Glutenfritt bak med liten assistent



Lija har ju celiaki, glutenintolerans, och äter ju helt glutenfri kost vilket innebär inget vete, korn eller råg. Att byta ut kosten var inte alls några större problem måste jag faktiskt säga men det finns en sak som är svår och det är bröd. Det är väldigt klurigt att få till ett bra bröd utan någon av dessa sädesslag som hon inte ska äta. Det mesta brödet man kan köpa är gummiaktigt och smaklöst.
Det enda som verkar vara ett alternativ är att baka själva.
Så vi experimenterar och bakar själva, vi har både lyckats och misslyckats kan jag säga. Men nu tror jag att vi har hittat ett recept som Lija gillar.

Självklart fick hon vara med och baka sitt bröd. Hon är alltid med oss och lagar mat också, då vet hon vad hon ska få och allt blir mycket roligare.

Här kommer receptet då jag vet att det finns en del intresserade:

Glutenfritt matbröd

Ingredienser (3 limpor):

10 dl Semper mjölmix
2 dl Semper mjölmix med fibrer
2 dl rent havre
0,5 dl fiberhusk

1 dl linfrön

5 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
1 dl sirap
1 liter rumstempererad filmjölk


Blanda ihop alla dom torra ingredienserna. Blanda väl, så att bakpulvret fördelar sig jämnt. Häll i fil och sirap och kör i assistent eller med elvisp tills allt blandats ordentligt. Häll upp i 3 smörade brödformar och grädda i 170 grader i 70 minuter.

Klart! Tippa ur limporna ur formarna och låt svalna under en handduk. Frys sedan in det ganska omdelbart då glutenfritt bröd fort blir torrt.


Kommentarer
Postat av: Katrin

Åh det lät smaskigt =) Ja nya recept är alltid skoj så tack för det =)

2010-07-03 @ 22:23:31
URL: http://vardagenvar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0