Aquaria



Lija följer intresserat fiskarna med blicken.

Igår var tanken att vi skulle åka ut på landet till mormor och gammelmormor men det fullkomligen vräkte ner regn så vi ändrade planerna. Istället blev det en utflykt till Djurgården och Aquaria där. Det är ett stort akvarium som innehåller regnskogar, mangroveträsk och även lite svensk vildmark.

Vi följde med på en matningsrunda då malar, stingrockor och pirayor fick krubb. Otroligt häftigt och Lija var väldigt fascinerad av alla fiskar, färger och atmosfären i regnskogen. Det mest spännande tyckte hon nog var hajarna och speciellt de fläckiga som simmade förbi mitt framför ögonen på henne. Där ville hon stå länge, länge och inspektera. Sen var ju halva nöjet såklart alla andra små barn som hoppade omkring där inne.

Vi hade en otroligt mysig dag i regnet och avslutade dagen med lunch på Östermalm och en liten runda på Fältöversten. Kollade bland annat in höstnyheterna på PoP, ska köpa ett skalset med jacka och byxa till Lija till hösten, men jag tyckte inte det var några fina färger. Den rosa färgern var  inte riktigt rosa heller utan mer lila. Jag skulle vilja ha ett svart set och sedan en färgad fleece under det.

Jag rekommenderar Aquaria som en regnig-dag-aktivitet. Speciellt för sädana här små då det är mycket att titta på, färger, ljud, barn med mera. Däremot får och kan man inte ha vagn där inne så det är bra att ha med sig bärsele.

Så idag är det meningen att vi ska åka ut på landet men just nu regnar det så vi får väl vänta på uppehåll. Lija somnade åtta som vanligt igår och gick upp halv nio så hon är utvilad, pigg och redo för äventyr.





Spanar sammanbitet och koncentrerat på hajar som svischar förbi.












De var de här rackarna man skulle passa sig för. Malar som vägde upp till 70 kilo. De klapprade i vattnet när dom fick mat kan jag säga. Det var riktigt spännande tyckte lilla fröken.







Mangroveträsket






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0