Tråkiga besked

Som vi befarade och som allting tyder på så är Lija till 99,9% allergisk mot gluten. Läkaren ringde mig idag på förmiddagen och lämnade besked efter att hon fått svar på blodproverna.

Det som händer nu är att Lija omgående får en remiss till barnspecialisten på Akademiska i Uppsala. Där ska de söva ner henne och göra en tarmbiopsi samt ta ytterligare prover för att fastställa hur pass allergisk hon är och om allergin är kronisk. Det känns hemskt, jag är så ledsen för hennes skull.

Det blir så mycket för henne nu på en gång. Mitt i allt det här så ska det flytta in en ny liten familjemedlem med allt nytt som det kommer att innebära för henne. Plus att hon ska genomgå massa undersökningar och bli nedsövd. Nej fyfan vad jobbigt allt känns.
För att inte tala om hur otillräcklig jag känner mig och så har jag dessutom en förlossning att tänka på som faktiskt kan dra igång närsomhelst. Tusen tankar och funderingar i huvudet just nu.

Jag mår så dåligt av att veta att hon är sjuk och inte mår bra och att hon dessutom har gjort det en längre tid. Jag vet inte hur många gånger jag varit i kontakt med bvc angående hennes matproblem utan att dom har tagit mig på allvar. Tur att jag stod på mig och ordnade en läkartid annars vet jag inte hur länge detta hade fortsatt.
Nej tyvärr tycker jag inte att bvc är särskilt kompetenta så jag ska se mig om efter andra alternativ till dom.

Hennes viktnedgång och magproblem beror alltså på glutenintoleransen som bland annat gör att hon inte kan tillgodogöra sig näringsämnena i maten.
Det allra värsta är att vi inte ska byta ut maten mot glutenfri kost förrän hon varit hos specialisten. Utan vi ska fortsätta att ge henne maten som hon inte mår bra av annars blir proverna missvisande. Läkaren skulle göra allt hon kunde för att vi ska få hjälp snabbt med tanke på både Lijas och mitt tillstånd.

Men mitt i allt detta jobbiga så är det skönt att äntligen ha fått en diagnos och att det finns professionell hjälp att få. Jag försöker också tänka att det kunde faktiskt ha varit värre. Plus att det är positivt att det ändå upptäcks tidigt så för henne kommer detta att vara självklart när hon blir större och börjar skolan och så vidare. Har vi tur så är det också den varianten som kan växa bort.

Jag frågade också läkaren vad det beror på att dom får detta, jag helammade ju trots allt nästan ett år. Det är helt och hållet genetiskt så någon på N:s sida eller min har denna allergi.

Läkaren var positiv och sa att vi kommer att märka en otrolig skillnad på henne så fort vi byter ut kosten och att hon kommer att bli frisk som en nötkärna. Hon frågade mig också om hon varit mycket sjuk för barn med denna allergi som inte behandlas har tydligen väldigt dåligt immunförsvar. Men jag sa att hon har bara varit förkyld ett par gånger i hela sitt liv, så nej det har hon inte varit. Där har jag nog amningen att tacka sa hon då.

Så här står vi nu, jag vill bara ha den där remissen och få detta avklarat så vi kan börja behandla henne så att hon får må bra. Älskade Lija.

Kommentarer
Postat av: Annika

Men då, vad tråkigt :( Men som du säger så kunde det varit värre och med rätt kost sen så blir det bra igen :) Jobbigt att vänta nu bara, hoppas dem snabbar sig! Skicka på bvc en massa ris. Du har ju rådfrågat dem länge angående Lijas matvägran och mage. DÅLIGT!!!

2010-02-18 @ 16:28:30
URL: http://mrsbelestam.blogg.se/
Postat av: emma-mamma till meja

Skönt att ni har fått ett svar på hennes mag/viktproblem. Jag förstår att det känns jobbigt, men nu får ni hjälp :D Glutenfria produkter finns det ju en massa nu för tiden tack och lov :)

2010-02-18 @ 18:36:53
URL: http://emmaoskrutten.blogg.se/
Postat av: Linda

Förstår att det är jobbigt, skönt iaf att ni fått diagnos nu i så tidig ålder..

Hoppas remissen kommer snart så hon inte behöver äta vanlig kost så länge till...



Snart blir det bebis oxå....känner mig väldigt nära nu och vill at den kommer tidigare, speciellt nu när man är sängliggande och inte kan göra nåt!!!

kram

2010-02-18 @ 18:49:53
URL: http://lindiz1983.blogg.se/
Postat av: Linda

hej igen!!!

Har pratat med min bm om att jag vill bli igångsatt och hon skulle ringa till specialist mvc i uppsala för de är de som tar beslutet, detta e 2 veckor sedan...idag så sa hon att det är för tidigt och att det inte finns tider"verkar inte ta detta på allvar"...hon sa att om jag har det jättejobbigt (vilket jag har sagt till henne i månader nu) sså får jag ringa till förlossningen Akut och be om att få komma in och gå den vägen.....så vi får se...Det kankse sättter igång av sig själv...Wilmer kom ju i 36+6 och det är bara 4-5 dar dit så det känns som om det kan hända närsom helst...men när jag kommit in i mars tror jag att jag ringer...



Hörs vi inte innan så hoppas jag att eran bebis oå kommer snart...

kram

2010-02-18 @ 20:02:06
URL: http://lindiz1983.blogg.se/
Postat av: Cissi

Lilla Lija!

2010-02-18 @ 20:20:58
Postat av: Fia

Nej, fy va jobbigt för er hela familjen!! Men som du skrev, skönt att det finns professionell hjälp att få och att ni nu vet vad det beror på! Hoppas ni får en tid snarast så ni kan utgå från svaren o fokusera på kommande bebis! Tur att du har stått på dig! Som förälder känner man ju sitt barn bäst och gör allt för dem!

Håller tummarna för er! Styrkekramar!

2010-02-18 @ 21:11:28
Postat av: Linda

Åh nej stackars liten :(. Jag förstår att det måste kännas som en chock såhär i början men man vänjer sig snabbt. BVC ignorera oss också med Lydias ägg och mjölkproteinallergi, ständiga skriknätter och infektioner var visst normalt enligt dom. Lija har ju haft samma typ av matvägran som Lydia. Minns att jag skrev till dig att Lydia var lika redan med smakportionerna? Fy för BVC alltså! Nu äter Lydia allt vi ger henne och ständiga öroninflammationer och förkylningar är en minne blott. Vad hemskt det måste kännas att ni måste fortsätta ge gluten tills undersökningarna är klara. En tjej jag prata med sa att hennes barn blev så mycket piggare efter bara en vecka utan gluten! Kolla forumet för allergier på familjeliv och börja läs på för det är rena djungeln med vad som innehåller vad.



2010-02-18 @ 21:50:49
URL: http://lindaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0