Chill





Precis när det var som varmast och jobbigast på eftermiddagen idag så fick Lija för sig att låta mamma greja lite med sina fotoalbum ifred. Hon låg så här och chillade och lekte med sina leksaker i soffan bredvid mig. Hon tittade intresserat på när jag klippte, skrev och grejade, återgick emellanåt till sina leksaker.

 En och en halv timme ungefär var hon tillfreds med det och jag hann göra två hela album med flera hundra bilder, text och dessutom alltsammans i tidsordning. Hur skönt som helst! Jag har bara lagt korten på hög vartefter jag framkallat och bävat för när jag skulle hinna med att göra det. Sweet!

Eftermiddagen i övrigt var både jag och hon på ett strålande humör, jag hög på egentid och hon utvilad och nöjd. Vi gick ut på eftermiddagen men fasen vad hett det var trots att det var fram emot kvällningen.

Lija och N
busade hela kvällen, svalkade sig i poolen och sedan somnade hon bums omkring halv åtta. Vi kollade Allsången i lugn och ro och tog det lugnt.

N har gåtränat med Lija nästan ända sedan han kom hem. Hon vill ju gå hela tiden men min rygg säger ifrån efter ungefär 50 vändor fram och tillbaka ut till balkongen. Så ikväll fick hon en rejäl dos gåträning.

Hon är så otroligt duktig på att gå, hon har avancerat och balanserar helt själv endast med hjälp utav två fingrar. Alltså hon håller i två av våra fingrar och går själv, tar stora fina kliv och vi behöver inte "fösa" henne framåt. Hon vänder och trixar och går dit hon själv bestämmer. Får hon syn på mig eller kissarna så småspringer hon till och med. Jag ska filma imorgon så ska ni få se hur duktig skruttan blivit.

Ge mig regn!



Tvspejjaren imorse.

Nej nu är jag heligt trött på värmen, Lija också. Med risk för att få alla semesterfirare på mig så önskar jag ändå regn nu. Iallafall en dag eller två så man får en chans att återhämta sig lite.

Lija har varit ganska krävande både idag och igår och jag känner att krafterna och orken inte är densamma i denna värme. Saken blir ju inte bättre när man går och räknar ner dagar tills på fredag då N:s semester börjar. Igår kväll var jag helt slut och N sa till och med att han kan ta semester nu ifall jag behövde det men jag ska nog klara mig till på fredag. Men som sagt värmen gör sitt till. Lija älskar att svalka sig i sin pool på balkongen, jag önskar att jag med kunde göra det.

Jag fick massor av kort i brevlådan nu precis som jag har framkallat, närmare 300 stycken. Så nu ska här grejas med album så fort det passar in. Det är sådant där pyssel som jag önskar att jag hade mer tid över till men det är svårt. Kanske kan komma ikapp med det nu under semestern.

Passa på!


Bilder: Pixiekids
Klänning 169:- ( 339:-)
Bodysuit 115:- ( 229:-)

Pixiekids har utförsäljning av hela sin Nanooukollektion. Jag har tidigare bloggat om bland annat denna klänning ifrån dom. Nu är de nedsatta till halva priset, 169:-, men självklart så är Lijas storlek (86) slut. Typiskt! Hoppas att någon annan kan fynda för deras ekologiska bomull är suveränt skön tycker jag.

Färdigmonterad ( nästan iallafall )



Det var denna babyvakt som jag sprang upp till Lidl imorse vid öppning för att köpa innan de tar slut. De har den på erbjudande från och med idag för 499:- istället för 699:-. Vi har varit ute efter den flera gånger men de har alltid tagit slut direkt. Men idag köade jag med några andra mammor vid öppning.

Det är bildskärm, ljud och nattseende på den. Man får inte mer än en med ljud för dom pengarna någon annanstans så jag hoppas att den är bra. De med bildskärm brukar ligga på minst 1200:- och uppåt.
Återkommer med en recension.

Helgshopping





Jag har letat efter sköna shorts till liten att ha hemma. Lindex hade fått påfyllning i deras "tag tre betala för två" sortiment så det blev några plagg därifrån. Långärmad, vit, sval tröja att ha ute nu så hon skyddas från solen men fortfarande inte blir för varm. Dessutom i ekologisk bomull. Tunn, rosa body med rynk, puffärm och trekvarts ärm samt bruna mjukisshorts. Nu är hon kittad från topp till tå med sommarkläder.

Just nu vilar hon förmiddagsnap i det relativt svala sovrummet. Fläkten surrar långsamt därinne så att luften åtminstone rör sig. Jag ska tömma och sedan fylla upp hennes pool så att hon kan svalka sig när hon vaknar.

Har hunnit vara ute en sväng på morgonen, men det var ruskigt varmt redan vid halv nio. Vi var ut och handlade en pryl som jag ska visa sedan... Jag måste bara få tid till att montera ihop den.

Godmorgon!



Busig sötnos alldeles nyss innan det har bliivt för varmt.

Vi är uppe tidigare än vanligt idag. Jag tänkte att vi ska uträtta lite ärenden innan solen steker som mest.
Nu är det nedräkning inför semestern, bara den här veckan kvar sedan har vi fem härliga veckor framför oss. Åh vad jag längtar.

Min lillebror Simon och flickvän Cissi var förbi här igår kväll. De skulle vidare till Nynäshamn för att ta färjan över till Gotland. Jag blev riktigt sugen på att följa med, däremot blev jag inte lika sugen på att komma fram vid midnatt till Visby och bli tvungen att sova i bilen för att campingarna är stängda. Men de är unga och har inga barn så då funkar det allt en natt. De lånade med sig vår dongel så de kan surfa på stranden och kanske webcama lite så vi får se vart dom hamnar.

Nej när/om vi åker så får det bli dagsturen med färjan både dit och hem. Det krävs lite mer planering nu när Lija ska med. Hon har ju varit där redan, fast då åkte hon snålskjuts i magen så jag tror inte att hon känner igen sig.





Lija i magen på Fårö förra sommaren. Det var jobbigt att cykla i värmen kan jag säga.

Grattis Mormor på din födelsedag!



Idag fyller Lijas mormor år, grattis grattis!

Vi beslutade oss för att inte åka och hälsa på tyvärr då det skulle bli alldeles för varmt för liten att sitta i bilen 45 minuter enkel resa. Det är förresten för hett för henne, och oss, att vara ute idag överhuvudtaget. Vi var ute en stund på eftermiddagen men Lija blev bara matt och hängig. Hon tyckte att det var superjobbigt och ville bara dricka vatten.
När vi kom hem igen fick hon massor av ny energi av ett svalkande dopp på balkongen. Hon har så gott som bott i poolen de senaste dagarna.

Nej det är skönare att hålla sig inne sådana här dagar, vi har åtminstone hyfsat svalt inne i jämförelse mot utomhus. De kan bli så fort uttorkade de här små och stranden känns det inte som att hon får så mycket glädje utav eftersom att det är för kallt i vattnet för henne. Det är inte det lättaste att få henne att sitta stilla på en filt i skuggan direkt heller.

Hon trivs att vara hemma i svalkan och få både mammas och pappas uppmärksamhet. Nu ska hon bara gå, gå och gå med stöd genom att hon håller i våra händer. Hon har inte armarna ovanför huvudet och håller i våra utan hon vill ha dom rakt ner så håller hon i våra händer och stödjer sig liksom på underarmarna. Hon tar stora kliv och halvspringer emellanåt. Ja det går undan helt enkelt...



Mycket badbilder blir det men det är ju också det hon gör mest hela tiden.

Bakom mina solglasögon...



Cooling som inviger sina glajjor.

De satt som en smäck tack vare böjliga, mjuka gummiskalmar samt resårband runt huvudet. Hon verkade tycka att dom var perfekta eftersom att hon alltid är så besvärad av solen och så ser hon ju så cool ut.

Denna heta dag har mestadels spenderats på balkongen i skuggan. Lija har badat om och om igen i sin lilla pool. Hon har även sovit en hel del så man märker att hon blir väldigt påverkad av värmen. Man blir så slö utav värmen, tur att det är relativt svalt hemma på nedervåningen.

Jag har fixat och grejat med mina växter, Lija har hjälpt till. Ståendes, hängandes ner i krukorna och öst ut jorden på golvet. Smakat persilja och vattenmelon, melon gick inte hem alls.

Nu slumrar hon sött för natten sedan lite mer än en timme tillbaka. N och jag kollar på film och pratar. Han kommer att jobba nästa vecka med men sedan är det semester!

Förresten, tatueringen blir av tidigare än det var tänkt, redan i slutet av juli. Jag kan inte hålla mig längre än så. Så jag sitter och kollar runt på olika typsnitt och storlekar. Jag har lite funderingar på att göra den som en palindrom, det vill säga att man kan läsa den både framlänges och baklänges, fast i det här fallet blir det uppifrån och nerifrån.
 Vi har skissat lite på det och det funkar väldigt bra med hennes namn. Fast det lutar åt att det blir N som gör en sådan och jag gör en mer klassisk. Vi får se, hursomhelst så har ja lite tid på mig att klura.



N slängde ihop en smarrig grillunch bestående utav nötfärsbiffar, sallad med vitlöksvinegrätt, salladslök, oliver, fetaost, gröna och röda tomater, tsatsiki, potatissallad och pitabröd. Hur somrigt och mumsigt som helst!







Hon är väldigt duktig på att stå, stadig och så fort hon känner att hon håller på att ramla så sätter hon sig på rumpan. Så hon har liksom förstått hur man ska göra så att man inte gör illa sig.


Impulsutflykt



Lija spanar in semesterutflykter på tåget.

Lija och jag kände oss rastlösa igår eftermiddag så efter att hon hade sovit sin eftermiddagsnap så hoppade vi på tåget in till stan. Vi åkte direkt till Östermalm, gick runt och strosade. Gick in på Fältöversten och shoppade lite på Polarn & Pyret och Intersport.

Vi handlade lite godsaker i matväg på Sabis som har ett lite större sortiment av delikatesser än ICA här i Bålsta. N mötte upp oss när han slutade så strosade vi vidare. Lija fick åka i selen med pappa och var överlycklig. Bubblade och jollrade och sprattlade som tokig i selen. Hon snackar med alla när vi är ute och lyckas fånga även de buttraste farbrödernas uppmärksamhet. Hjärtat vårt, lilla charmtrollet.

Lagom tills vi skulle med tåget hem så somnade hon och sov gott på resan. När vi kom hem så kastade vi oss direkt framför tvn och såg den otroligt spännande fotbollsmatchen. Vi slapp se England göra tre mål och kom in i matchen då Sverige började göra mål. Synd att dom inte vann, det hade dom varit värda.

Lija ville kliva upp redan halv åtta imorse, men vi drog på det till halv nio iallafall. Hon gillar att ligga kvar i sängen och gosa och greja lite på morgonen. Det tackar vi för.

N grejar i köket med örtfärsbiffar som vi ska grilla till lunch, Lija vilar och jag sitter på balkongen och knapprar. Vi ska ut och njuta solen så fort lillskrot vilat klart.



Pumaset 150:-!! ( 350:-).





Klassisk svart/vit klänning i ekologisk bomull, singoallamodell. Kostade 135:- tidigare 275:-.



Otroligt söt blus (som jag bloggat om  tidigare), rosa, gul och vit i strukturvävd bomull med puffärm. Nu kostar den 85:- istället för 175:-.





Fräsch vardagstop med rynkad ringning, 60 spänn, tidigare 125:-.



Tvåpack underbyxor att ha under klänningar dessa varma dagar då man ej vill ha något mer än en klänning till exempel, 35:- ( 75:- ).
Vita tights 85:- ( 125:- ). Väldigt användbart och precis vad jag har letat efter.




Jag bara måste visa en närbild på underbyxorna som är så söta med hjärtmönstret.

Leksaksröra



Så här ser det ut allt som oftast när yrvädret har dragit fram.

Nu äntligen vilar hjärtat. Hon ville inte alls lura tidigare idag. Men det är ju väldigt varmt så det förstår jag.
När hon vaknar så ska vi ge oss ut i värmen. Jag ska köpa en förpackning till med pusselmattan och bygga ut den så att den blir större.
 Måste köpa fler par tights till henne på Lindex också men det är så himla dåligt sortiment nu mitt i rean. De väntar bara på att hänga upp höstnyheterna så jag gissar att dom inte fyller på något. Trist, tycker att deras tights på flickavdelningen, tag tre betala för två, är suveräna. De är egentligen trekvartsmodell men jag har köpt dom i storlek 92 så blir de hellånga.

Jag sitter och klurar och skissar på min tatuering som jag ska göra efter sommaren. Jag väntar på förslag från han som ska göra den också. Jag visar er när jag klurat klart.

Happy Friday som varje vecka



Skrutt på kvällsprommis igår.

Förmiddagen har bara rusat förbi, vi har i stort sett bara ätit frukost och lekt. Lija ska resa sig mot precis allt hela tiden så man får passa passa konstant. Hon försökte resa sig mot sin lek och lärvalp men det gick ju såklart inte för den gled undan och hon for i golvet med huvudet före. Som tur är så ramlar hon konstigt nog mjukt på något vis.
Hon reste sig också mot gåstolen och skulle gå iväg med den men den gled iväg och fötterna hann inte riktigt med.
Ja det lär väl bli x antal fall till så det är bara att vänja sig.

Nu blir det nog ett dopp i poolen och sedan efter lunch går vi ut när solen inte är som starkast längre.'



Lilla pillfingret som hon undersöker allt med, försiktigt försiktigt och mycket noggrannt.


Dagens Tips!





Hjärtat fick en lekmatta/aktivitetsmatta som är ett pussel med massa djur, i hårt skumgummimaterial eller vad jag ska kalla det. Djuren går alltså att pilla ur och pussla med så småningom.
 Hon satt halva kvällen och trixade och pillade med de olika delarna och ville absolut inte lämna sitt nya lekställe. Jag ska köpa en matta till imorgon och bygga ut mattan så att den blir ännu större. Så löp och köp på Lidl för 70 spänn!

Lugnet
har sänkt sig hemma och vi sitter och småpratar i soffan och semesterplanerar lite smått. Mysigt att sitta själva och surra lite och veta att semestern närmar sig. Det blir nog första gången någonsin vi har fem lediga veckor tillsammans på tio år!


Tröstshopping





Blus från VILA 300:-.

Jag har känt mig lite låg idag, inte av någon speciell anledning men ibland bara är det så. Så jag unnade mig en fin blus från danska VILA när vi var nere och hälsade på Lijas farmor. FIn smalrandig med smock nertill och brodyr. Luftig och skön och jag tog den i en storlek större än vad jag brukar för att få den lite större.

Vi har varit ute och gått lite och försökt njuta av solen och värmen men Lija tycker inte alls att det är så skönt. Jag märker att hon blir lite småirriterad och stingslig liksom. Nu somnade hon som en stock när vi kom hem. Pluttan, värmen tar på krafterna när man är liten. Ja när man är stor med för den delen.

När hon vaknar ska hon få plaska mer i sin pool. Vi har redan gjort det två gånger idag men jag tror nog att hon kan tänka sig ytterligare ett dopp.

Äntligen!



Lijas tunika.



Min favorittunika.

Som jag har letat efter denna tunika till Lija. Jag fick ju en tunika av N och Lija i Mors dag present och ville så gärna ha den matchande till Lija. Men den har varit helt omöjlig att få tag i, slutsåld överallt!
Så en dag ringde Maritha från Polarn & Pyret i Stinsen och stod och höll i en i storlek 92 och frågade om hon skulle köpa den till mig. OM jag ville att hon skulle! Så nu har jag och lillhjärtat matchande tunikor.

Mammagris



Härligt med fortsatt värme, kan det inte alltid vara så här?
Som ni ser så var den lilla plaskpoolen till balkongen succè! Fast hon kravlar ur den emellanåt och ligger som en strandad säl utanför rätt vad det är.

För övrigt är hon inne i en riktigt mammig period nu. Jag ska helst bära henne precis hela tiden och får hon syn på mig så visar hon både högljutt och fysisiskt att hon ska till mig.
 Vi låter henne självklart inte få sin vilja igenom, men man märker att det är en lite trotsig period just nu. Det gäller det mesta, hon testar lite gränser och hur långt hon kan få som hon vill. Till exempel vad gäller kvällarna, där testar hon rejält nu. Skriker för att se om hon kan få komma upp ett tag till.
Så nu gäller det verkligen att hålla på rutinerna och inte vika en tum på det man skapat.




Utomhusdopp


 
Fler bilder än så här från premiärdoppet blir det tyvärr inte för de var alldeles för nakna för att delges på nätet.


Idag invigde vi poolen vi köpte til balkongen. Ojojoj vad uppskattat det var! Hon ville INTE sluta plaska för allt smör i Småland, hon var toknöjd och tyckte detta var livet i värmen. Det kan jag förstå för jag hade gärna legat där i själv och svalkat mig, vilken underbar sommar det är just nu.

N har varit hos tandläkaren, igen, och ska även tillbaka på fredag. Inte kul för semesterkassan direkt men hans tänder blir förhoppningsvis glada.
 
Jag har varit hos frissan, ganska mycket roligare ärende än tandläkaren, så nu är jag tokblond och nöjdare än jag brukar vara faktiskt. Hon lyssnade verkligen på mina önskemål och gick inte efter skolboken utan gjorde som jag sa. Skönt att vara nöjd efter ett frisörbesök.

Lija
hängde hemma med pappa och hade haft det jättebra. Mina frisörbesök brukar ta minst två timmar, så även denna gång trots att jag inte klippte mig, så N och Lija hade gott om tid att bara mysa och rå om varandra. Det var säkert väldigt skönt att slippa mig som en liten sufflös i bakgrunden hela tiden - "nej inte den blöjan, nej ta den tröjan" och så vidare. Ja ni mammor som läser vet precis vad jag menar...

N hade plockat fram vår paraplysulky från Mac Laren för att prova och den gillade hon skarpt. Svårt att förklara, men hon satt liksom mer upprätt i den och kunde vara mer delaktig på något vis. Så summan av kardemumman är att denna kommer att användas flitigt från och med nu. Jag är glad at vi la en extra slant på en kvalitetsparaplysulky för det är STOR skillnad på sulkyvagn och sulkyvagn. Man vill ju att dom små ska åka lika bekvämt fast det blir "enklare".



Happy premiäråkare!

Tack Mormor!





Lija fick ett överraskningspaket av mormor i brevlådan igår. Jättefint set i grönt och rosa med krokodiler och fjärilar på.
Supersött i fin färgkombo och extra roligt att vi inte visste något. Tack tack!

Renovering pågår...



Emilia och Lija triv bra i varandras sällskap.



Det gäller att ha koll på vad kompisen pysslar med. Är det någon roligare leksak kanske?

Renovering
utav desginen på min blogg pågår. Jag vet inte när det är färdigt riktigt då det är en väldigt busy man som är snäll och fixar men förhoppningsvis snart!

Gårdagen spenderades hemma hos Maritha och Emilia i deras underbara trädgård. Trots att jag smorde in mig med hög solskyddsfaktor så lyckades jag bränna mig på axlarna bland annat.
Tjejerna lekte i skuggan och vi stekte i solen och käkade glass. Lovely! Ett extra plus är vardagsmotionen man får när man går till Maritha, det blir en dryg mil fram och tillbaka. Perfekt att slå två flugor i en smäll.

Lija vilar en sen förmiddagsnap nu, sedan ska vi ut och fixa lite ärenden samt njuta av solen. Senare i eftermiddag ska jag till frissan och göra slingor. Jag ska ljusa upp det rejält nu inför sommaren. Oh, vad skönt det ska bli. Det syns att det är ett tag sedan nu.



Joxar med trasan - du kanske slipper stallet pappa?

Vilstund pågår



Hjärtat vilar sin lunchnap och jag intar energi i form utav java. Vi skulle ha åkte med Maritha och Emilia till golfbanan men självklart så glömde jag att ta ur bilstolen från bilen igår och N har nyckeln med sig till jobbet. Så himla typiskt...
Jaja, vi ska nog kunna njuta solen iallafall så fort liten vaknar.

Bvcsköterskan tipsa mig om att ha i en klick smör i maten till Lija. Ta mig sjutton så fungerade det alldeles utmärkt och hon slukade en halv portion igår till middag och lika mycket idag till lunch! Varför har jag inte tänkt på det innan? Ibland är de enklaste knep de man glömmer av. Självklart smakar maten mycket godare då.

Jag har märkt att hon mest gillar de rätter som "smakar lite mer". De som är tomatbaserade eller örtkryddade. Så det får bli lite enformigt med smaker tills hon kommit igång att äta ordentligt.
Det ska nog bli rätsida på frökens envishet.

Frukt och yoghurt har alltid fungerat som mellanmål, hon är som sagt var inte dum den här lilla raringen. Men bvcsköterskan tyckte att välling var att föredra som mellis och det gillar hon ju med så det ska nog gå bra.

Nu verkar det som om att hon håller på att vakna så vi ska göra oss iordning och bege oss ut i sommaren.

Gårdagen





Lija leker på BVC. Telefonen är favoriten och det är samma på öppna förskolan så en sådan vill hon nog ha.

Vilket väder vi har fått! Nu är det verkligen sommar.

Gårdagen ägnades åt BVC besök samt lite andra nyttogörmål såsom att handla, posta brev, apoteket med mera. Vi var ute nästan hela eftermiddagen men Lija diggar inte värmen riktigt. Hon blir ganska matt och törstig och skiner upp när vi kommer hem. Men det blir man ju själv med så det är inte så konstigt. Vi får vara ute med måtta, hemma har vi svalt och skönt på nedervåningen.

BVC besöket gick utmärkt, vi pratade allmänt omkring mat, sömn med mera. Jag fick mycket och användbar information och för första gången på länge kändes besöket där givande. Hon tog sig tid och lyssnade och kom med anpassade råd och tips. De var för övrigt en ny distriktsköterska jag hade och jag hoppas att vi får fortsätta gå hos henne.

Lija ratar ju den vanliga maten nu för tiden så vi pratade en hel del omkring det. Hon sa att Lija förmodligen är en väldigt bestämd och medveten liten fröken som helt enkelt inte bara "hänger på" och gapar när maten kommer. Utan hon är smart och vet vad det finns för andra, för henne, bättre alternativ. Så då förstår hon att hon kan vänta på det istället. Men nu har jag fått lite mer kött på benen och vet lite mer hur vi kan göra så det ska nog gå bättre.


Måndagsstatus



God grekisk tallrik till middag igår kväll. N slet länge i köket och grillade och friterade. Han vet att jag älskar sådan här mat så det var gulligt. Svårt att urskilja maten men det är grillade färsspett, lammracks, tsatsiki, grillade grönsaker, fetaost och chiliröra, friterad klyftpotatis, saganaki, rucola och oliver.

Idag har sommaren verkligen kommit på allvar, underbart! Vi ska till BVC i eftermidag och passar på att stanna ute ett tag då och njuta av solen. Lija brukar däremot inte tycka att det är särskilt skönt med värmen men en liten stund ute ska nog gå bra. En sväng till lekparken och gunga blir nog uppskattat.

För övrigt är det bra, förutom Lijas hosta och snuva som fortfarande hänger kvar. Hon har väl dragits med det i en tre veckor nu om inte mer. Men det är inte så mycket att göra åt saken dessvärre. Hon sover bra om nätterna, hela nätterna nu den senaste veckan och det gör verkligen underverk för en trött mamma att få sova långa pass i ett sträck. Fortsätt gärna med det ett tag till hjärtat.

Imorgon ska vi eventuellt följa med Martiha och Emilia ut på golfbanan samt äta lunch på restaurangen där. Mysigt om det är likadant väder som idag. Jag är lite sugen på att prova på att spela golf också så det ska bli kul.

Grekisk afton



Lija högg ett grillspett när vi lagade mat.

Här har det lagats mat för fulla muggar ett tag nu. Vi ska äta grekisk buffè med allt vad det innebär. Det blir färsspett, saganaki, fetaoströra, klyftpotatis, tsatsiki, lammracks, sallad, grillade grönsaker med mera. Det är nog den godaste mat jag vet!

Lija sover för natten nu hoppas vi. Vi har varit ute på eftermiddagen och så har vi varit hos Lijas gammelfarmor och fikat. Sedan har vi storstädat hemma så nu är det skinande rent. Underbar känsla och så favoritmaten på det! Vi ska nog försöka se Änglar och demoner innan vi lägger oss.



N, Lija och gammelfarmor Märta.


Träskor på önskelistan



Bild: Nordljus

Dessa moderna träskor, som egentligen inte är träskor då det är en gummisula, skulle jag mer än gärna vilja ha i min ägo. Så himla söta med sidenbandet fram på vristen. Åh vad fina dom skulle vara till någon av mina Mollysar eller bara med smala jeans eller jeansshorts och ett vitt linne.
De kommer från Calou Clogs, finns i rosa, vitt, beige, svart och kostar från 879:-. Jag skulle nog vilja ha de beiga...


Semesterkläder





Jag fick hem lite annat från Tradera i veckan som var som jag inte har hunit visa. Tunikan ovan var ny med lappar i storlek 92 från Polarn & Pyret. Den har jag bara gått och väntat på att den ska dyka upp på Tradera för jag tittade på den precis innan Lija föddes men slog aldrig till då. Det kunde ju faktiskt ha varit en liten kille som låg i magen trots att vi fick ett 90%-igt besked vid ultraljudet. Kostar 195:- ny men jag fick den för 93:- så jag är nöjd.

Klänningen i pastellfärger blev i slutändan gratis för hon skickade den till fel adress och så vidare så hon kompenserade mig med att ge mig den. Den kommer från Roche little roche som jag ej har handlat något ifrån tidigare.

 De kommer nog komma väl till pass i sommar och på den eventuella semestern på Gotland, Fårö. Det lutar åt att vi åker till vårat smultronställe där i slutet av juli.




Sköna söndag



Lilla busloppan imorse.

Lija vilar sin förmiddagsnap och så fort hon vaknar ska vi ge oss ut i det härliga sommarvädret. Vi tänkte gå till lekparken och gunga och leka lite i sandlådan. Gunga var verkligen något hon gillade så vi ska köpa en gunga hem och borra upp tänkte vi. Det är ju perfekt eftersom att vi bor i en etagelägenhet.

Natten
har varit bra, hon sov i stort sett hela natten och det får hon gärna fortsätta med för min del. Hon har börjat sova hela kvällarna när vi lägger henne så vi har fått en hel del kvällar för oss själva och det känns riktigt lyxigt. Skönt att hinna med att sitta och prata och få lite egentid tillsammans. Vi hinner sakna henne och pratar mest om henne men det är välbehövligt med vuxentid.

Imorgon har vi tid på BVC, jag vill ha en vikt på henne innan sommar och semester så jag vet att hon får i sig som hon ska. Det känns skönt med en liten koll, inte direkt för att hon är tunn eller så vår lilla klump men ändå.

På onsdag har jag en tid hos frissan för slingor. De ska bli skönt att fräscha till det och ljusa upp det inför sommaren. Jag har inte gjort det sedan i december, när Lija var tre veckor gammal så nu är det dags. Mitt hår växer som ogräs och är faktiskt riktigt fint. Hoppas att det inte blir sämre kvalitè på det när jag slutar amma.



Soffpotatisar



Så här har det sett ut hemma hos oss nästan hela dagen. Lija har varit trött hon med och alldeles nöjd med att bara vara och hänga med oss.
Man märker verkligen hur väl hon vet vad hemma är och hon blir så lycklig när hon upptäcker att vi kommer hem då vi varit borta.
Hon blir så lycklig när vi kommer innanför dörren och skiner upp som en sol när hon får syn på sina kissar. Det spelar ingen roll var vi varit eller så utan hon blir liksom glad utav känslan att hon förstår att nu är vi hemma och att hon känner igen sig.

Vi har softat hela dagen och det var riktig lyx på eftermiddagen när vi somnade alla tre, plus katter i sängen, och vaknade tre timmar senare. Det kallar jag familjemys på hög nivå!

Snart läggdags, vi ska bara se slutet på Knowing, riktigt bra film.

Midsommaroutfit



Jag glömde ju att visa er tunikan jag köpte på Polarn & Pyret till Lija. Tyvärr inte på rea men alldeles för fin för att kunna lämna kvar i affären. Det kan inte bli mer passande outfit på midsommarafton. Jag matchade den med de blå sandalerna och jeans. Jag norpade det sista exet i Fältöversten för 175:-.

Utflykt till stan



Lija på pendeltåget in till stan i torsdags.

I torsdags åkte jag och Lija in till stan. Vi mötte upp pappa N som jobbade halvdag för att sedan åka och handla inför midsommar, precis som alla andra, så det slutade med att N drog iväg tidigt på Midsommaraftonsmorgonen och handlade istället.

Men iallafall så tog vi tåget in. Strosade runt på Östermalm, lunchade och handlade lite smått och gott. När N slutade åkte vi vidare till Barkarby. Vi skulle blanda annat handla en matstol på IKEA till Lija som vi ska ha stående på landet till henne när vi är där. Var in på Babyland och Toys r Us och handlade lite leksaker till Lija. Hon behöver lite mer pedagogiska och trixiga saker nu. Babyskallrorna och de mjuka sakerna har hon tröttnat på. Hittade en del bra faktiskt som blev väldigt uppskattat. Hon fick välja själv på affären och resultatet ser ni nedan, aktivitetsklossarna från Fisher Price.

Vi hade en jättemysig dag och Lija gillar att vara ute på språng och spana.





Lära gå vagn från BRIO med ställbart handtag samt bromsad.







Söta små badleksaker och en resesäng från BRIO.



Supersöta sandaler i skinn från Vincent. Jag köpte både blå och rosa till halva priset, 100:- paret!



Aktivitetsklossarna som hon själv valde. Hon blev helt tokig i dom och alldeles till sig, så dom kan jag verkligen rekommendera. Kostar 150:- på Toys r Us bland annat.



Mitt "hårknark", totalt beroendeframkallande produkt, samt ett nytt läppstift i en beige ton som är så snyggt på sommaren när man förhoppningsvis blir lite solbränd. Kommer från Make Up Store och färgen heter "Baby", 159:-. Dust it från Scwarzkopf 99:-.



Sen blev jag så trött så pappa fick springa in själv på IKEA och köpa stol.


Bra fantasi



Janina gör om sången "Här kommer Pippi Långstrump". Den är lite knasig och handlar om Tommy och Annika som tydligen åker båt på vattnet? Så söt!
Kolla inte så mycket på mig som äter vid sidan av utan njut av en skönsjungande fyraåring.

Små grodorna & lite Pippi Långstrump


Lijas första Midsommarafton



Midsommartjejer leker med varandra. Janina var duktig på att underhålla Lija.

Så har Lija firat sin första midsommarafton. Förra året låg hon i magen under firandet, vad märkligt det känns nu! Det känns som om att det var evigheter sedan.
 
Vi hade riktig tur med vädret, det var uppehåll hela dagen och kvällen och inte alls kallt så vi satt ute hela tiden.
N, Simon och Janina  byggde en midsommarstång så att vi kunde dansa små grodorna. Vi hade lovat Janina det så hon var så ivrig. Hon kunde alla sångerna utantill och ville aldrig sluta dansa.

Lija stormtrivdes i Janinas sällskap och hade full koll på henne hela tiden.

Mammas lilla häst Lukas fick akut fång så vi hjälptes åt att få in honom i stallet då de ej ska äta gräs när de får fång eftersom att det är en allergisk reaktion kan man säga. Det sätter sig i hovar och ben så att dom får svårt att gå. Han bara låg i hagen och kunde inte flytta sig själv. Så meningen var att N och Simon eventuellt skulle bli tvungna att bära honom in i stallet men han lyckades resa sig och ta sig dit själv.

Det blev en väldigt lyckad midsommarafton, som vanligt. Simon var chaffis och följde med oss hem och sov kvar hos
oss.

Idag är lillo ganska trött efter gårdagen så idag blir det väldigt slappt - det behöver både hon och vi.



N och Janina plockar sju sorters blommor att lägga under kudden. Akilles håller koll på dom och grillen såklart.



N, Simon och Janina klär stången.



Dansar små grodorna. Akilles smög sig med på ett hörn.







Simon är den bästa barnvakten och morbror.







Sjuklingen på väg till stallet.



Farbror/Morbror Simon och Janina.



Ute på vägarna



Bild: Google

Nu har vi packat in oss hela lilla familjen och är på väg till mormor och gammelmormor på landet. Vi blir ett glatt gäng både barn, vuxna, hundar, katter och hästar som ska trotsa väder och vind och fira midsommar.

Jag var uppe halva natten igår och förberedde midsommarmat. jag gjorde Västerbottenpaj, rabarberpaj, skrubbade fyra kilo potatis med mera med mera. Men det känns bra nu att ha mycket förberett. Så nu när vi kommer fram om en dryg halvtimme blir det sillunch och sedan går den tradiotionella kubbturneringen av stapeln.

Lijas lilla kusin Janina, som är fyra år, kommer också så det blir nog kul för henne.
 Nu ska jag hålla koll på min man som kör bil för det är väldigt mycket trafik på vägen.

Till er alla från oss alla önskar jag er härmed en riktigt bra midsommar med god mat och trevligt sällskap!

Ååååhhhh äntligen funkar det att ladda upp bilder!



Emilia och Lija premiärgungade igår.



       

Utebliven blogg igår dels på grund utav det fina vädret och dels för att jag inte lyckades ladda upp bilder de gånger jag försökte. Det verkar som om att blogg.se hade någon allmän störning.

Vi var ute hela dagen igår och njöt av solen tillsammans med Maritha och Emilia. Tjejerna premiärgungade och vi åt lunch i gräset. Hur mysigt som helst.

På vägen hem pajade däremot Emilias vagn och vi lyckades inte laga den på plats så Maritha fick bära hela ekipaget hem till mig och sedan låna vår vagn hem.

Skrutt och jag ska åka in till stan idag tänkte vi. Strosa runt och kolla lite, äta lunch och sedan möta upp N som jobbar halvdag. Jag skulle behöva ett par sandaler till henne och kanske kan hitta ett par på rea eller så.
tyvärr blir det bloggtorka hela dagen idag med men jag ska försöka ta igen det ikväll ifall blogg.se samarbetar det vill säga...







Maritha meckar med vagnen, jag fotar och skrattar åt förödelsen.

Kalas



Lija och Emilia har det skönt under parasollet i gräset.

       

Stilstudie i rymning.



Födelsedagsbarnet fixar med godsaker.



Ian ville också leka med tjejerna.

Vi har haft en heldag i solen hemma hos goda vännerna Maritha och Emilia. Maritha fyllde år idag så hon bjöd på massa godsaker bland annat hembakade bullar och drömmar. Mumsade även på tårta och pimplade kaffe såklart. Det kom flera mammor och bekanta med sina barn, supertrevligt och lyckat.
Lija var på toppenhumör och tyckte det var kul att leka och hon pratade konstant hela dagen så nu kraxar hon som en kråka.

Underbart
att det var så fint väder idag så vi kunde vara ute och andas frisk luft hela eftermiddagen. Lija var alldeles rosig om kinderna nu på kvällen av all utomhusvistelse.
Nu sover hon förhoppningsvis gott efter ett långt bad och massa bus med pappa N.

Jag är alldeles mör i benen efter en dryg mils promenad fram och tillbaka till kalaset. Skönt att slappa i soffan och slöglo lite på tvn.



Lija fick skjuts av Ian i gåstolen, kanske inte var den säkraste färden direkt...



Det är kul att leka med andras leksaker.



Köbildning.





Emilias värstinggunga var hur kul som helst.



På vägen hem var hon så trött efter all lek så hon somnade med mitt läppglans i högsta hugg.

TACK Maritha för att vi fick komma på din dag!


Födelsedagsfika



Det ska börjas i tid med mode.



Spännande det här.

Äntligen skiner solen och vi håller på och gör oss iordning för att gå upp till Maritha och Emilia. Det blåser men härligt med sol iallafall. Lija har precis vilat en liten nap så det passar bra in i tidsplaneringen. Vi sov ända till halv tio idag, tur att hon är morgontrött vår dotter eftersom att hon har en morgontrött mamma.

Nu måste jag fixa vidare här innan hon vaknar, mig själv till exempel. Återkommer med bilder senare förhoppningsvis.



Knasig katt som har rullat in sig i mattan, glad att solen är tillbaka så hon kan steka på balkongen.



Bra o ha plagg



Äntligen en dag utan regn och rusk. Vi gick ut på eftermiddagen och handlade och fixade. Fyndade lite på Lindex rea, sov- och hemmabodies för 30 kronor styck.  Bra pris för ändamålet att ha hemma och slita på. Jag gillar bodies mer som pyjamas än just pyjamasar. Tycker det räcker med att det värmer över bröstet som lätt hamnar utanför täcket.

Lillo somnade för ett tag sedan så nu slappar vi i soffan. Imorgon ska vi hem till Maritha och Emilia, Maritha fyller år så vi är bjudna dit på fika och playdate. Det ska bli skoj, längesedan vi sågs eftersom att Emilia haft vattkoppor. Så imorgon hoppas vi på fint väder så vi kan njuta i deras fina trädgård och att tjejerna kan leka i gräset.

Inte riktigt sig själv



Vi sov ända till klockan tio idag, jag blev så förvånad när jag tittade på klockan imorse. Vad är det nu då tänkte jag men sedan var hon som vanligt så jag tänkte inte mer på det. Men nu efter lunch har hon verkligen inte varit sig lik, gnällig och ledsen, vill inte göra någonting. Inte ens gosa med mig eller äta?!

Nu rätt vad det var somnade hon bara rakt upp och ner i soffan, det har inte hänt sedan hon var liten bebis och sov jämt varsom helst. Så någonting är det med lilla fröken som inte är sitt vanliga jag alls idag. Det visar sig under dagen, nu får hon sova där hon somnade så får vi se hur hon är när hon vaknar.
Jag passar på att plocka undan och fylla på med lite mat i magen ifall det är så att det är något som inte stämmer. Tänk om hon inte hade vattkopporna och det är dom som är på gång?



Lite mörk bild men här i soffan somnade hon bara rätt vad det var.

Lija "provkör" sin gammelmormors nya vrålåk!



N har varit till Västerås och köpt en bil till min mormor. Det blev en Renault Scenic Meganè. Det är en bil som passar en äldre människa då den är lite högre, lätt att ta sig i och ur och väldigt lättkörd. Passar även en småbarnsfamilj perfekt eftersom att den är som en liten minibuss. Turligt nog så kommer den så småningom att bli min! Vi är verkligen supernöjda och det är vi övertygade om att hon med kommer att bli.

Här i Bålsta öser regnet fortfarande ner, vi myser inne i soffan. Vi ska snart laga middag och det blir en värmande chili con carne. Lija är en riktig snackpåse, pratar och testar sin röst i olika lägen så det kommer alla möjliga roliga läten från henne. En perfekt avslutning på helgen med andra ord!






Någonting onödigt


Bilder: Nelly

Ifall jag skulle köpa mig något onödigt så skulle det absolut kunna bli någon av dessa ursnygga armbandsklockor från Tritoni. Jag har länge varit sugen på den vita med gulddetaljer som kom förra sommaren. Men nu är jag mer sugen på en i  färg och trots att jag är galen i rosa så ligger den gröna ruskigt bra till..

Men som sagt, onödigt är det nu i kommande semestertider. Du hittar dom på Nelly från 895:- och uppåt.
                               

Blä vilket väder!



Kissarna tycker också att det är tråkigt med regn. De har ockuperat Lijas liggdel till vagnen och bilstolen.

Nu är jag heligt trött på detta regn! Man kan ju inte göra någonting, visst det är mysigt att lulla runt hemma men idag var vi sugna på att göra något. Hade tänkte gå till lekparken så Lija fick gunga och leka i sanden men knappast i detta väder. Hoppas det blir sommar på riktigt snart.

Jag fick sovmorgon ända till klockan elva då jag vaknade av mig själv. Riktig mammalyx de, men jag hörde hur den lilla rackarungen testade N och trotsade och körde med honom. Så han fick sig en match på morgonen.
Hon har börjat testa oss rejält och skriker på ett annorlunda sätt ibland, envis och listig den lilla busen. Så bara gapskrattar hon när vi kommer på henne.

Dags för lära gå vagn



Slapp dag med inomhusbus och lek hela familjen. Vi har spelat barnskivor, sjunigt, dansat och lekt, mycket uppskattat! Hon är galen i musik den här lilla tjejen. Bland det bästa hon vet är när vi ligger i sängen och jag sjunger lugna visor för henne. Då ligger hon bara och tittar på mig och njuter. Det är väldigt jobbigt att ligga ner och sjunga lågt kan jag berätta, bra träning för lungorna. Men vad gör man inte?!

Efter massa matkladd som resulterade i banan precis överallt så blev det bus i badet. Bada är också en favoritsysselsättning. Hon skulle kunna bada hur länge som helst. Hon blir så förbannad när vi tar upp henne och skriker och sprattlar och ska prompt tillbaka ner i badkaret. Hon plaskar, simmar och far runt i badet så att hon blir helt slut efteråt.

Nu ska jag gå ner i förrådet och se ifall jag kan hitta lite av mina gamla leksaker till henne. Hon har tröttnat på de hon har så jag ska se ifall jag kan överraska henne med något kul. Gåvagnen står iallafall därnere men den rullar så rackarns fort, de gamla modellerna är inte bromsade, så jag tror inte att den är så lämplig ännu. Men jag tror nog att en sådan skulle vara uppskattad. Den grön/vita BRIO är fin men jag har sett en rosa som även är en dockvagn som jag är sugen på...

   
Bilder: BRIO

Den grön/vita är riktigt snygg men jag är osäker på om den  har ställbart handtag och justerbar broms, så att man kan anpassa den efter barnets framfart. Den svarta har iallafall det.

Fredagsmys pågår



Här hemma pågår fredagsmys. N och Lija hänger i soffan, N käkar starka ostkrokar och Lija tror att hon mumsar på detsamma men hon äter majskrokar.
Vi lagar smarrig men enkel fredagsmat. Lövbiffrullar fyllda med en dijon/lök blandning. Till det serveras strips och en sallad på färsk vitkål och paprika. Jag tänkte natta lillskrutten snart sedan ska vi äta och kanske kolla på någon film beroende på om hon tänker sova eller ej.

Ikväll har katterna, vi har tre, fått manikyr, pedikyr och fredagsgodis. Vi försöker att ta oss tid och skämma bort dom emellanåt då dom tyvärr hamnar lite i skymundan nuförtiden, av naturliga skäl. Innan Lija kom till världen så var ju dom våra bebisar så det gäller att ge dom lite kärlek emellanåt så fort man hinner.
Jag har ryktat dom och jag vet inte hur många kardor hår som lossnade, välbehövligt med andra ord så slipper det hamna på golvet. Jag kokade torsk och bjöd på och det är deras absoluta favorit.

Nu gnuggar fröken sig i ögonen så jag ska ta henne innan hon blir för trött, då är det omöjligt att få henne att sova.

Körsbärsdoft



Tidningen Glamour förgyllde min fredag med en prenumerationspremie av hög klass. Duschkräm och bodylotion från Bodyshop i deras nya doft wild cherry samt ett par rosa skrubbhandskar. Dessutom är det fullsize flaskor så det var ingen dålig premie direkt. Nu vet jag vad jag ska göra ikväll!

Den doftar helt underbart så det är nog min nya favoritdoft ur deras sortiment nu. Har länge haft deras bodybutter i strawberry men denna är snäppet härligare.

Vad jag betalade? Jo 49:- för tre nummer samt detta!

Myspysdag



Älskade lilla charmtroll.

Regnet öser ner utanför och vi skruttar omkring hemma och myser. Jag fikar på hembakad kärleksmums och dricker hett kaffe. Lija trixar med sina leksaker och är på ett strålande humör idag med. Igår var hon på topp, inget gnäll på hela dagen utan hon bara snackade och skrattade hela dagen lång. Denna dag har varit exakt likadan hittills. Hon bubblar mest hela tiden om ditten och datten och rätt vad det är så skrattar hon högljutt. Goa goa unge vad jag älskar dig!

Jag hade tänkt att vi skulle ge oss ut på en promenix och handla lite inför helgen bland annat men just nu har jag ingen lust med det för det vräker som sagt ner. Hoppas sommaren kommer tillbaka lagom till N:s semester börjar i juli.

Tydligen ska inte vädret bli något vidare till midsommarhelgen heller, trist. Midsommar är just en sådan dag som inte blir sig lik om man inte kan fira den ute, spela kubb och njuta.

Nu ska nog skruttan vila en liten stund så att hon är på sitt bästa humör när pappa kommer hem. Jag ska nog spela lite betapet på datorn i sängen tror jag.




Happy Friday



Fina armband från VirkUllis. Handvirkade med sötvattenspärlor och jag föll för dom direkt då de är så somriga och söta. Passar fint tillsammans med en  tunika och läderarmband.

Sovmorgon ända till tio, hoppsansa! Utmärkt sätt att starta helgen på. Natten som var är den första utan att hon har hostat och det är verkligen skönt så jag slipper bli väckt 50 gånger av att hon hostar.

Förmodligen har Lija haft vattkopporna också. Chansen att hon inte skulle ha blivit smittad av Emilia är minimal sa bvcsköterskan igår då hon träffade Maritha och Emilia. Men om man ammar så kan det yttra sig väldigt, väldigt lindrigt. Det börjar oftast med snuva och hosta, stämmer in bra, yttrar sig i små prickar som man knappt kan se är vätskefyllda ibland. Så  ja, jag kan nog inte annat än konstatera att den första barnsjukdomen är avklarad.

Vi har inga särskilda planer för helgen, ska bara vara och ladda batterierna.

Bäck & Bölja



FIn eventuell midsommarklänning trillade in idag, ytterligare ett resultat av för mycket besök på Tradera. Blockfärgad klänning i olika marinblå mönster i bäck och bölja kvalitè. Från Polarn & Pyret såklart!

Skroteftermiddag



Nyvaken skrota efter en eftermiddagsnap.

Vi har legat i sängen ett par timmar nu. Vi har sysselsatt oss på olika sätt dock, Lija har sovit och jag har läst nya Mama och Damernas Värld som damp ner i lådan idag. Skönt att bara ligga och läsa i lugn och ro, det var ett tag sedan sist.

Min yngsta lillebror tar studenten i Västerås imorgon. Skulle så gärna vilja åka men det blir nog tyvärr alltför bökigt när man inte har körkort känner jag, Visst, tåget är smidigt men sedan måste jag vidare med buss och det känns inte alltför enkelt med vagn just under studenttimmarna inne i stan. Jag tror inte att det är någon som har möjlighet att köra oss heller, jag får höra efter lite iallafall.

Nu måste jag och min lilla hjälpreda ta tag i markarbetet här hemma för det har vi blankt och sonika struntat i idag och prioriterat lek och mys istället.
Hon sitter förresten här bredvid mig medans jag surplar i mig kaffe och bloggar och hon snackar som bara den idag. Hon har gjort det konstant från det att vi gick upp imorse, så nu börjar hon till och med bli hes. Knasungen min!



Hänglobelia som jag köpte i tron om att den skulle bli ljusrosa men det tycker jag nog inte att den blev, men fin är den!

Envisa förkylning



Busunge som tycker att våra datorer är de absolut bästa leksakerna.

Vi låg och drog oss till omkring klockan nio idag. Oftast går vi inte upp innan dess utan ligger i sängen och myser och kramas, Det är så härligt att hon vill det så det gäller att passa på.
Jag har precis lagt henne i sängen igen för hon var så trött. Jag hade också tänkt ta igen lite sömn men av erfarenhet så vet jag att luren nu på förmiddagen blir kort. Däremot på eftermiddagen kan man få en timme, så jag håller ut till dess.

Hon har fortfarande hosta och är snorig, rosslig i bröstet. Har hängt kvar i en vecka nu. Hon är påverkad när hon andas, alltså det rosslar, inte att hon har svårt att andas men man märker att det är jobbigt.

Med andra ord så har vi inga högtflygande planer idag heller utan vi fortsätter vänta ut förkylningen och tar det lungt.

Polarn & Pyrets rea startade idag så jag ska skicka dit N på lunchen tänkte jag. Den smårutiga blusen som jag bloggade om häromdagen finns lyckligtvis med och förhoppningsvis även kvar!



Hjärtat älskar att sitta och trixa och pilla med allt möjligt. Det bästa är när jag gömmer något under hinken, då blir hon så ivrig och nyfiken. Jag måste köpa lite mer avancerade leksaker nu märker jag, som hon kan pilla och fundera lite kring. Kanske en aktivitetstavla av något slag eller klossar som man stoppar i hål.

En mus i vårt hus



Galen rackare som slaktar reklamen.

Väldigt seg dag idag, beror både på vädret och natten som var förmodar jag. Vi är lata idag och slöar inne, leker, busar och vilar. Jag har så ont i ryggen, det blir mycket lyft och bära. Det blir en del konstiga rörelser också eftersom att hon aldrig är stilla så lyfter man på alla möjliga vis så jag har väl sträckt mig.

Nu äntligen vilar hon efter att ha varit vaken i stort sett hela dagen fram tills nu. Det är skönt för man behöver verkligen en andningspaus och ladda batterierna emellanåt. Mer nu än tidigare eftersom att det är mer rörelse och hon har mer energi att förbruka.

Nu ska vi fixa till någon lunch och passa på att äta innan vi ska ta tag i lite av varje här hemma.



Lijas husmus står på tork i diskstället efter en mangoattack tidigare.



Strandfynd





När N och Lija var ute igår så kom dom hem med dessa fina strandskor till mig. Mjuka, lätta och följsamma med en klistrig antihalk gummisula under. Perfekta att ha på stranden och klättra på klippor med. Sköna att gå med på steniga stränder plus att de har en dragsko upptill så det inte kommer in sand i dom. Detta är ett typiskt N köp! Praktiska och funktionella. Jag gillar dom skarpt. Finns på Lidl (!!) för 6o kronor.

Ifall det blir en Gotlandssemester så kommer dessa passa ypperligt.

Vattkoppor i krokarna



Nyvaken liten skrutt.

Gårdagens lyxnatt byttes mot en riktig skrotnatt. Hostan är på väg att klinga av så inatt har den varit torr och retlig istället. Vaknat till och från av att den är så torr och jobbig att hon kräks, stackars lillgos. Så skönt att det är på väg att försvinna nu iallafall.

Vi kanske har vattkoppor att vänta oss istället. Emilia har fått cirka femtio blåsor idag och Lija och Emilia har ju umgåtts i precis samma kretsar den senaste tiden. Det kan ta ett par veckor från att man blir smittad tills att det blommar upp. Kanske har Lija redan haft det då jag upptäckte massa märkliga prickar på bröst, mage och i armhålorna förra veckan? När de är så här små så kan det tydligen vara väldigt lindrigt. Emilia var inte ett dugg påverkad allmänt. Det är nästan att föredra att hon får det nu som liten...

Minipigans avslutning blev alltså inte av för vår del idag. Dels för att det vräker ner regn utanför plus att hon fortfarande inte är helt hundra. Maritha och Emilia skulle givetvis inte gå heller. Tråkigt men man kan inte planera så långt i förväg med de här små liven.

Lilla Bepps



Vår finaste, finaste lilla Bepps! ( Bepps = Beppen = Bebben )

Lija sover och vi andas ut för en sekund. Jisses vilket drag det är i henne nu. Det är full fräs hela tiden inte en lugn sekund, förutom när hon blir mammig och vill kramas och borrar ner huvudet i min famn. Då njuter jag till 110%, det gäller att passa på.

Idag har hon roat sig med att droppa sina leksaker medvetet på golvet hela tiden. Så vill hon att vi ska hjälpa henne och hämta den igen, typ om hon åker i selen så ska vi luta oss så att hon kan plocka upp den eller om hon springer i gåstolen så ska vi lyfta dit henne. Hon tycker det är hur busigt som helst och skrattar så hon kiknar när hon släpper ner den. Busunge!



Lijas snälla kattkompis Mojjen.


Nanoou - 30% off!



Bilder: Babyshop

Klänning Bubbles och Popcorn 237:- (339:-).

Babyshop kör 30% rea på danska Nanoous ekologiska kläder. Jag har köpt en klänning till Lija från Nanoou och kvalitèn är helt underbar. Riktigt tjock, "blöt" bomull om ni hänger med vad jag menar. Jag har varit sugen på den ljusblå klänningen med bubblor ett bra tag så man kanske skulle slå till...

Blomster gör mig happy!



Klätterväxten på vår balkong på framsidan som nu blommar.



Växterna har tagit riktig fart nu och det är så grönt och fint på både fram och baksidan. Jag tror jag har lyckats i år med rätt växt på rätt plats. Jag älskar att ta en stund för mig själv och pyssla, peta, plocka och vattna. Mina gröna vänner ger mig helt enkelt en andnigspaus och energi i vardagen. Tänk att det enkla kan vara så välgörande.

Vi har softat hela dagen och inte gjort något särskilt alls. N och Lija har varit ute ett tag och handlat och undersökt björkar, blommor, gräs och en lyktstolpe (?!) tydligen.

Idag har det verkligen varit fullt ös på Lija, hon har inte varit still en sekund förutom då hon har vilat, puh! Så nu har jag landat i soffan en stund medans hon vilar och samlar nya krafter.

Dessutom är det trots på hög nivå här hemma numera. Hon vägrar äta någon annan mat än den jag har att bjuda på. Jag blir så frustrerad - jag som trodde att det hade lossnat med maten eftersom att hon åt så bra och med god aptit ett tag. Ja vi får se om lusten kommer tillbaka, det kan ju faktiskt bero på förkylningen nu då jag märker att hon behöver mer närhet.



Bondbönorna har skjutit upp rejält och det är inga veklingar. Jag köpte riktiga och stora frön på Skansen. Det kommer jag göra igen kan jag säga.



Ett hav av pensèer.

For the record..



Kvällsbadet med pappa N igår.

Kors i taket - härmed kan vi föra till anteckningarna att  Lija har sovit sin första hela natt någonsin!!! Hon sov ända till klockan sju, vaknade till och åt för att sedan sova vidare till halv tio då vi blev väckta av N. Jag undrar hur länge vi hade sovit annars?!
Grymt skönt och jag känner mig på topp idag. Tänk vad sömn gör för humöret, tur man får en sömndos emellanåt så man får ladda batterierna.

Lite annat som kan vara värt att nämna är att hon förstår orden klocka, lampa, mamma, pappa, kisse, hej, hejdå och blomma. Det är säkert fler men detta är dom hon kan bäst. Hon tittar efter lampan om vi säger det eller vinkar när vi säger hejdå. Sötnosen, vad fort det går nu! Man vill inte missa en sekund!

Nu somnade hon precis igen så vi ska fika lite på balkongen kanske om det inte är för kallt. Planerna för den här tisdagen är inga alls. Hon är fortfarande lite rosslig så vi försöker vila upp oss så att vi kan vara med på Minipigans avslutning imorgon.



Backen är i



Krypträning - bakåt. Hon vill framåt  men kommer flera meter bakåt istället. Det ser så kul ut, som en fisk på torra land som ligger och sprattlar. Men alla sätt är bra! Hon vrider och snurrar och cirkulerar och backar dit hon ska.

Vi la oss och vilade på eftermiddagen, jag tänkte att jag med skulle passa på en stund. Hoppsansa - vi vaknade tre timmar senare. Lija ville inte gå upp utan somnade om när vi låg och mös och jag klappade henne på kinden. Min lilla mystjej. Hon är så himla gosig och kramig den här lilla.

Nu har Lija hoppat i badet med pappa N och jag ska röja lite här hemma bland leksaker och tvätt.

Polarn & Pyret SALE!

Polarn & Pyrets rea startar på torsdag klockan 10:00. De börjar med att sätta ner med 30% men har man lite is i magen så vet jag att någon gång efter midsommar brukar det vara 50% som gäller. Men det brukar aldrig eller sällan bli mer än så. Detta säkert för att andrahandsvärdet är så bra så dom behöver helt enkelt inte sätta ner varorna något mer.
 Får dom mycket över av någon artikel så dyker den garanterat upp på någon av deras outletbutiker istället så småningom. Tyvärr så ska butiken i Barkarby stänga efter midsommar, förmodligen konkurrerar den en hel del med butikerna i city samt närliggande gallerior.

Här är några av mina favoriter just nu ur deras sortiment, dessvärre tror jag inte att någon utav dom hamnar på rean.

   
   
                                 
Bilder: Polarn & Pyret

Tunika med blommönster 175:-.
Kofta med en knapp 195:-.
Topp med liten volangärm 125:-.
Rutig blus 175:-.
Baddräkt 145:-.


                                      

Monday Morning



N busar med henne igår kväll när han grillade.

Vi somnade ganska sent igår kväll alla tre. Lija var hängig på kvällen med hosta och rossel i bröstet. Ville absolut inte ligga ner då hon blev ännu mer rosslig. Somnade omkring midnatt tätt, tätt intill mig och så har hon sovit hela natten. Vaknade med henne inkurad vid min hals, lilla godingen.

Annars är statusen ungefär detsamma som igår så det får bli en vilodag idag med tror jag. Hon har inte sovit så mycket dagtid trots att hon har varit sjuk och det tycker jag är lite märkligt? Vi ska se om hon inte kan sova lite mer när det bara är vi två hemma och lite lugnare. Det är som om att hon känner på sig att vi är båda två hemma och vill absolut inte missa något då!

Nu ser vi fram emot sommar och semester. N har tre veckor kvar att arbeta sedan väntar en lång ledighet. Vad mysigt det ska bli. Vår första semester tillsammans alla tre som en liten familj.



Gårdagens middag, marinerad hel kyckling som vi delade i halvor och grillade. Serverades med friterade strips och hemlagad guacamole och sallad. Vi hade den först 45 minuter på grillen och sedan lika länge i ugnen så den inte blev för "blöt". Det är det värsta jag vet med kyckling, den ska vara aningens torr.

Lillhaxxor



Lillhaxxor älskar att pilla och banka på pappas dator.

Supersoft
dag idag med. Vi har bara myst runt här hemma, spelat tvspel och kollat på film. Lija har tagit det lugnt och gosat med oss i soffan mest, hon har inte orkat så mycket mer än så. Men hon verkar vara på bättringsvägen nu iallafall, inte lika snorig och hostig idag.

Vi har nyligen käkat supergod lunch, rårakor, stekt fläsk och bacon med gräddfil och finhackad rödlök till. Det var mumsigt och rejält. Nu har vi precis kollat klart på tennisen, ska gå iväg och rösta också innan klockan nio tänkte vi.

Konstigt nog har Lija inte alls sovit mycket idag, trots att hon är hängig. Hon har vilat upp sig genom att chilla i soffan, legat och myst och lekt med sina toys i horisontalläge. Mysigt!

Dags för lilla fröken att plaska i badet med oss nu, hon är lite ruskig efter favoritmellanmålet - mango.


Host Host!



Alldeles nyvakna här efter en ganska okej natt trots en liten sjukling. Det har hostats en del och hon har svårt att ligga ner för att hon är så rosslig i bröstet. Hon har fortfarande ingen feber så jag hoppas att hon slipper det.

Det blir en lika soft dag idag som igår, vi ska väl iallafall göra vår plikt och gå och rösta på eftermiddagen. Annars blir det en väldigt stillsam söndag. Nu ska vi dricka smoothie och kolla på En shopaholics bekännelser, mitt filmval såklart. Förhoppningsvis är det massa fina kläder och outfits att titta på.
Nu verkar jag bli av med min smoothie, N bjöd Lija på den och hon blev alldeles tokig. Det var kallt och smarrigt tydligen. Nyttigt för lilla fröken också.


The dinner is soon served...


Naionaldagsdryck



N var till Ica och handlade ingredienser till mig för jag skulle ju baka. Han kom hem med denna superdryck med gojibär och passionsfrukt. Jag är grymt förtjust i passionsfrukt och har varit nyfiken på gojibär då de ska vara extremt nyttiga. Denna får högsta betyg för den var riktigt god för att vara en hälsodryck. Den kostar 28 kronor på vårat Ica. Så det blev min nationaldagsdryck!

Jag har bakat kärleksmums, ska avnjutas efter middagen som ändrades till oxfilèpasta med champinjoner, färsk persilja och tryffelolja i. Men nu högsta koncentration på fotbollen, spännande!
 Jag har förresten spelat mycket fotboll som ung, spelade bland annat i division 2 som 14 åring, inte så illa pinkat!

Högklassigt nationaldagsfirande



Gå i min favvobil orkar jag fast jag är sjuk.

Vi har firat nationaldagen hemma i myskläder och pyjamas, skönt som bara den. Vi har nyss vaknat efter en vila på, håll i er nu, tre timmar! Välbehövligt för den lilla sjuklingen och även bra uppladdning för mamma och pappa inför fden stundande fotbollskvällen.

Lija hade det ganska jobbigt med hostan inatt och tyckte det var obehagligt att ligga ner tror jag eftersom att hon är så rosslig och täppt i näsan. Jag fick ge henne näsdroppar ett par gånger i natt då hon var helt täppt. Lilla skruttan. Hon har druckit massor idag, verkar törstig hela tiden och det är ju bra att hon dricker. Sömn, vätska och massor av kärlek är bästa medicin.

Nu skickade jag iväg N till affären, handla lite godsaker inför kvällen. Jag blev akut sugen på moccarutor/kärleksmums/snoddas, you name it, så jag ska baka ett par plåtar. Det passar väl bra att avsluta nationaldagen med!
Oxfilèn sparade vi tills idag så den ska avnjutas med något gott, potatisgratäng kanske. Det var längesedan.



Jag blir alldeles sjövild ibland när jag fräser runt.



Grävling håller sig på behörigt avstånd när yrvädret drar fram.

Endast det bästa är gott nog till min älskling!



Jag måste tipsa er om den bästa zinkkrämen. Nämligen denna från Weleda. Eftersom Lija har en del babyhull så blir det massa veck lite här och där, speciellt under hakan och när hon dregglar och det blir blött så blir det lätt irriterat där. Jag har provat alla salvor som finns men denna är i särklass den bästa.

Man ska ju även tänka på vad det är man smörjer på deras hud och denna är helt naturlig och utan konserveringsmedel. Den innehåller bland annat bivax och hudvänligt ullfett, ekologiskt odlad ringblomma samt kamomill som verkar lugnande och lindrar vid retningar.

Jag kan varmt rekommendera denna till röda babyrumpor och irriterade veck, så lägg hellre 79:- på denna än femtio kronor på Natusan från Ica som är helt värdelös tycker jag. Det känns betydligt bättre att använda denna också.

Happy Friday!



Man kan leka fast man är sjuk.

Tandläkarbesöket
avklarat, känns härligt att vara nyputsad och fräsch i munnen. Jag går två gånger om året och det är väl värt sina pengar, det blir ju inte så dyrt i längden om man håller efter. Jag har aldrig haft några hål och vill heller inte ha det så jag fortsätter att gå och städa munnen emellanåt.

Lija är varken sämre eller bättre. Hon hostar, snörvlar och är täppt i näsan. Ingen feber än så länge så hon är sitt vanliga glada och pigga jag. Jag har laddat upp med mer näsdroppar och alvedon inför natten ifall läget skulle förändras.
Hon var ute på promenad i vagnen med pappa N medans jag var hos tandis och sov cirka fyrtio minuter. Det gjorde gott med frisk luft, nerbäddad i sin åkpåse. Hon har haft lite svårt att vila hemma på grund av hostan men i vagnen går det bra när hon halvligger. Hon har även vilat i selen hos mig under dagen.
Hoppas, hoppas att det inte blir värre nu bara.

Vi har handlat massa godsaker inför kvällen. Flera olika sorters picksalami, ostar, inlagda vitlöksklyftor och vi plockade även fram svensk oxfilè som vi hade i frysen. Så förhoppningsvis blir det en riktig gourmetfredag hemma hos oss.



Jag unnade mig smarrigt fredagsfika ( efter tandläkaren! ), världens godaste chokladmuffin med chokladbitar i och vaniljkräm.

Sjukling på sin sjumånadersdag



Lija sju månader idag.

Ojojoj vilken natt! Lija var inte sig själv riktigt på hela eftermiddagen, jag märkte att det var något som inte stämde då hon var lite gnällig. Hon brukar ALDRIG vara gnällig så jag förstod direkt att något var på gång.
Jag fick henne att somna innan klockan nio igår men det varade inte mer än en timme eller så förrän hon började hosta och snörvla. Gick upp med henne ett tag omkring midnatt , hon somnade om för att sedan vakna typ var tionde minut. Behöver jag ens säga hur trött jag är?! Hon med för den delen.

Det verkar vara en kombination av förkylning samt tandsprickning. Jag känner att den ena tanden är vassare än den andra. Jag hoppas att det inte blir värre än så här. Lilla hjärtat, det måste vara jobbigt med allt på en och samma gång. Tur att det är helg nu och att vi åtminstone är två.

Nu ska jag hälla i mig en kopp kaffe eller två och pyttsa i lillskrot lite vätska, det blir torrt i halsen av allt hostande. Jag har en tandläkartid idag som jag hoppas att jag kan komma iväg på. Tandhygienisten rättare sagt, putsa och ta bort tandsten. Det är viktigt att hålla efter.

Softar



Rackarunge rafsar bland pappas XBox grejer.

Lija sover eftermiddagslur och jag myser i soffan med en kopp kaffe. Funderar på om vi ska ta en nypa frisk luft när liten vaknar. Det har slutat regna nu iallafall så det kan nog vara skönt att lufta oss lite. Jag funderar på att pröva vår paraplysulky från Mac Laren som vi har till henne. Vore perfekt att kunna börja använda den lite när man ska på kortare turer eller in till stan till exempel. Ska nog prova att sätta henne i den och se hur hon sitter så den inte är för stor.

Jag gjorde varma mackor till lunch med champinjonstuvning, färsk persilja och ost på. Det var riktigt mumsigt de. Lija fick kalops som hon mest rynkade på näsan åt. Hon hade nog velat ha varma mackor hon med.

Nu vaknar lillskrot...



Då var det dags igen...



... för ett litet traderafynd. Denna gång blev det ett par guldfärgade Trumpetteskor som jag har suktat länge efter. Jag har nämligen ett par guldiga gympisar så jag tänkte vi skulle matcha varandra litegrann. Dessa kostar 299:- nya men de blev Lijas för ynka 26 riksdaler! Dom gjorde min torsdag ännu mer perfekt.

Gratis är gott


Bild: Nestlè

Skriv ut denna kupong och du får hämta en förpackning med två måltider i med ångkokt barnmat från Nestlè. Värde cirka 26:-!! Lija har provat kyckling,ris och morot och det smakar faktiskt just det om maten. Jag tycker annars att den mesta barnmaten smakar detsamma men denna var faktiskt mer smakrik. I och med att de ångkokar maten så bevaras smakerna och näringsämnen bättre. Så skriv ut och prova!

Tekniskt avbrott



Lija igår när vi väntade på Maritha & Emilia.



Jag har haft lite tekniska problem både med bloggen och sedan överföringen av bilder så det är därför det har varit lite snålt med inlägg. Jag tycker det är så trist med inlägg utan bilder så då struntar jag hellre i att blogga. Men nu är jag back on track igen!

Igår stack vi iväg med Maritha och Emilia och handlade mat på ett köpcentrum en bit bort. Skönt att slippa göra det till helgen för då går halva lördagen bara till att handla när man kan göra roligare saker. Jag passade också på att göra storstädningen igår, det vill säga badrum, golv, bäddade rent och tvättade. Så nu slipper vi grovstädningen med imorgon.

Här är det riktigt kasst väder idag. Det blåser storm och öser ner regn så vi håller oss hemma och kurar idag. I skrivande stund så har vi gosat ner oss med våra täcken i soffan och Lija grejar med en leksak halvliggandes, soft!



Busfrö hjälper mamma hänga tvätt.



Mammas finaste.

Regn & Rusk



Trädklättrare i söndags.



Tjolahopp! Idag regnar det och blåser men det gör oss ingening. Vi behöver ha en hemmamysdag och det är lättare att motivera sig till att fixa och plocka när det öser ner utanför. Att mysa i sängen är inte heller dumt en dag som denna.

Förnatten var lite bökig, Lija ville inte riktigt sova mer omkring midnatt. Vaknade var femte minut och gnydde och var gosig. Somnade äntligen omkring klockan ett men då var ju jag klarvaken och hade svårt att somna. Ibland är det bara såhär inte mycket man kan göra förutom att gosa med henne.

Jag har ju aldrig trott att Lija ska krypa men igår så gjorde hon något nytt, trycker sig bakåt på golvet med händerna. Kom iväg ett par meter. Man ser att hon vill framåt men det blir bakåt. Ja det händer något nytt precis varenda dag nu, det går så otroligt fort med utvecklingen nu.

Nu ska jag ringa och boka tid för en tatuering, ja du läste rätt, hos en av de mest välrenommerade på söder. Jag har aldrig sett mig själv med en tatuering men jag har tänkt på det sedan Lija föddes och nu ska jag göra slag i saken. Jag ska skriva Lija vänt mot mig, vågrätt på vänster handled ( närmast hjärtat ), i skrivstil. Förhoppningsvis kommer det att fyllas på med åtminstone ett namn till så småningom...

Nu ska jag fixa iordning mig, Maritha ringde nyss, vi sticker iväg och handlar lite istället.

Så här kan det gå...





... när man lämnar maten obevakad för en sekund eller två.

Alldeles nyligen hemkomna från föräldraträffen på Minipigan. Det handlade om olycksfall, första hjälpen med mera. Mycket, mycket matnyttigt!
Vi gick sedan och handlade lite och hälsade på svärmor/farmor på jobbet. Det spöregnade när vi gick till öppna förskolan så jag drog på mig gummistövlar, regnskydd på vagnen, paraply ja hela baletten. Nu när vi gick hemåt var det såklart uppehåll så det blev lite extra prylar att kånka på hem, plus tre paket blöjor. Snacka om att jag var svettig när jag kom innanför dörren.

Nu väntar vi på N som kommer vilken sekund som helst. Vi ska laga kycklingkebab med pitabröd och lite olika såser och goda grönsaker.

Imorgon ska vi eventuellt åka med Minipigan på utflykt till ett naturområde här i närheten. Men jag såg nyligen på väderleksrapporten att det ska bli blåsigt som bara den imorgon samt regn så det lockar inte så mycket just nu.





Så här fint blev det med ramarna jag köpte.

Gott & Blandat



Lija fick söta presenter av sin mormor när hon var här. Riktigt fina, svarta, klassiska lackskor med röd rosett i gammal stil och en fin röd sommarklänning i bomull. Det är så kul att få kläder och inte bara köpa själv för det blir en lite rolig blandning då.

Jag har även fyndat lite på Tradera, as usual, som jag har glömt att visa.



Ljusrosa/brun randig klänning från svenska märket Dunnis som står för designerns barns ord för godis. Lite rolig kuriosa.

   

Just nu är jag "hooked up" på småblommigt. Dessa två blev mina för någon dryg tjuga styck.

Prinsessömn



Lijas favoritsysselsättning på balkongen, att stå själv helst och rafsa i blomkrukorna.

Oh vad gott vi har sovit nere i vårat "nya" sovrum. Svalt, mörkt och härligt. Varken Lija eller jag märkte N:s klockor som ringde imorse eller att han stökade runt här nere. Tydligen hade vi sovit som stockar och hade dessutom två katter som sällskap i sängen som sov lika gott när han hade kikat in. Vilken tur att vi gjorde slag i saken och flyttade ner!

Idag regnar det här, men det är bara skönt nu när det har varit så varmt flera dagar. Vi ska ju på föräldraträff i eftermiddag och innan dess har vi lite att stå i hemma så det passar bra med skrotväder för vår del idag.

Kissarna springer omkring och ropar på frukost nu så jag ska servera dom och mig själv och sedan starta igång dagen.

Blivande trädgårdsmästare?



Jag måste bara visa det söta sandlådesetet som jag hittade idag på leksaksaffären. FIna färger och väldigt välgjorda för att vara just ett sandlådeset. Vi har redan invigt det hemma och Lija fick vattna blommor på balkongen hängandes i selen medans jag vattnade med den stora kannan.

Vi köpte också en liten plaskpool som hon kan leka i på balkongen en annan het sommardag. Den har stora bulliga kanter som hon kan ramla emot , de var hela 25 centimeter breda, jag får visa bilder sedan när den ska invigas.

Nu blir det bädden och imorgon väntar föräldraträff på öppna förskolan.


Pappapremiär på Minipigan



Gungar på öppna förskolan.

Vi har haft en riktigt härlig dag tillsammans alla tre. Vi har grejat massa hemma, flyttade bland annat ner vårat sovrum till det rum som har varit gästrum. Det är betydligt svalare där på natten och varken vi eller Lija fick någon vidare sömn däruppe på övervåningen i hettan. Så nu hoppas vi på godare sömn för alla. Vi får göra detta jättejobb i höst igen och flytta upp sovrummet men det är det absolut värt ifall vi slipper värmen.

Vi var till öppna förskolan med Maritha och Emilia, skoj och uppskattat som vanligt. Vi lunchade i centrum innan vi gick hem. Väl hemma har vi fortsatt med sovrumsprojektet, det var en del att dona med. Men nu är vi äntligen färdiga och det blev riktigt mysigt.



Emilia och Lija samsas om samma leksak.



Morgonkaffe



Söt tjej som ligger och tar igen sig lite efter att ha stått och förflyttat sig mellan bord och soffa stående/gående på balkongen 47 gånger. Hon är så duktig på det och förstår att man måste hålla i sig och flytta med armarna.

Sommaren är kvar, härligt. Vi ska passa på att njuta idag då den tydligen ska försvinna ett tag i veckan. N är hemma med oss idag, mysigt.

Nu ska vi sätta oss på balkongen och dricka morgonkaffet i solen. Lija håller sig på golvet i skuggan, där trivs hon allra bäst. Men så fort vi är ute på balkongen så reser hon sig mot stolen eller bordet så jag gissar att det blir att dricka kaffet fort...

Förresten, bilden är min nya favorit och jag tror nästan att det blir en förstoring av denna till min kommande fotovägg i hallen.

RSS 2.0