Kolmården



N och Lija på vår frukostpaus på vägen ner. N tuggar och Lija skrattar åt honom.

Så var vi då hemma efter vår tvådagarstripp till Norrköping och Kolmården. Resan ner gick ypperligt, vi tajmade in det så att Lija skulle ta sin förmiddagsnap i bilen vilket hon gjorde och sov nästan hela vägen dit - cirka två timmar.

Vi plockade upp våra biljetter på hotellet och åkte direkt till Kolmården och åt lunch där. Första dagen gick vi runt i parken och kollade på alla djur, fikade och hade det bra.

Hotellet är en magnifik herrgård med utsikt över Bråviken och en välskött slottsträdgård med fontäner. Otroligt vacker miljö!

Lija stormtrivdes bland alla barn som hoppade hit och dit och pratade med henne. Hon var nöjd precis hela dagen och tittade intresserat på allt runt omkring henne hela tiden.

Vi åkte tillbaka till hotellet på eftermiddagen och checkade in. Kikade in på vårat rum och konstaterade att vi inte skulle få plats alla tre i sängen. N gick till receptionen och frågade ifall vi kunde få in en extrasäng, nej det kunde vi inte men vi kunde få minisviten istället - utan extra kostnad! Taget! Så vi sov i ena flygelbyggnaden i minisviten som var en mindre lägenhet.

På kvällen serverades grillbuffè med sjöutsikt i matsalen som var dukad med vita dukar och levande ljus. Lijas första gång på "fin" restaurang. Massor av goda röror och tillbehör bjöds det på. Jag är mer för tillbehören än själva maten så det passade mig perfekt.

Efter middagen vilade Lija en stund och sedan bytte vi om till badkläder och gick till hotellets spa. N drack en iskall öl i bubbelpoolen och Lija och jag bubblade och spanade på alla andra barn som ville gosa med Lija.
Efter denna dag somnade vi gott alla tre i vår lilla svit.

Dag två sov vi ända till nio på morgonen så det blev brådis upp till den dignande frukostbuffèn som får betyget mycket väl godkänt. Det var hembakt bröd, hemgjorda marmelader och äppellmos med vanlijstång i. Ja den var riktigt, riktigt bra.

Jag glömde berätta att Lija satt lugnt och fint med oss vid bordet hela middagen och frukosten, vilket vi inte trodde hon skulle göra, så det var jättemysigt att få njuta av maten istället för att kasta i sig den på tio minuter.

Vi åkte direkt  på bilsafari när vi kom fram, Lija sov sig igenom stäpp, savann och vaknade upp i lejonkulan. Vi strosade runt och tittade lite på det som vi missade dagen innan. Vi hade tänkt se delfinshowen men kön dit var grotesk och folk köade en timme innan själva showen. Så det hoppade vi över i den trettiogradiga värmen.

Lija fick se delfinerna ändå som höll hus i ett delfinarium bredvid innan showen. Hon skrattade åt dom när dom simmade förbi och hoppade. Så delfinerna var nog de roligaste djuren enligt Lija.

Som avslutning på dagen köpte vi biljetter till linbanan och njöt av Kolmården från ovan och den fantastiska skärgården.
Lija satt och kollade ner genom gallret i golvet på linbanan och tyckte det var hur spännande som helst. Inte direkt höjdrädd hon inte.

Resan hemåt gick bra utan missöden och Lija sov i stort sett hela vägen hem förutom en bensträckare i Nyköping.

Vi är väldigt nöjda med vår lilla minisemster och kommer nog att återvända redan nästa sommar till Kolmården.

Nu följer en bildkavalkad för intresserade.



Kollar in aporna som var väldigt busiga och det var spännande.







Somnar som alltid med sin sjöhäst i munnen - napp, vad är de?





Utmärkt vem som ska ligga var i minisviten.







På väg till grillbuffèn.



Till bords, snart kommer servitören och frågar vad Lija önskar att dricka. Hon tog äppeljuice med mamma.















Vi avslutade kvällen på spa i jacuzzin.



Lija påminner om Yoda ur Star Wars.













Fyra stycken prinsessor.





Lija spelade piano för alla frukostgästerna.













Bilsafarin averkades sovande.





Kollar in favoritdjuren - delfinerna.





Linbanetur.



Underbar utsikt över Bråviken från linbanan.



Blir man hungrig i linbanan så blir man.



Hejdå "Mården" - ses kanske nästa sommar!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0