Saftning & Syltning



Vinbärsmumsare!

Vilket skönt väder det har varit idag. Vi gick ut efter att Lija sovit sin nap, städningen fick vänta till en annan dag. Det gäller att ta tillvara på de sista sommardagarna.

Vi har plockat vinbär, äpplen och krusbär från vår egen buske på balkongen. Av det kokade vi äppel och krusbärsmarmelad samt gjorde äppelmust och äppel/vinbärsdricka. Mumsigt värre!

Lija är galen i alla bär och kröp in under buskarna och plockade sig sina egna vinbär och käkade hur mycket som helst. Perfekt när man kan ta för sig själv tyckte hon!

Medans vi bakat, jag gjorde kärleksmums, och kokat så har Lija gått runt med sin gåvagn som är mycket populär nu. Hon går med den, sätter sig och leker med något och sedan när hon ska vidare tar hon hjälp av den igen. Skönt för mammas och pappas ryggar som får välbehövlig vila.

Härom kvällen såg vi "Män som hatar kvinnor", det var längesedan jag såg en sådan bra film. Sjukt bra var den! Den kändes inte alls som en svensk film utan kunde lika gärna varit en Hollywoodfilm. Se den snarast om du inte redan gjort det.
Ikväll blir det nog däremot tidig läggdags, man bli mör av all frisk luft.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0