ekologisk bomull och ett rejält gummitryck som jag inte tror kommer att spricka i första taget. Tycker ofta att det är så med tryck tyvärr men detta verkar vara toppenkvalitè. Ersättning på ICA och sedan två små burkar med mat bara för att dom är så söta. Nejdå men det kan vara bra att ha hemma.
Ja just det, här om dagen berättade jag ju om Lijas nya ljud - väsandet. Idag har hon kört med det hela dagen och så även på affären. Folk vänder sig om och undrar vad det är som låter och skrattar åt henne. Självklart fyrar hon då av det sötaste bebisleendet och får mer vatten på sin kvarn så väsandet har bara eskalerat. Men det gör inget för det låter väldigt gulligt.

Mys Mys Mys



Håller mamma sällskap när hon diskar. Hon har fullt upp med lekbågen, hon blir så arg och frustrerad för hon vill smaka på den och försöker sträcka sig framåt och ta den till munnen.

Jag har bestämt med mig själv att släcka och lägga bort datorn senast klockan elva men det känns som att jag kommer att ha dålig karaktär vad gäller det ikväll med. Det är ju så härligt att sitta själv i mörkret i lugn och ro och skriva och surfa runt, trots att ögonlocken knappast håller sig uppe. Men jag varvar ner på det här sättet, jag kan liksom inte bara lägga mig rätt upp och ner, blunda och somna. För N är det inga problem han somnar direkt han lagt huvudet på kudden. Är det typiskt kvinnligt kanske att behöva en stund för sig själv och landa litegrann? Nåväl, så sent ska det inte bli idag för jag är helt slut.
Vår eftermiddag gick i ett och innehöll alla dom vanliga sysslorna, bus och en potatismåltid. Det gick något framåt med potatisätandet idag faktiskt. Hon svalde en och en annan liten mun men det mesta hamnade utanför. Jag ska prova imorgon med men sedan tar vi en liten paus med potatis och provar på palsternacka istället.
Efter allt kladdande var vi så trötta så vi gick upp i sängen och gosade och somnade skönt nog till en timme. Åh, jag får påminna mig själv att ta mig den tiden och mysa och sova på dagen medans vi kan. Allt behöver inte gå i ett rasande tempo hela tiden och man måste inte hinna diska, dammsuga med mera. Lija är ju bara liten en gång så det gäller att passa på och mysa.
Hon somnade fort och utan trams klockan nio. Det verkar vara den tiden som gäller och det passar väldigt bra. Oftast sover hon då till nio på morgonen och det känns rimligt och humant att stiga upp då tycker jag. Vi fortsatte kolla på tv i sängen och jag tog en varm dusch. Jag badar oftast men en het dusch så det ångar i hela badrummet är inte dumt. Vi har dusch på övervåningen i "mitt" badrum och bubbelbadkar på nedervåningen. Så nu är det bara jag som är vaken med Lija i sin säng på ena sidan, N på den andra, Lilla (katt) på mitt täcke och N har Grävlingen (stor katt) på sitt. Som vanligt så "ska jag bara" innan jag släcker ner för idag.





Redo för potatisen!


Uppiggande post



Rolig post idag i form av nyaste numret av favvotidningen Mama. Det gör inte upplevelsen sämre att omslagsmamman är tokfräscha mamman Tilde Fröling. Hon var ganska hemlig med sin graviditet och höll sig hemma, få som visste att hon väntade barn. Om jag inte minns fel så tror jag att hennes Mingus föddes i krokarna då Lija kom till världen? I början av november alltså. Hur som helst, annorlunda namn Mingus. Jag har hört många men det hade jag inte hört innan jag såg det idag. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar det eller ej heller, låter lite som Pingu.
Så här hemma är det nu mamalyx på hög nivå med nytt magasin, kaffe i fina Filippa K muggen och ett par kakor. Så blev det med den tuppluren....

Zzzzzz...



Lija busar med N i sängen innan det är dags att sussa.

Idag känner jag mig som en zombie. Vi gick och la oss rekordtidigt igår, Lija somnade omkring klockan nio tror jag. Men inte kunde jag sova för det, nej då, jag låg vaken till halv ett då hon vaknade och skulle ha mat. Somnade kanske vid ett men sov sedan ryckigt och inte alls bra. Lija kom till mig omkring klockan tre och då blir inte sömnen något vidare tyvärr trots att det är mysigt.Så idag måste jag försöka ta en liten nap när Lija vilar, men det är så svårt eftersom att hon oftast bara sover 20 - 30 minuter åt gången. Jag har precis hunnit somna till när hon vaknar och då blir jag bara ännu mer seg.
 
Torsdagen är helt öppen och oskriven, känns ganska bra så kan vi fylla den med precis vad vi vill. Jag längtar litegrann efter att den mest kritiska perioden för RS-viruset ska vara över, omkring april månad. Då är även Lija nästan ett halvår så då kan man börja gå på öppna förskolan och så slipper man oron. Även om man försöker att leva relativt normalt och göra det man känner för så är man ju hela tiden orolig. Det är därför det har varit så bra att vi har en stor och sammansvetsad föräldragrupp, då släpps inga nya baciller in men vi är ändå som en liten förskola eftersom att vi är så många. Jag är så glad att Lija inte ens varit snorig ännu, peppar peppar, men det är ju inget man slipper ifrån så tids nog kommer det. Uff, det verkar jobbigt för mammahjärtat när ens minsta hjärta mår dåligt. Hoppas att vi slipper det ett tag till.



Lijas frisyr ser så rolig ut när det är en kal rand mitt bak på huvudet och så långa tesar mitt uppe på som faktiskt växer och blir längre och längre, Sötnosen min.



Jaha - då blir det Lindex imorgon igen då

   
                                          
Bilder: Lindex

Ja det får lov att bli en sväng till Lindex imorgon tror jag bestämt. För att den gula bodyn med den söta kossan på är ju svår att låta bli. De passar perfekt till hennes leggings med bondgårdstryck i samma serie. Även dessa bodies är i ekologisk bomull och kostar 79,50:-/styck. Det känns som att gult blir en färg att räkna med i vår vad gäller barnkläder. Superfräscht till jeans och sådär lite lagomt retro.

                

Det ska börjas i tid...



Lija rycker Mojjen i svansen.

Soft eftermiddag då lilla fröken varit på strålande humör och glad över att ha både mamma och pappa hemma. Det blir dubbelt bus, dubbelt gos ja dubbelt upp av allting. Jag har varit ensam på affären och nu väntar jag på lasagnen som vi fixat iordning. Snart klart och jag är sugen som bara den. Efter maten ska jag nog passa på att ta ett långt skönt bad, tvätta håret och göra en inpackning. Jag kanske till och med ska ta med en av alla dom tidningar jag aldrig hinner läsa till badkaret. Inte konstigt att Lija gillar att bada så mycket tid som jag tillbringade i badet när jag väntade henne. Dels på grund utav smärtan men även för att det var så otroligt mysigt och jag kände mig inte tung och otymplig i vattnet. Skönt att ha olja i badet för det var ju jobbigt att smörja in sig ju tyngre och dessto mer osmidig man blev.

Idag återupptog vi potatisätandet igen efter två dagars uppehåll med bara gröt. N fick mata och det går genast i ett par skedar då. För mig spottar hon bara ut direkt. Nu på eftermiddagen har hon däremot kräkts en hel del och det gör hon aldrig annars, så lilla magen är inte riktigt beredd på potatisen. Gröten går det helt problemfrittt med, hon ska snart få lite gröt innan det är natti natti. Nu piper ugnen - dags att ta ut lasagnen.



Dagens Lija har body från Snoffs som heter " Surt sa räven om rönnbären " vilket också är motivet, velourbyxor från Lindex.







Jag hittade en ny sorts sallad på affären som fick följa med hem bara därför att den var så fin. Ser ut som en blomma, god var den med i en sallad bestående av rödlök, selleri, tomater och vinägrette.

Wow!!!

       

       

Bilder: Vurm

Kolla vilka snyggingar jag hittade på! Jag har faktiskt letat efter just en shoppingkasse att hänga på vagnen då inte korgen räcker till alla gånger. Jag skull absolut vilja ha någon av dessa, en del av dom jag gillar är redan sålda tyvärr. Men det som är roligt är att dom bara tillverkas i ett exemplar så man blir ju ganska ensam om den och det gillar jag. De kostar från 250 kronor och uppåt.

Lillördag ( stående rubrik på onsdagar )



Jazzar med N i soffan igår kväll innan läggdags. Hon ser så söt ut i sin dress, som en liten lysmask eller larv. Korta ben och så stora blöjan, så gullig så det är inte klokt.

Natten som varit ska vi inte tala om. Första delen sov hon bra, men vaknade sedan vid klockan tre och var nästan klarvaken fram till halv fem. Har sedan legat och bökat och vridit sig som just en larv hela morgonen. Vid klockan nio smattrade det till i blöjan så det var alltså det hon har hållt på med halva natten. Stackars liten, det måste vara ännu mer jobbigt för henne. Efter det så var hon så nöjd och glad och har busat och skrattat här på morgonen.

Snön vräker ner här idag med, har nog snart en meter snö helt galet! Vi har minusgrader idag också så förmodligen får den ligga kvar. Kul för alla barn men jag håller mig nog inne och kurerar mitt bäcken/höfter/rygg. När man inte fått sova så mycket i natt så har det inte blivit något bättre med det heller. Så idag har jag väldigt ont faktiskt. Får försöka tänka på att inte bära i onödan men hur enkelt är det när man har en liten känguru hemma?

Lillskrutten har somnat för tio minuter sedan men av erfarenhet vid det här laget så vet jag att den vilan inte varar så länge, Men jag hinner oftast få i mig en kopp kaffe och blogga lite innan hon vaknar. Jag hör  hur det knarrar i sängen där borta nu så det är nog inte lång stund kvar....

Fiska småfisk



Lija
jagar alltid fiskarna när hon ligger på skötbordet. Idag började hon med ett nytt skräckinjagande läte när hon skulle få fatt på dom. Det låter så roligt i verkligheten att jag absolut inte kan beskriva det med ord och knappt ens med film. Så fort jag filmar är hon mer intresserad av vad jag pysslar med och slutar med det hon höll på med. Men lite hör man iallafall, hon grymtar liksom, eller väser som Anki beskrev det, och jag tror att hon försöker låta farlig och skrämma fiskarna.

Dregglisar



Lija och jag var ut en sväng i snöstormen. Vi gick till centrum, postade lite brev och var på ICA. Middagen idag blir fläskkotletter och strips med någon god sås till som jag inte bestämt ännu. Ibland blir det sen middag här men hellre det än att äta kall mat eftersom att Lija är mammig som hon ofta är på kvällarna.
Iallafall så sprang jag in på en affär här som har lite blandade märken av barnkläder och hittade dessa dreggelsjalar från Name It, 30:- /styck. Det rinner ju konstant från munnen numera. Även bra att ha som halsduk för att ibland blir det lite naket i halsen. Jag tycker dom var jättetuffa och i fräscha färger.

Vårnytt från Nanoou

   
Bilder: Pixiekids

Jag hittade dessa finingar från Nanoous vårkollektion som släpptes nyligen. Den gula heter Stars och den lila har det coola namnet Popcorn. Jag gillar båda mönstren men är inte särskilt förtjust i lila så jag satsar nog på den gula till Lija i sommar. De går loss på 379:- hos Pixiekids.
Extra bra är att Nanoous kläder tillverkas i ekologisk bomull och är i jättebra kvalitè.

Grötigt värre



Inte utan min groda! Den ska vara med överallt.

Nu har Lija mumsat lite havregröt. Det är väl fortfarande ingen storsäljare, hon gapar och är intresserad men leker mest än så länge. En och en annan liten tesked åker i om man har tur. Fast det är väl genom lek man lär sig.
Lija vilade bara tjugo minuter tidigare så nu vilar hon igen, blir väl ungefär lika länge skulle jag tro.
Hon blev trött efter att ha varit med mig i köket och marinerat lammfilè. Jag använde ingredienser som färsk basilika och rosmarin, massor av vitlök, cajunkrydda, svartpeppar, maltvinäger, mynta, olja och blandade örter. Hemligheten med lamm är just att krydda mycket och så vitlöken. Utan vitlök är det inte alls lika gott. Lammfilè som är rätt tillagad är godare och mer mör än oxfilè tycker jag. Fast det godaste jag ätit ever i köttväg är nog hjortfilè på en restaurang i Sundsvall. Det var något helt fantastiskt gott. Restaurangen var också med i Michelinguiden så allt var perfekt runt omkring också.
Hur som haver så ska vi grilla lammfilèn på kolgrillen ikväll. Vi har en gasolgrill också men det finns inget godare än kolgrilat tycker jag. Nej nu kom jag på att jag inte har ätit lunch idag, blev vrålhungrig av att skriva om mat. Bäst jag passar på nu innan hon vaknar.





Kökstjänst med mamma.

Snöstorm



Malou fick vara med på ett hörn idag. Det kollar vi på varje morgon, eller ja vi har iallafall på det i bakgrunden.

Idag vräker snön ner hemma hos oss, det snöar stora stora flingor. Jag har fortsatt ont i mina höfter och i bäckenet så idag stannar vi hemma och vilar upp oss. Dessutom kommer jag nog knappt uppför backen till babyrytmiken om dom inte har hunnit ploga och sanda men det tror jag knappast.
VI sov till klockan nio imorse ungefär, fast då var det en hel del bök och stök på morgonsidan som vanligt. Men förnatten är alltid bra så jag får ett par timmars sammanhängande sömn där så att jag klarar mig. Jag har ätit frukost och Lija har busat och lekt i sitt babygym och med sin älskade groda. Den är hur blöt som helst när hon är färdig med den. Jag får hänga den på tork.
Nu somnade min lilla älskling så jag ska ta och fixa till mig lite och röja undan här nere. Tror nog inte att hon sover särsklit länge men igår slog hon ju på stort med två timmar.



Dagens väder hemma hos oss. Bilden är tagen från köksfönstret.

Tröttis



Så här trött blir Lija av att vara på Öppna Förskolan. Hon somnade pang bom på mitt bröst. Det har inte hänt sedan hon var liten. Dessutom sov hon ju två timmar mitt på dagen hemma. Jaja hon var väl trött idag lillgumman.
Det var bra och nyttig information på träffen idag. En hel del om vanliga barnsjukdomar och vad man själv kan göra hemma. Passade på att fråga lite vad man kan göra åt hennes bökande på natten mot morgonsidan. Förmodligen är det ju en släng av kolik hon har/har haft. Det man kan göra innan sex månaders ålder för en god nattsömn är väl att försöka förhindra tupplurar efter klockan tre på eftermiddagen, en så liten nap som fem minuter kan vara förödande för nattsömnen. Men hon poängterade flera gånger att man inte ska gå in och styra så mycket innan dom fyllt sex månader.
Om jag får i henne lite ersättning eller gröt på kvällen så kanske hon sover lite längre stunder på natten eftersom att det mättar bättre än bröstmjölk men så var det ju det där med flaskan. Igår kväll fick jag i henne litegrann men det är ju inte helt enkelt. Vi fortsätter träna så får vi se vart det leder. Nätterna är ju överlag bra.

Nu har vi precis käkat biff med potatisgratäng, ädelostsås och broccoli. N nattade Lija för ett tag sedan så hon sover gott nu. Helt otroligt vad trött hon har varit idag. Imorgon är det babyrytmik som gäller. Hoppas bara att jag inte har lika ont i bäckenet som jag har haft idag. Något helt hemskt, det strålar ner i benen och blixtrar liksom till. Fy bubblan, men skelettet är ju fortfarande skört och uppluckrat sedan graviditeten. Så jag får ge det lite tid och försöka låta bli att lyfta och bära henne på eftermiddagarna och kvällarna så gott det går. Ikväll har jag tagit två tabletter och softat i soffan så nu känns det relativit bra.



Lija inviger sin klänning från Nanoou.

Monday Morning



Sitter i mit knä och har famnen full med leksaker som hon har roffat åt sig.

Idag blev det lite sovmorgon, till kvart över åtta iallafall då morfar ringde och väckte oss, hmm. Frågade om jag var ute och promenerade? Va sa jag - kvart över åtta nej vet du vad så hurtiga är vi inte. Nähe sa han då, för jag ringde på hemtelefonen. Ja jo men vi ligger i sängen fortfarande. Knäppgök. Hur som helst så var det roligt att prata med honom och vi bestämde att vi ska försöka ses snart.
Fullt upp här hemma på morgonen men nu vilar Lija sedan en dryg timme tillbaka. Vi gick upp och  la oss i stora sängen för att jag hade också tänkt blunda en stund men jag gav upp ganska kvickt. Omöjligt att somna, jag ligger bara och väntar på att hon ska vakna eller så tänker jag på alla dom miljoner saker jag skulle hinna med under tiden hon sover. Jag är hopplös. Men Lija sover gott här uppe och somnar nästan direkt. Hon vet vad det handlar om när man är i sovrummet. Så nu hämtade jag upp datorn så kanske jag får lite gjort på den iallafall.
Vi måste nog införskaffa en babyvakt ifall det är så att hon sover bättre här uppe på dagarna. Då kan jag ju vara på nedervåningen och greja fast hon vilar. Det vågar jag inte nu.

Vi ska snart iväg till öppna förskolan, ska ta lite lunch innan tänkte jag. Eftersom Lija sover så gott så hoppar vi över promenaden innan träffen.



Speglar  sig med favvogrodan i högsta hugg, vi kallar den för Russkinallen.



Sitter i mitt knä och leker med sin andra favvoleksak, en mjuk prasslig bok som vi kallar Prickiga Pelle. Mycket smeknamn blir det. Hon kan faktiskt sitta ganska bra bara hon får hjälp med balansen. Vår stora tjej!


Fortsatt skön Söndag



Bilden är tagen tidigare i veckan. Jazzar på bordet med N i sin nya glasströja från PoP.

Söndagen har farit förbi med raketfart. Men jag tycker att vi har hunnit med mycket, både att mysa och fixa en hel del. Hela lägenheten är tokfräsch nu, skönt inför veckan som kommer. Nu har vi bänkat oss i soffan och ska kolla på det nya programmet på femman, Wipeout.
Vi har nyligen käkat tacos, Lija sover i sin säng och jag har en stor godispåse med choklad framför mig och Cola Zero såklart. Söndagsmyset kan fortsätta. Fast jag tror vi smyger upp tidigt till sovrummet och ser någon film där.
schemat imorgon har vi träff med föräldragruppen och BVC. Det ska handla om sjukdomar och vad man kan göra själv hemma och så vidare. Det känns viktigt och intressant så det får vi inte missa.
Förresten, har du inte slagit på femman så gör det nu, jätteroligt var det!





Lija gillade sina strumpbyxor med nallar på och blir jättearg när hon inte kan fånga nallarna. Idag har leksaken Prickiga Pelle vart roligast.

Tossor



Lilla vill vara " Mästerkatten i stövlarna " tror jag.

Lijas nya MOLO overall kan man inte vika över overallen nere vid fötterna så att det blir som sockor där utan man måste ha tossor eller skor till. Skor känns lite väl omständigt och obekvämt så då hittade N dessa tossor på Polarn & Pyret i fredags. Jättesmidiga, vindtäta och vattentäta, fodrade och med en rejäl mudd som sitter åt så att dom inte åker av. Finns i marint och rött, kostar 95:-. Lija hade dom på sig när vi var ute hos gammelmormor igår och hon var jättevarm om fossingarna när vi kom in.

Soft Söndag



N och Lija "dansar" häromkvällen.



Ojoj vilken soft start på dagen. VI har bara myst i soffan med god frukost, kaffe och kakor. Lija har varit på ett strålande humör. Jag har till och med kunnat städa hela nedervåningen under förmiddagen. Plockat, rensat och sorterat, sådant som är omöjligt att hinna med eller kunna göra när man är själv. Det känns skönt att få bort det från "To do listan".
N har haft Lija i soffan och lekt och busat, det har gått finemang och hon klarade sig långa stunder utan mamma idag.
Nu ska vi käka lite lunch, Lija somnade precis efter att ha varit vaken hela förmiddagen. När hon vaknar så går vi kanske till hennes gammelfarmor och tar en liten söndagsfika.




Mer bilder....

....från vår dag hos Anki och Cindra hittar ni här.



" Vi var på landet....det var där vi fann de..."







Jag, Lija, Lukas och Rambo.

Idag har vi varit hos Lijas mormor och gammelmormor ute på landet. Vi passade på att vara ute en hel del då det var ganska mildt väder. Det var perfekt att ha Lija i bärselen med overall. mössa och tossor. Hon fick ju mycket värme utav mig också. Det är inte så smidigt att köra vagn där ute även om vår vagn är ganska terränggående. Hon var jätteintresserad av mormors hästar och hundar. Hon sträckte fram händerna och ville klappa allihopa hela tiden, sötnosen.

Vi käkade och fikade och hade det jättemysigt. Jag hade med mig två fotografier som jag hade ramat in på Lija. Dom blev så glada och Lija fick hedersplatsen på gammelmormors skänk i köket, så stolt gammelmormor så.
Väl hemma så trängde vi ner oss hela familjen i badkaret och busade med lilla vattendjuret som numera är helvild i badet. Efter det somnade hon på störten bredvid mig så nu har vi vuxenmys i soffan, tittar på Andra Chansen, äter choklad och dricker farligt beroendeframkallande Cola Zero.



Lille Lukas - Lijas framtida vrålåk.



Lija kollar på foton med sin mormor.



Vad gör du mamma?



Sluta då mormor!



Svåra val



Lija igår natt i sin säng.

Vi är vakna sedan ungefär en timme tillbaka. Jag har tänt ljus och gjort te och Nyhetsmorgon står på och vi sitter/ligger i soffan och myser. Jag ska alldeles strax sätta igång och göra en stadig helgfrukost. Vi sitter och funderar på om vi ska åka och hälsa på Lijas mormor och gammelmormor idag eller om vi ska vara hemma och greja. Det finns ju alltid saker och ting att fixa med eftersom att man inte prioriterar det i veckorna när tiden är knapp. Fast det lutar nog åt ett besök på landet. Det är mysigt och så har vi ju söndagen ledig denna helg också eftersom att det inte är något babysim.
N har köpt en ny presenning som han ska täcka över vår husvagn lite bättre med. Snart vår och dags att täcka av den och börja fixa. Vore inte helt fel att kunna ta med den till Fårö i sommar. Men det blir nog tält i år igen tror jag. Det är så mysigt att tälta och det går ju utmärkt så länge Lija är lite mindre.
Nu ska jag fixa frukost.

Hunter


Bilder: Brandos

Jag har så länge jag kan komma ihåg velat ha ett par gummistövlar från Hunter. Alla andra gummistövlar kan slänga sig i väggen för det är bara dom här jag vill ha. Nu kan jag ju dessutom motivera ett köp av dessa ganska dyra stövlar, eftersom jag måste ut med vagnen i regn, rusk och lera nu till våren. Eller hur?
Frågan är bara vilken färg, jag är ju en rosa tjej men det lutar ändå ganska mycket åt dom svarta. De rosa har jag egentligen bara med för att finns något i rosa när jag ska handla så måste jag alltid överväga. Tycker att ALLT blir så fint i rosa. Men som sagt de svarta får det nog bli så småningom ju närmare våren vi kommer, kostar 999:- hos Brandos som alltid har fri frakt och fri retur.

Prosit!

Här är en lite kortfilm från i onsdags när vi var hos Anki och Cindra. Var tvungen att avsluta filmandet ganska omgående då Cindra nös ner hela linsen. Jag kallar henne Storstånken bara för att hon stånkar och stönar, det är liksom hennes sätt att snacka på. Fast nu stånkar hon inte bara längre utan jollrar på som bara den!


Prickig korv



Lija fick paket i brevlådan idag igen. Det var denna alldeles underbara bodysuit från MOLO i grönt och rosa. Sprillans ny med tags kvar för 92:- inklusive frakt, Tradera såklart. Jag tänker på prickig korv när jag ser den. Hon ska ha den som pyjamas tänkte jag. Jättehärlig kvalitè som alltid på MOLO. Jag är hur nöjd som helst och tror nog att Lija med blir det.

Happy Friday såklart!



       
Äntligen! Stilstudie på flaskproffset.

Dra på trissor igår kväll funkade det med nappflaskan! Jag gjorde inte något speciellt utan hade bara lite tid över så jag provade att ge henne flaskan när hon satt i sin babysitter i köket och tittade på mig. Hon började trixa med den direkt och tog jag bort den så sträckte hon sig efter den igen. Hon verkade till och med tycka att det var gott. Tekniken var väl inte den bästa men vad gör det? Hon skrek iallafall inte rätt ut när hon såg den. Jag tror att lite av hemligheten var att hon fick vara delaktig själv och faktiskt höll i flaskan på rätt sätt. Jag hade ju så lite i så den var så lätt att hålla och det tyckte hon var buskul. Dessutom var det en timme innan amning ungefär så hon började nog bli lite småsugen skulle jag tro. Men vilket framsteg, det känns så himla bra. Hon sov också fyra timmar i sträck första passet i natt men det beror nog inte på ersättningen, det var ju så lite men kanske. Vad duktig hon är vår lilla tjej!

Idag blir det en lugn start på helgen. Vi ska bara posta breven jag gjorde iordning igår och gå en sväng på affären. Förhoppningsvis kommer N hem lite tidigare, hoppas hoppas. Helgen är fortfarande helt oplanerad vilket känns jätteskönt. Inget babysim denna söndag heller så vi får en "hel" helg denna gång.

Lija sover en liten nap nu, vilket inte brukar vara så länge, efter det ska vi ta ett bad hon och jag och sedan ska hon få potatis som vi gjorde härom dagen. Pressade potatis och blandade med rapsolja och lite ersättning. Igår spottade hon bara ut den, verkar tycka mer om gröten för den slinker i.

Lija fick paket på sin fyramånadersdag



Lija fick ett sött paket idag i brevlådan. Det var ifrån Nalle Puhs bokklubb. Man betalade bara för porto och frakt 40 kronor så då passade jag på. Första året boken är riktigt prisvärd med många sidor och illustrationer. Mysigt att fylla i och säkert kul för henne så småningom. Man ska bara få tid till att pyssla också.
I föregående inlägg skrev jag ju att Lija vilade men den vilan blev inte långvarig, vaknade och hade magknip stackarn. Är det inte det ena så är det de andra. Nu sover hon iallafall sedan en dryg timme tillbaka. Jag har skrivit fina rosa brev till några olika släktingar som bor långt bort och bifogat nytagna foton på Lija. Inte så lätt för de äldre i släkten med blogg och digitala bilder. Dessutom är det alltid roligt att få ett handskrivet brev i lådan nu för tiden. Så fort hjärtat vaknar ska vi gå till posten med dom. Nu ska jag återgå till lite tråkigare sysslor såsom tvätt och disk. Vi får väl se hur långt jag hinner innan hon vaknar.

Hipp Hipp Hurra - Lija fyra månader idag!



   

Inviger sina nya prickiga leggings och tunika från Lindex dagen till ära.

Idag är det den femte och alltså fyra månader sedan Lija föddes om man räknar på datumvis. Och visst händer det grejer och går undan. Hon sov väldigt dåligt inatt, vaknade flera gånger i timmen och bökade runt. Tyckte att det verkade som om det var magen som krånglade men märkte sedan på förmiddagen att hon trixade med tungan som hon inte gjort förr. Ser då att tänderna i nederkäken syns pyttpyttelite. Lyser liksom igenom skinnet. Så sött så jag dör!! Vad jag älskar dig Lija! Det är stört omöjligt att förstå kärlek till sina barn innan man själv fått uppleva det. Det är helt otroligt och jag slutar aldrig förundras över det.
 I och med tänderna så har hon också varit jättekinkig hela dagen idag så jag bestämde att vi stannar hemma istället för att gå på promenad och massage. Dte var ett klokt beslut, trots att hon varit vaken i stort sett hela dagen så har hon inte vilat någonting förrän nu. Har sovit drygt en halvtimme och jag hoppas verkligen att hon kan vila en liten stund till, inte kul om hon är både övertrött och har ont i munnen, lillgumman.

Anki skickade med mig en påse med kärleksmums igår så nu blir det ett par sådana och en kopp kaffe. Den påsen kommer inte räcka länge här hemma. Mums!


På utflykt till Västerås



Igår morse/förmiddag hoppade Lija och jag på tåget till min gamla hemstad Västerås. Vi handlade med oss tulpaner till Ankis mamma och lite kakor till oss. Lija sov hela tågresan och när vi kom fram så hämtade Ankis mamma oss. Lija satt snällt och fint i bilen och tittade på Tina som Ankis mamma heter. Vi möttes av en doft av nybakade moccarutor/kärleksmums, mitt favoritfika, och en glad liten söt Cindra och så snällaste Anki förstås!
Vi pratade , skrattade, fikade, åt , och hade det hur mysigt som helst.. Dagen bara flög iväg och jag tror aldrig att timmarna gått så fort. Supertrevligt var det och Tina var så schysst och servade oss med god mat, lasagne, fika och kaffe hela dagen. Inte var dag man är bortskämd med nylagad lunch direkt. Småtjejerna var så goa med varandra, Lija ville så gärna smaka på Cindra och Cindra var sugen på att luva Lija. Dom la absolut märke till varandra och det kommer bara bli roligare och roligare ju äldre dom blir när dom får mer utbyte av varandra.
Cindra var väldigt livlig och energisk. Ville röra på sig hela tiden och plockade och fixade med allt. Hon var så söt när hon fick syn på sin napp, sög tag i den och stoppade in den i munnen. Blev det fel håll så vände och trixade hon på den så att den hamnade rätt. Duktiga tjejen!
Båda tjejerna var otroligt snälla hela dagen och verkade uppskatta varandras sällskap. Lija sov inte mycket alls under dagen, hade ju fullt upp, så på vägen ner till tåget sa hon inte ett ljud och sedan somnade hon så fort hon hamnade i sin vagn som hon känner igen.
Tack Anki, Cindra och Tina för en toppenonsdag! Det måste vi göra om snart!



Lija trivdes i Ankis knä.



Ankis lillebror Tim var bästa på att roa tjejerna.





               

Tina bjöd på väldigt god lasagne.











Det ser ut som om att Cindra ger Lija ett tjuvnyp i sidan - " Vänta på mig"!









Lija var så trött i bilen till tåget.



Hejdå Vässe för denna gång.

Senaste tillskotten i garderoben




Dessa två snyggingar damp ner i brevlådan till Lija idag. Införskaffade på Tradera för dryga 150 spänn tillsammans inklusive porto. Nyskick på båda och otroligt häftigt mönster på tunikan. Pikèklänningar är så himla fräscht på sommaren tycker jag. Skulle gärna vilja ha en vit och marinblå, tennisinspirerad  klänning till mig själv faktiskt.
Hursomhelst - båda två kommer från favorit Polarn & Pyret och är i kanonkvalitè och i absoluta nyskick. Mycket trevligt en ganska så grå tisdag.

Så var de det där med ersättningen. Det gick inte alls bra vilket jag redan visste innan att det inte skulle göra, suck. Men nu kör vi på och inför det som en kvällsrutin. Rätt vad det är så tar hon säkert flaskan. Ja menar - förr eller senare så måste vi ju vänja henne vid flaskan. Inte så långt kvar tills det är dags för välling och att vänja av henne med amningen så det borde vara bra om hon tar flaskan innan dess. Blir så mycket nytt för henne annars. Nej nu ska vi vara envisa och nöta på varje kväll.

Imorgon förmiddag tar Lija och jag tåget till Västerås och hälsar på Anki och Cindra. Rackarns vad roligt det ska bli. Vi har ju surrat i ett år på msn vi det här laget och innan dess så var det nog en tolv år sedan vi såg sist om det ens räcker? Rätta mig om jag har fel Anki. Det ska iallafall bli riktigt kul och jag gissar på mycket trams, bebisprat och en och en annan kopp kaffe och kaka i magen innan dagen är slut.

Matsnack


Gänget


Dagens Lija är Sporty Baby i body från PoP och jeans från HM.

Lilla eskimån precis innan hemfärd.

Nu har vi nyligen kommit hem efter att ha varit på springande språng hela dagen. Först var vi på babyrytmik och det var roligt. Fast nu vill Lija inte längre ligga ner medans vi sjunger ramsor och bakar kakor och grejar, utan hon ska sitta upp i mitt knä eller stå. Absolut inte ligga ner, det är det bara bebisar som gör verkar hon tänka. Så det blir gympa istället för rytmik men det har ju ingen betydelse.

 Sedan var det dags för BVC. Smajlade upp sig och charmade omkull distriktssköterskan Ingrid som vanligt. Hon verkar ha glömt att det var hon om stack henne vid vaccinationen eller så är hon bara inte särskilt långsint lilla fröken.
Hon hade ökat drygt 600 gram på en månad och mäter nu hela 66 centimeter, vuxit tre centimeter sedan sist. Huvudomfånget plussades också på med drygt en och en halv centimeter, 43,5 nu. Så hon ligger exakt på sin kurva stora tjejen.

Jag pratade en del med henne om att hon äter nästan varannan timme på natten och ibland till och med oftare. Hon tyckte att jag ska fortsätta med gröt på förmiddagen och smakportioner med potatis på eftermiddagen. Ska även ge henne 50 ml ersättning innan hon ska sova för natten, efter amning. Jag berättade då att vi har så svårt att få henne att ta flaskan och hon gav mig då tips som att N ska mata henne medans han bär runt på henne. Pipmugg funkar bättre på en del sa hon annars så går det säkert med tesked eftersom att hon är van vid det. Sked går ju absolut men det tar ju säkert sin lilla tid. Ja vi provar ikväll så får vi se vilka metoder vi eventuellt ska ta till.

Vrålåken utanför babyrytmiken.

Somnade gott på vägen till BVC.

Oj Oj Oj Oj .....


Bild: Babyshop

Ja men hur snygg är inte den här då? En åkpåse med inner och ytterdel vilket gör det enklare att reglera värmen. Den kommer ifrån Lodger och heter Bunker Basic i färgen Hazelnut. Jag blev totalt förälskad i det diskreta stjärnmönstret som är ton i ton samt dekalerna som detaljer - helt underbar och olik något annat jag sett. Denna ska helt klart införskaffas och ersätta den i dun som vi har nu. Den är fin i de andra färgerna med men jag föll för denna. Den finns även i andra utföranden, med blombroderier bland annat.


Upp och hoppa!


Hjärtat upptäcker sig själv i spegeln imorse och blev så glad och överraskad.



Idag tyckte Lija att det skulle vara tidig uppstigning, närmare bestämt halv åtta. Lite i tidigaste laget tycker mamma men det är ju Lija som bestämmer så det var bara att hoppa upp. Men som jag misstänkte så tog det inte lång stund förrän hon började gäspa och nu har hon somnat. Det brukar ju inte vara så länge på förmiddagen så vi får väl se när hon vaknar.

På schemat står det rytmik samt besök på BVC på eftermiddagen. Hoppas att dom hinner ploga innan vi ska ut för nu är det massor av snö ute. Men jag har ju min "terrängvagn" så jag ska nog komma fram utan problem. Det blir kul att mäta och väga henne, det var ungefär en månad sedan sist. Jag kommer inte ihåg värdena från förra gången men ska kolla upp det. Hon väger iallafall över sju kilo nu för jag vägde henne med kläder på öppna förskolan och då vägde hon 7,2 kg så vikten har jag någorlunda koll på. Längden borde ha skjutit iväg lite, eftersom att kläder i storlek 68 är snudd på för korta i livet.
Nu ska jag njuta av mitt kaffe, kolla mailen och planera dagen innan lillskrutten vaknar. Nu hör jag plogbilen utanför, perfekt.

Stekare




Ikväll har vi stekt i soffan hela kvällen. Lija är väldigt koncentrerad på något när jag ska ta kort. Favvoleksaken i ena handen och blicken riktad mot tv:n. Det gäller att passa på när man kan speja lite.
 Lija  och jag gick och handlade på kvällen och mötte N vid tåget. Sedan gick vi hem tillsammans i snöstormen. Det fulkomligt vräkte ner snö och gör faktiskt fortfarande.
Vi käkade tacos ikväll och Lija var go och glad fram till klockan nio då tröttheten satte in som vanligt omkring just den tiden. Men det var svårt att få henne att somna. Uppe i vår säng brukar hon somna pladask men inte ikväll, hon låg på mage och tittade och skrattade bra länge innan jag sövde henne med en liten slurk mat och la henne i sin säng. Där ligger hon nu och har inte rört en fena, helt slut lillgumman. Jag passar på att surfa runt lite på alla bloggar och blogga lite själv.

Imorgon har vi en fullspäckad dag framför oss. Det bjuds på promenad, rytmik med fika och efter det mätning och vägning på BVC - alltid lika spännande. Jag ska passa på att höra mig för lite angående smakportioner och mat. Ska även höra om hon tycker att det är en bra idè att prova/träna Lija i att få flaska med ersättning. Som det är nu så vägrar hon ju flaska, det är bara mammas mat som gäller. Det kan ju bli lite problematiskt framöver så det kanske skulle vara bra att träna. Fast jag tycker att det kan bli lite mycket nytt för henne i och med gröten och smakportioner nu. Vi får se hur vi ska göra. Roligt iallafall att det funkar bra hittills med gröten, att hon förstår någorlunda och att hon visar intresse är ju det absolut viktigaste. Det ska ju just bara vara smakportioner, det ska ju inte ersätta någon måltid ännu.

Nu är det hög tid för mig att försöka fånga lite sömn så att jag är pigg ( ? ) och glad imorgon när liten bestämmer att vi ska gå upp och starta dagen.

Hoppla!

Det var så roligt tidigare idag. Lija satt i soffan och lekte och så var det dags för trav på tv. Hon blev helt galen och började sparka med benen och skratta och prata när kusarna kutade på tv:n. Hon lugnade sig lite när jag filmade eftersom att hon vart lite intresserad av vad jag pysslade med. Men ni ser ju vad sprattlig hon är - kanske blir det en liten ryttarinna av hjärtat?


Gröt & Sitträning


Den som väntar på något gott....

Idag var det andra gången som hon fick smaka havregröten. Hon fattade galoppen direkt och gapade när jag kom med skeden. Hon smackade med det i munnen och kände på konsistensen och sedan svalde hon. Det slank nog ner ett par teskedar men jag fick hejda henne för hon ville ha mer. Satt och gapade som en fågelunge, men jag vågar inte ge henne mer eftersom att lilla magen inte är van ännu. Idag provade jag att ge henne mitt på dagen cirka en timme innan det var dags för amningen och medans hon var som piggast på dagen. Det verkar vara ett bra recept.

Efter stormumsandet så hade vi lite sitträning i stolen och hon orkade ungefär fem minuter innan hon började bli lite ostadig och svajig. Jag lade fram två leksaker, inte för många, på bordet som hon greppade efter och lekte med. Det är roligt att se för hon blir så glad när hon kommer upp en bit och sitter på samma nivå som mig. Efter allt detta så somnade hon gott och sover fortfarande. Själv fräser jag runt här hemma och försöker hinna med lite saker som är svårt att göra när hon är vaken. Vi ska gå en sväng till affären när hon vaknar, tvättmedlet tog slut mitt i tvättandet.


       


Jag måste ju passa på att se mig omkring.



Favvoleksaken - Wally Walrus




Lija somnade omkring klockan tio igår. Påbörjade uppdrag nattning tidigare men det var stört omöjligt. Hon sov iallafall till halv tio imorse och det var väldigt skönt. Vi måste få till lite bättre rutiner vad gäller kvällarna. Men det är ju inte helt enkelt att få tiden att räcka till på kvällen. Hur som helst så är det skönt att hon sover nätterna igenom.
Idag blir en riktig slappardag. Jag känner inte för att gå utanför dörren alls, bara vara hemma och mysa. Det behöver man också göra ibland. Det finns en hel del att greja med hemma också om man vill.

Nu sover Lija och har faktiskt gjort ett tag, de brukar bara vara cirka tjugo minuter på förmiddagen men nu har det varat en dryg halvtimme tror jag. Jag passar på att käka lunch, maila och prata med Anki på msn samtidigt. Simultankapacitet här kan jag lova. Jag håller på och peppar henne att ta tåget till sin mamma i veckan. Hennes mamma bor i Västerås och Anki bor i Linköping nuförtiden. Vi har pratat i ett år på msn nu så det börjar bli dags att ses med småttingarna.

Nej nu ska jag försöka få i mig lunchen innan hon vaknar. Hoppas jag hinner med något mer...





Så var det söndagen då...med simning!














Idag vaknade Lija omkring klockan sju. Det kändes lite väl tidigt när hon vaknat en gång i timmen inatt drygt. Så jag gick ner och bytte blöja på henne och N busade med henne en timme ungefär. Sedan somna hon om och vaknade inte förrän klockan elva och då på grund av att jag väckte henne. Babysimmet börjar ju klockan ett så vi var tvungna att kliva upp då. Skönt med lite sovmorgon annars vet jag inte hur jag skulle ha orkat med dagen, har halkat efter med sömnen och har inte hunnit sova ikapp riktigt.

Vi käkade en stor helgfrukost och gav oss sedan av till simhallen. Simningen var jätteroligt som vanligt. Det var en hel del nya övningar. Detta var ju fjärde gången och den sjätte ska dom som vill få dyka med sina bebisar. Vi ska träna lite hemma först tror jag så att det inte är helt nytt för henne. Idag fick alla sitta på en flytmadrass och så sjöng vi " Prästens lilla kråka ". När man kommer till " o så slank han ner i diket " så slank dom ner i vattnet istället. Direkt efter det så vände man dom emot madrassen igen och simmade dit så att dom förstod att det är dit man ska om man trillar i vattnet.
Nästa övning så skulle dom simma på mage igenom en tunnel. Där fick dom vatten över huvudet men skulle fortsätta simma. Det gick jättebra båda övningarna och hon bryr sig inte alls när hon får vatten över huvudet längre.
Sista övningen, som vi gör varje gång, då är det en skattkista som sjunker till botten. Lija har lagt märke till den nu och tycker att den är jättespännande. Så idag vill hon fram till den och sög och slaskade på den direkt. Det såg så himla gulligt ut.

Efter simningen var hon helt slut och avslappnad i kroppen som hon brukar vara. Vi delade på en kebabpizza medans Lija vilade. Efter vilan var det dags för grötpremiär. Varje dag när jag ger henne ADdroppar så säger jag " namnamnam " samtidigt som jag för skeden till hennes mun. Hon känner igen detta så varje gång gapar hon och ser så glad ut när jag kommer med skeden. Likadant gjorde hon idag när N skulle mata henne med gröten, hon satt i mitt knä. Hon smakade på det och skrattade som bara den. Verkade förstå att det ska till munnen. Vi visade också genom att låtsasäta det själva. Det var en lyckad första provsmakning och en tesked ungefär gick nog i. Nu blir det havregröt i en vecka och sedan är det dags för potatis. Jag köpte en till nappflaska idag som vi ska prova att ge henne ersättning med. Har ju redan en Dr Brown men hon tar inte flaskan så vi tänkte att det kanske funkar bättre med en annan. Värt att prova iallafall.

Jättetrött efter simningen.





Lördagen


Tränar att sitta i sin nya fina stol.


   



Vår lördag gick i ett. På förmiddagen var jag hos frissan och klippte mig. Det var välbehövligt och känns jättefräscht nu. Det hade vuxit massor sedan jag var där sist och det märks verkligen. Jag har turligt nog inte tappat något hår ännu trots amning, peppar peppar!
På eftermiddagen åkte vi till Enköping. Vi var och handlade mat samt träffade Lijas mormor. På kvällen kollade vi på melodifestivalen men särskilt intressant tycker jag inte att det är med alla dessa deltävlingar. Själva spänningen är ju som bortblåst. Vi lagade god middag när Lija hade somnat omkring klockan åtta. Det blev biff, ädelostsås och hasselbackspotatis. Vi var helt färdiga båda två, alla tre, så det blev tidigt i säng.
Jag ska lägga upp bilder ifrån dagens simning som innehöll massor av framsteg men hinner inte det just nu. Men alldeles strax.


Nyfriserad, ingen större skillnad men det känns annorlunda.

RSS 2.0