Glutenfria kanelisar

Att baka glutenfritt fikabröd och matbröd är verkligen en konst som inte är helt enkel att bemästra. Men NU har vi äntligen hittat det perfekta receptet på Lijas favoritfika, kanelbullar.

Det har varit svårt att få ihop degen med tidigare recept vi provat och bullarna har blivit ganska kompakta trots bra jäsning.
Denna gång blev de verkligen så nära "vanliga" som man bara kan komma. Fluffiga, luftiga och framför allt goda.

Glutenfria kanelbullar

● Ca 35 st.

· 3 ½ dl mjölk
· 1 ½ dl kesella, 1 %
· 1 msk fiberhusk
· 75 g jäst för söta degar
· 75 g rumsvarmt smör
· 1 ägg
· 1 dl vit sirap
· ¼ tsk salt
· 1 tsk nystött kardemumma
· Ca 13 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
·  smör
· socker
·  kanel
Pensling och garnering
· 1 lätt uppvispat ägg
· Pärlsocker
Dessutom behövs
· Stora bullformar

1. Värm mjölken och kesellan till ca 45°. Häll över fiberhusken under omrörning. Låt svälla i ca 10 minuter.

2. Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Klicka ner matfettet och tillsätt ägget, sirapen, saltet och kardemumman. Blanda sist ner mjölmixen och arbeta samman till en lite kladdig men hanterbar deg. Täck med en bakduk och låt den vila i ca 30 minuter.

3. Mjöla bakbordet med mjölmix. Arbeta samman degen lätt och stjälp ut på bakbordet.

4. Dela degen i två bitar. Kavla ut till rektanglar. Bre på fyllningen och rulla ihop. Skär upp i bitar.

5. Lägg bullarna i bakformar. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.

6. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsocker.

7. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 6 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0