Babysim


Idag kom information och inbetalningskort till babysimmet i brevlådan. Så från och med den 8/2 och tio söndagar framöver kommer vi att simma och dyka för fullt. Det ska bli jättespännande och roligt. Mindre roligt för mamma att dra på sig baddräkten men vad gör man inte? VI badar varje kväll med henne och då passar vi på att vänja henne vid vatten. Hon blir väldigt avslappnad i badet efter ett tag så vi kan blöta huvudet på henne och hon ligger avslappnat och flyter och gympar med benen. Hela tiden tittar hon mig i ögonen och lyssnar på vad jag säger. Skönt för spända bebisarmar och ben att vara lite viktlösa och slappna av.
Bland kläderna som jag fick av Anna fanns det ett par blöjbadbyxor som passar utmärkt till babysimmet - söta var de också. Så nu slipper vi köpa sådana till henne, annars finns det att köpa på denna hemsida.
Man ska inte ha vanliga blöjor därför att de blir för blöta och kan tynga ner barnet istället så att de inte flyter.

Det här ska babysimmet bidra till :

-Utvecklingen stimuleras.

- Barnet blir vattenvant och får respekt för vatten.

- Det ökar barnets självförtroende och främjar framtida simträning.

- Lär barnet att ta sig fram i vattnet.

Dessutom är det ju en trevlig stund för alla och det måste ju vara hur skönt som helst för henne att känna sig viktlös och kunna använda muskler som hon inte kan använda på land. Vattnet blir som en slags massage för henne också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0